פורום פסיכיאטריה - עמוד 171
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
ויואנס ויתר לחץ דם (לת)
אסף 29/09/2021 | 10:05שלום רב. אני בן 44, סובל מיתר לחץ דם קל, [כ-90/145], ונוטל לצורך כך טריטייס קומפ 5 מ"ג, כעת אני מעוניין להתחיל ולקחת ויואנס 70 מ"ג לצורך טיפול בהפרעת קשב. האם ניתן להשתמש בויואנס ובמקביל להמשיך בתרופה להורדת לחץ דם? תודה מראשפתח בחלון חדש -
דיכאון עמיד ופיבורמיאלגיה
גלית 04/09/2011 | 14:19שלום דר' יקר, אני סובלת מדיכאון עמיד,מאניה דיפרסיה סוג 2 (אף פעם לא היתה לי מאניה אלא היפומאניה אחת),לכן מקבלת מייצב למיקטל 200 מג'. אפיזודה ראשונה טופלה יפה ולאחר שהפסקתי הכל חזר ואף תרופה אנטידיכאונית לא עזרה וניסיתי את כל המינונים. בנוסף לפני כשנה אובחנתי כסובלת מפיברומיאלגיה ולכן קיבלת סימבלתה ועליתי עד 60 מג'.הכאבים פחתו משמעותית אבל לא לגמרי- לדיכאון זה לא עזר, וגם היתה לי עצירות נוראית. עברתי לתרופה ממשפחת הטריציקלינים-נורטילין והגעתי עד 100 מג'.הכאבים רק החריפו במיוחד בגב,אני לא נחשבת כחולה מאוד ישנם רק הכאבים מאוד כואבים בכל שרירי הגב ופה ושם דקירות של כאב בגפיים שחולפות. (ידוע שישנה בפיברו) בעיית השינה הינה קשה ולכן לאחר נסיונות מרובים קיבלתי לאחר בירוקרטיה קשה -סרוקוול 100 מג' (הפסיכיאטר נתן לי לנסיון וזה עזר לי)+קלונקס 0.5 מג'. כיום אני ישנה 5 שעות מקסימום וזה הצלה מבחינתי,למרות שאני קמה עייפה.היקיצה שלי היא בשעה 5 בבוקר בערך גם אם אני ישנה מאוחר. איני יודעת מה לעשות עם הכאבים. הפסיכיאטר לא יודעת מה זאת ליריקה,הוא רק חושב שאם הדיכאון יעבור או יוקל הכאבים ישתפרו. הבעיה הקוגנטיבית נשארה בעינה אך שופרה יחסית. איני יודעת מה לעשות עם הכאבים,לאן לפנות? הראומטולוגית אמרה שזאת בעיה משנית לדיכאון ונתנה לי בזמנו סימבלתה. הפסיכיאטר חושב להעביר אותי לאלטרולט כי יתכן וזה ישפיע על השינה ואולי יעזור לכאבים למרות שבהתוויה של הנורטילין רשום שהוא נגזרת של האלטרולט כמו ציפרלקס והציפרמיל ויעיל מאוד לכאב עיצבי. בנוסף נוטלת אומגה 3,כולין וחומצה פולית וגם עושה התעמלות של מתיחות ולעיתים גם הליכה וללא שיפור. אנא עזרתך מנסיונך הרב. תודה על הכל. נ.ב סירקדין לא עזרה וכל תרופה אחרת לשינהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דיכאון בי פולארי
דר' קרני רובין 06/09/2011 | 15:56לגלית שלום, בעיקרון, חבל שלא עלו איתך למינון של 120 מ"ג סימבלטה. לטעמי, במידה ומדובר בדיכאון בי פולארי (שהוא בדרך כלל העקשני ביותר), מינון הלמיקטל הוא גבוה ולעיתים ירידה קצת במינון יכולה לסייע. אני מעדיפה את הסימבלטה על הנורטילין, למרות העצירות שעליה ניתן להתגבר עם תזונה נכונה ועם נוזל אלוורה לדוגמה. סרוקוול זה בהחלט תרופה מרגיעה ושיכולה לגרום לשינה, היא גם מייצבת חולים בי פולאריים (מאניים דיפרסיביים). דרך אגב, הלמיקטל איננה תרופה מייצבת, חולים בי פולאריים עם למיקטל במינון גבוה יכולים לעוף לתוך מאניה (מעל ל-150 מ"ג וודאי). איני יודעת לייעץ יותר מזה, מבלי לראותך. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין -
תודה רבה דר' יקרה
גלית 06/09/2011 | 19:58אני יודעת שאת עוזרת רק במה שאת יכולה ומותר לך.ותודה על כל טיפ. חשוב לי לציין שהיתה לי היפומאניה אחת בעת החלפת האפקסור ללוסטרל.איזנו לי בעזרת סרוקוול והמשכתי לקחת לוסטר.מאז אף תרופה לא עזרה לי רק הלמיקטל הציל אותי במינון וחזרתי לחיים ,פשוט הייתי סמרטוט פשוט כך.כמעט שנה ללא מעש ואפילו ללא היכולת לנהוג כמה מטרים. מה שרציתי לבדוק איתך זה לגבי ההחלפה מנורטילין לאלטרולט. רק חוששת מתופעות הלוואי ורציתי לשאול אם זה גורף או שזה אידיבידואלי? למשל תיאבון מוגבר ועיכוב אורגזמה.זה הכי חשוב לי שתעני לי.מאוד מאוד כואב ליאם זה יעזור לי לשינה אז אוכל להוריד את מינון הסרוקוול. .(הסימבלתה לא עזרה לי כלל לדיכאון) דבר שני האם אביליפיי לדעתך בסל הבריאות?המליצו לי על כך במקום הסרוקוול כי לדעתי שמנתי מהתיאבון שהיא מעוררת. -
משהו קטן
גלית 06/09/2011 | 23:28בגלל שהסרוקוול מעוררת תאבון באופן קיצוני,יידעו אותי כי אביליפיי דומה מאוד ולא גורמת לתיאבון. הסרוקוול ניתן לי לשינה שכלום לא עזר עד כה(קיבלתי אישור כי אני בי פולר 2) האם זה נכון שהאביליפיי מעוררת? -
תשובת מומחה
אלטרול
דר' קרני רובין 08/09/2011 | 13:26לגלית שלום, אלטרולט זה למעשה אלטרול 10 מ"ג. זה וודאי אינו אקווילנטי ל-25 מ"ג נורטילין. אם כבר, אז הייתי מנסה אלטרול באותו מינון שקיבלת את הנורטילין. תופעות הלוואי של אלטרול הן פה יבש, לפעמים נטייה לנפילות לחץ דם אם קמים בבת אחת מהמיטה ולעיתים לעצירות. למיטב הכרתי, אלטרול אינו גורם לעלייה במשקל. לגבי הפרעה באורגזמה, זה מופיע בין תופעות הלוואי אך לי לא זכורים מקרים כאלה מהתקופה בה זו הייתה אחת התרופות המובילות. בכל מקרה, תצטרכי חבילת מסטיקים ולימונים. תרופה זו מאוד רמדימה ויכולה בהחלט לשמש חלופה לסרוקוול. אביליפיי מעייפת אבל לא מרדימה, ועל פי רוב לא משנה במשקל. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין -
תודה רבה לך!את מקסימה ומקצועית!וגם אכפתית!
גלית 08/09/2011 | 14:58אני נוטלת היום נורטילין 50 מג' ויש לי יובש בפה מהמינון הקטן ביותר. זה פשוט נורא,אני כל היום עם פק"ל של מינרלים.אבל התרגלתי לצערי כך שאני לא חוששת מהאלטרול.אם זה מה שיעזור לי לישון ולכאבים זה יהיה נפלא. אז אוכל להוריד את מינון הסרוקוול(בליווי הרופא שלי) שעושה לי תיאבון נוראי...(זה לא מסוכן לקחת את שניהם בלילה לשינה?) אם תוכלי ברשותך,דבר אחרון..מה מינון האלטרולט שווה ערך ל-50מג' נורטילין ואיך מתבצעת ההחלפה? המון תודה! אשריינו שיש עוד אנשים נפלאים כמוך.זאת עבודת קודש. מאחלת שלא יהיו חולים אך במידה ויש שידעו למצוא את דרכם אליך כי יש בך שילוב של אכפתיות ענקית ומקצועיות לא פחות. שנה נהדרת! -
תשובת מומחה
תגובה
דר' קרני רובין 11/09/2011 | 16:45לגלית שלום, תודה על המחמאות. לגבי המינון, זה יותר ניסוי וטעייה - בעיקרון, צריך להחליף 50 מ"ג ב-50 מ"ג פשוט מהיום למחר. במידה וזה לא מספיק - להמשיך ולעלות במינון. לגבי הסיכון - לא, זה לא מסוכן. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין -
דר',הרופא שלי ממש לא יודע/מבין
גלית 14/09/2011 | 23:33שלום דר' מקסימה, מצטערת על ההודעות המרובות אבל אני מוכרחה להבין.זה חלק מהריפוי הנפשי של הספקות הנוראיים. הייתי אצל הפסיכ' היום,הוא לא מוכן להחליף לי את הנורטילין 50 מג' לאלטרולט.הוא רק הוסיף אלטרולט 10 מג. המינון הזה אפילו לא יעזור לי לשינה הגרועה ולא לא לכאבים ויוסיף לי על היובש בפה ועוד תופעות נוראיות של הטריציקלים)הרופא שלי לא מבין ולא מאמין בפיברומיאלגיה(הייתי אצל ראומוטולוג בכיר).לא מבין שיש כאבים נוראים.שיש בעיות שינה.בנוסף בעיות קוגטניביות חמורות ואצלי הן חריפות במיוחד-שכחה,בעיה בעיבוד נתונים,אי קליטה,בעיה בהבנת הנקרא ונשמע.בלבול....ועוד. לכן אני לא מסוגלת לעבוד כי אני מייד שוכחת...אפילו לא בחנות בגדים.(הייתי מנהלת צוות בהיי טק).הוא לא מאמין שאני לא מסוגלת וחושב שאני לא מתאמצת מספיק.כואב לי על כך.כואב לי כל הגוף והוא לא מבין זאת.אני לא עובדת שנה(חיה מחסכונות) בגלל כל הסיפור הנוראי הזה.יש לי המון מסמכים מפסיכיאטרים שהייתי אצלם במשך השנים.יתכן שאתבע את ביטוח לאומי אבל אני מאוד רוצה לעבוד ולחזור לחיים.לכן אין לי את הכסף לחזור לרופא פרטי. כבעבר.עברתי לטפל בביה"ח ציבורי.אני אעשה ועושה בדיוק מה שאמר.לא לוקחת סיכון. אבל באמת זה משגע אותי..למה לא להחליף? הרי המינון כל כך קטן. הנורטילין בהחלט הציל אותי בזמנו מהדיכאון במינון 100 מג' אבל הכאבים של הפיברו חזרו (הסימבלתה עזרה במידה לכאב אך לא לדיכאון כלל-אני עמידה לSSRI SSNI). בבקשה תעני לי....זה משהו שיהווה לי לידיעה בלבד!(יש לי תור בעוד 3 שבועות בעזרת ה' ולפיכך נראה לגבי ההמשך) -
תשובת מומחה
תגובות
דר' קרני רובין 18/09/2011 | 22:51לגלית שלום, אני קצת כמו רופא המשפחה שלך, לא מאמינה בפיברומיאלגיה, וסבורה שזה חלק מהדיכאון. אבל לא משנה איך קוראים לילד, יש לטפל בכך. מאחר וסימבלטה עזר לך נגד הכאבים, אני הייתי מנסה לשלב עם הסימבלטה 2.5-5 מ"ג אביליפיי. על פי רוב, זה מאוד עוצמתי בהוצאה מהדיכאון. הבעיה היא שאביליפיי לא בסל להתוויה זו. אינני מקבלת ש"חוסר אמונה בפיברומיאלגיה" זו סיבה לחוסר מתן טיפול הולם. אין לי ספק ש-10 מ"ג אלטרול לא יעשו שום דבר. לגבי הכאבים - הפיברומיאלגיה, אחד הדברים שעוזרים זה התעמלות. זה לא פשוט, אבל יודעת מנסיוני שזה עוזר. הראומטולוגים מאוד ממליצים על כך. קיימת גם אפשרות של שילוב של SSRI's וייתכן אף SNRI's עם טריציקלים, אך יש הכרח למדוד את הרמות שלהם בדם מאחר ותרופות אלה מעלות את הרמות. ידוע לי שרמות של אלטרול ואנאפרניל בדם ניתן למדוד בהדסה. בתקווה שיהיה מידע זה לעזר לך. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין כאשר לא מצליחים בטיפול עם -
גלית 18/09/2011 | 23:02דר' שלום, איני יכולה לקבל אביליפיי כי זה מאוד מעורר וגם אני מקבלת סרוקוול כי זה מסמם אותי ורק כך אני ישנה. הפסיכיאטר לא יחזיר אותי לסימבלתה כי היא לא עזרה לדיכאון רק לכאבים.שילבנו עם נורטילין ותופעות הלוואי רק התעצמו לכן אני מנסה אלטרול.נראה לי שישלב לי עם הנורטילין כי הוא חושש שהדיכאון יחזור. כואב לי הגוף נורא!!!אני מתעמלת אך זה לא עוזר. הסרוקוול פשוט גורם לי לרעב נוראי......מכל מקום שלא מסתכלים אני סובלת. חשוב לי לציין שאני מס' שנים עם דיכאון שטופל וחזר ומעולם לא היו לי כאבי שרירים.גם המוח עבד בצורה מצויינת עם כל הקושי והסבל.פשוט תיפקדתי קוגנטיבית ברמה גבוהה מאוד.כיום אני מגמגמת,לא מוצאת מילה מתאימה,אנגלית אני לא יכולה לדבר,לא קולטת מה אומרים לי ,מבולבלת,שוכחת...כל התופעות של הפיברו'.אז עכשיו אני לא בדיכאון,הכאבים יעלמו? שנה שאני סובלת מכאבים ודיכאון שאוזן. באיזה מינון של אלטרולט עוזר לכאבים ולשינה.אני מאוד רוצה להוריד את הסרוקוול לשינה או אפילו להפחית ממנות. תודה מראש על היחס החם. -
תשובת מומחה
תגובה חוזרת
דר' קרני רובין 18/09/2011 | 23:58לגלית שלום, אני לא מסוגלת לעזור לך בדרך זו. אין ספק שלנסות אלטרול לשינה וגם במינונים הרבה יותר גבוהים עדיף על הסרוקוול במקרה שלך. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין -
טיפולים נוספים
אור 04/10/2015 | 06:41מה לגבי כדור שינה כגון אמביין ? או מירו שיכולה לעזור לשינה או טראזודיל , -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/10/2015 | 17:19לאור שלום, אמביין עוזר בדרך כלל לתקופה מסויימת ולאחר זמן מה מפסיק לעזור. מירו אומנם עוזרת לשינה, אך גורמת להשמנה. טראזודיל יכול לעזור בשינה ויכול שלא לעזור. בברכה, דר' קרני רובין -
אלטרלוט עושה בעיות קשות בזיכרון
כורכור 24/09/2021 | 04:51גלית בקשר למה שכתבת על הבילבול בעיות זיכרון וכל התוספות הלחו, זה ממש ממש אמיתי!!! וזה בדוק מהאלטרלוט בכל מקרה אצלי ככה היה -
היי גלית
כרכור 24/09/2021 | 04:53אשמח לסייע אך לא ממש יודעת אייך יוצרים פה קשר
-
-
גמילה מפאקסט
יעל123 29/05/2018 | 22:38לקחתי במשך 7 שנים ציפרלקס 10 מג, לאחר שהפסיק להשפיע ירדתי במינון ונגמלתי ממנו. לאחר כמה חודשים עדיין הרגשתי צורך במשהו בעקבות חרדות קלות שהיו לי והפסיכיאטר המליץ על פאקסט. לקחתי במשך חודשיים בלבד פאקסט 10 מג, אך לא הרגשתי שעוזר במיוחד, היות ואני מתכננת הריון החלטתי להפסיק עם הפאקסט. והיות והתור לרופא היה רק עוד חודש החלטתי להפסיק לבד בלי בקרה. וכאן עשיתי את טעות חיי! הפסקתי בפתאומיות בלי שום ירידה במינון. בשבוע הראשון לא הרגשתי שום תופעת לוואי והייתי מאושרת שנגמלתי בקלות ככ. אחרי שבוע התחילו תופעות איומות של סחרחורות, צמרמורות קשות, שלשולים, יש לציין שרק תופעות פיזיות, אבל נוראיות. עכשיו אני שבועיים וחצי ללא תרופה. סובלת נורא מהתופעות. רציתי לדעת האם מישהו מכיר את התופעות ובדכ תוך כמה זמן הם חולפות??? היות ואני כבר שבועיים וחצי בלי תרופה, אני לא רוצה לחשוב על אפשרות של חזרה אפילו למינון קטן, יש לציין שגם כך המינון שלקחתי היה קטן יחסית ובמשך תקופה קצרה מאד. בבקשה תרגיעו אותי כמה זמן לוקחת הגמילה? האם יש קשר לעובדה שלקחתי במשך זמן כה קצר שהגמילה תעבור מהר יותר. קשה לי מאד.פתח בחלון חדש-
תשובה
הפרשן 30/05/2018 | 00:14אינני רופא אלא מטופל. התופעות שאת חשה נובעות מכך שהפסקת כל טיפול בנוגדי דיכאון. אלו הם תסמיני מחלה ברורים. את חייבת לקבל טיפול במחלה הכרונית. ציפרלקס נחשבת בטוחה בהיריון, אם 10 מג הפסיקו להשפיע מעלים ל15 מג ובהמשך יש אפשרות לעלות ל20 מג. פאקסט נחשבת לפחות בטוחה בהיריון. החלמה מהירה -
גמילה מפאקסט
יעל123 30/05/2018 | 00:55תודה רבה רבה על תגובתך. אני מעוניינת להפסיק כל טיפול תרופתי. לכן רציתי לשמוע חוות דעת רפואית במשך כמה זמן אמורות לקחת תופעות לוואי אלו לאור הזמן הקצר שלקחתי את הכדורים ולהתעודד מכך. -
תתעודדי
הפרשן 30/05/2018 | 01:04תתעודדי מכך שיש בימינו תרופות מצוינות עם תופעות לוואי מינימליות לטיפול במחלה אכזרית. את כנראה לא הבנת את תשובתי. מה שיש לך היום אלו לא תופעות לוואי מכדורים אלא תופעות של מחלה לא מטופלת. מניסיון רב שנים אני יכול לומר לך שיהיה לך קשה עד בלתי אפשרי לנהל את חייך ללא טיפול תרופתי. ללא טיפול אפשר שתסבלי מבעיות בריאותיות וחברתיות הרסניות. אז עדיף לטפל , להרגיש טוב וליהנות מהחיים. כל טוב -
יעל, את מבינה שקיבלת כאן "תשובה" מאדם זר ו*לא* מאיש מקצוע ?
זהירות מעצות לא מוסמכות ! 30/05/2018 | 03:55שימי לב, מי שענה לך זה *לא* איש מקצוע אלא אדם זר שנוהג לענות כאן בצורה קבועה ואובססיבית "תשובות" שהעיקר שלהן זה בערך כך : " תמשיך עם התרופות ואל תפסיק. תקח כדור X פעמיים ביום ותראה איך מצבך משתפר". ממליץ לך מאוד! להזהר מאנשים כאלה שממהרים "לייעץ". את לא יודעת מי נמצא מאחורי המקלדת. תשובות מקצועיות צריך לקבל מאיש מקצוע והעובדה שמישו כותב לך שהוא "מטופל" ממש לא עושה אותו לכזה ! (מה גם שייתכן ומדובר במישהו עם בעיה שלא מטופלת ולא נמצא באמת בטיפול, והמבין יבין). לגבי הפסקת הכדורים - למרות שמדובר בזבל שלא ברא השטן, אסור להפסיק בבת אחת! זה צריך להיעשות בהדרגה ובליווי של המטפל האישי שלך (ולא של איזה "מטופל" באינטרנט). אין ברירה, את חייבת לפנות אל מי שמטפל בך, או לפחות לרופא משפחה. אל תדחי את זה. ותחשבי שוב על מה שכתבתי לך בהתחלה (מתחזים ושרלטנים למיניהם). ואם זה לא ברור אז עוד פעם : 1. פני לייעוץ מקצועי מסודר קודם כל.!!! אין לזה תחליף. 2. תזהרי מ"עצות" של "פרשנים" ו"מטופלים" למיניהם באינטרנט!!! -
תשובות הפרשן מעניינות ומחכימות
רוית 30/05/2018 | 07:02וניכר שיש לו נסיון עשיר על סמך מידע אישי מקיף וקריאת חומרים אני אישית מייחסת לתשובותיו משקל רב מאד התקפות עליו הן בדרך כלל מאנשים שאינם מבינים דבר בתחום או לחילופין שייכים לכת האובססיבית של "אנטי כדורים" יהא המחיר אשר יהא אנשים מחוסרי אחריות ודעת ולוקים בהבנה באופן בסיסי כמטופלת ארוכת שנים בssri אני יכולה להעיד שהכדור הזה הציל את חיי ממש תרגישי טוב רוית -
הפרשן אינו אשם
מרגו 02/06/2018 | 00:46אין להאשים את הפרשן שהרי כל אחד יכול לכתוב מה שהוא רוצה.האשמה צריכה להיות מופנת כלפי מנהלי האתר והרופאה פה שאינם מבינים את גודל הבעיה...ולא נוקטים באמצעי חסימה על מנת לא לתת במה לכול אחד שרוצה לייעץ ולכתוב אך אינו מוסמך לכך.חבל דוקטור רונת שאינך פעילה באתר למרות שכביכול את אמונה על ניהולו המקצועי. -
פאקסט
אורלי 22/09/2021 | 11:23שלום שמי אורלי אני חוקית םאסקט 30 מילגרים כבר חודשיים ואין שינוי סובלת מעצירות ואי שקר בחילה לוקח סורקואול75 מלגרם להירדם בנוסף נעזרת בלואיון להתקפים ןלרעידות מה כמה זמן לורח לכדור הזה להוכיחת עצמוו ץ
-
-
תופעות לוואי של דפלפט
שרה 19/09/2021 | 03:221 . האם עישון פוגע ביעילות התרופה ,דפלפט? 2 . האם הדפלפט גורם להשמעת יתר למתבגר רזה ?פתח בחלון חדש-
רוע
בועז יפתח 21/09/2021 | 12:35למה יש רוע פסיכיאטרי
-
-
אריפליי והריוו (לת)
טל 19/09/2021 | 21:40שלום לצוות המומחים. אני מתכננת לעשות הזרעה בקרוב, לוקח. ארפליי כבר שלושה שבועות במינון של 1.25 מג ביום כתוספת לויפאקס במינון של 220 מג. בעצת הפסיכאטר המטפל. האם האריפלי בטוח בהריון ? ובכניסה להריון אם יש השפעה לרעה? ומה יכול להחליף במידה וזה יתפוס. סובלת מדיכאון מגורי, חרדות , ocd. והפרעות קשב. אודה לתשובתכם תןדה.פתח בחלון חדש -
ציפרלקס ואלפרליד
א.ג 29/01/2014 | 04:09שלום ד"ר אני סובל מהפרעות חרדה + התקפים פעם ביום בהתחלה לקחת אלפרליד שהיה מרגיע אותי לכמה שעות לקחתי כבר בערך 15 כדורים מאז שהתחילו החרדות. לפני יומים התחלתי לקחת ציפרלקס אחרי שכבר לא יכולתי להגיע לעבודה מרוב חרדות. אז קודם הוא עושה לי בחילות שמעירות אותי באמצע הלילה. השאלה היא האם אפשר להמשיך לקחת אלפרליד ומתי אני מסתכן בלהיות מכור אליו? האם יש משהו אחר שישפר לי את השינה ויפחית את החרדה במקום האלפרליד?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 30/01/2014 | 22:27לא.ג. שלום, חשוב שתיקח את הציפרלקס עם אוכל כי אז הבחילות יפחתו. מומלץ לקחת את הציפרלקס בבוקר ולא בערב, עם ארוחת בוקר. מאחר ובתקופה הראשונה יש עדיין עוררות של מערכת העצבים עד שהכדור מתחיל להשפיע, מומלץ להיעזר בקסנקס או בלוריוון. ניתן לקחת כל כמה שעות לפי הצורך. כמו כן, ניתן לקחת קסנקס או לוריוון או כדור שינה שאחר כך, כאשר המצב משתפר, מורידים אותו בהדרגה. יש עובדה מעניינת שאנשים עם חרדות בדך כלל אינם מתמכרים לבנזודיאזפינים. לא ברור אם זה הבדל גנטי או שזה הצורך העצום בשליטה. בברכה, דר' קרני רובין -
חרדה
מירב 19/09/2021 | 16:54שלום ד''ר קרני, אני עם חרדות גבוהות לאחרונה (חזרו אחרי שנים) והתחלתי רמוטיב לפני שבוע ועדיין אין השפעה, אני לוקחת לפעמים חצי לוריוון כי פוחדת להתמכר, אך לא ממש עוזר, החרדה מלווה כל היום. האם לחכות שהרמוטיב יפעל או לשנות או להוסיף? אשמח לסדר בדברים.
-
-
פריזמה יכולה להשפיע שונה מפרוזק? (לת)
Ik 15/09/2021 | 08:17אני מטופל מספר שנים בפריזמה בגלל ocd מחשבות טורדניות במשך תקופה ארוכה מאוד השתמשתי רק בפריזמה לאחר מספר שנים של שימוש בתרופה נתנו בבית המרקחת פרוזק לאחר מספר חודשים של שימוש חזרו לי המחשבות הטורדניות חזרתי לקחת פריזמה והמחשבות התחילו לרדת בהדרגה האם יש לקשר ויכול להיות ש פריזמה משפיעה טוב יותר על הגוף שליפתח בחלון חדש -
גמילה מאולנזפין
חדוה 12/01/2016 | 17:46שלום באיזה קצב נגמלים מאולנזפין כמה צריך להוריד מ"ג בכל פעם וכל כמה זמן.פתח בחלון חדש-
במכה
תמיר 13/01/2016 | 13:49אפשר בבת אחת ללא כל חשש מנסיון תמירזה לא קלונקס.. -
מחכה לתשובה דחוף
חדוה 17/01/2016 | 20:16מדובר על 10 מ"ג -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/01/2016 | 20:25לחדוה שלום, במידה ויש מקום להפסיק את האולנזפין (זיפרקסה) תורידי את המינון לחצי ותחכי שבוע כדי לראות שאין התחדשות לתופעות בגינן הפסקת את התרופה ולאחר מכן ניתן לרדת עוד פעם לחצי ולאחר מספר ימים להפסיק את הטיפול. בברכה, דר' קרני רובין -
המשך גמילה
חדוה 18/01/2016 | 14:19תודה אבל מדובר על אולנזפין של טבע הכדור הגנרי של זיפרקסה ושם אין פס חציה אז איך אני עוברת לחצי ואח"כ לרבע. האם מותר לחצות למרות שבעלון כתוב שלא ניתן מחכה לתשובתך המהירה בתודה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/01/2016 | 19:00לחדוה שלום, מותר לחצות את הכדור, בתנאי שאת החלק הנותר עוטפים בנייר כסף כדי למנוע את חימצונו. בברכה, דר' קרני רובין -
גמילה המשך
חדוה 26/01/2016 | 11:48לדר קרני לא הבנתי כל כך האם את יכולה להסביר לי יותר בפרופורט תודה -
היי
מקווה שזה עוזר 26/01/2016 | 12:35את יכולה לחצות את הכדור אפילו שאין לו קו חצייה. את החצי שאת לא בולעת באותו רגע את צריכה להכניס לנייר כסף (כמו שבאים הכדורים במעין נייר כסף) הנייר כסף מונע את החמצון של הכדור - המגע שלו עם חמצן. זה מעט כמו עם חלב והמגע שלו עם האוויר מרגע הפתיחה. אם את גם ככה יורדת במינון ולא חבל לך על הכסף פשוט תזרקי את החצי הנותר ולמחרת תחצי כדור חדש מהאריזה המקורית. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/01/2016 | 21:54לחדוה שלום, תשובתו של מקווה שזה עוזר נכונה ואני מקווה שהיא הובנה טוב יותר מתשובתי. בברכה, דר' קרני רובין -
גמילה המשך
חדוה 28/01/2016 | 08:55דר קרני שלום את הקטע עם חציית הכדור אני הבנתי כבר ממך. מה שלא היה ברור לי זה כמה ימים אחרי שאני יורדת ל5 מ"ג אני יכולה להפסיק לגמרי את הכדורים? בתודה על סבלנותך -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/02/2016 | 16:35לחדוה שלום, אם אין התדרדרות במצבך לאחר שבועיים ניתן לרדת ל-2.5 מ"ג (חצי כדור מ-5 מ"ג) ואם אין הדרדרות לאחר שבועיים- חודש, ניתן לשקול להפסיק את הכדור. הייתי ממליצה שתעשי זאת בהשגחת הפסיכיאטר המטפל בך. בברכה, דר' קרני רובין -
אסור
הצלחה בכל 13/09/2021 | 15:48אני קראתי בעלון שתרופה כזו כמו זיפרקסה שחוצים אותה אי אפשר לחצות אם אין קו חיתוך אסור זה כמו סופגניה שחוצים אותה כל הריבה נשפכת זה מסוכן לחצות כתוב בפירוש בעלון מידע אין לחצות או לפורר את התרופה -
הורדה של עשר אחוז בהדרגה
בהצלחה 13/09/2021 | 15:50לא מורידים לחצי רופאה מאוסטרליה אמרה רק בהורדה של עשר אחוז שזה אומר שצריך מישהו חכם שיחשב את זה לי אישית לקח שנה להוריד מעשר לחמש תוך עשר אחוז -
סליחה
חנה 14/09/2021 | 08:50טעות שלי בעצם מותר אז פשוט לא יורדים לחצי מיד צריך בהדרגה מקסימום מתי שיש התקף מסוכן לוקחים חצי תלוי מה המצב -
מותר לחצות
חנה 14/09/2021 | 09:01מותר לחצות אבל הקטע שמחמש צריך לרדת גם בהדרגה לפי המצב אבל עדיף בהתחלה עשר אחוז או שיש רק התקף לוקחים
-
-
שילוב תרופות (לת)
אדם 13/09/2021 | 21:14ערב טוב , בעקבות ocd ודיכאון - רשם לי הפסיכיאטר את התרופה aripiprazole. אני לוקח במקביל טיפול Prep (אמטריביר טבע) למניעת HIV וכן סיאליס / טאדם (הגרסה הגנרית של סיאליס). האם יש סיכון בשילוב התרופה שנרשמה לי עם אלו ?פתח בחלון חדש -
סכיזופרניה פרנואידית (לת)
שימי 13/09/2021 | 20:42שלום אני צריך עזרה דחופה ישלי קולות חזקים בראש שמדברים איתי אנשים זרים והמשפחה. שהקולות מדברים אני מחכה אותם אוטומטית בלי שליטה ,התקפי דיכאון ,חוסר שקט, חרדות, לחץ, לא מפוקס בגלל קולות, בזמן הליכה מדמיין\מפנטז ללא שליטה, כל מה שאני מרגיש בהזיה אני מרגיש בכל חמשת החושים. בגדול אני רוצה להפטר מהקולות ומהדברים האלה.. ניסיתי תרופות בשם ריספרידל 6 מג אריפילי 5 מג פרפנאן 32מג זריקת קספליון 150מג שאני כרגע לוקח והתחלתי לקחת סוליאן 400מג עבר מהטיפול של הסוליאן רק 5 שבועות ומהזריקה של הקספליון עבר שנתיים.. אך עדיין אני חווה את כל הדברים האלה אתם יכולים לעזור לי ולהמליץ לי על טיפול תרופתי (זריקה\כדורים)? הפסיכיאטר שלי מציע לי רק לפונקס\קלוזאפין ואני מפחד לקחת את התרופה הזאת.פתח בחלון חדש
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד