פורום פסיכיאטריה - עמוד 797
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
התרופות לא עוזרות לי !!! הפנייה לד"ר רובין בלבד אבי 23/11/2015 | 22:41שלום. אני סובל מחרדות חזקות, מדיכאון ו אוסידי, אני עכשיו על תרופת ציפרמיל 40 מ"ג כבר חודשים ויותר, התחלתי זיפרקסה 5 מ"ג לפני שבוע והתחלתי אתמול לוריוון 1 מ"ג, זאת לאחר שכבר השתמשתי בכמה תרופות כמו ציפרלקס 15 , הלופר 1 , וקלונקס בשעת הצורך, סיבת ההחלפה היא כי זה לא עזר לי, ועכשיו גם התרופות האלה לא עוזרות לי, ואני בדיכאון וחרדות כבר יותר משבוע, אין לי טעם בחיים, לא נהנה כמעט מכלום, אני מרגיש רצון למות, אני כבר לא יודע מה לעשות כרגע, תעזרי לי!! נ.ב. אני מתחיל טיפול פסיכותרפיה עוד כמה ימים. אבל אני חייב פיתרון לגבי התרופות..!! בנוסף, עוד שאלה, האם את יכולה להוציא בשבילי מרשמים שעליהם את ממליצה, אני במאוחדת.פתח בחלון חדש
הימת לחיות 3 24/11/2015 | 01:31אם לא עוזר יש מקום לנסות תרופות מקבוצת SNR
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 26/11/2015 | 22:07לאבי שלום, בעקרון, מאחר ואתה אומר שיש לך OCD יש מקום להחליף את הטיפול התרופתי או לפבוקסיל ולעלות עד 300 מ"ג, או לפרוזק (פלוטין) ולעלות במינון עד 60 עד 80 מ"ג. OCD יגיב רק לאחר 8 עד 12 שבועות. הוספה של אביליפיי 5 מ"ג יכולה לשפר את המצב הדכאוני. הטיפול הפסיכוטרפי המתאים הוא טיפול בCBT לאחר שמושג שיפור מה. לא ניתן לתת מרשמים ללא בדיקה יסודית ואינני נותנת מרשמים למי שאינו מטופל שלי. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 26/11/2015 | 22:08למת לחיות 3 שלום, מה הקשר???!! דר' קרני רובין
חוויית ניתוק מהעצמי ומהסביבה טל 23/11/2015 | 21:12היי, לעיתים קורה לי בלי שום התרעה מוקדמת שאני נכנסת למן אפאטיות, אדישות, ניתוק רגשי מעצמי ומהסביבה, מרגישה שאני לא אני, מתקשה להקשיב, לדבר, לצחוק, עייפה, לא אכפת לי מכלום, ותחושה שאני לא קשורה לסיטואציה שבה אני נמצאת, תחושת זרות וניכור... האם זו הפרעת דה פרסונליזציה? איך אפשר לטפל בזה? הייתי אצל טיפול פסיכולוגי אבל זה לא עזר לי לגמריפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 26/11/2015 | 22:01לטל שלום, זה יכולה להיות דהפרסונליזציה או דהריאליזציה. במידה וזה המצב, מצבים אלה נוצרים בזמן לחץ וחרדה קשים. קודם כל, צריך לדעת שאין בכך כל סכנה ואלו מצבים נורמליים. רואים זאת למשל אצל חיילים בשדה הקרב שהם שם ולא שם או אצל ניצולי שואה שחוו את הזוועות אך לא היו שם. הטיפול הוא טיפול התנהגותי קוגנטיבי לעזור לך לאתר את הסיבה לחרדה או הסיבה לכעס ולתת לך כלים להתמודד עם החרדה ועם הכעס. תלוי במקרה. יש מקרים שהוספת טיפול תרופתי יכול לעזור. בברכה, דר' קרני רובין
חרדה ודיכאון עמידים שרון 26/10/2015 | 17:51דר שלום סובל מחרדה ודיכאון שנים רבות. טופלתי בעבר בתרופות ממשפחת הssri והsnri ציפרמיל זו התרופה הראשונה והיחידה שעזרה לי במינון של 40 מ"ג (לפני 18 שנה) שנתיים הרגשתי מצוין.לאחר התקף חוזר הפסיכיאטרית העבירה אותי לציפרלקס. מכאן באו הצרות שלא הפסיקו עד היום. אח"כ החזירה אותי לציפרמיל וזה לא עזר (לפני כ10 שנים). עברתי למרוניל 150 מ"ג במשך 7 שנים המצב היה של עליות ומורדות .חששתי להחליף בשל תופעות הלוואי. כרגע עברתי לפסיכיאטר שהחליט שאקח סורבון 40 מ"ג והחזיר אותי לציפרמיל עד 40 מ"ג. אני חושש לאבד את מקום עבודתי .חסר אונים. אין לי כוחות.אין לי אנרגיות. לא מרוכז מצב רוח ירוד. אנא הציעי לי מה לעשות.פתח בחלון חדש
קצת מוזרמ 27/10/2015 | 00:25שאתה אומר שהחליפו לך את הציפרלקס ביציפרמיל לא נשמע הגיוני. זה אותה תרופה רק ללא תופעות לוואי הציפרלקס זה החידוש שלה ואתה עשוי להרגיש יותר טוב איתה בהרבה.(יעילה יותר)
חרדה ודיכאון עמידיםשרון 27/10/2015 | 20:05הציפרלקס ניתן לי במקום ציפרמיל שעזרה לי בעבר אך לצערי לא הצלחתי להתמודד עם התופעות לוואי של הציפרלקס בעיקר הבחילות
שילוב תרופותר.צ. 27/10/2015 | 21:13לשרון שלום, כאחד עם ניסיון, ועד שהרופאה תשיב, תשמח לשמוע שיש פתרון למצבך. במקרה של תופעות לוואי מתרופה יחידה, ישנה פרקטיקה מקובלת של שילוב 2 נוגדי דיכאון מקבוצות שונות. לציפרמיל ניתן להוסיף וולבוטרין או אדרונקס. ישנה חשיבות קריטית למינון של כל תרופה לאורך הטיפול, לשם כך צריך רופא שמכיר את הפרקטיקה הזו. כמובן שיש שילובים או אפשרויות נוספות, אני רשמתי לך למעלה את מה שמסייע לי. כל טוב.
לרצ-תודה אבל..שרון 27/10/2015 | 22:01ציינתי שהשילוב הינו של ציפרמיל 40 מ״ג טרם הגעתי למינון אני עולה בהדרגה יחד עם סורבון 30 מ״ג לפי המלצת הפרופסור פסיכיאטר שהמליץ כך. שאלה לדר רובין. האם העובדה שבעבר רק ציפרמיל עזרה לי.הסורבון יכול לפגוע באפקטיביות של התרופה? אגב הייתי על 40 מ״ג סורבון אך בשל עייפות נוראה הפסיכיאטר הקטין לי ל30 מ״ג מאתמול.
שאלה נוספתשרון 27/10/2015 | 22:08הפסיכיאטר טוען שאני סובל מאו סי די ושאני טיפוס כפייתי למרות שאני לא עוסק בשום קומפלוסיות (טקסים) טוען שהמחשבות הטורדניות שלי החוזרות ונשנות בעיקר לגבי העתיד שלי והכי חשוב זה שבכל פגישה ואו שיחה טלפונית אני מספר לו שאני מאוד חושש לאבד את העבודה. האם הוא צודק? הייתי בטוח ש או סי די חייב להיות מלווה בטקסים.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 28/10/2015 | 21:17לשרון שלום, הסורבון אולי לא יועיל אך הוא לא יפגע באפקטיביות של הציפרמיל. ככלל, במצבים עמידים או שפיתחו עמידות לתרופה אני אוהבת להוסיף 2.5 מ"ג אביליפיי לפני השינה וזה הרבה פעמים מוציא מהמצב. ניתן להוסיף לאביליפיי לוריבן 1 מ"ג דבר שעוזר לשינה ומונע עצבנות. במידה ואין שיפור ניתן לעבור לסימבלטה במקום הציפרמיל. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 28/10/2015 | 21:20לשרון שלום, לא דרושות קומפולסיות או טקסים כדי לאבחן OCD, מספיק מחשבות טורדניות. קשה להתרשם מהדברים שכתבת אך יש לי את הרושם שלא מדובר בOCD, אלא מדובר בדאגות קיומיות שאופייניות לדיכאון. בברכה, דר' קרני רובין
שאלת המשך- תודה ד"ר קרני.שרון 28/10/2015 | 22:201.אביליפיי זו תרופה אנטי פסיכוטית האם מקובל לתת אותה במקרים של דיכאון וחרדה גם אם מדובר במינון נמוך? מה זמן ההשפעה של הכדור ומהן תופעות הלוואי? 2.ניסיתי את סימבלטה ב60 מ"ג ולא עזר ישנה תרופה אחרת שכדאי לנסות? 3.האם הכדורים הפסיכיאטרים שנלקחים לאורך שנים עלולים לפגוע באיזו שהיא צורה בפעילות התקינה של המוח?
שאלת המשך לכפייתיותשרון 28/10/2015 | 22:251.תוכלי בבקשה לתת מס' דוגמאות לפעילות כפייתית? 2.לעיתים יש לי תחושה שכל ההרגשה החרדתית \דיכאונית שיש לי נובעת בעיקר מהתרופות הפסיכיאטריות שאני לוקח לאורך השנים, את ממליצה שאנסה לרדת בהדרגה במינונים שאני לוקח ע"מ לנסות ולהישאר בלי כדורים? תוך כמה זמן מהפסקת כדורי סורבון וציפרמיל הומר הפעיל מתנקה לגמרי מהדם?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 28/10/2015 | 22:44לשרון שלום, ראיתי שדילגתי על תשובה לשאלתך על האביליפיי. האביליפיי הוא כדוא שונה עם מנגנון פעולה מאוד ייחודי. במינון של 2.5 עד 7.5 מ"ג הוא המתגבר היעיל ביותר של נוגדי הדיכאון. במינון של 10 עד 20 מ"ג הוא מאזן מצבים מאניים דפרסיביים ובמינונים של 20 עד 30 מ"ג הוא אנטי פסיכוטי. לפעמים הוא יכול לגרום לאי שקט קל ולכן מומלץ לקחת אותו בערב בשילוב עם לוריבן. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 28/10/2015 | 22:46לשרון שלום, דוגמאות לפעילות כפייתית הן: רחיצת ידיים שוב פעם ושוב פעם ושוב פעם בשל תחושה שהן לא נקיות. חזרה על בדיקות האם הבית סגור, או האם החלונות והדלתות סגורים. התעסקות עם הסדר בארונות ועל השולחן שוב פעם ושוב פעם. הדברים האלה לוקחים לפחות 3 שעות ביום וגורמים לסבל רב ולקושי בתפקוד. אם ההפרעה הבסיסית היא דיכאון, או מצב כפייתי אני נגד הורדה של התרופות מאחר והנסיון מלמד ש90% מהמטופלים סובלים שוב מדיכאון תוך שנה. בעיית ההתנקות היא של ימים ספורים. בברכה, דר' קרני רובין
תוכלי בבקשה לענות לשאלות 2 ו3שרון 29/10/2015 | 14:32ד"ר קרני דילגת על השאלות הנ"ל אודה להתייחסותך בבקשה.
ניסית טיפולים פסיכולוגיים?שמוליק 29/10/2015 | 15:45שלום שרון. כלל, טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל. ב O.C.D. במיוחד, ממליצים על טיפול קוגניטיבי התנהגותי (C.B.T.), שאמור להניב תוצאות תוך זמן קצר יחסית. אם כפי שכתבת בסוף הדיון, שאתה חושב להפסיק את הטיפול התרופתי, אז ממש מומלץ לבחון את הטיפולים הפסיכולוגיים. כל טוב, שמוליק.
לשמוליקשרון 29/10/2015 | 22:38ראשית, לא אובחנתי כאו סי די אלא כסובל מחרדה ודיכאון עם מאפיינים של כפייתיות. לגבי טיפולים פסיכולוגים ניסיתי אבל לא האם יש חשיבות מי המטפל אם הוא עובד סוציאלי או פסיכולוג קליני? CBT
שרון יקרתמר 29/10/2015 | 23:11שאלת שאלות יפות אך על תצפה לתשובה מהרופאה.כדורים הכן פוגעים בפעילות המוח ומשבשים אותו מנסיון אישי וגם מתשאול מטופלים אחרים אך לא תשמע את זה מהרופאים כי הרי זה מקום פרנסתם.כמה זמן את לוקח כדורים?והאם את מרגיש פגיעה בבזיכרון?בריכוז בעקבות הלקיחה?
אין חשיבותשמוליק 30/10/2015 | 00:22שלום שרון. פסיכולוג קליני עובד סוציאלי קליני ופסיכיאטר מוסמכים לטפל בשיחות, ואין יותר מדיי חשיבות לשאלה מהי ההתמחות. הרבה יותר חשוב שתהיה כימיה טובה עם המטפל. כל טוב, שמוליק.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 01/11/2015 | 20:36לשמוליק שלום, אני לא מבינה בשביל מה כל הבירבור הזה. בגלל הפטפטת שחלקה גם לא לעניין, אתה גורם לכך שאנשים שזקוקים לעזרה לא מקבלים אותה. דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 01/11/2015 | 20:38לתמר שלום, אני לא מבינה בשביל מה כל הבירבור הזה ומתן המידע הלא נכון. בגלל הפטפטת שלא לעניין, אתה גורם לכך שאנשים שזקוקים לעזרה לא מקבלים אותה. דר' קרני רובין
הביקורת הזו ממש לא לעניין!!שמוליק 01/11/2015 | 22:03שלום ד"ר רובין. צר לי על כך שבזמן האחרון אני צריך להיגרר יותר מדיי לביקורת עלייך, אני מעריך ומכבד אותך, אבל כל הביקורת היא עניינית לגמרי, וכשצריך להעביר - אעביר. אני כתבתי את התגובה שלי אחרי שבדיון הזה היו הרבה שאלות ותשובות שלך, ולא הייתה שום שאלת המשך על דברייך. הביקורת שלך כאן, היא ממש לא לעניין. שמוליק.
שאלות המשך-חרדה ודיכאון עמידיםשרון 22/11/2015 | 22:20הפסיכיאטר ביקש שאעלה ל60 מ"ג ציפרמיל (נמצא שבועיים במינון ללא הטבה) וביקש שאקח גם 5 מ"ג זיפרקסה. 1. לעולם לא לקחתי כדור אנטי פסיכוטי - מהם תופעות הלוואי? 2. האם מקובל לשלב זיפרקסה 5 מ"ג עם הציפרמיל למקרה כפי שציינתי לעיל? 3. עבודה- עובד שנים רבות בחברת ביטוח בתפקיד ניהולי לאחרונה זומנתי להנהלה להורדה בתפקיד בשל תפקוד לקוי האם מי שלוקח זיפרקסה 5 מ"ג יכול להמשיך לעבוד ? 4.ד"ר אני מרגיש שעולמי חרב עליי מה את מציעה לי לעשות? אני נשוי ואב לילדים וחושש שהם יפגעו לאחר שאאבד את מקום עבודתי. בתודה מראש, שרון
מזהיר אותך מהזיפרקסהאביב 23/11/2015 | 18:25עלייה משמעותית במשקל הייתי מאושפז כמה פעמים ואנשים השמינו המון בזמן קצר(אחד שהשמין 20 קילו בחודש) תחשוב טוב טוב לפני שאתה לוקח זיפרקסה או סרקוואל
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/11/2015 | 19:14לשרון שלום, 1. לפי המלצות ה-FDA אין לתת ציפרמיל מעבר ל40 מ"ג ליום. 2. לכל אנטי פסיכוטי תופעות לוואי שונות. על פי רוב, מדובר במינונים קטנים אשר בהם יש פחות תופעות לוואי. 3. הייתי מבקשת חוות דעת נוספת לגבי הטיפול. בברכה, דר' קרני רובין
חוו"ד נוספתשרון 23/11/2015 | 20:26מדובר בפסיכיאטר שהנו פרופסור ומוכר חוו"ד נוספת- מה היית ממליצה?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/11/2015 | 20:28לשרון שלום, מדובר בכל מי שאת רוצה. על פי חוק זכויות החולה זכותך לבקש חוות דעת נוספת בכל נושא. אם פונים באופן פרטי אז התשלום הוא כמובן עליך. בברכה, דר' קרני רובין
זיפרקסה - משקל אבקש התייחסות של ד"ר קרנישרון 23/11/2015 | 20:32אביב, מה זאת אומרת היית מאושפז? בבית חולים פסיכיאטרי? מה הסיבה לאשפוז? התרופה או המשקל? הפחדת אותי פחד מוות. האם העליה במשקל הנה גם במינון נמוך של 5 מ"ג?
חוו"ד נוספתשרון 23/11/2015 | 20:39ד"ר קרני, מצ"ב השתלשלות המקרה שלי אני כמובן לאורך כל השנים מטופל באופן פרטי בלבד. אך מאוד הייתי רוצה לדעת האם את ממליצה על אביליפיי 2.5 מ"ג במקום הזיפרקסה? מה הסכנה ב5 מ"ג?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/11/2015 | 22:21לשרון שלום אין סכנה מיוחדת ב-5מ"ג זיפרקסה מלבד ההשמנה. הסיבה שאני מעדיפה את האבילפיי, זה שהוא המתגבר היעיל ביותר של נוגדי דיכאון. בברכה, דר' קרני רובין
הייתי מאושפז פעמיים במחלקה פסיכיאטריתאני 25/11/2015 | 21:02וראיתי אנשים שעלו 7 קילו בשבוע מהזפרקסה כמעט כל מי שלוקח אותה עולה משמעותית במשקל לא ממליץ לנסות אותה אני בעצמי עליתי 2 וחצי קילו ביומיים שלקחתי אותה
אנורקסיהאני 25/11/2015 | 21:06התעסקות אובססיבית במשקל מחשבות על המשקל כל הזמן להשקל מספר רב פעמים של ביום
העליה היא גם במינון של 5 מגאני 25/11/2015 | 21:08בהחלט
האם ללכת לרופא? עידו 19/11/2015 | 15:24אני סובל מדיכאון שהולך ובא כמו גלים ... לפני 4 ימים קבלתי גל החזק מאוד של דיכאון שלא היה לי בעבר ואיתו גם בחילות והרגשה מגעילה! כל יום שעובר הדיכאון יורד אבל הבחילות עולות .. אני לא יכול לאכול . אתמול אכלתי קצת ובגלל זה הרגשתי רע כל הלילה ולא ישנתי ! אני מבולבל אולי זה וירוס שהוא לא קשור לדיכאון בכלל או שזה קשור ואני לא מודע?פתח בחלון חדש
לך לפסיכיאטר ואחכ פסיכולוגמת לחיות 3 20/11/2015 | 12:06תרגיש טוב
מת לחיות לא היית אמור לבוא אלי הביתה עםרותי 21/11/2015 | 11:12אישתך וליקנות ממני תכשיטים.. לא יפה איכזבת אותי. ואת רותי אף פעם לא מאכזבים. אוי לו למי שמאכזב את רותי. אני עדיין מחכה לך פה.
לרותי ( שירה רוזנבויים) שגרה באזורשוטר הפורום 21/11/2015 | 13:37זאת הפעם האחרונה שאת מנסה לאיים ולנסות לסחוט
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/11/2015 | 17:57לעידו שלום, כבר כתבתי לך שלדעתי היה לך זיהום ויראלי. ככלל זיהומים ויראליים יכולים לגרום לתחושה של דיכאון מאוד חזק. בברכה, דר' קרני רובין
תודה לכולםגלעד 24/11/2015 | 11:21זה אכן היה זיהום או וירוס או משהו כזה. זה עבר אחרי שבוע וכך גם הדיכאון . שבוע טוב
מחסור במירו (לת) זהבית 23/11/2015 | 22:23שלום ד"ר קרני. מה עדיף לקחת כשאין מירו בכל בתי המרקחת, כולל בסופר פארם? האם עדיף מירטאזפין של טבע או רמרון? אני שואלת רק לגבי מי מהם מרדים יותר מניסיונך ומי פחות מגביר את התיאבון. זה מה שחשוב לי. תודה.פתח בחלון חדש
מבולבל ומפחד מוטי 22/11/2015 | 08:22שלום לדר היקרה אני סובל מחרדות כבר כמה שנים חרדה כללית פוסט טראומה וקצת אוסידי יש תופעה שמאוד מלחיצה אותי וגורמת לי לפחד שמא המצב מחמיר ואולי אני הולך לפתח סכיזופרניה המצב שהכי מפחיד אותי 😳וזה הסיפור תמיד הייתי חסר ביטחון ומפוחד מביקורת של אחרים שמתי לב שבימים שיש לי חרדה אני מאוד מפחד מבקורת לדוגמא רואה 2 מתלחששים ומיד עולה בי הפחד שאולי זה עליי או רואה מישהו שצוחק אולי זה עליי עכשיו ההיגיון הבריא אומר למה שבכלל יתמקדו בי הרי לכל אחד יש את סדר היום שלו ואת עינייניו את מי אני בכלל מעניין אבל החרדה גורמת לי לחשוב שאולי אני מרכז העיניינים וזה מלחיץ אותי בתוך תוכי אני יודע שזה תוצר של החרדה אבל זה מצליח להוציא אותי מאיזון ולגרום לי לחשוב שאולי מתלחששים עליי ואני מפחד מאוד שמא זה התפתחות של סכיזופרניה .האם זאת תופעה ידוע שכשיש חרדות אתה תמיד מרגיש מרכז העיניינים ואור הזרקורים עלייך ? נ.ב אני מטופל תרופתית ויפאקס וקסאנקס במידת הצורך שאין לי חרדות אין לי את המחשבות הללופתח בחלון חדש
למוטישואלת 22/11/2015 | 14:57היי, זו לא התפתחות של סכיזופרניה! וכן זו תופעה ידועה למי שסובל מחרדות. בעבר סבלתי מחרדות איומות + אוסידי, המצב היה כל כך גרוע, כשהייתי הולכת ברחוב הייתי חושבת שכולם מסתכלים עליי. התגברתי על זה בכוחות עצמי. זהו, שהמצב אצלי לא יציב, למרות שאיני סובלת כרגע מחרדות, אני יודעת שהן שם! כנ"ל עם האוסידי. ביום שאני לא חווה את הסימפטומים של ההפרעה אני כל כך שמחה וחושבת שהתגברתי עליו, אבל לא! מספיק שינוי בשגרה, או טריגר קטן, שתסמיני האוסידי או החרדות יעלו שוב על פני השטח ויגרמו לי לסבל נוראי. בכל אופן, לומדים לחיות עם זה ולהתמודד. כל טוב ובשורות טובות.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/11/2015 | 17:06לשואלת שלום, האם את מקבלת טיפול תרופתי? ניראה לי ממה שכתבת שאת מנסה להתמודד עם הדברים ללא טיפול תרופתי. אם אני צודקת, חבל על הסבל ועל האנרגיה המושקעת בכך. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/11/2015 | 17:12למוטי שלום, ראשית, סכיזופרני אינו מפחד שהוא עומד לפתח סכיזופרניה. הוא נורמלי ואין לו שום דבר. חוסר ביטחון בהחלט יכול להביא לתחושה שאנשים מתלחששים עליך או צוחקים עליך ולגרום לחרדה. אינני יודעת מה גילך אך ניראה לי שאתה כבר עברת בכלל את הגיל שבו אתה עשוי לפתח סכיזופרניה. ויאפקס בהחלט אינו טיפול לסכיזופרניה והיה מחמיר מאוד את המצב. מכל מקום, אין לך ולא תהיה לך סכיזופרניה. בברכה, דר' קרני רובין
שלום דר' קרנישואלת 23/11/2015 | 17:16אני לא מקבלת טיפול תרופתי לאוסידי למעט סרוקוול 25 מ"ג לשינה. חייבת לציין שבזמן האחרון אני מאוד אימפולסיבית בדיבור. מה גם אין לי סבלנות לשבת במקום אחד, מרגישה כל הזמן צורך לזוז. השאלה שלי האם אלה גם תסמיני האוסידי שלי? תודה מראש.
שוב אני דרמוטי 23/11/2015 | 17:28ראשית תודה מכל הלב על התגובה חיזקת אותי המצב שתיארתי לעיל קורה ועובר עלי רק כשיש לי ימים של חרדות זה לא באופן קבוע האם החרדה הכללית ושאר ההרגשות גורמות למצב של חוסר הביטחון לצוץ ולהעיק ולדמות סוג של חרדה חברתית ?
נזכרתישואלת 23/11/2015 | 17:31אני גם סובלת מהפרעת קשב וריכוז. הזכרון שלי גם על הפנים, אבל לא תמידי, לפעמים הוא חד. בעבר דיברנו על זה... ניסיתי את הריטלין, אבל הוא גורם לי לבלבול וליותר היפראקטיביות.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/11/2015 | 17:51למוטי שלום, זה יכול להיות מחרדה חברתית אך זה לא ניראה מחרדה חברתית אלא יותר כתגובה לחוסר ביטחון עצמי. בברכה, דר' קרני רובין
וכשישמוטי 23/11/2015 | 17:54וכשיש חרדה כללית עם פוסט טראומה ואוסידי פעילים האם חוסר הביטחון מרים את הראש מעל המים ? כי זה קורה רק כשאני בסט של חרדות כשאין לי חרדות זה לא קורה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/11/2015 | 19:54למוטי שלום, ההיגיון אומר שכאשר יש חרדה כללית ופוסט טראומה, זה מביא איתו חוסר ביטחון. בברכה, דר' קרני רובין
תודה דר אני מעריך מאודמוטי 23/11/2015 | 20:00את רופאה מקסימה
לדר קרני דחוף! מת לחיות 3 23/11/2015 | 19:12מזה יומיים שאני מתעורר באמצע הלילה ורואה דמויות כאילו ממש אמיתיות ושאני מדליק אור הם נעלמות. מה זה אומר עליי?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/11/2015 | 19:50למת לחיות 3 שלום, בזמן התעוררות או הזמן הרדמות תתכנה הלוצנציות מאוד חיות. ההלוצינציות לפני ההרדמות נקראות הלוצינציות היפנוגוגיות ואלו בזמן ההתעוררות הלוצינציות היפנופומפיות. הלוצינציות אלה נורמאליות לחלוטין ואין מה להתרגש מהן. בברכה, דר' קרני רובין
בנוגע למינון תרופה מאיר 23/11/2015 | 13:23שלום ד"ר קרני, רציתי לדעת אם רופא שמעלה מינון של כדורים חייב ליידע את מטופלו? או שהרופא לא מיידע את המטופל ונותן מרשם עם מינון אחר?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/11/2015 | 19:34למאיר שלום, ברגע שיש לך מרשם עם מינון אחר אתה יודע שהמינון שונה. אם הרופא לא טרח לומר זאת תשאל אתה. בברכה, דר' קרני רובין
לוסטרל עומר 23/11/2015 | 15:44קיבלתי לוסטרל 50 מהפסיכיאטר וכעבור חודש אני צריך לקחת לוסטרל 100 אני נימצא בחרדות חזקות ומחשבות טורדניות שאלתי כעבור כמה זמן מתחיל הכדור להשפיע והאם לוסטרל הוא כדור משמין אשמח לתשובה מהירהפתח בחלון חדש
לוסטרלמת לחיות 3 23/11/2015 | 17:313 עד 8 שבועות. הוא פחות משמין משאר התרופות
לא שהוא פחות משמיןאני 23/11/2015 | 18:23הסיכוי להשמין יותר נמוך אך יש אנשים שפיתחו איתו השמנה משמעותית
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/11/2015 | 19:34לעומר שלום, לוסטרל 50 מ"ג איננו טיפול. בדרך כלל לחרדות קשות אני ממליצה על לוסטרל 50 מ"ג יומיים, 100 מ"ג שבוע ו150 מ"ג לשלושה שבועות ואז לבדוק אם להעלות ל200 מ"ג. למצבים כפייתיים עם מחשבות תורדניות אני ממליצה יומיים 50 מ"ג , שבוע 100 מ"ג ואז להעלות ל200 מ"ג ולהמשיך עם ה200 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
גמילה מויפאקס נגמלות מויפאקס 23/11/2015 | 14:22שלום דר רובין אני בת 37, נורמטיבית, ילדים, עבודה... מזה מספר שבועות נמצאת בתהליך גמילה מויפאקס מרצוני ומתוך שיפור רב במצבי. נטלתי במשך כשנה כדור 75 מג ובמהלך הגמילה לקחתי 75 ו-37.5 לסירוגין במשך שבועיים אחר כך 37.5 למשך שבועיים נוספים ומזה שבוע לוקחת 37.5 יום כן,יום לא וכך לעוד שבוע בו אמורה להפסיק את הכדורים לגמרה. סהכ התהליך חודש וחצי ונמצאת בשבוע האחרון. את הוראות התהליך נתן לי רופא משפחה מאחר ואיני נמצאת בקשר תמידי עם פסיכיאטר. עד כה הכל היה בסדר ואילו כעת, לקראת שבוע הגמילה האחרון, החל מזה יומיים, נמצאת בעייפות וחולשה קשות, בחילות הגורמות לחוסר תיאבון , חוסר תיפקוד וכאבי בטן (כאילו קיים כדור פינג פונג בקיבה...). כל אלו אף אילצו אותי לא ללכת לעבודה פשוט מחוסר יכולת לתפקד כרגיל. אף ישנו הבדל בין הימים- ביום בו עלי לקחת את הכדור התופעות אף מחריפות ואף הגעתי כמעט לעילפון לאחר ירידה בלחץ דם. רציתי לשאול האם קצב הגמילה שקבע רופא המשפחה סביר? האם התופעות נורמליות? וחשוב מאוד- כמה זמן אמורות להימשך? האם הגמילה מויפאקס עלולה להשפיע עלי בעתיד? מחר עלי לקחת כדור ואני חוששת ששוב אגיע למצב הכמעט-עילפון אליו הגעתי אתמול... האם לקחת כדור או אולי פשוט להפסיק ודי... אודה לתשובתך המהירה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 23/11/2015 | 19:29לנגמלות מויאפקס שלום, לקחת יום כן יום לא או יום מינון אחד ויום מינון אחר, לטעמי זהו הדבר הכי גרוע שניתן לעשות כי פשוט משגעים את מערכת העצבים. אין בכך שום הגיון. גמילה צריכה להיות שבועיים חצי המינון ואחר כך להפסיק. תופעות לוואי כשיש מהפסקת הויאפקס, יש במשך כשבוע לאחר הפסקתו. הייתי ממליצה שתפסיקי לאלתר את הכדור ותראי האם באמת את ברמסיה או שפשוט הכדור שיפר את המצב אך לא עד הסוף. בברכה, דר' קרני רובין

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד