פורום פסיכיאטריה - עמוד 606
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
החלפת סרוקסט
אני 25/10/2016 | 19:33אני לוקח סרוקסט (פעם שנייה בחיי כבר) סובל מחרדות כבעיה עיקרית עם תסמיני דכאון ואובססיות חהפרעות אישיות לפי מה שאומרים הפסיכיאטרים 60 מג כ 11 חודשים בהודשים היה נהדר(מהימים הראשונים היה שיפור משמעותיללא הגברת חרדה) אחרי זה ההשפעה נחלשה עד כלא קיימת ניסיתי ויאפקס כשבוע ולא יכלתי לסבול את ההרגשה הרעה שהוא עשה לי לא משנה כמה כדורי הרגעה לקחתי ניסיתי אנפרניל לא עזר לי ניסיתי ציפרמיל עם אנפרניל לא עזר לי פבוקסיל לקחתי בהתחלה 50 ו 100 והיה הרגשה טובה בימים הראשונים אחרי זה ניסיתי להעלות ל 150(המטרה הראשונית להגיע ל 200 ואחרי זה לראות לאן ממשיכים) וב 150 פתאום התקפי חרדה ודכאון ולא יכלתי לסבול את זה לא משנה כמה כדורי הרגעה לקחתי אולי הייתי צריך להעלות בבום 100 ואז ישר 200 בפבוקסיל כמו כן ניסיתי איקסל כ חודש לא עזר במינון 50 מג וניסיתי עוד כדור מה snri האחרון ברח לי השם שלו סימבלטה כמה חודשים ועזר לי בהתחלה והפסיק לעזור עכשיו אני שואל האם כדאי לי לנסות שוב את הפבוקסיל הבנתי שיש לו בעיות עם הקפה ואני שותה הרבה קפה כמה כוסות טובות ביום כי בהתחלה שלקחתי אותו היה הרגשה טובה רק שהעליתי ל 150 משום מה התחיל ל פתאום הרגשה איומה אולי הייתי צריך קפיצות גדולות יותר ?פתח בחלון חדש-
יש להגיד
אני 25/10/2016 | 19:35שעם הסרוקסט התחלתי כמה ימים 20 אחרי כמה ימים 40 ואחרי עוד כמה ימים 60 מג קפיצות גדולות במעט זמן והיה סבבה לגמרי כמו כן היה שינויים במצב רוח יחסית די גדולים -
ניסיתי בעבר לוסטרל כמה ימים
אני 25/10/2016 | 19:38והייתה לי הרגשה מוזרה מן חוסר נוחות איתו ככה שהייתי מעדיף לא לנסות אותו -
יש לציין
אני 25/10/2016 | 19:39שלקחתי את הפבוקביל סימבלטה ואנםרניל עם ציפרמיל עם סרקוול 150 ועכשיו אני בלי הסרקוול
-
-
פבוקסיל וחוסר רגישות
שלום 25/10/2016 | 12:25צהריים מעולים,לדוגמה כשאני מגרד בשיער או באזור הפנים (על האף)אני מרגיש את זה שאני או מישהו נוגעים בי אבל לא כמו שהייתי מרגיש בעבר, כאילו מין תחושת חוסר רגישות כזאת,זה יכול לנבוע מזה שאני לוקח פבוקסיל כבר שלושה שבועות, אני לא ממש מרגיש את הנגיעה או הגירוד מרגיש רק קצת, זה קצת מוזר לי כי זה לא היה בעבר ושמתי לב לזה עכשיופתח בחלון חדש-
קצת יותר
שלום 25/10/2016 | 12:29כאילו אני יכול לגרד ולגרד חזק חזק מדי בגלל שאני לא מרגיש כל כך -
אני לא מרגיש שאני מגרד ומגרד ממש חזק
שלום 25/10/2016 | 16:23אני לא מרגיש שאני מגרד ומגרד ממש חזק בגלל זה וזה יוצר אדמומיות כי אני לא ממש מרגיש
-
-
ברינטליקס
נוני 24/10/2016 | 15:20היי התחלתי לקחת ברינטליקס.התחלתי ב 5 מג 3 ימים ועליתי ל 10 מג יום אחד כבר.תופעות הלואי הן בחילות כאב ראש חוסר תאבון והקאות.1) כמה זמן ימשכו התופעות על פי מה שידוע.2) מה ניתן לקחת כדי להקל על התופעות תודהפתח בחלון חדש-
ברינטליקס
נוני 24/10/2016 | 15:27אשמח לשמוע תגובות של משתמשים ברינטליקס.כיצד הם צלחו את תופעות ההתחלה. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/10/2016 | 19:43לנוני שלום, לאור הרגישות שלך הייתי ממליצה שתמשיכי עם 5 מ"ג כשבוע שבועיים נוספים ואז תנסי לעלות שוב. היה לי מטופל שלא ניתן היה להתגבר על ההקאות והיה הכרח להפסיק את הטיפול. לעומת זאת, אחרים לאחר הסתגלות מצליחים להמשיך. מהסיבה הזו, אני ממליצה מאוד שהתחלת הטיפול תעשה בליווי פסיכאטר. בברכה, דר' קרני רובין -
לנוני שלום רב
חביב 25/10/2016 | 14:07איך את מרגישה עם התרופה?? עושה לך טוב.? -
ברינטליקס
נוני 25/10/2016 | 14:16התחלתי 3 ימים 5 מג ועליתי ל 10 יום אחד.יכול להיות שזה צירוף מקרים או בגלל התרופה.נתקפתי במיגרנה איומה למשך מספר ימים עד היום כולל בחילות וההקאות.הפסקתי את הברינטליקס למספר ימים.יש להוסיף שאני בעבר סבלתי מיגרנות עד שעשיתי ניקוי רעלים ושינוי תזונה לפני כשנה והנה זה שוב חזרה המגרנה ( האחרונה היא פעם שנייה בזמן האחרון.הראשונה הייתה בעוצמה נמוכה ממש). הכול כמובן בפיקוח של פסיכיאטר .
-
-
תרופות פסיכיאטריות והשפעתן (לת)
מיכאל נ 25/10/2016 | 13:48שלום וברכה אני נוטל: אביליפיי 2.5 מ"ג לוסטרל 100 מ"ג למיקטל 150 מ"ג שוקל 106 וגובה 1.77 בעקבות עליה במשקל עשיתי בדיקות דם עם ובלי התרופות (לראות כיצד הן משפיעות על המערכת המטבולית) ראיתי שיש שינויים בטריגליצרידים ובבלוטת התריס התוצאות הן: TSH עם תרופות - 0.88 mIU/L בלי תרופות - 1.90 mIU/L TRIGLYCERIDES עם תרופות - 112 mg/dl בלי תרופות - 72 mg/dl רציתי לדעת, מהתרופות הנ"ל שאני לוקח - למי יש את ההשפעה הכי גבוהה על שני ערכים אלו? אביליפיי 2.5 מ"ג לוסטרל 100 מ"ג למיקטל 150 מ"ג תודה מראשפתח בחלון חדש -
טיפול תרופתי
סובלת 21/10/2016 | 15:30הרפואה מתקדמת,כיום יש פתרונות למחלות שעד לא מזמן נחשבו לגזר דין מוות, ואילו הפסיכיאטריה?הפסיכיאטריה תקועה. תרופות ssri ו snri לא נותנות מענה אמיתי לחרדות ודיכאון, ייסורי הנפש, הכרוכים בניסוי וטעייה עד להתאמת הכדור מחלישים, תופעות הלוואי איומות. הרי לאף פסיכיאטר אין באמת מושג אם חרדוצ ודיכאון הם תוצאה של מחסור בסרטונין, אין דרך לבדוק את זה. כבר שנתיים שאני סובלת ייסורי נפש ומפחים בניסיון למצוא תרופה מתאימה.אף פביכיאטר לא יודע לומר לנו איזה נזקים עושות התרופות לטווח ארוך או אפילו קצר,הרי כולנו חווים את כאבי הראש,הרעג,כאבי השרירים,ראייה מרצדת ומה לא כשאנחנו מתחילים ליטול תרופה מהמשפחות שציינתי,אז מה הסיכוי דלא ייגרמו נזקים.יכולתי לחיות עם זה בשלום אם היה נמצא הכדור שמתאים לי. אבל עייפתי.עייפתי. מעדיפה את מכאובי הדיכאון והחרדות ולפי דעתי הפסיכיאטריה תקועה והיא תהיה תקועה עוד שנים רבות, הלא כן ד"ר רובין?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 23/10/2016 | 14:55לסובלת שלום, אינני מסכימה איתך. מניסיוני העתיר במטופלים דיכאוניים עם דיכאון עמיד או לכאורה עמיד, בסופו של דבר למעט שלושה מטופלים שאולי בהם הבאתי רק להקלה של כ-50%, ביתר השגתי רמיסיות. בברכה, דר' קרני רובין -
השאלה הכי מסקרנת היא לרופאה והיא...
ניצן 23/10/2016 | 18:13כיצד השגת רמיסה מוחלטת לאלו שהיו תחת הגדרה של דיכאון עמיד או רמיסה חלקית ושיפור בתסמינים לפחות? אישית אצלי עד שלא ניסיתי ברינטיליקס אף תרופה לא השפיעה עליי גם במינונים גבוהים וגם כשהפסיכיאטרית נתנה פבוקסיל 250 מ"ג עם מרוניל 150 מ"ג, זה עזר קצת והפסיק להשפיע ככה שזה נכשל אצלי בעצם הכי מסקרן זה מה נתת לאלו שהיו תחת הגדרה של דיכאון עמיד או שלא הגיבו לטיפול בתרופות עד אותה עת, איזה תרופות שילבת מבלי להתחשב בפבוקסיל עם מרוניל כי זה נכשל אצלי? -
לניצן
דיכאון 23/10/2016 | 18:28כל כך מעודד לשמוע שברינטליקס עבד לך. התרופה על שולחני ואני מחפש לשאוב עידוד. תוכל/י לספר יותר ולהעניק עוד תקווה? וגם פרטים על מינון ועל הדרך למינון הזה (כמה זמן על כל מינון עד להגעה ליעד). אשמח לשמוע דברים אופטימים! חג שמח! -
כדאי לשאול כאן את הרופאה עם איזה שילובים היא משתמשת בחולי דיכאון שמוגדרים עמיד?
ניצן 24/10/2016 | 02:38אני אישית שמעתי מהפסיכיאטר שלי את השילובים שמחזקים את הפבוקסיל באלטרול ובאנפרניל ואישית הם נכשלו אצלי. זה שילוב שחוזר כאן בפורום שוב ושוב ע"י הרופאה המקסימה, מה שמסקרן אותי זה מה עושים אם שילוב זה לא צלח, עם איזה שילובים אחרים הרופאה הצליחה להביא לשיפור תסמינים אצל חולים בדיכאון שהוגדרו עמיד ולא הגיבו לטיפול? כדאי לשאול כאן את הרופאה עם איזה שילובים היא משתמשת בחולי דיכאון שמוגדרים עמיד וזכתה איתם להצלחה ברמיסת הדיכאון או לפחות במינימום שיפור בתסמינים, אישית קראתי בפורום פסיכיאטריה באנגלית שברינטיליקס עזר למישהו שהיה מוגדר תחת דיכאון עמיד וזה הצליח אצלו להביא לרמיסת הדיכאון בשילוב טיפול התנהגותי סיביטי, התחננתי לפסיכיאטר החדש לנסות ברינטיליקס ולאחר תקופת הסתגלות התסמינים אט אט התחילו להעלם וחזרתי סוף סוף לתפקוד מלא שמחת חיים, אישית לא חושב שזה יעבוד על כל אחד כי יש שילובים יותר מוצלחים מזה והתרופה לא כזאת זולה -
אשמח לשמוע תשובה ממך
ניצן 24/10/2016 | 20:39דוקטור מאוד מודה לך,אני מודה שאם היה לי כסף ולעוד חברי פורום היו באים אלייך פרטי, לצערנו הרב במרפאות ציבוריות למיניהם כולל של קופת חולים או בתי חולים אי פסיכיאטרים ברמות שלך ולכן בגלל זה ובגלל חוסר כספי אנחנו נאלצים לשאול אותך כאן שאלות חוזר על ההודעה הקודמת אני אישית שמעתי מהפסיכיאטר שלי את השילובים שמחזקים את הפבוקסיל באלטרול ובאנפרניל ואישית הם נכשלו אצלי. זה שילוב שחוזר כאן בפורום שוב ושוב ע"י הרופאה המקסימה, מה שמסקרן אותי זה מה עושים אם שילוב זה לא צלח, עם איזה שילובים אחרים הרופאה הצליחה להביא לשיפור תסמינים אצל חולים בדיכאון שהוגדרו עמיד ולא הגיבו לטיפול? כדאי לשאול כאן את הרופאה עם איזה שילובים היא משתמשת בחולי דיכאון שמוגדרים עמיד וזכתה איתם להצלחה ברמיסת הדיכאון או לפחות במינימום שיפור בתסמינים, אישית קראתי בפורום פסיכיאטריה באנגלית שברינטיליקס עזר למישהו שהיה מוגדר תחת דיכאון עמיד וזה הצליח אצלו להביא לרמיסת הדיכאון בשילוב טיפול התנהגותי סיביטי, התחננתי לפסיכיאטר החדש לנסות ברינטיליקס ולאחר תקופת הסתגלות התסמינים אט אט התחילו להעלם וחזרתי סוף סוף לתפקוד מלא שמחת חיים, אישית לא חושב שזה יעבוד על כל אחד כי יש שילובים יותר מוצלחים מזה והתרופה לא כזאת זולה -
העתקתי את התשובה האחרונה
ניצן 24/10/2016 | 20:40כיצד השגת רמיסה מוחלטת לאלו שהיו תחת הגדרה של דיכאון עמיד או רמיסה חלקית ושיפור בתסמינים לפחות? אישית אצלי עד שלא ניסיתי ברינטיליקס אף תרופה לא השפיעה עליי גם במינונים גבוהים וגם כשהפסיכיאטרית נתנה פבוקסיל 250 מ"ג עם מרוניל 150 מ"ג, זה עזר קצת והפסיק להשפיע ככה שזה נכשל אצלי בעצם הכי מסקרן זה מה נתת לאלו שהיו תחת הגדרה של דיכאון עמיד או שלא הגיבו לטיפול בתרופות עד אותה עת, איזה תרופות שילבת מבלי להתחשב בפבוקסיל עם מרוניל כי זה נכשל אצלי?
-
-
פבוקסיל וירידה בחשק המיני וקושי להגיע לאורגזמה
דני 24/10/2016 | 04:47חג שמח ושלום דוקטור, אני פשוט מתחיל להשתגע, אני לוקח פבוקסיל כבר במשך שבועיים, יש לי ירידה בחשק המיני ובעיה להגיע לאורגזמה ושפיכה, זה עושה אותי למין סופר מאן במיטה שלא גומר והבת זוג קצת משתגעת מזה, מה אפשר לעשות? האם כדאי לעבור לסימבלטה?יש סיכוי שזה יחלוף או ישתפר קצת כי אני אמור לעלות את המינון וכרגע לוקח 100 מ"ג זה אומר שהתרופה מתחילה לעבוד?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/10/2016 | 19:29לדני שלום, לא כתבת לי מדוע אתה מקבל פבוקסיל. מחד, זה יכול להשתפר עם הזמן אך ייתכן שעדיף לעבור לסימבלטה במידה ואינך סובל מOCD. במידה ואתה סובל מOCD ייתכן ומעבר ללוסטרל ישפר את המצב. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובה
דני 24/10/2016 | 20:12תודה רבה, אני נוטל פבוקסיל נגד דיכאון, אולי עדיף לעבור לסימבלטה? אם משווים ביניהם במינונים הכי גבוהים איזו תרופה יותר חזקה ואפקטיבית כי בפבוקסיל אפשר לעלות עד 300 וסימבלטה עד 120 בלבד זה אומר שהתרופה מתחילה להשפיע אם יש את התופעות לוואי שציינתי? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/10/2016 | 20:26לדני שלום, תעבור לסימבלטה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
רמיסיה בהתקף פסיכוטי שאלה דחופה בבקשה
אורנה 24/10/2016 | 19:58שלום האם רמיסיה של עשר שנים מאז התקף פסיכוטי אפשר להוריד את כדור אולנזפין ל2.5 מ"ג. האם זה ימשיך לתת הגנה. או שיש סיכוי במינון כזה שהמחלה תחזור. הכוונה ירידה מ5 מ"ג.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/10/2016 | 20:25לאורנה שלום, אני לא יודעת לענות לך כל כך, אבל קרוב לוודאי שלא תהיה חזרה. לדעתי עלייך להתייעץ עם פסיכיאטר שמכיר אותך. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
קלופיקסול 400 מג בזריקה
אייל 24/10/2016 | 10:25400 מג קלופיקסל כמה כדורים שווי ערך לזריקה?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/10/2016 | 19:40לאייל שלום, 400 מ"ג קלופיקסול בזריקה (דפרו) הם לשבועיים. כדורים של קלופיקסול, זמן מחצית החיים שלהם הוא 28 שעות. במילים אחרות, עליך יהיה לקחת כדורי קלופיקסול ומאחר והספיגה פחות טובה מאשר בזריקה מדובר על כ-50 מ"ג פעם ביום (עדיפות בערב) או פעמיים ביום. הדבר דורש עקביות בלקיחת הכדורים והתאמת המינון ע"י פסיכיאטר. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
עזרה דחופה
שירה 18/10/2016 | 22:28שלום רב. אני בת 35 וחולה בסכיזופרניה. נוטלת 6 מ"ג ריספרדל, 20 מ"ג סרוקסט ו -750 מ"ג דפלפט כרונו לאפילפסיה שנגרמה ממינון גבוה של לפונקס בעבר. אני סבלתי במשך שנים רבות (מגיל 17) מתסמינים שליליים של המחלה ורק הריספרדל מצילה אותי. הבעיה עם הריספרדל כמו עם הלפונקס שהיא מורידה לי רמת תאי דם לבנים והדבר גורם לי לכאבי גרון, וחולשה פיסית (אני מנסה להתגבר על המצב באמצעות צמח מעורר מערכת חיסון בעל נטייה להעלות לויקוציטים שעוזר לי מאוד בתחושה ומשתדלת להמנע מסוכר לבן שגורם לי לכאבי גרון כי ידוע שמחליש מערכת חיסונית, הצמח עוזר לי כרגע בשילוב עם תזונה זו). אני מודעת לכך שהדבר מסוכן, אך במשך שנים רבות החליפו תרופות רבות ואף אחת מהן לא עזרה לי כמו הריספרדל שאיתה אני ממש מרגישה "חיה" ו"בנאדם" עם רגשות ויכולת קוגנטיבית טובה ולא חסרת רגשות ו"חצי מתה" וגם מסוגלת ללמוד ולפתח קשרים חברתיים. אני נטלתי את התרופות הבאות שלא עזרו לי או שגרמו לתופעות לוואי בלתי נסבלות: פרפנאן,הלידול,רידזין, גאודון, זיפרקסה, לפונקס, סרוקוול, אביליפיי, אינווגה ופנפט. חשבתי על אפשרויות לעבור לסוליאן אך גם היא עלולה לגרום ללויקופניה (כך היה רשום בעלון לצרכן שלה באינטרנט), וכאמור יש לי נטייה לתופעת לוואי זו. לגבי הסאפריס רשום בעלון לרופא שלה ברשת גם שעלולה לגרום למצב של לויקופניה. גם הרידזין בעבר גרם לי לירידה בתאי דם לבנים (חוץ מזה שלא עזר בכלל לתסמינים שליליים). לגבי נוגדי דיכאון-לא לוקחת סרוקסט בגלל דיכאון אלא בגלל סימנים שליליים. לא עוזר לי בכך אבל לסרוקסט מגיבה הכי טוב מכל שאר נוגדי הדיכאון שרשמו לי: ציפרלקס, לוסטרל וויאפקס. ד"ר רובין, מה את מציעה לי לעשות? אני אובדת עצות. איזה תרופה נותרה שיכולה לדעתך לעזור לי בהתחשב בכל הנתונים על עצמי שמסרתי לך? האם אפשר להישאר עם הריספרדל שהכי הרבה עוזרת לי ולקחת תרופה נגד ירידת תאי דם לבנים במקביל? מה לעשות? עיזרי לי בבקשה ד"ר רובין. בתודה לך, שירה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 23/10/2016 | 12:36לשירה שלום, כשאת מדברת על ירידה בספירה הלבנה, על איזה ערכים את מדברת? בד"כ ליתיום גורם לעלייה בספירה הלבנה. ייתכן והוספת ליתיום הייתה פותרת את הבעיה אך צריך לשאול אימונולוג האם זה פתרון הולם. האם לא ניתן לרדת קצת במינון של הרספרידל. את כותבת בצורה מאוד מאורגנת ואינטילגנטית ואני תוהה אם הסימנים השליליים אינם תולדה של הטיפול התרופתי. בברכה, דר' קרני רובין -
יותר פרטים לד"ר רובין
שירה 23/10/2016 | 13:10שלום ד"ר רובין. כרגע הערכים של הלויקוציטים הם- 4.3. שאר הערכים בספירה תקינים. הסימנים השליליים הינם תולדה, לדעתי לפחות (שהרופאים מתנגדים לה וטוענים שזו המחלה), של הרידזין, שזו התרופה שעזרה לי להתקף הפסיכוטי הראשון אך ישר כשנתנו לי אותה התחילו להעלם לי רגשות, לעומת זאת עם הריספרדל משתפר מצבי מבחינה זו, ואני מרגישה הכי טוב עם מינון של 6 מ"ג. האם ליתיום מתאים לחולי סכיזופרניה? בכמה מינון מדובר? בתודה מראש, שירה. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/10/2016 | 19:27לשירה שלום, הספירת דם הלבנה שלך היא בתחום התחתון של הנורמה. בערך כזה לא הייתי עושה דבר, אך אם זה יורד מתחת, ניתן להוסיף 300-600 מ"ג ליתיום. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
לוסטרל 200 מ"ג וקלונקס
שרון 20/12/2014 | 19:23שלום ד"ר, ראשית אני מבקש להודות לך בשם כולם על עבודת הקודש שאת עושה למענינו, בן 49 סובל מחרדה ובהמשך דיכאון מזה כ17 שנה, ניסיתי את מגוון כדורי SSRIןSNRI (כולל לוסטרל לא זוכר את המינון)ציפרמיל 20 מ"ג עזר לי לשנה וחצי, אך כשחזרתי לקחת אותו הוא לא עזר.ניסיתי גם טיפולים פסיכולוגים, ולקחתי גם מרוניל במשך 7 שנים שלא החלפתי כי פחדתי מתופעות הלוואי עד שהרגשתי שאני לא יכול יותר. פניתי לפסיכיאטר אחר שטוען שהטיפול שקיבלתי לא מספק ובעיקר בשל המינון ולמעשה לא הייתי מטופל. כיום נתן לי סרטרלין התחלתי ב 25 מ"ג ועלייה של 25 מ"ג כל שלושה ימים, עד שאגיע ל 200 מ"ג, לאורך כל העליה במינון בייחוד בשבועיים האחרונים אני מרגיש החמרה של הדיכאון ,מחר אני מתחיל 200 מ"ג, שאלותיי: 1. האם ההחמרה נובעת מהעליה במינון? 2. האם קצב עלייה במינון לא גבוה מידי? ולכן אני סובל מהחמרה? 3. זה נכון שצריך להמתין בין שלושה שבועות לשמונה ,והספירה מתחילה מהמינון המלא? כלומר ממחר? 4 קלונקס- מה המינון היומי המקסימלי שניתן לקחת ולא להתמכר? לקחתי 0.5 מ"ג כמעט בתדירות יומית מאז שהתחלתי את הטיפול בלוסטרל. 5. הרופא אמר לי לקחת 100 מ"ג בבוקר ו 100 מ"ג בצהריים לאחר מעט אוכל? היות וזה יוצר בעיות שינה ,ניתן לקחת את כל הכמות בבוקר? אני חסר אונים וחושש מאוד לאבד את מקום עבודתי ומה יהיה עם אשתי וילדיי, להתייחסותך הדחופה אודה בברכה, שרוןפתח בחלון חדש-
ד"ר. קרני תתיחסי בבקשה דחוף
שרון 25/12/2014 | 21:16להודעה לוסטרל 200 מ״ג וקלונקס -
ד"ר קרני התייחסות בבקשה לוסטרל וקלונקס
שרון 28/12/2014 | 12:36ההודעה נכתבה ב20לדצמבר ,אחרים קיבלו תשובה ואני לא, מדוע? -
כי את מקפיצה את ההודעה שלך
היא עונה מהסוף להתחלה 28/12/2014 | 13:31כככ -
ד"ר קרני- מתנצל לא ידעתי שאסור להקפיץ את ההודעה להתייחסותך אודה
שרון 28/12/2014 | 19:48לוסטרל וקלונקס -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/12/2014 | 20:14לשרון שלום, ראשית צדק מי שאמר לך שכל פעם שאתה מנסה להקפיץ את השאלה אתה למעשה גורם לעיכוב במתן תשובתי אליך כי אני עונה מהסוף להתחלה. אשר לשאלותיך: 1. בכל פעם שעולים במינון מופיעה החמרה קלה המעידה שטרם הגעת למינון הנדרש. החמרה זו היא קצרה. 2. קצב העלייה איטי מידי לטעמי. אני בדרך כלל ממליצה לקחת 50 מ"ג יומים 100 מ"ג שבוע 150 מ"ג שבוע ולהמשיך ב200 מ"ג ובמידה והמטופל סובל היטב את התרופה אני עולה ישר מ100 ל200 מ"ג. 3. בדרך כלל דיכאון חולף תוך 4-6 שבועות מרגע שמגיעים למינון טיפולי וחרדה חולפת תוך 6-8 שבועות. עדיף לגבי חרדה להוסיף גם טיפול התנהגותי קוגניטיבי. 4. אין מינון לא ממכר. ככלל, חולים חרדתיים בדרך כלל אינם מתמכרים לבנזודיאזפינים ולקלונקס בכללם. לא ידוע האם זו שונות גנטית או זה נובע מהצורך של השליטה של מטופלים אלה. 5. אני ממליצה בדרך כלל לקחת את כל המנה עם אוכל. אינני רואה סיבה לפצל פעמיים ביום. ברור שאתה חושש באיבוד מקום עבודתך אך יחד עם זאת בדרך כלל באם אתה עובד טוב מקומות העבודה יהיו מוכנים לספוג תקופה קצרה שבה לא תתפקד או תתפקד חלקית. בדרך כלל שיוצאים גם המדיכאון הרבה יותר קל למצוא עבודה חדשה ולעיתים יותר טובה. בברכה, דר' קרני רובין -
שאלות המשך לוסטרל 200 מ"ג
שרון 31/12/2014 | 15:26ד"ר קרני שלום ותודה על התשובה המפורטת. לפני מספר ימים אושפזתי בבית חולים בשל כאבים בחזה המקרינים לגב , ידעתי שזה נובע מהמצב שלי. (שוחררתי הלב בסדר)אני בבית מרגיש דיכאון חזק מתעורר בבוקר עם פרפרים בבטן. טיפולים פסיכולוגים לא עזרו לי ,אני עובד בתפקיד ניהולי בחברת ביטוח מעל ל20 שנה והפעם אני ממש חושש למקום עבודתי למרות שבני ביתי טוענים שאמרתי זאת לאורך כל השנים. שאלותיי: 1. לפני כחודש התחלתי בטיפול לוסטרל מ25 מ"ג ,אני כרגע 11 יום על מינון מלא של 200 מ"ג ואני מרגיש החרפה בדיכאון ומידי פעם גם קושי בנשימה מה אני אמור לעשות ? להחליף כדור בשלב זה ולהתחיל מחדש זה גם סיוט אני פשוט חסר אונים. 2. האם הפסקת עישון לפני מספר ימים יכולה להחמיר דיכאון\חרדה? 3. אוכל לקחת כל יום 0.5 מ"ג קלונקס עד הסרטרלין יתחיל להשפיע? הפחד שלי שאם הסרטרלין לא יפתור את הבעיה ואצטרך להמשיך עם קלונקס עם הכדור הבא אתמכר לקלונקס. ולפי מה שקראתי הגמילה לא פחות חמורה. אנה עזרתך ד"ר אני מרגיש שחרב עליי עולמי. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/01/2015 | 19:18לשרון שלום, 1. העובדה שאתה מרגיש החרפה בדיכאון מדברת על כך הכדור התחיל לעבוד. בדרך כלל לפני שיפור בהחרפה ואחרי זה מתחיל שיפור בהדרגה. בשלב זה עליך להתמיד בטיפול ולא להרפות ממנו גם אם זה יקח עוד שלושה שבועות. 2. הפסקת עישון יכולה להחריף חרדות וגם דיכאון. זה קצת כמו לאבד חבר ותיק. יתרה מכך, בעישון יש המון אגרסיה שיוצאת בדרך זו. הפסקת העישון גורמת לכך שבשלב הראשון אין לך לאן לתעל את הכעס. חרדות הן על פי רוב קשורים בכעס אשר מפורש במוח שלנו כחרדה. 3. אתה יכול לקחת 0.5 קלונקס עד שהסרטרלין יתחיל להשפיע. יש עבודות רבות המצביעות על כך שאנשים עם חרודות אינם מתמכרים לבנזודיאזיפינים וקלונקס בכללם. בברכה, דר' קרני רובין -
שאלות המשך - סרטרלין 200 מ"ג
שרון 11/01/2015 | 17:38לד"ר קרני שלום, ראשית, תודה רבה על תשובותייך המפורטות .את פשוט מלאך. 1. היום אני בשלושה שבועות מלאים במינון 200 מ"ג ולמעשה אני ארבעה שבועות עם מינון של למעלה מ 150 מ"ג ללא הטבה ואפילו החמרה. בבקרים הבטן מתהפכת (הרגשה לפני מבחן) מייד מצטרף לכך בבחילות והקאה של מיצי קיבה. האם עליי לנסות להפחית מינון ל 100-150 מ"ג. כלומר יש לי הרגשה שהמינון הגבוה עושה לי את אותם הרגשות. תחושות שלא קרו עם המרוניל. 2. בעיית שינה-האם ניתן לקחת זודורם יחד עם סרטרלין ואו קלונקס 0.5מ"ג? נראה לי שהסרטרלין מונע ממני שינה .האם זה מוכר בספרות הרפואית? 3. בחילות - אני בטוח שזה מהחרדה ,הרופאה רשמה לי OMERADEX האם לדעתך יש צורך בכדור? אני לא סובל מבעיות בקיבה. אולי עדיף פרמין ואם כן מתי עדיף לקחת בבוקר או בערב? 4. חולשה והרגשה לא טובה לאורך כל היום- מה ניתן לעשות כדי לחזק את עצמי ולחזור לעבודה? 5. מרוניל- תחושות הדיכאון ,חוסר שינה, בחילות, וחולשה לא היו קיימים , הסיבה שפניתי לפסיכיאטר הייתה, שלאחר 7 שנים שלקחתי מרוניל הייתה לי תחושה של אי שקט ומתח בלתי ניסבלים. עם הסרטרלין אני מרגיש גרוע יותר.האם אלו סימנים שניתן להפסיק את הסרטרלין? 6. דוקטור עזרי לי בבקשה , אני מתקשה מאוד לקבל את הסבל הנפשי , ובחרדה גדולה לאבד את מקום עבודתי, לא מחשש שיפטרו אותי אלא מחשש שאני לא יוכל לתפקד בעבודה. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/01/2015 | 21:32לשרון שלום, 1. לפני הטבה במקרים רבים מופיעה החמרה. זה בדרך כלל קורה שבוע לפני ההטבה. לא נתקלתי בהקאות מה-SSRI's אך, הן בהחלט גורמות לבחילות.בעיקרון חייבים לקחת את הכדור עם אוכל ובאותם מקרים שבהם יש תופעות לוואי של כאבי בטן יש מקום לנסות להוסיף כדורים של אצידופילוס (חיידקים טובים של המעיים). אני בספק שהורדת המינון תפתור את הבעייה אך, אם לקיחת הכדור עם אוכל והוספת כדורי אצידופילוס לא יפתרו את הבעיה יש מקום לנסות זאת. אם גם זה לא יעזור, יהיה הכרח להחליף את הכדור. 2. הסרטרליין בהחלט יכול למנוע שינה בתקופה הראשונה. מותר לקחת זודרם, נוקטורנו או בונדורמין ביחד עם הסרטרליין ואפילו ביחד עם הקלונקס. 3. עדיף לקחת את הכדור עם אוכל. 4. לדעתי כדאי לך להתחיל לחזור לעבודה ולו בהדרגה כי כך יהיה לך טוב יותר. 5. עניתי על דברים אלו בנקודות הקודמות. בברכה, דר' קרני רובין -
לוסטרל
אסתי 13/10/2016 | 16:16שלום, אני לוקחת לוסטרל משהו כמו 9 שבועות ואני עדיין מבולבלת ומרגישה בתוך בועה האם אני צריכה להחליף תרופה למרות שאני כן מרגישה שינוי ואפילו משמעותי אבל לא להרגשה טובה סופית -
אם אפשר לענות תשובה כמה שיותר מהר!!!
אסתי 14/10/2016 | 14:00ד"ר קרני אם את יכולה להתייחס להודעה זו מהר כי קשה לי נורא אני כבר חצי שנה לא נהנית משום דבר פחות עם חברות(תמיד הייתי המון!!!!!!!)ורוצה כבר שזה יגמר לפי מה שראיתי במחשב זה אמור לקחת משהו כמו 8 שבועות מקסימום ועבר יותר ואני פוחדת!!!!! -
בילבול
אסתי 16/10/2016 | 12:51ד"ר קרני עדיין לא הבנתי לאיזה שאלות את עונה ולאיזה לא. אם את יכולה לענות כמה שיותר מהר כי זה נורא מדאיג אותי תודה ואין מילים!!!! -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/10/2016 | 16:09לאסתי שלום, אני עונה פעם בשבוע, מהסוף להתחלה. כל פעם שאת מקפיצה את השאלה את דוחה את התשובה. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/10/2016 | 16:10לאסתי שלום, כמה לוסטרל את לוקחת? איך אפשר לענות על חוסר מידע שכזה? בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/10/2016 | 16:11לאסתי שלום, תכתבי כך שאפשר יהיה לענות לך. ואינני במקום רופא. בברכה, דר' קרני רובין -
בילבול
אסתי 23/10/2016 | 12:27שלום דר קרני!! דבר ראשון תודה רבה על התשובה זה כייף לראות שיש מישהו שמשתתף....! דבר שני אני לא מכירה את האתר הזה וחיפשתי במחשב מישהו שיעזור לי ומצאתי אותך אבל אני לא כ"כ הבנתי איך את רוצה שישאלו! אז ככה אני ינסה להסביר: לפני משהו כחצי שנה הכל היה כרגיל (כמובן שהיה דברים כמו: כפיתיות וכו' שהפריעו אבל כמו שאני הולכת לספר....)אבל ביום אחד הרגשתי משהו כמו בילבול כזה שלא הבנתי את פישרו ואיכשהו זה נימשך ונהיה גרוע יותר עד שהגיע למצב שאני לא מזהה את הבית שלי לא רוצה לתקשר עם אנשים וכו' קשה לי להסביר זאת...הרגשתי שאני נמצאת בתוך משהו כמו בועה. הלכתי לעזרה כמובן.........ועכשיו אני לוקחת לוסטרל של 200 (2 כדורים קטנים) במשך כ- 10 שבועות בערך ומרגישה שינוי ואפילו משמעותי אבל ממש לא לגמרי!!! וזה קשה לי ומפחיד אותי כי במחשב היה כתוב שלוסטרל משפיע עד 8 שבועות מקסימום אז... אם את יכולה להגיד לי אם להחליף תרופה או שזה בסדר מבחינת הזמן???? אלפי תודות!!!!!! אסתי -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/10/2016 | 19:18לאסתי שלום, ראשית רפואה זה לא מתמטיקה. שנית, את כותבת שחל שיפור משמעותי אך לא מלא. אי לכך, הייתי מחכה עוד שבועיים ואם זה לא ישתפר עד הסוף מוסיפה 2.5-5 מ"ג אביליפיי כמתגבר יחד עם כדור לוריבן בלילה. לדעתי, את צריכה לפנות לפסיכיאטר שיפקח על הטיפול. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד