פורום פסיכיאטריה - עמוד 197
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
השטחה רגשית מוחלטת
תום89 11/04/2018 | 18:16שלום לכולם! אני סובל כבר יותר משנה מהשטחה רגשית מוחלטת. לא חווה בכלל רגשות חיוביים, שליליים, לחץ וחרדות- אני פשוט ריק ושטוח לגמרי. אפילו מוסיקה לא מעוררת בי שום התרגשות/סלידה/הנאה. בנוסף לזה אני סובל מאנהדוניה (אובדן הנאה מפעולות החיים) שום דבר לא גורם לי להרגיש טוב (או רגש אחר) מתחביבים, מפגשים משפחתיים וחברתיים, אינטמיות, ספורט וצפייה בטלויזיה- אני לא יכול להגיד שאני נהנה ממשהו בכלל. אני פשוט שורד מיום ליום ומעביר את הזמן בבטלה וצפייה בטלויזיה. * האם מישהו יכול להזדהות עם התחושות האלה? * אם כן, איך טיפלתם בזה? * אם גם אתם סובלים כמוני (עכשיו) אולי תוכלו לספר איך נראית שגרת היומיום שלכם? תודה! בריאות & בשורות טובות!פתח בחלון חדש-
נפגשת כבר עם רופא או פסיכולוג?
הפרשן 14/04/2018 | 13:12מהי האבחנה ? אילו תרופות אתה נוטל ? -
נפגשתי עם עשרות
תום89 14/04/2018 | 13:49נפגשתי כבר עם עשרות פסיכולוגים ופסכיאטרים. האבחנה שקיבלתי היא דכאון פוסט פסיכוטי. אני כבר מתחיל לחשוב שזה סמנים שליליים של סכיזופרניה (היה התקף פסיכוטי ראשון ויחיד לפני שנה ו חודשיים) -
טיפול תרופתי
תום89 14/04/2018 | 13:50כרגע אני לוקח: לוסטרל 150 וולבוטרין 300 ואביליפיי 1 מג זה לא עוזר כל הכדורים האלה, כל חודשיים משנים לי כדורים אבל שום סוג לא עוזר לי... -
תתייעץ בפורום בסטארמד
הפרשן 15/04/2018 | 23:13כאן הזמינות של הרופאה נמוכה. http://www.starmed.co.il/forum-123#axzz5ClPogfuw -
מצטרפת ומזדהה
טלי33 21/04/2018 | 19:24גם לי יש השטחה רגשית מוחלטת וכל מה שתיארת -
מזדהה
אנונימי 23/04/2019 | 23:10גם לי יש השטחת רגשות מוחלטת אשמח להיות איתך בקשר ,טלי 33 -
השטחת רגשות מוחלטת
אנונימי 26/08/2020 | 11:41טלי ,גם לי השטחת רגשות מוחלטת צרי קשר איתי -
???איך אתה יכול לעזור לי
טלי 26/08/2020 | 12:06צור קשר בפרטי אני לא מצליחה -
טלי,השטחת רגשות מוחלטת
אנונימי 26/08/2020 | 12:15טלי מה המייל שלך -
Sharona2017@yahoo.com
טלי 26/08/2020 | 12:18........ -
לגבי ההשטחה הריגשית
משמשמשמש 26/12/2020 | 14:51היי אחי מקווה שכבר יצאת מזה, אני עברתי פעמיים בחיי תקופות של השטחה ריגשית מוחלטת ועברתי התקף פסיכוטי אחד בחיים שלי, מ2 התקופות האלה יצאתי בשן ועין, אבל בסוף יצאתי מהן !!!, הרבה החלפת כדורים, הרבה דיכאונות, החלפתי הרבה רופאים ובסוף משום מה הכל הסתדר בשתי הפעמים האלה !! אשמח לעזור לך איכשהו אם אפשרי!!
-
-
תופעות גמילה/נזק מוחי מברינטליקס
אריאל 20/05/2017 | 13:29שלום ד"ר רובין, האם יצא לך להתקל בפציינטים שסבלו מתופעות גמילה מתמשכות (כגון "זצים" במוח, חרדה תמידית, חוסר ריכוז, בלבול, הגברה של הדיכאון) או נזק פרמננטי לאחר הפסקת שימוש בברינטליקס? תודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/05/2017 | 19:27לאריאל שלום, לא יצא לי, להפך הגמילה הייתה קלה מאוד. בברכה, דר' קרני רובין -
אשמח לשוחח איתך
עידן 26/05/2017 | 15:52גם לי הפסקת ברינטליקס פגעה במשהו במוח אפשר לשוחח בפרטי מה המייל שלך -
ברינטילקס
ברינטילקס 26/10/2018 | 23:34אפשר בבקשה פירוט? התחלתי ברינטילקס וחוששת מתופעות גמילה במיקה וארצה להפסיק -
הפסקת ברינטלקס
פאקו 18/12/2020 | 14:32שלום אני לוקח כבר 20 יום מינון 10 לא עזר רגליים חלשות לחץ הרדשת הלם מנותק הורדתי ל5 למשך יומיים הייה נורא עם כאבים בראש ובלסת, לא נראה לי להמשיך עם ברינטלקס הייתי לפני 3 שנים עם ציפרלקס אבל גרם לכאבי ראש בצד שמאל
-
-
האם תרופות פסיכיאטריות מורידות טסטוסטרון?
נפתלי 25/09/2016 | 16:38שלום האם טסטוטסטרון נמוך עלול להיגרם כתוצאה מתרופות כלשהן? למשל ידוע שתרופות ממשפחת ה-SSRI פוגעות בתפקוד/חשק המיני. האם הן מורידות את רמות הטסטוסטרון או שמסיבה אחרת נפגע התפקוד המיני? במידה וזה אכן גורם לירידה בהורמון, האם יכול להיות מצב שבגלל שימוש ב SSRI רמות הטסטוסטרון לא יעלו אף כשמקבלים טיפול בהורמון תחליפי? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/10/2016 | 21:33לנפתלי שלום, הSSRI'S אינם מורידים את רמות הטסטוסטרון, אלא חוסמים קולטנים של קליטה חוזרת של סרוטונין ובכך הם משיגים את ההשפעה הרצוייה. יחד עם השפעה זו, הם חוסמים קולטנים אחרים של הסרוטונין אשר קשורים לחשק המיני ולתפקוד המיני. בברכה, דר' קרני רובין -
אתה טועה ומטעה
אושרי 13/12/2020 | 18:44אני חווה כרגע על עצמי ירידה קריטית של טסטוסטרון בעקבות תרופה מהמדפחה הזו -אפקסור/ וייפאקס שנמצאה כפוגעת ברמת הטסטסטורון. חשק מיני היה ויהיה תמיד קשור בקשר ישיר לטסטוסטרון. אתם "הרופאים" לא מביאים הוכחות מדעיות לטענות שלכם ולא בודקים רמות טסטוסטרון במטפולים כמונו!
-
-
פבוקסיל
רון 04/11/2012 | 22:52שלום רב ד"ר קרני אני בן 33 סובל מחרדות ו ocd ללא טקסים לפני כחצי שנה הייתי מטופל בציפרמיל 20 מ"ג בשילוב עם סימבלתה 30 מ"ג והרגשתי מעולה ,מכיוון שהיה לי ניסיון טוב מאוד עם ציפרמיל בעבר הורדתי את הסימבלתה ומאז החל סיוט שטרם הגיע לסיומו משום מה הציפרמיל שעבד בעבר נהדר במינון של 40 מ"ג לא עבד טוב הכדור הוחלף לפריזמה 40 מ"ג לתקופה של חודש וחצי וגם לצערי עקב אותה הסיבה לאחריו נטלתי כחודשיים אנפרניל 150 מ"ג הכדור היה בעל תופעות לוואי קשות אך הוריד מאוד את החרדה ואת המחשבות הטורדניות אך עדיין לא חשתי במיטבי בהתייעצות עם הפסיכיאטר הוחלף הכדור לפבוקסיל שהמטרה היא להגיע ל 200 עתה אני נוטל כבר 3 ימים 100 אני חש שהחרדות חזרו דופק מואץ ,מחשבות טורדניות לא באותה עוצמה עייפות סחרחורת וכאבי בטן והכי מפחיד מעיין הגברה של הדיכאון האם אלו תופעות לוואי ידועות של הפבוקסיל תוך כמה זמן הן אמורות לחלוף והאם ייתכן שאני חווה את התופעות לוואי של ההורדה של האנפרניל ,המון תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 07/11/2012 | 16:11לרון שלום, מינון של 100 מ"ג של פבוקסיל הינו מינון נמוך מדי אפילו כטיפול בדיכאון לא כל שכן ב-OCD. בדרך כלל יש צורך לעלות ל-200 מ"ג פובוקסיל בכדי לקבל אפקט אנטי דיכאוני. האפקט היעיל כנגד 0CD מושג במינונים של 200-300 מ"ג. תופעות הלוואי שאתה מתלונן עליהן הן שילוב של תופעות הלוואי מפובוקסיל, של האפקט של ההורדה של אנפרניל ותופעות של התקפי חרדה. פובוקסיל היא תרופה איטית אך יעילה מאוד כנגד OCD ותרופה נוגדת דיכאון טובה. בדרך כלל תופעות הלוואי חולפות כשלושה שבועות לאחר שמגיעים למינון היציב. ייתכן וניתן היה להקל עליך לו הושארו לפחות 75 מ"ג אנפרניל עד להתייצבות על מינון יעיל של פבוקסיל. הפבוקסיל מעלה את רמת האנפרניל בדם אך עם 75 מ"ג של אנפרניל רמות הדם אינן עולות לרמה טוקסית. חשוב לקחת את הפובוקסיל עם אוכל כדי למנוע את כאבי הבטן והבחילות וצריך להתעזר בסבלנות. בברכה, דר' קרני רובין -
פבוקסיל ולמיקטל
מאיר 07/12/2020 | 11:34שלום ד״ר רובין, אני סובל מדיכאון והפרעה דו קוטבית. הרופא נתן לי שילוב של 400 מ״ג ביום(מפוצל לשניים) ו200 מ״ג פבוקסיל גם כן מפוצל לשנייםהתחלתי לקחת את המינון הזה אתמול לאחר שעליתי בהדרגה. לפני שהוסיף לי את הפבוקסיל לקחתי רק למיקטל שעזר טיפה בהתחלה אבל אחרי חודש כבר לא כל-כך. מה את חושבת על השילוב הזה? מהפבוקסיל אני מרגיש נורא עייף וקשה לי לקום בבוקר. היית ממליצה להוסיף עוד כדור?
-
-
הסתרת פסיכוזה
יעל 06/11/2017 | 14:23שלום. האם אדם שנמצא במצב פסיכוטי יכול לשקר לגביי מחשבותיו כי הוא מבין שהם לא בסדר? האם ניתן להסתיר מחשבות פסיכוטיות? תודה מראש.פתח בחלון חדש-
יעל יקרה
אנא פני לפורום מקצועי 08/11/2017 | 21:33בתחום הזה לא כדאי לקחת עיצות מאנשים שאינם רופאים -
הסתרת פסיכוזה
ויטמינים 05/12/2020 | 20:07בהחלט אפשר להסתיר פסיכוזה ולשקר לאנשים בקשר למחשבות שאתה חושב אם אתה נשאר מנומס ומנסה לשלוט על העצבים והתגובות לאנשים מסביבך. הבעיה זה כשהפסיכוזה עם מאניה דיפרסיה בגלל שאז זה ממש ברור שיש בעיה. אי אפשר להסתיר מאניה דיפרסיה. אבל פסיכוזה בהחלט אפשר להסתיר.
-
-
פרוזק פלוטין פריזמה
10/04/2012 | 00:27שלום לך דר' קרני ברצוני לשאול האם פרוזק פלוטין פריזמה זה אותו כדור מה המקורי שהוא הכי טוב ולמה השימוש בהם מסוכן תודה מראש וחג שמחפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 16/04/2012 | 16:10שלום, ראשית, פרוזאק, פלוטין ופריזמה הם אותו חומר (פלובוקסיטין). התרופה המקורית זו הפרוזאק ואולם שתי הגנריקות הפלוטין והפרזימה הינם בהחלט יעילים. מאיפה הוצאת שהשימוש בתרופה זו הוא מסוכן?!! הסיכון היחיד שיש בלקיחת כל תרופה שהיא נוגדת דיכאון הוא שבמידה ויש נטייה למאניות זה עשוי לזרוק למאניה. במידה ואין נטייה כזאת אין מקום לחשוש. בברכה, דר' קרני רובין -
16/04/2012 | 21:04תודה מראש יש לי בעיה כי אחי סובל ממניה דפרסיה קלהוהוא בטיפול והוא מאוזן האם מותר לי להשתמש בפלוטין אני לוקחת 20 מ"ג תודה רבה את כזאת מקסימה -
16/04/2012 | 21:10 -
פלוטין פרוזק פריזמה
17/04/2012 | 08:15יש במשפחה שלי לאח שלי יש מניה דפרסיה קלה והוא מאוזן שאלתי היא האם אני צריכה להחליף את התרופה והיא יותר עוזרת לי מציפרלקס סרוסקט רסיטל שההיתי בעבר אני לוקחת 20 מ"ג פלוטין ביום אני מאוד מודאגת אני מעדיפה לסבול את החרדות בלי כדורים רק שלא יפרוץ לי מניה דפרסיה אני בת 37 ואני אמא ל3 ילדים מקסימים שהם הכל בשבילי ובעל שאוהב ותומך אני גם עובדת 8 שעות ביום רק שהחרדות האלה תוקפות אותי אני מרגישה רע מאוד תודה על הסבלנות -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 19/04/2012 | 16:49שלום, מבחינה גנטית הסיכוי שלך ללקות במחלה מנית דפרסיבית הוא 13% ו-87% לא ללקות במחלה. בדרך כלל מחלה זו פורצת בסוף שנות ה-20 ותחילת שנות ה-30, במילים אחרות את זקנה מידי בשביל מחלה זו. בנוסף, בדרך כלל אם יש את הנטייה למחלה זה יכול לקרות תחת ציפרלקס, תחת סרוקסט ותחת רסיטל. במילים אחרות, נראה לי כי הסיכוי שלך להגיב במאניה הוא נמוך. יחד עם זאת, לדעתי יש מקום להיות זהירה ולא לעלות למינונים גבוהים וכמובן להיות בפקיוח של פסיכיאטר. אינני סבורה שיש הצדקה שתסבלי. בברכה, דר' קרני רובין -
פלוטין פרוזק פריזמה
19/04/2012 | 21:04את מקסימה מקסימה אני בס"כ לוקחת 20 מ"ג פלוטין יום כן ויום לא ושיש חרדה קשה אני לוקחת חצי כדור קלונקס 0.5 את חושבת שזה בסדר עוד שאלה קטנה שתרגיע אותי למה את מתכוונת מינונים גדולים -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 24/04/2012 | 18:49שלום, זה בסדר לקחת חצי כדור קלונקס של 0.5 מ"ג כשיש חרדה. לדעתי, מינון של יום כן יום לא פרוזאק זה מינון נמוך מידי לחרדות. מהנסיון שלי, נדרשים לפחות 20 מ"ג אם לא 30 מ"ג ליום. מינונים ל-OCD שאלו מינונים גבוהים יותר מתחילים מ-40 מ"ג ועד אפילו 80 מ"ג. בברכת חג שמח, דר' קרני רובין -
פריזמה
דנה 29/11/2020 | 16:03היי האם אפשר לרסק כדור פריזמה?
-
-
אבחון חוסר איזון כימי במוח
שירה 13/10/2015 | 01:10היי רציתי לדעת אם יש דרך רפואית ומבוססת לבדוק חוסר איזון כימי במוח שמוביל למחלות והפרעות נפשיות? משהו שמראה בוודאות שהבן אדם סובל מחוסר איזון כימי. משהו כמו בדיקת דם, סיטי, מכשיר כלשהו... משהו ששחור על גבי לבן יצביע על חוסר איזון כימי .פתח בחלון חדש-
שאלה מצוינת
לשירה 13/10/2015 | 01:39פסיכיאטרים מאבחנים על פי התנהגות בלבד - זהו אבחון סובייקטיבי. לא קיימות בדיקות גופניות לאבחון הפרעות פסיכיאטריות. -
יש בדיקות, אבל...
שמוליק 13/10/2015 | 02:52שלום שירה. ישנן בדיקות שיכולות למדוד את כמות המוליכים העצביים (נוירוטרנסמיטורים) במח. אם אני זוכר טוב, אז הבדיקה נקראת סריקת pet. מדובר בבדיקה יקרה, ואכן, כפי שכתב לך חבר הפורום, אין משתמשים בבדיקות כאלו לצרכים קליניים אלא רק לצרכים מחקריים. עם זאת, גם המכשירים האלה מעידים רק על קשר מתאמי, ולא ניתן להסיק על קשר סיבתי; אסביר את המשפט ה"מסובך" הזה. קשר מתאמי אומר שככל שיש יותר חוסר איזון כימי במוח - כך המצב הנפשי מעורער יותר. הבדיקות שנעשו, אכן מראות שאנשים שסובלים מסכיזופרניה - יש להם פעילות דופמינרגית גבוהה יותר מאשר לנבדקים שאין להם סכיזופרניה; קיים קשר מתאמי. הבעייה היא שקשר מתאמי אינו מעיד על קשר סיבתי. לא ניתן להסיק מהקשר המתאמי שהסביה למחלה היא חוסר האיזון הכימי; יכול להיות שההיפך, כלומר שהמחלה היא הסיבה לחוסר האיזון הכימי, ויכול להיות שקיים גורם שלישי שחוסר האיזון הכימי והמחלה הם תוצאות שלו, וישנם עוד הרבה אפשרויות. כדי לאשש את ההשערה שחוסר האיזון הכימי הוא הסיבה למחלה, צריך לערוך ניסוי שבו מחלקים באופן אקראי נבדקים לקבוצות ובכל קבוצה משנים את פעילות הנוירוטרסמיטר ברמה שונה, ובקבוצת הביקורת לא מגבירים - ואז צריך לראות שאצל הנבדקים שהפרו אצלם את האיזון הופיעה ההפרעה הפסיכולוגית ביחס ישר לחוסר האיזון. ברור שוועדת האתיקה לא תאשר ניסוי כזה, ולכן זה באמת בעייתי. מה שכן, ישנם ניסויים שמראים את יעילות הטיפול התרופתי. עם זאת, לא ניתן לומר על סמך הניסויים האלה, שחוסר האיזון הכימי הוא הסיבה למחלה. ובנוסף לכך, ידוע שלתרופות הפסיכיאטריות ישנם תופעות לוואי שיחסית לתרופות בשאר תחומי הרפואה המערבית, הן גם יותר שכיחות וגם יותר קשות, כך שאי אפשר להסיק שהפתרון האולטימטיבי הוא טיפול תרופתי. כל טוב, שמוליק. -
לשירה
אוסליבן 13/10/2015 | 03:22לא. אי אפשר לגלות ״חוסר איזון כימי״ באופן שיכול לסייע באבחון מחלות נפש. סריקות מוח יכולות לזהות גידול, נזק באזור מסוים (לרוב כתוצאה מאירוע מוחי), דימום, זיהומים וכו׳ שהם בעצמם, במידה והאדם חש דיכאון או כל תופעה נפשית אחרת הגורם לכך. -
תודה על התשובה.
שירה 13/10/2015 | 14:35עזר לי, השכלתי.. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2015 | 14:46לשירה שלום, לדאבוני אין. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2015 | 14:48לשירה שלום, אכן הפסיכיאטרים מאבחנים לפי הסימפטומים ההתנהגותיים. אין בדיקות. אציין רק שגם בתחלואה גופנית, בראש ובראשונה מאבחנים לפי הסימפטומים. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2015 | 14:58לשמוליק, שירה ואוסליבן שלום, למיטב ידיעתי, תשובתו של אוסליבן נכונה. אודה לך שמוליק אם תעביר לי קישור לגבי מה שכתבת. בברכה, דר' קרני רובין -
מקור
שמוליק 14/10/2015 | 00:47שלום ד"ר רובין. המקור לכך שסריקת PET מאפשרת לעקוב אחר נוירוטרנסמיטורים הוא מספר הלימוד של הקורס פסיכולוגיה פיסיולוגית, Neil R. Carlson, Physiology of Behavior. בתחילת פרק 5 בספר מתואר מקרה של חולה פרקינסון שעשו לו ניתוח שבו השתילו במוח שלו נוירונים דופמינרגיים. על מנת לוודא שהניתוח הצליח, הזריקו למטופל אל-דופה רדיואקטיבי ומדדו פעילות דופמינרגית ע"י סורק PET. כל טוב, שמוליק. -
תגובה לשירה
הלל 18/10/2015 | 01:40שלום שירה, כבר קיבלת תגובה ממנהלת הפורום, וב"ז, אם בא לך להעשיר עוד יותר את הידע שלך ספציפית בדבר עצם תקפות ולגיטמיות האיבחונים הפסיכיאטריים למיניהם, אני ממליץ לחפש מידע על הניסוי המפורסם של רוזנהאן. -
לגבי הבדיקה
ענת 13/11/2020 | 00:58שלום,עברו 5 שנים מאז השאלה והתגובות... האם כיום כן קיימת איזו שהיא בדיקה שיכולה לדעת אם יש חוסר איזון ביוכימי במוח? לבדוק את הדופאמין האם יש יתר? וזה מה שגורם לתנועות לא רצוניות בגוף?הסרטונין שמשפיע על מצב הרוח/דיכאון . אשמח מאד לתשובה תודה.
-
-
השאלה היא...
דודי 18/08/2011 | 20:57את האמת חשוב לי לדעת ....כדור קלונקס אחד כמה זמן נשאר בשתן או בגוף אשמח לתשובה...פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
משך זמן השפעת הקלונקס
דר' קרני רובין 21/08/2011 | 21:54לדודי שלום, כבר עניתי לך על השאלה, להלן תשובתי החוזרת: זמן מחצית החיים של קלונקס הוא 30-40 שעות, מכאן שהקלונקס ייעלם מהדם ומהגוף רק לאחר כשבוע ימים. בברכה, דר' קרני רובין -
היי
כוכב כהן 27/08/2015 | 12:07מה זאת אומרת מחצית חיים? זאת אומרת שבשתן הוא מופיעה 30 עד 40 שעות? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/08/2015 | 21:09לכוכב שלום, זמן מחצית החיים של תרופה הוא משך הזמן שלוקח שהרמה של התרופה תרד למחצית הרמה. בדרך כלל לוקח לתרופה להעלם מהדם (לא מהשתן) פי 2 זמן בנוסף לזמן מחצית החיים של התרופה. בברכה, דר' קרני רובין -
שלא תטעה
אני 29/08/2015 | 19:25הקלונקס לא משפיע ל 40 שעות הוא משפיע לכמה שעות עד 12 שעות (לפחות בהתחלה) אחרי זה שהגוף שלך יתרגל משך ההשפעה שלו יתקצר ותצטרך להעלות את המינון בשביל לקבל השפעה כמו סמים בדיוק -
כל כך לא ברור.... זה כמו הצ'ופצ'יק של הקומקום
גלית 25/11/2018 | 00:18במלא הכבוד. קראתי כמה פעמים ועדיין לא הבנתי. נניח שיש תופעות.לוואי מהתרופה (הפרשת רוק מוגברת) תןך כמה זמן תפוג השפעת התרופה? מתי היא מתפנה מהגוף? לפי הנוסחא שניתנה כאן זה לא מסתדר.... תודה -
קלונקס
א 13/02/2019 | 15:34ישר וליעניין כמה זמן מופיע בשתן אפשר לענות על זה בילבד תודה -
קלונקס
א 13/02/2019 | 15:35ישר וליעניין כמה זמן מופיע בשתן אפשר לענות על זה בילבד תודה -
עניתי
אדי בן שירה 17/03/2019 | 00:58קלונקס נשאר בשתן 10 ימים אים אתה לוכיך קבוע אבל יש לא תופעות לא בסדר אני ממליץ על תרופת מירו בתור נסיון -
איך רואים קלונקס בדם?
צליל 04/04/2019 | 16:35שלום רב, אשמח לדעת אם רואים קלונקס בדם. במידה וכן- איך רואים את זה? -
למה לסבך??
דנה 08/11/2020 | 14:43תסביר זמן מחצית החיים של הכדור בבקשה
-
-
סכיזואפקטיב
שילת 12/10/2015 | 11:48בן 27 עם אבחנה של הא"ג לאחר גלישה פסיכוטית קצרצרה, ומחשבות פרנואידיות שונתה האבחנה לסכיזואפקטיב, עד עתה טופלתי ב300 מ"ג סרוקוואל XR + למיקטל כעת הרופאה ממליצה לעבור לסמאפ הניתנת פעם בשבוע, (משום שלפעמים משחק בתרופות מה שמוביל למצבים לא כל כך נעימים) קראתי על התרופה דברים ממש לא טובים. וכן שהיא מהדור הישן האם יש אלטרנטיבה אחרת? אני גם לא רוצה להיראות "זומבי" תודה על התשובה...ואני ממשממש מפחדת מתופעות הלוואיפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 12/10/2015 | 20:09לשילת שלום, להפרעה סכיזואפקטיבית אני מעדיפה לנסות טיפול באביליפיי (בפתח יש כבר את הזריקות ארוכות הטווח של תרופה זו) בשילוב עם למיקטל. עד שתיהיה הזריקה ארוכת הטווח של האביליפיי, כדאי לקחת את עצמך בידיים ולהפסיק את המשחקים עם התרופות. אני לא יודעת למה התכוונת כשכתבת א"ג. בברכה, דר' קרני רובין -
האג
שילת 15/10/2015 | 21:27התכוונתי להפרעת אישיות גבולית. האם הקולות בראש יפסיקו בעקבות התרופה? אם אני לא שומעת קולות ברורים אבל הם משתלטים עלי, אני לא מצליחה להתרכז וצריכה לענות להם כל הזמן, זה גם נקרא הלוצינציות? -
סכיזו אפקטיב
שילת 16/10/2015 | 14:29שכחתי לציין שהקולות הם לא כל הזמן ומתגברים מאוד בלחץ, בפרט כשני רואה אנשים שעוקבים אחרי. האם זה הלוצינציות? תודנ על התשובות. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/10/2015 | 14:41לשילת שלום, זה נשמע כמו פסאודוהלוצינציות (דמוי הלוצינציות) מאחר ויש לך תובנה שאלו לא קולות אמיתיים. ללא בדיקה יותר מעמיקה קשה לי לקבוע דברים אלה בוודאות. בברכה, דר' קרני רובין -
כואב הלב
יונוי 07/11/2020 | 14:00מעניין מה הדוקטור מה קבלת כפיצוי על כך שהיא ממליצה וזורקת לכל עובר את ההמלצה על האריפליי. 80 אחוז מהאנשים שאני מכיר וניסו את התרופה הזו היא פשוט מזעזעת עם תופעות קשות. ואת זה הרופאה לא מציינת. להקשיב לעצותיה של דוקטור רובין לפעמים זה גובל בטיפשות מאחר שדרך התכתבות אין ביכולתה או רשותה להמליץ על שום טיפול זה או אחר.. אלא אם כן.......... תתביישי זה מה שיש לי לומר לך. תיהיו קשובים לגוף שלכם הוא יודע הכי טוב איזה תרופה כדאי לו ואיזה פחות.
-
-
האם יש תחליף טבעי לתרופות מסוג SSRI?
דן 26/09/2016 | 22:08שלום אני משתמש מזה כמה שנים בתרופה לוסטרל בעיקר בגלל חרדה והתקפי פאניקה, כמובן שגם למצב רוח, אבל הסיבה העיקרית שהביאה אותי לשימוש בתרופה קונבנציולית זה בגלל ההתקפי הפאניקה. זה לא העלים הכל, אבל בהחלט אפשר לומר שהתקפי פאניקה אין לי. העניין הוא שמאז שאני משתמש בתרופה עליתי לא מעט במשקל, ואני חושב שזה גם בגלל התרופה, ועל אף שאני לא אוכל יותר מפעם, וכן כיום אני עושה הליכות באופן קבוע, עדיין יש את הבעיה עם המשקל. רציתי לנסות להפסיק את הלוסטרל (קיבלתי את זה מרופא המשפחה), כמובן בהדרגה. קראתי שיש תוספים שיכולים להוות תחליף לא רע לתרופות ממשפחת ה SRRI כמו הלוסטרל למשל, ומועילים לחרדה ודכאון ומניעת התקפי פאניקה. אשמח לקבל הכוונה ועצה בעניין, מה מומלץ לעשות. ספציפית יצא לי לקרוא על 4 תוספים: 1. BCM-95 Bio-Curcumin 2. SAM-e (מחירו יקר) 3. L-Tryptophan 4. היפריקום (על זה קראתי שיש גם תופעות לוואי, והוא פחות מתאים לחרדה אלא מועיל יותר לדכאון) מה מהם מומלץ? ומה המינונים המומלצים בשביל להשיג תועלת ממשית, ולהחליף את הלוסטרל. תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/10/2016 | 21:04לדן שלום, יש עדויות שSAM-E יעיל במחלות של פרקים. לגבי דיכאון ייתכן ועוזר. המינון המומלץ הוא 1-2 כמוסות ביום. L-Tryptophan הינה חומצה אמינית אשר הגוף איננו יודע לייצר. יש עדויות לכך שהוא מעלה את רמת הסרטונין והמלטונין במוח ובכך הוא משפר את מצב הרוח ואת השינה. יש וייכוחים שונים לגבי מידת הספיגה שהיא כנראה תלויה גם ברמתו במוח. נדרשים רק 400-300 מ"ג אך נוהגים לרשום מינונים הרבה יותר גבוהים. היפריקום (רמוטיב) הינה תרופה נוגדת דיכאון קל עד בינוני אשר יעילותה כיעילות הציפרלקס אך אינה נוגדת חרדה. המינון היעיל הוא 500 מ"ג ליום. לגבי BCM-95 Bio-Curcumin אין לי מידע. אשר להחלפת הלוסטרל הייתי מתייעצת עם פסיכיאטר שיבדוק אותך. בברכה, דר' קרני רובין -
קספליון בהריון והנקה
חסוי 23/10/2020 | 12:35בס"ד ד"ר קרני שלום, אני נוטלת טיפול תרופתי של קספליון 100 מ"ג בזריקה פעם בחודש, אני מתחננת להיכנס להריון רציתי לשאול אם אני יכול לינטול אותה בהריון וגם אם אני ליכולה להניק האם זה יפגע בעובר חס ושלום ואם מותר איך את ממליצה לי לינטול אותה? תודה -
ד"ר קרני מזמן אינה עונה כאן בפורום -עלייך לפנות ישירות לרופא המשפחה או המטפל האישי שלך
מני 24/10/2020 | 23:44בהצלחה.
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד