פורום פסיכיאטריה - עמוד 607
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
תופעות לוואי מבולבל 16/10/2016 | 16:38חג שמח! האם יכול להיות שלתרופה REMOTIV יש תופעת לוואי של החמרה בדיכאון ו/או הגברת התיאבון?פתח בחלון חדש
המשך שאלהמבולבל 17/10/2016 | 14:11לא העלתי על דעתי אבל קראתי שדווקא המלטונין שאני נוטל הוא שיכול לגרום להחמרת הדיכאון. כדי להגמל מלוריואן לשינה, אני לוקח כבר 4 חודשים מלטונין 5 מ"ג (לא צירקדין) ולפעמים גם שני כדורים. לפני למעלה משבועיים התחלתי רמוטיב ולפני כמה ימים חלה החמרה בדכדוך. אז קראתי שזה יכול להיות קשור למלטונין בכלל. מה דעתך? להפסיק מלטונין? ואיך אשן?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 19/10/2016 | 20:48למבולבל שלום, הרבה פעמים לפני שיפור יש החמרה חולפת בדיכאון. אני תמיד טוענת שזו עדות לכך שהתרופה התחילה לעבוד. לדעתי יש מקום שתחליף את המלטונין בצירקדין שאני מודעת לכך שיש בעיה להשיגו מתחת לגיל 55. בברכה, דר' קרני רובין
בבקשה פרטים אחרונים!מבולבל 20/10/2016 | 22:25תודה לך! סלחי לי - ממש מבקש פרטים אחרונים בבקשה... 1. קראתי פה כבר כמה פעמים שאמרת שלפני הטבה יש החמרה (כדברי המשורר - "תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר") אבל ייחסתי את דעתך זו ל ssri's. האם ההחמרה לפני הטבה מיוחסת לכלל התרופות וזה יכול לקרות גם עם רמוטיב? 2. ולמה לדעתך במקרה כמו שלי צירקדין עדיף על מלטונין 5 מ"ג? 3. האם התגברות או התקפי הרעב שלי יכולים להיות מיוחסים לאחת התרופות? תודה רבה רבה! חג שמח לך!
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/10/2016 | 13:16למבולבל שלום, 1. ההחמרה לפני ההטבה היא בכל התרופות נוגדות הדיכאון ויש לכך הסבר טוב של רגישות יתר (עודף קולטנים במעטפת של התא אליו מועבר הגירוי) עם הצפה של הרווח הבין תאי בסרוטונין או באדרנלין. זה קורה גם בתרופות אחרות. 2. מלטונין רגיל רמתו עולה בדם בפיק ומיד יורדת והוא טוב לאלו שיש להם רק קשיי הירדמות. הצירקדין מעלה את רמת המלטונין לאורך כל הלילה וגורם לשינה איכותית יותר. 3. בד"כ רמוטיב אינו גורם לשינוי במשקל או בתיאבון. מלטונין אינו גורם לכך. יציאה מדיכאון כן יכולה להגביר את התיאבון. בברכה, דר' קרני רובין
רמוטיבמבולבל 23/10/2016 | 18:19את כזו מקסימה!! באמת שאין מילים!! 1. האם 6 שבועות הם למעלה מכל ספק זמן מספיק כדי לומר שרמוטיב אינה עובדת (לדעתך) או שיש כאלו שצריכים יותר? 2. כמה זמן (לרוב, בדר"כ) קיימת אותה החמרה לפני ההטבה? שבוע? שבועיים? (אני מתכוון לזמן ההחמרה עצמו לפני השיפור). 3. היית מחכה כמה ימים בלי רמוטיב לפני מעבר לציפרלקס (הרופא רשם לי מינון של 10)? חג שמח ורק טוב לך!
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/10/2016 | 19:12למבולבל שלום, 1. לגבי רמוטיב, לדעתי 3 שבועות הם תקופה מספקת כדי להגיד שהתרופה אינה עובדת. 2. ההחמרות הן בדר"כ כשבוע עד 10 ימים. 3. אין סיבה לחכות במעבר בין רמוטיב לציפרלקס. בברכה, דר' קרני רובין
פרוטוקול התחלה ומינון לברינטליקס דיכאון 19/10/2016 | 00:37לרופאה המעולה שלום שוב, מהו מינון טיפולי שאת ממליצה לברינטליקס? איך את ממליצה להגיע אליו בדרך כלל (וכמה זמן לשהות בכל מינון ביניים)? ומהו המינון המקסימלי שאת מציעה לאפשר? תודה רבה וחג שמח!!!!פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/10/2016 | 13:05לדיכאון שלום, אינני יודעת להמליץ על מינון טיפולי גלובלי. זה מאוד אינדיבידואלי. גם העלייה למינון כזה היא תלויה בהרבה דברים. החברה ממליצה על מינון של 20 מ"ג כמינון מקסימאלי. אנא פנה לפסיכיאטר שידריך אותך ויקבע האם זה הטיפול המתאים לך. בברכה, דר' קרני רובין
עליה הדרגתיתדיכאון 23/10/2016 | 17:56תודה על ההתייחסות. בכל זאת על איזו הדרגתיות היית ממליצה? כמה ימים על 5 מ"ג לפני עליה ל 10 מ"ג לפני עליה ל 15 מ"ג? תודה רבה!
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/10/2016 | 19:08לדיכאון שלום, אני סבורה שעליך לפנות לפסיכיאטר שילווה אותך בהתחלת הטיפול. המינון ואופן הטיפול יקבעו על ידי הרופא בלבד. המינון המקובל בדרך כלל הוא: 10 מ"ג פעם אחת ביום במבוגרים מתחת לגיל 65. הרופא שלך יכול להעלות את המינון עד למקסימום של 20 מ"ג ליום או להוריד אותו עד למינימום של 5 מ"ג ליום בהתאם לתגובתך לטיפול. למבוגרים בגיל 65 ומעלה, המנה ההתחלתית הינה 5 מ"ג פעם אחת ביום. בברכה, דר' קרני רובין
אצה כחולה ירוקה עם תרופות אנונימית 23/10/2016 | 11:12ד"ר יקרה, סליחה מראש על אורך השאלה. אודה לך מאד על תשובתך. קראתי מחקרים על אצה כחולה ירוקה כתוסף מזון ואף ניסיתי אותה בעצמי. גיליתי שהיא אכן ממריצה ומשפרת מצב רוח (באופן חיובי)כפי שטוענים המחקרים. הסיבה לכך לפי המחקרים היא, שהאצה מכילה פניל אתילאמין, שמשפיע על רמות דופאמין. אני מצטטת: "האצה מכילה ריכוז גבוה של חומצת ה-PEA . PEA מעורב בפעילויות מנטליות הקשורות לתחושת העונג. נטילה אוראלית של החומר מאפשרת לו להיספג בגופנו בקלות, ולאחר ספיגתו הוא מעצים את פעילות הדופמין בשתי דרכים: מעודד את הפרשתו ומעכב את חזרתו לפרה-נוירון. בנוסף במינונים גבוהים PEA מעודד גם הפרשת הסרטונין. לאצה השפעה מיטיבה על מערכת העצבים המרכזית שכן ל- PEA השפעות כימיות המגבירות ערנות ומיקוד". נאמר לי שהחומר הזה מצוי גם במשככי כאבים ממשפחת האופיאטים ולכן לחולה שנוטל תרופות אנטי פסיכוטיות או שהייתה לו פסיכוזה, לא כדאי לקחת אותם לאור הנאמר כאן, האם מי שלוקח תרופות אנטי פסיכוטיות, והיתה לו פסיכוזה בעבר, יכול לקחת את האצה הכחולה ירוקה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/10/2016 | 16:30לאנונימית שלום, הייתי נזהרת בשימוש באצה. בהחלט יש מקרים שזה יכול לעורר את הפסיכוזה. בברכה, דר' קרני רובין
לוסטרל לי 23/10/2016 | 12:21היי כתבתי לך בעבר, לוקחת לוסטרל לחרדות אחרי 150מג במשך 6 שבועות לאחר 4 שבועות חל שיפןר ניכר!!! במקביל לקחתי קלונקס 0.5מג ליום, התחלתי לרדת מהקלונקס 3/4 כדור לקחתי במשך שבוע, יומיים לוקחת חצי כדור וחזרו תופעות החרדה אי תאבון, יציאה מימית בבוקר, וזרמים בגוף מה עושים? האם זה אומר שהלוסטרל לא עובד? מה עושים במצב כזהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/10/2016 | 16:25ללי שלום, זה אומר שכדאי להעלות את מינון הלוסטרל ל-200 מ"ג ולחכות עוד כחודש עד הורדת הקלונקס. בברכה, דר' קרני רובין
שלום ד"ר קרני רובין תום 22/10/2016 | 20:34האם קיימים פסיכאטרים המטפלים בשיטת CBT? כל מה שאני מוצא זה פסיכולוגים ולא פסיכאטרים. האם קיים? מחפש באזור רמת השרון, הרצליה, פתח תקוה וכו... אשמח לעזרתך.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/10/2016 | 16:23לתום שלום, אני בטוחה שישנם אך תבדוק בדפי זהב. בברכה, דר' קרני רובין
רמיסה מוחלטת למחלת הדיכאון ראובנוס 22/10/2016 | 19:39לוקח פבוקסיל 100 מ"ג כמעט שבועיים,מרגיש שיפור חלקי בדיכאון רק כאשר אני נוטל את התרופה עד השינה, יום למחרת כשאני מתעורר לא מרגיש את אותו אפקט והדיכאון חוזר, האם זה הגיוני? זה יכול להוות דיכאון עמיד או רמז לדיכאון עמיד? יכול להיות שצריך לעלות את המינון? זה קשור לזה שאולי התרופה עדיין לא נמצאת אצלי מספיק בדם? מה את חושבת על שילוב אלטרול יחד עם הפבוקסיל ואולי תרופה ממריצה כדי לחזק את הפבוקסיל? תרופה ממריצה כי יחד עם התרופה אני נוטל ריטלין וזה ממש מחזק את ההשפעה של הפבוקסיל והתסמינים נעלמים לחלוטין למספר שעות וחוזר לי החשק והמוטיבציה לעשות דברים והתסמינים נעלמים זמנית, האם זה הגיוני? מה זה יכול לרמוז? מה המינון המקסימאלי של התרופה פבוקסיל כשהיא ניתנת לבד כתרופה בודדה? וכמה כשמוסיפים אלטרול, אני אשמח שתגידי לי מה את חושבת על כל מה שכתבתיפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/10/2016 | 16:22לראובנוס שלום, דיכאון בד"כ נעלם תחילה בערב ולאט לאט השעה שבה המצב משתפר יורדת כלפי הבוקר. ייתכן והדיכאון הוקל מעט למרות שזה מאוד מוקדם לקבל השפעה משמעותית של הפבוקסיל אך זה מרמז לטוב. בד"כ לדיכאון נדרש 150 - 200 מ"ג. המינון המקסימלי של הפבוקסיל הוא 300 מ"ג. לדעתי אין כל הצדקה בשלב זה לעשות שילובי תרופות. במידה ויש לך הפרעת קשב ניתן לשלב תרופה ממריצה עם הפבוקסיל, אך הייתי מחכה עד להשפעה יותר משמעותית של הפבוקסיל. בברכה, דר' קרני רובין
ההבדל בין זיפרקסה וולטב לרגיל אלי 22/10/2016 | 17:25שלום לך ד"ר. באיזה כדור תופאות הלוואי חולפות יותר מהר מרגע הנטילה באותו יום.לזיפרקסה וולטב 5 מ"ג? או זיפרקסה רגיל 5 מ"ג? תודה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/10/2016 | 16:18לאלי שלום, אינני סבורה שיש הבדל מהותי. בברכה, דר' קרני רובין
אימוני כושר עם ריספרדל ולוסטרל Sam 22/10/2016 | 12:42היי אני מתאמן כבר חמישה חודשים בחדר כושר אימוני כוח אוכל הרבה ומשנה תוכניות אימון כל הזמן,רואה שהיידים שלי התרחבו קצת אבל עדיין ללא שינוי מהותי,האם לכדורים יכולה להיות השפעה על התפתחות שרירים? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/10/2016 | 16:17לסם שלום, לתזונה שאתה לוקח בוודאי יש השפעה מירבית על התפתחות שריר. האם אתה אוכל מספיק חלבון ביום? מדוע אתה זקוק לרספרידל? מאחר והרספרידל יכול לגרום לפרקינסוניזם הכולל תנועתיות לקויה, תחושת נוקשות, כיווץ או קפאון בשרירים, גרירת רגליים איטית ורעד במנוחה סביר להניח שיש לו השפעה על התפתחות שרירים. בברכה, דר' קרני רובין
הורדת מינון המלצה דחופה חנה 22/10/2016 | 08:33שלום איך לדעתך עדיף להוריד מינון מ5 מ"ג אולנזפין. 1. לחצות את הכדור לחצי ואז לקחת 2.5 מ"ג 2. לקחת כדור של 7.5 מ"ג ולחצות אותו לשניים ואז לקחת 3.25 מ"ג. אני מעדיפה לרדת ישר ל2.5 האם זו בעיה או שניתן? בתודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/10/2016 | 16:10לחנה שלום, ניתן ליטול 2.5 מ"ג בתנאי שתעטפי את החצי הנותר בנייר של כסף. בברכה, דר' קרני רובין
שאלה לד"ר קרני. חרדה חזקה מאוד. אבי 21/10/2016 | 16:05שלום רב. לקחתי ונלפקסין 150 XR במשך כתשע שנים. לפני כשלושה חודשים הפסקתי לקחת את התרופה כשהרגשתי שאני נמצא בתקופה של יציבות מבחינה נפשית. מה שדחף אותי לנסות להפסיק את התרופה הייתה גם העובדה שהרגשתי שהיא לא כל כך עוזרת לי ותוך כדי נטילת התרופה היו לי תקופות מתח רבות מאוד. לאחר שהפסקתי לקחת את התרופה הרגשתי טוב מאוד למשך כחודשיים, ואז, לאחר חודשיים, הייתה נפילה חזקה מאוד של חרדות. מאז אני נמצא בחרדה חזקה מאוד ובסבל נוראי. כמובן שהלכתי לפסיכיאטרית והיא אמרה לי לחזור לאט לאט למינון המלא של ונלפקסין 150 XR. אז לפני כשבוע כבר הגעתי למינון המלא אבל אני עדיין בחרדות חזקות מאוד. אני מצליח לתפקד רק אם אני לוקח כדור לוריוון 1 מ"ג. יש לי כמה שאלות: 1. האם בכלל יש סיכוי שהונלפקסין יתחיל לעבוד? אני כבר שבוע במינון מלא ואין שום השפעה. אני במצב של סבל נוראי ובני משפחתי רואים את זה וזה מכניס את כולם לסטרס. 2. כמו כן, אני לוקח לוריוון כבר כמעט כל יום במשך כמה שבועות. אני ממש פוחד שאני יתמכר או שאני יפתח סבילות לתרופה ואני יצטרך להגביר את המינון עוד ועוד. יש לי תור לפסיכיאטרית רק בעוד עשרה ימים ובינתיים אני נמצא במתח עצום. האם להמשיך לקחת כל יום לוריוון?. 3. החשש שלי הוא שגם אם הפסיכיאטרית תחליף לי תרופה בעוד עשרה ימים אז אני יצטרך להמשיך לקחת לוריוון או כדור הרגעה אחר במשך עוד תקופה נוספת עד שהכדור ישפיע. וזה ממש מפחיד אותי לקחת את התרופות הרגעה האלו כל כך הרבה זמן. 4. אני עובד באבטחה. בגלל שאני נוטל כדורים פסיכיאטריים אז אני בכל שנה צריך להביא למשרד הבריאות אישור מהפסיכיאטר שהמצב שלי יציב, כדי שיאשרו לי להמשיך לשאת נשק. הבעיה היא שבסוף נובמבר עובר תוקף האישור שלי ואני כבר צריך להציג אישור חדש. אני פוחד שהפסיכיאטרית לא תתן לי אישור שמצבי יציב בגלל הנפילה שאני נמצא בה עכשיו. מחשבה זו שאני עלול כעת לאבד את עבודתי (והבושה שבכך שהמעסיק יידע ששללו ממני נשק מסיבות פסיכיאטריות) מכניסה אותי ללחץ עצום ומגבירה את החרדה שאני נמצא בה פי כמה וכמה. מה את מייעצת לי לעשות? תודה רבה מאוד!פתח בחלון חדש
שאלות נוספות בעניין שליאבי 21/10/2016 | 16:155. האם יש כדור שאת ממליצה עליו. ראיתי שהמלצת כאן בעבר על התרופה ברינטליקס. האם היא תהיה יעילה לחרדות הקשות שאני נמצא בהם?. 6. יש בדיקה גנטית חדשה בשם נוירופרמג'ן. זו בדיקה גנטית, המסייעת בבחירת התרופה המתאימה ביותר עבור כל מטופל, באמצעות בדיקת ה- DNA שלו. האם את ממליצה על ביצוע הבדיקה?. שוב תודה רבה!
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/10/2016 | 16:09לאבי שלום, כמובן שחבל שהפסקת את התרופה במקום להעלות את המינון אך לא בוכים על חלב שנשפך. 1. יש בהחלט סיכוי שהתרופה תתחיל לעבוד בתוך 4-6 שבועות אך הייתי עולה למינון גבוה יותר מזה שהפסקת. דהיינו ל-225 מ"ג. 2. אין כל מניעה שתמשיך לקחת לוריבן 1 מ"ג כל זמן שיידרש. 3. ייתכן והייתי מעבירה אותך לסימבלטה ואין ברירה, תמשיך לקחת את הלוריבן ככל שיידרש. 4. לדעתי כל עוד אין לך מחשבות אובדניות, אין סיבה שלא לאפשר לך המשך עבודה אך על כך צריכה להחליט הפסיכיאטרית שלך שמכירה אותך. 5. אני בספק לגבי הברינטליקס וודאי כתרופה עצמאית. 6. הבדיקות נותנות תשובה ב-80% מהמקרים. בברכה, דר' קרני רובין

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד