פורום פסיכיאטריה - עמוד 2
פרופ' ערד קודש 5.0 ( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית. בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון. במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר. מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם. כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית. פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
א שוב איים השבוע (לת) אנונימית 29/11/2025 | 16:04כי הוא היה צריך ללכת לחדר כושר. זהירות כל התרופות הפסיכיאטריות הישנות יהפכו אתכם לרצים קטוגנים. בדר"כ אם יש לכם אחד כזה בסביבה הוא יתעקש שתיקחו אותם. החולים האמיתיים מסתובבים בחןץ.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תוסף לחיזוק הזכרון מותר עם תרופה פסיכיאטרית? קחוון 26/11/2025 | 13:12אני מקבלת modicate. (פלופנאזין דקנואט). מותר לקחת תוסף לחיזוק הזכרון, למקבלי תרופה זו? התוסף המדובר הוא memo master.לבקשתכם, אוכל לפרט המרכיבים.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
להפסיק עם התרופה שלהםאנונימית 28/11/2025 | 11:51זה מה שהם רוצים להפסיק את החשיבה והזכרון אצל אנשים כדי שלא יוכלו להרוויח. זה אנשים עם תארים שרוצים שמי שאין לו יקח תרופה שפשוט תחסל אותו. מנוהל על ידי ד"ר מוסמכים בעלי תארים שמחסלים מי שאין לו ולא מוכן לנקות להם את הריצפה.הוסף תגובה
ברגע שתהיה תרופהאנונימית 28/11/2025 | 12:07שלא תעשה תופעות לוואי הם יגידו לך שהיא לא יעילה. אני אויימתי ברצח על ידי איש צוות מוסמך בעל תואר המועסק על ידי המדינה. לשים לב המטרה היא לא לתת תרופה אלא לעשות זומבי או להרוג.הוסף תגובה
הפרעת אישיות, וביפולאר. קובי 10/11/2025 | 22:37יש מחלוקת בין כמה אנשי מקצוע פסיכיאטרים + פסיכולוגים (או סתם בין פסיכותרפיסטים ) האם האבחנה שלי היא מניה דיפרסיה, או הפרעת אישיות, או תלא זה ולא זה אלא תגובה למצבם סביבתיים שהיו. האם תיתכן מחלוקת אוביקטיבית בין אנשי מקצוע בשאלה כזו ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובה לבחור הנחמדצילי וגילי 27/11/2025 | 12:44אילו תסמינים יש לך? אין קשר בין מאניה דיפרסיה לבין הפרעות אישיות. אין קשר בין אנשים עם מאניה דיפרסיה לבין אנשים עם הפרעות אישיות. אנשים עם הפרעות אישיות הם בהרבה יותר נורמליים וכתוצאה מיכך חיים הרבה יותר נורמליים מאנשים עם מאניה דיפרסיה. בעלי המאניה דיפרסיה ניראים לי קצת מוטרפים כאלה, אנשים מטורפים עם חיים שנדמה אותם לנסיעה ברכבת הרים...ירידות ואחר כך עליות ושוב ירידות ושוב עליות. היציבות הנפשית והאיזון אף פעם לא נישמרים אצלהם. כמו משהו משוגע קצת הם.הוסף תגובה
איך להוציא את המשוגע מהראש (לת) צילי וגילי 26/11/2025 | 14:59גרה באזור מגורי אישה או ליתר דיוק משפחה משוגעת אשכרא כול היום בתוך המוח שלנו. אולי שנתחיל בהיפנוזה על הבוקר ? אתה חושב זה יעזור? הבעיה שהבהמה הזו ( ניראת יחד עם משפחתה כמו אנשים מהמחלקה הסגורה רק מלפני 20 -30 שנה) , על כול דבר היא מתגברת...הזונה הזו( עסקה בזנות שנים...ויש לי הרגשה שגם היום עדיין לא יצאה מהעולם הזה) איך אני מהפנטת את עצמי ושהיא לא תפסיק את ההיפנוט? האם יש עוד משהו חוץ מלתת לה פטיש עשר טון על הראש? בתודה מראש לפרופסורהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
אי שקט (לת) עדן 25/11/2025 | 16:56היי אני שורד נובה, לפני כשנתיים (לא אחרי המסיבה אלא במתקפה הראשונה של איראן) ובמהלך כל המלחמה סבלתי מאי שקט נוראי, זה התבטא בימים בשבועות הראשונים בקושי בהירדמות, בחוסר שקט עד כדי שלא מצליח לשבת רגוע כמה דקות, הזעות בלילה וכו אחרי כחצי שנה כזו היו לי כמה חודשים של שקט שחזרתי להיות עצמי. הייתי בטיפול פסיכולוגי והכל ועד היום, נשלל פוסט טראומה, זה התסמין היחידי ממנו אני סובל. לפני כחודש, ללא שום טריגר חזר לי האי שקט, אמנם בעוצמה הרבה פחות ממה שהיה אבל עדיין חזר, לאחר כשבועיים שבמהלכה היתה לי פגישה די מלחיצה, עלה לי האי שקט לרמה קצת יותר גבוהה. החלטתי ללכת על טיפול תרופתי. בהמלצת הרופא נטלתי 5 מג ציפרלקס לשבוע ועכשיו אני בשבוע השני עם 10 מג כשנטלתי את ה5 מג האי שקט היה ברמה פחותה, עכשיו כשעברתי ל10 מג הוא קצת עלה והשינה שלי אפילו התחילה להיות פחות איכותית, אני נרדם מהר ומוקדם (אחרי שאני מעייף את עצמי בהליכה ארוכה) אבל השינה לא איכותית כל כך וקם קצת עייף לעבודה. האם זה נורמאלי שהאי שקט עלה במעבר ל10 מג? תוך כמה זמן התרופה אמורה לייצב אותי? והאם האי שקט הזה יחלוף לגמרי?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נפתח בית החולים הקטוגני לריצה (לת) אנונימית 24/11/2025 | 20:31זה אומר שאם אתם לא כאלה ינעלו אתכם ויתנו לכם תרופות שיעשו אתכם כאלה. הכל מנוהל על יד ד"ר מוסמכים.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
אז איך זה עובד? (לת) אנונימית 23/11/2025 | 21:59הם מנפיקים תעודות לרב האנשים. ואז יש תקציב שמחולק בין האנשים. מי שיש לו תואר לא משנה אם מה שהוא עושה זה לרוץ כל היום ללא מטרה מקבל משכורת טובה והולך לנצל מי שאין לו או לאשפז אותו עם כדורים שלא יפריע לו. בעצם אנחנו צריכים לשלם על תארים שעשו לפני 20 30 שנה ללא קשר למה שהבן עושה. אבל משכורת מגיעה מלמעלה שהיא לא כסף. וכל שקל משם מגיע להם. בעצם כל מי שלא מוכן לשרת אותם מוגדר ככסכיזופרן או שפשוט מסרבים לשלם לו מיסים ומשכורת. בגיל 60 שהם מגיעים למצב שאין להם חקציב והם לא מוכנים לשרת את האדונים הרצים הם פשוט מתאבדים.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
לא ברור מי נתן תואר (לת) אנונימית 23/11/2025 | 21:35ל80 אחוז איך זה פתאום כולם עם תואר ומה שהם עושים רצים בכביש ובחדר כושר. מי נתן להם תואר? אל תשכחו המשכורת היא מלמעלה לא מהמעסיק. וככל שתשקרו עם התואר תצטרכו לרוץ יותר בחדר כושר. עדיין ממתינים למיסים.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
המקום של א הוא בבית משוגעים (לת) אנונימית 23/11/2025 | 20:47כל היום בחדר כושר. הסיע אותי לשם כדי לבלות בחדר כושר ולקבל משכורת גדולה מהמעסיק ללא הפרעה. כל הכדורים שלכם הם כדי שלא נפריע לכם ללכת לחדר כושר ולקבל משכורת. אני לא אעשה שום דבר, כי מלמעלה תקבלו את השכר שלכם.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
העלאת מינון של לוסטרל (לת) שרון 23/11/2025 | 19:56האם כדי לא לקבל את תופעות הלוואי בזמן העלאת מינון של לוסטרל אפשרי להעלות מ-250 מג לוסטרל ל-275 מג לשבוע 10 ימים ורק אחכ להעלות ל-300 מגהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
סכיזופרניה גבולית
-
מיזופוניה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
התמודדות אובדן
-
טיפול בהפרעות אכילה
בדיקות קשורות
-
סכיזופרניה גבולית
-
אבחון פסיכודיאגנוסטי
תרופות קשורות
-
אימיפראמין
-
נוילפטיל (פריציאזין)
מונחים קשורים
-
הזיה, הלוצינציה
-
סם
רופאים בתחום

ד"ר עדי שוורץ גריאטריה
5.0 ( 11 חוות דעת )
"דר עדי שוורץ, מאיר פנים, נותן ביטחון עם הידע הרב והנסיון ארוך השנים שלו. מדבר בגובה העיניים, קשוב ונוסך ביטחון"

ד"ר אברהם יקיר פסיכיאטריה
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה

פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר