פורום פסיכיאטריה - עמוד 536
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
תה מצמח בזיל קדוש חנה 22/02/2017 | 07:48שלום קראתי שהצמח הזה פועל על מערכת העצבים ומוריד סטרס מתח חרדה מטפל בנדודי שינה ומשרה רוגע . בעברי פסיכוזה ואני נוטלת אולנזפין האם שתיית כוס של התה 1 ביום יכול לעורר פסיכוזה האם ידוע לך על כך?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/03/2017 | 21:53לחנה שלום, אני לא רואה סיבה שלא, אך אינני יודעת מספיק עליו. זו איננה תרופה קונבנציונאלית. בברכה, דר' קרני רובין
תופעתלוואי דניאלה 24/02/2017 | 17:13שלום דוקרטור קרני צריכה מאוד את עצתך כי מנסה לטםפל בעצמי בהמלצת הפסיכיאטר ולוקחת ציפרלקס 10 מג כבר 4 חודשים. יש שיפור ואני מצד אחד יותר חיונית ומצב רוח טוב אבל גם השתפר לי המצב אובייקטיבית- כי עברתי לעבודה שכבר לא סובלת ממנה. הבעיה שאני רוצה לישון כל הזמן וגם בלילה מתעוררת לפחות פעם אחת ולא נרדמת מייד בבחזרה ואז בבוקר מתעוררת בהרבה קושי וקשה נורא לקום. רוצה להפסיק עם הציפרלקס אבל מפחדת. כדאי להוריד לחצי כדור? להפסיק בכלל ? מה את חושבת? תודה רבה ומבקשת תשובתך כמה שאפשר יותר מהר תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/03/2017 | 21:49לדניאלה שלום, רק אל תפסיקי את הכדור. נהפוך הוא, לאור העובדה שלא חל שיפור מספיק לאחר 4 חודשי טיפול יש בהחלט מקום להעלות את המינון ל15 מ"ג ואם זה לא ישפר את המצב תוך שבועיים שלושה אז להעלות את המינון ל20 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
פרכוסים ותנועות לא רצוניות של כל הגפיים רוחמה 22/02/2017 | 00:35שלום רב מזה שנים רבות אני נוטלת תרופות הן לטיפול בדכאון וחרדה והן לטיפול בדרכי העיכול ( בעיקר מעיים , על רקע חסימה מלאה שנפתחה בניתוח בטן - וכל אזור הבטן התחתונה מלא בהידבקויות). לפני שנה, התחלתי אשפוז-יום , במרכז לשיקום כאב בתה"ש. לאחר כ-3 חודשים , במהלך פיזיותרפיה , החלו שרירי הידיים והרגליים "לעוף" בחוזקה לכל הכיוונים , ללא יכולת שליטה עצמית.קשרו אותי באלונקה ונשלחתי למיון. מאז התופעה יומיומית , בתדירויות ובעוצמות שונות , אך הגעתי למצב בלתי נסבל, של תלות וסבל נוראי , בזמנים של ההתקפים הקשים - ובכלל. בדיקה ע"י נוירולוגית בכירה , המתמחה בהפרעות בתנועה - לא העלתה דבר, כאשר שללה את כל המחלות הנוירולוגיות הקשות , אך לא הצליחה לאבחן את מקור הבעיה. בביקור עם בתי בביה"ח היום , ראו אותי מס' רופאים (מומחים לריאות ילדים ול-C.F) - כולם אמרו שזה נראה כמו TD (דיסקינזיה מאוחרת), שחייבת טיפול דחוף ביותר. קראתי את החומר בנושא - נראה לי שהאבחון שלהם מדוייק. קראתי גם את תשובותייך בנושא לאחרים. השאלה היא , האם קיימת דרך כלשהי , לשפר/להגדיל את רמתהדופאמין בחזרה , כך שהתופעות הנוראיות ייפסקו? תודה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/03/2017 | 17:12לרוחמה שלום, טרדיב דיסקינזיה (TD) אינה מופיעה סתם. היא בדרך כלל מופיעה כתוצאה מטיפול בתרופות אנטי פסיכוטיות. הטיפול הטוב ביותר במקרים אלה הוא הפסקת התרופות ואחרי זמן מה זה מפסיק או שלא. אינני מבינה למה התכוונו בטיפול דחוף אולי כדאי לשאול אותם. מצד שני, TD אינה מופיעה פעם ביום אלא היא כל הזמן. זה יותר נשמע לי כמו המיבליזם אך עד כמה שאני מבינה זה נשלל. המיבליסמוס זו הפרעה שבה נפגע הגרעין התת-תלמי. לגרעין זה יש כאמור תפקיד חשוב במסלול הלא ישיר שאחראי לריסון תנועה. המחלה מתבטאת בתנועות הנפה של היד והרגל בצד הנגדי לצד הפגיעה. בברכה, דר' קרני רובין
וולבטרין ניצן ב 21/02/2017 | 13:59האם וולבטרין עשויה באופן עקרוני לטפל בדכדוך קל והפרעת קשב וריכוז..? תודה מראש ניצן בפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/03/2017 | 16:52לניצן ב שלום, וולבוטרין זה כדור נוגד דיכאון אשר נטען כי הוא מטפל בהפרעות קשב וריכוז. אני לא יודעת מה זה דכדוך קל, אך נראה לי שזה לא הטיפול. בברכה, דר' קרני רובין
שאלה בנוגע לקצבת נכות אנונימי 03/02/2017 | 10:51שלום וברכה אני בן 28 אני מקבל קצבת נכות מביטוח לאומי כבר 3 שנים (כל פעם מאריכים לי בשנה) 40% רפואי ו100% דרגת אי כושר מאובחן כבר כבערך שנה כלוקה בהפרעה סכיזואפקטיבית (לאחר אבחון פסיכודיאגנוסטי מקיף), לפני כן הייתה אבחנה של הפרעת אישיות והפרעה דו קוטבית בשנה הראשונה לאחר האשפוז הראשון שלי קבעו לי נכות על "הפרעת אישיות גבולית עם תסמינים דיכאוניים" בשנה השנייה זה היה על "הפרעה פיקטבית אצל הפרעת אישיות גבולית" ובוועדה האחרונה זה היה על "הפרעה אפקטיבית" פניתי גם למחלקת שיקום עם הזמן מה שאני רוצה לדעת זה איך לקבל כבר נכות יציבה כי כל פעם מאריכים לי את הנכות וזה עושה לי חרדות שאי פעם יפסיקו לי את זה כי אין לי תמיכה מהצד (אין לי הורים) ואם יפסיקו לי את הקצבה אחזור למצב לא טוב שאני נורא חושש שיקרה כי פעם לפני שהייתה לי את התמיכה והקיצבה לא הצלחתי להחזיק עבודה יציבה (החלפתי המון עבודות) וכמעט פגעתי בעצמי בין היתר בגלל לחצים כלכליים.. מה מומלץ לעשות? יש לי ועדה בעוד כמה חודשים, אבל העניין הזה כל היום מעסיק אותי אני גם מטופל במרפאה לבריאות הנפש גם אצל פסיכיאטר וגם אצל פסיכולוגית.. תודה מראשפתח בחלון חדש
קיצבה זה לאנשים נכיםאוסנת 03/02/2017 | 14:42יש מחלות קשות שמצדיקות קיצבה. סרטן, נכות פיסית, עיוורון... חרדה מחוסר קיצבה זו לא מחלה. בגיל 28 לרב האנשים אין תמיכה מההורים, ולכולם יש דאגות של פרנסה. אין סיבה לקחת מהקופה הציבורית, כל עוד אין הגבלה פיסית לעבודה. מחלת נפש היא לא מחלה שמצדיקה קיצבה ובטח לא קיצבה קבועה. זה שיש חוסר יציבות כלכלית ומחירי דירות גבוהים היא בעייה כללית ולא רק בעיה של "חולי נפש".
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/02/2017 | 20:54לאנונימי שלום, עלייך להצטייד במכתב מהפסיכאטר המטפל וגם מהפסיכולוג המטפל. כדאי גם לבקשר במרפאה שינסו לשיג לך סל שיקום. כמו כן, ייתכן שמגיעה לך אבטחת הכנסה וצריך לבקש זאת מהביטוח הלאומי. איפה אתה גר? אני שואלת כי ניתן לפנות ליד מכוונת כדי שיעזרו לך להכין את התיק ללא כל תמורה וידריכו אותך לגבי זכויותייך. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/02/2017 | 21:19לאוסנת שלום, חבל שאת כותבת דברים שאינך מבינה בהם. חולים סכיזופרניים וגם סכיזואפיקטיביים אינם מסוגלים לעבוד או שאינם מסוגלים לעבוד תקופות ארוכות. פגיעה נפשית היא הרבה יותר קשה מפגיעה פיזית ולכן אני לא מקבלת את מה שכתבת. לדאבוני זה גם נשמע פוגעני מאוד הצורה שבה כתבת. בברכה, דר' קרני רובין
לד"ר רובין - תשובה חוזרתאנונימי 23/02/2017 | 23:01היי ד"ר קרני, תודה שהארת את עיניי בנוגע לתביעת הבטחת הכנסה, בדיוק סיימתי להגיש אותה.. אני זכאי לסל שיקום וכבר מימשתי זאת ונמצא בתוך תכנית שיקומית, העניין שאני לא מצליח להחזיק בעבודה יציבה וזה משבש לי את החיים ומשפיע עליי כלכלית ונפשית ומערער לי את התהליך השיקומי שאני מנסה לבנות, כמו כן נוסף על כך החרדה מזה שאי פעם יפסיקו לי את הקצבת נכות מפני שכל פעם מאריכים לי בשנה, (כבר שנה שלישית), איך ניתן לקבל נכות יציבה? תודה
ברור שאינם מסוגלים לעבודאוסנת 24/02/2017 | 07:22כי הם מקבלים אנטי-פסיכוטי, במקרים רבים במינון גבוה. האבחנות האלה שגויות. כבר כמה פסיכיאטרים טענו שיש לי סכיזופרניה, בשיתוף פעולה עם המשפחה החולנית, ודחפו לי כנגד רצוני כדורים אנטי-פסיכוטים במינונים גבוהים שלא מאפשרים לעבוד או לתפקד. בין לבין הכפייה החולנית הזאת של הפסיכיאטרים כאשר מפסיקים/לוקחים מינון מאוד נמוך בהחלט אפשר לעבוד. "חולי נפש" שדורשים קיצבה, רואים רק את עצמם ולא אנשים שבאמת חולים שצריכים לחיות על קיצבה שהיא אפילו לא שכר מינימום. זה פשוט בדיחה לא מצחיקה לאבחן סכיזופרניה, לתת כדורים בכפייה ואז לטעון שאי אפשר לעבוד.
עוד שאלהאנונימי 24/02/2017 | 12:50סליחה על ההצפה, רציתי לדעת אם מבנה אישיות גבולי עם גלישות פסיכוטיות יכול להתקיים עם הפרעה סכיזואפקטיבית? או שזה "או זה - או זה"?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/03/2017 | 16:48לאנונימי שלום, אני מקווה שתגיע למצב שבו ניתן יהיה להפסיק לך את קצבת הנכות. בדרך כלל, קצבת הנכות מופחתת בהדרגה לפי גובה השכר של העבודה שאתה עושה אותה. לא מפסיקים בבת אחת. לגבי קצבה לצמיתות, בדרך כלל היא ניתנת כאשר מחדשים אותה פעם אחרי פעם. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/03/2017 | 16:49לאנונימי שלום, לטעמי זה או - או. אולי אחרים סבורים אחרת. בברכה, דר' קרני רובין
טיפול לקשישה בת 86 מיכל 20/02/2017 | 23:11אימי סובלת מפרנויה ורואה דמויות וקולות לא מסכימה לקחת טיפול ולכן אנחנו נותנים לה טיפות רספירדל בלי ידיעתה אני משוכנעת שזה יתגלה על ידה ואז אני אהיה אובדת עצות שוב האם אפשר במקום זה שהיא תקבל זריקה פעם בשבועיים? איך אפשר לגרום לה להסכים לזריקהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/03/2017 | 16:35למיכל שלום, אפשר להחליף את התרופה בזריקה. אני בספק שניתן לגרום לה להסכים לזריקה זו. בברכה, דר' קרני רובין
תרופות בהריון יעל 20/02/2017 | 21:47שלום אני מטופלת כשש שנים ב-IXEL 50 מ"ג - 2 כדורים ביום. הפסיכאטרית המליצה להפסיק את הטיפול בתרופה ולעבור לציפרלקס 10 מ"ג ביום.(תרופה שלקחתי בעבר) כמו כן פסיכיאטרית אחרת המליצה על לוסטרל. המליצו לי לא להפסיק טיפול תרופתי. רציתי לדעת מהן התרופות שמומלצות יותר בזמן הריון? ואלו שיש יותר מחקרים לגביהם. מה הסיכון לעובר? האם זה יכול לגרום לנזק בהתפתחות שלו בשלב מאוחר יותר? האם כדאי להפסיק בכל זאת? האם ניתן להניק אם תרופות מסוג זה? בנוסף בזמן המעבר מסוג אחד לשני האם כדאי לשלב בין הכדורים למספר ימים? (קיבלתי תשובה שונה משתי רופאות שונות) תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/03/2017 | 16:33ליעל שלום, למיטב ידיעתי, התרופה הכי מומלצת זה הלוסטרל. עדיף שתפני בשאלות אלה למרכז ליעוץ טרטולוגי במספר:02-5082825. אני מצטרפת להמלצה לא להפסיק את הטיפול התרופתי. לגבי ההנקה, מומלץ רווח של לפחות 3 שעות בין לקיחת התרופה לבין ההנקה. כדאי שתעשי את ההחלפה תחת השגחה של פסיכיאטר. ככלל, אני בדרך כלל מצליבה בין התרופות. בברכה, דר' קרני רובין
שאלה על ממרצים כולל מודפיניל דניאל 20/02/2017 | 14:34עדיף להוסיף מודפיניל או אדרל/ויויאנס לבעיות קשב וריכוז(שנוצרים מהדיכאון) והאטה, חוסר אנרגיה תשישות ועייפות, עקרונית אפשר להתשמש בשתיהם? מה עדיף? ואם זה לתגבר את האנטי דיכאוני לדיכאון עמיד?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה חוזרת ד"ר קרני רובין 07/03/2017 | 16:29לדניאל (אניני) שלום, אסור לקחת 2 סוגי תרופות ממריצות אם אתה לא רוצה להפוך לפסיכוטי. מודפניל עדיף לתשישות, עייפות וחוסר אנרגיה וניתן לתגבר איתו את התרופה נוגדת הדיכאון. מדוע אתה שואל את השאלה שוב?!! בברכה, דר' קרני רובין
ציפרילקב בפעם השנייה דרסי 20/02/2017 | 12:13שלום רב, האם זה נכון שבפעם השנייה שלוקחים את התרופה לאחר הפסקה. האפקטיביות שלה יורדת אם בכלל עוזרת?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/03/2017 | 16:28לדרסי שלום, קורה שהאפקטיביות יורדת ולעיתים שהיא בכלל לא עוזרת אך יותר שכיח שניתן לחזור ולהשתמש בתרופה. לעיתים במינון גבוה יותר מאשר בפעם הראשונה. בברכה, דר' קרני רובין
סימבלטה ן ATTENT אפ 20/02/2017 | 11:51שלום, רציתי בבקשה לדעת האם מותר ליטול יחד סימבלטה 60 מג עם אטנט 30 מג? האטנט עושה לי טוב, מצב רוח חיובי וריכוז לאורך היום דרך אגב האטנט מוכר רק כתרופה לקשב?פתח בחלון חדש
מוסיף שאלה לזה שמעליי עבור הרופאהאניני 20/02/2017 | 14:31עדיף להוסיף מודפיניל או אדרל/ויויאנס לבעיות קשב וריכוז(שנוצרים מהדיכאון) והאטה, חוסר אנרגיה תשישות ועייפות, עקרונית אפשר להתשמש בשתיהם? מה עדיף? ואם זה לתגבר את האנטי דיכאוני לדיכאון עמיד?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/03/2017 | 16:24לאפ שלום, מותר לקחת סימבלטה עם אטנט. האטנט זה אדרל והוא מוכר רק לקשב וריכוז. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 07/03/2017 | 16:27לאניני שלום, אסור לקחת 2 סוגי תרופות ממריצות אם אתה לא רוצה להפוך לפסיכוטי. מודפניל עדיף לתשישות, עייפות וחוסר אנרגיה וניתן לתגבר איתו את התרופה נוגדת הדיכאון. בברכה, דר' קרני רובין

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד