פורום פסיכיאטריה - עמוד 568
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
כשזה מגיע לפסיכיאטריה לא חושבים פעמיים. זמנו תור עכשיו למומחים שלנו:
כשזה מגיע לפסיכיאטריה לא חושבים פעמיים. זמנו תור עכשיו למומחים שלנו:
מישהוא יודע היכן ניתן להשיג לוסטרל? אני 07/11/2015 | 11:20היי במאוחדת ובסופר פארם יש מחסור והציעו לי סרנדה, מעדיפה את המקור. תודהפתח בחלון חדש
הימת לחיות 3 07/11/2015 | 11:38לוסטרל וסרנדה זה אותו חומר פעיל בדיוק
מת לחיות 3 על תיתן תשובות על הרכב כימי שלרותי 07/11/2015 | 18:03כדורים כאילו היית רופא. תשאיר לד"ר קרני רובין לענות על זה. לא תמיד אותו הדבר הוא בדיוק אותו הדבר. גם מיליגרם אחד של הרכב נוסף לתרופה יכול לשנות את השפעתה על מוחו של אדם. לא לענות בשאלות כאלה השאר למומחים לדבר את התשובה.
לוסטרלנטלי 07/11/2015 | 23:53גם אני מעדיפה רק לוסטרל ולא את התחליפים שלו.בחלק מסניפי הסופר פארם אפשר להשיג או בבתי מרקחת פרטיים.אני קונה לוסטרל באופן פרטי ללא הנחה של קופת חולים.יוצא פשוט יותר כסף
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 10/11/2015 | 21:24לאני שלום, ככלל, התחליפים אמורים להכיל את אותה כמות חומר פעיל כמו תרופת המקור פלוס מינוס 20%. יחד עם זאת קורה שתחליף אחד אינו פעיל כמו תרופת המקור בגלל בעיות ספיגה ועוד. במקרים מסוג זה יש מקום לנסות תחליף אחר. למשל במקרה זה להשיג סרטרליין. בברכה, דר' קרני רובין
ניתן לרכוש ללא מרשם?אורן 22/12/2016 | 10:31האם ניתן לרכוש לוסטרל ללא מרשם, ע״י בקשה מהרוקח בלבד?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 05/01/2017 | 20:19לאורן שלום, לא ניתן. בברכה, דר' קרני רובין
סטודנט בדיכאון ליאם 21/12/2016 | 15:56שלום, אני מצטער מראש אם הבעיה שלי לא רלוונטית לפורום הזה. לפני תקופה אמא שלי ואחותי חוו התקף מאני במקביל. מאז הן השתקמו אבל אני לאט לאט נובל. אני לא יודע אם זה קשור (זה כבר ממש מאחורינו) אבל אני לא מצליח להתרכז בלימודים. את שנת הלימודים שהיתה באותו זמן הצלחתי לעבור אבל השנה אני פשוט לא מצליח להתרכז. בהתחלה ניסיתי להכריח את עצמי ללמוד בשיטות סטנדרטיות ובעזרת טיפים שונים מהאינטרנט. אבל היום שום דבר לא עוזר, אני קורא משפט אחד בחומר ומתעייף. אני כל בוקר מתעורר ואומר לעצמי בלב כמה פעמים שאני רוצה למות ומיד מנסה להחליף את המשפט במילים טובות (לא אתאבד). הסביבה שלי היום טובה, הכל מסביב ממש טוב. ודווקא בגלל זה המחשבה שאני לא לומד כי אני פשוט עצלן קורעת אותי. אין לי כח לעשות ספורט שאהבתי מאוד לעשות ובגדול בא לי רק לשבת מול המחשב. אני בשנה האחרונה ללימודים ולא מאמין שאצליח לסיים את התואר. אני לא חושב שאני בדיכאון מז׳ורי כי אחותי עברה כזה וראיתי מה זה ואני לא שם. אבל אני לא מצליח להרים את עצמי. בדיקות הדם שלי נראות תקינות. אני לא מעוניין לקחת תרופות. אני יודע שסטודנטים רבים סובלים מאותה הבעיה אבל זה לא מנחם ולא עוזר. יש פתרון קסם שלא כתוב באינספור דפי האינטרנט? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 05/01/2017 | 20:11לליאם שלום, זה כן נשמע לי כדיכאון. חוסר האנרגיה וחוסר היכולת לאסוף את עצמך וההתעייפות מאפיינים את הדיכאון. לדעתי אם אתה רוצה לסיים את התואר עליך לקחת תרופות בזהירות תוך התחשבות בכך שיש את ההפרעה המאנית דפרסיבית במשפחה. האידיאלי היה לתת לך למיקטל ולעלות את המינון מאוד בהדרגה אבל אני מבינה שאתה מסרב. אולי תהיה מוכן לקחת תרופה שהיא צמחית: רמוטיב, שזה תכשיר המכיל בתוכו את צמח ההיפריקום (על שמו של היפוקרטס שהיה נותן צמח זה לתלמידיו כאשר היו נכנסים לדיכאון). במידה ותחליט על כך ברגע שתתחיל לצאת מהדיכאון יש להוריד את הכדור לחצי כדור ואחר כך להפסיק. לדעתי עליך להיות במעקב של פסיכיאטר עד שמצבך ישתפר. בברכה, דר' קרני רובין
סירקדין גל25 06/08/2015 | 22:47דוקטור רציתי לדעת אם בגילי( 25 )מותר להשתמש בסירקדין בשביל שינה? עד איזה מינון אפשר לקחת? יש לי בעיית שינה שנמשכת המון זמן אני נוטל פריזמה בבוקר וחצי מירו לפני השינה לפני כמה ימים לא היה פריזמה בבית מרקחת ונתנו לי פלוטין.אני כעירון בתחילת טיפול בפריזמה , פחות מחודש עם עליה הדרגתית עד 40 מ"ג. ועכשיו לוקח 2 כדורים של פלוטין ומרגיש יובש יותר ממה שיש לי בדר"כ. למה בבתי מרקחת מביאים את הפלוטין וכבר מפסיקים להביא את הפריזמה. לא רציתי לעבור לפלוטין ועוד רק בזמן שהטיפול עוד אמור להתחיל להשפיע אני מרגיש דיכאון עצום שאני עם בעיה שהכדורים SSRI רק מחמירים. יש לי את כל הסימנים האםפשריים של פיברומיאלגיה והראומטלוג קבע שאין לי. אני לא יכול עם היובש הזה סחרחורת ובחילה (שלושתם ביחד מנטרלים אותי) כל מה שאני אוכל מקשה לי על הנשימה אני ישן ולפעמים מפרקס במיטה עם תחושת נפילה וגלי חום.. אני לא יודע מה גורם למה? החוסר שינה לכל התופעות . או התופעות גורמות לחוסר שינה. אנא ממך תעזרי לי דוקטור פשוט קשה לי שממש לא זורם לי דם לעיניים לפנים , ממש כמו קשישים.. אני לא נבהל ומתרגש מכלום כי אני מבפנים רדום ועייף אבל באי שקט של עצבים משינה לא טובה. רעשים מפריע לי אור מפריע לי הגוף לא מתפקד. ואין שום תשובה לרופאים. איך אני יכול לדרוש נזעי חשמל בטיפול אמבולוטורי? עשיתי סדרה לפני שנה. אני מעוניין רק בעוד 2 או 3 אבל מבלי להיות מאושפז. איך אני מבקש את זה? תודה ולילה טובפתח בחלון חדש
אתה יכול להזמין את זה בתור תוסף מזוןאני 07/08/2015 | 09:51מחול melotenin
יש לך גם בשחרור מושההאני 07/08/2015 | 09:52כמו בארץ
כמה זה עולה בארץ?גל25 09/08/2015 | 18:10מחול כדורים קצת מפחיד להזמין
אין מה לפחדאני 10/08/2015 | 12:37בארץ זה יקר יחסית וצריך מרשם מחול אתה יכול להזמין מ puritan pride vitacost iherb בלי מרשם כי זה נמכר בתור תוסף ויש בשחרור מושהה זה מצויין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 12/08/2015 | 17:10לגל25 שלום, ראשית, פריזמה ופלוטין הינן שתיהן גנריקות מצויינות של פרוזאק ואין לכך שום משמעות איזה מהן אתה לוקח. שנית, לגבי הצירקדין למרות שמגבילים את הגיל רק מגיל 55 ניתן לקחת אותו בגילך והמינון הוא קבוע, של 2 מ"ג. ההגבלה לגבי הגיל נובעת מכך שהחברה רשמה את התרופה בתחילת דרכה בארץ כתרופה מגיל 55 ומעלה. כבר מלפני מספר שנים הם הבטיחו לשנות את הרישום כי יש מספיק מבדקים שזה עוזר בגילך, אך לא עשו זאת. מסיבה זו, אם אתה רוצה לקבל אותה דרך קופ"ח אז צריך שרופא המשפחה יכתוב בקשה מיוחדת או שתלך עם מרשם לבית מרקחת פרטי. מכל מקום, התרופה איננה בסל וההבדל במחיר איננו משמעותי בין קנייה פרטית לבין קניית מקופת החולים. כיום במרבית המקומות בהם ניתן ECT באשפוז, הוא גם ניתן כטיפול אמבולטורי. עליך לברר עם בית החולים האם יש להם ECT אמבולטורי. לגבי מה גורם למה, זה קצת כמו השאלה של מה קדם למה הביצה או התרנגולת? לדעתי חשוב לטפל ולא להתעסק עם שאלה זו. בברכה, דר' קרני רובין
תודה.והסירקדין עם מירו ופריזמה מותר?גל25 16/08/2015 | 18:39תודה מראש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 17/08/2015 | 13:38לגל 25 שלום, צירקדין עם פריזמה מותר. לגבי המירו השאלה היא מינון הפריזמה ומינון המירו. צריך להשגיח שלא תתפתח תסמונת סרוטונרגית. בברכה, דר' קרני רובין
40 מג פריזמה, חצי כדור של מירו 30גל25 17/08/2015 | 22:02תודה מראש
אני,מה השם של זה בשחרור מושהה באתר? ודוקטור . שאלהגל25 18/08/2015 | 13:50איך אפשר לדעת שזה בטוח לשימוש? דוקטור האם זה מותר לקחת תוסף שהוא מיובא מחול? לא יכול להזיק? אם זה לא בשחרור מושהה זה פחות טוב?
דוקטור מצאתי את התוסף הזהגל25 18/08/2015 | 14:01http://www.iherb.com/Natrol-Melatonin-TR-Time-Release-1-mg-90-Tablets/41639#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=melatonin&rc=193&sr=null&ic=12 האם הוא בטוח לשימוש?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 19/08/2015 | 20:06לגל25 שלום, אין לי מידע. בברכה, דר' קרני רובין
דוקטור לגבי המינוןגל25 19/08/2015 | 23:09המינון הוא 40 מ"ג פריזמה וחצי כדור מירו זה מינון שמותר עם סירקדין?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/08/2015 | 19:40לגל25 שלום, אפשר, למרות שאני לא מתה על המירו. בברכה, דר' קרני רובין
לגל שלוםאדם 04/01/2017 | 22:22מדבר אדם צעיר כמוך שסובל מהפרעות שינה קשות ומייסרות אשמח ליצור עמך קשר ! אם תוכל לכתוב לי את המייל שלך או כל כלי תקשורת אחר
לדר ולכל הסובלים בפורום דודו 02/01/2017 | 02:24האם בסופו של דבר התרופות הפסיכיאטריות באמת עובדות ומשתלם ליטול אותם ? מה יותר יעיל טיפול תרופתי או טיפול פסיכולוגי במיוחד cbt ?פתח בחלון חדש
הזהר לנפשךמישהי 02/01/2017 | 18:47אם תיקח כדורים תהפוך לחולה נפש ונכה.עכשיו תבחר
תגובהדודו 03/01/2017 | 00:17אז מה האלטרנטיבה לפסיכיאטריה ?
איך הגעת לזה?שירית 03/01/2017 | 18:04זה כמו מחלת סוכרת שבה חסר אינסולין - האם מטופל שלא יקח תרופות / אינסולין לסוכרת - לא יהיה חולה סוכרת? ועל אותו משקל, אדם מדוכא שחסר לו חומר כימי כלשהו במוח - סרוטונין וכד' - אם לא יקבל טיפול תרופתי - הוא לא יהיה חולה בדיכאון? נכון שיש להתאים את הטיפול באופן אינדיבידואלי ולהימנע מתרופות במידת האפשר - נניח בסוכרת אם דיאטה עוזרת אז עדיף ובדיכאון - אם שיאצו/דיקור וכו' עוזרים אז גם עדיף אך לעיתים , מה לעשות.. הכרחי להיעזר בתרופות
יקירתי, אוי שאת תמימה או שאת מתממתמישהי 04/01/2017 | 21:34מתי בפעם האחרונה שמעת על חולה סוכרת שנקשר למיטה כמו כלב ?כי זה מה שהולך בפסיכיאטריה, מה את משווה בכלל בין שני דברים שונים לגמרי ? אז תעשי לנו טובה וצאי מהסרט לה לה לנד שאת חיה בו...
למישהישירית 04/01/2017 | 22:19יש המון אנשים המטופלים בתרופות פסיכיאטריות וחיים את חייהם כרגיל . (וכמו בכל דבר, התרופות יכולות להיות יעילות ומסייעות ואף מצילות חיים ואיכות חיים, אבל גם מזיקות) תמיד יש מקרי קצה שמסכימה אתך שלא נוהגים עם המטופלים באופן אנושי, מקצועי והולם. וכדאי להיזהר מהכללות
ר.צ??מירי 31/12/2016 | 10:39תן סימן חיים?,
בוקר טובר.צ. 31/12/2016 | 11:49הפכתי לצופה מהצד, אני מגיב במקרים דחופים בלבד (ורק אם יש לי ידע)
חבל..מירי 01/01/2017 | 11:46חבל שהפכת לצופה מהצד עזרת להרבה עד שהרופאה ענתה
מזללר.צ. 04/01/2017 | 01:05עשית רע להרבה אנשים שעכשיו בגללך ובגלל יומרנותך לוקחים קוקטייל במקום תרופה אחת ולא מצליחים לצאת ממנו. תודה רבה, "דוקטור".
סוליאן + לישון בלילה. ניר 20/12/2016 | 09:33שלום רב, אני מקבל סוליאן כחודשיים במינון 800 מ"ג (400 מ"ג בבוקר + 400 מ"ג בערב). יש לי בעיה אחת עם התרופה הנ"ל,והיא שהשינה שלי מאוד לא טובה,וגם עם יקיצות מוקדמות. מה ניתן לעשות בנידון? (ללא!!! לערב בנזודיאזפינים וכדורי שינה). האם ישנם כדורים טיפוליים,שבמינון נמוך שלהם - יתרמו לי לשינה טובה? נ.ב.:כבר ניסיתי תרופות אנטיפסיכוטיות אחרות לפני:זיפרקסה,ריספרידל + סרווקוואל,אך ללא הועיל. תודה לך.פתח בחלון חדש
בבקשה ד"ר קרני תשובה/עזרה.!ניר 27/12/2016 | 06:55בנושא.
*תיקון:מטופל בסוליאן כחודש,ולא כחודשיים.!ניר 27/12/2016 | 06:58בנושא.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 01/01/2017 | 21:22לניר שלום, צר לי שהקפצת את השאלה כי בכך גרמת לעיכוב מתן תשובתי. ככלל יקיצות מוקדמות מאפיינות דיכאון. השאלה היא האם יש לך סממנים אחרים של דיכאון. הייתי מתייעצת עם הפסיכיאטר המטפל לגבי אפשרות שמדובר בהתפתחות של סימנים דיכאוניים. בברכה, דר' קרני רובין
האם סוליאן הכדור עצמו,אינו גורם לבעיות בשינה?ניר 03/01/2017 | 18:44שלום ד"ר קרני היקרה, האם סוליאן הכדור עצמו,אינו גורם,כחלק מתופעות הלוואי שלו לבעיות בשינה ו/או להרדם ולישון כמו כל בן אדם נורמאלי במשך הלילה (ללא יקיצות)? תודה רבה מאוד מראש. ניר.
דילגת על חלק מהשאלות (לת) יוליה 03/01/2017 | 10:59יש שאלות שנשאלו אתמול ורק חלקן קיבלו מענה. יש איזו סיבה מיוחדת?פתח בחלון חדש
פלוטין בהריון רונית 21/12/2016 | 16:22היי, לוקחת פלוטין 20 כבר כמה שנים עבור חרדות, דיכאון ובולמוסי אכילה, ומצבי מצויין. לפני 4 חודשים נכנסתי להריון ומאב מצבי הורע, כמעט כל התופעות חזרו. ביקשתי מהפסיכאטרית להעלות את המינון ל40 במחשבה שאולי זה יעזור, ואולי ההרעה היא בגלל ההריון, והיא נעתרה לבקשתי. אבל עכשו אני חוששת שאחרי הלידה לא אצליח לרדת חזרה למינון של 20, משום שתופעות הגמילה מפלוטין כ"כ נוראיות (התנסיתי בהן בעבר). אם אעלה ל-40, מה הסיכוי לדעתך שאצליח אחרי הלידה לרדת חזרה ל-20 ועדיין להשאר במצב טוב? תודה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 01/01/2017 | 21:59לרונית שלום, הייתי ממליצה להמשיך ב40 מ"ג עד חצי שנה לאחר הלידה ובמידה ותיהיי יציבה ניתן לנסות לרדת ל30 מ"ג. בדרך כלל אין תופעות גמילה דווקא בפלוטין בגלל זמן מחצית החיים הארוך. אינני יודעת לומר אם תוכלי לרדת או לא תוכלי לרדת אבל נראה לי שאם תעשי זאת במדרגה של 30 מ"ג זה עשוי להסתדר. בברכה, דר' קרני רובין
שלום..אשמח לעזרה מיכל 21/12/2016 | 14:28הייתי רוצה לדעת לגבי בעיה שיש לי.. אני בתור ילדה סבלתי מדימוי עצמי נמוך ומחוסר בטחון מאוד קשה. עברתי ילדות מאוד קשה בתחום הזה ועד היום זה מלווה אותי.. מגיל צעיר מאוד התחלתי לבנות לעצמי בדמיון דמות של מישהי מוצלחת, יפה שכולם אוהבים... ושקשה לי אני נכנסת לעולם של דמיונות ופשוט שוקעת בהם, מדמיינת שאני אותה הבחורה היפה והמוצלחת. אני יודעת שהדמיונות לא אמיתיים, אני נכנסת אליהם מסוג של בחירה. האם הבעיה מוכרת בפסיכיאטריה? מה יש לעשות בעניין הזה ? הייתי בעבר מאובחנת ב OCD וחרדות ולקחתי תקופה מסויימת סרנדה. אין לי כרגע חרדות או OCD, רק הקטע שאני נשאבת לעולם של דמיונות כדי להרגיש טוב עם עצמיפתח בחלון חדש
למה דילגתם עלי ?מיכל 24/12/2016 | 20:05בבקשה ...
דילגו עליך כי הםדוקטור איגור 25/12/2016 | 20:34לא יודעים איך לאכול אותך את הזייה התגובה שלך מראה שאת בן אדם עם נטיות לצד השני תפסיקי עם הסמים תעברי לספורט תפסיקי לרמות אנשים עשית יותר מדי קוק בחיים
"ד"ר" איגור - אל תגיב,תגובות,הנובעות מבורות וחוסר רגישות.!!!יוסי 26/12/2016 | 09:16בנושא.
לדוקטור איגורמיכל 26/12/2016 | 18:24מעולם לא נגעתי בשום סוג של סם.. ואפילו לא בסיגריה או אלכוהול..
ברור - מלאך.יוסי 27/12/2016 | 07:43בנושא.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 01/01/2017 | 21:51למיכל שלום, למרבית האנשים יש דמיונות שבהם בדרך כלל המקום הוא טוב יותר מהמציאות. כל עוד את יודעת שאלו דמיונות ולא מציאות אני מתקשה להבין מדוע יש רע בכך ומדוע יש צורך לעשות משהו בעניין. אין לי ספק שהדמיונות הם מקום טוב יותר ובריא יותר מאשר הסמים. אולי תסבירי לי מדוע זה נראה לך כל כך שלילי. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 01/01/2017 | 21:54ל"דוקטור איגור" שלום, אתה חסר רגישות ומראה בורות ולהבא אמחוק תשובות כאלו ממך או מכל אחד אחר. דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 01/01/2017 | 21:55ליוסי שלום, תודה, וכל הכבוד בברכה, דר' קרני רובין
האם אנטומין או פרוזק גורמים לעצירות? שי 21/12/2016 | 11:17שלום רב, השאלה בנושא. תודה מראש.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 01/01/2017 | 21:35לשי שלום, זה מאוד אינדיבידואלי ויכול להיות שכן ויכול להיות שלא. בברכה, דר' קרני רובין

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד