פורום פסיכיאטריה - עמוד 199
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
פלוטין (לת)
ליאור 11/03/2019 | 20:58אני בן 50. משנת 95 אני לוקח פלוטין מדי יום 2 כדורים. פחות או יותר עוזר לי. ועכשיו התבשרתי בקופת חולים שאין לספק את הכדור הזה בגלל בעייה עם חברת טבע. ניסיתי פריזמה וזה לא מתאים לי. ועוד 6 סוגי כדורים שגם הם לא השפיעו עלי לטובה. שאלתי היא. האם ייצור הפלוטין ייפסק לתמיד או שזה דבר זמני. ואם כן מתי יונפק לחולים בבתי המרקחת.פתח בחלון חדש -
חשק מיני.חוסר ליבידו
נוייה 18/08/2017 | 17:377 וחצי שנים 2 התקפים פסיכוטיים כתוצאה מאהבה ניכזבת.דתייה.התחלתי עתה בקיום יחסים מלאים.אבל התיסכול הורג אותי.לא מרגישה כלום אפילו לא משחק עם משחק מקדים.הכל טכני.אני ים 10 אריפלי וזמעתי שזה מהתרופה.מפחדת שוב לשחק עם המינון כי לפני שנתיים שילמתי 3 חודשי אישפוז בגלל משחק שת הפסקת תרופות.א י מיואשת.האם תוס וולבוטרן תעסור לקשב וגם לחשק.הקשב שלי גמור והפסקתי תואר שני.לא זוכרת כלום ולא מקשיבה.רק שומעת ומתייאשת.יש לי קוצים.חוסר שקט.היפר.מאבד סבלנות ומשתעממת מהר.אשמח ליעוץ או רעיונות.תודהפתח בחלון חדש-
לא ניתן לתפקד עם אריפליי או אנטי-פסיכוטי אחר
אוסנת 19/08/2017 | 10:56בהרבה מישורים. לא תואר ראשון, לא תואר שני, לא תפקוד בעבודה שמתאים ללימודים שלך. יהיה לך יתרון שיש לך נגיד תואר ראשון, אבל הביצועים עם אנטי-פסיכוטי יהיו יותר נמוכים. גם התפקוד הגופני הוא פחות טוב. כושר גופני, צורך ביותר שעות שינה וכו'. לא כדאי להתפתות לאנטי-פסיכוטי אחר שינסו לתת לך. כולם אותו הדבר. את משלמת חודשי אישפוז, כי הפסיכיאטרים מנסים "ללמד לקח". מי שלא לוקח כדורים ויגיע למצב של מצוקה, הם יגידו שהוא לא לקח כדורים ויאשפזו אותו שוב. גם מי שלוקח כדורים פשוט יכולים להחליף לו כדורים. אין טיפול נפשי במדינה. הכדורים האלה הם סתם כדורים זולים שניתנים כדי לצאת ידי חובה שנתנו טיפול נפשי. אין הוכחה שהם משפיעים על הנפש, מלבד מחקרים שבוצעו על ידי בעלי אינטרסים שהם עובדי המערכת ויצרני הכדורים. הפתרון ללמוד לחיות בלי הכדורים. גם אם תשלמי על זה באישפוז. לפני אישפוז בכפייה בקשי עו"ד מהסנגוריה הציבורית על מנת לבקש לא להתאפשז במקום שלא מצא שום תרופה לנפש. -
את שוב טועה ומטעה וזורעת חוסר אונים לא אחראי ולא מבוסס...
דניאל 19/08/2017 | 14:25אפשר וניתן לתפקד קוגניטיבית עם כל אנטי פסיכוטי- המחלה עצמה היא המעכבת אפשרות למימוש אקדמי רציף. את משתלטת פה על השיח עם אג'נדות בלתי מבוססות על סמך התנסות אישית פרטית סוביקטיבית שלך ופוגעת באפשרות העזרה לגולשים השונים. אז מספיק עם זה. -
אתה מוזמן להשתתף בשיח
אוסנת 19/08/2017 | 15:03אף אחד לא מונע ממך לענות. זה לא סובייקטיבי, אנשים שמקבלים אנטי-פסיכוטי בכפייה חוו/חווים אלימות מהמערכת הפסכיאטרית, ובטח מפחדים לאמר את דעתם תוך כדי שהם כלואים בכפייה במכלאות. שמים עליהם סטיגמה, מאיימים על רשיון הנהיגה שלהם, מה שמונע מאנשים להחשף ולדווח על הנזקים שהאנטי-פסיכוטי גורם. אתה מוזמן לתת כל הוכחה מדעית, צילומי קולטנים במח, והוכחה שיש קשר בין תפיסת מציאות של בן אדם לבין השפעה של הכדור וכו'. מעניין שה-DSM כלל בתוכו בעבר הומוסקסואליות כמחלת נפש, מהסיבה הפשוטה, שההומאים היו בארון והיו מעט, והיה קל להטפל אליהם ולהגדיר אותם בתור חולי נפש. ברגע שהאוכלוסייה הזו גדלה ויצאה מהארון, נהיה קסם. הומוסקסואליות כבר לא מחלה. -
היי נויה
תמרי 24/08/2017 | 11:08תנסי אשווגנדה. עשוי לעזור לך. כמובן- את חייבת לבדוק שאין התנגשות כימית בין התרופות ובין התוסף הנ"ל או כל תוסף אחר שאת לוקחת. -
אשווגנדה עם ריספרדל
אלמונית 24/08/2017 | 15:21הי תמרי האם ידוע לך על התנגשות בין אשווגנדה לריספרדל? ממה שקראתי על הצמח (ששמו גם ויתניה משכרת, נכון?), הבנתי שהוא מרגיע וגם הריספרדל מרגיע וגורם לשינה מרובה אז אולי זה בעייתי? ולגבי אריפליי? אשמח אם תשתפי במה שאת יודעת על התוסף הזה ביתר פירוט, האם הוא עוזר לזומביות ולעייפות של ריספרדל ואריפליי? ואם אפשר לקחת את שניהם עם האשווגנדה. אם מישהו יודע מוזמן להגיב. תודה -
היי אלמונית
תמרי 25/08/2017 | 19:40ישנם מחשבונים שבהם ניתן לבדוק התנגשות כימית, לדעתי צריך להיות אחד כזה גם באינפומד. על כל פנים אני ממליצה לשאול את הרופא שאצלו את מטופלת ליתר ביטחון. לא לקחתי את התרופות שאת מציינת ולכן אין לי מושג אם ניתן לשלבם ביחד או אם הוא משפיע לטובה או לרעה על עייפות. אני רק יודעת שלי האשווגנדה מאוד עזרה מבחינה קוגניטיבית וגם במישור של החשק המיני. -
לאסנת המסכנה
דני 08/06/2020 | 23:03אני מכיר לא מעט אנשים ברמה האישית. לא מכרים ולא חברים של חברים. אחת סיימה לא מזמן תואר בהנהלת חשבונות, השנייה הפכה וטרינית, וחבר קרוב שלי כיום מעצב גרפי עבר דירה למרכז וכמעט כל עיתון מקומי רוצה את שירותיו. אז זה שאת מסכנה והכדורים עשו לך רע, לא אומר שאצל כולם זה ככה. וזה לא אומר שאת צריכה לרשום בכל מקום את האשפה שיוצאת לך מהמקלדת וכנראה שגם מהפה. אגב נשארו לי 5 חודשי לימוד לקבלת תעודה כמאמי כןשר אישי ואני נוטל אני פסיכןטי במינון גבוה. אם לא הכדורים הייתי כבר תחת מצבה. כנראה ששם את צריכה ליהיות כי את מפזרת ארס והרס בלי הכרה בפורום הזה. אני לא יאחל לך בהצלחה או חיים טובים כי כנראה אבדו לך הסיכויים. רק שולח רחמים. -
דני
אמיתי 22/07/2020 | 14:15סך כל הגברת 5ענה צשהו נגד כדורים ואתה נוזף בה אישית בבן אדם? לי דחפו אנטי פסיכוטיים. לא הצלחתי לסיים משחק סוליטר במחשב. ללא אנטי פסיכוטי עשיתי תואר, הייתי ספורטאי מצטיין, הכל היה טוב ביום שדחפו לי בכפייה את הכדורים האלה- הכל השתנה. אין צספיק ריכוז. אתה פוגע בבן אדם בשביל להצדיק כדור. מי אתה?
-
-
אני נואשת
זהבית 07/08/2014 | 13:00שלום ד"ר יקרה, אתמול נכנעתי והוספתי לוריבן נוסף כיוון שאני כל היום חסרת שקט, זזה קדימה ואחורה בכיסא ומקפיצה את הרגל. האם ייתכן שחוסר השקט נובע מהפבוקסיל אחרי יותר משלושה חודשים? ההעלאה ל-300 הייתה לפני שישה ימים ולפני כן הייתי על 275 מ"ג. כמו כן, אני מתעוררת לאחר פחות מארבע שעות עם הסטילנוקס עכשיו. אני קמה לאכול (למרות שאני לוקחת רבע מירו הרבה לפני השינה). האם אמביאן סי.אר יעזור לי יותר לישון כרגע? או להפסיק את המירו שכנראה הוא שגורם לי להתעורר אבל מרגיע אותי יותר מכל שאר הכדורים? להחליף את הלוריבן? בבקשה, מה לעשות?פתח בחלון חדש-
נותנת עוד זמן...
זהבית 10/08/2014 | 10:17שלום ד"ר, חוסר הבנה של מה שקורה לי ושאלות שמטרידות אותי. האם גם לפבוקסיל יהיה מתישהו אפקט מרגיע? שלוקחים ומפסיקים לרעוד כמו עם לקיחת המירו? אני לא יודעת לאיזו תרופה לשייך את התסמינים של חוסר השקט. יכול להיות שאחליף את הפבוקסיל ואמשיך להקפיץ את הרגל כל היום ואז זו הייתה טעות. תקני אותי אם אני טועה, פבוקסיל היא התרופה הכי ניטרלית מבחינת תיאבון, פרוזק מפחיתה וסרוקסט מעלה. עליתי במשקל 3 קילו החודש. אני לא יכולה להרשות זאת לעצמי. אני כותבת כל מה שאני אוכלת ולא הפרזתי באכילה. מבחינה קלורית זה עדיין נחשב תפריט דיאטטי. אני מתלבטת יום יום אם להפסיק את המירו שגורם להשמנה אך עושה לי טוב מבחינת שינה ומצב רוח. מפחדת לחזור ללא לישון אז לבסוף נכנעת ולוקחת. פבוקסיל עדיין לא נותנת לי כיסוי כמו המירו. עדיין יש רגישות יתר והאוסידי עדיין לא השתנה כלל מבחינת קומפולסיות. קשה לי להאמין שתהיה תרופה שתגרום לי להפסיק. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/08/2014 | 17:45לזהבית שלום, 1.פבוקסיל פחות מ-200 מ"ג איננו יעיל כתרופה נוגדת OCD. מסיבה זו הייתי מתחילה למנות את שלושת החודשים מרגע שעלית מעל ל-200 מ"ג. 2.אינני ממליצה על אמביאן XR. ניתן לנסות להחליף את המירו עם Trazidon שאינו גורם להגברת תיאבון. בברכה, דר' קרני רובין -
הפסקת מירו
זהבית 17/08/2014 | 17:52שלום ד"ר. כרגע אני נוטלת 300 מ"ג פבוקסיל, לוריבן 1 מ"ג וסטילנוקס 10 מ"ג. הפסקתי ליטול את המירו עקב תיאבון מוגבר שהתחיל כבר להעיק ועלייה במשקל. היום הוא היום השלישי בלי המירו בערב. האם יש כדור אחר שניתן לשלב עם הפבוקסיל ושאר התרופות, שלא גורם לעלייה בתיאבון ובמשקל? אני לא מרגישה מספיק מכוסה מבחינת הפבוקסיל ויש עדיין רגישות יתר. האוסידי עדיין לא השתנה מבחינת קומפולסיות. החיוך שלי לא חוזר. אני בוכה כל יום ונבהלת מכל דבר. אני עדיין מקפיצה את הרגל רוב היום. המירו כן נתן לי תחושת כיסוי מבחינת דיכאון וחרדה והיה מין כדור הרגעה בשבילי, אך נטלתי אותו רק בסוף היום כי אם הייתי נוטלת אותו מהבוקר לא הייתי מפסיקה לאכול כל היום. תודה מראש. -
עברו שלושה חודשים בדיוק
זהבית 17/08/2014 | 23:17מאז ההעלאה ל-200 מ"ג פבוקסיל. האם צריך לתת לתרופה עוד זמן? או שזה מספיק זמן כדי לדעת שהיא לא נותנת לי כיסוי מספיק מבחינת הדיכאון ורגישות היתר? מאז שהפסקתי את המירו יש לי התפרצויות בכי של כאב בלתי נשלט. חשבתי שהפבוקסיל נותנת לי יותר כיסוי ממה שהסתבר. האם עדיין יש תקווה לפבוקסיל ומה היית ממליצה לי לעשות בשלב זה? האם פבוקסיל היא תרופה שנהוג לשלב עם תרופות אחרות או שהיא מספקת לבדה כיסוי מספיק עם הזמן? תודה רבה רבה. -
קלונקס
זהבית 19/08/2014 | 16:03שלום ד"ר. האם החלפת הלוריבן בקלונקס יכולה להועיל עם תסמיני חוסר השקט? האם התרופה בסדר עם פבוקסיל וסטילנוקס? את הלוריבן אני נוטלת בערך חצי שנה. אני כבר לא יודעת מה מקור תסמיני חוסר השקט. האם הם נובעים מהפבוקסיל וצריך לתת עוד זמן? אני לא יודעת מה נכון לי לעשות. תודה רבה מראש. -
לאיזו תרופה מומלץ לעבור מלוריבן?
זהבית 19/08/2014 | 19:51לוריבן כבר לא מרגיע אותי. לאיזו תרופה מומלץ לעבור לאחר לוריבן, תרופה שגם מרפה שרירים וגם משתלבת עם פבוקסיל וסטילנוקס? -
החלפת תרופות
זהבית 22/08/2014 | 12:47שלום ד"ר. אתמול בלילה נטלתי בפעם הראשונה קלונקס 0.5 מ"ג במקום הלוריבן. נטלתי אותו 3 שעות לאחר נטילת הסטילנוקס, כשהתעוררתי. האם זה היה צעד נכון להחליף את הלוריבן? או שמא אני צריכה להחליף את הסטילנוקס, או גרוע מכך, את הפבוקסיל? אני חסרת שקט כל היום. מאיזו תרופה זה נובע? אילו תרופות משתלבות טוב יותר זו עם זו - לוריבן/קלונקס/סטילנוקס/בונדורמין? אודה על עזרתך. שאלה נוספת ברשותך - האם מותר ליטול את התרופה Muscol לכאבי שרירים עם התרופות הפסיכיאטריות שאני נוטלת? האם מותר ליטול NSAIDs? -
קסנקס
זכיתי בווינר 23/08/2014 | 14:22קסנקס אותי הכי מרדימה -
קסנקס
זכיתי בווינר 23/08/2014 | 14:22קסנקס אותי הכי מרדימה -
חזרתי למירו
זהבית 23/08/2014 | 19:26לאחר שבוע בלי, חזרתי אתמול ליטול מירו רבע כדור. האם השילוב הזה מותר - פבוקסיל, מירו, סטילנוקס וקלונקס? האם עדיף לחזור ללוריבן מבחינת השילוב? הקלונקס גרם לי לרעד ולעוויתות. אני רק יומיים אתו. האם זה יעבור? האם בכלל בטוח לקחת אותו למי שאין אפילפסיה/הפרעה דו קוטבית? חזרתי למירו כי הוא היחיד שנותן לי הקלה. הוא היחיד שהרגיע את חוסר השקט והקפצת הרגל שנמשכים כל היום. איך ייתכן שכדורי ההרגעה לא מרגיעים אותי? ש-SSRI לא נותן לי חסינות מפני בכי כל יום? ומה עושים במצב כזה? אשמח לתובנותייך ולניסיונך בנושא. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/08/2014 | 17:33לזהבית שלום, אין בעיה שחזרת למירו. הייתי מעלה את הפבוקסיל ל-250 מ"ג ולאחר חמישה ימים ל-300 מ"ג (150 מ"ג פעמיים ביום). אין בעיה להחליף את הלוריבן עם קלונקס. אינני מאמינה שהקלונקב גרם לך לעוויתות ולרעד, סביר להניח שזו החרדה שלך מפניו. אשר לסטילנוקס, הייתי מעדיפה שהיית לוקחת את הנוקטורנו (אימובאן) 7.5 מ"ג או את הבונדורמין. ייתכן ולו לקחת יותר מירו זה היה מייתר את הצורך בכלל בכדור שינה. רק במידה ו-300 מ"ג פבוקסיל לא יעזרו לך תוך מספר שבועות, הייתי עוברת לשילובי תרופות כמו הורדת הפבוקסיל ל-250 מ"ג והוספת אלטרול 100 מ"ג. אך, בואי נראה אם זה בכלל יידרש. כבר לא זכור לי האם בלוטת התריס שלך מתפקדת באופן תקין. בברכה, דר' קרני רובין -
שלום ד"ר ותודה
זהבית 24/08/2014 | 18:11מה-2.8 אני על 300 מ"ג פבוקסיל (150 בבוקר ו-150 בערב לפי עצתך). בבדיקת דם מתאריך 7.5 בלוטת התריס שלי נמצאה תקינה. אולם זה היה לפני נטילת כל התרופות. האם יש צורך בבדיקה של תפקוד נוכחי? לגבי הפבוקסיל – היא לא נותנת לי מספיק כיסוי מבחינת דיכאון וחרדה. מבחינת האוסידי הקומפולסיות נותרו בעינן, רק המחשבות האובססיביות פחתו. התיאבון שמירו גורם במינון של רבע כדור בלתי נסבל בשבילי ואני לא יכולה להרשות לעצמי לעלות במשקל ולכן חצי כדור יגרום ליותר דיכאון עקב ההשמנה ואובססיביות לגבי כל גרם שאני עולה. כמו כן, אני מפחדת ללכת לישון בלי הסטילנוקס. זה ממש פחד ותלות. האימובן גרם לי להתקף מפחיד בלילה והבונדורמין גרם לי להתעורר כל שעה עד לסך של שלוש-ארבע שעות שינה והתעוררתי. האם ניתן להבין מדברייך שההקפצות של הרגל וחוסר השקט הם מהסטילנוקס? או מהשילוב שלו עם השאר? האם יש אופציות אחרות לשילובים בין פבוקסיל לתרופות שאינן טריציקליות? חשוב לציין שאני סובלת מדלקות כרוניות בדרכי השתן ואחת מתופעות הלוואי שאני מעדיפה להימנע מהן היא אצירת שתן/קשיים בהשתנה. תודה רבה רבה על העזרה. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/08/2014 | 20:34לזהבית שלום, במידה והפבוקסיל לא פתר את בעיית הדיכאון והחרדה, אולי יש מקום להחליף את הטיפול בפרוזאק. בנוסף, את חייבת לעבור טיפול התנהגותי קוגנטיבי שכן הקומפלסיות מוקלות בכ-55% ע"י הטיפול התרופתי והיתר צריך להיעשות ע"י טיפול התנהגותי. באשר לבדיקת בלוטת התריס, בהחלט צריך לחזור על כך. לגבי הקפיצות של הרגל, אני לא יודעת ממה זה. ייתכן שזה מהפבוקסיל, ייתכן שזה מהסטילנוקס או מהשילוב של שניהם. בברכה, דר' קרני רובין -
אצירת שתן ויובש בפה
זהבית 25/08/2014 | 18:48האם יכול להיות שיש לי אצירת שתן בגלל הקלונקס? שני השינויים היחידים שעשיתי השבוע הם החלפת הלוריבן בקלונקס וחזרה למירו. יכול גם להיות שזה מהמירו? היום אני מרגישה יובש בפה שלא הרגשתי קודם. מאיזו תרופה זה נובע? כמו כן, אני לא נוהגת לשתות הרבה (3-4 כוסות ביום) וסובלת מדלקות בדרכי השתן. אולי קלונקס לא מתאימה לי? האם אצירת שתן חולפת? האם היא מסוכנת? -
סליחה ותודה
זהבית 26/08/2014 | 18:20שלום ד"ר. האם ניתן לקחת מירו יום כן יום לא? כשהתיאבון המוגבר הפך להיות בלתי נסבל בשבילי שאלתי את הרופא שלי אם אפשר להפסיקו לגמרי והוא ענה "כל עוד את אוכלת וישנה. לא נתתי לך את התרופה כטיפול העיקרי כמו הפבוקסיל". השאלה שלי היא האם הוא יעזור לי לישון כשהוא נלקח אחת ליומיים. האם זמן מחצית החיים שלו ארוך מספיק? בלעדיו אני באמת לא ישנה טוב. כמו כן, בשבוע שהפסקתי לקחת אותו סבלתי מהתקפי בכי וחוסר יציבות רגשית. אני אובדת עצות. האם יערער אותי וישגע את הגוף שלי לקחת אותו פעם ביומיים? האם המירו כ"בוסט" לתיאבון ולשינה יכול בכלל להילקח לפי הצורך, או שזו תרופה שצריכה להילקח מדי יום כמו התרופה העיקרית? אציין שאני לוקחת "רק" רבע כדור ולא הצלחתי לקחת אותו לפני השינה כי בתחילה עם נטילתו הוא מעורר אותי לארבע-חמש שעות שבסופן אני לוקחת את הסטילנוקס רק כדי להפסיק לאכול. המירו הוא גם היחיד שעוצר לי את הרגל הקופצת ומרגיע אותי, אז לפעמים נאלצתי לקחת אותו מוקדם משרציתי. שאלה קטנה נוספת - האם קלונקס מגביר תיאבון? תודה רבה מכל הלב. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 26/08/2014 | 18:47לזהבית שלום, אני בדעתו של הרופא שלך. מירו איננו הטיפול העיקרי שלך. וכנראה שאת נרדמת עם הסטילנוקס ולא עם המירו. קלונס אינו גורם להשמנה, אך הוא כן יכול אולי להפסיק את הרעידות. בברכה, דר' קרני רובין -
תופעת לוואי מלקיחת כדור להרגעה
אילנה 29/12/2018 | 20:02התחלתי לקחת ברינטליקס ויש לי חום פנימי וחום מבכול הגוף ואי שקט מה לעשות אני כבר 7 ימים לוקחת האם להמשיך -
מירו
שאקו 15/07/2020 | 14:54שלום רב.אני עובר תקופה קשה מאוד של חובןת וגירושין ולקחתי מירו 30 חודש וזה עשה לי טוב.עכדיו הפסקתי 4 ימים כי נגמר לי המירשם ואני במצב קשה מה עושים?
-
-
כדור ליטורבה עם טונייט (לת)
גי 14/07/2020 | 18:32לוקחת כל ערב כדור ליטורבה להורדת כולסטרול האם יכולה לקחת כדור שינה טונייט שהוא אנהטי הסטמין והליטורבה סטטיןפתח בחלון חדש -
ציפרלקס פריזמה או ציפרמיל?
טל 30/11/2011 | 23:10לד"ר שלום רב, אשמח לדעת איזו תרופה יעילה יותר לחרדות וOCD, תודה רבה מראש!!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תרופות לחרדות וOCD
דר' קרני רובין 02/12/2011 | 19:18לטל שלום, מהשלישייה שאת כתבת לדעתי הפריזמה (פרוזאק, פלוטין), הוא היעיל מכולן. יחד עם זאת, צריך לציין כי פאבוקסיל (פלובוקסמין) מאוד יעיל ואני מחליטה על איזה מהשניים לפי תכונות האופי של הבן אדם. בנוסף, לוסטרל (סרטרלין) נחשבת לתרופה יעילה עם פחות תופעות לוואי. כל תרופה נגד OCD חייבת להנתן במינון גבוה (מקסימלי). ומתחילה לעבור אחרי חודשיים -שלושה. בברכה, דר' קרני רובין -
בתכלס כל התרופות אמורות להיות בעלות אותה יעילות
ירון 03/12/2011 | 06:34בpractice guideline של האגודה האמריקאית לפסיכיאטריה apa, הם מציינים שלכל התרופות מסוג SSRI אותה יעילות לטיפול באוסידי. -
פבוקסיל צריך לקחת פעמיים ביום
ירון 03/12/2011 | 06:36פבוקסיל צריך לקחת פעמיים ביום, וגם יש לו הרבה אינטראקציות בין תרופתיות, כולל עם קפאין (הקפאין איתו נשאר בגוף הרבה יותר זמן) -
תודה רבה ד"ר,האם...
טל 04/12/2011 | 02:39האם ציפרקלס במינון של 10 מ"ג יכול למתן ולהעלים חרדות? האם ציפרלקס בכלל תרופה טובה לחרדות וOCD או שהיא תרופה אך ורק לדיכאון? ושאלה אחרונה-האם פריזמה(פרוזאק)משפיע גם על דיכאון?או שציפרלקס עדיף בעניין הזה? אני עם OCD יחסית קשה,של מחשבות וטקסים,כמובן שזה מלווה בחרדות,ותקופה ארוכה שאני בדיכאון(לא באופן אקוטי) תודה רבה על העזרה! -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 06/12/2011 | 19:35לטל שלום, ציפרלקס במינון של 10 מ"ג "יכול" להעלים חרדות, אך בד"כ נדרשים כ-15 מ"ג. כל ה-SSRI'S הינן תרופות שטובות לחרדה, ל-OCD ולדכאון, ובכלל זה גם הציפרלקס. הפרוזאק כמו שאר ה-SSRI'S הנה תרופה נוגדת דיכאון יעילה, השאלה היא בעצם מה הבעיה העיקרית, ונראה לי על פי מה שתיארת כי הבחירה צריכה להעשות אצלך לפי ה-OCD בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
אז מה?
דר' קרני רובין 06/12/2011 | 19:36 -
תשובת מומחה
אז מה?
דר' קרני רובין 06/12/2011 | 19:38לירון שלום, קצת קשה לי להבין מה אתה רוצה. פבוקסיל היא תרופה מצויינת. כאשר אדם סובל מ-OCD לקחת תרופה פעם או פעמיים ביום זו בכלל לא השאלה. אשר לקפה, אני לא נתקלתי בבעיה עם זה, אבל ניתן לשתות לא לשתות קפה, או לשתות כמות יותר קטנה. נראה לי שהערות אלה מטעות ולא עוזרות. דר' קרני רובין -
פבוקסיל
ירון 06/12/2011 | 21:24בתכלס אם כל התרופות מקבוצת SSRI יש להם אותה יעילות לטיפול באוסידי (זה מה שרשום לפחות בPRACTICE GUIDELINE של האגודה האמריקאית לפסיכיאטריה) אז עדיף לתת את התרופה עם הכי מעט תופעות לוואי, ועם הכי פחות אינטראקציות כי אולי חלילה המטופל בעתיד יצטרך ליטול תרופות נוספות ובנוסף אם כל התרופות בעלות אותה יעילות לOCD אז עדיף לדעתי תרופה שלוקחים פעם ביום כי נטילה פעמיים ביום מעלה הסבירות לשכחה וכך לפגיעה ביעילות הטיפול -
תודה רבה ד"ר,האם...
טל 08/12/2011 | 15:49האם עדיף להוציא את התרופות באופן פרטי או דרך קופ"ח,האם זה משנה למקומות עבודה?האם מקומות עבודה יכולים לשאול אותי אם אני נוטל תרופות?לבקש תיק רפואי?לקבל תיק רפואי ללא ידעתי? ובקשר לסוג הכדור-האם פריזמה יעילה יותר מציפרלקס בנוגע לOCD והאם פריזמה יכולה גם לעזור לי בכל מה שקשור לדיכאון וחרדה חברתית? ושוב-המון המון תודה ד"ר! -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 11/12/2011 | 20:15לטל שלום, במקומות עבודה רבים מבקשים ויתור סודיות בכדי לבדוק את התיק הרפואי, וזאת במיוחד לפני קבלת קביעות. יכולים אז להחריג את העובד למחלות שהיו לו טרם קבלת הקביעות. יחד עם זאת, מאחר שאני בספק שתרצי להיות הרמטכ"ל או ראש הממשלה, סליחה על הציניות, אין לדעתי בעיה עם הוצאת התרופות דרך קופת חולים, מה עוד שמדובר בתרופות נוגדות דיכאון שאחוז גבוה מהאוכלוסיה מקבל. ככלל, כל תרופות ה-SSRI הן יעילות ב-OCD, ההעדפה לתרופה מסויימת נובעת יותר מתחושה ולא ממשהו מדעי. הרושם האישי שלי הוא שפריזמה או פבוקסיל יותר יעילים בטיפול ב-OCD. פריזמה בהחלט יכולה לעזור בכל הקשור לדיכאון ולחרדה. לגבי חרדה חברתית, לדעתי בהחלט דרוש כמו ב-OCD, טיפול התנהגותי קוגניטיבי בנוסף. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה רבה ד"ר!
12/12/2011 | 13:37 -
ציפרמיל
לוי 29/04/2018 | 18:57משתמש בציפרמיל 20 מ"ג היו תקופות שאפילו יותר אך ההטבה מזערית -
סרנדה או פריזמה
תום 14/07/2020 | 13:13שלום ד"ר, אשמח לשמוע את דעתך המקצועית: לקחתי ציפרלקס 15 מג ועזר לי לרוגע אבל לא לocd החלפתי לסירנדה -ובשבוע הרביעי של נטילת הסירנדה נוכחתי לראות (כמובן גם עם ייעוץ רפואי) שזה ממש לא עוזר , התרופה עצמה מוסיפה לי לחץ רב ואפילו היו לי רעידות בידיים (כתגובה תרופתית). עכשיו הציעו לי לנסות פריזמה, ואני כבר מתלבטת אם לחזור לציפרלקס ודי כי כבר קשה לי עם החוסר איזון.
-
-
נדודי שינה חזקים
מורן 26/11/2013 | 10:39איזה כדור יותר מרדים: נוקטורנו בונדורמין או אסיבל?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 01/12/2013 | 21:07למורן שלום, אסיבל איננו כדור שינה, הוא כדור הרגעה. בתחילה הוא יכול גם להרדים. לגבי נוקטורנו ובונדורמין, זה מאוד אינדיבידואלי. בברכה, דר' קרני רובין -
אינסומיה
סופי 13/07/2020 | 18:11שלום לדר קרני אני לקחתי 2בונדורמיר שנים עכשיו החלפתי עם נוקטורנו .הנוקטורנו מרדים הרבה זמן אחרי לקיחה וקשה לקום בבקר .מה עושים
-
-
מקרה שקרה לי ואני שואל מה הוא..
אלמוני 25/05/2017 | 19:23שלום וברכה, אני רוצה לתאר מקרה שקרה לי לפני מס' שנים (ב-2013 כשהייתי בן 25) מה שקרה שהייתי בזמנו על מינון של ציפרלקס 20 מ"ג במשך חודש, ואז הייתי אצל הפסיכיאטר שטיפל בי והוא דיבר עם הפסיכולוג שטיפל בי אותו זמן ורשם בפרוטוקול לאחר מכן: Psychologist feels he is cyclothymic; has grandiose fantasies w/o insight, lacks boundaries לאחר מכן הרופא החליף לי את הציפרלקס 20 מ"ג בפאקסט 60 מ"ג בעקבות כך שהוא חשב שיש לי "חשיבה אובססיבית".. לאחר חודש וחצי דיברתי איתו טלפונית ואמרתי לו שהמצב לא השתנה והוא החליף לי את התרופה מפאקסט לונלפקסין 150 מ"ג ועשיתי את ההחלפה בהדרגה, הורדתי את הפאקסט והעלתי את הונלה, ממש בסמוך לכך התחילו לי סימנים מוזרים שאיני יודע מה הם.. השינה שלי לא הייתה "עמוקה" באותו זמן וישנתי מעט שעות שינה והייתי בלחץ בחיים ובעבודה ובעייפות מתמדת.. באותו זמן עבדתי בבית קפה והיה שם את הילד של בעלת הבית שנורא אהבתי אותו והיה מתוק אבל משום מה התחלתי לפחד נורא שאני הולך לרצוח אותו, כי באותו זמן ראיתי סרט שוב ושוב ממש באופן אובססיבי על מישהו שהיה לו פיצול אישיות והוא רצח את גרושתו והמאהב שלה ופחדתי שיש לי גם את אותה הבעיה ופחדתי מאוד ש"האישיות הרעה או יצר הרע" ישתלט עליי ואאבד שליטה. אני זוכר שהלכתי לדודה שלי ואמרתי למשפחה שלי כל הזמן ש"צריך למנוע את הרצח של הילד הקטן", נתקעתי על המשפט הזה והם לא הבינו מה קרה לי ועל מה אני מדבר ולקחו אותי לאותו פסיכיאטר שנתן לי את הפאקסט והונלה, באותה פגישה עם הפסיכיאטר אני גם כן זוכר שאמרתי לו על ה"רצח" שאני חושש שיתבצע, והוא שאל אותי איך זה יתבצע ואמרתי "עם סכין" והוא הסתכל עליי ושאל אותי אם אני רוצה להתאשפז, אני לא הבנתי מה קורה איתי והתחלתי לפחד, שמתי את הידיים על הפנים שלי ושפשפתי אותן ואמרתי לעצמי "אני מרגיש שאני משתגע" וחשבתי שעוד שנייה נכנסים רופאים עם חלוקים לבנים ולוקחים אותי לאשפוז ממש כמו בסרטים.. עוד אני זוכר שאמרתי לרופא ש"אתם הפסיכיאטרים משוגעים מספר אחת אבל רק לא מאובחנים" אבל אז אמרתי לו שאני צוחק.. בפרוטוקול של הפגישה הרופא רשם says he fears killing children at work, or himself, attempts humour but there are no signs of mania. No evidence of cognitive impairment. הרופא הפסיק לי את הפאקסט ונתן לי הלידול ולאחר מכן נתפס לי הצוואר והלשון והפסקתי אותו.. עוד אני זוכר שבאותו זמן קניתי טלית והתחלתי ללבוש אותה ורציתי לחזור בתשובה ואני זוכר ששלחתי לאימא שלי הודעות בטלפון שאני רואה בראש את התאריך שבו היא תיגמל מסמים (היא הייתה מכורה לסמים), ושזו "הארה" ושלא תספר על כך לאף אחד כי זאת "נבואה", ואם היא תספר את ה"סוד" הזה הנבואה לא תתגשם. פסיכיאטר אחר שראה אותי גם כן באותו זמן רשם עליי בפרוטוקול "הרגיש "הארה" שהוא נביא, מדבר עם דמויות דמיוניות כגון "אלוהים ושטן" בראש, שמע אותם מדברים אתו בגוף שלישי." אני זוכר גם שחשבתי שאני נענש על חטאים שהמשפחה שלי עשתה ומקבל עונשים מהשמיים "על מעשה אבותיי" אני זוכר גם שחילקתי את האנשים מסביבי ל"טובים ורעים", לאופוזיציה וקואליציה עוד אני זוכר באותה תקופה שהייתי מנהל שיחה ופתאום פורץ בבכי ללא דמעות לשנייה ואז חוזר לנהל שיחה כרגיל, כאילו עברו עליי מלא מלא דברים בראש שלא דיברתי עליהם ולא הבנתי מה קורה איתי, פשוט הראש שלי היה מפוצץ במחשבות ומשום מה ה-SSRI שלקחתי במקום להרגיע אותי, עשה יותר גרוע. כל המצב הזה עבר לי בערך אחרי פחות מחודש.. האם זו הייתה חרדה או מצב פסיכוטי או מאניה או פרנויה? כיצד זה נקרא במושגים הקליניים? אני פשוט לא מצליח להשתחרר ממה שעבר עליי ולא מבין מה עברתי, למרות שעברו כמה שנים.. אשמח להתייחסות, תודה מראש וסופ"ש נעיםפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/06/2017 | 13:39לאלמוני שלום, כבר עניתי לך בעבר וגם ב-5.1.17. אין ספק שהפקסט יחד עם הונלה זרקו אותך למצב פסיכוטי פרנואידי. כמו כן, היה לך גל של מחשבות גדלות שאתה נביא וכו'. התמונה שתיארת דומה להפרעה סכיזואפקטיבית וזו הסיבה שכתבתי לך בעבר שצריך להיזהר עם ה-SSRI'S וחייבים לתת אותם עם הגנה אנטי פסיכוטית. בנוסף, ההתעסקות שלך באבחנה היא די כפייתית אך אפשר להבין זאת. בברכה, דר' קרני רובין -
שאלה חוזרת לד"ר קרני היקרה
אלמוני 02/06/2017 | 15:41תודה לך על התשומת לב והמענה, יש לי עוד מס' שאלות (ארוכות) חשובות אני אשמח אם תעני לפנייתי.. שלום וברכה, יש לי מס' שאלות אני בן 29, וחוץ מהאבחנה הסכיזואפקטיבית, ברקע גם "מבנה אישיות גבולי" ובעבר אבחנה של הפרעה דו-קוטבית והפרעת אישיות (גבולית ותלותית) 1) רציתי לדעת האם "דיכאון עמיד" יכול להתקיים גם כשאין תמונה מלאה של "דיכאון קליני", ז"א רק סימפטומים בודדים של דיכאון עמיד? 2) האם יכול להיות התקף מאני-פסיכוטי או התקף פסיכוטי פרנואידי כתוצאה מנטילת ssri במינון גבוה? ז"א התקף מ"עודף סרוטונין"? הרי ידוע שהתקפים כאלה נובעים מעודף דופמין ולא מעודף סרוטונין, איך זה מסתדר? 3) האם שילוב של 5 מ"ג אביליפיי, 100 מ"ג לוסטרל ו-250 מ"ג למיקטל יכול לגרום לערך נמוך של טסטוסטרון ו"היפוגנדיזם" (הערך של הטסטוסטרון טוטאל עם התרופות הללו היה אצלי 5.40 nmol/L) ובכך לגרום להשמנה ולנפיחות ולהאט את קצב הירידה במשקל ולעשות דחף לפחמימות ומתוקים? האם יש טיפול לזה? יש לציין שאני שוקל 104 קילו והגובה הוא 1.78 למרות שזה לא נראה כ"כ, ז"א שהשומן מתפזר באופן די פרופורציונלי אצלי, אבל ההשמנה היא בעיקר בבטן.. אני עושה ספורט ריצה של 40 דקות 3-4 פעמים בשבוע ומקפיד להימנע מפחמימות ומתוקים, אבל כשאני נוטל את התרופות הנ"ל שציינתי זה יותר קשה.. בלעדי הלוסטרל והאביליפיי זה יותר קל וכמעט אין תיאבון או דחף לכך.. מאידך יש לציין שבלעדיהם יש תחושה של חוסר הנאה מדברים, אי שקט והתעסקויות כפייתיות במחלות נפש, אבחנה, רוחניות מיסטיקה ודת.. כמו כן אבחנו לי ברקע חשיבה "overvalued idea" (בעיקר מחשבות דתיות..), מה הטיפול לזה? איך מבחינים בין חשיבה אובססיבית והתעסקויות טורדניות לבין overvalued idea? אני לא יודע אם אצלי זה OCD פעם אבחנו שיש לי"מרכיבים טורדניים כפייתיים".. את תמיד אומרת לי לקחת מינון גבוה של ssri עם הגנה של אנטי פסיכוטי, אבל אני פוחד פחד מוות לעשות זאת ולקחת את הסיכון הכי קטן שמא המצב שהיה לי יחזור.. מה גם שזה עובד על שני מוליכים עצביים שונים דופמין וסרוטונין.. ואם יהיה לי הרבה סרוטונין זה יעשה לי פסיכוזה לא? אז מזה משנה אם האנטי פסיכוטי יפחית דופמין? עדיין יהיה יותר מדי סרוטונין.. 4) מה יותר יעיל בייצוב מצב רוח? למיקטל ואריפליי או ליתיום ולמיקטל? למי יש יותר תופעות לוואי של השמנה והורמונים שציינתי (תסמונת מטבולית וחוסר בטסטוסטסטרון), לליתיום או לאביליפיי? איזה מינון של אריפליי לדעתך מתאים לי? (יש לי אישור מהקופה עד 10 מ"ג) עוד שאלה (מוזרה קצת) - האם נטילה של התרופות הנ"ל (אריפליי לוסטרל ולמיקטל) יכולים לעשות בעיות בכניסה להיריון או לגרום למום בילד שיוולד חלילה וחס? כרגע הורדתי על דעת עצמי כבר בערך כחודש את הלוסטרל והאריפליי בכדי לבדוק את רמת ההורמונים בדם כי היה לי חוסר בטסטוסטרון.. ביום ראשון יש לי בדיקת דם חוזרת בנוסף אני חושש שיש לי אנמיה כי אני חיוור לפעמים ויש לי נשירת שיער מתמדת ועייפות במשך היום בבדיקה האחרונה (עם התרופות) ההמוגלובין (HGB) שלי היה 13.0 g/dl בנוסף הערך של MCHC היה 30.7 TSH היה 1.90 mIU/L CORTISOL-BLOOD היה 655 nmol/L וכן כמו שציינתי TESTOSTERONE- TOTAL היה 5.40 nmol/L סליחה על ה"חפירה" ותודה מראש על המענה (אשמח להתייחסות לכל השאלות..) שבת שלום -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 08/06/2017 | 15:01לאלמוני שלום, 1. אני לא יודעת למה אתה מתכוון. 2. בהחלט יכול להיות אם יש נטיה לכך. 3. השילוב יכול לגרום לדחף לפחמימות. השמנת יתר מורידה את ערכי הטסטורסטרון. אין לי ספק שיש לך OCD. (דרך אגב, רק אורך השאלות שלך עושה את האבחנה מבלי לקרוא את הדברים). הטיפול במצבים מהסוג שיש לך, דהיינו נטיה לפסיכוזה ממינון גבוה של SSRI ומצב כפייתי, הוא שילוב של SSRI עם אנטי פסיכוטיים. יתכן והתשובה לשאלתך היא שיש לך דופמין גבולי גבוה (זה לא ניתן להוכחה). מעבר לכך לא מצאתי תשובה מספקת. 4. זה אינדיבידואלי. בברכה, דר' קרני רובין -
עוד שאלה לד"ר יקרה..
אלמוני 14/06/2017 | 12:03אני נוטל כרגע אריפליי 2.5 מ"ג סרנדה 100 מ"ג למיקטל 250 מ"ג מה המינונים שאת ממליצה לבעיה שלי? האמת אין לי כ"כ טקסים כמו שטיפת ידיים וכו', אז איך זה OCD? אני פוחד לעלות את הלוסטרל.. יש יותר חשיבה אובססיבית מאשר טקסים ואכן התעסקות יתר באבחנה אבל גם בגלל שאני אוהב להתעניין בקשר של גוף-נפש, רוחניות ופילוסופיות.. לצערי לא מצליח למצוא עבודה קבועה ויציבה יש לי חרדות מלהכנס למקום חדש בגלל יחסים בינאישיים בעבודה ועמידה בלחצים ואני מתייאש מהר.. או שלעתים יכול להיות לי "פתיל קצר" מה עושים במצב כזה ולגבי מינון - מה יתאים? תודה, סופ"ש נעים -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 18/06/2017 | 21:09לאלמוני שלום, יש לך OCD. אובססיות (ללא קומפולסיות) זה גם כן OCD. כתבתי כבר שאני לא מבינה את הטיפול ולכן אינני יכולה להעיר עליו, הוא נראה לי לא סביר ויתכן שהוא תורם על הבעייתיות. אני שבה וממליצה על חוות דעת נוספת. בברכה, דר' קרני רובין -
היי, עוד שאלה (בבקשה)
אלמוני 19/06/2017 | 00:05אמרת שלבעיה שלי צריך טיפול בSSRI ואנטי פסיכוטי, אכן אני מטופל בזה (סרנדה ואריפליי).. אז מה הבעיה המינון? ד"א השאלה ששאלתי מקודם היא האם יכול להתפתח פסיכוזה מ"עודף סרוטונין"? הרי ידוע שפסיכוזה מתרחשת רק כשיש עודף בדופמין ולא בסרוטונין.. אז מה הטעם אם אקח אנטי פסיכוטי הרי הוא עובד על דופמין וSSRI על סרוטונין ויעשה לי בלאו הכי פסיכוזה לא? איפה את ממליצה לי לעשות חוות דעת שנייה (אני בקופת חולים כללית)? אני כבר לא סומך על רופאים עברתי כמה וכמה וכמעט על אף אחד אני לא סומך ואני נוטה לקבוע את המינונים לעצמי גם על סמך התייעצות וקריאה באינטרנט, יש לי הרגשה שאני יודע מה הכי טוב בשבילי.. -
אח יקר
דני 19/06/2017 | 03:52אריפלי במינון 2.5 מג משמש כמחזק אנטי דיכאונים חרדתיים שילובו עם הssri יכול אולי ליגרום מצב פסיכוטי בשל עודף עוצמה מהסרטונין ?,שיכול ליקרות למי שיש ניטייה לכך כמו שדר קרני כבר אמרה לך. כרגע אין לך אנטי פסיכוטי שזה אולי הבסיס בה הידיעה. סכיזואפקטביות זה סכיזופרניה ומשולב מנייה דיפרסיה באופן כללי ביותר ולמצב הפסיכוטי צריך אנטי פסיכוטי - אני לא שמעתי על מיקרה שלא כך הם פני הדברים. כל זאת זה נושא לשיחה עם הפסיכיאטר/ית בחוות דעת השנייה . בהצלחה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/06/2017 | 23:40לאלמוני שלום, הורדת הדופמין מגנה מעודף הסרוטונין. גם רופא שמטפל בעצמו הוא החולה הכי גרוע והמטפל הכי טיפש. בברכה, דר' קרני רובין -
ה"מטפלים" הכי טיפשים
אוסנת 23/06/2017 | 09:02הם אלה שסוגרים אנשים ב"בתי חולים", טוענים שהם חסרי תובנה למצבם וחולי נפש פסיכוטים עם מחשבות שווא, ומכריחים אותם לקבל טיפול "רפואי" בכח על ידי הזרקת חומרים אנטי-פסיכוטים הכי זולים שיש שמזיקים לגוף ולמח. לא נותנים להם להתגונן באמצעות עורך דין כי הם ישר מזריקים להם חומרים למח שלא מאפשר להם לחשוב צלול ולדבר גם בשם עצמם בנוסף לעורך דין וגם אם לא מזריקים להם ישר נותנים להם מספר ימים ספורים להתגונן ואח"כ ישר זריקות. סוגרים את ה"חולים" בתת תנאים, תוך כדי שמתוך התקציב שמוקצב ל"בית החולים" הם לוקחים משכורות גבוהות כי הם כאילו רופאים. משכנעים את הסובבים של הכלואים שהם מסוכנים וחולי נפש. טוב הם לא רק טיפשים, הם גם אכזרים. -
הפקידת אישורים במכבי היא אולי מעצבנת
אוסנת 23/06/2017 | 09:13ועונה לא יפה. אבל בזכותה הופסקו האנטי-פסיכוטי המזיק לגוף. ברגע שהיו צריכים לאשר כדור שעולה כסף אז אפשר לדבר לא יפה, לסגור טלפון בפנים, פתאום זה לא דחוף. פתאום יש בירוקרטיה. לא משנה בסוף יצא טוב. הרגשה יותר טובה בלי. אביליפי אנטי-פסיכוטי שאולי עם פחות נזקים אבל עדיין אנטי-פסיכוטי לא צריך להתפשר גם עליו. -
אברהם
אברהם 13/07/2020 | 14:27שלום אני לא מבין גדול לצערי כמוכם בעניין המוליכים העצביים וכו' לפחות אני יודע שאני לא יודע ולא מבין כלום במוח הבעיה מתחילה כשחושבים שמבינים תפסיקו להגיד שאתם מתקנים דברים וממלאים חסרים שאתם חושבים שאתם יודעים עליהם אתם לא יודעים כלום וזריקת המילים המנופחות מחשיבות "כנראה מדובר על עודף דופמין גבולי " ועוד משפטים מיופייפים מזכיר לי את ילדי בשעה שהם מדמיינים
-
-
בן 17 , מרגיש בחלום ומנותק מהמציאות
אופיר כהן 04/05/2018 | 18:19היי דר', כבר המון זמן שאני מרגיש תחושה מפחידה מאוד שאני בחלום ושום דבר לא מרגיש לי מציאותי או מוחשי. זה התחיל לפני שנתיים וחצי, נודע לי מרופא מומחה שאני לא אגבה יותר ואשאר באותו גובה לכל החיים ואני זוכר את היום הזה כיום טראומתי שממנו הכל התחיל להשתבש, נכנסתי לדיכאון והתחילו לי חרדות מהעתיד. לאחר חצי שנה בערך יצאתי מהדיכאון והתחלתי לעשן מריחואנה בתדירויות גבוהות, וכל תפיסת המציאות שלי התחילה להשתבש, בחודשיים האחרונים תחושת הניתוק מהמציאות התחילה להחמיר בצורה מאוד מפחידה, התחלתי טיפול פסיכולוגי ופסיכיאטר נתן לי כדורים בשם פריזמה. לקחתי את הכדור פעם אחת ולאחר עשר שעות קיבלתי התקף חרדה חזק מאוד שנפסק רק לאחר חצי שעה לא כמו שאר ההתקפי חרדה שלי שלא ארכו יותר מחמש דקות. מאותו יום שלקחתי את הכדור נכנסתי עמוק לתחושת החלום וכרגע זה רק מחמיר מיום ליום ואני נשאב לזה יותר ויותר. אני מרגיש שאני משקיף על עצמי מהצד, שהגוף שלי הוא לא הגוף שלי ושאני מרחף בתוכו, כשאני מדבר כאילו זה לא הקול שלי וכל דבר שאני רואה או שומע לא מוחשי ולא קיים. כשאני נרדם אני מפחד להתעורר כי כל תפיסת החלום והמציאות שלי התבלבלה לגמרי ואני מרגיש במציאות כשאני חולם למרות שאני יודע לזהות מתי אני במציאות ומתי אני בחלום אך לא מצליח לשכנע את עצמי שכרגע אני במציאות. קראתי המון על דה ריאליזציה ועל דה פרסנולוזיציה אבל לא מצאתי אף טיפול ממשי, אם בבקשה תוכלי לעזור לי אני מפחד מאוד להישאר במצב הזה לעוד הרבה זמן ואני מרגיש שאני מתחיל להשתגע ושלעולם לא אצא מזה. .פתח בחלון חדש-
שלום
הפרשן 04/05/2018 | 21:59מומלץ לשאול באתר עם זמינות גבוהה יותר של רופא: http://www.starmed.co.il/forum-123#axzz5EGRaWZnO מניסיון של מטופל: אפשר למצוא טיפול טוב שיוציא אותך מהמצב שלך די מהר. ממה שכתבת לא ברור אם אתה ממשיך עם הפריזמה, באיזה מינון וכמה זמן. -
אחד שהיה במקום שלך
רון 04/05/2018 | 23:20ראיתי איך אנשים הגיעו לגיל 24-25 בלי שקל על התחת הכול מוציאים על טיולים /דירות שכורות וסטלות. ועדיין נתקעו במסיבות טבע האלה, קולומביה, עבודות מזדמנות (שנותן הרגשה הכי חרא שיש) מקווה שתהיה מספיק חזק להתמיד בטיפול ולצאת מהחרא הזה לשכוח ממנו כי הדור של היום לעומת לפני 5-6 שנים יש הרבה יותר מעשנים ויוצאים על נפשי מהצבא הדור הולך ומידרדר סמוך עלי תנסה לצאת מזה ככה יגדלו הסיכויים שלך להוציא תואר, להתמיד בעבודה טובה, ולהתחיל את החיים בגיל נורמלי ולא להיות סטלן בדירה שכורה לנצח. כמו שהפרשן אמר לך לפורום סטארמד לדיכאון ובעיות סמים יש שם פסיכיאטר שיוכל לעזור לך יותר מכל פסיכיאטר אחר לגבי הבעיה שלך. -
מרגיש בחלום ומנותק מהמציאות
משה 12/10/2019 | 19:35היי לפני כמה ימים היה לי טיול בערב ואז הרגשתי כאילו אני לא שולט בעצמי התחלתי לצחוק פתאום בלי רצון ואז אחד החברים שאל אותי מה זה היה אז אמרתי לו שנזכרתי בבדיחה אבל ידעתי שזה לא היה זה כאילו הגוף שלי אמר את זה בניגוד לרצוני ומאז אני מרגיש כאילו אני מתנהג מוזר ולא שם לב לעצמי כאילו ממש בחלום שהנשמה שלי מחוץ לגוף שלי והגוף שלי פועל מרצונו החופשי כאילו נשמה אחרת עזבה אותי והגוף פועל מאינסטינקטים בבקשה תעזרו לי אני לא מצליח להתעורר מזה -
זה נראה לי לפי התיאור שלך לא יותר מדימיון..
מני 16/10/2019 | 21:45המוח מרבה לדמיין כשקורה משהו שלא כפי רצוננו, זה יכול לקרות להרבה אנשים שיצחקו פתאום בלי סיבה, לא צריך להתייחס לזה יותר מידי אלא להסיח מזה את הדעת. בהצלחה -
.
אור 24/06/2020 | 21:08היי אופיר אני גם סובל מאותו דבר ואני באותו הגיל שלך האם מצאת לזה משהו ? -
רק אם התופעה חוזרת על עצמה הרבה פעמים אז זה מקור לדאגה
מני 06/07/2020 | 21:19משה תיאר מקרה חד פעמי אשר לא צריך להדאיג כלל. לאופיר - באם אצלך זה לא חד פעמי (לא ציינת), אזי נדרש ביקור אצל פסיכיאטר על מנת שיאבחן האם מדובר באמת בבעייה או שלא. זה יכול להיות נורמלי, תסמין של בעיה נפשית כמו סכיזופרניה (או קדם סכיזופרניה, המכונה ״תקופת הפרודרום״) או מניה דיפרסיה, וכלה בבעייה אורגנית במוח כמו תסמונת הבכי והצחוק (pba), דבר שאינו נפוץ כלל וכלל אך ישנה תרופה שמעלימה את התופעה. ראה בקישור הבא: https://m.infomed.co.il/questions/questionView/9350. בהצלחה! -
טעות, זה לא אופיר אלא אור. חשבתי שאור דיבר למשה (הוא דיבר באמת לאופיר).
מני 08/07/2020 | 21:06
-
-
ssri בטוחה לשימוש
אסי 09/08/2016 | 09:43שלום רב.אני בן 32 בריא בדכ. אני סובל מחרדות והתקפי חרדה והיפוכונדריה כבר כ 11 שנה. יש תקופות קשות יותר ויש קלות יותר. אני ללא טיפול תרופתי כבר לפחות 5 שנים. וגם כשהייתי בטיפול תרופתי הכי הרבה זמן שלקחתי היה כמעט חודש. אני אדם מאוד היפוכונדר ובמיוחד עם אובססיה ללב. ולכן אני פוחד לקחת טיפול תרופתי לחרדה. קראתי שיש תרופות שיכולות להאריך את מקטע ה qt. ואולי יש כאלה שעלולות לפגוע בדברים אחרים. אני מחפש תרופה שיכולה לעזור לי שהיא בטוחה לשימוש עם מיעוט תופעות לוואי. ללא תופעות לוואי מסוכנות.ללא התמכרות ופיתוח עמידות. והכי חשוב בוודאות ללא כל השפעה על הלב בכלל ועל מקטע ה qt בפרט. רק אם אשתכנע בכך אני אסכים ליטול את התרופה. תודה רבה מראש.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 10/08/2016 | 20:15לאסי שלום, אין תרופה ללא תופעות לוואי. תופעות הלוואי הן למעשה מאוד אינדיבידואליות. לאחד יכולות להיות הרבה ולאחד בכלל לא. התרופות נוגדות הדיכאון שגורמות להארכת קטע QT הן בראש ובראשונה התרופות הטריציקליות כמו: אלטרול, טופרניל וכו'. בנוסף, מהSSRI'S יש את הציפרמיל והציפרלקס, לגביהן כמו לגבי הTCA, כל עוד לא עוברים מינון מסויים אין בכך שום בעיה. מחלקים את התרופות לפי מידת הארכת קטע QT. בין התרופות שהכי מאריכות קטע QT הן: צפרמיל, ציפרלקס ופרוזק. בין התרופות שמאריכות קטע QT במידה בינונית הן: אלטרול, אנפרניל, לוסטרל, מירו, ודסאימיפרמין. פבוקסיל אינו מאריך קטע QT. בברכה, דר' קרני רובין -
שאלה נוספת
אסי 14/09/2016 | 09:13מה לגבי סימבלטה? מצד אחד ראיתי שכותבים שהיא לא מאריכה. ובמקום אחר באינטרנט יש תיאור מקרה של מישהו שלקח וקרה לו ממש את הסנדרום בצורה הכי חמורה. (משהו עם פוינטס).. איזה מהכדורים שתיארת יכול להתאים להפרעות חרדה כללית והתקפי פאניקה ונחשבים יחסית מתונות מבחינת תופעות לוואי. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/09/2016 | 13:16לאסי שלום, למיטב ידיעתי סימבלתה איננה מאריכה קטע QT לפחות לא באופן משמעותי. יש מקרים שיש קטע QT מוארך, ושפתאום מופיעה הפרעת הקצב הזו. בדרך כלל זה מילדות. בעקרון, לא צריכה להופיע הפרעת קצב זו עם סימבלתה. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה רבה על כל התשובות - שאלה אחרונה
אסי 08/02/2017 | 15:24אני מתעניין לגבי התרופה סרוקסט/פארוקסטין. הבנתי שהיא גם לא מאריכה מקטע QT, ונחשבת לתרופה עם פרופיל בטיחות גבוה ביחס לאחרות. האם כך הדבר? תודה רבה, -
התרופה הכי יעילה לחרדה
אני 09/02/2017 | 19:47מבחינה סטטיסטית ככה הרופאה שלי אמרה ועוד מספר רופאים באינטרנט היא סרוקסט היא יכולה לחולל פלאים לחרדה שלך אם אתה מוכן לסבול את התופעות לוואי האפשריות שהם השמנה משמעותית של 10-20 קילו ויותר וירידה חדה בחשק המיני ואין לה שום בעיה עם הלב -
סרוקסט ובלוטת התריס
אסי 10/02/2017 | 14:05שלום. הבנתי שסרוקסט במיוחד משפיעה על בלוטת התריס ולכן היא הכי משמינה. ה tsh שלי 3 בערך. ופעם היה לי גם 4.5 לתקופה. מצד שני מבחינת השמנה אני לא מצליח אפילו לעלות במשקל. האם סרוקסט יכולה לפגוע לי באיזון של הבלוטה? תודה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/03/2017 | 19:32לאסי שלום, הSSRI'S, מלבד הציפרמיל והציפרלקס אינן מאריכות קטע QT ואין להן השפעה קרדיאלית. כל התרופות נוגדות הדיכאון גורמות לירידה בתפקוד בלוטת התריס. במידה והבלוטה מתפקדת על הגבול (כפי שאצלך) הן יכולות לחשוף תת פעילות של בלוטת התריס. בדרך כלל במוקדם או במאוחר תת פעילות סמויה זו מפסיקה להיות סמויה גם בלי הSSRI'S. בעיקרון תשובתו של אני נכונה. לגבי הירידה בחשק המיני דווקא בתרופה זו הרבה פעמים רואים שאחרי זמן מה חל שיפור. בברכה, דר' קרני רובין -
תת פעילות בלוטת התריס ומיפרלקס
הילה 04/07/2020 | 17:52שלום רב, אני בת 74 ומטופלת הרבה שנים ביוטירוקס 600 לשבוע.. בנוסף לקחת ציפרלקס 20 מג.. אחרי הבדיקות האחרונות , ה-tsh היה נמוך 0.06 והרופאה הורידה לי מינון ל-500 לשבוע כמו גם המליצה לי להוריד ציפרלקס ל-10.. שבוע אחרי אני מרגישה רע מאד, בטן עצבנית, הזעת יתר, כאבי ראש בקיצור כמו הרגשה כללית רעה.. העלתי חזרה ל-20 מג הציפרלקס. כי לפי דעתי שני השינויים עידיו לא היו כנראה נכונים לגופי.. מקווה שארגיש יותר טוב בימים הקרובים.. מה דעתך? תודה שילה -
תשובה
מני 08/07/2020 | 20:54שלום לך. הדוקטור של הפורום עזבה מזמן את הפורום וכבר לא נותנת בו מענה. את יכולה לפנות לפורומים אחרים, כמו למשל פורום פסיכיאטריה באתר doctors (מענה של ד״ר יעקב חרמון). על אף שלדעתי לא צורך רופא לשאלה זו, והתשובה היא: את התופעות האלו גרם הגמילה מהכדורים והם יחלפו כשהגוף יתרגל למינון החדש. באם המינון הקודם עשה בעיות ולכן הדוקטור המליצה להוריד במינון, יש להוריד במינון כפי שהיא אמרה. על מנת להקל את תסמיני הגמילה, אפשר לקחת כדור שיקל את עוצמת תסמיני הגמילה. צריך לפנות לרופא ולשאול איזה כדור כדאי לקחת בזמן הגמילה עד שיעלמו תופעות הגמילה. בהצלחה והרבה בריאות! מני. -
המשך תשובה
מני 08/07/2020 | 21:03התכוונתי לגמילה מהציפרלקס. הגמילה ממנו גורמת לתופעות נוראיות ברוב המקרים, אך זה עובר אחרי זמן קצר
-
-
התמודדות עם לחץ!
גאיה 07/02/2012 | 10:53אני בסמסטר לפני אחרון של התואר והקושי של המבחנים הכניס אותי ללחץ לא נורמאלי, אני בחיים לא זוכרת את עצמי ככה, אמא שלי אומרת שאם אני לא ישנה יהיה לי קשה להצליח בלימודים ואומרת שאולי כדאי ללכת לקבל מרשם לכדורי שינה אבל אני בדרך כלל ישנה טוב וזה תקופה מסוימת שאחריה הלחץ יעבור, האם כדאי לקבל מרשם באמת?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
התמודדות עם לחץ
דר' קרני רובין 07/02/2012 | 19:42לגאיה שלום, הייתי ממליצה לנסות כדור הרגעה מסוג לוריוון או קסנגיס לפני השינה בכדי שתהיי יותר רגועה ותשני יותר טוב. רק במידה וזה לא יעזור לשינה טובה יותר, יש מקום לנסות כדור שינה. בנוסף, אולי כדאי לנסות ללמוד לעשות הרפיות, דבר שאינו מסובך במיוחד. בברכה, דר' קרני רובין -
להתמודד עם לחץ ומחסור בשינה
גאיה 09/02/2012 | 08:55איך אפשר ללמוד הרפיות? ועוד משהו, הבנתי שיש כדורים לשינה שהם לתקופה קצרה ולא אלו שלוקחים קבוע לתקופה ארוכה, האם אתה מכיר כאלו? -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 10/02/2012 | 15:11לגאיה שלום, כל פסיכיאטר או פסיכולוג שעובד בשיטת CBT יכול ללמד אותך לעשות הרפיות. יש גם מרפאות המתמחות בהפרעות בשינה שגם הם (אני משערת) מלמדים זאת. אני לא מבינה על מה את מדברת לגבי כדורים שלוקחים לתקופה קצרה או קבועה. יש כדורי שינה, שעדיף לקחת אותם לתקופה קצרה, גם אם משלמיםעל כך שמורידים אותם בהדרגה שלילה או שניים ישנים פחות טוב. בברכה, דר' קרני רובין -
שאלה לגבי כדורי טונייט
גאיה 15/02/2012 | 12:27קראתי עליהם בפורום אחר שהם לא ממכרים האם זה הכדורים שהתכוונת? ואיפה אפשר למצוא אותם? -
טונייט ותגובה לד"ר קרני לגביי CBT
מעיין 21/02/2012 | 16:38דבר 1, בתור מישהי שעבדה עם אנשים שסובלים מהפרעות חרדה בCBT זו שיטה טובה, למרות שאני אישית חסידה של יונג ופחות של יאנג :P ושל השיטות הישנות יותר (התנדבתי עם אנשים אלו אני לא עובדת אישית בCBT) לגביי הכדורי שינה שהם בלי מרשם,טונייט הם באמת כדורי שינה ללא מרשם,היתרון של כדורי שינה ללא מרשם היא שלמרות שיש בהם חומר פעיל,הם לא ממכרים,והם נועדו לתקופות קצרות ,אני השתמשתי בהם כשסבתי הלכה לעולמה ז"ל, והיינו ממש קרובות וזה היה לי מאוד קשה!אני קניתי באחת מרשתות הפארמים,אני מניחה שיש את זה בכל מקום -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 21/02/2012 | 18:18לגאיה שלום, לא התכוונתי לטונייט, אלא לכדורי שינה מהסוג של בונדורמין או נוקטורנו שדורשים מרשם רופא. בברכה, דר' קרני רובין -
ליטורבה עם כדור טונייט
גילה 07/07/2020 | 17:52האם אפשר לקחת כדור שינה טונייט כשלוקחים כדור ליטורבה פעם ביום להורדת כולסטרול כי הבנתי שליטורבה זה סטטין וטונייט זה אנטי הסטמין -
תשובה
מני 08/07/2020 | 20:44השילוב אפשרי כעיקרון (ליטורבה עם טונייט), אבל לא מומלץ, מאחר והטונייט מאט את חילוף החומרים של הליטורבה. לזמן קצר זה לא מהווה כל כך בעיה, אך עדיף כדור אחר שאינו עושה שום התנגשות עם ליטורבה. (בלאו הכי לא לוקחים קבוע טונייט, אלא באישור רופא.) כדאי לפנות לרופא משפחה על מנת לקבל מרשם לכדור שינה אחר, או לחילופין על מנת שייעץ לך איזה כדור שינה אחר ללא מרשם אפשר לקחת.
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד