פורום פסיכיאטריה - עמוד 74
פרופ' ערד קודש
5.0
( 9 חוות דעת )
פרופ' ערד קודש מנהל את מערך שירותי בריאות הנפש בקופת חולים מאוחדת, לשעבר מנהל מחוז ירושלים והשפלה במכבי שירותי בריאות. כמו כן הוא משמש כאיש סגל בפקולטה למדעי הבריאות והרווחה באוניברסיטת חיפה ופרופסור בחוג בריאות נפש קהילתית.
בעבר היה אחראי על מחלקת אישפוז יום במרכז לבריאות הנפש לב השרון.
במסגרת מרפאתו מטפל פרופ' קודש במגוון הפרעות: הפרעות חרדה, הפרעות במצב הרוח ודיכאון, פסיכוזות וסכיזופרניה הפרעות אישיות, הפרעות פסיכיאטריות של הגיל המבוגר.
מרפאתו של פרופ' קודש מאפשרת גם טיפול מרחוק באמצעות שיחות וידאו, דבר המאפשר הנגשת הטיפול לאזורים מרוחקים ולבעלי מגבלות המרותקים לביתם.
כחלק מתפיסת הטיפול בקשיש מבצע פרופ' ערד קודש ביקורי בית.
פרופ' ערד קודש משמש כמומחה בתחום הפסיכיאטריה ונותן חוות דעת משפטית עבור בתי המשפט.
-
הפרעת חרדה (לת)
דניאלה 08/04/2024 | 13:03שלום רב בת 50 וסובלת מהפרעת חרדה בשנתיים האחרונות שמתבטאת בלחץ וסחרחורות מדי פעם באופן שיכולה להתגבר. אין לי התקפי חרדה שבהם אני מרגישה שהולכת למות. אבל לקראת פגישות חשובות בעבודה מרגישה לחץ ודופק מהיר ולוקחת לפני הפגישה רבע כדור ואבן שמאוד עוזר. פעם או פעמיים בשבוע ורק בחודש האחרון. שאלותיי: האם אני עלולה להתמכר לכדור? האם כדאי לעבור לקלונקס כמו כל העולם או להתחיל טיפול בכדורים נגד חרדה ארוכי טווח למרות שכאמור זה לא כל יום ולא כל היום.אבל אולי לא אצטרך את הכדור הרגעה לפני פגישות חשובות. אשמח לדעת הרופא תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
שילובי תרופות עם תופעות לוואי קשות (לת)
שיר 08/04/2024 | 08:31בת 20 עם דיכאון מגורי אובדנות חזקה וocdקשה,הייתי לקחתי את כל ssri עד המינון הגבוהה וכם עם שילוב של סרוקוולxr500,באשפוז האחרון הורידו לגמרי את הפבוקסיל300מג והסרוקוול400xr והחליפו לאריפליי 10 ופאקסט 50מג שעשה לי לא טוב אי שקט נוראי מחשבות קשות למוות ורעד הזעת יתר ויסות חום גוף והתפרצויות זעם...באשפוז העכשיו מחליפים לי אחרי 4 חודשים שזה לא עובד את האריפליי לכדור בשם רקסולטי 2מג ולאנאפרניל רוצים להגיע איתו למינון גבוהה..ואמרו שאם זה לא יעזור יתנו לי ליתיום..אני רוצה לציין שאני סובלת מבעיות של בלוטת התריס תת פעילות ולוקחת יותירוקס 50מג שוקלת 105קילו מזריקה סקסנדה. האם אינטרקציה טובה הפעם ומה תופעות הלוואי..לא רוצה ליתיום מפחדת מזה,אמרו שאפשר לתת למרות הבלוטה והרופא רוצה לתת את האנאפרניל 250 לבד בלי שילוב של ssri. מה את אומרת? יש לי עדיין הזעת יתר התפרצויות מחשבות אובדניות אני באשפוז קשה לי חייבת עזרה מבחוץ בבקשההוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
פרפנאן (לת)
הילה 07/04/2024 | 16:49היי אני לוקחת פרפנאן כ3.5 כדורים כל יום ב4 שנים האחרונות. התרופה עזרה לי בהתחלה מאוד ואחר כך גרמה לי לעלייה במשקל. ניסיתי להפסיק לקחת את הפרפנאן וזה גרם לי למעט הזיות לפני השינה של שמיעת קולות של חבר שלי למרות שהוא באותו רגע לא קרא לי שמעתי אותו קורה לי. ולא הצלחתי להפסיק ליותר מיום וחצי כי חשתי בדיכאון עמוק ובלתי נסבל דיכאון שלא ניתן להכיל אותו ממש בבטן. יחד עם זאת למרות שבסך הכל יום אחד הפסקתי לקחת ירדתי במשקל תוך יום. ורציתי לשאול אם במינון של 3 כדורים ניתן לקחת יום כן יום לא על מנת להישאר רזה . ועוד שאלה האם מומלץ שמן סי בי די נקי מטי אייצ סי במקום הכדורים. יש לציין שהתחלתי לקחת את הכדורים למניעת פסיכוזה ועכשיו אני מרגישה דיכאון כבד מנשוא אם אני מפסיקה אותם ליותר מיום. אבל במשך יום אחד שאני לא לוקחת אני בסדר. השאלה העיקרית שלי היא האם ניתן לקחת במינון של 3 כדורי פרפנאן יום כן יום לא במקום כל יום. והאם מומלץ להעזר בשמן סי בי די או שעדיף בלי? מחכה לתשובה ושוקלת להצטרף לטיפול אצלך דר קרני קראתי את התשובות האנושיות שלך והתרשמתי לטובה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
סחרחרות אי יציבה ציפרלקס (לת)
ליפול 07/04/2024 | 10:41היי לפני מספר חודשים התחילו לי סחרחרות ואי יציבה עם חוסר התמצאות במרחב כתוצאה מבעיה באיבר שיווי משקל ויציבה מה שהוליד בעצם חרדה סביב זה ומונע מזה לעבור התחלתי לקחת ציפרלקס במינון 5 מג אני איתו כבר חודשיים יש הטבה קלה אבל עדיין יש לי רעד בגוף פחד מחשבות טורדניות סביב הנושא כמו נפילה וכו האם זה תופעת לוואי של התרופה או של החרדה ? חשוב לי לציין שיש ימים טובים יותר ויש שממש לא אבל עדיין זה תמיד שם ברקע אשמח לעזרה אולי בכלל הכדור לא יעיל עליי או המינון לא אפקטיביהוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
קושי להרדם (לת)
מרים 07/04/2024 | 07:12לא מצליחה לישון בלילה יוצר משלוש שעות,האם אפשר כל לילה לקחת נוקטורנו מינון 3.75הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
סרנדה וזמן השפעה
יעל 12/04/2017 | 12:06האם יתכן כי אני נוטלת סרנדה כבר שלושה שבועות ואין שום שיפור בדכאון? אפילו לא מעט? כמה זמן צריך לחכות בשביל שתהיה השפעה כלשהי? האם יתכן כי התרופה לא משפיעה עלי או שאני פשוט צריכה להמתין עוד בסבלנות? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תלוי במינון
משתמשת 12/04/2017 | 12:12בכל נוגדי הדיכאון חשוב להתקדם במינון לפי לוח זמנים מסוים, אסור להיתקע על מינון מסוים שהוא נמוך מידי ולכן מעכב את ההחלמה. תבצעי חיפוש לפי שם התרופה ללמוד על כך מתשובות קודמות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/04/2017 | 19:26ליעל שלום, לא כתבת כמה סרנדה את מקבלת וכמה זמן במינון האחרון. במידה ואת מקבלת 200 מ"ג 3 שבועות ואין תגובה, הייתי מנסה להחליף לתחליף אחר כי לפעמים יש בעיות ספיגה (לסרטרליין או לוסטרל). המלצתה של "משתמשת" נכונה, לא צריך להיתקע על מינון תת טיפולי. בברכת חג שמח, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
סרנדה מאה מג
יעל 14/04/2017 | 11:04אני נוטלת מאה מ'ג אם יש לי מרשם לסרנדה אפשר לקבל בבית מרקחת לוסטרל? והאם זה בעצם להתחיל מחדש מספר שבועות? תודה על תגובתךהוסף תגובה
-
מינון נמוך מידי
משתמשת 14/04/2017 | 14:47תעלי ל 150 מ"ג לשלושה שבועות, ואם לא יחול שיפור מלא תעלי ל 200 מ"ג. לוסטרל וסרטרליין זה אותו חומר פעיל. אם עוברים לאחת מהן לא צריך להתחיל את הטיפול מחדש. פשוט מחליפים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 19/04/2017 | 14:02ליעל שלום, ניתן להתעקש בבית המרקחת לקבל סרטרליין או לוסטרל. במידה והם מסרבים אז ניתן עם המרשם הזה לקנות בבית מרקחת רגיל (התרופה כבר לא יקרה). כפי שהמשתמשת אמרה לך, בדרך כלל התגובה מהירה יותר מאשר אם מתחילים מאפס. תעלי ל 150 מ"ג ובמידה ולא יחול שיפור לאחר שלושה שבועות תעלי ל 200 מ"ג. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
סרנדה
דליה 06/04/2024 | 11:53אני לוקית סרנדה כבר שנה ולא עוזר לי...סרנדה 200 מג סובלת מחרדות קשות והפסיכיאטר לא מוכן להחליף לי כדור הוא טוען שזה כדור הכי טוב שיש..נעזרת בלוריוון שקצת עוזר....מרגישה מיואשתהוסף תגובה
-
-
הפסקת פאקסט עקב שפיכה מעוכבת (לת)
צנזור 06/04/2024 | 07:40שלום רב, אני בן 45 נוטל כרגע פאקסט 20מג כל יום עקב התקפי חרדה שנוצרו בגיל 26. עד לפני מספר שנים הייתי נוטל 2 כדורים ביום, והחלטתי להוריד בהדרגה עד שהגעתי לכדור אחד. כשהמשכתי להוריד מכדור אחד ל שלושת רבעים ואח״כ לחצי כדור בצורה מדורגת מאוד, תופעות גמילה והמצב הרגשי השתנה מאוד (ללא התקפי חרדה) ולכן חזרתי למינון של כדור אחד ביום. מאז שהתחלתי לקבל את הטיפול התחלתי לסבול משפיכה מעוכבת. עקב כך ובעקבות זאת ששנים לא סובל מהתקפי חרדה, אני מעוניין להפסיק את השימוש בכדורים. אשמח להכוונה בנושא או לקבל אפשרויות נוספות- תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
פסיכוזה (לת)
אני 05/04/2024 | 09:34שלום, הומלץ על ידי פסיכאטר שמן קנאביס cbd לטיפול באדם עם רקע פסיכוטי (כרגע גם נמצא בהתקף ) ומסרב לכל טיפול אחר מלבד cbd. האם השמן אכן בטוח לשימוש במצב כזה? נואשת לעזרה, תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
רמוטיב
אלעד 27/01/2016 | 02:18ערב טוב ושלום לך. קראתי על תרופה רמוטיב שיש לה תופעות לוואי מאוד קטנות ובכל מיני מקומות היה כתוב שזו תרופה טובה ולא כדאי לזלזל בה אפילו שהיא טבעית. אני הוגדרתי כחולה ב"דיסטמיה" ומכל מה שקראתי אני מרגיש שאני סובל מדיכאון קל או בינוני (מצב רוח אפרורי, מתפקד כרגיל אבל לא ממש נהנה, בעל מוטיבציה נמוכה, כבר לא צוחק כמו פעם וכו'). סבלתי מאוד מתופעות לוואי קשות מכל מיני תרופות. בעצם התרופה היחידה שהחזקתי איתה מעמד היתה ציפרלקס. הייתי על מינון 10 חודש, 15 עוד חודש והגעתי עד 20 מ"ג למשך חודשיים (המשכתי חודשיים נוספים למרות שלא הצלחתי להגיע לאוגזמה בכלל בכלל, חרקתי שיניים בעוצמה עד כאב ועוד כל מיני דברים מתסכלים). תרופות אחרות "גמרו אותי" כבר בתחילת הדרך (שמעת על כאבי אשכים?? עצירת שתן?? עצירות מטורפת?? סבלתי מכל מה שרשום בעלון). ד"ר קרני בבקשה תייעצי לי - לי ברור לגמרי שאני סובל מדיכאון קל או בינוני אבל יכול להיות שרמוטיב יעזור לי אם ציפרלקס לא עזר? ואם כן - איך וכמה לקחת? בבקשה תעזרי לי תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 02/02/2016 | 15:06לאלעד שלום, רמוטיב הינה תרופה נוגדת דכאון מצויינת, אשר לפי המחקרים עובדת על דכאון קל עד בינוני ובאותה עוצמה כמו הציפרלקס. אכן יש לה הרבה פחות תופעות לוואי מאשר ל-SSRI'S. יחד עם זאת יש מטופלים אשר אינם מגיבים אליה כפי שיש מטופלים אשר אינם מגיבים לתרופות אחרות. ייתכן ורמוטיב יעזור לך. המינון הוא 500 מ"ג ליום, פעם ביום. ניתן לקחת את התרופה בבוקר, בערב או בצהריים. אני מבינה מכאבי האשכים שניסית את האיקסל, האם ניסית את הסימבלתה? במידה ולא ניסית ובמידה ורמוטיב לא ישפר את מצבך בצורה מספקת הייתי מנסה תרופה זו. סך הכל תרופה זו בדרך כלל עם פחות תופעות לוואי מה-SSRI'S, ובודאי מהאיקסל ואפילו מהאפקסור, לגבי עצירת שתן. מאידך, התרופה מאוד יעילה. בנוסף, חשוב שתוודא את תפקוד בלוטת התריס. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
אלופה!
אלעד 02/02/2016 | 18:07אכן הכאבים באשכים הופיעו וחלפו בהתאמה לטיפול באיקסל. סימבלטה ניסיתי אבל היא דפקה לי את האורגזמה וגם איתה נעלתי את השיניים חזק. אנסה רמוטיב. תודה רבה על התקווה!הוסף תגובה
-
רמוטיב - המשך שאלה
אלעד 04/02/2016 | 19:18שלום שוב ד"ר, מהן תופעות הלוואי של רמוטיב? התחלתי לקחת לפני כמה ימים ואני מרגיש עייפות גדולה. ממש תשישות. האם זה קשור לתרופה? ואולי לשילוב עם קלונקס שאני לוקח פעם ביום? האם זה חולף? תודה רבה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 04/02/2016 | 20:27לאלעד שלום, העייפות קרוב לוודאי היא בגלל השילוב עם הקלונקס. סביר להניח שעייפות זו תחלוף אך הייתי מפחיתה את כמות הקלונקס. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
למה להחליף?
אלעד 04/02/2016 | 23:40תודה רבה! שמח שלפחות יש הסבר לזה - השילוב עם הקלונקס... לרמוטיב בפני עצמו יש תופעות לוואי כלשהן? בפני עצמו גם יכולה להיות עייפות כזו? עם מה לדעתך כדאי לישון בלי שתהיה אינטראקציה כזו (תשישות, עייפות, מותשות)?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 08/02/2016 | 16:13לאלעד שלום, הרמוטיב יכול לגרום בתחילת הטיפול לתופעות לוואי הקשורות להפרעות במערכת העיכול כגון: בחילה, כאבי בטן ושלשולים. בנוסף, יתכנו גם: פריחה, יובש בפה, כאבי ראש, סחרחורת, חולשה, הזעה, עצבנות ואי-שקט. לא נתקלתי בעייפות שכזו בטיפול רק ברמוטיב. עדיף להשתמש בלוריבן אשר השפעתו היא של כ-4 שעות. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
רמוטיב
דנה 14/08/2019 | 07:41הי אני נוטלת כבר שבועיים רמוטיב עקב דיכאון ובעיקר חרדה לא הצלחתי עם לוסטרל עקב הבחילות כעט אחרי שבועיים וקצת אני לא מרגישה שינוי משמעותי אם בכלל עם הרמוטיב כמה זמן עלי לתת לזה הזדמנות? והאם ציפרלקס עדיפה על לוסטרל מבחינת הבחילות?הוסף תגובה
-
התחלת טיפול ברמוטיב 500 מג
מודאגת 14/08/2020 | 09:28האם ייתכן שאחרי כ 10 ימים מהתחלת השימוש ברמוטיב יופיעו התפרצויות כעס ואי שקט? תוך כמה זמן הכדור אמור להשפיע לטובה?הוסף תגובה
-
רמוטיב
טלי 05/04/2024 | 08:03האם ייתכן שרמוטיב תגרום לעצירות?הוסף תגובה
-
-
תרופה שלא תפגע בחשק מיני
אבי 26/12/2015 | 00:27שלום רב עקב חרדה כללית בעשור האחרון (גיל 20-30)-במשך כחמש שנים אחרונות לקחתי כדורים נוגדי דיכאון וחרדה - רסיטל, ציפרמיל, ציפרלקס סימבלטה (+ טיפול פסיכולוגי+CBT בשנה אחרונה) הכדור שהכי עזר לי הוא ציפרלקס., כולם גרמו לירידה בחשק המיני לפני כשלושה חודשים הפסקתי עם התרופות (ציפרלקס) והכל עבד טוב והחשק המיני חזר במעט, אפילו הרגשתי מצוין, אך בשבועיים האחרונים יש הרגשה פחות טובה-מעט חרדה,הסתכלות שלילית על המציאות/העתיד, מצוברח וכו' אני יכול לנהל שגרה פשוטה אבל לא מרגיש שיכול להתקדם ולעשות קפיצות בחיים (כגון קידום בעבודה, מציאת זוגיות וכו') אבל אולי זה ישתפר...מי יודע (ואולי יתדרדר) אני תוהה: א. האם לחזור לתרופות למרות הפגיעה בחשק המיני (חוץ מחרדה/צברוח ביום יום יש התקף פניקה אולי רק אחת ל 1-2 שבועות) או להישאר אם הטיפול הפסיכולוגי בלבד? ב. הבנתי שאולי כדאי לנסות תרופה חדשה שאולי לא תפגע בחשק המיני וגם תעשה את העבודה? כדאי להמר על כדורים חדשים? אם כן- איזה כדור יכול להיות רלווני (צייניתי לעיל מה כבר ניסיתי ופגע בחשק מיני) למשל- הבנתי שפרוזק לרוב לא פוגע בחשק מיני? אולי כדור אחר? (ומתי כבר יהיה כדור חדש בשוק עם 0 סיכוי פגיעה בחשק מיני?!) תודה על מענה ל-2 השאלות לעיל בברכה אביהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 03/01/2016 | 15:40לאבי שלום, לדעתי עליך לחזור לטיפול תרופתי. ייתכן וויאפקס יחד עם טיפול התנהגותי קוגניטיבי היה עוזר. אפשרות אחרת היא ציפרלקס בשילוב עם וולבוטרין וטיפול פסיכולוגי. לגבי הפרוזק, זה אינדיבידואלי כמו ביתר ה-SSRI's. בברכה, דר' קרני רוביןהוסף תגובה
-
השמנה מציפרלקס
מיואשת 04/04/2024 | 16:41שלום ד"ר קרני נוטלת קרוב ל5 שנים ציפרלקס הכדור פתר את בעיית הדיכאון והחרדות אך נוצרה בעיית ההשמנה מאז עליתי 25 קילו . ניסיתי את כל הדיאטות האפשריות וגרם לא הורדתי . אנא ממך התוכלי לכוון אותי איזה כדור יש בו פחות תופעות לוואי מבחינת השמנה ? והאם זה נכון שפרוזק אינו משמין כמו שאר התרופות ממשפחת SSRI ? שלא נדבר על הליבידו שירד וכבר לא חושבת על זה בכלל , אבל על זה כבר ויתרתי . קשה לי להיות שמנה אני צעירה ומאוד מטופחת אך מתוסכלת נורא ואובדת עצות . אודה לתשובה 🙏🏻הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
מיזופוניה
-
סכיזופרניה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול קבוצתי
-
טיפול EMDR
-
בדיקות קשורות
-
דופמין בשתן ב-24 שעות
-
קארבאמאזפין
-
תרופות קשורות
-
נלטרקסון
-
רבוקסטין
-
מונחים קשורים
-
נוהל 106
-
דפרסונליזציה
רופאים בתחום
ד"ר אברהם יקיר
פסיכיאטריה
ד"ר אילן וולקוב
פסיכיאטריה
5.0
( 22 חוות דעת )
"הגעתי לאילן אחרי תקופה מאוד לא פשוטה, ובלי לדעת למה לצפות. מהרגע הראשון הייתה תחושת הקשבה אמיתית, בלי שיפוטיות... ההסבר היה ברור, והיה מקום לשאלות ולחששות. הטיפול עזר לי להבין את עצמי יותר טוב..."
ד"ר סמואל זיתון
פסיכיאטריה
5.0
( 14 חוות דעת )
"ד"ר סמואל זיתון הקשיב לי בתשומת לב רבה. והוא נתן לי תרופה שעזרה מהר מאוד. אני מאוד אסירה תודה לו על עזרתו. הוא רופא נפלא."
פורומים נוספים בתחום
פורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתייעץ עם פרופ' ערד קודש, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכיאטריהפורוםפסיכוגריאטריה
בפורום פסיכוגריאטריה ניתן להתייעץ עם ד"ר עופר בר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פסיכוגריאטריה
פרופ' ערד קודש
ד"ר עופר בר