פורום פסיכיאטריה - עמוד 63
פרופ' ערד קודש
5.0
( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית.
בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון.
במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר.
מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם.
כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית.
פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
-
נטילת מנה כפולה של סרקוואל xr (לת)
חיות 05/07/2024 | 09:14האם לקיחת מנה כפולה בטעות של סרקוואל 600 ולאחר שעתיים שוב 600 מחייבת ללכת למיון? או שניתן להוריד במינון ביום למחרת?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
מינון ויאפקס והמלצה לשילוב תרופות איתו לדיכאון עמיד
נדב 14/03/2016 | 12:56שלום ד"ר רובין, רציתי לוודא שאני עושה נכון: הפסיכיאטר המליץ לעבור לויאפקס ואמר להתחיל מ75 מ"ג, האם זה נכון או שהבנתי לא נכון? אם וכאשר מתחילים ב75 מ"ג כמו שהוא אמר וזה אכן נכון, אחרי כמה ימים עולים במינון ולכמה ותוך כמה זמן מגיעים למינון המקסימאלי וכן מה המינון המקסימאלי? דבר נוסף, הבנתי שיש כמה סוגים של ויאפקס, תוכלי לצייו מהם ושמותיהם? ובמקרה שלא הגבתי להמון תכשירים, עם מה מומלץ לשלב את ויאפקס כטיפול שני או שלישי על מנת להילחם בדיכאון עמיד? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/03/2016 | 20:36לנדב שלום, ניתן להתחיל עם 75 מ"ג של ויאפקס XR בבוקר ולאחר יומיים להעלות ל150 מ"ג. במידה ולא מסתמן שיפור לאחר כשבועיים, להעלות את הויאפקס ל225 מ"ג. במידה ומספר שבועות על 225 מ"ג אינו עוזר, ניתן להעלות עד 300 מ"ג. ידוע לי שיש הנותנים מינונים גבוהים יותר אך מעולם לא ראיתי שזה הועיל. ניתן לשלב עם ויאפקס אביליפיי 2.5-5 מ"ג. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
אשמח שתתייחסי
נדב 14/03/2016 | 23:55תודה על התשובה הנהדרת ד"ר רובין, את עושה עבודת קודש נהדרת, שמח שאת כאן.. עכשיו ישלי שתי קופסאות של תכשירים: ויאפקס 75 xr ויאפקס מאה ומשהו xr, לא כל כך זכור לי, אני רושם את ההודעה לא בבית לצערי. את אומרת להתחיל עם כדור אחד של 75 ואחרי יומיים לעלות לעוד כדור ל150 סה"כ(בינתיים זה השימוש רק בסוג אחד של ויאפקס), מה לגבי הקופסה השנייה שקיימת אצלי? תוך כמה זמן הכי מהר אפשר לעלות ל200+ מ"ג?, אני מדבר כאן על מצב של דיכאון שלא הגיב לתרופות אחרי שהפסיכיאטר החליף לי המון תכשירים טיפוליים, ככה שיש סבל ורצון לעבור ולהגיע למינונים גבוהים כבר ושהמצב קצת ישתפר..יש אפשרות לחצות את הכדור? באופן כללי, מה את חושבת על ויאפקס במינונים גבוהים לעומת תכשירים אחרים לטיפול בדיכאון וחרדה(פוסט טראומתי) קשים עמידים ולא מטיבים עם תרופות עד הרגע הזה, בשילוב אבילפיי או ליתיום כתוספת לויאפקס או שילוב תרופות? חושבת שיש תכשיר יותר טוב לנסות מעבר לסימבלתה(יקרה לי מאוד), לעומת שאר המתחרים כגון איקסל וכו', פשוט שמתי לב שאת מחבבת סימבלטה, לצערי קשה לי להתמודד עם העלות. יש מצב שהפסיכיאטר שלי מפספס משהו בדרך? זה התרופות שקיבלתי בעבר, היו עליות מינונים אבל בלי הטבה: לוסטרול+אדרונקס+סורבון פבוקסיל++סורבון ציפרלקס+ אדרונקס וולבוטרין , האם נכון לעבור ישר לויאפקס או שהיה אפשרות לבחון תוספת של ליתיום או אבילפיי או כל דבר אחר לציפרלקס או לפבוקסיל ולא ישר למהר לעבור תרופה?הוסף תגובה
-
שילוב מתאים ומינון לדיכאון וחרדה קשים של מגיבים לטיפול
נדב 15/03/2016 | 00:05חוץ מסיבלטה ואבילפיי שנראה לי שמבחינתך זה השילוב המנצח מקריאה מעמיקה שלי בפורום הנהדר שלך, קיימת אפשרויות נוסופות ופחות יקרות ואף זהות מבחינת תוצאות ויעילות כנגד דיכאון עמיד וקשה יחד עם חרדה שלא הגיב לתרופות אחרי טראומה, רק בתקווה לא להגיע לנזעי חשמל: תוספת של ליתיום אריפליי או אבילפיי מייצבי מצב רוח, שילוב של מספר תרופות: האם ויאפקס יכול להיכנס כאן למשוואה כתרופה בודדת או כתרופה עם שילובים נוספים? מה השילובים והמינונים שאת משתמשת במצב הזה? ציינתי בהודעה הראשונה את התרופות שקיבלתי, ואני חושש שלמרות שלקחתי כל תרופה זמן מאוד ארוך עם עלייה במינון, אולי הפסיכיאטר מפספס משהוא והיה יכול לשלב לי תרופה נוספת או גם ליתיום או אריפליי ואולי אף מייצבי מצב רוחהוסף תגובה
-
הכוונה שהפסיכיאטר היה יכול לשלב לי אבילפיי או נוגד פסיכוזה אחר או מייצב מצב רוח עם התרופות הקיימות במקום לעבור ישר לויאפקס?
נדב 15/03/2016 | 00:08הכוונה שהפסיכיאטר היה יכול לשלב לי אבילפיי או נוגד פסיכוזה אחר או מייצב מצב רוח עם התרופות הקיימות במקום לעבור ישר לויאפקס, האם זה אפשרות בכלל, או שהחלטה נבונה לעבור לויאפקסהוסף תגובה
-
ויאפקס
ערן 16/03/2016 | 23:46הי נדב, ונלפקסין נמכר בארץ בדרכ כויאפקס ונמצא בסל התרופות. הגרסאות האחרות הן זהות מבחינת חומר פעיל. אלו תרופות ניסית שלא עבדו? מניסיון אישי הרבה תרופות לא עזרו אצלי עד שהגעתי לויאפקס שכן עזרה. זו תרופה חזקה שעוזרת להרבה אנשים ויתכנו גם תופעות לוואי, אבל במקרה שלי אני מתמודד עם התופעות כי התרופה יעילה. אני מציע את המינונים בזמנים שהרופאה הציעה. למינון 225 באופן אישי הייתי נותן חודש כדי לראות אם ישפיע. אם עוזר קצת אבל לא מספיק, שווה לשקול עליה ל300, או חיזוק עם אביליפיי או למיקטל, לפי שיקול הפסיכיאטר שלך. חיזוק עם תרופה נוספת הוא פתרון טוב למשל אם תראה שהויאפקס עוזר חלקית לדיכאון, אבל גם גורם קצת חוסר שקט. במקרה כזה הנטיה היא להוסיף מתגבר לויאפקס במקום להעלטת את מינון הויאפקס. בכל מקרה, אני לא רופא ולא מתיימר להיות כזה, כל שינוי תרופתי שתעשה, חייב להיות באישור וליווי הרופא שלך. אשמח לענות על שאלות בנוגע לויאפקס אם תרצה.הוסף תגובה
-
ויאפקס
ערן 17/03/2016 | 00:05בהמשך לתגובה הקודמת שלי, ראיתי איזה שילובי תרופות לקחת, ולדעתי יש מקום לנסות ויאפקס. חגבי מה שאמרת שאולי התפספסו שלובים, זה לא בטוח. בדרכ מנסים חיזוק לתרופה אם רואים שהיא עוזרת קצתהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/03/2016 | 18:37לנדב שלום, כפי שהצעתי לך לגבי העליה במינון הויאפקס, ניתן להתחיל עם 75 מ"ג של ויאפקס XR בבוקר ולאחר יומיים להעלות ל150 מ"ג. במידה ולא מסתמן שיפור לאחר כשבועיים, להעלות את הויאפקס ל225 מ"ג (150+75 מ"ג). במידה ומספר שבועות על 225 מ"ג אינו עוזר, ניתן להעלות עד 300 מ"ג (150X2 מ"ג). לא ניתן לחלק את הכדורים מאחר והם יאבדו את תכונת הXR שלהם (ארוכי טווח). אשר לקומבינציות טובות אחרות, אפשר לתת פבוקסיל 200-225 מ"ג בשילוב עם אלטרול 75-100 מ"ג או לחלופין בשילוב עם אנפרניל 112.5 מ"ג (כדור וחצי). לדאבוני כיום אין מקום שניתן לעשות בו בדיקה של רמות דם כמותיות של התרופה. אם זה לא עוזר, ניתן להוסיף לכך את האביליפיי. מאחר ומדובר בפוסט טראומה, יתכן והבחירה באפקסור נכונה. מאחר ואקסל גורם לכאבי אשכים ב7% מהאוכלוסיה, אינני חסידה נלהבת של רישומו לגברים. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובה לד"ר רובין
נדב 17/03/2016 | 20:01תודה על התשובה ד"ר: בנוגע לפבוקסיל: הוא נוסה עליי במינון של עד 150 מ"ג ללא תגובה, אם ככה כיצד אפשר לשלב איתו תרופות כגון אלטרול או לחלופין בשילוב עם אנפרניל, אם בכלל אין הטבה קטנה עם התרופה? איזה עוד שילובי תרופות ומינונים היית נותנת למצב שהפסיכיאטר שלי מכנה דיכאון שלא מגיב? כולל תרופות מהדור הישן? מהם האפשרויות שאת בדרך כלל מנסה עם מטופלים דומים לי? כמה שינויים וניסיונות עוד אפשר לעשות כדי שתהיה תגובה, ומתי הולכים על נזעי חשמל, וכמובן מה הסיכוי שאחרי שילובי תרופות ועלייה במינונים כולל תרופות ישנות ותוספת ליתיום, יהיה בכל זאת סיכוי שאצטרך מכות חשמל ולא תהיה תגובה לטיפול תרופתי? אלו התרופות שניסה עליי ללא שינוי, ציפרלקס+אדרונקס פבוקסיל+סורבון וולבוטרין, צריך לפנות כבר למכות חשמל?הוסף תגובה
-
תודה, נחכה לתשובה מלאה מד"ר רובין ו...
נדב 18/03/2016 | 18:16תודה על התשובה ד"ר: אשמח שתתייחסי בפירוט בבקשה כמה שתוכלי להודעות הקודמות בפוסט הזה, בנוגע לפבוקסיל: הוא נוסה עליי במינון של עד 150 מ"ג ללא תגובה, אם ככה כיצד אפשר לשלב איתו תרופות כגון אלטרול או לחלופין בשילוב עם אנפרניל, אם בכלל אין הטבה קטנה עם התרופה? איזה עוד שילובי תרופות ומינונים היית נותנת למצב שהפסיכיאטר שלי מכנה דיכאון שלא מגיב? כולל תרופות מהדור הישן? מהם האפשרויות שאת בדרך כלל מנסה עם מטופלים דומים לי? כמה שינויים וניסיונות עוד אפשר לעשות כדי שתהיה תגובה, ומתי הולכים על נזעי חשמל, וכמובן מה הסיכוי שאחרי שילובי תרופות ועלייה במינונים כולל תרופות ישנות ותוספת ליתיום, יהיה בכל זאת סיכוי שאצטרך מכות חשמל ולא תהיה תגובה לטיפול תרופתי? אלו התרופות שניסה עליי ללא שינוי, ציפרלקס+אדרונקס פבוקסיל+סורבון וולבוטרין, צריך לפנות כבר למכות חשמל?הוסף תגובה
-
המלצה
ר.צ. 19/03/2016 | 09:30מניסיון שלי כצרכן תרופות: חוץ מאביליפיי שהומלץ על ידי הרופאה, ניתן לשלב עם ויאפקס בהצלחה רבה וולבוטרין או אדרונקס. לגבי מינוני ביניים: ניתן לשלב עם ויאפקס כדורי ונלה (זהה לויאפקס, אבל בשחרור מידי). למשל: למינון של 112.5 מ"ג ניתן לקחת ויאפקס 75 מ"ג ונלה 37.5 מ"ג (או חצי ונלה של 75 מ"ג).הוסף תגובה
-
ר.צ הבעיה שאני בינתיים לא מגיב לתרופות
נדב 19/03/2016 | 11:56לא מגיבהוסף תגובה
-
תשובה
ר.צ. 19/03/2016 | 12:16אתה לא מגיב מכיוון שעוד לא מצאו שילוב שמתאים לך. אני במקומך הייתי מבקש מהרופא לשלב וולבוטרין עם ויאפקס, ואם לא תהיה תגובה מספקת לאחר 3 חודשים ניתן יהיה לשלב אביליפי כתרופה שלישית.הוסף תגובה
-
וולבוטרין יצר אצלי טנטון באוזניים ככה שזה לא אפשרי
נדב 19/03/2016 | 16:44וולבוטרין יצר אצלי טנטון באוזניים ככה שזה לא אפשריהוסף תגובה
-
כל שילוב בפני עצמו
ר.צ. 19/03/2016 | 19:08וולבוטרין לבד או בשילוב תרופה אחרת (לא ויאפקס) גרם לך טינטון. בשילוב עם ויאפקס ספק אם יחזור הטנטון. אתה יכול לשלב אדרונקס במקום וולבוטרין.הוסף תגובה
-
נחכה לראות את התשובה של הרופאה הנהדרת
נדב 19/03/2016 | 23:47ד"ר מקווה שתוכלי להתייחס בעומק והבנה לכל מה שרשמתי, החל מההודעה הראשונה ומההערות של ר.צ, תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/03/2016 | 21:33לנדב שלום, ראשית, פבוקסיל 150 מ"ג הינו מינון נמוך. מנסיוני בדרך כלל נדרשים 200-300 מ"ג וכ6 שבועות על המינון הזה עד שמקבלים תגובה. לעיתים קרובות כאשר יש תגובה חלקית הוספת אלטרול או אנאפרניל מביאה לשיפור מהיר. כנ"ל לגבי האביליפיי. אשר לשילובים עם ויאפקס שהציע ר.צ. אכן לעיתים הוולבוטרין עוזר. אשר לשילוב של אנדרונקס לי עצמי לא היו הצלחות בכך. אינני רואה כל צורך בשימוש בונלה מאחר ואין סיבה שלא לעלות בכל פעם 75 מ"ג. כפי שכתבתי לך, דווקא בפוסט טראומה הסימבלתה הינה בחירה טובה ויש עוד הרבה שילובים שבדרך כלל אחד מהם עוזר. חשוב לא פחות שתפנה לטיפול התנהגותי קוגנטיבי (CBT) המכוון לפוסט טראומה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
מהם האפשרויות לשילוב עם ויאפקס כתרופה שנייה ושלישית כנגד
נדב 20/03/2016 | 22:09דיכאון קשה וחזק שלא הגיב למספר תכשירים? ובאופן כללי מהם התרופות והשילובים של תרופות כשתיים ושלושה תרופות שאת מנסה בטיפול כנגד דיכאון קשה שלא הגיב למספר תכשירים ואם זה משנה אז לאחר טראומה?הוסף תגובה
-
מהם השילובים?
נדב 20/03/2016 | 22:10דיכאון קשה וחזק שלא הגיב למספר תכשירים? ובאופן כללי מהם התרופות והשילובים של תרופות כשתיים ושלושה תרופות שאת מנסה בטיפול כנגד דיכאון קשה שלא הגיב למספר תכשירים ואם זה משנה אז לאחר טראומה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 21/03/2016 | 18:52לנדב שלום, מאחר ולא קראת את תשובתי, אני חוזרת עליה: ראשית, פבוקסיל 150 מ"ג הינו מינון נמוך. מנסיוני בדרך כלל נדרשים 200-300 מ"ג וכ6 שבועות על המינון הזה עד שמקבלים תגובה. לעיתים קרובות כאשר יש תגובה חלקית הוספת אלטרול או אנאפרניל מביאה לשיפור מהיר. כנ"ל לגבי האביליפיי. אשר לשילובים עם ויאפקס שהציע ר.צ. אכן לעיתים הוולבוטרין עוזר. אשר לשילוב של אנדרונקס לי עצמי לא היו הצלחות בכך. אינני רואה כל צורך בשימוש בונלה מאחר ואין סיבה שלא לעלות בכל פעם 75 מ"ג. לעיתים הוספה של T3 (טריו-יודו-טירונין) יכול לעזור. ככלל, אתה צריך להבין שכאשר עושים שילוב, תרופה שלא עזרה קודם פתאום עוזרת. אבל בראש ובראשונה, חשוב שהמינון הנלקח יהיה ברמה טיפולית. למשל- 150 מ"ג פבוקסיל, איננה רמה טיפולית טובה לטיפול בחרדות. כפי שכתבתי לך, דווקא בפוסט טראומה הסימבלתה הינה בחירה טובה ויש עוד הרבה שילובים שבדרך כלל אחד מהם עוזר. חשוב לא פחות שתפנה לטיפול התנהגותי קוגנטיבי (CBT) המכוון לפוסט טראומה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
וויפקס
גילה 30/01/2019 | 13:56לוקחת שלוש שנים וייאפקס 37.5 הרופא המליץ לעלות ל75 אני בת 63 בריאה לחץ דם נמוך לא מקבלת שום תרופות רק תוספי תזונה מה יקרה לי שמעלה את המינון?? מפחדת והאם ארגיש משהו שונה?הוסף תגובה
-
דכאון וחרדות
קיקי 23/05/2024 | 00:00אני הרבה שנים עם תרופות .כרגע מקבלת וולביטרין וויפאקס. אבל לא יכולה בלי קלונקס .האם זה בסדר.לחכות עד שוולביטרין ישפיע. קודם לקחתי , ציפרלקס וויפאקס מחקה לתשובה.הוסף תגובה
-
וייפאקס וקלונקס
מוש 02/07/2024 | 16:18מזה כ-10 שנים אני נוטל וייפאקס 75 מ"ג, כדור אחד ביום, בבוקר. רופא המשפחה אמר לי לקחת כי אני לא נראה טוב. מזה 5 שנים אני סובל מרגל רגיזה ונוירולוג נתן לי חצי כדור דופיקר ביום, לפני השינה, כי הקפיצות של הרגל מונעות ממני שינה. לאחרונה הייתי אצל נוירולוג אחר שאמר לי לקחת כלונקס 0.5 מ"ג בערב, בימקום הוייפאקס והדופיקר. אני אקח כדור אחד למשך שבועיים, אם לא עוזר אקח 2 כדורים לשבועיים שלאחר מכן וכן הלאה עד לקיחת כדור אחד של 2 מ"ג. שאלתי היא: איך אני מוריד את המינון של שני הכדורים? האם במקביל לקלונקס? האם אפשר לקחת את הווייפאקס בבוקר ואת הקלונקס בערב במקביל?הוסף תגובה
-
-
חרדה - תסמינים גופניים (לת)
אביב 02/07/2024 | 12:09שלום, אני בן 47, סובל מחרדה על נגזרותיה מגיל צעיר ומאובחן מגיל 22 כסובל מהפרעת חרדה מוכללת והתקפי פאניקה. ישנם ימים שאני חווה התקפי חרדה וישנם ימים ללא שום התקפים. התסמינים הגופניים כוללים (לא תמיד כולם ביחד) תחושת מחנק, הזעה, גלי חום, מתח בשרירים בכל הגוף, רעד קל, תחושת חוסר שיווי משקל, וקורדינציה יותר איטית. לתסמינים הגופניים מתלווה תחושת חרדה. לאורך השנים לא ראיתי מגמה של החמרה בתדירות ובעוצמת ההתקפים ונראתה תגובה לטיפול תרופתי. שאלתי היא, האם ייתכן שמדובר בבעיה רפואית אחרת בנוסף להפרעת החרדה ממנה אני סובל? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
שילוב בין תרופות (לת)
שילוב בין אקמול וקלונקס 01/07/2024 | 16:40לקחתי אקמול ולאחר מס שעות לקחתי חצי כדור קלונקס האם השילוב בינהם מסוכןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
מינון מקסימלי (לת)
ברי 01/07/2024 | 08:00רשום לי את התרופות ויואנס70מ"ג + אטנט30מ"ג×2 יש בויואנס70מ"ג כ20 מ"ג אמפטמינים ויש באטנט30מ"ג גם כ20 מ"ג אמפטמינים כך שסה"כ האמפטמינים שרשומים לי זה 60 מ"ג אמפטמינים לפי מה מחושב המינון המקסימלי? האם זה לפי סה"כ כמות האמפטמינים שיש?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
קלונקס ולוריוון, סרוקסט וציפרקלס
החדשה 08/08/2013 | 09:55תוך כמה זמן משפיע קלונקס ומה משך השפעתו? תוך כמה זמן משפיע לוריוון ומה משך השפעתו? למה לא ממליצים על שילוב של קלונקס ולוריוון? בימים האחרונים אני במעבר בין ציפרלקס לסרוקסט, בחמישה הימים הראשוני 5 מ"ג סרוקסט ו-20 מ"ג ציפרלקס, בחמישה ימים אח"כ 10 מ"ג סרוקסט -15 מ"ג, וכך הלאה עד הורדת הציפרלקס ומעבר לסרוקסט. כיום אני לוקחת 10 מ"ג ו-15 מ"ג ציפרלקס. יש לציין שבחמישה הימים הללו אני מרגישה נפלא, האם עליי לדווח על כך לרופא המטפל? האם מותר לטפל בתרופות במקביל?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 08/08/2013 | 22:32להחדשה שלום, קלונקס משפיע תוך 15 - 30 דקות והשפעתו יכולה להמשך בין 23 שעות ל-28 שעות. לוריוון משפיע תוך 15 - 30 דקות והשפעתו נמשכת כ-4 שעות. למה צריך לשלב בין קלונקס ולוריוון? לפעמים מטפלים בשתי תרופות במקביל, אך נראה לי כי עדיף לנסות לעבור לתרופה אחת. כדאי לך לדווח לרופא שלך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
לוריון וקוליקס 2 מג
דליה 19/10/2015 | 23:58למה לא צריך לשלב קלוניקס ולוירוון ביחד לציין קולניקס 2 מג פעמיים ביום . אם לוקחים אותם לטווח ארוך מה ההשפעה זה דומה להשפעה של סמים ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 21/10/2015 | 14:30לדליה שלום, אינני מבינה את שאלתך לגבי הסמים. ניתן לקחת אותם ביחד אך אין טעם רב בכך. בדרך כלל, הבינזודיאזפינים אינם הפתרון לבעיה. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
לוריוון
אנונימי 26/04/2017 | 14:45רופא כתב לי גם קלונקס וגם לוריוון ואמר שאקח על דעת עצמי כשקשה לי להירדם או כשאני בחרדה אני רוצה לשאול עם אני אקח קלונקס מתי ההשפעה שלו תגמר כדי שאוכל לקום בבוקר ולתפקד כנ"ל על הלוריוון מתי ההשפעה שלו תרד תוך כמה שעות? אני מעדיפה תרופא שלא תשפיע למשך זמן ארוך אלא לשעות בודדות 3-4 שעות בערך איזה כדור יותר כדאי לי לקחת כדי שאוכל לתפקד בבוקרהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/04/2017 | 16:33לאנונימי שלום, קלונקס משפיע ליותר מ-24 שעות ולכן סביר שאינו מתאים לך. לעומתו, הלוריבן משפיע למשך כ-4 שעות, לאחר הסתגלות אליו. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תרופות
אנונימי 30/04/2017 | 19:16תודה רבה בנוסף לוריוון אני לוקחת סרקוואל הרופא אמר לשנות את זה לסרקווואל xr רציתי לשאול יש להם אותו השפעה הוא מחליף לי כי אני לא רוצה להיות תלויה בכדור מכיוון שעם אני רוצה ללכת לישון מאוחר אז אני לוקחת את הסרקוואל מאוחר ולכן קשה לי לקום בבוקר ולתפקד הסרקוואל xr לא יעיף אותי הוא אמר שלא כל כך משנה מתי לקחת ונתן כדוגמת את השעה 4 עם אני אקח ב4 אני לא יהיה עייפה? רציתי לשאול עוד שאלה יש לי הנחה על הסרקוואל ומשום מה על הסרקוואל xr אין הנחה של השתתפות הקופה יש דרך אחרת או למי לפנות כדי לקבל סבסוד או השתתפות מסוימת אולי לסל שיקום או משהו כזה עם רופא המליץ לי על זה אז חייבת להיות דרך לסבסוד או משהו כי זה התרופה שהומלץ לי על הסרקוואל הרגיל יש לי השתתפות את מכירה דרך?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 03/05/2017 | 18:35לאנונימי שלום, לא כתבת ממה את סובלת. זה שרופא ממליץ על תרופה אינו אומר שהתרופה מסובסדת או שהיא בסל שבחוק. סרקוול בסל להפרעה דו קוטבית. למעשה הסרקוול XR אמור להיות בסל להפרעה זו. באפשרותך לפנות לנציבות הקבילות של חוק ביטוח בריאות ממלכתי ולהתלונן בפניהם. במידה והסרקוול בסל עבורך, אז ייתכן שהם יוכלו לסייע לך. לצורך כך עלייך לפנות ל-Kvilot@moh.health.gov.il ולכתוב מה תלונתך, לצרף את מכתב הרופא, את סירוב הקופה וגם את הפרטים שלך כך שניתן יהיה לחזור אלייך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
מה עושים עם מצב קשה מאוד?
בשבילך ולמענך תמיד!! 01/07/2024 | 02:51ראשית רוצה להיות בטוחה שזה מקום שניתן באמת להבין על העניין הקשה הזה של חרדה, כיצד אוכל מעבר לכל מה שעשיתי ויעשה, לעשות ולעזור מעבר לבני שמאז הקורונה פשוט החרדה וכו.. התלבשו עליו, ולא קל בכלל לעיקול מאז הקורונה מה שעוברים שואלת אם יש עוד כיצד ניתן לתמוך ולעזור שיחזור לעצמו?הוסף תגובה
-
-
התייעצות כדורי שינה (לת)
יולי 30/06/2024 | 20:10הפסיכיאטרית נתנה לי לקחת זודורם לקחת כל לילה למשך שלושה חודשים (בררתי קצת והבנתי שלא נותנים את התרופה הזו ליותר מארבעה שבועות) אחרי תקופה חזרתי לפסיכיאטרית שלי ואמרתי לה שהזודורם משפיע אבל קצת כאילו אני יכולה גם להיות איתו ערה שעות, ואז היא נתנה לי מרשם למירו שעדיין לא קניתי את התרופה החדשה שהיא נתנה לי ואני רוצה לדעת האם היא טובה והאם היא ממכרת או שהיא לא מומלצת כי אני לא חייבת כל לילה כדור אני מידי פעם יכולה לישון גם בלי.. אשמח לייעוץ ותשובה 🙏🏼הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
כדורי שינה (לת)
אני 30/06/2024 | 19:54מה ההבדלים בין זודורם למירו? לי המליצו לקחת זודורם למשך כמה חודשים וזה עזר חלקית, ולא לקחתי באמת כמה חודשים, לקחתי פשוט בימים שהייתי צריכה בנוסף המליצו לי על מירו ורציתי לדעת מה ההבדל בין התרופות האלו של מירו וזודורם את המירו עדיין לא התחלתי לקחת. אז אשמח לכל ידע בנושא כי אני רואה שהוא מבלבל ממש 🙏🏼הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
למיקטל (לת)
שאלה 30/06/2024 | 16:46אני נוטלת למיקטל 200 כשנה וחצי. לפני 3 שבועות העליתי מינון בהמלצת פסיכיאטר - 25 מג כל שבוע. מאתמול יש לי גרד בפנים באיזור ספציפי אחד. העניין הוא שלא חוויתי תופעת לוואי כזו בעבר מהלמיקטל, וגם קיבלתי וסת אתמול (ביום שהגירוד החל) והבנתי שזה גם יכול להיות גורם לכך. אני תוהה אם לחזור למינון ההתחלתי שלי (200 מג) או להמשיך לעלות בהדרגה עד 300 בהתאם להמלצת הפסיכיאטר. תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
אטומין ותחושה
נופר 22/06/2017 | 17:05שלום, אני נוטלת איטומין 120 מג בלילה.. ואני חושבת שמאז שהתחלתי ליטול אותו הרעב שלי מוגבר... אני כמעט בטוחה שזה התחיל מאז שהעלנו מינון.. אני אוכלת ממש כמו חיה ורעבה כל הזמן, מה שלא אופייני לי בכלל.. יש מצב שיש קשר? לא כתוב בתופעות הלוואי על השמנה, אבל אולי במינונים כאלו זה יכול להגביר תיאבון.. גם שמעתי שהאנטי פסיכוטיים בכללותם מגבירים תיאבון, האם זה נכון?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/06/2017 | 22:56לנופר שלום, אני לא יכולה להתווכח עם עובדות. בדרך כלל, אטומין איננו גורם לבולמוסי רעב. האם לא ניתן לרדת ל-80 מ"ג? בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
אנטיפסיכוטים מגבירים תאבון
אוסנת 23/06/2017 | 07:37לא כולם באותה מידה אבל אם את מחפשת אנטי-פסיכוטי שלא מגביר תאבון הוא לא קיים. זה תלוי בסוג של הכדור למשל פרפנן, פלודיקט (דור ראשון), רספירדל (דור שני) מגבירים מאוד את התאבון. תלוי גם במינון, ככל שהמינון גבוה יותר מגביר יותר תאבון. לאנטי-פסיכוטים השפעה על הדופמין במח ויש להם את אותם נזקים ("תופעות לוואי"), לא כולם באותה מידה. מעבר לזה הם מעייפים וגורמים לחולשה ותפיסות, שגם יכול לתת הרגשה שצריך לאכול כדי להתחזק. אנטי-פסיכוטים עושים נזקים חבל להיות במלחמה מתמדת עם הנזקים האלה, להוריד מינון/לחפש אחר זה סתם, זה מאמץ מיותר.הוסף תגובה
-
תודה
נופר 23/06/2017 | 13:11תודה, קשה לי בשלב זה להתאמץ.. זה לא בא לי בקלות.. כמו כן, יש לי חברות שלוקחות את אותם המינונים ולא חוו התקפי רעב.. מוזר לי ומבלבל מאוד. הלוואי שמשהו אחר היה עוזר ליהוסף תגובה
-
תודה ד"ר
נופר 23/06/2017 | 13:13תודה.. לא מצליחה להירדם עם 80מ"ג.. אני גם לא מתעייפת מספיק, אני סטודנטית וכל מה שאני עושה זה לשבת ולהקשיב או ללמוד והכל בישיבה. על אף שאני משכימה מאוד מאוד מוקדם בחמש וחצי בבוקר. אבל הולכת לישון בשמונה בערב... בעיקר כדי לברוח מהמציאות ולקצר לעצמי את הימיםהוסף תגובה
-
אנטי פסיכוטי אינו כדור שינה
אוסנת 23/06/2017 | 14:38לפעמים הראש ממשיך לעבוד גם אחרי שאת מסיימת ללמוד וגם כאשר מנסים לישון הראש ממשיך לעבוד ולחשוב, גם אם היה מאמץ גופני. אנטי-פסיכוטי אמנם מרדים, אבל מזיק לגוף. הפתרון הוא ללכת לרופא משפחה ולבקש כדור שינה שמיועד לשינה ולא לבעיות אחרות. לא נראה לי שיש מישהו שלוקח אנטי-פסיכוטי ולא מרגיש רעב, פשוט יש כאלה שיכולים לשלוט על הרעב ויש כאלה שלא.הוסף תגובה
-
תודה
נופר 23/06/2017 | 17:18זה הדבר היחידי שהרדים אותי, ניסינו כמה כדורי שינה. חליתי באנורקסיה עשר שנים, מגיל 13, אני יודעת מה זה לשלוט ברעב, אבל עכשיו אני ממש לא שולטת, גם כשאני אוכלת מסודר ומספיק- אני עדיין רעבה מאוד ו24 שעות ביממה רעבה. יש קשר את אומרת?הוסף תגובה
-
אנטי פסיכוטי בעיקר במינון גבוה גרם לי לתאבון מוגבר
אוסנת 23/06/2017 | 18:11הדרך לשלוט ברעב היתה לותר על התפקוד עד שהפסיקו לי את הכדור/זריקה. אם את סטודנטית ולומדת, לא יכולה להרשות לעצמך להתעסק עם לשלוט על הרעב או ללמוד למבחן בהרגשה שאת רעבה. היה לי מקרה אחרי אישפוז שהתחלתי לעבוד ולא הפסקתי את הרספירדל, לא יכולתי לתפקד מהרעב, אבל הפתרון שלי לא היה להתנפל על האוכל, פשוט עזבתי את העבודה (טעות - במקום להפסיק את הכדור תוך כדי), ורק אחרי שהפסקתי אותו המשכתי הלאה. כרגע 0.5 מ"ג קלונקס מאפשר לי לישון טוב ואין לו שום תופעות לוואי, לא ידוע לי לגבי נזקים. לדעתי תמשיכי לנסות כדורי שינה, אין טעם לקחת אנטי-פסיכוטי.הוסף תגובה
-
עוד משהו נוסף לד"ר מנופר
נופר 24/06/2017 | 11:28רציתי גם לשאול מה במקום איטומין יכול להיות? שיעשה את אותו האפקט, ניסיתי בונדרמין, רספרידל, סרווקאול (גרם להתעלפויות), סטילונקס (גרם להזיות), מירו (גרם לבולמוסים) נוקטורנו, קלונקס עשה לי גם לאכול בלי הכרה, כי מעין איבדתי שליטה כשלקחתי אותו, מעין עירפול. איזה כדור שינה יש שאינו גורם להשמנה, אך מרדים באמת? כי לדוגמא מהבונדרמין כדי להירדם אני צריכה לקחת ארבע..הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/06/2017 | 21:45לנופר שלום, לפעמים כדאי לנסות את האנטיהיסטמינים, כמו אוטרקס, פניסטיל או דוקסילאמין (טונייט, סליפ אייד) 25 מ"ג שהוא אנטיהיסטמיני עם הרבה פחות בעייתיות.. כמו כן, כדאי לשלב את זה עם מלטונין ארוך פעולה (צירקדין). בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
קלונקס לאוסנת
קלונקס לאוסנת 02/07/2017 | 00:59כמובן שיש לקלונקס נזקים. ירידה ביכולות הקוגניטיביות: ירידה בזיכרון, ירידה בריכוז ובקשב, ירידה בקצב החשיבה ובמהירות שליפת המילים, בלבול בין מילים, שיכחה. הוא עלול לגרום לתופעות דמויות אלצהיימר. זה מה שהופיע אצלי מהקלונקס. חדות המחשבה וחדות הדיבור שלי לא כפי שהיו. יכולת הזיכרון נפגעה משמעותית. :( מפחדת מהשלכות גם אחרי הפסקת הכדור כי לא תמיד זה הפיך עם כדורים פסיכיאטרים לאחר הפסקת הנטילה.הוסף תגובה
-
מסכים עם התגובה מעלי
Ee5003 02/07/2017 | 14:13אין על בנזודיאזפינים! באמת! עושים את העבודה יותר מכל תרופה וכמו שצריך. אך יחד עם זאת אני נמנע מלקחת אותן כי יש להן תופעות לוואי מסוכנות ביותר. לא מזמן יצא מחקר שאפילו הראה שיש קשר בינן לבין דימנציה ואלציהיימר תוכלי לקרוא עליו אם תרצי: http://www.bmj.com/content/349/bmj.g5205הוסף תגובה
-
מפחיד משהו
נופר 02/07/2017 | 18:15מפחיד... אני סטודטית עם הפרעת קשב וריכוז.. וצריכה את הזיכרון שלי בשיא שלו למבחנים. הבעיה היחידה שזה הדבר היחידי שמרדים אותי. ניסיתי הכלללל כלכך הרבה כדורים. מה אשאר עם הקלונקס לכל החיים?הוסף תגובה
-
קלונקס
Ee5003 02/07/2017 | 23:17חברה הכי טובה של אמא שלי מכורה לבנזודיאזפינים והיא רק מתלוננת שהיא לא מסוגלת להפסיק איתם. גם אני סובל מבעיות שינה ממליץ על טונייט ממשפחת האנטי היסטמנים כדאי שתנסי, אבל לא לפני שאת נגמלת מהבנזודיאזפינים בליווי רופא אישי.הוסף תגובה
-
לנופר
אוסנת 03/07/2017 | 20:11את כותבת לגבי נזקים לטווח קצר מהקלונקס. אצלי הם לא מופיעים. הכדור מאפשר לי לישון, ולא מרגישה את הנזקים שציינת. אני חיפשתי כדור שינה. אז נתנו לי אנטי-פסיכוטי ואמרו לי שאם אני לא נרדמת שאקח קלונקס. בגלל שאני לא נרדמת כל יום אז אני לוקחת כל יום. אני לא יודעת לגבי נזקים לטווח ארוך, יכול להיות שאם הייתי יודעת לפני שיש לקלונקס סיכון גדול לנזקים לטווח ארוך לא הייתי לוקחת. אבל אין לי כל כך הרבה כסף ורצון להעדר כל שני וחמישי מהעבודה ולהתחיל לנסות על עצמי כדורי שינה אחרים. אני לקחתי אנטי-פסיכוטי לבד בלי קלונקס, הוא אמנם מאוד מרדים אבל עם הרבה נזקים לטווח קצר, ומקשה על תפקוד. עם הקלונקס לבד אני מסתדרת. אם יש לך זמן למצוא כדור שינה טוב ואת לא רוצה לקחת כדור שיש לו סיכון גבוה לנזקים אז תמיד אפשר לבדוק לפני שלוקחים.הוסף תגובה
-
בנזודיאזפינים לאוסנת
Ee5003 03/07/2017 | 22:24אם את חושבת שאת כל כך אמיצה ושקלונקס כדור כל כך טוב ויעיל תנסי להסתדר בלעדיו כמה ימים בלי ונראה אם תשרדי את ההתקף אפלפסיה..הוסף תגובה
-
ל Ee5003
מודאגת 04/07/2017 | 21:15בהכרח יש התקף אפילפסיה אם מפסיקים קלונקס? זה ודאי? לא שאני יכולה להפסיק אותו בקרוב (אם בכלל), הגוף שלי התמכר לסם הזה, אבל אני מודאגת מההשלכות שלו על הזיכרון, ושהזיכרון לא יחזור לכשהיה לעולם. ומודאגת מאוד מאלצהיימר בעקבות נטילה ממושכת של קלונקס במשך שנים.הוסף תגובה
-
בנזודיאזפינים למודאגת
Ee5003 04/07/2017 | 21:37למודאגת שלום, תראי אני לא רופא ולא מתיימר להיות אחד כזה אז להגיד לך שבהכרח תחווי אחד כזה אני לא יכול להבטיח לך. אני נשען על העלון לצרכן ולקרוביי שלוקחים את הסמים האלו. מישי שאני מכיר שהייתה מכורה לבנודורמין עשתה את הגמילה שלה בצורה מאוד מאוד מדוייקת ( הייתה חוצה כדורים ל8 והגיעה למצב שהיא לוקחת 2 בכדי להירדם) ובכל זאת העבירה ימים שלמים ללא שינה (תארי לעצמך מה היה קורה אם היא הייתה מפסיקה בבת אחת), החברה הכי טובה של אמא שלי מכורה לזאנקס ולא מסוגלת להפסיק, זה הגיע למצב שהיא לוקחת את זה גם אחרי מריבה עם בעלה. מנגד, לשימושים לא רצופים אלו הכדורים הכי טובים שלקחתי . לגבי על האלציהיימר והתפקודים בזיכרון- יש עדויות ומחקרים רבים על כך.הוסף תגובה
-
ל- Ee5003
אוסנת 04/07/2017 | 22:12הבעייה שלי להרדם היתה לפני שלקחתי את הקלונקס. גם העברתי ימים ללא שינה. השאלה היא מה קורה אם מפסיקים את הקלונקס בהדרגה ובמקום לוקחים כדור שינה אחר, כי בטוח אם אני לא אקח כלום אני לא ארדם כמו שהיה לפני כן. האמת שאין לי בעייה להמשיך עם הקלונקס ולא הייתי מבצעת שינוי אבל אני תמיד בעד שתהיה אלטרנטיבה ולא רק אפשרות אחת.הוסף תגובה
-
דרכים אחרות להירדם
Ee5003 04/07/2017 | 22:24לאוסנת שלום, תראי , שוב אני חוזר ואומר- אני לא רופא. האמנם, יש שתי דרכים שגרמו לי למצוא דרך להירדם גם מבלי להיות מכור לבנזודיאזפינים: 1) הראשונה וקצת פחות מומלצת זה לעשן כל יום לפני השינה מריחואנה מזן אינדקה שמאוד אבל מאוד יעילה להירדמות. החסרונות שאני חיוותי מהשיטה הזאת היו שביזבזתי 200 שקל בשבוע על מריחואנה בשביל להירדם וגם העלתי במשקל ולכן להמשיך עם מריחואנה לא הייתה אופציה 2) לקחת כדור טונייט ממשפחת האנטי היסטמינים. אולם, הוא לא משפיע על כל אחד ולי היה המזל והוא משפיע עלי חצי שעה מרגע ליקחתו. אני לוקח אותו כבר קרוב לחודש לא כולל ימי שישי ושבת ( שבהם אני גם נרדם ללא הכדור, אמנם בשעות מאוחרות אבל זה לא מפריע לי לתפקוד בעבודה- הסיבה ממנה התחלתי לקחת אותם). אני מבין את הצורך לתפקד - שינה היא דבר חשוב. אבל הבנזודיאזפינים מוחקים לך את המוח. אם יש אלטרנטיבות (ויש אלטרנטיבות) טובות יותר אז עדיף.הוסף תגובה
-
תודה
אוסנת 04/07/2017 | 22:37שומעת המלצות טובות על טונייט. לפני הקלונקס הייתי לוקחת רסקיו, בהתחלה 4 טיפות ואז כל פעם היה צריך להעלות את הכמות כדי שזה ישפיע. בסוף אפילו כלכלית לא משתלם לקנות בקבוק יקר קטן של רסקיו שבקושי משפיע. מבחינת השפעה לפי מה שזכור לי בזמן שהרסקיו הצליח להרדים בבוקר היתה יותר עייפות, מה שאני לא מרגישה עם הקלונקס. אתה לא מרגיש עייפות במשך היום? מה המחיר של טונייט?הוסף תגובה
-
טונייט
Ee5003 04/07/2017 | 22:40כשאני לוקח את הטונייט אני מקפיד לקחת אותו לפחות 8 שעות לפני השינה. כאשר מתועררים יש עייפות קלה שעוברת עד שעתיים מרגע היקיצה (לפחות אצלי). המחיר שלו נע בין 18-36 שקלים, תלוי איפה .הוסף תגובה
-
זיפרקסה
זיפרקסה 04/07/2017 | 22:45זיפרקסה גם יכול למחוק זכרון אם לקחתי אותו שבועיים? כי ככה זה מרגיש..הוסף תגובה
-
לגבי הקלונקס
Ee5003 04/07/2017 | 22:47במידה ואת מחליטה לרדת מהקלונקס חשוב מאוד שתעשי את זה בליווי רופא ( משפחה/פסיכיאטר/נירולוג) כי התופעות גמילה של בנזודיאזפינים עלולים להיות קשים מאוד. זה פשוט כל כך מתסכל שמשפחה של תרופות שיש לה אפקט כל כך מדהים על הנפש עלולה לגרום להתמכרות כל כך קשה. אליה וקוץ בה מה שנקרא.הוסף תגובה
-
קלונקס אוסנת
רונית 05/07/2017 | 06:57אני לא מבינה באיזו זכות את מלחיצה כאן אנשים ומוסיםה להם חרדות על אלה שיש להם ממילא. מי נתן לך את הסמכות להחליט שקלונקס גורם לנזק הזה ולנזק ההוא? ממליצה לך להפסיק,תניחי לאנשים. רוצה לסבר את אוזנייך במידע אמיתי שיפתיע אותך, 5ני נפגשתי עם הפסיכיאטר שנחדה להכי טוב בארץ. יודעת מה אמר לי? שלוריוון,קלונקס וכל המשפחה,זוכים ליחסי ציבור גרועים, והם לא עושים יותר נזק מssri או snri. כך שכל אחד יעשה מה שטוב לו ומה שמשפר את מצבו, כל כדור וכוכדו ולא חשוב איזה עושה נזקים לטווח ארוך גם אקמול. ברור שעדיף היה לכולנו לא לקחת כדורים פסיכיאטרים. אבל איזו ברירה יש? לצערינו עדיין לא המציאו את כדור הפלא ונראה שזה גם לא יקרה בקרוב, זה מה שיש,עצוב, אבל הפסיכיאטריה תקועה וגם הכדורים מהדור החדש הם לא להיט. אז להוביף כאן לאנשים, דאגות זה לא לעניין. פשוט די עם זה.הוסף תגובה
-
קלונקס
אורית 05/07/2017 | 18:29מנסיון אישי וממה שקצת קראתי קלונקס ושאר הבנזואיפיינים גורמים לדכאון די מהר. הם טובים לכמה ימים או למקרה חרום אבל מהר מאד חשים ירידה במצב הרוח.הוסף תגובה
-
אופציה אחרונה לשינה ושאלה ל ee
אחד שניסה הכל 05/07/2017 | 19:24במקרים הכי קשים של שינה רושמים טריכלונם בסירופ שנחשב הכי ממכר שיש אבל זה אחרי שכבר ניסו ממש הכל אני לא מכיר את הטונייט הזה הוא מייבש כמו שאר האנטיהסיטמנים וכמו מירו? לגבי חששות גמילה מבנזו(קלונקס וכו) יש מדריך של פרופסור אשטון כיצד להיגמלהוסף תגובה
-
טונייט לאחד שניסה הכל
Ee5003 05/07/2017 | 19:29תראה לי הוא ממש לא עושה שום תופעה. נהפוכו אפילו אני לא מתעורר באמצע הלילה כמו שקרה לי פעמים רבות. שוב, זה נראה לי מאד אינדבדואלי. אם קנאביס לא היה כזה משמין ויקר הייתי נשאר איתו, אם אתה לא מפחד מהשמנה ויש לך מצב כלכלי טוב. אז תנסה קנאביס מזן אינדקה מאוד מרדים - תחושה נהדרת.הוסף תגובה
-
הבעיה
אחד שניסה הכל 05/07/2017 | 21:01שקשה להשיג את הזן הטוב (הרפואי) 200 שקל לשבוע זה לא אסון רק חבל ש כמעט אף פסיכיאטר לא מוכן לרשום קנביס אפילו למצבי ptsd קשיםהוסף תגובה
-
ל - Ea5003
אוסנת 05/07/2017 | 21:16לא הבנתי איך זה משפיע עליך חצי שעה אחרי שאתה לוקח טונייט, ואתה לוקח אותו 8 שעות לפני השינה. מה מרגישים במשך 8 השעות האלה, אין עייפות? עם הקלונקס אני בכלל לא מרגישה עייפות בבוקר, אפילו לא דקה, לוקחת שעתיים לפני השינה. איזה מינון אתה לוקח אם אפשר לשאול? מותר לקחת טונייט באופן קבוע?הוסף תגובה
-
לרונית
אוסנת 05/07/2017 | 21:26את כנראה לא קראת את כל השרשור הארוך הזה. פסיכיאטר נתן לי קלונקס בנוסף לאנטי-פסיכוטי, הוא אמר לי קחי את האנטי פסיכוטי אם את לא נרדמת עד 22:00 תקחי קלונקס (לא הכרתי ולא בדקתי מה זה קלונקס). הוא נתן לי מינון מאוד גבוה של אנטי-פסיכוטי שאמנם הרדים אבל לא אפשר לתפקד. הורדתי אותו למינימום שגם איתו קשה לתפקד והתחלתי לקחת קלונקס כל יום כדי לישון. לפני שבועיים הפסקתי בכלל עם אנטי-פסיכוטי. ומבחינתי הקלונקס מצויין שהוא בנפרד ואין לי בעייה איתו, ללא נזקים לטווח קצר. מרגישה איתו מעולה. Ea5003 ולא רק הוא טוענים שהקלונקס לא טוב לשימוש ארוך טווח. אני בהחלט בעד לשמוע דעות של אנשים שמכירים וניסו כדורים, ולכן על מנת להמנע ממצב שצריך להעלות מינון רוצה לברר לגבי אלטרנטיבות אחרות אם אצטרך. הפסיכיאטר שלך יכול לאמר לך מה שהוא רוצה. הם בד"כ מציירים את התמונה בצבע ורוד, גם אם הם נותנים אנטי-פסיכוטי והבן אדם זז לאט, הידיים שלו רועדות, השרירים שלו תפוסים והוא עובד במפעל מוגן וצריך ביטוח לאומי הם טוענים שהם שיפרו את מצבו. אז ממש לא מעניין אותי מה הוא אומר.הוסף תגובה
-
טונייט לאוסנת
Ee5003 05/07/2017 | 21:36אחרי חצי שעה את מרגישה עייפות והרפייה מסויימת, תחושה שאפילו קשה לפתוח את העיניים. בשעתיים הראשונות בבוקר את קמה עם עייפות אבל זה ממש עובר אחרי זה ומאפשר לך תפקוד מלא לאורך היום. אם שעתיים של עייפות בבוקר זה משהו שבלתי נסבל בעינייך, את צריכה להשים את היתרונות מול החסרונות: או למחוק את המוח מבנזודיאזפינים או עייפות קלילה של שעתיים על הבוקרהוסף תגובה
-
אז למה אתה לוקח 8 שעות לפני השינה?
אוסנת 05/07/2017 | 21:57אם אחרי חצי שעה מרגיש עייפות. למה לא חצי שעה לפני שינה ולמה לא להפחית מינון אם מרגישים שעתיים אחרי הקימה? זה לא נורא שעתיים עייפות אני מתחילה לעבוד שעתיים אחרי שאני קמה.הוסף תגובה
-
לאוסנת, לא הבנת אותי
Ee5003 05/07/2017 | 22:00טוב כנראה לא הייתי מספיק ברור, אז אני אסביר שוב: חצי שעה לפני שאני הולך לישון אני לוקח את הכדור. בו בעת, אני מקפיד לישון לפחות 8 שעות בלילה בשביל להימנע ככל האפשר מהעייפות בבוקר ( נניח אני צריך לקום ב8 אז אני לוקח את הכדור ב11 וחצי בלילה)הוסף תגובה
-
תודה רבה, עכשיו ברור
אוסנת 05/07/2017 | 22:12...הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/07/2017 | 16:04שלום רב, לדאבוני לאור חוסר היענות הנהלת האתר, התבקשתי על ידי ההסתדרות הרפואית להפסיק לענות באתר זה. רצ"ב חלק ממכתבם: "פרסומות המופיעות בכל חלון של תשובת הרופא מרמזות כי הרופא ממליץ עליהן והמידע המפורסם אסור בהתאם לכללי האתיקה, סעיף ד.7.ה.1... כמו כן, "הרופא יימנע מפרסום או מהשתתפות בפרסומת למוצרים מסחריים, רפואיים ושאינם רפואיים" סעיף ד.7.ח.3. למען הסר ספק, יצוין כי לעניין זה פרסום באמצעות רשת חברתית מהווה פרסומת אסורה. במקביל לטיפול משרד הבריאות בנושא, המלצתי היא לבקש לאלתר, להפסיק מהחברה לפרסם בתוך האתר. אם לא תקבלי מענה, הנך מתבקשת להפסיק לענות באתר זה." דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/07/2017 | 16:05שלום רב, לדאבוני לאור חוסר היענות הנהלת האתר, התבקשתי על ידי ההסתדרות הרפואית להפסיק לענות באתר זה. רצ"ב חלק ממכתבם: "פרסומות המופיעות בכל חלון של תשובת הרופא מרמזות כי הרופא ממליץ עליהן והמידע המפורסם אסור בהתאם לכללי האתיקה, סעיף ד.7.ה.1... כמו כן, "הרופא יימנע מפרסום או מהשתתפות בפרסומת למוצרים מסחריים, רפואיים ושאינם רפואיים" סעיף ד.7.ח.3. למען הסר ספק, יצוין כי לעניין זה פרסום באמצעות רשת חברתית מהווה פרסומת אסורה. במקביל לטיפול משרד הבריאות בנושא, המלצתי היא לבקש לאלתר, להפסיק מהחברה לפרסם בתוך האתר. אם לא תקבלי מענה, הנך מתבקשת להפסיק לענות באתר זה." דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
שילוב איטומין וטרזודיל
טל שחר 21/01/2019 | 15:57היי שמי טל שחר שאלתי האם שילוב של איטומין וטרזודיל עוזר לישון טוב בלילה?הוסף תגובה
-
בבקשה לקרוא זה חשובה
אנונימית 02/05/2019 | 02:29תוך כמה זמן האטומין יוצא מהדם ומתנקה מהגוף? האם אפשר לראות שהאטומין נמצא בגוף בעזרת בדיקת דם?הוסף תגובה
-
בבקשה לקרוא זה חשובה
אנונימית 02/05/2019 | 02:30תוך כמה זמן האטומין יוצא מהדם ומתנקה מהגוף? האם אפשר לראות שהאטומין נמצא בגוף בעזרת בדיקת דם?הוסף תגובה
-
בבקשה לקרוא זה חשובה
אנונימית 02/05/2019 | 02:30תוך כמה זמן האטומין יוצא מהדם ומתנקה מהגוף? האם אפשר לראות שהאטומין נמצא בגוף בעזרת בדיקת דם?הוסף תגובה
-
קישור למדריך
רוני 06/09/2022 | 17:28היי אפשר קישור למדריך מכורה גם לבנזו ודם לכדורי שינההוסף תגובה
-
איטומין
12345678 29/06/2024 | 15:34היי אני הבנתי שבועיים ראשונים ויש כאלה שבועות עדיף לקחת תחליףהוסף תגובה
-
איטומין
12345678 29/06/2024 | 15:37היי דוקטור אני לא הבנתי למה האסור אם אנשים רוצים לצאת מכדור מגעיל שכזה ואפשר לומר על תחליף במקוםהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
סכיזופרניה
-
דיכאון קליני
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול בסכיזופרניה
-
טיפול בהפרעות אכילה
-
בדיקות קשורות
-
קארבאמאזפין
-
אבחון פסיכודיאגנוסטי
-
תרופות קשורות
-
סרטינדול
-
ברומאזפאם
-
מונחים קשורים
-
ער"ן
-
THC
רופאים בתחום
ד"ר נטלה בלינסון
גריאטריה
לשעבר מנהלת מחלקה גריאטרית בבית חולים ברזילי, כיום מנהלת מחלקה לקביעת נוהלים וסטנדרטים בגריאטריה, משרד הבריאות, אגף גריאטריה
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר