פורום פסיכיאטריה - עמוד 3
פרופ' ערד קודש
5.0
( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית.
בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון.
במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר.
מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם.
כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית.
פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
-
קנאביס (לת)
Sivan Gbai 21/11/2025 | 19:49קנאביס ופאקסט ואדרונקסט יכול להישתלבהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
חופש הדיבור וחופש העיסוק (לת)
אנונימית 21/11/2025 | 10:15נאסר על המגזר הפרטי. שלא מקבל מיסים. כל מקצוע שלו נחטף על ידי המדינה והוא נדרש להפסיק את העיסוק שלו. על ידי אנשי היושר והמקצוע שלו. באים אנשים שלמדו מקצוע שנחטף ודורשים כסף על זה. וזה לא עוזר לכלום. יותר מחצי מהם על ריטלין נוגעים בדברים רגישים.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
למה מופעל פה סינון של תגובות (לת)
אנונימית 21/11/2025 | 10:08לתקשורת שיוצרת מחלות חופש הביטוי מותר ולמגזר פרטי שממתין למיסים חופש הביטוי חסום?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
עדיין לא ראיתי שנכנסו לי מיסים מהמדינה (לת)
אנונימית 21/11/2025 | 09:42ככה שגם אנחנו במגזר הפרטי נוכל לסדר לעצמנו כל מיני תפקידים עם משכורת שתאפשר גם למבוגר ללכת לסופר. בטוח המגזר הפרטי יעבוד יותר טוב עם המיסים מאשר המדינה שמה שהיא עושה זה ליצור מחלות ולטפל בהן. לא קצבאות נכות מיסים כמו שאנחנו משלמים.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
פחד מסכיזופרניה
אנונימי 20/11/2025 | 21:56היי לפני חודש שמעתי כאילו קוראים לי ושבדקתי ראיתי שלא קראו לי וזה ממד הפחיד אותי מאז כול רעש קטן אני בודקת אם זה באמת או לא מה שמפחיד אותי שלפעמים שאני בודקת אני רואה שזה לא אמיתי חוץ מזה יש לי מאז סוג של אבזקי קול שכביכול אני שומעת ויודעת שזה לא אמיתי אני ממש מפחדת שאני מפתחת סכיזונפרניה אני לא מצליחה להירגע כבר חודש וזה לא עובר ורק מחמיר וזה ממש מפחיד אותיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
אין כזו מחלה
אנונימית 21/11/2025 | 09:13בעיקר יש קבוצה מסויימת של אנשים שאם הם לא יראו שמרוויחים פחות מהם לא יהיה להם טוב בחיים. ככה שיסבירו לי הרופאים הפסיכיאטרים איך יש אנשים שהמדינה לא מסדרת עבודה במשכורת שאפשר לחיות ממנה ובמקום אני רואה אנשים עם ידיים תפוסות או מבוגרים מקבצים שקלים ברחוב. ולזה הם מדביקים תווית סכיזופרניה. רק כי יש אנשים שלא מספיקה להם משכורת הם צריכים להיות "מעל" אנשים אחרים.הוסף תגובה
-
-
החלפת ציפלרקס בסימבלטה
איילה 08/04/2016 | 12:38שלום רב, לפני כחודשיים וחצי התחלתי טיפול בצירפלקס שלא עזר לי ועשה לי תופעות לוואי זוועתיות. קושי לקום בבוקר בגלל כאבי ראש, לחץ בראש ומחשבות טורדניות (שלא היו לפני הכדור), בחילות, סחרחורות, חולשה כללית ובכי יומיומי. לאחר כחודש וחצי הפסקתי טיפול ואכן כל תופעות הלוואי הנ"ל עברו ונשארתי רק עם סוג של כאב ראש עמום/לחץ בראש בחלק האחורי וכבדות. הייתי כ-3 שבועות ללא הציפלרקס ואז הפסיכיאטרית החליטה לתת לי סימבלטה. התחלתי במינון של 30 מ"ג לשבועיים ומזה כיומיים נוטלת 60 מ"ג בבוקר. בשבוע וחצי הראשון לסימבלטה האמת שפחתו כאבי הראש והלחץ בראש אבל אז התחיל לי קצת רעד בגוף ותחושה של אי שקט, בלבול ולחץ בראש. חשוב לציין שכשבוע לאחר תחילת הטיפול בסימבלטה התחילו לי נדודי שינה ואני לא ישנה שינה רציפה כבר כשבוע וחצי וחוסר תיאבון. לפני כיומיים כאשר התחלתי ליטול 60 מ"ג, חזרו לי כאבי הראש והלחץ בראש, תחושת אי שקט, מחשבות טורדניות בבוקר (בדומה לתחושה שהייתה בטיפול עם הצירפלקס). האם כל אלו תופעות לוואי ידועות של הסימבלטה ומתי הן אמורות לעבור? האם נדודי השינה יעברו? אני לוקחת כרגע גם קסקנס במקביל כמעט כל יום במינון של 1.5 כדורים של 0.25 עד שהסימבלטה יתחיל לפעול (לפי המלצת הפסיכיאטר). האם זה הגיוני שאני חווה את אותן תופעות כמו בציפרלקס והאם זה אומר שבגלל זה גם הסימבלטה לא תעזור לי? אני ממש מיואשת וחסרת אונים. חשוב לציין שהטיפול בכדורים אלו ניתן לי רק בגלל תחושות פיזיות שהיו לי כמו בחילות, סחרחורות, חולשה ולא נמצאו כל ממצאים קליניים. אודה לעזרתך :-)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/04/2016 | 15:12לאיילה שלום, לא ברור לי כמה ציפרלקס נטלת. בדרך כלל, כל המצב שתיארת חולף לאחר שלוקחים את התרופה במינון מתאים במשך זמן מתאים על מינון זה. אשר לסימבלטה, כאשר חווים סימפטומים כמו שתיארת זה אומר שהמינון נמוך מידי. במידה ולא יחול שיפור לאחר שבוע נוסף הייתי מנסה לעלות את המינון ל90 מ"ג וייתכן אף ל120 מ"ג בהמשך. ע"פ רוב השיפור מודיע תוך מספר שבועות לאחר העליה למינון המתאים. ככלל, קודם כל אסור להתייאש, תמיד ניתן לעשות שילובים של תרופות ולנסות ולמצוא את המתכון המנצח עבור אותו מטופל. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
החלפת ציפלרקס בסימבלטה בבקשה עזרה
איילה 13/04/2016 | 19:51תודה על תשובתך.נטלתי ציפרלקס במינון של 10 מ"ג והוחלט ע"י הפסיכיאטרית להחליף לסימבלטה כי הוא עשה לי תופעות לוואי זוועתיות. האם אפשר במהלך התקופה הראשונה ליטול גם קסנקס במקביל? כמה פעמים ביום ואיזה מינון? ולמשך כמה זמן? הכדור הזה ממש מפיל אותי בימים האחרונים. אני לא ישנה כבר שבועיים ובקושי מסוגלת לאכול משהו וגם התחילו לי כאבים בבטן העליונה (בקיבה) ואני ממש חסרת אונים. מתי אפשר לדעת אם כדור לא מתאים לי? זה הגיוני שאני מגיבה כך כבר ל-2 סוגים של כדורים?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 24/04/2016 | 19:16לאיילה שלום, בתקופה הראשונה של הטיפול בין אם זה בSSRI (ציפרלקס) ובין אם זה בSNRI (סימבלטה), צפויה החמרה של הסימפטומים ולכן בתקופה הראשונה ממליצים על טיפול הרגעתי בקסנקס או בלוריוון. אני תמיד מסבירה למטופלים שהתרופה כמו הסימבלטה או הציפרלקס זו האנטיביוטיקה בעוד שהקסנקס או הלוריוון זה האקמול או האופטלגין. בנוסף חשוב לקחת את התרופות בוודאי בהתחלה עם אוכל או לאחר האוכל. כמו כן אם יש הפרעות בשינה יש מקום להוסיף כדור שינה או כדור שינה עם תרופה הרגעתית. דווקא התגובה שלך מעודדת ומרמזת על כך שהכדור מתחיל לעבוד. וכפי שר.צ. כתב לך הסיכוי לשיפור והחלמה הוא נראה מעולה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 24/04/2016 | 19:21לאיילה שלום, כל כדור נוגד דיכאון והסימבלטה בכללם, יכול בהתחלה להחמיר את הדיכאון ורק אחר כך לעזור. מה מינון הסימבטלה שאת מקבלת כיום? האם את עדיין על 60 מ"ג? שכן אז יש מקום להעלות ל90 מ"ג. אם לא יכול שיפור תוך שבועיים- שלושה יש מקום להעלות את המינון ל120 מ"ג. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
מינון סימבלטה
איילה 24/04/2016 | 21:33תודה על תשובתך. אני כבר כשבועיים וחצי לוקחת 60 מ"ג סימבלטה. האם כדאי כבר לעלות או לחכות שיעבור כחודש כפי שרשום בעלון של התרופה? יש לציין שעם הקסנקס אני מרגישה הקלה באי שקט בראש ובמחשבות הטורדניות ובתחושה שאני לא יודעת מה קורה איתי. מה המינון המומלץ לקסנקס ביום ומה התקופה הכי ארוכה שניתן לקחת אותו? האם במידה ואני מעלה את המינון יכול להיות שתופעות אלו יחמירו? כמה זמן מומלץ לקחת את התרופה הזו? אני לא רוצה לחיות כל החיים על הכדורים האלו.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/05/2016 | 21:57לאיילה שלום, אני נוהגת בדרך כלל להמליץ להעלות את המינון ל90 מ"ג לאחר שבוע על 60 מ"ג. לאחר 3 שבועות אם עדיין לא הושג האפקט הרצוי אני ממליצה להעלות ל120 מ"ג. בהחלט יכולה להיות החמרה של ימים ספורים בעת העלאות המינונים. לגבי הקסנגיס (אלפרוליד), אני ממליצה לא לעבור את המינון של 3 מ"ג למרות שניתן. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
כאב ראש ולחץ בראש
איילה 04/05/2016 | 16:00אני כבר כ-4 שבועות על הסימבלטה 60 מ"ג והדבר העיקרי שאני סובלת ממנו זה לחץ בראש בחלק האחורי שבזמן האחורי החל להתפשט כלפי מעלה ואף לרקות והופך לכאב ראש נוראי בשעות הערב. זה כל היום ואפילו אני מתעוררת מתוך שינה בגלל זה. בנוסף, בלי קסנקס אני לא יכולה לישון. האם זו תופעה מוכרת של הסימבלטה? (למרות שזה היה לי גם לפני ולכן קיבלתי סימבלטה. כשהייתי עם 30 מ"ג הייתה הקלה בלחץ אבל עם הזמן זה שוב הלך והחמיר). האם יכולה להיות בעיה נורולוגית כלשהי או שתסמיני חרדה? למרות שעשיתי סיטי ראש וMRI עמוד שדרה צווארי וגבי ולא נמצא כלום. כמו כן, מדוע איני יכולה להירדם בלי קסנקס? אודה להתייחסותך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/05/2016 | 22:05לאיילה שלום, איילה בת כמה את? כאב הראש נשמע לי ככאב ראש של יתר לחץ דם. בדרך כלל, כאב ראש שמעיר מהשינה הוא כאב ראש שנובע מסיבה אורגנית ולא בגלל חרדה. זה יכול להיות יתר לחץ דם וזה יכול להיות גורם אחר. אשר להרדמות עם קסנקס, כל עוד אינך מעלה מינונים והבעיה טרם נפתרה איני רואה כל רע בכך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
כאב ראש ולחץ בראש
איילה 06/05/2016 | 12:57אני בת 39. הלחץ בראש התחיל לי במקביל לתחילת נטילת הציפרלקס וגם לאחר שהחלפתי לסימבלטה זה לא עובר. הפסיכיאטרית שלי גם אמרה לי שזה לא קשור לכדורים ולחרדה אבל זה די מבלבל אותי כי זה התחיל לי עם נטילת הכדורים הפסיכיאטריים. יש איזשהם בדיקות שאת ממליצה שאני יעבור? הלחץ הוא כל היום וזה ממש מייאש אותי. האם יש כדורים לטיפול בזה במידה וזה בגלל לחץ דם גבוה?הוסף תגובה
-
לחץ בראש - שאלה נוספת
איילה 07/05/2016 | 10:53ביומיים האחרונים שאני לוקחת קסנקס לפני השינה יוצא לי להתעורר בערך שעתיים/שלוש לאחר שאני נרדמת ואז לקום כמעט כל שעה ולחזור לישון. זה לא היה לפני. הייתי ישנה עם קסנקס שינה רציפה. כדור של 0.25 מ"ג. האם התופעה מוכרת לך? מה זה יכול להיות? אני בערך כבר כמעט שבוע ללא קסנקס בבוקר ורק בלילה לפני השינה. אודה לעזרתך :-)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/05/2016 | 22:19לאיילה שלום, 1. הייתי ממליצה שדבר ראשון תעברי בדיקה של הולטר לחץ דם בכדי לשלול שמדובר בעליות של לחץ דם. 2. מה טוען הנוירולוג שהפנה אותך לבדיקת CT וMRI? 3. כשאת לוקחת קסנקס האם כאב הראש פוחת? בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/05/2016 | 22:24לאיילה שלום, קסנגיס הוא כדור הרגעה ואיננו כדור שינה. בחילת הטיפול בקסנגיס הוא מרדים ואחר כך לא. בדיכאון, הפרעות בשינה היא תופעה ידועה. כבר כתבתי לך בעבר שהייתי מעלה את המינון של הסימבלטה ל90 מ"ג ואם זה לא יעזור אז לאחר שבועיים שלושה ל120 מ"ג. לדעתי העלאת המינון תפסיק את כאבי הראש ותסייע לך בהפרעות השינה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
לחץ בראש
איילה 10/05/2016 | 10:26תודה על תגובתך. הייתי אצל הפסיכיאטרית שלי והיא עדיין לא רוצה להעלות לי את המינון ל-90. האמת שהכאבי ראש חלפו ונשאר שוב רק הלחץ בראש שמורגש הכי חזק כשאני מתעוררת לפני שאני קמה מהמיטה ובמהלך היום הוא קצת פוחת אבל תמיד נמצא שם ברגע. לגבי הנירולוג, יש לי ביקורת בשבוע הבא ואז אדע. האם ברגע שאעלה את המינון יהיו לי תופעות לוואי? אני כבר בערך 6 שבועות עם 60 מ"ג.לגבי בדיקת לחץ הדם, אני אבקש מהרופא משפחה שלי לבצע אותה.האם אפשר לקחת אימובין (כדור שינה) עם הסימבלטה? לאחר שאעלה את המינון האם הפרעות השינה יחלפו? אודה להתייחסותך.הוסף תגובה
-
סימבלטה וסחרחורות ואיבוד הכרה
איילה 31/05/2016 | 11:51חשוב לי לציין שמדובר בלחץ בראש ולא כאב ראש (שקורה מדי פעם). בדיקת ה- CT תקינה ו- MRI עמוד שדרה צווארי וגבי יצא תקין. ביום ראשון הקרוב יש לי MRI ראש. כשציינת לגבי הלחץ דם באמת שמתי לב שיש לי גם דופק מהיר כשאני קמה משכיבה לעמידה וכשאני בפעילות.אני אבקש מרופא המשפחה הפנייה לבדיקת הולטר. שאלה נוספת - לפני כשלושה ימים איבדתי את ההכרה (לאחר עישון סיגרייה)ונחבלתי בראש. מעולם לא איבדתי הכרה בחיי. עשו לי בדיקת סיטי מח וראש והכל יצא תקין. בדק אותי נירולוג וגם מבחינתו הכל היה תקין. שאלתי הי כזו - אני כרגע לוקחת מינון של סימבלטה 30 מ"ג כשבועיים (לאחר הורדה מ- 60 מ"ג שלוקחתי כחודש וחצי).כבר תקופה ארוכה שאני סובלת מסחרחורות והרגשה לפעמים שאני לא יכולה לעמוד וחולשה. כבדות בראש ולפעמים חוסר ריכוז וראייה לא חדה. האם ייתכן שיש קשר לתופעות אלו ולסימבלטה???הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/06/2016 | 16:00לאיילה שוב שלום, סחרחורת ותחושת ריחוף כאשר מעשנים, במיוחד אם מעשנים בבוקר על בטן ריקה, הם תופעות שכיחות. יחד עם זאת, איבוד הכרה וחבלה בראש למיטב ידיעתי זה חריג. מאחר והתחלת בהורדת הסימבלטה, הייתי ממליצה שתפסיקי את התרופה ותראי מה יוותר מכל התופעות. במידה וכל התופעות תעלמנה, אז זה ברור שזה מהתרופות. לא ברור לי ממה סבלת בהתחלה. במידה וזה היה חרדות ודיכאון- צריך יהיה לשקול ניסיון עם נוגד דיכאון אחר. יתכן ויש מקום לטיפול בנוגדי חרדה יחד עם טיפול ב-CBT. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
מינון של סימבלטה
מתעניין 15/10/2022 | 01:29אולי זה מקרי ואולי לא. אבל בכל התשובות של ד"ר רובין יש המלצות מאד נחרצות בעד העלאת מינון סימבלטה. מענייןהוסף תגובה
-
כאב
אביגיל אביאני 21/11/2025 | 00:23שאלתי את הנוירולוג אם הסמבלטה עושה לחץ דם ,והוא אמר שכןהוסף תגובה
-
-
הפרעת ראייה עם סימבלטה (לת)
הילה 20/11/2025 | 12:53התחלתי ליטול סימבלטה 30 מג לפני שבועיים ואז יש לי הפרעה בראייה, כאילו משהו בפוקוס לא בסדר. מבדיקה אצל רופא עיניים הכל בסדר. רופא המשפחה הציע שאעבור לקחת יום כן יום לא למשך 10 ימים ואז לעבור לנוגד דיכאון אחר. האם זה בסדר לעשות יום כן יום לא הסימבלטה? האם לא עדיף פשוט להפסיק?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
קשב וריכוז (לת)
רינתיה 19/11/2025 | 20:16שלום! אני לוקחת תרופות פסיכיאטריות ורוצה לדעת האם יש משהו שאני יכולה לקחת לקשב וריכוז אני ממש חייבתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
פסיכיאטרים (לת)
אנונימי 58 17/11/2025 | 22:26שלום . האם מומלץ לקחת פירוקסט 20 מג למבוגר מעל גיל 70. ציפרלקס וברינטלקס לא עזרו למצב של חרדה ודפרסיה . קראתי שזה מסוכן למבוגרים ויכול להשפיע על מצב קוגניטיבי . תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
סימבלטה 60 , מירו 30 (לת)
אלון 15/11/2025 | 17:29לוקחת גם 1 לוריוואן בבוקר , ובעת הצורך עוד 1/2 לוריוואן, במשך שנה, ועדיין ישנן מחשבות אובדנות מה עושיםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
סכיזופרניה
-
מיזופוניה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
דיור מוגן
-
מייצבי מצב רוח
-
בדיקות קשורות
-
דופמין בשתן ב-24 שעות
-
קארבאמאזפין
-
תרופות קשורות
-
תיורידאזין
-
פנלזין
-
מונחים קשורים
-
שמן ריק סימפסון
-
אישיות סכיזואידית
רופאים בתחום
ד"ר רננה איתן
פסיכיאטריה
פסיכיאטרית מומחית, מנהלת יחידת מחקר ומרפאה בנוירופסיכיאטריה, המרכז הירושלמי לבריאות הנפש והאוניברסיטה העברית, יו"ר יוצאת האיגוד לפסיכיאטריה ביולוגית
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר