פורום פסיכיאטריה - עמוד 1435
פרופ' ערד קודש
5.0
( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית.
בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון.
במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר.
מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם.
כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית.
פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
-
אינטראקציה בין תרופות
זיוה.א. 24/05/2011 | 16:17ויפאקס עם: אומפרדקס,לופרסור, אספירין,סימבקור,איזטרול.האם יש אינטראקציה שיש להזהר ממנה? מתי הכי נכון לקחת את הויפאקס?(בבוקר או ערב). אני בת 73 סובלת מחרדה בבוקר וגלי חום כל היממה. תודה על תשומת הלב.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אינטראקציה תרופתית
דר' קרני רובין 24/05/2011 | 21:27לזיוה .א. שלום, אני מניחה שאת אותה זיוה שעניתי לה קודם. אני לא כל כך מבינה מה ההבדל משעות הבוקר לשעות אחר הצהריים. בבוקר, כתבת על טרנקסל ועכשיו על וויאפקס. יחד עם זאת, למיטב ידיעתי אין אינטראקציה שלילית. אשר לחרדות בבוקר ולגלי החום, השאלה היא כמה זמן את לוקחת וויאפקס ובאיזה מינון. ייתכן שיש צורך להעלות את המינון. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
צחוק לא רצוי
יצחק 24/05/2011 | 15:26שלום לך דוקטור קרני אני בחור בן 32 בריא בדר"כ סובל מבעיה של צחוקים לא רצויים כל כמה זמן (בערך פעם בחודש חודשיים) יש לי צורך לצחוק וקשה לי לשלוט ולעצור את הצחוק זה יכול לקרות עם סיבה (משהו מצחיק אותי) וגם סתם ללא טריגר או אפילו כשקורה משהו עצוב אני כבר לא יודע מה לעשות בנידון האם יש כדור שיגרום לי להפסיק לצחוק בכלל (אני רציני)? בבקשה תעזרי לי תודה לךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
צחוק לא רצוי
דר' קרני רובין 24/05/2011 | 21:23ליצחק שלום, הרבה אנשים צוחקים כאשר הם במבוכה. יש גם שצוחקים כאשר משהו מכאיב להם, כדי לכסות על הכאב. האם שמת לב כמה קרוב הצחוק לבכי? אין כדור להפסיק את הצחוקים, אולי ניתן לעזור לך על ידי טיפול התנהגותי קוגניטיבי ובדרך זו ללמד אותך תגובות אלטרנטיביות. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
אינטראקציה תרופתית
זיוה.א. 24/05/2011 | 10:24האם יש השפעה שלילית כאשר לוקחים טרנקסל עם: אומפרדקס,לופרסור,אספירין,סימבקור,איזטרול. אני בת 73 מרגישה חרדות עם ההתעוררות בבוקר. תודה על תשומת הלב. ליתר דיוק:טרנקסל עם סטטין ואיזטרול בערב מאוחר. השאר בבוקר ובצהריים.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אינטראקציה תרופתית
דר' קרני רובין 24/05/2011 | 21:21לזיוה שלום, לדעתי, אין השפעה שלילית לשילוב התרופות. כנראה שהטרנקסל אינו מכסה את החרדות. בדרך כלל, התעוררות עם חרדה זו תוצאה של חלומות. מנסיוני, על פי רוב הטיפול בכך הוא בנוגדי דיכאון/חרדה ממשפחת ה-SSRI's. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
סימבקור ובזליפ
שאול 24/05/2011 | 08:46שלום אני מטופל ב20 מג זיפרקסה 5 מג אביליפי ולוקח גם 1 סימבקור ו1 בזליפ אמרו לי שהכדורים נגד שומנים גורמים לכאבי שרירים וחולשה אנא האירי את עיני בנושא מה ההבדל בין שניהם ואם כבר איזה עדיף לקחת. מודה לך מאודהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שילובי תרופות
דר' קרני רובין 24/05/2011 | 21:18לשאול שלום, אינני מבינה האם כוונתך לזיפרקסה ולאביליפיי, או לסימבקור ולבזליפ. לגבי הזיפרקסה והאביליפיי - השילוב מעניין. 20 מ"ג זיפרקסה זה מינון אנטי פסיכוטי ואנטי מאני. האביליפיי במינון של 5 מ"ג הוא נוגד דיכאון. אני לא יודעת ממה אתה סובל באופן בסיסי, אך במידה ומדובר בהפרעה בי פולארית או סכיזואפקטיבית - כמו שאמרתי, השילוב מעניין ויכול להיות בו הגיון. אשר לבלזליפ והסימבקור, אנא שאל את רופא הליפידים או הרופא הפנימאי שלך. זה לא התחום שבו אני מרגישה מומחית. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
דיכאון חריף
ד 17/04/2011 | 17:13שלום רב! אני מבקש להתייעץ בנושא דחוף וכואב. אימי, בת 55, בריאה מבחינה גופנית. סובלת מזה חצי שנה מדיכאון עמוק ביותר, שהוא תורשתי במשפחתה. היא חדלה לעבוד או לעסוק בכל תחום שהוא, כולל תחביבים, ספורט ואפילו פעולות פשוטות כמו בישול הם אתגר מאוד גדול בשבילה. התקופה כללה גם נטיות אובדניות ממשיות. היא כמובן מטופלת בידי פסיכיאטר ונוטלת את התרופות הבאות: Morning Dates Anafranil 75 mg 1 tab From ~Dec 2010 Folic acid 5 mg 1 tab From Oct 2010 Vitamin C 1 gr 1 tab From Oct 2010 Edronax 6 mg 1½ tab From 4/4 - 15/4 (4mg). From 15/4 (6mg) Lunch Lexapro/Cypralex 20 mg 1 tab From ~Dec 2010. Glucofage 750 mg 1 tab From Jul-Oct (1500mg). From Oct-today (750mg) Night Zyprexa 5 mg 1/2 tab From ~Dic 2010. (not anymore from 16/3/11) Edagan 25 mg 1/8 tab From ~Dec 2010 Rivotril 1 mg 1/2 tab From Oct 2010 את התרופה Glucofage, היא נוטלת בהמלצת רופא מאחר והיא נמצאת בקבוצת סיכון עם נטייה לסוכרת (היא אינה חולת סוכרת ורמות הסוכר בדמה תקינות לעת עתה). אחיה סבלו גם הם ממצב דומה אך הוא אינו נמשך זמן רב כל כך והם חזרו לתפקוד מלא. גם היא בעצמה סבלה מדכאון קל יותר לפני כ10 שנים אך גם במקרה ההוא זה לא נשמך זמן רב. הסיפור מעט מורכב מאחר ואימי אינה אזרחית המדינה והיא נמצאת כאן איתנו לבקשתה מזה שלושה חודשים (כל המשפחה והילדים שלה עלו ארצה והיא מתגוררת עם בן זוגה בחו"ל). מכאן, שאין לה ביטוח רפואי בארץ ואת הטיפול הפסיכיאטרי אנו נאלצים לשלם באופן עצמאי דבר שלא נוכל להרשות לעצמנו בנוגע לאישפוז. יש לציין כי בן זוגה אינו שוהה בארץ מטעמי עבודה למרות תמיכתו המלאה בה. לפני כחודשיים היא חוותה תהליך הפוך המכונה "מאניה" (Mania), במהלכו היא אכלה יותר באופן קיצוני, בעיקר דברים מתוקים, בזבזה כספים בקניות מיותרות והיתה שמחה לכאורה. המצב נמשך קרוב לשבועיים, ולאחריו היא שקעה שוב בדכאון בהדרגה. לאחרונה חלה הדרדרות במצבה, לאחר תקופה של שיפור קל. היא מבלה ימים על גבי ימים במיטה ובעיניים עצומות, ממעיטה לאכול ולתקשר עם הסביבה. אני פונה לעזרה לאחר שניסינו בדרכים רבות להביא לשיפור במצבה. שיחות, הסחת הדעת על ידי חוגים, ספורט, עבודות יד, לוח זמנים קבוע וידוע מראש ואפילו דרכים נוקשות יותר כמו נעילת החדר כדי שלא תוכל לשכב שמשך היום במיטה. אך נראה כי אף דרך לא מועילה. לדבריה (כשהיא מעט מתאוששת) יש קול חזק בתוכה שאומר לה לשכב ולעצום עיניים ורגליה מרגישות כבדות מאוד. השאלה העיקרית היא איך אנחנו המשפחה אמורים להתנהג ומה נוכל לעשות כדי לעזור לה ולנו לצאת מהמצב הקשה הזה? האם הריפוי תלוי אך ורק בתרופות, כפי שהפסיכיאטרים טוענים? האם אכן אין מקום לטיפול פסיכולוגי בשלב הזה, כפי שהפסיכיאטרים טוענים? שאלה נוספת היא למה אנחנו אמורים לצפות מבחינת תהליך הריפוי וכמה זמן הוא בדרך כלל נמשך? כל מידע והכוונה יוכלו לעזור לנו מאוד! תודה רבה מראש.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דיכאון חריף
דר' קרני רובין 21/04/2011 | 01:40לד' שלום וחג שמח, גם לדעתי הריפוי תלוי בשלב זה בטיפול תרופתי עם תמיכה נפשית מכם. במצב כפי שאתה מתאר שום פסיכוטרפיה לא תעזור ואינה אפשרית. שאלה - האם גם בעבר היו גלים מאניים? יתכן והפתרון הוא בשילוב של למיקטל עד 75 מ"ג (צריך לעלות 25 מ"ג בשבוע) בשילוב עם סימבלטה 30-60 מ"ג שיורד לאחר שיש מעט עליה. לחילופין ניתן להוסיף אביליפי במינון של 5 מ"ג. מאיפה אמא? צריך גם לשקול את היצוב לפי התרופות המצויות במדינה בה היא חיה. האם אין מקום לשקול שיעלו ארצה? אשמח להוסיף מידע אם אדע מעט יותר. בברכת חג שמח דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
דיכאון חריף
ד 23/04/2011 | 21:33דר' רובין שלום! תודה רבה על תשובתך. אימי מגיעה מונצואלה והטיפול שהיא מקבלת כעת מבוסס ברובו על הטיפול שקיבלה שם, למעט הכדור אדרונקס שהוסף לאחרונה. האם לדעתך יהיה זה צעד נכון לשנות לחלוטין את הטיפול התרופתי לאחר תקופה ארוכה ולהשתמש בתרופות שעליהן את הממליצה? במה הן שונות מאלה שהיא נוטלת כעת? חשוב גם לציין שההדרדרות האחרונה במצבה קרתה לפני כחודש לאחר שהפסקנו את נטילת התרופה סיפרקסה, בהמלצת הפסיכיאטר. ביומיים האחרונים היא נוטלת אותה שוב ואנו מחכים להשפעתה. לא היו גלים מאניים נוספים לזה שתיארתי (לא ידועים לי פרטים לגבי התקף הדיכאון שהיא חוותה לפני 10 שנים). אנחנו מאמינים כי נושא העליה לארץ מהווה סיבה מרכזית למצבה מאחר והיא מאוד מעוניינת בכך ואילו בן זוגה לא מעוניין לעזוב שם את עסקיו ופרנסתו. אנחנו ממעיטים להעלות את הנושא בפניה לאחר ששמנו לב שזה משפיעה עליה לרעה. אשמח גם לדעת מה דעתך על הטיפול המגנטי TMC, שהדיעות ששמענו עליו חלוקות. שוב תודה מכל הלב וחג שמח!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דיכאון חריף
דר' קרני רובין 05/05/2011 | 15:28לד' שלום, איתך הסליחה שלא עניתי עד עתה על המידע הנוסף שנתת. שאלתך הנוספת נבלעה בים השאלות, ורק במקרה ראיתי אותה כעת. אם מצבה טרם השתפר, בכל זאת הייתי ממליצה לערוך שינויים. מאחר ומדובר בגל מאני אחד בלבד, הייתי מנסה תחילה להוסיף לה אביליפיי 5 מ"ג בבוקר ואחר כך להוריד בהדרגה את האדרונקס. יצויין שהאביליפיי במינון של 5 מ"ג הוא אנטי דכאוני, אך במינון של 10-15 מ"ג הוא אנטי מאני ולכן הוא כדור נוח בכדי לייצב אותה. התוספת הזאת מאוד יעילה לדיכאון עמיד. אציין כי המטופלת בשילוב של מינונים נמוכים, ולכן אפילו לא ניתן לקרוא לה חולה הסובלת מדיכאון עמיד. אנא יידע אותי מה המצב כיום. אשתדל הפעם לא לפספס את תשובתך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
דיכאון חריף
ד 07/05/2011 | 22:45דר' רובין שלום! בשבוע האחרון עברנו עליות וירידות חדות. כמה ימים לאחר שהחזרנו את נטילת התרופה סיפרקסה היא החלה להרגיש טוב יותר, לקום לבד בבוקר ולעשות דברים קלים באופן עצמאי. מצב הרוח שלה היה יציב, למעט כמה נפילות קלות שהתגברנו עליהן על ידי כך ששכנענו אותה לא להכנע להן ולא להכנס למיטה. יחד עם זאת לא הייתי אומר שהיא חוותה גל מאני נוסף מאחר ומצב רוחה לא היה טוב באופן קיצוני. במקביל להחזרת הסיפרקסה החלנו להוריד באופן הדרגתי את הכדור אדרונקס, שוב בהמלצת הפסיכיאטר וכעת היא אינה נוטלת אותו. לצערנו, ביומיים האחרונים אנו חווים נפילה חזקה נוספת. הפעם מעבר למצב הרוח הרע ולרצון לשכב כל הזמן במיטה, נראה שהיא חווה הזיות (היא שאלה אותנו איפה אנחנו נמצאים, ודיברה על ההורים שלה שנפטרו כשהיתה צעירה) חרדות ואי שקט. בעקבות ההדרדרות התיעצנו שוב עם הרופא המטפל והוא חושב שהיא נמצאת במצב של פסיכוזה והמליץ להכפיל את המינון של הסיפרקסה ל10 מיליגרם. תופעה נוספת היא הדחף לאכול דברים מתוקים. נראה כי היא מוצאת בסוכר נחמה, אך אנחנו מנסים להגביל זאת בעקבות הנטייה שלה לסוכרת. התופעה הזו התגברה מאוד בשבוע האחרון גם כשהמצב השתפר וגם בנפילה שלאחריו. מעבר לטיפול התרופתי, אנחנו נואשים להכוונה בנוגע לדרך שבה אנחנו אמורים לנהוג איתה. האם להכריח אותה לקום מהמיטה? האם לדרבן אותה לדבר על החרדות והמחשבות שלה, למרות שהדבר גורם לה לחוסר שקט? תשובתך חשובה לנו מאוד ואנו מודים לך עליה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דיכאון חריף והזיות
דר' קרני רובין 11/05/2011 | 17:39לד' שלום, ההזיות שתיארת נשמעות אורגניות. האם הם יותר שכיחות בלילה? או שהן מפוזרות שווה לאורך כל היום? בדרך כלל, זו יכולה להיות תופעה של תגובה לאחת מהתרופות או למצב מטבולי. דבר זה אומר שחייבים לעשות בדיקות דם מקיפות. הדבר היחידי שקופץ לעיניים זו העובדה שהמטמורפין (גלוקופאז') יכול לגרום לחסר בויטמין B12 כאשר הוא נלקח לאורך זמן. חסר כזה גורם, בין השאר, לעייפות, חולשה, קשיים בריכוז ודיכאון, בנוסף לסימנים נוירולוגיים. חשוב לדעת מה רמת הויטמין, כמו כן חשוב לדעת מה רמת הנתרן. אני לא חושבת שהוספת זיפרקסה 5 מ"ג תזיק, אך אני בספק אם הדבר יפתור את הבעיה. כאשר יש יציאה כזו מאיזון אני גורסת שיש מקום לשנות את התרופות, אך לפני כן לעשות בדיקות מקיפות בכדי לדעת במה אנו מטפלים. חשוב לא פחות לדעת מה תפקוד בלוטת התריס, מה רמת ההמוגלובין וכו'. במידה ואתה רוצה, התקשר אליי טלפונית: 050-3242021 מאחר והדו שיח המתמשך הזה וודאי שלא עזר לך במציאת פיתרון עד עתה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
דיכאון חריף
ד' 23/05/2011 | 20:04היי ד"ר, אני אנסה לתרגם לך מסמך של הרופאה שטיפלה בה אז לפני 13 שנה. Age 44, major depression period, treated with Anafranil 125mg daily, after that she get into a hipomanic period then slowly decreasing the medicine until completely stop it. Ten months later she get into a new major depression period with psychotics symptoms. Treated with Anafranil 150mg and Alprazolam 2mg HS. The evolution was very slow. Idx: Bipolar Transtorn IIהוסף תגובה
-
דיכאון חריף
ד' 24/05/2011 | 20:26היי ד"ר, היום עשינו את הבדיקות. בבקשה תצרי איתי קשר. תודה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דיכאון חריף
דר' קרני רובין 24/05/2011 | 21:11לד' שלום, תתקשר אליי הביתה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
דיכאון חריף
ד' 24/05/2011 | 21:16היי ד"ר, אין לי את המספר שלך של הבית.. תודה.הוסף תגובה
-
-
עליה בלחץ דם ובדופק
שני 01/05/2011 | 14:13שלום רב ד"ר קרני, אני סובלת מדיכאון עמיד וחרדות כבר זמן רב. לוקחת וויפאקס XR 300 מג' קלונקס 0.5 (ירדתי מ-1 ) ואמביאן CR לשינה (לא ישנתי נורמלי כמעט חצי שנה והכדור ממש עוזר לשינה) . לאחרונה לחץ הדם השתנה לא משהו אקוטי אל תמיד היה לי נמוך וכעת 120/90-96 והבעיה הדופק כמעט כל הזמן 100 - 105 . האם יש איזושהי התנגשות בין התרופות? (אני לוקחת גם תוספים כמו B קומפלקס וויטמין C מגנזיום ואבץ אך מרופאים אחרים אני יודעת שאין לכך חשיבות אך בכל זאת נראה לי לנכון לציין בפנייך) מאוד אודה לך על תשובה לדעתי את עושה פה עבודת קודש, תבורכי שבוע טוב שניהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עליה בלחץ הדם והדופק
דר' קרני רובין 04/05/2011 | 18:25לשני שלום, אין התנגשות בין התרופות השונות שאת לוקחת. אשר לדופק, חשוב מאוד לבדוק את תפקודי בלוטת התריס אצלך. יתר תפקוד של בלוטת התריס מעלה את הדופק. כמו כן, חשוב לבדוק את ספירת הדם, שכן אנמיה גם היא גורמת לעליה בדופק. מעבר לכל זה חשוב לדעת מה גילך, כי לחץ הדם הסיסטולי (הנמוך) שלך הוא מעט גבוה לטעמי. האם נשקלה אפשרות לתת לך משתנים? כדאי שתתייעצי עם הרופא המשפחה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
דר' קרני היקרה
שני 24/05/2011 | 08:15תודה רבה על תשובתך המפורטת, המקצועית ושרואים שבאה גם מהלב לא רק מהראש. את נדירה במחוזותינו והלוואי וירבו כמוך. האם ייתכן שהאמביאן CR 12.5 יכול לגרום לתופעה של כאבי ראש יחד עם צוואר שכמות וגב עליון (נדמה לי שקוראים לזה (כאב ראש מקבצי).. אני סובלת למעלה מ-25 שנה ממיגרנה ונראה לי כאילו המיגרנה התחלפה בכאב ראש "החדש" הזה שגם הוא גורם לסבל. כמעט כל יומיים מגיע הכאב הזה ואני לוקחת רוקסט פלוס (2 כד' יחד) שמעביר איכשהו את הכאב. מזה כה ימים ירדתי לאמביאן 1 כל יומיים אז יוצא שבממוצע אני ישנה רק כ- 4 פעמים בשבוע. אודה לתשובתך ומאחלת לך רק טוב, נחת ושמחה ונפעמת מהשקעתך המדהימה בפורום זה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
הפרעות בשינה
דר' קרני רובין 24/05/2011 | 21:08לשני שלום, 1. הרעיון לישון לסירוגין "לילה כן" ו"לילה לא" לא נראה לי. 2. אני בעד צירקדין כבסיס ולהחליף את האמביאן, ואפשר לילה כן לילה לא עם כדור שינה אחר כמו נוקטורנו, בונדורמין וכו'. 3. לא כתבת לי את גילך, כך שקשה לי להגיב על כאבי הראש. הרבה פעמים, ככל שמתבגרים, המיגרנות מתחלפות בכאב ראש מסוג אחר, אבל כדאי לפנות למומחה לכאבי ראש. יש כאלה בחלק מבתי החולים, ויש גם מרפאות שמתמחות בכך (למשל באיכילוב ובהדסה). בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
האם צריך לדווח על נטילת רסיטל לצורך ביטוח נוסעים לחו"ל?
אריה פלג 22/05/2011 | 12:16אני נוטל בקביעות רסיטל, 20 מ"ג ליום. אני עומד לנסוע ל-3 ימים לאירופה. האם אני חייב לדווח על נטילת הכדורים לצורך ביטוח נסיעה לחו"ל? האם זה יכול להשפיע באופן כלשהו על הפוליסה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דיווח בנסיעה לחו"ל
דר' קרני רובין 24/05/2011 | 20:58לאריה שלום, באופן כללי, אם קורה משהו וחברת הביטוח מגלה שלא דווחה האמת, זה עלול לפסול את הפוליסה, במיוחד אם מדובר באותו הדבר שהתפרץ בחו"ל. בעיקרון, משלמים מעט יותר כאשר מדווחים, יחד עם זאת אני בספק שיש ללקיחת הרסיטל משמעות בנסיעה ל-3 ימים. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דיווח בנסיעה לחו"ל
דר' קרני רובין 24/05/2011 | 20:58לאריה שלום, באופן כללי, אם קורה משהו וחברת הביטוח מגלה שלא דווחה האמת, זה עלול לפסול את הפוליסה, במיוחד אם מדובר באותו הדבר שהתפרץ בחו"ל. בעיקרון, משלמים מעט יותר כאשר מדווחים, יחד עם זאת אני בספק שיש ללקיחת הרסיטל משמעות בנסיעה ל-3 ימים. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
דיכאון עמיד כרוני
ירון 22/05/2011 | 00:04שלום לך אני בן 34 ונמצא בדיכאון כבר שלוש שנים ניסיתי לקחת את כל התרופות ממשפחת ssri מה שגרם לסוג של תופעות לוואי שהגוף לא קיבל את התרופה טוב והרגשתי שאפילו במינונים קטנים כדי להתקדם ולעלות במינון לא הגבתי טוב לתרופות וממש לא יכולתי להמשיך ולקחת הרגשתי מאין קצר והרגשה ממש לא טובה ככה בכל תרופה ותרופה ניסיתי גם וויפקס מה שגרם לאותה הרגשה לא טובה כמו גם איקסל מירו אדרונקס התרופה היחידה שהגבתי לה ממש טוב היא סימבלטה התחלתי ב30מג ובהדרגה עליתי עד 120 מג אני במינון הזה כבר 3 חודשים ואין שיפור במצבי הדיכאוני באמת שאיני יודע מה לעשות רציתי לשאול אם ניתן לקחת גם סימבטה 60 מג יחד עם ויפקס 75xr מכיוון שפעם הויפקס כן עזר ומה דעתך על טיפול בגרייה מגנטית או בECT או כל משהו אחר רק להבריא אני מאוד מיואש וחסר אונים סליחה על אורך השאלה ותודה מראש ירוןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
מחכה לתשובתך בבקשה
24/05/2011 | 14:28הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דיכאון כרוני
דר' קרני רובין 24/05/2011 | 20:55לירון שלום, 1. לא ניתן לקרוא לדיכאון שלך דיכאון עמיד, מכיוון שסימלבטה היא התרופה היחדיה בה עלית למינון מקסימלי למשך זמן סביר. 2. איני רואה שום טעם בעירבוב סימבלטה עם וויאפקס, וזאת מאחר ובעצם מדובר בתרופה שהיא יותר קרובה ל-SSRI's (היא מעכבת ספציפית את הספיגה בחזרה של 10% מהאדרנלין ו-90% מהסרוטונין) וזאת בניגוד לסימבלטה (שמעכבת ספציפית את הספיגה בחזרה של 30% מהאדרנלין ורק של 70% מהסרוטונין). 3. הגיוני להוסיף לסימבלטה תוך הורדה במינון 2.5-5 מ"ג אביליפיי. במינון זה, האביליפיי מגביר את האפקט האנטי דכאוני של הסימבלטה. 4. ECT הוא טיפול מצויין. אחוז התגובה ל-ECT הוא גבוה יותר מאשר התגובה לתרופות. 5. גרייה מגנטית עמוקה כנראה יעילה כמו ה-ECT, בניגוד לגרייה מגנטית שטחית. 6. חשוב שתבדוק את מצבך ההורמונלי, במיוחד את תפקוד בלוטת התריס וכן את הורמוני המין. בנוסף, חשוב לבדוק את רמת הוויטמין D וה-B12. 7. בהרבה מקרים, עוזר להוסיף T3 כמתגבר של הפעילות נוגדת הדיכאון של התרופות. לצורך כך, צריך לוודא שרמתו אינה בגבול העליון של הנורמה. 8. מתגבר נוסף הוא גם האומגה 3, שבכלל בריא. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
החמרת התסמינים לאחר התחלת שמוש בציפרלקס
אורית 21/05/2011 | 14:28בתי בת 23 התחילה להשתמש בצפרלקס 10 מ"ג מזה כחמישה ימים והיא מרגישה החמרה בחרדה ובדיכאון. האם עליה להפסיק לקחת את התרופה או שזה אופיני לתחילת טיפול?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
החמרת תסמינים
דר' קרני רובין 24/05/2011 | 20:44לאורית שלום, התגברות החרדה בתחילת טיפול בהחלט אופיינית. בתקופה הראשונה אכן, אני תמיד ממליצה לקחת בו זמנית תרופה נוגדת חרדה (מרגיעה) מסוג קסנקס או לוריוון לפי הצורך, וזאת בכדי להתגבר על תופעות אלה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
-
שאלה לגבי ועדה בביטוח לאומי שעברתי
דוד 21/05/2011 | 08:55שבת שלום ויום נעים ד"ר ! לפני כמה ימים קיבלתי מכתב מהביטוח לאומי לגבי ועדה רפואית שעברתי בפרוטוקול הועדה היה רשום בין היתר המשפט "מצב דלוזיונאלי ללא סימנים פסיכוטיים פעילים" אם תוכלי בבקשה להסביר לי בעברית פשוטה למה הפסיכיאטר התכוון? תודה רבה לך סופשבוע נעיםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
כנס...
דן 22/05/2011 | 22:04כמה אחוזי נכות רפואית קיבלת אם אפשר לשאול? תכתוב בגוגל פסיכוזההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שאלה לגבי ועדה בביטוח לאומי
דר' קרני רובין 24/05/2011 | 19:57לדוד שלום, לא כך כך ברור לי למה התכוון הרופא בביטוח הלאומי, מאחר ומצב דלוזיונאלי הוא מצב פסיכוטי המתאפיין במחשבות שווא. אולי הוא ניסה לומר שהמצב אינו של פסיכוזה חריפה. בפסיכוזה חריפה מתכוונים לאבדן קשר עם המציאות, חוסר יכולת להבחין בין מציאות לדמיון, לעיתים תוך יצירה של מציאות חדשה, הפרעה בכושר השיפוט, צמצום רגשי שמתבטא בהפחתת עוצמת הרגשות כלפי חוץ. החולה אינו מודע למצבו, מצב זה יכול להופיע בהדרגתיות או לפרוץ בפתאומיות. הפסיכוזה מתבטאת במחשבות שווא והזיות. פסיכוזה חריפה מהווה מצב חירום פסיכולוגי היות והכשל בביקורת המציאות עלול לגרום לאדם להיות מסוכן לעצמו ולאחרים. מצב זה אני מבינה, בהחלט אינו מתאים לך. לדעתי, עליך לבקש הסבר מרופא הביטוח הלאומי לקביעה האמורה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
קלפטומניה
-
סכיזופרניה גבולית
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול בהפרעות אכילה
-
תיאום טיפול פסיכיאטרי בקהילה
-
בדיקות קשורות
-
אבחון פסיכיאטרי
-
סכיזופרניה גבולית
-
תרופות קשורות
-
ציקלוסרין
-
פלופנתיקסול
-
מונחים קשורים
-
ער"ן
-
ביפולרי
רופאים בתחום
ד"ר נטלה בלינסון
גריאטריה
לשעבר מנהלת מחלקה גריאטרית בבית חולים ברזילי, כיום מנהלת מחלקה לקביעת נוהלים וסטנדרטים בגריאטריה, משרד הבריאות, אגף גריאטריה
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר