פורום פסיכיאטריה - עמוד 569
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
האם אנטומין או פרוזק גורמים לעצירות? שי 21/12/2016 | 11:17שלום רב, השאלה בנושא. תודה מראש.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 01/01/2017 | 21:35לשי שלום, זה מאוד אינדיבידואלי ויכול להיות שכן ויכול להיות שלא. בברכה, דר' קרני רובין
אי חשק מיני יואבי 21/12/2016 | 05:31שלום לפני שנתיים אושפזתי בבית חולים פסיכיאטרי עקב חרדות ודכאון ואובחנתי כחולה סיפיליס וטופלתי בבעיה, אני כרגע נוטל 200 מג סוליאן, 200 מג לוסטרל + 300 מג וולבוטרין, אני חייב לציין ששנתיים אין לי חשק מיני, אני כבר לא מקיים יחסי מין, ברצוני לדעת האם לתרופות הללו יש קשר לחוסר חשק מיני, או האם זה טראומה כתוצאה מהסיפיליס שהיה ?פתח בחלון חדש
תשובהמת לחיות 3 27/12/2016 | 03:52סביר להניח שזה מהסוליאן שמעלה פרולקטין. במינונים קטנים 50-100 הוא לא מעלה פרולקטין
בקשר להודעה קודמתיאבי 27/12/2016 | 15:35אני כרגע נוטל 200 מג סוליאן אם אני ארד ל 100 מג אז החשק המיני יחזור כשהיה ? או שעדיף לשקול תרופה אחרת ?
הירונן 29/12/2016 | 09:43כן הוא יחזור
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 01/01/2017 | 21:33ליואבי שלום, בהמשך למה שנכתב לך, יש מקום לבדוק את רמות הפרולקטין. במידה והן גבוהות אז האשם הוא בסוליאן ובמידה ולא זה יכול להיות תוצאה של הטראומה. אני סבורה שיש מקום להתייעץ עם הפסיכיאטר המטפל לגבי ספציפית זו. בברכה, דר' קרני רובין
התחלתי עם גאודון וכבר לא סובל את התופעות לוואי רוני 20/12/2016 | 03:14עדיף לי במקום גאודון לקחת למיקטל? אני סובל מחרדות דיכאון עמוק ברמה הכי גבוהה שיש לא קם מהמיטה כמעט לא יכול לישון רק סיוטים ראיתי את השדים השתגעתי הביטוח לאומי יממח שמם החליטו לקחת לי את הקיצבה אני כבר לא מתמיד עם שום פסיכיאטר עקב הרמה הנמוכה של הפסיכיאטרים בארץ הלכתי עד לפרופסורים הכי נחשבים במרכז וכלום אף אחד לא עוזר כולם שם בתל אביב נראים מכורים לקוק ומצידם להמשיך לחרטט את המטופלים העיקר לעשות עוד כסף ,כל הרופאים ,בקיצור למיקטל או גאודון?פתח בחלון חדש
הימלפפון הרעם 24/12/2016 | 09:17אתה לוקח עוד כדורים?
סיוטיםאנונימית 24/12/2016 | 14:55נטלתי גאודון 120 מ״ג במשך חצי שינה, היו לי גם סיוטים מטורפים, יותר נכון ביעותים.. הפסיכיאטרית שלי כמובן טענה שאני מדמיינת.. רק שתדע שאתה לא לבד..
שמעישיפרה 25/12/2016 | 20:33את אמיצה שלקחת מינון כזה גבוהה אני מחזיק ממך שבכלל לא התאשפזת אחרי מינון כזה וואו איזה חזקה את אכלתי פעם שלוש טריפים והיה לי פחות סיוטים
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 01/01/2017 | 21:17לרוני שלום, אינני יכולה לשפוט לגבי מצבך הספציפי. ככלל גאודון איננה תרופה אנטי דיכאונית. למיקטל היא תרופה נוגדת דיכאון טובה בדיכאון ביפולרי (דיכאון של מאניה דפרסיה). בברכה, דר' קרני רובין
טיפול בחשמל לPTSD ודיכאון תום 12/12/2016 | 23:48חליתי בדיכאון שנוצר מטראומה והטראומה כרגע כבר לא תוקפת אותי בכלל ויש סימני דיכאון מאובחנים והמצב לא משתפר תחת תרופות. לשקול גראס רפואי או טיפול בחשמל, כי כרגע זה יותר דיכאון ואני לא נזכר במקרה שקרה?פתח בחלון חדש
לי חשמל לא עזרגיל27 13/12/2016 | 00:02אבל אי אפשר לדעת.. תברר את זה לעומק בהצלחה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 13/12/2016 | 17:20לתום שלום, אינני יודעת לענות מבלי לבדוק אותך ולא ברור לי מה זה תחת תרופות (איזה תרופות? איזה מינון? במשך כמה זמן? וכו'). ההזכרות בטראומה איננה הסימפטום היחידי של PTSD ולכן אני לא יודעת אם מדובר בטראומה או בדיכאון נלווה לטראומה. הייתי פונה לייעוץ פסיכיאטרי נוסף. בברכה, דר' קרני רובין
תשובהתום 14/12/2016 | 00:27דיכאון נוצר ממעשה קבוצתי של אלימות פיזית קשה מאוד הוא התחיל מטראומה והמשיך בדיכאון וממשיך;יש מצב דיכאון נלווה לטראומה שהתחיל כPTSD-מצטט אותך. נוסו אצלי המון והמון עם מינונים בעליה כמה שניתן ^רק לסמן v על ברינטיליקס וסימבלטה שלא נתנו לי^ וחיזוק אביליפי לא הצליח וטריציקאליות עם SSRI במינון שהזכרת לא פעם כאן. גראס רפואי יקל ואולי אף יחמיר ולא מתאים או חשמל ומצבם של הרוב במחלקה מולי לא השתפר ונוספה בעיה שמאז הטיפול האחרון לפני שנה עדיין יש בעיות זיכרון שאמורים היו לחלוף , יש שתי מקרים שלמרות ההפרעות בזיכרון שיפר דרמתית את המצב של מטופל שהבריא והוא היה איתי באשפוז והשני במגמת שיפור גבוהה. איך שאת שומעת את המצב זה מצב לחשמל אם השינויים התרופתיים הבאים לא ישפיעו או גראס רפואי? לחכות ללגליזציה או אי הפללה כי מחוסר סבלנות אנשים כמוני יכולים להסתבך עם החוק אם זה לייבא זרעים מחול ולגדל או להשיג בארץ ולגדל או לקנות רפואי וזה באשמת גלעד ארדן
שמעתי על הליך טיפולי שנשמע בדיוניתום 15/12/2016 | 17:50שמעתי מרופא פסיכיאטר על הליך טיפולי שמבוצע בעיקר בארצות הברית ובו במקרים קשים של דיכאון משתמשים בלייזר לשריפת אזור מסויים במוח שאחראי וקשור לדיכאון,זה נשמע בדיוני, מכירה טיפול כזה?תוכלי לשתף אותנו במה את יודעת ומה השם של הליך טיפולי זה?
בברצלונה יש גראס נגד דיכאוןתום 15/12/2016 | 17:52אנחנו כנראה רגילים למינים והסוגים שקיימים בארץ, אבל בברצלונה יש גראס שהוא אנטי דיכאוני אני אשתף יותר מאוחר את השם של הסוג והגזע לעומק
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 19/12/2016 | 16:12לתום שלום, 1.ממה שאתה מתאר זה שאתה סובל מPTSD עם דיכאון נלווה במצב זה יש מקום לניסיון בטיפול בקאנביס רפואי בשילוב עם נוגדי דיכאון. 2. אין לי מושג על מה אתה מדבר. בהדסה ואם אני לא טועה גם באיכילוב, משתילים אלקטרודות לאזורים שגורמים לדיכאון וזה נקרא DBS, הטיפול הזה בארץ עדיין בשלבי ניסוי לדיכאון. בברכה, דר' קרני רובין
מה עם טיפול בגרייה או חשמלתום 19/12/2016 | 17:59זה יכול לעזור אם תרופות לא עוזרות? כל החיים גראס?
מאיפה נשאב כוחות לקבל רישיון לגראס רפואירוני.א 19/12/2016 | 19:02למי יש בכלל כוחות עם דיכאון
לוקחים סיכון?שאלה לרופאהרוני.א 19/12/2016 | 19:56אם אקח טיפול בחשמל יהיו הפרעות בזיכרון ויש סיכוי שגם לא יעבוד עלי ומצד שני אולי יעבוד ואם זה דיכאון שהוא מתלווה לטראומה אז חשמל אולי יעזור ואולי לא ונראלי רוב הסיכויים שלא,אני גם פוסט טראומה אבל לא נזכר במה שקרה ובעקבות מה שקרה נכנסנתי לדיכאון,אבל זה אירוע נדחק שבכיתי בגללו בהתחלה ועכשיו שנים אחריי יש דיכאון בלי זיכרונות או סיוטים,מה זה נקרא? מה הטיפול? המון תרופות לא הועילו ככה שנשאר לי להתאבד וזהו כי זה מצב לא ניתן לשינוי שנתיים תחת תרופות פסיכיאטריות ועכשיו ננסה ברינטלקס ולא יעזור אקפוץ מהר ואגמור את הסבל
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/12/2016 | 16:39לתום שלום, טיפול בחשמל יכול בהחלט לעזור כאשר הוא ניתן עם טיפול נוגד דיכאון וכך גם טיפול בגרייה. אחוזי ההצלחה של ECT (נזעי חשמל)כשהוא ניתן כטיפול משלים לטיפול תרופתי הם יותר מ70%. אחוזי ההצלחה של טיפול בתרופות הוא כ66% וכך גם אחוזי ההצלחה של גרייה מגנטית עמוקה. האחוזים אינם חופפים. במילים אחרות, חלק מאלה שלא יגיבו לתרופות, כן יגיבו לאחד מהשנים האחרים. במצבים של פוסט טראומה, לפעמים הטיפול היעיל ביותר הוא טיפול בקנאביס רפואי בשילוב עם תרופות נוגדות דיכאון. ייתכן שעיבוד הטראומה או בפסיכותרפיה או עם EMDR, יכול לייתר בהמשך את הצורך בקנאביס. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/12/2016 | 16:40לרוני א שלום, דווקא אצלך הייתי מנסה לטפל בך עם EMDR בנוסף לטיפול תרופתי. בברכה, דר' קרני רובין
תשובהרוני.א 20/12/2016 | 16:53למה טיפול בEMDR אם הטראומה בשבילי כבר היסטוריה שנדחקה למרות שהדיכאון נוצר ממנה? ומה עם חשמל או טיפול בגרייה של מגנטים לדיכאון שלא מושפע מתרופות?
ועוד דבר?רוני.א 20/12/2016 | 16:54אם לא מושפע מהתרופות כבר שנתיים בדיכאון אפשר לנסות תרופות של קשב וריכוז כדי לשפר את המצב?או לשלב אותם עם הטיפול בדיכאון?
שואל לגבי חשמל ומגנטיםרוני.א 23/12/2016 | 23:01כי מדובר על דיכאון נלווה לפוסט טראומה,עכשיו רק דיכאון אז אין לי מושג אם חשמל מתאים למצב?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 01/01/2017 | 21:10לרוני.א שלום, אם הפוסט טראומה היתה היסטוריה לא היה דיכאון. כפי שכתבתי לעיל, ניתן לנסות טיפול בחשמל או בגרייה בדיכאון עמיד. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 01/01/2017 | 21:13לרוני. א שלום, ניתן לנסות שילוב עם תרופות להפרעות בקשב וריכוז. לפעמים יכול לעזור ולפעמים יכול להחמיר את המצב. בברכה, דר' קרני רובין
כדורים פסיכיאטרים הריון אני 19/12/2016 | 17:27סרוקוול 300 למוטיגין 200 ציפרלקס 15 בעבר לפני טיפול פסיכיאטרי היו לי הפלות חוזרות בשלבים מוקדמים של הריון. תוצאות בדיקת דם של קרישיות יתר היו גבוליות והיו רופאים שהמליצו פעם הבאה להזריק קלקסן ואחרים טענו מיותר. האם התרופות הנ"ל עשויות להשפיע באיזשהי צורה על קרישיות ועל כן יהיה אולי יותר ברור אם יש צורך בקלקסן או לא? במידה ואת לא יכולה לענות, ידוע לך איזה מקצוע רפואי יכול לחוות דעה? דווקא בהריון לא חוששת מבעיות נפשיות, אבל מאוד חוששת מה יקרה לאחר הפלה או לידה. הבעיות לרוב מתחילות עם קבלת הוסת אחרי ההפלה. האם יש משהו שניתן לעשות למנוע התקף בלי לסכן את העובר ובאיזה שלב צריך לקחת את התרופות? האם כרגע יש מה לשנות מינונים או תרופות לאור ההריון?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 01/01/2017 | 21:05לאני שלום, כפי שכתבתי לך, נושא קרישיות היתר שייך להמוטולגים וחייבים להתיעץ איתם. נושא מניעת ההפלה שייך לגניקולוגים. את היעוץ בענייני תרופות בזמן הריון ניתן לקבל מהמרכז הארצי ליעוץ טרטולוגי במספר 025082825. בעיקרון ניתן לקחת תרופות אלה בהריון. בברכה, דר' קרני רובין
תרופות פסיכיאטריות הריון אני 19/12/2016 | 14:17לוקחת סרוקוול 300, למוטיגין 200, ציפרלקס 15מג. גיליתי עכשיו הריון טבעי. היו לי בעבר הפלות. דווקא בהריון הרגשתי נפשית טוב אבל מחזור אחרי הפלות היה מוציא אותי מאיזון. ועוד לפני ההפלה הטבעית הייתי מרגישה ירידה ברוגע כשבועיים לפני ההפלה (כנראה באמת היה קשר בין ההורמונים למצב הנפשי). בגלל שהיו לי הפלות קודמות המטולוגים חלוקים אם יש בעית קרישיות יתר (בדיקות דם גבוליות).בהריונות הקודמים הייתי ללא תרופות. האם התרופות הנ"ל משפיעים באיזשהי צורה על קרישיות יתר ועל כן נוטות את הכף לכיוון מסויים אם כן יש צורך בקלקסן או לא? איזה מקצוע רפואי יכול לתת תשובה מוסמכת לגבי שילוב התרופות הנ"ל עם קלקסן? האם יש מה לשנות טיפול תרופותי בגלל ההריון? מאוד חוששת מה יהיה במידה ויפיל- האם יש משהו שניתן לקחת כדי למנוע התקף במקרה שיהיה הפלה בלי לסכן את ההריון? החוסר שליטה בדר"כ היה מגיע במחזור לאחר ההפלה ולא ההפלה עצמה (שעד היום היו טבעיות). במקרה של לידה גם חוששת לא כ"כ מלידה אלא מקבלת מחזור אחרי לידה. מה ניתן לעשות כדי למנוע התקף?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 01/01/2017 | 21:01לאני שלום, ראשית הציפרלקס, הסרקוול והלמיקטל במינון זה מותרים בהריון. לא ידוע לי שהם גורמים לקרישיות יתר אך ייתכן ויותר מידע ניתן לקבל מההמטולוגים. ככלל כדאי להתיעץ בנושאים אלה עם מרכז ארצי ליעוץ טרטולוגי במספר 025082825. לגבי מניעת ההפלה הגורם המוסמך הוא הגניקולוגים. בברכה, דר' קרני רובין
דחוף! האם מבחינת הפסיכיאטריה סקס בתשלום זה דבר נורמלי? מישהו 19/12/2016 | 11:09אני אדם בעל תסמונת אספרגר ( אוטיזם בתפקוד גבוה ). האם יש פסיכיאטר בעולם שיסביר להורים שלי, שמגוננים עליי יותר מדי, שאני יכול ללכת לנערות ליווי ? ( במיוחד אם שדכנית תאבחן אותי כאחד שלא יכול לקיים זוגיות נורמטיבית )פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 01/01/2017 | 20:42למישהו שלום, סקס בתשלום קיים בכל העולם וזה פתרון במיוחד לאנשים שאינם יכולים לקיים זוגיות נורמטיבית. בברכה, דר' קרני רובין
עלייה מתונה בויפאקס אל 01/01/2017 | 18:03שלום. התחלתי לקחת את התרופה ויפאקס. כרגע אני לוקח את המינון של 37.5. בעבר לקחתי כבר את התרופה והגעתי עד למינון של 150. אני מעוניין לעלות במינון ולהגיע למינון של 150 אז רציתי לדעת כמה זמן לקחת כל מינון עד שאגיע ל150. תודה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 01/01/2017 | 19:10לאל שלום, אין סיבה לעלייה כה איטית בויאפקס במיוחד כאשר כבר קיבלת בעבר אותו. הייתי מתחילה עם ואפקסXR במינון של 75 מ"ג, למשך יומיים ועולה למינון של 150 מ"ג למשך שבועיים ואם זה לא עוזר מעלה ל225 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
חציית כדור אטולנזפין גידי 18/12/2016 | 20:13שלום בזמנו כתבת שמותר לחצות כדור אולנזפין ללא פס חציה ואת החלק הנותר לעטוף בניר כסף. שאלתי הזמן שאני חוצה את הכדור ובולע חצי. החצי השני נותר למספר שניות חשוף עד שאני עוטף בנייר כסף האם זה לא פוגע בחצי הנותר והאם לא מסוכן לקחת אותו למחרת?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 01/01/2017 | 19:05לגידי שלום, ראשית הזמן שלוקח לך עד עטיפת המחצית השנייה של הכדור איננה משמעותית. שנית הסכנה היחידה שיכולה לנבוע מהשארת הכדור ללא עטיפה, היא שהכדור לא יהיה פעיל. בברכה, דר' קרני רובין
שילוב גאודון עם קלונקס ron 18/12/2016 | 12:46אז ככה, אני בן 24 סובל מכל סוגי הדיכאון וחרדות שיש התחלתי לקחת גאודון פעמיים ביום 20 מ"ג כל כדור, אפשר לערבב עם קלונקס חצי מ"ג? והשאלה היא מתי כדאי לי לקחת כל אחד? והאם זה נכון שחייב ארוחה של 500 קלוריות לפני שצורכים גאודון 20 מ"ג? כי הבנתי שאני צריך בבוקר ושלוש שעות אחרי רק מה שאני רוצה לדעת זה מתי להשחיל את הקלונקס? אפשר בין לבין? כי הגאודון עדיין לא משפיע אני לוקח אותו רק 3 ימיםפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 01/01/2017 | 19:02לרון שלום, זהו שילוב שדורש מעקב אחרי תופעות לוואי של דיכוי מערכת העצבים המרכזית. זמן מחצית החיים של קלונקס הוא 23-26 שעות ולכן אינני סבורה שיש משמעות למתי הוא נלקח לעומת הנטילה של הגיאודון. הגאודון יש לקחת לאחר ארוחה של 850 קלוריות שאם לא כן כ80% מהתרופה איננה נספגת. גאודון אינו מהטיפולם המומלצים כנגד דיכאון. במינון זה יכול להרגיע מעט. בברכה, דר' קרני רובין
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד