פורום פסיכיאטריה - עמוד 534
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
מופנה לכולם 'הדיכאון הזה' בנאדם מסכן אבוד 25/02/2017 | 18:32הדיכאון הזה שאוכל אותי מבפנים כבר 24 שנים המבטים ששולחים אליך בכל מקום שאתה הולך וגורמים לך להישמע מוזר או שסתם אנשים מתחילים אתך ועושים ממך צחוק בכל מקום שאתה הולך הסיוטים בלילות השדים שיושבים עליך וחונקים אותך בזמן שאתה ישן על הגב, המסך השחור הזה שאני רואה במקום לחלום הכאב ראש הקליל הזה שמתלווה כבר ביחד עם הדיכאון המועקה הזאת שמרגישה כמו דקירות בלב כאילו קשרו ללב שלך שק של סלעים, כל נשימה כואבת הפרפקציוניזם,הבעיות קשב וריכוז ADHD, ה OCD, המאניה דיפרסייה, הכול ביחד פעם במלא זמן מרגיש שאתה איזה גאון אבל אחרי כמה שניות האופוריה הזאת חולפת. התחושה הזאת שכולם מסביבך מצליחים ורק אתה תקוע מאחור מובטל ללא עבודה או חברים להכיר חברים איפה? בדרום? כולם ערסים שומעי מזרחית וזמרי קריוקי או סתם אנשים רציניים מדי שאין לך איתם הרבה במשותף מהצהובים האלה שהיו מורעלי צבא בתל אביב? כולם וואנבי היפסטרים עם זקן שחושבים שהם מעליך אחרי שאתה מנסה הכל בחיים תרופות סמים ושוב חוזר לאותה נקודה של כישלון. מפסיק עם התרופות בגלל התופעות לוואי שלא נדבר על חוסר בזוגיות , מרגיש שאתה לא נראה מספיק טוב, המשקל העודף והשומן המידלדל ההזוי הזה ביחד עם זה שבלילה אתה קם להשתין כמה פעמים בגלל הדיכאון, וזה עוד כלום שלא נדבר על כל המשברים שעברנו כאילו באמת חוסר מזל שפוקד אותך מלידהה כאילו מה לעזעאזל מאיפה בא עלי הנאחס הקללה הזאת להתאבד?? תמיד באלי להתאבד כל שניה אבל מפחיד אותי שמי שמתאבד לא מגיע לגן עדן כי יש רבנים שאומרים שזה כמו רצח איך יוצאים מזה ?? להתפשר פשוט על תרופות וזהו? כלום לא מספיק טוב יותר מדי בעיות ביחד הופכות אותך למפלצת של בעיות שאי אפשר לצאת מהםפתח בחלון חדש
נאחס מביא נאחסאוסנת 25/02/2017 | 19:16וככל שתחפור בנאחס של אחרים ובנאחס שלך יהיה לך עוד יותר נאחס. ככל שתתעסק עם האבחנות שהפסיכיאטרים המציאו קשב וריכוז OCD וכדומה, ככה אתה חופר לעצמך בור גדול ולא יודע איך לצאת מזה אח"כ. מה איכפת לך מה כולם, ערסים, מורעלי צבא...רק פסיכיאטר חולה בראש נוהג לחפור בהתנהגות של כל אחד ואחד. תמצא לך משהו שאתה אוהב לעשות ותתרכז בזה, תשאיר לפסיכיאטרים ולפסיכולוגים לחפו בנאחס של כל העולם.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 09/03/2017 | 21:02לבנאדם מסכן ואבוד שלום, לדעתי עלייך להתחיל טיפול תרופתי בפיקוחו של פסיכיאטר. נראה לי כי בלי תרופות תשאר תקוע באותו מצב וחבל. בברכה, דר' קרני רובין
OCD גוף מפחדת מממששששש רוני 25/02/2017 | 15:17שלום, אני בת 27, בד"כ בריאה. סובלת מ OCD גוף המתבטא בפחד מבריאות מחלות ופחד מהשמנה. עכשיו אני בתקופה של פחד ממחלות. מטופלת בלוסטרל בערך 3 חודשים. הרופא החל איתי ממש בהדרגה.. עד לפני כמה ימים לקחתי 75 מיליגרם.. מאז שהתחלתי יש לי הזעה בשינה.. לאט עם הזמן הזעה פחתה, כלומר בהתחלה ממש הזעתי ואחרי זה פחות. (אבל עדיין הזעתי) הרופא אמר לי שזה תופעת לוואי נפוצה מהכדור... לפני כמה ימים הרופא העלה לי את המינון ל 100 מג.. והתחלתי להזיע שוב בצורה אינטנסיבית.. אני קמה כולי רטובה כולל הבגדים.. בגלל ה OCD גוף אני ממש פוחדת.. אני יודעת שזה אמור להיות תופעת לוואי של התרופה אבל האם יכול להיות שהזיעה בשינה נגרמת ממחלה גופנית אחרת? האם זה שהוא העלה לי ל 100 מג והזיעה התגברה זה מעיד שהזיעה בשינה אכן בגלל הלוסטרל? ממש מפחדת אשמח שתעזרו ליפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 09/03/2017 | 20:56לרוני שלום, הלוסטרל כמו כל הSSRI'S יכול לגרום להזעות מסיביות. אין מה לפחד מזה זה מהלוסטרל בלבד. מאחר ורק לוסטרל 200 מ"ג יכול להתחיל לעזור לך בOCD לדעתי כדאי לעלות את המינון יותר מהר. ניתן לנסות לעבור לפרוזק או לפבוקסיל אשר ייתכן ובהם ההזעות תפחתנה. מאידך, ניתן להוסיף פרופרנולול 30 מ"ג או דראלין 10-30 מ"ג בכדי להתגבר על ההזעות. בברכה, דר' קרני רובין
המלצה לטיפול פסיכולוגי אני 25/02/2017 | 15:00שלום וברכה, אני בן 28 ומעוניין בהמלצה לסוג של טיפול פסיכולוגי. אובחנתי עם השנים כבעל ארגון אישיות גבולי וברקע גם גלישות פסיכוטיות קצרות. יש לציין שגדלתי בבית עם הורים שהתגרשו משהייתי בן 5, אבא שניתק קשר, ואימא שהתמכרה לסמים והייתה משפילה, והתאבדה לפני כארבע שנים.. בתור ילד היו קשיי התנהגות, מהצבא שוחררתי על קשיי הסתגלות ולאחר מכן אובחנתי כסובל מחרדת נטישה.. החלקים שאני רוצה לעבוד עליהם כיום הם אימפולסיביות, שליטה עצמית, ויסות רגשי בעיקר, קבלת החלטות, התמדה במאמצים, חוסר בטחון עצמי וחוסר אמונה בעצמי, ראיה "דיכוטומית", מציאת "כיוון" בחיים, אני חווה סימפטומים של דיכאון ותקיעות בחיים, אני גם לא מצליח להחזיק עבודה יציבה וטובה בשבילי, לצד זאת יש לציין שמחזיק זוגיות כבר ארבע שנים ומעגל חברים יציב, כמו שציינתי עיקר התקיעות באה לידי ביטוי במציאת כיוון בחיים, כיוון לימודי ומקצועי, קבלת החלטות והתמדה במאמצים. באשפוז שהייתי (לפני כשלוש שנים) שארך שבועיים וחצי (מרצון) אבחנו לי הפרעת אישיות קלאסטר B וגם C (תלותית) והמליצו לי על פסיכותרפיה תמיכתית. בעבר הייתי מטופל פרטית בשיטה דינמית, כמעט שנתיים, שלא הכי הועילה, אך היוותה לי כמין עוגן בחיים, הטיפול הסתיים מצד המטפל לאחר עימות ביננו שהוא "לא היה פתוח לגישות טיפוליות חדשות". כיום גם כן נמצא בטיפול דינמי דרך מרפאת ברה"ן כבר כבערך שנה, הטיפול גם כן מהווה לי עוגן אך הייתי רוצה יותר לייעל אותו ולעבוד בעיקר על מה שציינתי למעלה. האם כדאי לקחת מטפל התנהגותי? יש לציין שדיברתי עם המטפלת שלי וסיכמנו שאני יכול לפנות בנוסף לעוד טיפול התנהגותי, ראיתי גם שיש טיפול DBT וטיפול CBT והומניסטי - מה מומלץ לאור מה שציינתי? כמו כן כרגע נמצא בתהליך שיקומי דרך סל שיקום וביטוח לאומי וגם במעקב רפואי פסיכיאטרי. כמובן שכל זאת חשובים לי לצד חיזוקים בטיפול, שכן כל אלה לא היו לי בעבר מהבית.. תודה מראש על הייעוץ.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 09/03/2017 | 20:51לאני שלום, הייתי ממליצה על טיפול עם EMDR כדי לעבד את הטראומות שעברת בילדותך. כפי שכתבתי לך בעבר אני לא כל כך קונה את הפרעת האישיות הגבולית. אין לי נסיון עם DBT, אך אם אין לך אפשרות לעבור טיפול עם EMDR הייתי ממליצה על CBT. בברכה, דר' קרני רובין
כל פעם שאני נפרד מבת זוג ל 26/02/2017 | 18:09אני סובל מדיכאון כל פעם שאני נקשר לבת זוג וחווה פרידה ואני נעזר בלוריוואן שירגיע אותי אבל זה לא פותר את הבעיה אני גם רוב היום לבד גם בעבודה וסובל אין לי שמחת חיים רוצה רק לישון הגוף חלש תרופות שהרופאה נתנה לי עושות לי בלאגן בבטן כמו ציפרלקס פלוטין אסטו ניסיתי רמוטיב כלום לא עוזר רק אם הבת זוג חוזרת אני בן אדם אחרפתח בחלון חדש
לדר קרנין היקרהל 02/03/2017 | 11:03מקווה שאקבל תשובה ממך בקרוב בינתיים אני לוקח קסאנגס 0.25 מג בבוקר מפחד שאמכר אליו ולוריוואן בלילה להירדם האם זה בסדר? כנראה שאני סובל מחרדת נטישה וקשה לי להיפרד מאנשים שאני אוהב.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 08/03/2017 | 22:07לל' שלום, אף אחד לא אוהב להיפרד, יש בפרידה משהו כמו אבל. לאור סבלך, נראה לי כי יותר טוב מהתרופות זה טיפול ב-CBT או עם EMDR כדי לעזור לך להתגבר על חרדת הנטישה. בברכה, דר' קרני רובין
אביליפי נועם 25/02/2017 | 09:31שלום רציתי לשאול אם הקאות אחרי 3 שבועות שהרימו לי את המינון מ5 ל7.5 זה בסדר?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 08/03/2017 | 22:02לנועם שלום, לדעתי זה לא בסדר והתרופה אינה מתאימה לך אם ההקאות הן מהאביליפיי. בברכה, דר' קרני רובין
אותה שאלה פעם 3 עידן 24/02/2017 | 20:08שלום ,הרופא שלי הורה לי לעבור מלוסטרל 150 מג לברינטליקס 15 מג ישירות אחד על אחד ללא הדרגה האם זה מסוכן? דבר שני הפסקת לוסטרל גררה שפיכה מוקדמת ויכולת לשפוך ללא זקפה הרץאם זה מוכר או עובר? ודבר אחרון ,אני חודש עם ברינטליקס,יש שיפור באנרגיה במהלך היום אבל 2 תופעות מטרידות אותי :1. זה עצירות ויציאות קשות ולא מלאות 2. לא מצליח לישון יותר מ 5 שעות בלילה ושנת צהריים אין סיכוי בכלל,אני מפחד שהעוררות יתר הזו מסוכנת... מה דעתכם כדאי להפסיק את התרופה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה חוזרת חוזרת ד"ר קרני רובין 08/03/2017 | 21:55לעידו שלום, אני מבינה שעשית את החילוף כפי שהרופא הורה לך ועובדה שאתה בריא מספיק לכתוב כך שזה לא מסוכן. לגבי השפיכה המוקדמת במרבית המקרים זה חולף. לגבי העוררות, כל זמן שאתה ישן 5-6 שעות אין בכך כל סכנה. שנת צהריים היא בכלל דבר מיותר במיוחד אם יש קשיים עם השינה. בשום פנים לא כדאי להפסיק את התרופה. להפך, כדאי להעלות את המינון ל20 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
חרדה חברתית נועה 24/02/2017 | 11:57שלום ד"ר, אני סובלת מחרדה חברתית כבר הרבה שנים, אני בת 27 ועדייו גרה אצל ההורים, לא עובדת ולא לומדת ואין לי בכלל חברות או חבר, אני כל היום בבית ולא עושה כלום, אין לי חיים בגלל החרגץדה החברתית וכתוצאה מכך התפתח לי גם דיכאון קל-בינוני. הלכתי לפסיכיאטרית לפני שנתיים והיא נתנה לי סרנדה, לקחתי במינון של 200 מ"ג לשנה וחצי וזה לא עזר בכלל. אני רוצה לחיות חיים נורמליים ואני לא יודעת מה לעשות. כרגע אני כבר 5 חודשים בלי כדורים ואני רוצה לגשת לרופא משפחה שירשום לי משהו אחר שיועיל לי. השאלה שלי היא על מה את ממליצה ובאיזה מינון? האם ציפרלקס במינון 20 מ"ג או אולי סרוקסט או סימבלטה או רסיטל או וייפאקס? תודה מראש על העזרה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 08/03/2017 | 21:52לנועה שלום, ייתכן וויאפקס במינון של 225 מ"ג יכול לעזור ואולם, אני סבורה שאת צריכה להיות בהשגחה של פסיכיאטר ולעבור טיפול ב-CBT. בברכה, דר' קרני רובין
דקינט וסימנים שליליים סיגלית 23/02/2017 | 22:39שלום וברכה! רציתי לדעת: האם נטילת דקינט שעוזרת לתופעות לוואי של פרקינסוניזם שנגרמים בעיקר מתרופות אנטי פסיכוטיות טיפוסיות (הפנותיאזינים למיניהם) יכולה גם לעזור לתסמינים השליליים של מחלת הסכיזופרניה? ידוע לי כי תרופות ישנות בעלות תופעות הלוואי האקסטראפרמידליות מדמות חלק מהתסמינים השליליים. לדוגמא: ירידה ברצייה, היפומימיקה ועוד. אשמח לקבל פרטים כיוון שאני סובלת מתסמינים שליליים שנים רבות. תודה רבה, סיגלית.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 08/03/2017 | 21:49לסיגלית שלום, הדקינט איננו יכול לעזור בסימנים השליליים של סכיזופרנייה. הוא כן עוזר נגד הסימנים דמויי הפרקינסון כמו היפומימיקה ורגידיות. בד"כ מנסים להתגבר על היעדר הרצייה ע"י נוגדי דיכאון, ייתכן ויש לברינטליקס מקום לכך. בברכה, דר' קרני רובין
מודיקט שירה 23/02/2017 | 10:11שלום רב. אני חולה בסכיזופרניה ונוטלת 6 מ"ג ריספרדל, 20 מ"ג סרוקסט ו- 750 מ"ג דפלפט כרונו (לאפילפסיה שנגרמה מלפונקס בעבר). עוד מעט אתחיל ליטול את התרופה מודיקט (פלופנזין) בטבליות. 1.רציתי לקבל כמה שיותר מידע על התרופה, ובעיקר על יעילותה ואופן פעולתה על המוח, ותופעות לוואי מרכזיות. 2.את הריספרדל יחליפו לי עקב רמת פרולקטין גבוהה במודיקט, חשוב לי לדעת האם המודיקט מעלה פרולקטין בד"כ ומה השכיחות של תופעות לוואי זו עם המודיקט? (כתוב בעלון שיכולה להעלות פרולקטין). יש לציין כי לקחתי כמעט את כל התרופות האטיפיות החדשות אך הן לא עזרו לי ולכן אני חוזרת לקבוצת התרופות האנטי פסיכוטיות הטיפוסיות הישנה, ממנה לקחתי בעבר פרפנאן והלידול שלא עזרו ורידזין שכן עזר אבל גרם לתסמינים שליליים. אשמח לקבל מענה על שאלותיי. בתודה רבה לך, שירה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 08/03/2017 | 21:44לשירה שלום, מודיקט זו תרופה עתירת תופעות לוואי, עם EPS קשה (תופעות אקסטרה פירמידליות). זכור לי שהזריקות מעלות את הפרולקטין אך לא כמו הרספרידל. קשה לי להבין מדוע לא מוסיפים לך 5 מ"ג אביליפיי לרספרידל. התרופה הזו מורידה את הפרולקטין. יתרה מכך, כיום יש כבר את הזריקה ארוכת הטווח של האביליפיי (Abilify maintena) שנראה לי שעדיף לנסות אותה מאשר ללכת למודיקט. אולי כדאי לקבל חוות דעת נוספת. בברכה, דר' קרני רובין
פריזמה ציפור 22/02/2017 | 21:32היי אני נוטלת פריזמה 20 מל ויש לי כאבי גרון כשבועיים ושיעול ( נוטלת 3 שבועות את התרופה) לא קישרתי לתרופה אבל שהצצתי בעלון לצרכן רשום שיש לפנות לרופא אם ישנו כאב גרון . האם יש קשר?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/03/2017 | 23:44לציפור שלום, נשמע לי כאילו יש לך זיהום ויראלי של דרכי הנשימה ולכן יש לך כאב גרון ואת משתעלת. בברכה, דר' קרני רובין

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד