פורום פסיכיאטריה - עמוד 65
פרופ' ערד קודש
5.0
( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית.
בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון.
במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר.
מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם.
כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית.
פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
-
העלאת מינון של פריזמה (לת)
שרון 19/06/2024 | 20:41בת 22 סובלת ממחשבות טורדניות לוקחת 4 שנים 40 מג פריזמה . בחודשים האחרונים חזרו החרדות והמחשבות הטורדניות האם אפשרי להעלות את המינון ל-60 מגהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
ויפאקס ועצירות (לת)
קרן 19/06/2024 | 17:06שלום דוקטור! אני נוטלת כ8 שנים ויפאקס XR במינון של 300 מל' סובלת מעצירות קשה רק עכשיו מבינה שיכול להיות תופעה של התרופה. התרופה מאוד מאוד ייצבה אותי ולא הייתי רוצה לשנות את הטיפול שלי. אני נוטלת שני כדורים יחד אחרי ארוחת צהריים. האם יכול לעזור אם אקח אותם בנפרד? או בבוקר או בערב?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
ויואנס (לת)
בילי רינגר 18/06/2024 | 12:10אשמח להמלצה על פסיכיאטר פרטי שעובד גם בכללית, לקבלת מירשם של ויואנס על רקע של אכילה כפייתית.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
פבוקסיל, מירו, קלונקס וסטילנוקס
זהבית 22/10/2014 | 17:14שלום ד"ר יקרה, באיזה כדור הרגעה ניתן להחליף את הקלונקס במצב שלי? עברתי מלוריבן לקלונקס כי הלוריבן גרם לחולשה איומה וכבר הפסיק לעזור אחרי חצי שנה. כעת הקלונקס גורם לעייפות גם כל היום שאחרי נטילתו בלילה. אני צריכה כדור שניתן יהיה לקחתו באמצע הלילה כדי להמשיך לישון, שהשפעתו מיידית וניתן לקחתו בלי אוכל. השינה שלי לא רציפה, מלאה יקיצות, הסטילנוקס כבר לא מרדים אותי אז אני מחכה שעתיים ולוקחת את הקלונקס. האם יעזור במצבי לקחת ambien cr הכחול שזה אותו חומר כמו הסטילנוקס במינון קצת גבוה יותר וחלק ממנו בשחרור מושהה? בכללי, מצבי עולה ויורד, וכך גם הקפצת הרגל. בימים שאני קמה ערנית יותר אני בוכה פחות, מקפיצה פחות את הרגל והיום שלי הולך יותר טוב. כך גם אני מסוגלת לדחות את לקיחת המירו כמה שיותר קרוב לשינה והוא עוזר לי להתעורר פחות. אבל כל יום זה משהו אחר, אני לא יודעת איך אקום מחר, אני נתונה לחסדי הכדורים והמצב שלי עדיין לא יציב. אודה על עצתך. בחום, זהבית.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
האם מותר לקחת אנטיביוטיקה מסוג דוקסילין Doxylin עם התרופות הפסיכיאטריות שלי?
זהבית 27/10/2014 | 20:08פבוקסיל, מירו, קלונקס וסטילנוקס? יש לציין שסיימתי אנטיביוטיקה לדלקת בשתן לפני שלושה ימים. תודה מקרב לב.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/10/2014 | 21:30לזהבית שלום, ניתן לנסות חצי כדור קלונקס במקום כדור שלם או להחליפו בטרנקסל שגם הוא כדור ארוך פעולה. אינני מהחסידים הגדולים של אמביאן CR, מאחר ואחרי זמן מה הוא מפסיק לפעול בדיוק כמו הסטילנוקס ואז מאוד קשה להיגמל ממנו. נראה לי שמצבך ימשיך וישתפר ודרושה סבלנות וגם זה יסתדר. לפעמים עוזר לקחת ויטמין B12 ואומגה 3. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
תודה רבה דוקטור
זהבית 30/10/2014 | 21:44אני מקבלת זריקות בדודקה אחת לחודש כעת (בתחילה קיבלתי פעם ביום לחמישה ימים, לאחר מכן פעם בשבוע לחמישה שבועות וכרגע פעם בחודש לשישה חודשים). אני אוכלת שלושה אגוזי מלך ביום. את מעודדת אותי מאוד ואני מודה לך על כל העזרה.הוסף תגובה
-
האם אפשר לשלב תרופות שינה ונוגדות חרדה
שולי 18/05/2022 | 21:32שלום האם אני יכולה ליטול קלונקס 0.5 מ"ג במהלך היום+ סטילנוקס לשינה?הוסף תגובה
-
התייעצות לגבי כדורים
כהן אידה 11/02/2024 | 14:38אחי בן 62, חולה בסרטן הריאות, וסרטן בראש מצבו הנפשי מדורדר, עצבני מידי תוקף על כל דבר אי אפשר לרצות אותו בשום דרך מאוד אגרסיבי בדיבור לוקח מירו, קלונקס, ואמביאן.שאלתי אם שלושת הכדורים מתנגשים אחד בשני וגורמות להתנהגות הזאת, שהיא בלתי הגיונית ממש התעללות באישתוהוסף תגובה
-
אינסומניה קשה מזה 3 חודשים רצופים, ישן עד שעתיים בלילה כולל שתי קימות מהמיטה לשירותים. סבלי איום ונורא. אין הפוגה בסבלי הגדול, חיי אינם חיים. אני בן 77 פרופ' לגינקולוגיה, מתמצא היטב ברפואה.
פרופ' פנחס בורשטיין. 15/06/2024 | 20:44הלילה ניסיתי על דעת עצמי כדלקמן: 1 בונדורמין + חצי מירו (15 מ"ג)+1 מ"ג קלונקס (חצי כדור ששל 2 מיליגרם). בפעם הראשונה אחרי כשלושה חודשים ישנתי 6 שעות. הודיתי לשם. האם קימת בעייתיות כלשהי בשילוב התרופות כנ"ל, שאם לא כן אמשיך בפרוטוקול הנ"ל, זה מציל אותי, נותן לי תקווה לשארית חיי.הוסף תגובה
-
-
ציפלרקס או מירו (לת)
אורחת 13/06/2024 | 16:28שלום אני מטפלת באבא שלי הוא בדיכאון לפני כחצי שנה לקח מירו במשך חודשיים והפסיק את הטיפול בגלל שאמר שהוא מרגיש ישן כל הזמן בעיניי הכדור עזר לו בדיכאון אך גרם לעייפות ותחושת זומבי .. עכשיו אחרי כמה חודשים ללא טיפול התחלנו לקחת מירו כבר שבועיים בינתיים אין שיפור הייתי רוצה לשאול בבקשה 2 שאלות האם הציפלרקס יעיל לבעיית הדיכאון הקשה כמו המירו ? יש לי תחושה שהציפלקס כדור מאוד חלש הוא גם בן 59 והמינון שלו רק 10 מג ? האם זה נכון שהציפלקס פחות עוזר לדיכאון קשה ? האם יש כדור כמו המירו שעוזר לדיכאון אך ללא ישנוניות קשה כמו שהיתה לו האם יש כדור בעל אפקט טוב ודומה ? תודה רבה מקרב לבהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
5-HTP (לת)
לירון 13/06/2024 | 14:04רכשתי תוסף 5-HTP במינון 200mg בתקווה לקבל שיפור כללי בהרגשה. אנו סובלת מפיברומיאלגיה, מתעוררת מספר פעמים בלילה ובכללי מרגישה ירודה בעקבות עייפות. האם התוסף מסוכן לשימוש? (לאחרונה לוקחת מספר תוספים נוספים: מגנזיום 100 מ״ג, קפסולות של תמצית זרעי ענבים, Coq10. האם שימוש ב 5HTP הוא מסוכן עם שאר התוספים והאם הצריכה שלו ממכרת או פוגעת ביכולת לשנו לייצר באופן עצמוני סרטונין? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
הירדמות (לת)
רננה 13/06/2024 | 01:39לפני כ - 5שעות לקחתי קולנקס 5 מ"ג. ועד עכשיו 2 אחר חצות איננו יכולה להרדם. האפ אפשר לקחת חצי כדור בונדורמין או כדור שלם כדי להרדם?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
ציקלוטימיה וטיפול בלורסידון (לת)
סוף 12/06/2024 | 20:38אני גרה בישראל ומטופלת על ידי פסיכיאטר ארגנטינאי שגר בארגנטינה. הוא עשה לי מרשם ללורסידון 40 מ"ג שלפי מה הבנתי לא קיים בארץ. ניסיתי בעבר למיקטל עם תוצאה לא טובה. האם יש חלופה דומה? האם לנסות לייבא מחו"ל? מה את/ה ממליץ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
טרזודיל עם ציפרלקס (לת)
מתן 12/06/2024 | 19:45שלום, בעקבות החמרה בחרדה, סטרס ובעיות שינה הוסיפו לי טרזודיל בנוסף לציפרלקס 20 מ״ג. התחלתי עם 25 מ״ג טרזודיל והפסיכיאטר הנחה להעלות מינון מידי מספר ימים בעוד 25 מ״ג עד שתורגש הטבה ובמינון זה להשאר. הגעתי למינון 100 מ״ג שהטיב את מצב בעיית השינה אבל בימים האחרונים אני מרגיש נסיגה לאחור עם בעיות שינה שוב. האם כדאי להעלות מעבר ל-100 מ״ג (קראתי שדווקא מינון נמוך עוזר לשינה)? חושש שזה גם אולי יותר מידי לקחת יותר מ-100 מ״ג טרזודיל יחד עם ציפרלקס 20 מ״ג. יש בסיס לחשש? תודה על מענה בנושא.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
הפרעת שינה קטלנית ביותר הכי קשה בעולם !!!!
אדם מלמד 08/05/2015 | 23:25שוב אני עם ההפרעת השינה הכי נדירה בעולם והקשה ביותר (ככה אני חושב וגם הרופאים כי אין לאף אחד מענה ואני במצוקה קשה וכולם אדישים כלפיי למרות שניסו) אז ככה אני יגיד את זה חד וחלק .. קיבלתי אישור לקנאביס רפואי ואני נורא חושש ומפחד שגם זה לא ישפיע עליי ..ממש מפחיד ! כי אם זה לא ישפיע עליי אז אני לא רואה דרך מוצא לצאת מהחרא הזה שנמשך 3 שנים .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
קנאביס ??
ר.צ. 09/05/2015 | 13:01נשמע לא טוב.. זה כמו לעשות ניסוי רפואי על המוח של עצמך, שמצוי כעת במצב של מחלה. ניסית כבר ECT ? ניסית שילוב של נוגדי דיכאון? נכון שעוד לא ? בעצם למה לא?הוסף תגובה
-
ר.צ
אדם 10/05/2015 | 11:19תגיד את זה את מה שאמרת לכל ה8 פסיכיאטרים שהייתי אצלם !! שניסו אצלי לא מעט כדורים וכולם נחלו כשלון ואף אחד לא זיהה אצלי דכאון סמוי למרות שאמרתי שיכול להיות שאני סובל מדיכאון סמוי ... ונתנו לי כדורים כמו לסטורל וציפרלקס שעשו לי תופעות לוואי חמורות . אם היה לי כסף מיותר הייתי הולך לפסיכיאטר שהוא מומחה בהפרעות שינה ויש 1 כזה בארץ והוא נמצא בבאר שבע למיטב ידיעתי אבל לצערי אין לי ! ביטוח לאומי לא מכיר בי !! ואין לי עזרה מאף אחד .הוסף תגובה
-
לגבי הקנאביס
אדם 10/05/2015 | 11:263 פסיכיאטרים \ פרופסור הכי גדול המליץ לי על זה בלי שום קשר . שווה לנסות !!!! אפרופו לוסטרל וציפרלקס נודע לי שהם נוגדי גכאון מעוררים !!!!! וזה הטעות . אם כבר היו צריכים לתת לי נוגדי דכאון שמרדימים (לא ולא טרזודיל שלקחתי לשינה - כדורים לשינה או שםהם עובדים או שהם לא עובדים !)הוסף תגובה
-
לפי התרופות שקיבלת, דווקא אבחנו דיכאון
ר.צ. 10/05/2015 | 19:04אתה עסוק בחיפוש אחר פתרון לסימפטום במקום למחלה. לא מתאים לך לטפל בדיכאון, יותר נוח לטפל ב'הפרעת שינה'. אני מסכים אתך שתופעות הלוואי מכדור יחיד יכולות להטריף חלק מהחולים. אבל אם ישלבו אצלך 2 כדורים אתה לא צפוי לסבול מתופעות לוואי אלא רק באופן קל, ובהתחלת הטיפול בלבד. השאלה היא האם אתה מסוגל להבין את מה שרשמתי ולגשת לטפל בדרך המקובלת.הוסף תגובה
-
ר.צ
אדם 11/05/2015 | 15:55קודם כל מה שאבחנו בהתחלה זה היה חרדה (למרות שלא הייתי חרד בחיים) אבל הלכתי עם זה ונתנו לי ציפרלקס לאחר מכן הלכתי לעוד פסיכיאט שהביא לי לסטורל ובאמת לקחתי את זה . אבל פסיכיאטרים אחרים אמרו לי שאין לי דכאון בכלל . ושאני סובל מהפרעת שינה חמורה . ועצם זה שכדורים לא משפיעים זה הבעיה . בוא תגיד לי אתה למרות שתאה לא רופא אבל אני מניח שיש לך ניסיון . מה צריך לעשות?הוסף תגובה
-
ואל תשכח !!
אדם 11/05/2015 | 15:57אני הפסקתי לישון לאט לאט . הבעיה שלי כיום בכלל שאיך שאני נרדם יש לי הזיות(חלומות קלים) ואני מתעורר . ויש לזה כמה אפשרויות : 1. בגלל שלא ישנתי מספיק המוח עושה קיצורי דרך ובמקום להגיע לשלבים העמוקים של השינה אני מגיע יישר לשינת חלום 2. או שבתת מודע אני נועל את השינה ע"י עירנות מטורפת שיש לי וקח איך שאני נרדם אני חולם וחוזר לעירנות כי היא תמיד נמצאת . 3. דכאון סמוי (שכל הרופאים אמרו לי שבחיים דכאון סמוי לא יכול להגיד לרמות האלה שאני נמצא ..בחיים)הוסף תגובה
-
שאלה
ר.צ. 11/05/2015 | 20:56האם ניסית תרופה בשם 'מירו' (או רמרון)? נסה להיזכר: האם לפני מס' שנים, כאשר התחלת לפתח את הבעיה, הייתה אצלך תופעה של בכי (הסיבה לא חשובה) ?הוסף תגובה
-
ר.צ
אדם 11/05/2015 | 22:56מירו לקחתי ו4 פסיכיאטרים אמרו לי פשוט לא להתקרב לתרופה הזאת יותר !! איזה בכי ? הייתי בשיא של השמחה שלי . ספורטאי מצטיין . מה שכן לפעמים הייתי חושב הרבה לפני השינה וזה היה דוחה לי את השינה אבל הייתי נרדם בסופו של דבר . אין ספק שזה התחיל ממשהו פסיכולוגי .הוסף תגובה
-
לאדם
ר.צ. 12/05/2015 | 21:35איזה מינון לקחת ממירו? כמה זמן? האם לקחת מירו כתרופה בודדת? איך הרגשת? האם ישנת איתו? למה הפסקת? ניסית ויאפקס או סימבלטה? מלבד בעיית שינה, מהם הדברים שמפריעים לך בחיי היומיום?הוסף תגובה
-
ר.צ
אדם 13/05/2015 | 10:37מינון אני לא זוכר . לקחתי מירו+בונדורמין בהתחלה היה נחמד ז"א יום יומים ישנתי סביר והתחלתי לצאת לתפקד וואפילו להתאמן אבל זה הפסיק אחריי יומיים והתחילו לי תופעות לוואי מוזרות כמו שיתוקי שינה ועוד (לקחתי גם רק מירו ואז הפסיכיאטרים האחרים אמרו לי לא להתקרב לזה ) ויאפקס\סימבלטה.... ויאפקס לא ניסיתי. סימבלטה לא אישרו לי וגם הרופאה אמרה שזה לא יעזור . אין שום בעיה ! ברגע שאני רק יישן אני יהיה בריא 100% . תן לי לישון רק זה הכל לא רוצה יותר . אמיתי וכנה !הוסף תגובה
-
לאדם
ר.צ. 14/05/2015 | 18:36התגובה הטובה שלך למירו בהתחלת הטיפול מראה שסיכוי טוב מאוד שנוגדי דיכאון יסייעו. הייתי מנסה במקומך ויאפקס, כאשר לידו ניתן לקחת וולבוטרין או אדרונקס לזירוז הפעילות של הכדור וביטול תופעות הלוואי (הכוונה לחרדה , עייפות, בחילות - כל אלה מופיעים לעתים קרובות עם ויאפקס כשלוקחים אותו לבד). רק דרך רופא מומחה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/05/2015 | 20:16לאדם שלום, שינה הינו תהליך של הרגל. כאשר יש שבירה של ההרגל יכולה להתפתח הפרעה מהסוג הזה שלך. כבר ר.צ. תחקר אותך בשבילי כך שאין צורך שאחזור על כך. העצה היחידה שהייתי יכולה לתת הוא ניסיון עם תרופות אנטיהיסטמיניות אשר חלקן מאוד מרדימות. במצב כמו שלך הייתי פונה לטיפול התנהגותי של שינה הנקרא CBT-I. לטיפול זה 70%-80% הצלחה במקרים כמו שלך. אם תרצה תוכל ליצור איתי קשר למייל האישי שלי ואכוון אותך למטפלים שעוסקים בכך. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
רוני
רוניבר 25/09/2022 | 19:45סובלת מבעיה דומה, מה שמו של הרופא? והאם ישנה הקלה כלשהי? מקווה שכןהוסף תגובה
-
רוניבר מקרה דומה לא מטופל
רוניבר 25/09/2022 | 19:49לי יש מקרה דומה ולפני זה היה בכי ואז התמכרות לכדורי שינה ש"השטיחו" לי את השינה. מה עושים?הוסף תגובה
-
לצערי באותו מצב
רוצה לישון 12/06/2024 | 13:56האם הצלחת לצאת מזה??? באותו מצב אחרי שחליתי בקורונה. לא ישנתי כבר חצי שנה ושום כדור לא עוזר. ליתר דיוק 6 ו7 כדורים לא עוזרים. גם ככה יש לי טראומה קשה מהשינה אחרי שהפסקתי לישון כמוך ביום בהיר אחד לפני עשור אבל במשך כמה שנים הצלחתי להתייצב עם כדורים באופן חלקי. ועכשיו מצבי אבוד גם קנאביס לא עוזר. אם הצלחת איכשהו בבקשה תן מענה. מצבי הנפשי והפיזי קשים מאוד אחרי שחליתי בקורונהוהחוסר שינה רק מחמיר את זה. באמת לא יכולה עוד חושבת ללכת לים ולשים לזה קץהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
סכיזופרניה גבולית
-
הריון מדומה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
תרופות פסיכיאטריות
-
טיפול EMDR
-
בדיקות קשורות
-
אבחון פסיכיאטרי
-
סכיזופרניה גבולית
-
תרופות קשורות
-
נלטרקסון
-
מיאנסרין
-
מונחים קשורים
-
אישיות סכיזואידית
-
סם
רופאים בתחום
ד"ר פבלו אריאל רויטמן
פסיכיאטריה
4.9
( 25 חוות דעת )
"חוויית הטיפול הייתה מקצועית ומכילה. שוחחנו על הדברים שנחשפתי אליהם והתחושות שעלו בתוכי, והוא היה קשוב, מכוון ומדויק. בסיום אף המליץ על המשך טיפול להעמקה והתקדמות ."
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר