פורום פסיכיאטריה - עמוד 646
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
לוסטרל
אור 24/08/2016 | 21:40הי, סובלת שנים מחרדה כללית מעט התקפים ומחשבות טורדניות. אחרי שנה שנטלתי 50 לוסטרל הורדתי לגמרי ושלושה חודשים בלי עד שנתקעתי במעלית ושבוע לאחר מכן התקף חרדה רציני חזרתי ליטול לוסטרל. אמרו לי שבעיקר למחשבות צריך מינימום150 מג, אני שבוע על 150ועדין הרגשה זוועה. נעזרת כבר חודש ב6-8 טיפות ריבוטריל. הבעיה העיקרית היא שדם לפני שנה כשניסיתי לעלות מעל 100 לוסטרל התחילה לי תופעה של כאב קל או סתם תשומת לב לראש ולפנים בצד שמאל מה שמעורר חרדה רוב היום. מציקה לי המחשבה וכיום אחרי שהסכמתי לעלות במינון כמובן שהתופעה היא יומיומית ונוראית. לציין שכנראה שהיתה קיימת גם כשהיתי בלי כדור בכלל. מתי החרדה אמורה להשתפר? האם התופעה של חולשה או כאב קל של פנים יד או רגל מוכרים מהלוסטרל?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/08/2016 | 21:51לאור שלום, אין כל בעיה שתקחי 6-8 טיפות ריבוטריל. לדעתי עליך לעלות את המינון של הלוסטרל עד 200 מ"ג. השיפור בחרדה יגיע לאחר 6-8 שבועות. השיפור לגבי המחשבות הטורדניות יתחיל לאחר כ 8-12 שבועות. כאב ראש יכול להופיע בתחילת הטיפול וזה לא משנה איזה צורה הוא לובש, כמו שיכולות להופיע תופעות שונות כמו חולשה. לאחר כחודש, צפוי שדברים אלה יחלפו. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
שאלה חשובה
טל 23/08/2016 | 21:25הי אני לוקח ציפרלקס לדיכאון קליני השאלה שלי היא אם בזמן שאני מחכה שהציפרלקס יתחיל להשפיע אני לוקח אסיוול להרגעה,זה מבטל את השפעת הציפרלקס?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/08/2016 | 19:09לטל שלום, האסיוול אינו מבטל את השפעה הציפרלקס אך הייתי מעדיפה שהיית משתמש בלוריבן. בברכה, דר' קרני רובין -
הי
טל 24/08/2016 | 19:13קודם תודה על התגובה והיחס... לוריוון אינו משפיע עליי יש לי 1 מג אפשר לקחת יותר שישפיע? תודה מראש -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/08/2016 | 21:38לטל שלום, מותר לקחת עד שלושה לוריבאן ביום אך לא ביחד. ניתן מאידך, לנסות את האלפרוליד (קסנגיס), שאפשר לקחת 0.5 מ"ג 4-6 פעמים ביום. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
לד"ר קרני שלום
זהבית 21/08/2016 | 23:47אני ממש מתוסכלת ואובדת עצות. בימים האחרונים חלה אצלי עלייה חדה מאוד במשקל, לא בעקבות שינוי בתזונה. האם אני יכולה להוסיף עוד כדור סינתרואיד, כך שאקח 150 מק"ג ביום במקום 100? אציין שבשנה האחרונה עליתי 25 ק"ג, מ-52 ק"ג ל-77. ה-BMI שלי כרגע הוא 32.05 תודה, זהבית.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/08/2016 | 22:56לזהבית שלום, צריך לעשות בדיקת דם של תפקודי בלוטת התריס ולפי התוצאות להעלות את המינון ייתכן שאף צריך יותר. לא עולים סתם ככה. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה והמשך
זהבית 24/08/2016 | 17:11האם יעזור לי לקחת סופרלס של אלטמן לעצירות? או שגם זה עלול לגרום למעי להיות עצל בדומה ללקסעדין המשלשל? אני מוסיפה קישור לסופרלס, האם אחד מהרכיבים שבו באינטראקציה עם הכדורים הפסיכיאטרים? http://www.altman.co.il/?CategoryID=363&ArticleID=4477 -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/08/2016 | 21:28לזהבית שלום, את יכולה לקחת אותו. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
שואלת שוב
אלכסה 24/08/2016 | 13:47שלום דוקטור זאת אני אלכסה ששאלתי לפני יומיים לגבי שתי תרופות אטיפיות. האם לא תשכחי אותי? כי תשובתך חשובה לי. תודה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/08/2016 | 21:27כבר עניתי לך. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
Ocd
חרדתית 23/08/2016 | 22:25ד״ר קרני שלום רב, אני סובלת מחרדות ומ-ocd למעלה מ-13 שנה, נטלתי בעבר ציפרלקס עם הקלה משמעותית והכחדה כמעט מוחלטת של תסמיני ה- ocd ולמען האמת אני ב-6 השנים האחרונות ברימיסיה כמעט מוחלטת, לפני 7 חודשים ילדתי את בכורתי, ילדה מהממת שאותה אני אוהבת בכל ליבי ואעשה הכול בשבילה, לאחרונה אני חווה התגברות משמעותית של ה-ocd יש לי מחשבות מטורפות של אדם לא שפוי, לדוגמא ( אני מתביישת אפילו לרשום את זה מרוב שזה לא הגיוני) אני חושבת אם החליפו לי את הילדה וכל מיני מחשבות מהתחום הזה, למרות שאני יודעת בוודאות ומעל לכל ספק שאין שום שחר ובסיס למחשבות הללו, הן עדיין מפחידות אותי מאוד ומענות אותי. האם זה עדיין בגדר ה-ocd? האם זו תחילתה של מחלת נפש? אם אני יודעת שאין סיכוי שזה נכון אז מדוע המחשבות האלו חוזרות ולא נותנות לי מנוח? לתשובתך אודה,פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/08/2016 | 19:18לחרדתית שלום, או נכון יותר, לכפייתית שלום, מחשבות אלו שלך הינן מחשבות כיפייתיות לכל דבר. יש לך כניראה התגברות של הOCD והציפרלקס אינו מספיק בכדי להכחיד אותן. רואים זאת הרבה פעמים לאחר לידה. OCD נחשב להפרעה אורגנית של המוח, וניתן לראות בCT איזורים של חסרים במוח כאשר יש OCD לא מאוזן. בניגוד לחולה פסיכוטי, את יודעת שהמחשבה אינה נכונה אך המחשבה באה בניגוד לרצונך. הייתי ממליצה על החלפת התרופה או לפבוקסיל במינון של 300 מ"ג או לפרוזק (פלוטין, פריזמה) במינון של 60 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה!
חרדתית 24/08/2016 | 21:24תודה רבה ד״ר קרני, זה אכן התגברות של הסימפטומים.
-
-
סימבלטה
איילה 18/08/2016 | 17:08לאחר שנטלתי מינון של 90 מ"ג במשך כחודש וסה"כ אני נוטלת כחמישה חודשים סימבלטה לא חלה הטבה במחשבות הטורדניות בבוקר והלחץ הנוראי בראש שמלווה אותי יום יום. הפסיכיאטרית המליצה לי להחליף כדור לברינטליקס להתחיל עם מינון של 5 מ"ג במקביל להורדת מינון של 60 מ"ג של הסימבלטה. האם זה מומלץ? מה דעתך? האם הברינטליקס נחשב כדור טוב עם מעט תופעות לוואי כי בעבר שנטלתי ציפלרקס זה עשה לי תחושות נוראיות. תודה על התייחוסתך.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/08/2016 | 20:12לאיילה שלום, לא הסימבלטה ולא הברינטליקס הם טיפול נאות למחשבות טורדניות במידה ואת מדברת על מחשבות כפייתיות. אם מדובר במחשבות של ייאוש ודיכאון לפני החלפה לברינטליקס הייתי מעלה את מינון הסימבלטה ל120 מ"ג ובמידת הצורך מוסיפה לפני השינה 2.5 מ"ג אביליפיי (אריפליי) בשילוב עם לוריוון 1 מ"ג. הברינטליקס נחשב לכדור טוב אך יש לו בהחלט תופעות לוואי שלא ניתן להתעלם מהם. בברכה, דר' קרני רובין -
סימבלטה
איילה 23/08/2016 | 11:31היי. תודה על התייחסותך. מדובר על מחשבות של ייאוש בעקבות הלחץ בראש שלא עובר לי. אין לי מחשבות כפייתיות.כמעט כל יום יש לי חלומות שסובבים סביב נטישה של בעלי בעקבות המצב שלי (למרות שהוא מאוד תומך וסבלני). אני ישנה יחסית די בסדר. חשוב לציין שהתחלתי לקחת כדורים בשל חולשה כללית בגוף, לחץ בראש, בחילות וסחרחורות שלעיתים רחוקות היה מופיע עם תסמינים של טשטוש ראייה, הרגשה של חום בגוף וקצת רעד. עשיתי את כל הבדיקות הנדרשות והכל יצא תקין חוץ מ- ENG שמצאו פגיעה של 35% באוזן השמאלית הפנימית. יש לי מס' שאלות: 1. במידה ואני רוצה להחליף כדור, על מה היית ממליצה? 2. במידה ואעלה את המינון ל-120, האם צפויות תופעות לוואי נוספות שקשורות לשינה, כאבי ראש וכו'? 3. במידה וארצה להפסיק בכלל את הכדורים, האם הגמילה מסימבלט קשה ומלווה בתופעות לוואי? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/08/2016 | 10:48לאיילה שלום, 1. הייתי ממליצה לעלות למינון של 120 מ"ג סימבלטה, זה עשוי לגרום להעלמות כאבי ראש. 2. צפוי שכאבי הראש יפחתו ושלאחר שתתאזני השינה תתאזן כשמצבך ישתפר. והיה כי אחרי שלושה שבועות עם סימבלטה 120 מ"ג המצב לא ישתפר, הייתי מציעה סימבלטה בשילוב עם אביליפיי. 3. מניסיוני הפסקת הסימבלטה בד"כ איננה גורמת לתופעות לוואי קשות, צריך לעשות זאת בהדרגה. אינני חושבת שתסדרי ללא כדורים. בברכה, דר' קרני רובין -
סימבלטה
איילה 24/08/2016 | 12:21תודה על תשובתך. לפי תשובתך בסעיף 3, האם זה אומר שאני אצטרך לקחת את הכדורים כל החיים? אני ממש לא רוצה להיות תלויה בכדורים האלו. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/08/2016 | 21:08לאיילה שלום, אני לא יודעת לענות לך על כך. לפעמים הבחירה היא בין להיות בריא עם כדורים לבין להרגיש רע ללא כדורים. האם לדעת רופאי אף אוזן גרון, הירידה ב35% באוזן השמאלית בENG היא משמעותית? בברכה, דר' קרני רובין
-
-
אנפרניל ובחילות והקאות?
יוסי 24/08/2016 | 10:51בוקר טוב יש סיכוי שכתוצאה מנטילת התרופה אנפרניל התחילו אצלי אתמול בחילות והקאות או שזה לא כתוצאה מהתרופה, יש תופעות לוואי של התרופה הכוללות בחילות והקאות? או שהבחילות וההקאות אולי מקלקול קיבה מאוכל?פתח בחלון חדש-
ומה לגבי זיפרקסה?
יוסי 24/08/2016 | 11:12יש סיכוי שאחרי שבוע שאני לוקח את התרופה ללא בחילות או הקאות היא תתחיל לעשות לי בחילות והקאות? -
ולגבי אולנזפין
יוסי 24/08/2016 | 12:58אולנזפין יכולה לגרום אחרי ששבוע נטלתי אותה להקאות ושלשולים, חשוב לציין שלא היו בשבוע הראשון הקאות ושלושים -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/08/2016 | 20:39ליוסי שלום, למרות שהשילוב אינו ממולץ, שלשול והקאות הן כנראה תוצאה של הרעלת קיבה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
קלונקס וכו
עומרי 13/08/2016 | 15:04שלום דר רציתי לדעת את ההשלכות של לקיחת קלונקס במשך5 שנים..האם יכול לגרום למחלות או בעיות נפשיות ? כמה זמן אפשר להגמל מימנו במשך תקופה ארוכה ועם עפשר להתנקות מימנו בכלל המצב רק הולך ומחמיר לא מאוזן בכלל האם מירו יכול לעזור במצב הגמילה ולהחזיר לאיזון ? יש לצייין שניסתי את כול ssri וכולם עשו סימפטומיםקשים יום בלי הקלונקס אני פשוט נכנס לדכאון הבנתי שזה התגובה שלו בכללי סובל מחרדה הרבה מחשבות ואי שקט תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/08/2016 | 20:03לעומרי שלום, לא כתבת על כמה קלונקס מדובר והאם אתה מוכרח להגביר את המינון מעת לעת. ככלל, אם המינון הוא נמוך כמו 0.5-1.0 מ"ג כל עוד אתה צעיר לא צריכה להיות בעיה. בגיל המבוגר זה יכול לגרום לבלבול. זה וודאי אינו הטיפול האולמיטיבי. הדרך להיגמל היא לרדת מאוד לאט במינונים. השילוב של מירו עם קלונקס אינו מהמומלצים מאחר והוא יכול לגרום לקשיים קוגנטיבים ולקשיים בתיאום מוטורי. בברכה, דר' קרני רובין -
מירו
עומרי 15/08/2016 | 03:20הייתי על 2 מג אבל כבר שנה על 1 השאלה שלי היא כזאת..עם הקלונקס יכול להפוך אדם להיות סיזכופרן או בעיות נפשיות ? בלקיחה של שנים ..ידוע שהקלונקס אינו כדור טוב היתככונתי להתחיל מירו על מנת להוריד תקלונקס העניין שניסתי הרבה ssri שהסיפטומים שלהם קשים מה את ממליצה דר !? תודה רבה -
משהו נוסף
לדר קרני היקרה 18/08/2016 | 15:46בלקיחת שנים ..האם נגרם נזק? מתי התרופה מתנקה לגמרי מהגוף? האם אפשרי להחליף בצירקדין ? תודה את מקסימה -
למה
דר קרני 19/08/2016 | 19:47שלום למה אין מענה!? תודה -
המשך
לדר קרני 22/08/2016 | 14:04שלום.. לא מבין למה אין התיחסותך לכדור הנל האם הוא באמת פוגע.. פונה אליך כי יודע שאת מיקצועית ואמיתית אשמח לתשובה על השאלה בתחילת שירשור תודה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/08/2016 | 19:32לעומרי שלום, מכל מקום כבר כתבתי לך שקלונקס לא הופך אדם לסכיזופרן. אין לי מושג מאיפה לקחת את זה. הבעיה היחידה עם קלונקס לאורך זמן זה שיש סיכון שיתפתחו הפרעות בזיכרון. ככלל הטיפול למצב מעין זה, הוא דווקא בSSRI'S או בSNRI'S. התרופות הללו אכן עושות בתחילה תופעות לוואי לא פשוטות, אך הן יעילות ולאחר זמן מה תופעות הלוואי פוחתות. ייתכן והטיפול המתאים ביותר עבורך הוא סימבלטה. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/08/2016 | 19:52לעומרי שלום, מה הקשר של קלונקס לצירקדין?? צירקדין פותח שערי שינה וגורם לשינה יותר עמוקה אך אינו מרדים ואילו קלונקס הינו כדור מרגיע ואנטיאפילפטי. הגוף מתנקה מקלונקס בתוך פחות משבוע. בברכה, דר' קרני רובין -
המשך לדר היקרה
המשך 24/08/2016 | 16:05תודה רבה על המענה..רק שני שאלות קטנות לגבי הקלונקס גם בלקיחה של שנים הוא מתנקה תוך שבוע? כי שניסתי יום אחד בלי זה פשוט קשה מאוד מכניס לדכאון עמוק אז מה השיטה? שאלה השניה ..אכן עם יש בעיה של מחסור בויטמין זה או אחר זה יכול להדמות סוג של הפרעות נפשיות? אני שנים סובל מהבטן וכרגע בבדיקות למה דווקא את חושבת על הסימבלטה? אז יהיה מכור לכדור אחר הרבה תודה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/08/2016 | 19:35לעומרי שלום, עניתי לך על הקלונקס כבר שלוש פעמים שקלונקס לא הופך אדם לסכיזופרן. אין לי מושג מאיפה לקחת את זה. הבעיה היחידה עם קלונקס לאורך זמן זה שיש סיכון שיתפתחו הפרעות בזיכרון. ככלל הטיפול למצב מעין זה, הוא דווקא בSSRI'S או בSNRI'S. התרופות הללו אכן עושות בתחילה תופעות לוואי לא פשוטות, אך הן יעילות ולאחר זמן מה תופעות הלוואי פוחתות. סימבלטה היא תרופה נוגדת דיכאון שיש לה פחות תופעות לוואי מאשר לSSRI'S. המלצתי עליה מאחר ואתה לא סובל את התרופות מהקבוצה של הSSRI'S. לתרופות נוגדות דיכאון לא מתמכרים וזו הדרך היחידה שבה תוכל בהמשך להפסיק לגמרי את הקלונקס. ניתן גם לקחת קלונקס בטיפות ולרדת כל שבוע בטיפה אחת. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
סוליאן מ600 ל 300
דני 24/08/2016 | 04:24ברור שאעשה זאת יחד עם הרופא שלי אך תוכלי לומר לי מה קצב ההורדה של סוליאן 600 מ״ג ל 300 מ״ג ? 50 בשבוע ? 100 בשבוע ? 50/100 בחודש?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/08/2016 | 19:19לדני שלום, לדעתי כדאי לנסות 50 מ"ג לשבוע. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מדוע נמחקו שאלותיי על הנזק הרציני שחטפתי מהסמים הפסיכאטרים, מה אתם הפסיכיארטים מפחדים שידעו את האמת?
בדויה 17/08/2016 | 05:11היי פרסמתי מספר תגובות על ההפיכה שלי ל-א מינית כתוצאה מפגיעה מוחית מתרופות אנטי פסיכוטיות ושנלקחו חיי טרם עת. על העצב שבדבר שטרם התאהבתי ולא אוכל להתאהב שוב לעולם על כך שאני רק בת 19 ושנלקחה חלק כבד מנשמתי מנפשי מחיי בגלל הסמים הפסיכיאטריים האלה ובעיקר בגלל הריספרדל שזה כדור עם השפעות מיניות קשות. ושאין טיפול לבעיית התפקוד המיני הרצינית שלי שנקראת עוררות מינית סובייקטיבית-שאומרת שאין התעוררות של הגוף לגירוי מיני, במילים אחרות אני לא יכולה להתגרות מינית,אני מדמיינת דברים מיניים וזה לא מזיז לי בדומה מאוד ל-א מיניות, בנוסף יש להפרעה שאני סובלת עוד שם אובדן הריגוש המיני כך זה נקרא. האבסורד הוא שכמעט אין פסיכיאטרים שהם גם סקסולוגים. זאת אומרת הם יכולים לעשות נזקים מיניים רציניים מהתרופות אז איך זה שהם לא יודעים בנושא המיני כלל , זה אמור להיות מידע חשוב שקשור למקצוע שלהם אז איך הם לא יודעים דברים חשובים כל כך שקשורים למקצוע שלהם והם אינם מבינים כל בסקסולוגיה, מסקנה נזק וודאי סקסולוגי ומיני הם יודעים לעשות בעזרת נתינת תרופות שטניות אבל לתקן את המצב אף אחד לא יודע, נתערב שאת גם ככה הולכת למחוק את ההודעה שלי, אבל מתישהו זה יצא מהחושך אל האור וכולם ידעו על הנזק הכבד שחוויתי שהסמים יכולים לעשות ולדעתי אני לא היחידה שחווה את הנזק הזה עוד מישהי פה בפורום פרסמה את בעיית ה-א מיניות כתוצאה מהסמים הפסיכיאטרים. אין לתאר את כאבי ואת האבל והנזק שנגרם לי.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/08/2016 | 22:02לתשובה שלום, אף אחד לא מחק לך שום הודעה. ההודעות היחידות שנמחקו היו הודעות עם ניבול פה, נתינת פרטים של אדם מסויים כולל כתובת וטלפון וקריאה לרצוח אותו ודברים דומים. יחד עם האמור אני כבר 6 שנים בפורום, עונה לשאלות בפורום ומטפלת בטיפוליים תרופתיים למעלה מ30 שנה, וכן נתקלתי בבעיות מיניות בעת לקיחת התרופות, שחלפו לאחר הפסקתן למעט אותה בחורה שאת מדברת עליה וכנראה גם את. לא עשיתי לא לך ולא לאותה בחורה בדיקות הורמונליות ובדיקות מקיפות, אך קרוב לוודאי שתופעה קשה זו נובעת מבעיה הורמונלית שאו נוצרה או הוחמרה עם התרופות. וודאי שלא אמחק כפי שראית עם אותה בחורה דיון שכזה. בברכה, דר' קרני רובין -
למה לא עבר לי עם הפסקת התרופות? ההורמונים תקינים!!
בדויה 18/08/2016 | 11:30שלום רב בדקת הורמוני מין והם תקינים ,אמרת לי בעצמך שכל תופעת לוואי יכולה להיות בלתי הפיכה אם לא מפסיקים תרופות בזמן וכנראה זה מה שקרה לי השאלה איך מתקנים את הרשלנות הרפואית הזאת ומשנים את המצב של הבעיה ואיך אוכל לחיות ככה!!?!! אני לא יודעת מה לעשות!!!,האם זאת תופעת לוואי בלתי הפיכה לדעתך? שנגרמה כי לא הפסיקו את התרופות בזמן? -
למה לא עונים
בדויה 19/08/2016 | 10:22למה לא קיבלתי תשובה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 22/08/2016 | 19:25לבדויה שלום, אין הגיון בדברייך, שכן לו התרופות היו עושות נזק הדבר היה בא לידי ביטוי בהפרעה הורמונלית שאת אומרת שלא נמצאה אצלך. ייתכן והבעיה נעוצה בדיכאון שלאחר פסיכוזה אשר מתאפיין ככל דיכאון בהעדר תחושה מינית או שאיפה מינית. אני הייתי חושבת שתחת כיסוי של אנטי פסיכוטיים יש לתת לך תרופה נוגדת דיכאון. בברכה, דר' קרני רובין -
לגברת קרני מה אם אגיד לך את הדברים הללו?
בדויה 22/08/2016 | 19:56שלום גברת ד"ר קרני, אמרת בעצמך שגם אם ההורמון פרולקטין תקין יכולה להיות בעיית תפקוד מינית ב. א. אני עובדת ומתפקדת כרגיל לכן דיכאון לא בא בחשבון כלל ומנסה להתעלם מהבעיה המינית שפוקדת אותי. 2. אני כל הזמן חושבת על מין וקיימת שאיפה מינית עצומה רק חסרה היכולת להתגרות מינית דבר שככל הנראה ביולוגי.3. אמרת בעצמך שיכול להיות גם נזק מיני בלתי הפיך מהתרופות במידה ולא מפסיקים בזמן ובאמת הפסיקו לי את התרופות מאוחר. האם יכולה להיות בעיה נפשית אחרת שגורמת לבעיית תפקוד מיני מלבד דיכאון ? האם זו יכולה להיות תגובה פסיכוסומטית? ומה אם יש לי שאיפה מינית בלי יכולת להתגרות ואני כל היום חושבת על מין ועצובה שאני לא מצליחה להתגרות מדברים מיניים גם אז זה יכול להיות נפשי? -
לבדויה
קצת כבוד 22/08/2016 | 20:19תדברי יפה לרופאה ותחכי בסבלנות לתשובה. -
קצת כבוד
בדיוק ההתחמקות שדיברתי עליה. 23/08/2016 | 20:38לא הרגשתי שהעברתי דרך הכתוב תחושה של חוסר כבוד כלפיי ד״ר קרני וגם אם טעיתי אז אעדיף שמי שקשור לשיחה כגון ד״ר קרני יתריע ,ולא לכתוב לי ביקורת בתגובה בוטה שכזאת. אז קצת כבוד בבקשה. -
בבקשה ד״ר האם זה עדיין יכול להיות נפשי אם אגיד את הדברים הבאים
בדויה 23/08/2016 | 20:47לדר קרני מה אם אגיד את הדברים הנ״ל? בדויה22/08/16 19:56 שלום גברת ד"ר קרני, אמרת בעצמך שגם אם ההורמון פרולקטין תקין יכולה להיות בעיית תפקוד מינית ב. א. אני עובדת ומתפקדת כרגיל לכן דיכאון לא בא בחשבון כלל ומנסה להתעלם מהבעיה המינית שפוקדת אותי. 2. אני כל הזמן חושבת על מין וקיימת שאיפה מינית עצומה רק חסרה היכולת להתגרות מינית דבר שככל הנראה ביולוגי.3. אמרת בעצמך שיכול להיות גם נזק מיני בלתי הפיך מהתרופות במידה ולא מפסיקים בזמן ובאמת הפסיקו לי את התרופות מאוחר. האם יכולה להיות בעיה נפשית אחרת שגורמת לבעיית תפקוד מיני מלבד דיכאון ? האם זו יכולה להיות תגובה פסיכוסומטית? ומה אם יש לי שאיפה מינית בלי יכולת להתגרות ואני כל היום חושבת על מין ועצובה שאני לא מצליחה להתגרות מדברים מיניים גם אז זה יכול להיות נפשי? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/08/2016 | 19:04לגברת בדויה שלום, 1. זה שאת מתפקדת כרגיל איננו שולל דיכאון. 2. עצם העובדה שאת חושבת על מין וקיימת שאיפה מינית עצומה יכולה אולי להעיד על בעיה כפייתית. 3. אינני יודעת מאיפה הוצאת שאני אמרתי שנוצר נזק בלתי הפיך מהתרופות במידה ולא מפסיקים בזמן. בוודאי לא אמרתי זאת לגבי תופעה מהסוג שאת מתארת. אולי אמרתי זאת לגבי טרדיב דיסקינזיה שזו תופעה שונה לחלוטין. אינני יודעת למה את מתכוונת בתגובה פסיכוסומטית אך ניראה לי שמדובר בבעיה דיכאונית/כפייתית. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 24/08/2016 | 19:05כבר עניתי לך. דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד