פורום פסיכיאטריה - עמוד 198
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
תוספי מזון ונוגדי דיכאון
אני 10/07/2015 | 10:55אני מטופל ב 150 אנפרניל בנתיים 50 מג פבוקסיל וסרקוול 150 xr אני לוקח תוספי מזון רציתי לשאול לגבי אומגה 3 שמעתי טוב לקחת אותו עם תוספי מזון מה המינון שצריך לקחת כמה גרם? והאם שמעת על הויטמין מקבוצת בי אינוזיטול רשום עליו שהוא טוב במיוחד במצבי מתח וחרדהפתח בחלון חדש-
איזה תוספי מזון את ממליצה
אני 10/07/2015 | 17:23שעובר את הדם מוח סרוטנין וגאבא הבנתי לא עובר? יש טריפטופן אני חושב שאמרת שעובר את המחסום איז העוד דברים את מכירה? שטובים לחרדות דכאון אובססיות -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/07/2015 | 16:14לאני שלום, הייתי ממליצה שתפנה לטיפול התנהגותי קוגניטיבי ותפסיק עם המחקרים האלה. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/07/2015 | 16:27לאני שלום, יש באומגה 3 שתי חומצות עיקריות EPA ו- DHA, כאשר הEPA חשוב לבריאות הלב והורדת הטריגליצרידים, וה- DHA חשוב לקוגניציה. סך השומנים המומלץ הוא כ1000 מ"ג ליום, ואולם חשובה גם הכמות של כל אחד מהשומנים. ראה קישור מצורף http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4074399,00.html בברכה, דר' קרני רובין -
קפה עוזר לתרופות פסיכאטריות
משה 07/10/2020 | 20:25אני שם לב כי שתיית קפה מעלה את השפעת האנפרניל ולכן אני נהייתי ממוכר לפקה עד כדי שתיית כ-15 כוסות קפה ביום אשמח מאוד אם מישהו יעזור לי לרדת מזה מהר מאוד... -
היי משה
תהילה 22/10/2020 | 21:25אני איתך בכל מילה ....חוץ מההתמכרות לקפה... זה מעלה את האנדרלין , ומשפר את הסרוטונין מסדר את המחשבות ומעלה את המצב רוח שמעתי את זה מעוד אגב.... אשמח לקבל את חות דעת הדוקטור בנידון אגב ממה אתה סובל מחרדה קלה/קשה אני נוטלת סרנדה 200 מג ליום וזה עוזר לי מאד
-
-
ריצודים בראייה וחרדה
ד 11/05/2013 | 19:53אני מבוהלת מאוד!! החלפתי טיפול לפני חודשיים מאסטו לויאפקס ועכשיו אני עומדת על 150 מ"ג והייתי די בסדר. היום התחילו לי מהבוקר התקפי חרדה ממש מפחידים שלא חווייתי כבר תקופה ארוכה והתווסף להם סימפטום שמאוד מבהיל אותי- ריצודים בעיניים! אף פעם לא היה לי את זה בעבר ופתאום כל היום העיניים או הראיה של קופצת למיליונית שנייה כל כמה דקות. זה ממש ממש מבהיל! הרצתי חיפוש בגוגל ולא מצאתי שום אינדיקציה שיש קשר בין הדברים ואני מפחדת. האם ידוע על קשר בין חרדה לריצוד או לקפיצות האלו בראיה? אשמח לעזרה דחופה כי אני לא מצליחה לצאת מהבהלה. תודה!!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 13/05/2013 | 19:08ל-ד שלום, אני לא בטוחה שאני מבינה למה את מתכוונת. האם את מתכוונת למעין כוכבים שרצים מול העיניים? תופעה זו יכולה להיות מעין תחליף למיגרנה. או שמא את מתכוונת לקפיצות של העפעפיים? זה בדרך כלל עדות למתח נפשי וזה חולף מעצמו. מכל מקום, אולי כדאי שתפני לרופא עיניים שיחווה את דעתו. בברכה, דר' קרני רובין -
שאלה
הדר 22/10/2020 | 12:08אני רואה שכתבת את זה ב2013. הרי ודין בעיניים עברו לך? -
התכוונתי הריצודים
התכוונתי הריצודים 22/10/2020 | 12:10התכוונתי הריצודים
-
-
חשק מיני
יותם 21/07/2015 | 09:43שלום, רציתי לדעת מנסיונך, מהי התרופה נוגדת דכאון\חרדה בעלת הכי פחות תופעות לוואי שקשורות לחוסר חשק מיני? כיום נוטל 10 מ"ג ציפרלקס שמחרב לי את החשק המיני. חשבתי אולי להתחיל עם ויאפקס. מה דעתך? תודה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 23/07/2015 | 19:26ליותם שלום, ויאפקס הינה באמת אחת התרופות שנטען שפחות מלווה בתופעות לוואי מיניות. מניסיוני גם הסימבלטה במקרים רבים אינה גורמת לכך. יש כמובן את היוצאים מן הכלל. בברכה, דר' קרני רובין -
אני לוקח סימבלטה
גופ 25/09/2020 | 19:44והחשק המיני בריצפה לצערי
-
-
תרופות ssri ממש נוראיות!
דוד 01/02/2015 | 15:37ניסיתי כבר כמה וכמה תרופות מקבוצות ssri snri לטיפול בחרדות ודיכאון. למרות שנתתי לגוף מספר חודשים לנסות להסתגל לכל תרופה., היו לי תופעות לוואי בלתי נסבלות. חלק מהתרופות גרמו לי לחולשה ועייפות לאורך כל שעות היממה, וחלק גרמו לי לשלשולים מספר פעמים ביום והזעה מוגברת. בקיצור לתרופות האלו יש תופעות לוואי כל כך קשות שהחלטתי להפסיק להשתמש בהם. אני מקווה שעוד כמה שנים ימציאו תרופות חדשות בלי תופעות לוואי כל כך קשות! מעניין אותי לדעת כמה אנשים מבחינה סטטיסטית מפסקים ליטול את התרופות האלו רק בגלל תופעות הלוואי שלהן?פתח בחלון חדש-
ניסית וולבוטרין?
ערן 01/02/2015 | 20:55מניסיוני בנוגדי דיכאון (כמעט 20 שנה וכ-15 תרופות שונות), וולבוטרין היא התרופה היחידה כמעט ללא תופעות לוואי. היא לא מרדימה, לא גורמת להזעה מוגברת, לא מפריעה בתחום המיני ולא מגבירה תאבון. אם אתה מחליט לנסות אותה חשוב לעשות את זה בצורה מבוקרת ובפיקוח פסיכיאטר/ית, בעיקר אם אתה סובל מחרדות. בהצלחה -
וולבוטרין...אומנם היא אינה מעלה במשקל אך יש לה תופעה לוואי
מבינה דבר 02/02/2015 | 00:58הרסנית המעלה את התקפי החרדה. בקיצור לא מומלץ להתקרה לתרופה הזו. -
וולבטרין
וולבוטרין 02/02/2015 | 02:39גם אני הרגשתי תופעות איומות אם הוולבטרין היתה לי יקיצה מוקדמת אם עיניים מתגלגלות מצד לצד מפחיד ורק חודש של טיפול כרגע הפסקתי ציפרלקס אחרי חודש גם חרדות וקשים בנשימה אלטרול שגם היה מעיר אותי מוקדם אם כאבי רגלים מרוניל קם מתוך שינה לאכול מנ שכן האפ קבור עזר לי ואני שנה בלעדיו והפסיכיאטר אומר שזה לא יעבוד עליי הקיצר בנתיים בלי תרופות קשיים בנשימה לא נעים בכלללל -
מסכים. להתרחק מהתרופה הזאת
ל 02/02/2015 | 21:10וולבוטרין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 08/02/2015 | 19:17לדוד שלום, אין תרופה ללא תופעות לוואי ועוצמת הסבל מתופעות הלוואי היא מאוד אינדיבדואלית. אתה יכול לראות זאת מהגודמא של וולבוטרין לאחד זה לא עשה טוב בכלל ואילו לשני זה לא עשה כלל תופעות לוואי. יותר מ30% מפסיקים את הטיפול לעומת זאת 70% ממשיכים. בברכה, דר' קרני רובין -
דר קרני שלום
אסף 20/10/2019 | 12:36האם וולבטרין טובה גם לחרדות? -
ומה עכשיו אתה לוקח ואיך ההרגשה
מימי 23/09/2020 | 20:39האם יש עדיין קשיי נשימה איך זה מתבטא מה אתה לוקח כדיי למנוע אותם
-
-
קלונקס בטיפות
אחת 15/05/2016 | 04:02אם אני רגילה לקחת 0.5 מ"ג קלונקס ביום (לפעמים קצת יותר), אז כמה צריכה בטיפות ? איך בדיוק לוקחים את זה ? האם זה מהיר יותר ?פתח בחלון חדש-
?
? 20/05/2016 | 17:33תגובה ממישהו ? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 23/05/2016 | 20:00לאחת שלום, הריכוז רשום על הבקבוק. בדרך כלל 20 טיפות הן מיליליטר 1. בברכה דר' קרני רובין -
כמה זה 3 טיפות ?
... 26/05/2016 | 22:09כמה זה 3 או 5 טיפות ? זה כמו 0.25 מ"ג קלונקס ? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/05/2016 | 20:30ל... שלום, ב 1 מ"ל יש 2.5 מ"ג ריבוטריל (קלונקס). בכדי לקבל 0.25 מ"ג צריך 0.1 מ"ל. מאחר ו1 מ"ל זה 20 טיפות אז 0.1 מ"ל זה 2 טיפות. בברכה, דר' קרני רובין -
כמה טיפות לקחת
יוסי 21/09/2020 | 17:31אז לא הבנתי כמה לקחת לקחתי 0.5 קלונקס כמה אני צריך מזה???? למה אי אפשר פשוט לענות בלי לסבך מרגיש כאילו בשביל לקחת את התרופה הזו צריך להיות מהנדס טילים -
חצי מיליגרם קלונקס בכדורים=4 טיפות
מני 22/09/2020 | 20:04כבכותרת.
-
-
החלפת ציפלרקס בסימבלטה בבקשה עזרה
איילה 11/04/2016 | 09:56שלום רב, לפני כחודשיים וחצי התחלתי טיפול בצירפלקס שלא עזר לי ועשה לי תופעות לוואי זוועתיות. קושי לקום בבוקר בגלל כאבי ראש, לחץ בראש ומחשבות טורדניות (שלא היו לפני הכדור), בחילות, סחרחורות, חולשה כללית ובכי יומיומי. לאחר כחודש וחצי הפסקתי טיפול ואכן כל תופעות הלוואי הנ"ל עברו ונשארתי רק עם סוג של כאב ראש עמום/לחץ בראש בחלק האחורי וכבדות. הייתי כ-3 שבועות ללא הציפלרקס ואז הפסיכיאטרית החליטה לתת לי סימבלטה. התחלתי במינון של 30 מ"ג לשבועיים ומזה כיומיים נוטלת 60 מ"ג בבוקר. בשבוע וחצי הראשון לסימבלטה האמת שפחתו כאבי הראש והלחץ בראש אבל אז התחיל לי קצת רעד בגוף ותחושה של אי שקט, בלבול ולחץ בראש. חשוב לציין שכשבוע לאחר תחילת הטיפול בסימבלטה התחילו לי נדודי שינה ואני לא ישנה שינה רציפה כבר כשבוע וחצי וחוסר תיאבון. לפני כיומיים כאשר התחלתי ליטול 60 מ"ג, חזרו לי כאבי הראש והלחץ בראש, תחושת אי שקט, ירידה במצב רוח, מחשבות טורדניות בבוקר (בדומה לתחושה שהייתה בטיפול עם הצירפלקס). האם כל אלו תופעות לוואי ידועות של הסימבלטה ומתי הן אמורות לעבור? האם נדודי השינה יעברו? אני לוקחת כרגע גם קסקנס במקביל כמעט כל יום במינון של 1.5 כדורים של 0.25 עד שהסימבלטה יתחיל לפעול (לפי המלצת הפסיכיאטר). האם זה הגיוני שאני חווה את אותן תופעות כמו בציפרלקס והאם זה אומר שבגלל זה גם הסימבלטה לא תעזור לי? אני ממש מיואשת וחסרת אונים. חשוב לציין שהטיפול בכדורים אלו ניתן לי רק בגלל תחושות פיזיות שהיו לי כמו בחילות, סחרחורות, חולשה ולא נמצאו כל ממצאים קליניים. אודה לעזרתך :-)פתח בחלון חדש-
תופעה מוכרת
ר.צ. 12/04/2016 | 06:04שלום, הסיכוי להטבה גבוה ביותר, אך בשלבים הראשונים ישנה החמרה , ממש כמו שתיארת, כולל תחושות הייאוש. הקסנקס במינון שאת לוקחת הוא מצוין בחלוקה ל 3 מנות במהלך היום. מניסיון שלי השיפור מתחיל להיות מורגש במינון של 90 מ"ג, לאחר שבוע של נטילת 60 מ"ג. בינתיים צריך להתאזר בסבלנות. בהמשך, אם ההטבה אינה מספקת, נהוג להוסיף תרופה מתגברת מקבוצה אחרת לפתרון מהיר ויעיל מאוד. התחושה שלי שזה יהיה הפתרון אצלך. -
תודה רבה על תשובתך. את עוזרת מאוד :-)
איילה 12/04/2016 | 10:55תודה רבה על תשובתך. את עוזרת מאוד :-) -
ד"ר קרני - מה דעתך??? אודה להתייחסותך
איילה 12/04/2016 | 10:57ד"ר קרני - מה דעתך??? אודה להתייחסותך -
החלפת ציפלרקס בסימבלטה בבקשה עזרה
איילה 13/04/2016 | 19:55נטלתי ציפרלקס במינון של 10 מ"ג והוחלט ע"י הפסיכיאטרית להחליף לסימבלטה כי הוא עשה לי תופעות לוואי זוועתיות. האם אפשר במהלך התקופה הראשונה ליטול גם קסנקס במקביל? כמה פעמים ביום ואיזה מינון? ולמשך כמה זמן? הכדור הזה ממש מפיל אותי בימים האחרונים. אני לא ישנה כבר שבועיים ובקושי מסוגלת לאכול משהו וגם התחילו לי כאבים בבטן העליונה (בקיבה) ואני ממש חסרת אונים. מתי אפשר לדעת אם כדור לא מתאים לי? זה הגיוני שאני מגיבה כך כבר ל-2 סוגים של כדורים? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/04/2016 | 22:23לאיילה שלום, בתקופה הראשונה של הטיפול בין אם זה בSSRI (ציפרלקס) ובין אם זה בSNRI (סימבלטה), צפויה החמרה של הסימפטומים ולכן בתקופה הראשונה ממליצים על טיפול הרגעתי בקסנקס או בלוריוון. אני תמיד מסבירה למטופלים שהתרופה כמו הסימבלטה או הציפרלקס זו האנטיביוטיקה בעוד שהקסנקס או הלוריוון זה האקמול או האופטלגין. בנוסף חשוב לקחת את התרופות בוודאי בהתחלה עם אוכל או לאחר האוכל. כמו כן אם יש הפרעות בשינה יש מקום להוסיף כדור שינה או כדור שינה עם תרופה הרגעתית. דווקא התגובה שלך מעודדת ומרמזת על כך שהכדור מתחיל לעבוד. וכפי שר.צ. כתב לך הסיכוי לשיפור והחלמה הוא נראה מעולה. בברכה, דר' קרני רובין -
החלפת ציפלרקס בסימבלטה
איילה 14/04/2016 | 10:30תודה על התייחסותך המהירה. הצלחת קצת לעודד אותי. מה המינון המותר ביום לקסנקס וכיצד ניתן לפזר אותו במהלך היום? בהנחה שאני לוקחת כל יום קסנקס לתקופה הראשונה של הטיפול נניח כחודשיים עד שזה מתחיל לעבוד, האם זה אומר שהגוף שלי יתרגל לקסנקס ויהיה לי קשה להיפטר ממנו אח"כ אחר שהכדור יתחיל לעבוד? -
החלפת ציפלרקס בסימבלטה - שאלה נוספת
איילה 15/04/2016 | 11:18בנוסף, חלה ממש ירידה במצב רוח שלי משהו שלא חוויתי לפני הכדור וגם לא בציפלרקס (למרות כל התופעות הזוועתיות שהוא עשה לי). זו ממש תחושה של כמו דיכאון וחוסר חשק לעשות משהו. האם גם זו תופעה מוכרת של סימבלטה? -
החלפת ציפלרקס בסימבלטה - שאלה נוספת
איילה 17/04/2016 | 13:16בנוסף, חלה ממש ירידה במצב רוח שלי משהו שלא חוויתי לפני הכדור וגם לא בציפלרקס (למרות כל התופעות הזוועתיות שהוא עשה לי). זו ממש תחושה של כמו דיכאון וחוסר חשק לעשות משהו. האם גם זו תופעה מוכרת של סימבלטה? -
????????????????
איילה 21/04/2016 | 10:37אודה ממש לעזרתך בתשובות לשאלות ששאלתי -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/04/2016 | 17:51לאיילה שלום, ראשית חבל שאת מקפיצה את השאלה. בכך את דוחה את התשובה כי אני עונה מהסוף להתחלה. כל כדור נוגד דיכאון והסימבלטה בכללם, יכול בהתחלה להחמיר את הדיכאון ורק אחר כך לעזור. מה מינון הסימבטלה שאת מקבלת כיום? האם את עדיין על 60 מ"ג? שכן אז יש מקום להעלות ל90 מ"ג. אם לא יכול שיפור תוך שבועיים- שלושה יש מקום להעלות את המינון ל120 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין -
סימבלטה
רוני 28/08/2020 | 12:02שלום האם תופעות הגמילה שמיוחסות לתרופה זו קורים גם למטןפל שנוטל את התרופה לכאב עצבי ולא דכאוני ? -
תשובה
מני 28/08/2020 | 18:41אכן כן. גם בגמילה מלקיחה לכאב עצבי.
-
-
לאוסנת
או לכל מי שיודע 27/12/2017 | 02:29איך נקראת ההפרעה שיש לפסיכיאטרים? ראיתי שציינת אותה פעם ומעניין אותי לקרוא על זה. תודה.פתח בחלון חדש-
לשואל
שאלה מעניינת 28/12/2017 | 21:16מעולם לא שמעתי על הפרעה כזו😊 -
ocd של אבחונים
אוסנת 29/12/2017 | 21:40אבל חבל להרבות בקריאה מיותרת, זה מגדיל מספר של משקפיים... -
הפרעה לפסיכיאטרים???
ד"ר יהודית רונת 30/12/2017 | 16:31לא זוכרת שציינתי דבר כזה ולא מצאתי ברשימות שכתבתי. פסיכיאטרים הם אנשים עם השכלה מסוימת ועבודה מסוימת, ויכול להיות לפסיכיאטר מחלה או הפרעה כמו לכל אדם אחר, אבל משהו מיוחד לפסיכיאטרים לא ידוע לי. -
אין צורך להתרגש
הפרשן 30/12/2017 | 17:37זו כנראה עוד המצאה של הסיינטולוגים או דומיהם, כחלק מהתעמולה האנטי-רפואית שהם מפיצים. -
תשובה אפשרית לשאלתך, ברשותך
אבשלום 04/01/2018 | 23:32שלום, אבקש לציין כי לפני זמן מה יצא לאור ספר שנקרא "לא נורמליים" ודן בנושא של האצבע הקלה מדי על ההדק מצד הפסיכיאטרים. יש לציין שמחבר הספר הינו פסיכיאטר בעצמו(!) (בהמשך הבאתי קישור לדף הספר למעוניין לקבל פרטים נוספים) בעיה אחרת, חמורה לא פחות מנושא האבחון (ויש אומרים אף יותר) היא בעיית התקיפה הפסיכיאטרית. הנושא אף הגיע בשנה האחרונה לחשיפה בתקשורת (אם כי לדאבוננו אינו חדש כלל וכלל) וכלל דיווח על מקרי התעללות שונים במחלקות סגורות כלפי המטופלים הכלואים שם, תחת הסבר - שנוי במחלוקת אגב - שמדובר בסה"כ ב"טיפול". מקווה אני שיש בדברים הללו משום מענה לשאלתך. בברכת השלום, אבשלום http://www.ybook.co.il/book/6666/%D7%9C%D7%90-%D7%A0%D7%95%D7%A8%D7%9E%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%9D- -
גיבובי שטויות
אלמוני 05/01/2018 | 06:43הפסיכיאטרים הם אנשים נפלאים שמצילים נפשות ממש! זה שיש מקרים בשוליים של בתי חולים שדווח על התעללויות וכדו אין מכאן להסיק שזה תמיד ככה וכולם כך טפשי מאד להציג זאת באופן כ'כ כולל ופשטני "יד קלה על ההדק בתרופות" עוד שטות פורחת באויר הפסיכיאטר נתן תרופה? קח אותה אם היא עוזרת המשך ותשפר את חייך ואם לא אל תשתמש אף אחד לא מכריח אף אחד לכלום אני אישית מכיר אנשים הכדורים שינוי להם את החיים ללא הכר ויש כאלה שזה לא כ'כ עבד בסדר אין קסמים מנסים ומקוים לטוב תרופות CBT או אפילו שיאצו... אבל אף אחד לא מכריח לכלום והפסיכיאטריה היא ברכה גדולה כמו גם הפסיכיאטרים עצמם שטויות תמיד אפשר לזרוק לאוויר וזה לא בדיוק מעיד על חכמה... -
סיינטולוגים ועמותת מגן עושים עבודה טובה
אוסנת 05/01/2018 | 15:23לא כולם הלכו לפסיכיאטר מרצונם. חלק מהאנשים הם פרנסה עבור פסיכיאטרים שכופים טיפול, בזכותם היכולת של בן אדם שנקלע לסיטואציה בו פסיכיאטר כופה את עצמו להתגונן בבית משפט ולתבוע. -
לאלמוני
אוסנת 05/01/2018 | 15:34המקרים בבתי חולים הם לא מקרי קצה. בדר"כ מי שמקבל את פניו של מי שנקלע לשם (שברב המקרים לא נסע לשם בעצמו ומרצונו) אלו אחים ואחיות בריונים ואלימים, שמנסים באיומים וצעקות להשיג טופס 17 מקופת חולים ולאשפז. הפסיכיאטר מגיע אחרי הטראומה שמעבירים את מי שנקלע לסיטואציה, שכוללת קשירות וזריקות והשפלות. ואז הפסיכיאטרים מאבחנים מחלות וכופים כדורים ויוצאים מהמחלקה. גם להיות מודע רק למצב שלך ולסביבה שלך לא מעיד על חכמה. אם אתה טוען שאף אחד לא מכריח אתה מוזמן להגיע לבתי חולים פסיכיאטרים. אין עשן בלי אש. לא כולם מודעים לחוק שלא מאפשר לפסיכיאטרים לכפות כדורים והם מנצלים את זה. -
?!
מוני 08/01/2018 | 19:01"הפסיכיאטרים הם אנשים נפלאים שמצילים נפשות ממש!" "והפסיכיאטריה היא ברכה גדולה כמו גם הפסיכיאטרים עצמם" גבר, וואט. דה. פאק ?! -
כן כן "גבר"
אלמוני 08/01/2018 | 20:21אם הפסיכיאטריה לא היתה יעילה ואפקטיבית אז לא היית מבזבז מזמנך להיכנס כאן ל"פורום פסיכיאטריה" לא בכלללל התסכולים האישיים צריך להשליך את הזעם על אנשי המקצוע וכן הפסיכיאטריה היא נפלאה כמו גם מחקריה עבודותיה ורופאיה תרכיב שכל תתבונן ואז תחזור להגיב -
"הפסיכיאטרים הם אנשים נפלאים שמצילים נפשות ממש!"
מוני 11/01/2018 | 21:08"והפסיכיאטריה היא ברכה גדולה כמו גם הפסיכיאטרים עצמם". "וכן הפסיכיאטריה היא נפלאה כמו גם מחקריה עבודותיה ורופאיה". גבר מה נסגר איתך אתה הזוי ברמות. תתעורר אחינו!!!!!!!!!!!! אתה חי בסרט הוליוודי !!!!!!!!!!! האמת אבל הזכרת לי איזה סרטון תדמית של גהה שיצא לפני כמה זמן. תיכף גם תגיד לי שהכל שם ורוד ממש כמו בסרטון ומדובר בחופשה מינימום 5 כוכבים חחחחחחחחח ;-) http://www.mako.co.il/health-wellness/mental-health/Article-d72edfb88fb3d51006.htm -
לא הזוי בכלל
הפרשן 12/01/2018 | 00:44רוב המטופלים מרוצים מהטיפול ואינם נמצאים באשפוז. אתה כנראה עדיין לא מצאת כדור שיעזור לך או שיש לך מניע נסתר כלשהו, אולי אתה סוכן של אחד הגופים ההזויים והשוליים שמנצלים מצוקה של אנשים ומתעים אותם. -
ל"גבר"
אלמוני 14/01/2018 | 16:19קח את הטיפול שהפסיכיאטר נתן לך הוא ודאי יעזור לך לטפל בראיה הפסימית שאותה אתה מתאמץ לטפח לא כל הזמן פוגעים בול מנסים ומנסים עד שעולים על התרופה הנכונה והמינון המדויק אני משוכנע שזה יוציא אותך מדיכאון העמוק שאתה שרוי בו בהצלחה ורפואה שלמה -
הא? הלו אחינו הפרשן, הכל בסדר אצלך ?
מוני 14/01/2018 | 21:49"רוב המטופלים מרוצים מהטיפול ואינם נמצאים באשפוז" - זה סקר שמינה צמח עשתה או מה ? "אתה כנראה עדיין לא מצאת כדור שיעזור לך או שיש לך מניע נסתר כלשהו, אולי אתה סוכן של אחד הגופים ההזויים והשוליים שמנצלים מצוקה של אנשים ומתעים אותם." מה אחינו הפרשן, אתה סוכן תרופות יעני עכשיו ? "סוכן של אחד הגופים ההזויים והשוליים שמנצלים מצוקה של אנשים ומתעים אותם" ? סירייסלי אחינו ? ועוד אתה אומר לא הזוי בכלל ? וואלק אחינו תבוא לאברבנאל תגיד להם ככה ונראה אם לא יאשפזו אותך... -
מה אחינו, לקחת את זה קשה אה ?
מוני 14/01/2018 | 21:49וואלר גבר אם היה לי פסיכיאטר נראה לך הייתי במצב לכתוב כאן ? דיכאון ? וואלק גבר לקרוא תתגובות ההזויות שלך כאילו הפסיכיאטירה זה ברכה עושה לי צחוק בלב חמוד... אני רואה גם שלא התייחסת לסרטון של וילוז'ני. נראה לי אתה אשכרה מאמין לזה גם כן הא ? בסוף אתה צריך יותר רפואה ממני גבר... -
ל"גבר"
אלמוני 15/01/2018 | 10:16לוקח קשה? נו מה נגיד לך אני טופלתי לפני 12שנה כיום נשוי עם ארבע ילדים תואר ראשון עבודה טובה ולא מצליח להפסיק לחייך אבל אתה תקוע וחבל קח את הטיפול והפסיכיאטר נתן לך וצא מהדיכאון ושאר ההזיות שאתה לוקה בהן חבל החיים יפים אבל אתה כמובן מוזמן להמשיך ולהקיא פה בפורום ולהתקע לנצח במנהרה החשוכה שבה אתה מצוי בחירה שלך אני את שלי כבר עשיתי לפני 12שנים וזאת היתה הבחירה הטובה ביותר ששינתה לי את כל בחיים בקרוב אצלך "גבר" -
לגבר ומוני ופלמוני וסוס פוני
מתבוננת 16/01/2018 | 13:52על מה בעצם הדיון פה?הכל הרי עניין של השקפה ואמונה. -
ל"מתבוננת"
אלמוני 16/01/2018 | 14:23זה מדע צרוף ניסיון ולימוד איך הגעת בכלל להשקפה ואמונה.גם לך אמליץ להרכיב שכל ולחזור להגיב -
מוני לא הבנת כלום
הפרשן 16/01/2018 | 20:01כיום נטילת תרופות פסיכיאטריות היא דבר שבשגרה. אפילו רופאי משפחה רשאים לרשום חלק גדול מהן. זה דבר ידוע שבעשרים השנים האחרונות בתי החולים הפסיכיאטרים התרוקנו בזכות ההתקדמות בפיתוח תרופות פסיכיאטריות יעילות שניתן לקחת מחוץ לבית החולים. קרא על כך באינטרנט, תחכים כמוני. המילה סוכן משמעותה נציג ולא בהכרח של חברת תרופות. ישנן עמותות אנטי-רפואיות שמנסות לגייס פה באתר חברים לשורותיהם, הן שולחות לכאן סוכנים-תועמלנים כדי ללכוד ברשת בני אוכלוסיות חלשות וליהנות מדמי החבר שישולמו להן. בעקבות זאת נפגעת הבריאות ונהרסים החיים של אותם המסכנים שהותעו. אברבנאל אינה אופציה עבורי, אני כבר הבראתי בזכות טיפול בקהילה, בלי בית חולים. ברשותך שאלות: מדוע אתה נכנס פה לאתר? האם ניסית תרופות כלשהן ואיזה סוג? כיצד השפיעו עליך אותן התרופות? -
השקפות ואמונות זה לא פה
הפרשן 16/01/2018 | 20:11נסי פורום דת זו או אחרת, פוליטיקה, אסטרולוגיה, כתות, קריאה בקפה, קלפי טארוט. פסיכיאטריה הנה תחום רפואי-מדעי, יעילותן ובטיחותן של התרופות מוכחת באמצעות ניסויים כפולי סמיות, ממש כמו תרופות אנטיביוטיות, אנטי סרטניות, אנטי דלקתיות, משככי כאבים ואחרות. -
לפרשן
מרגו 17/01/2018 | 16:12שוב התחלת לבלבל את המוח? -
הבעיה שזה כבר לא רק הוא. נראה שחבורת הליצנים התרחבה ...
אליס 17/01/2018 | 22:34לא מספיק שיש לנו כאן בפורום פרנואיד שמתחזה לרופא וחושב שהוא גם סוכן תרופות (ה"פרשן"), עכשיו הצטרף אליו ערס עילג מבת-ים שמשעמם לו בחיים כנראה ("מוני") ועוד אחד,מתמודד מחמד ("אלמוני") שחושב שהפסיכיאטריה היא ברכה גדולה וכנראה לא קורא עיתונים וחדשות... מי הבא בתור, אורן חזן? קרקס זה מה שנהיה פה. -
קלעת בול
מרגו 18/01/2018 | 21:41ובעיקר גרמת לי לצחוק -
אתה פשוט נראה לי אדם מזויף
עמרי 20/01/2018 | 12:49סליחה על זה, אבל אתה פשוט נראה לי אדם מזויף שמחפש שכל העולם יסכים איתו כדי להצדיק את הטיפול שלך. צא מהסרט שאתה חי בו בנאדם. אושר?! חיים יפים?! התרופות חוסמות לך את כל הסרטונין במח וגורמות לך לא להרגיש כלום, לא חמלה, לא אמפתיה, לא עצוב, לא שמח, הם לא עוזרות לך בשום פנים ואופן!! גורם בכער בחברת התרופות אמר שהתרופות לא מטפלות בבעיה אלא רק בסימפאומים וטוב שכך כי ככה אנשים יקחו אותם כל החיים וזה טוב לחברות. רוב המקרי התאבדיות נובעות מהתרופות הפסיכיאטריות. מחקרים בפינלנד מראים בוודאות שרק 17 אחוז מאלו שמטופלים בתרופות פסיכיאטריות הראו ניצוצות של חזרה לחיים ואילו המטופלים שנעזרו בגישת הדיאלוג הפתוח והפסיקו עם התרופות לגמרי והגיעו חיים בריאים כשהם מספרים שהמחלה והסימפטומים נעלמו מגיע ל80 אחוז!! אבל עזוב אין לי מה לשכנע אותך אתה כנראה רוצה להאמין שמה שאתה עושה הוא הדבר הכי טוב וזה בסדר, זכותך. -
לאוסנת
חזקי ואמצי 13/02/2018 | 23:12את מדהימה, את עושה פה עבודת חיל. אני מקווה שלא תתייחסי לכל העילגים AKA הפרשן והאלמוני, ושתמשיכי לתת את הקול שלנו, חזק וברור! אני בעבר כמעט התאשפזתי מרצון, ועכשיו אני מודעת למה היה יכול לקרות לי שם, תקיפות, הזרקות בכפייה, קשירות, חניקות ואפילו אונס. מודה על כך שלא עשיתי את זה ושלא חטפתי טראומות מיותרות. הניסיון שלך ממש עוזר לאנשים ואני מרגישה צורך להגיד תודה. ישר כוח! -
לסיכומו של עניין
מני 28/08/2020 | 18:37הויכוח נסוב על נושא שהתשובה ידועה מראש, באם לא מתחכמים. ברור שהפסיכיאטריה עוזרת, בדיוק כמו שמסיכה מועילה נגד קורונה. מי שטוען שהמסיכה מזיקה, אינו יודע מה שהוא מדבר, וכך גם כאן. תמיד יש חכמולוגים שנטפלים לנושא רגיש (כמו: רפואת הנפש, למשל) ועושים ממנו קרקס. לא צריך להתייחס לכאלו, הם סתם טפילים. הפרשן עשה פה בעבר עבודה ראויה, וכך גם חבריו. שיתביישו כל השאר, כולל אוסנת(!!).
-
-
נטילת כדור שינה יחד עם אסטו/ציפרלקס
דודו 26/04/2014 | 01:32שלום אני מטופל מזה תקופה באחד מהכדורים הללו. בקרוב אני טס וזקוק לכדור שינה. האם יש סוג מסויים שאיני יכול ליטול ויהיה באינרקציה שלילית עם התרופה הרגילה שלי או שהשימוש ביחד איתם תקין?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/05/2014 | 18:07לדודו שלום, השימוש בכדורים שינה כמו בונדורמין או נוקטורנו (אימובן) ביחד עם ציפרלקס, תקין. בברכה, דר' קרני רובין -
אינסומיה
סופי 20/08/2020 | 13:53אני לוקחת שני בונדורמיר בלילה ועכשיו שוב אני צריכה להעלות את המינון ל2.5 כדורים האם מותר להמשיך ככה ?
-
-
רמוטיב או ציפרלקס
יעל 12/05/2011 | 13:11שלום,התחלתי לסבול מהתקפי חרדה לפני 3 שנים אני בת 53.השתמשתי בכדורי קסאנקס לסירוגין עד כדור ביום. לאחרונה ההתקפים חזרו ואני שוקלת להתחיל טיפול במקביל לקסאנקס-או ברמוטיב או בציפרלקס. מהי המלצתך?והאם ניתן לקחת רמוטיב וקסאנקס ביחד. מהו המינון המתאים בהתחלה ומתי חשים בשיפור כלשהו? האם יש קשר בין החרדות לגיל המעבר? תודה י.פתח בחלון חדש-
רמוטיב אינו מתאים לחרדה
יאיר 12/05/2011 | 20:48רמוטיב אינה יעילה בטיפול או במניעת התקפי חרדה. מדובר בחומר הפעיל (היפריקום)המיועד לטיפול בדיכאון קל. עובד על דרך מסלול הגברת אדרנלין ועלול להחמיר חרדה אם לא מדובר במצב על רקע דיכאוני. -
תשובת מומחה
רמוטבי או ציפרלקס
דר' קרני רובין 16/05/2011 | 13:37ליעל שלום, קודם כל, אין שום מניעה שתמשיכי טיפול בקסנקס. כפי שכתב לך יאיר, הטיפול ברמוטיב נגד חרדות אינו יעיל, לעומת זאת הטיפול בציפרלקס, ציפרמיל, לוסטרל ובשאר ה-SSRI's וכן בסימבלטה יעיל נגד התקפי חרדה. בנוסף, במידה והתקפי החרדה הם בעיקר באים לידי ביוטי בדופק מהיר, ניתן להוסיף לקסנקס דרלין, שמונע את דפיקות הלב המהירות. כמו כן, טיפול חשוב בחרדות הוא טיפול התנהגותי קוגניטיבי. אשר לדבריו של יאיר לגבי הרמוטיב, הרי שהרמוטיב טוב כטיפול לדיכאון קל עד בינוני. הוא אינו יעיל כטיפול נגד התקפי חרדה, לא בגלל הפעילות האדרנרגית שלו, מאחר וגם סימבלטה יש לו פעילות אדרנרגית נגד חרדה. האמת היא שלא ידוע לי למה הוא לא יעיל כטיפול נגד חרדה. בברכה, דר' קרני רובין -
רמוטיב או ציפרלקס
יעל 16/05/2011 | 20:03תודה על התשובה המפורטת.שאלה נוספת:כיצד ניתן להבדיל בין דכאון קל אשר טומן בחובו גם התקפי חרדה לבין התקפי חרדה ללא סיבה נראית לעין?עדיין לא השבת לי בנוגע להתקפי חרדה שהחלו בגיל המעבר האם קיים קשר? שוב תודה יעל -
תשובת מומחה
רמוטיב או ציפרלקס
דר' קרני רובין 17/05/2011 | 13:55ליעל שלום, אין הבדל בטיפול בין חרדה בלבד לבין דיכאון עם חרדה. גם אין הבדל בפרוגנוזה. ברגע שיש חרדה רמוטיב איננו הטיפול המומלץ. ברגע שיש ישנויים הורמונליים, יש רגישות יותר גבוהה ונטייה לחרדות ולדיכאון וזה כולל את גיל המעבר. בברכה, דר' קרני רובין -
רמוטיב או ציפרלקס
מיש 19/08/2020 | 20:33שלום רב! הבן קיבל ציפרלקס 30 וגם אלידול 5 s.o.s.ואטומין 40 ליום קלונקס 05×3 ולריראן 30 טיפות טיפות הרופאה בגלל הדאגה לליבו של הבן ביקשה היום להחליף לתת לו רמוטיב 1000 מ"ר ליום במקום ציפרלקס . הבן סובל מחרדות ואובסציה למה שעבר בצבא עבר גם אונס וגם כועס וצועק כל הזמן על מצב בארץ הקורונה בבקשה תשובה . -
רמוטיב או ציפרלקס
מיש 19/08/2020 | 20:33שלום רב! הבן קיבל ציפרלקס 30 וגם אלידול 5 s.o.s.ואטומין 40 ליום קלונקס 05×3 ולריראן 30 טיפות טיפות הרופאה בגלל הדאגה לליבו של הבן ביקשה היום להחליף לתת לו רמוטיב 1000 מ"ר ליום במקום ציפרלקס . הבן סובל מחרדות ואובסציה למה שעבר בצבא עבר גם אונס וגם כועס וצועק כל הזמן על מצב בארץ הקורונה בבקשה תשובה .
-
-
העלאת מינון ציפרלקס ליותר מ20 מג
מאי 18/12/2014 | 20:47שלום ד״ר אני לוקחת ציפרלקס 20 מ״ג בכל יום כבר חצי שנה עם עליות הדרגתיות במינון כמובן, וקונצרטה 27 מ״ג, וגם ויטמינים של צנטרום פרפורמנס ועכשיו התחלתי לקחת גם אומגה 3. בזמן האחרון לפני כחודש בערך אני מרגישה בירידה, היו לי ימים טובים והרגשתי מעולה אבל עכשיו עוד פעם חזר לי הדיכי והחרדה, תחושה שאני כבויה בלי מצב רוח, כאבי ראש ושרירים, אני מרגישה כמו טשטוש ראיה (אני עובדת מול מחשב ומספרים) ראש כבד. לפני חודשיים היו לי כאבי ראש כאלה ועשו לי סיטי בבית חולים ויצא תקין, אני לא יודעת מה לעשות אני לא מצליחה להרים את עצמי ללמוד, אני ישנה ממש הרבה בלילה ושינה עמוקה וזה בלי כדור שינה. קשה לי עם המצב אני בחורה אנרגטית ושמחה וזה הורס אותיי! מה את מציעה לי לעשות בבקשה? אני נעזרת בקסנקס אבל האם את חושבת שאפשרי להעלות מינון של הציפרלקס מעל 20? אשמח על עצתך בעיניין, תודה רבה!פתח בחלון חדש-
אפשר
אני 21/12/2014 | 00:38אבל צריך טופס 29 ג זאת אומרת הפסיכיאטר שלך צריך לבקש אישור מיוחד בשבילך ממשרד הבריאות -
זהירות. אין לקבל את עצותיו של "אני", הוא לא איש מקצוע
למאי ולשאר המגיבים בפורום 21/12/2014 | 23:02בציפרלקס מעל 20 מ"ג יש סיכון קרדיאלי. -
אשמח לקבל חוות דעת מד״ר קרני
מאי 22/12/2014 | 06:06עם התגובות המלחיצות למינהן אשמח לקבל תשובה ממך, ואם באמת יש בכך סיכון אז מה עושים? בנתיים העלתי ל25 מ״ג יחד עם זאת הציפרלקס לא גורם לי לתופעות לוואי שמצריכות החלפת כדור, אבל אני גם לא רוצה לקחת משהו שלא יהיה תקין לבריאות הנפשית שלי. תודה רבה! -
המינון המקסימלי הוא 20
אני 22/12/2014 | 15:48אך ניתן עם אישור מיוחד לקחת יותר אני אישית מכיר אנשים שלוקחים יותר ומי שמבלבלת את השכר מקודם אל תתייחסי אליה אני מבין יותר ממנה יש אכן סיכון כלשהו לבעיות בלב לכן הגבילו את המינון אבל זה לא קורה אצל כולם אם עושים בדיקת אקג תקופתית אני מאמין שזה בסדר זה בוודאי לא כמו אצל הטריציקילים שם הסיכון לגרום לבעיות לב הוא הרבה יותר ממשי -
ד״ר בבקשה תעני ליי :(
מאי 25/12/2014 | 15:24בהמשך למה שכבר כתבתי העלתי את המינון ל24 מ״ג, בנוסף אני מרגישה שיש לי יותר דיכי והתקפי חרדה ונידוע לי שזה משינוי המינון כנראה, אני גם עובדת מול מחשב ויש לי בזמן האחרון (היה גם לפני ז״א שזאת לא הפעם הראשונה) טשטוש ראייה כאילו לא ממוקד ואני רואה כאילו המספרים משושטשים וכמו הילות או עננים כאלה אבל עם כל זה אני כן רואה פשוט לא ממוקד ונקי, יש לי עדשות מגע והייתי בבדיקת עיניים ואף אוזן גרון והם אמרו שהכל בסדר אבל זה מדאיג אותי כי אני כבר לא יודעת מה עובר על הגוף והמוח שלי. יש לי תחושה מגעילה אני גם מצוננת אז בכלל היום הרגשתי ממש כמו גוש בגרון וקושי לנשום ובכיתי כרגיל אבל לקחתי קסנקס ואני יותר טוב, שמתי לב גם שההתקפים מגיעים לי תמיד בשעות הצהריים. אני גם חלשה ובקושי אוכלת ועוד ההצטננות הזאת בכלל גמרה עליי אני שוקלת כבר 39.5 קילו, אני כבר לא יודעת איך להתמודד ומה לעשות אני מרגישה שאני רק שוקעת מכל הבחינות! נמאס לי ומטריד אותי הכאבים והראייה שזה היה גם לפני שהתחלתי לקחת את הציפרלקס וכל זה אבל בתקופות של המחזור יותר. אשמח לתגובתך ועזרתך, תודה רבה! -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/12/2014 | 20:41תפסיק לענות שלא לעניין. דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/12/2014 | 20:48למאי שלום, מינון הציפרלקס המאושר לטיפול במדינת ישראל הוא 20 מ"ג. הFDA התריע מפני עלייה במינון מעבר ל20 מ"ג (או 40 מ"ג ציפרלקס) וזאת בשל סיכונים קרדיאלים. לדעתי אם אין תגובה ל20 מ"ג אין הרבה טעם להמשיך ולעלות גם בלי הגבלה זו ויש מקום לנסות ולהחליף את הכדור לתרופה כמו הסימבלטה. האם בדקו אצלך את הצורך במשקפיים? הפרעות בראייה יכולות לגרום לכאבי ראש קשים. במידה ואת לוקחת כדורים למניעת הריון יתכן והם גורמים לכאבי הראש ולטשטוש. במידה וההחמרה קשורה רק לעונת השנה ניתן לרכוש או שכור מנורה שמאריכה את שעות היום ולדיכאונות עונתיים זה פתרון מצויין. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/12/2014 | 20:55למאי שלום, גם אני כשאני עובדת שעות מול המחשב הראייה שלי נעשת לא ממוקדת זה דבר נורמלי לחלוטין. כאשר נעשים מצוננים כל התחושות האלה מחריפות ואם מוסיפים על זה בכי אז בכלל סותמים את האף ואת התעלות המובילות מהאף לפה ומרגישים רע וגדושים. אם את בקושי אוכלת ושוקלת 39.5 קילו אני פשוט לא מבינה איך את מצפה שתרגישי טוב. לדעתי עליך לעצור הכל ולטפל בעצמך עם תזונה נכונה וחיים יותר סדירים. ניראה לי כי לצורך כך את חייבת להגיע לפסיכיאטר. בברכה, דר' קרני רובין -
מאי
מאי 28/12/2014 | 21:23היי ד״ר, תודה על תשובתך. אני מאז ומתמיד הייתי פחות מהמשקל התקין לגיל ולגובה שלי, גם האחיינים וגם אבא ואח שלי רזים וכנראה זה הגנים, רק שלפעמים אני מצליחה לעלות 2 קילו ואז בשניה הם יורדים כשאני בחרדה. הציפרלקס כן עזר והועיל לי לחרדות והיו לי ימים יפים אבל יש גם נפילות מה גם עוצמת החרדה פחתה בדרגה משמעותית. היומיים האלה אני מרגישה טיפה יותר טוב אני שבוע ויומיים אחרי העלאת המינון, אבל עדיין כמעט בכל צהריים יש לי התקף קל ואז אני לוקחת קסנקס וזה עובר. אני חוששת להיכנס למעגל הניסויים הזה ולהישבר עוד יותר, יחד עם זאת אמרו לי שהטשטוש הבלבול והכאבי ראש מגיעים מהחרדה. כשהיה לי לפני שבוע ממש כאבי ראש וצוואר תפוס עשיתי מסאז ועד עכשיו לא היו לי כאבים. אני מקווה להרגיש טוב לאט לאט ולחזור לעצמי, אבל זה הגיוני וסביר להעלות מינון במשך שנה כל כך הרבה? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/12/2014 | 22:17למאי שלום, לדעתי העלייה במינון הייתה יותר מדי הדרגתית וניתן להגיע למינון של 20 מ"ג תוך כחודש או פחות. אבל כתבתי לך שאני נגד עלייה מעבר ל20 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין -
מאי
מאי 28/12/2014 | 22:29תודה על דעתך, במידה וארצה לשנות את כל המנגנון הזה איך עושים זאת? ותוך כמה זמן זה אמור להשפיע ולאיזה כדור אמור להיות הכי תופעות לוואי ואולי יגרום לי ליותר תיאבון.. והאם אפשר להפסיק אפילו עכשיו שהעלתי במינון הציפרלקס? לדעתך כדאי לי לנסות? אני גם לוקחת קונצרטה 27 מ״ג ביום. -
מאי
מאי 28/12/2014 | 23:04בהמשך לתגובה הקודמת שלי קודם התכוונתי להכי פחות תופעות לוואי, יחד עם זאת הציפרלקס לא עשה לי ממש תופעות קשות. אבל אם את אומרת שכדאי לשנות אני אלך מחר לרופא המשפחה ואשנה (גם הוא המליץ לי לשנות לויאפקס אבל חששתי כי לא ידעתי במה מדובר) כמה מ״ג אצטרך לקחת? מצטערת על הבורות אני מאוד שמחה לקבל ממך עצות, זה ממש עוזר ומרגיע אותי, אשמח להגיע אליך גם לפגישה אם אפשרי. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 29/12/2014 | 20:54למאי שלום, לאור תת המשקל שלך הייתי מחליפה את התרופה לסרוקסט(פרוטין) אשר מגבירה את התיאבון והינה מאוד יעילה כנוגדת דיכאון וחרדה. ניתן לעלות בכדור זה גם מעבר ל40 מ"ג. במידה ותרצי ליצור קשר באפשרותך למצוא את הפרטים באינטרנט. לאסי שלום, פרוזק הינה תרופה מאוד יעילה כנגד OCD. בדרך כלל המינון היעיל הוא 40-80 מ"ג או בממוצע 60 מ"ג. לוקח לתרופה כחודשיים עד שלושה עד שהיא גורמת לשיפור. בשל משך הזמן הרב שעובר עד שמופיע השיפור אני בדרך כלל מעדיפה לעלות ל60 מ"ג ואז להמתין ולראות. אינני סבורה שבOCD נכון לטפל עם אנטי-פסיכוטיים בוודאי לא לבדם. כאשר התרופה מתחילה להשפיע היא גורמת להחלשה של לחץ המחשבות ובהדרגה להורדה של תדירות המחשבות. בנוסף התרופה היא גם אנטי-דיכאונית מעולה. לגבי האנטי-פסיכוטיים השאלה שלך היא קצת כאילו אתה שואל האם אנטיביוטיקה תגרום להעלמות דלקת הריאות כמו האקמול שמוריד את החום. בברכה, דר' קרני רובין -
תגובה לד״ר קרני
תגובה 29/12/2014 | 22:02היי ד״ר, אני אשמח ליותר הרחבה והתייעצות מה מתאים לי, השארתי לך הודעה בנייד. אשמח שתצרי עימי קשר. תודה רבה רבה!! -
סימבלטה איום ונורא
מדוכא כרוני 29/03/2017 | 12:42תופעות לוואי איומות. סחרחורות. בחילה. חוסר תאבון. בעיות במע' העיכול. הפרעות שינה. היות ואי אפשר פשוט 'לזרוק' תרופה פסיכיאטרית אלא לרדת בהדרגה לקח לי שבועות להפטר מתופעות הלוואי. השיחה עם פסיכיאטרית התברר לי שיש כאלה שנתקעים עם תופעות הלוואי לאורך זמן. החוויה עם הסימבלטה היתה כזו חריפה ומדכאת שאני פוחד להכניס לפה כדור אחר -
זהו נושא אינדיווידואלי
דני 30/03/2017 | 02:58אין כמו תרופות פסיכיאטריות שנושא ההשפעה שלהן על אחד הוא יכול להיות לא כמו על השני/ה . במיקרה תרופה זו לא הייתה לך אולי מתאימה ואולי זו הייתה ירידה לשם עליה שלא מיציתה עד הסוף . בישבילי ה 120 מ״ג סימבלטה היא לא פחות ממה שעשה את העבודה . -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/04/2017 | 19:03למדוכא כרוני שלום, ראשית אינני מבינה מדוע נכנסת לשרשור משנת 2014, זה ממש הזוי. שנית, אין לי מה להוסיף על תשובתו של דני. התגובות לתרופות הן אינדיבידואליות. בברכה, דר' קרני רובין -
תרופות פסיכיאטריות
קלרה 10/08/2020 | 10:28שלום סובלת מחרדה קשה כל בקר כשמתעוררת ויש לי בעיות בריאות רבות יש כאבים ברום הבטן יש פיסורה כואבת וצניחת רקטום שום משחה לא עוזרת יש בעיות בליעה לחץ מוגבר לסוגר הושטי היליון שגורם לרזון קיצוני והתיבשות אין לי רוק קשה לי לבלוע יש לי כאביי תופת בקיבה יש לי גם פרקינסוניזם בעיות הליכה שווי משקל לוקחת ללילה מירו 15 מג ולוריבן 0.5 מג ובבוקר חצי ציפרלקס מתעוררת עם חרדה מה לעשות ניסיתי לעלות ציפרלקס ל10 מג גורם לי לעצירות וחוסר שינה בלילה וטרום עילפון יש לי חולשות גם מיתר התרופות מה אני יכולה לעשות ? יש לי חנק בגרון בשל היובש בגלל שאין רוק מה יכל לעזור לי
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד