פורום פסיכיאטריה - עמוד 220
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
למיקטל ואלכוהול (לת) HHH 26/11/2019 | 22:49היי האם מותר לשתות פעם ב..בירה או כוסית וודקה עם בלו אני לוקחת כרגע למיקטל מינון של 100 ואמורה להגיע ל200.לאפילפסיה! לפי הבדיקות האחרונות שעשיתי המינון 100אמרו לי שזה נמוך אצלי בדם ואני אמורה לעלות תמינוןפתח בחלון חדש
לוסטרל מול ציפרלקס (לת) יובל 26/11/2019 | 03:04שלום דוקטור, בעבר טופלתי בציפרלקס באופן מוצלח לדעתי, במשך שלוש שנים, על אף תחושת עייפות שנלוותה לטיפול. לקחתי מינון נמוך-7.5 מג כי לא רציתי לקחת 10 מתוך חשש להגברת העייפות, כאמור חרדות.. לאחר מכן כאמור הפסקתי. לאחרונה אני רוצה וצריך לחזור והרופא המליץ לי על לוסטרל, כנראה בגלל תלונתי על עייפות. מה עדיף מביניהם? האם ללכת על מה שאני כבר מכיר? האם הלוסטרל יעיל?פתח בחלון חדש
מודיקט 25 -זריקה חודשית (לת) אפוטרופה 25/11/2019 | 23:21לאישה שמקבלת עשרות שנים זריקת מודיקט 25 כל 4 שבועות יש תופעות פיזיות של תנועות שאינן רצוניות וגם הליכה מוזרה שמשתנה בשנתיים האחרונות , מקבלת רק תרופה זו .האם אפשר להוריד מינון או כל חודשיים ? הרופאים במרפאה מתחלפים ,אך אף אחד לא בודק או שוקל שינוי ( לא לוקח סיכון ?)פתח בחלון חדש
תרופות פסיכיאטריות בעת הריון אנונימית 20/11/2019 | 20:18אני בתחילת הריון ולוקחת באופן קבוע תרופות פסיכיאטריות במינון גבוהה התרופות: תרופות בוקר: לוסטרל 75 מיליגרם, דיקינט, ריספרדל 1/2 מ"ג, לוריוון 1/2 מ"ג תרופות ערב: למוג'ין 200 מ"ג, לוריוון 1 מ"ג, ריספרדל 1 מ"ג הייתי רוצה לדעת אם יש תרופות מתוך הרשימה שיכולות להזיק להריוןפתח בחלון חדש
ידפוקה!!!אלוהים ישמור 23/11/2019 | 07:27כשאני לקחתי את התרופות האלה קיבלתי הפלה בחינם על חשבון המדינה כי זה יוצר ילד מפלצת אמאלה איזה סתומה את והרופא שלך והשם ירחם על המפלצת מוטציה שיוולד לך
יש לגשת לפסיכיאטר המטפל בהקדםד"ר מנשקוביץ 24/11/2019 | 18:44יש לגשת לפסיכיאטר המטפל בהקדם
אינטומין (לת) דוד 24/11/2019 | 16:54האם עליה של פרולקטין יכול להיות תוצאה של לקיחת אינטומין?פתח בחלון חדש
Belviq, הרזיה והפרעת אכילה חנן 14/01/2017 | 23:00שלום רב ד"ר רובין, כדי להתמודד עם בולמוסי האכילה והפרעת האכילה ניסיתי הרבה דברים. עד כה דבר לא עזר. ניסיתי טופמקס - רעיון אדיר שלך שעזר מאוד אבל אחרי 3 חודשים השפעתו פגה. ניסיתי את כל הסטימולנטים - גם הם עזרו מאוד אולם תופעות הלוואי היו קשות עד שנאלצתי לוותר (דיכאון עצום למשל). ניסיתי מגוון תרופות שנועדו לדיכאון (SSRI, אדרונקס, סימבלטה ועוד) - לא עזרו בכלל, גם לא בטיפול ממושך. בניגוד לטופמקס ולסטימולנטים פה אפילו לא הורגשה השפעה. הרופא אפילו ניסה לסייע לי עם זריקות לסוכרת (ויקטוזה) - אך ללא הועיל. רק נוצרה עצירות איומה. ניסיתי CBT וניסיתי דיאטות שונות, ספורט ועוד. לפני כחודש הרופא רשם לי טופס 29 לתרופה BELVIQ. קניתי (ממש בקלות בסופרפארם) ובאופן מתסכל אני כלל לא מרגיש בהשפעתה. היוטיוב מלא בסרטוני חובבים של אנשים שהתרופה שינתה את חייהם אבל עלי היא כלל לא השפיעה. אני חש ברעב רוב שעות היום, יש לי בינג' תמידי ואני במשקל לא טוב - BMI 36.2. חשוב לציין שמלווה אותי דיאטנית יוצאת דופן ואנחנו לא מצליחים לפצח את המצב - רעב באופן לא סביר, והתשוקה הארורה לא נרגעת. כאילו משהו דפוק ב system. שאלותי בבקשה: 1. מכירה את BELVIQ? יש משהו שאני עושה לא נכון איתה? 2. האם את חושבת שכדאי לנסות שוב את הטופמקס. הפסקתי לקחת אותה לפני 3 שנים אחרי שכמה חודשים היא הייתה מופלאה עבורי. יש מצב שאקח שוב ואוכל (אפילו לכמה חודשים) להנות מהשפעתה הטובה שוב? הייתי נותן הרבה כדי לקבל דחיפה טובה. 3. יש לך רעיון איך להשתלט על המצב. אשמח לכל בדל תקווה. אנא עזרי לי! בבקשה! תודה רבה רבה!פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 08/02/2017 | 21:20לחנן שלום, 1. אין לי מושג מה עשית איתה ועד לפני שתי דקות לא הכרתי את התרופה. 2. אני חושבת שכדאי שתעשה ניסיון חוזר עם הטופמקס. 3. מאחר ואינני יודעת מה אתה כן עושה ומה אתה לא עושה, קשה לי לתת עצה מעבר לעצה הכללית של לא לאכול פחמימות עם ערך גליקמי גבוה ולאכול חלבון בכמות מספקת שבד"כ לא אוכלים. לזכור שחלבון הרבה יותר משביע מפחמימות. לשתות כמות גדולה של מים (בחורף כ-3 ליטרים, בקיץ יותר). בברכה, דר' קרני רובין
טופמקסחנן 10/02/2017 | 16:10תודה על התשובה ד"ר יקרה! טופמקס להתמודדות עם הפרעת אכילה וירידה במשקל: 1. קראתי בעלון את תופעות הלוואי שעלולות להיות לטופמקס ונבהלתי. מנסיונך, האם לרוב יש בכלל תופעות לוואי? מהן? 2. מה הפרוטוקול שאת ממליצה לעלות על פיו ולאיזה מינון כדאי? תודה רבה!
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/03/2017 | 21:37לחנן שלום, בטופמקס עולים במינון ב25 מ"ג כל 3-4 ימים. פעם בערב ופעם בבוקר, עד למינון של 150-200 מ"ג. ניתן גם לקחת גלוקופאז' שעולים איתו אחת לשבוע בחצאי כדורים. שבוע 1- חצי כדור בבוקר. שבוע 2- חצי בבוקר וחצי בערב. שבוע3- חצי בבוקר, חצי בצהריים וחצי בערב. שבוע4- 1 בבוקר, חצי בצהריים וחצי בערב. כך עד שבוע 8 שבו מגיעים לשלושה כדורים ביום (1 בבוקר, 1 בצהריים ו1 בערב). לדעתי עלייך להתייעץ עם הפסיכיאטר שלך ולהתחיל את אחד מהם ואולי לצרף את השני בהמשך. בברכה, דר' קרני רובין
"טופמקס"שרה 30/03/2019 | 11:00עם כל הכבוד לי אליך ד"ר רובין התשובות והעצות שלך לבחור המסכן אינן אחראיות ואינן מקצועיות כלל וכלל!!! אני סובלת מלחץ תוך גולגולתי מוגבר וכתוצאה מזה יש לי גם פסויאודוטומור צרברי (פאפילדמה) מה שזה אומר בצקות ונוזל מסביב לעצב הראיה ולכן קיבלתי את הטופמקס.הטופמקס מיועד לאנשים הסובלים מאפילפסיה, מגרנה וגם למקרים כמו שלי.. התרופה אינה מיועדת לאנשים הרוצים רק לרזות בשום פנים ואופן!!! נכון התרופה מדכא את התאבון אך אינה מיועדת כאמור לאנשים הרוצים לרזות.. זו תרופה מאוד קשה עם הרבה תופעות לוואי .. אתם מעונינים לשמוע מה עובר עלי בגלל תרופה זו? בבקשה: עיקצוצים בכפות הרגליים לאורך כל היום והלילה, הפרעות בדיבור, פגיעה בזיכרון, הפרעות קשב, התחלה של פרורי אבן בבכליות (וכן,אני שותה המון אך חא יותר מ 2-2.5 ליטר במשך כל היום), עלול לגרום לגלאוקומה לכן חייב מעקב של רופא עיניים, חייב לערוך בדיקות דם כל חודש לשלול אבנים בכליות.יש סיכון לאבד זיכרון לצמיתות!!! מעבר לזה את מציעה לו לשתות יותר משלוש ליטר מים? ובקיץ אף יותר? את יודעת שכמה שמים בריאים הם מאוד יכולים להזיק לפעמים? שמעת על הרעלת מים? הידעת ששתית מים בצורה מוגזמת עלולים לגרום לבצקות במוח? לבעיות בלב? וגם ב-ריאות? למה את לר מציעה לו במקום זה ניתוח בריאטרי למשל? *מזעזע* אותי לשמוע רופאים המציעים את הטופמקס כתרופה לדיאטה לאנשים הרוצים לרזות! עצוב!
"טופמקס"שרה 30/03/2019 | 11:06עם כל הכבוד לי אליך ד"ר רובין התשובות והעצות שלך לבחור המסכן אינן אחראיות ואינן מקצועיות כלל וכלל!!! אני סובלת מלחץ תוך גולגולתי מוגבר וכתוצאה מזה יש לי גם פסויאודוטומור צרברי (פאפילדמה) מה שזה אומר בצקות ונוזל מסביב לעצב הראיה ולכן קיבלתי את הטופמקס.הטופמקס מיועד לאנשים הסובלים מאפילפסיה, מגרנה וגם למקרים כמו שלי.. התרופה אינה מיועדת לאנשים הרוצים רק לרזות בשום פנים ואופן!!! נכון התרופה מדכא את התאבון אך אינה מיועדת כאמור לאנשים הרוצים לרזות.. זו תרופה מאוד קשה עם הרבה תופעות לוואי .. אתם מעונינים לשמוע מה עובר עלי בגלל תרופה זו? בבקשה: עיקצוצים בכפות הרגליים לאורך כל היום והלילה, הפרעות בדיבור, פגיעה בזיכרון, הפרעות קשב וריכוז, התחלה של פרורי אבן בבכליות (וכן,אני שותה המון אך לא יותר מ 2-2.5 ליטר במשך כל היום), עלול לגרום לגלאוקומה לכן חייב מעקב של רופא עיניים, חייב לערוך בדיקות דם כל חודש לשלול אבנים בכליות.יש סיכון לאבד זיכרון לצמיתות!!! מעבר לזה את מציעה לו לשתות יותר משלוש ליטר מים? ובקיץ אף יותר? את יודעת שכמה שמים בריאים הם מאוד עלולים להזיק לפעמים? שמעת על הרעלת מים? הידעת ששתית מים בצורה מוגזמת עלולים לגרום לבצקות במוח? לבעיות בלב? וגם ב-ריאות? למה את לא מציעה לו במקום זה ניתוח בריאטרי למשל? *מזעזע* אותי לשמוע רופאים המציעים את הטופמקס כתרופה לדיאטה לאנשים הרוצים לרזות! עצוב!
שרה שלוםלולה 28/05/2019 | 01:35אשמח לדעת עוד מנסיונך לגביי הטופומקס. קיבלתי מרשם אך טרם התחלתי לקחת. פוחדת מאד מתופעות הלוואי. האם הן עוברות עם הזמן? יוצרות נזק בלתי הפיך? קיבלתי מרשם גם בעקבות דיכאון וגם בעקבות עליה במשקל עקב ציפרלקס. אני כעת דיי מאוזנת אך מתלבטת ממש. האם משפיע על החשק המיני? ועד כמה זה באמת פוגע בזכרון ובריכוז? אפשר להשאר על מינון 25 בקביעות וזה סביל יותר?
שרה שלוםלולה 28/05/2019 | 01:35אשמח לדעת עוד מנסיונך לגביי הטופומקס. קיבלתי מרשם אך טרם התחלתי לקחת. פוחדת מאד מתופעות הלוואי. האם הן עוברות עם הזמן? יוצרות נזק בלתי הפיך? קיבלתי מרשם גם בעקבות דיכאון וגם בעקבות עליה במשקל עקב ציפרלקס. אני כעת דיי מאוזנת אך מתלבטת ממש. האם משפיע על החשק המיני? ועד כמה זה באמת פוגע בזכרון ובריכוז? אפשר להשאר על מינון 25 בקביעות וזה סביל יותר?
שרה שלוםלולה 28/05/2019 | 01:36אשמח לדעת עוד מנסיונך לגביי הטופומקס. קיבלתי מרשם אך טרם התחלתי לקחת. פוחדת מאד מתופעות הלוואי. האם הן עוברות עם הזמן? יוצרות נזק בלתי הפיך? קיבלתי מרשם גם בעקבות דיכאון וגם בעקבות עליה במשקל עקב ציפרלקס. אני כעת דיי מאוזנת אך מתלבטת ממש. האם משפיע על החשק המיני? ועד כמה זה באמת פוגע בזכרון ובריכוז? אפשר להשאר על מינון 25 בקביעות וזה סביל יותר?
טופמקסמעיין 23/07/2019 | 01:41ההשפעות ותופעות הלוואי של התרופות הן אישיות ומשתנות בין כל אדם. על תרופת מרשם שמיועדת להתוויה ספציפית אל תסתמכו על אף המלצה של מישהו רנדומלי באינטרנט, גם לא "דוקטור"... אני לוקחת טופמקס במינון 300 (זה המקסימום) ליום בשילוב עם עוד תרופות והכל לאפילפסיה ו*יחסית* כיום כבר אין לי תופעות לוואי. כמו שכתבה כבר בחורה לפני, רשימת התופעות לוואי של הטופמקס כוללת בין היתר אובדן זיכרון שהוא פופולרי בכל התרופות לאפילפסיה ומי שלא יודע ואחראי לעבוד כל יום שעות על המוח אין לו מה להתעסק עם תרופות כאלה אלא אם כן הוא חייב/ת.
טופמקסמעיין 23/07/2019 | 01:41ההשפעות ותופעות הלוואי של התרופות הן אישיות ומשתנות בין כל אדם. על תרופת מרשם שמיועדת להתוויה ספציפית אל תסתמכו על אף המלצה של מישהו רנדומלי באינטרנט, גם לא "דוקטור"... אני לוקחת טופמקס במינון 300 (זה המקסימום) ליום בשילוב עם עוד תרופות והכל לאפילפסיה ו*יחסית* כיום כבר אין לי תופעות לוואי. כמו שכתבה כבר בחורה לפני, רשימת התופעות לוואי של הטופמקס כוללת בין היתר אובדן זיכרון שהוא פופולרי בכל התרופות לאפילפסיה ומי שלא יודע ואחראי לעבוד כל יום שעות על המוח אין לו מה להתעסק עם תרופות כאלה אלא אם כן הוא חייב/ת.
טופמקסמעיין 23/07/2019 | 01:42ההשפעות ותופעות הלוואי של התרופות הן אישיות ומשתנות בין כל אדם. על תרופת מרשם שמיועדת להתוויה ספציפית אל תסתמכו על אף המלצה של מישהו רנדומלי באינטרנט, גם לא "דוקטור"... אני לוקחת טופמקס במינון 300 (זה המקסימום) ליום בשילוב עם עוד תרופות והכל לאפילפסיה ו*יחסית* כיום כבר אין לי תופעות לוואי. כמו שכתבה כבר בחורה לפני, רשימת התופעות לוואי של הטופמקס כוללת בין היתר אובדן זיכרון שהוא פופולרי בכל התרופות לאפילפסיה ומי שלא יודע ואחראי לעבוד כל יום שעות על המוח אין לו מה להתעסק עם תרופות כאלה אלא אם כן הוא חייב/ת.
מניסיוני בלבדדנה 24/11/2019 | 15:35אני לוקחת טופיתרים, שזו החלופה של הטופמקס, במינון 100. היא ניתנת לי לויסות רגשי. מניסיוני, היא עושה תופעות של עקצוצים בידיים וברגליים, הפרעות בזיכרון ובדיבור (בעיקר כי לא זוכרים את המילה), יש ירידה בחשק המיני, ירידה בראייה, תופעות הקשב והריכוז החמירו... ומניחה שיש עוד תופעות שעדיין לא קישרתי לתרופה. אכן, על כל אחד זה משפיע אחרת. יותר מהכל חושבת שחשוב לדעת את הדברים לפני. אני לא ידעתי ולא הבנתי מדוע יש לי את כל הבעיות הללו ולגמרי במקרה גיליתי שזה מה שהתרופה עושה. אני סיימתי לקחת תרופות מבלי לקרוא את התופעות שהיא עלולה לעשות. ברגע שאת יודעת, ומוכנה, כשהן מגיעות את יודעת לעשות את השיקולים של "רווח והפסד".
הורדת מינון (לת) מתן 24/11/2019 | 10:39דר' שלום. בן 30 מטופל בציפרלקס מספר שנים עקב או סידי + ולבוטרין לדיכאון. נוטל ולברטרין כבר מעל 4 שנים מהם 3 שנים במינון הנמוך (150) וכמעט שנה וחצי הועלה ל 300 מג עקב התגברות הדכאון על רקע קושי בחיי האישיים. בחודשים האחרונים מרגיש הרבה יותר טוב במבחינת הדכאון. לא חש עצבות או חוסר אנרגיה או עייפות. האם כדאי לפנות לרופא המטפל שלי ולבקש הורדת מינון? ושאלה נוספת: אם אקטין את המינון האם יש חשש שמא כשאצטרך לעלות בשנית את המינון - תהיה איזושהי בעיה באפקט התרופה? תודה רבה.פתח בחלון חדש
אביליפיי רינת 21/11/2019 | 19:44היי ביתי בת ה 16 קבלה אביליפיי . מתי עדיף לתת אותה . בוקר או לילה??פתח בחלון חדש
תשובהמני 24/11/2019 | 04:22בוקר
הפסקת מירו ולוריון לאחר יציאה מדיכאון (לת) אור 24/11/2019 | 03:22לאחר 15 ימים שאני נוטל 30 מג מירו ומרגיש שהדיכאון עבר לי לגמרי ושאני לא שם בכלל, איך אני אדע כמה זמן אני אמור לקחת אותו ואיך אני מוריד אותו. בנוסף לכך התחלתי שימוש בלוריון כאשר הייתי בדיכאון עמוק (4 מג) וכל שלושה ימים אני מוריד חצי כדור, האם זה בסדר? מפחד שכשאפסיק לגמרי (ירד מ 0.5 לכלום) יתחיל בלאגן. @ד״ר קרני רוביןפתח בחלון חדש
בעת לחץ רעידות בראש (לת) משה 21/11/2019 | 17:18בעת לחץ אין לי כוח להתגבר על התזוזה בפנים ואני מרגיש שכל המצח שלי עולה ויורד רציתי לדעת האם יש לי לקחת תרופה או זה יעבור עם הזמן כי יש פעמים שאין לי את הקושי הזהפתח בחלון חדש

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד