פורום פסיכיאטריה - עמוד 817
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
בוקר טוב לכולם. (לת)
רותי 05/11/2015 | 09:49ובמיוחד לד"ר קרני רובין שעושה פה מלאכת קודש.פתח בחלון חדש -
מידע על פי חוק (לת)
מיקה 05/11/2015 | 01:46שלום! מה פרוש האבחנה observation and evaluation for suspected condition? האם רופא משפחה יכול/ רשאי על פי חוק להסתיר מקליינט מידע רפואי?פתח בחלון חדש -
משפחה מטרידה
אוסנת 31/10/2015 | 09:46בגלל אישפוז בגיל 26 נסיון התאבדות, הכריחו אותי לקחת זריקה במשך שנתיים, כאשר אמא שלי והרופאה מאיימות עלי שאם לא אקח הם יחזירו אותי לאישפוז. אמא שלי החליטה שאני בהתקף פסיכוטי ונהגה לנצל זאת עם כל מריבה להגיד שיש לי התקף. שאמרתי לה שאני אתאבד אם ימשיכו עם הזריקה היא אמרה תתאבדי רק שזה יהיה במודע. צחקה עלי שאני לא מסוגלת לקום מהמיטה, וקראה לי קקי קראה לי אופקית כי לא יכולתי לקום מהמיטה. בזמן האישפוז היא קנתה לאחי רכב כי לא הסכים לבוא לבקר עם אוטובוס, השאירו אותי שם עם אנשים אלימים וסוטי מין. היו אח"כ עוד 3 אישפוזים בכפייה ללא מסוכנות, הם היו מנצלים מצב שאני לא עובדת, אני עובדת במחשבים ואני צריכה בין עבודות ללמוד למבחנים, במקום זה הם באים ומטרידים אותי, ומבריחים אותי מהבית עד לאישפוז, במיוחד שאין בן זוג בסביבה. אני לא יכולה להיות עם המשפחה בקשר, אמא שלי ואחי מטרידים אותי ומרצים לי איזה כדורים אני צריכה לקחת ועל המינון שאני צריכה, מכריחים אותי ללכת לפסיכיאטר וזה לא עושה לי טוב. אבא שלי עוקב אחרי האוכל שלי ומטריד אותי מה אני צריכה לאכול וכמה. כרגע לא בקשר איתם, אבל הם ממשיכים להזרים כספים לאחי ולילדים שלו. האם אפשר להוציא צו שהוא לא ישתמש בכסף שלהם לא עכשיו ולא בירושה? האם אני יכולה להוציא צו כזה בבית משפט בלי שהם ידרשו הערכה פסיכיאטרית וישתמשו ב"מחלה" שלי ויטרידו אותי גם בבית משפט?פתח בחלון חדש-
זכויות
מיה 31/10/2015 | 12:01היי לדעתי אל תיכנסי עם אחיך למלחמה בכך שתמנעי ממנו כספים, הוא עלול להתעצבן ואולי להזיק לך יותר. מה שכן תעשי זה לדאוג לעתידך בכך שתבררי את זכויותייך עכשיו ובעתיד שתהיה ירושה ששניכם תקבלו שווה בשווה גם עכשיו. -
למיה, אין מה לברר זכויות
ר.צ. 31/10/2015 | 12:31אין שום זכויות לילד על כספי הוריו, הם יכולים להוריש למי שהם רוצים ולנשל מירושה אפילו את כל הילדים. חבל על המאמצים. מה שכן, עדיפה הבריאות הנפשית מאשר קשר מזיק עם משפחה. הכסף אינו מטרה בחיים אלא אמצעי, ואילו בריאות נפשית היא המטרה הכי גבוהה. -
הי אוסנת
מת לחיות 3 31/10/2015 | 13:24מסכים לחלוטין עם ר.צ -
לא התכוונתי זכויות לפי החוק
מיה 31/10/2015 | 13:43והיא בטח לא צריכה לותר על כספים שמגיעים לה בדיוק כמו שעוזרים לאחיה. למה שרק הוא יקבל תמיכה? היא צריכה לקבל כסף מהוריה כמו שהם נותנים לאחיה ואני אישית לא הייתי שותקת. לא מפלים בין אחים. לאסנת, תנסי להסתדר איתם אפילו בשביל אינטרסים...במצבינו שאנחנו בקושי עובדים תמיד טוב שיש עזרה כלכלית. -
למיה
אוסנת 31/10/2015 | 14:23באופן כללי אני חושבת שההורים לא צריכים להחליט באיזו רמת חיים אנחנו נחייה. המדינה היא זאת שצריכה לדאוג לרווחת התושבים. הוא גדול ממני בשנה, ומקבל מהם כספים בקלות כולל רכב לצבא (שירת קל"ב), לימודים, שכירת דירה ללימודים, רכב כדי לבוא לבקר בבית חולים, כסף לדירה (כי הוא התחתן) וכו. שזה מגיע אלי זה מתחיל להיות בעייתי או שאומרים לי שהם במצב קשה, או שזו היתה טעות שנתנו לו ולא רוצים לחזור עליה. המלחמות לקבל גם, עולות לי בבריאות הם לא נותנים שום דבר מרצונם רק אחרי שאני מבקשת שיתנו שווה בשווה. ובעצם ה"עזרה" שלהם זה לעשות אותי חולת נפש ו"לדאוג" לי. אני לא יכולה לדאוג לירושה כל עוד הם בחיים כי זכותם לעשות מה שהם רוצים עם הכסף אבל לא לקבוע את רמת החיים של הילדים שלהם. -
זה משפט יפה אבל
אוסנת 31/10/2015 | 14:49עם בריאות נפשית לא קונים במכולת. וגם עם כסף בלי בריאות נפשית לא קונים במכולת. יש בעייה עם זה שרמת חיים נקבעת לפי כמות הכסף של ההורים. אחי לא קיבל מלגה ללימודים בגלל מחזור רווח של ההורים עליו הוא הצהיר, וכתוצאה מכך גם אני לא, אבל עלי הם לא היו מוכנים לשלם כי לא התאים להם מה שבחרתי ללמוד. אם אי אפשר להכנס למשרה ממשלתית בלי תואר שהמדינה תכסה את ההוצאות. הייתי אז בלי בן זוג, הם היו מגיעים לדירה שכורה ללא הזמנה, ואם לא הייתי פותחת להם את הדלת הם היו דופקים חזק, או צועקים לי מבחוץ לפתוח את הדלת, או באים לאיפה שאני גרה ומחכים בחוץ כדי להגיד לי לבוא אליהם כי אני "חולת נפש" ולא יכולה לגור לבד. אני תלוייה בבן הזוג שהם לא יבואו ויטרידו. מה שכן את הבריאות הם כבר הרסו לי. -
הי אוסנת
מת לחיות 3 31/10/2015 | 15:08להורייך אין זכות על פי חוק לדפוק חזק בדלתאו להתפרץ לדירה או לחכות לך למטהתגישי תלונה במשטרה וזכותך לעשות צו הרחקה . ותאמיני לי הם לא יעזו להטרידךיותר -
למת לחיות 3
אוסנת 31/10/2015 | 15:57הם טוענים שאני חולת נפש, השאלה האם לבן אדם שמאובחן בסכיזופרניה, לא מטופל אצל פסיכיאטר ולא רוצה להיות מטופל, יש את אותם זכויות כמו בן אדם ללא אבחנה. האם אפשר לנהל משפט בלי להתיש את הבן אדם לגבי מחלת הנפש שלו כביכול. אני אגיש תלונה במשטרה ואוציא צו הרחקה, והתשובה שלהם תהיה שאני חולת נפש עם מסוכנות וידרשו בדיקה פסיכיאטרית כפוייה. אין לי את אותם אמצעים שלהם להתגונן באמצעות עו"ד. כרגע אנחנו לא בקשר, והם יודעים שהבן זוג בבית הם לא באים. -
לאוסנת היקרה
מת לחיות 3 31/10/2015 | 16:15אין קשר למחלה שלך. זכותך להגיש תלונה וגם צו הרחקה. את לא שונה מאף אדם ואם את גם יכולה לצלם ולהקליט את הורייך המטרידים בשעת מעשה זה הכי טוב להביא הוכחות -
אני לוקחת 200 מ"ג סוליאן מכורח ההרגל
אוסנת 31/10/2015 | 16:24אמא שלי טענה שזה לא מספיק. שהיא קראה שאני צריכה לקחת 800 מ"ג. אחי טוען שהסוליאן לא טוב לי, שאני צריכה רספירדל, אמא שלי כל הזמן אומרת לאבא שלי שאני רזה (שהיא בעצמה over משקל עם מחלות לב), והוא הולך ומנג'ס לי כל הזמן מה לאכול וכמה, ואם אני מתעצבנת שהוא מציק הוא טוען שזה בגלל שלא אכלתי כמו שהוא אמר. אני לא יכולה לסבול את ההטרדות האלה ולא רוצה להבדק על ידי פסיכיאטר שיקבע אם יש לי מחלה ומה אני צריכה לקחת. השאלה היא מה זה אומר מבחינה משפטית, האם הם יכולים להגיע עם ההטרדות האלה גם לבית משפט. שוב אני מציינת שאין לי את האמצעים שיש להם לגבי עו"ד. -
הי שוב אוסנת
מת לחיות 3 31/10/2015 | 16:40אמא שלך לא רופאה קודם כל. והשאלה מה את רוצה? להמשיך לחיות עם הטרור של הוריך? או להשכיר דירה לחיות את חייך ולא להסס להגיש תלונה במשטרה נגד הורייך הרעים. ושוב אין הבדל ביינך לבין הורייך. את שווה זכויות בדיוק כמו כל אדם -
לאוסנת
מת לחיות 3 31/10/2015 | 16:49מדוע לוקחת סוליאן 200? מה האבחנה שלך? -
אני לא גרה עם ההורים
אוסנת 31/10/2015 | 17:05גרה עם בן הזוג. אבל לפני כשנה היו לנו מריבות, ואבא שלי שכנע אותי לבוא אליהם הביתה, אמר שהם לא יתערבו בטיפול. 3 ימים היו רגועים, אח"כ התחילו ההטרדות, הטרדות על כדורים, הטרדות על אוכל, אח"כ אמרו לי לנתק קשר עם עמותת מגן, ושלא הסכמתי אמא שלי אמרה באלו המילים, "עופי לי מהבית אם לא אני אזמין לך שוטר". חזרתי לגור עם בן הזוג העיניינים נרגעו, ניתקתי בהתחלה קשר עם אמא שלי, ואז הייתי צריכה למצוא עבודה אבא המשיך להטריד אותי בטלפון. ניתקתי גם איתו. סיפרתי לאחי מה אמא שלי אמרה והוא אמר כנראה שזה הגיע לך. גם איתו לא בקשר. אז עכשיו אני גרה עם בן הזוג אבל מפריע לי שרמת החיים נקבעת לפי רצונם של ההורים, אין בזה שום צדק, זה התפקיד של המדינה ולא של ההורים להחליט באיזו רמת חיים הדור היותר צעיר צריך לחיות. אמא שלי לא רופאה, רחוקה מאוד מלהיות רופאה. הבעייה היא שיש לה מספיק כסף למצוא פסיכיאטר שיצדיק אותה זו רפואה אפורה, לא מדוייקת וקשה להתווכח עם מדע שאינו מדוייק. -
מכורח ההרגל
אוסנת 31/10/2015 | 17:08אבחנה - סכיזופרניה. -
את לא סכיזופרנית
לאוסנת 31/10/2015 | 17:33אני לא חושבת שאדם סכיזופרן יכול לכתוב ואף לחשוב בקוהרנטיות כמו שלך. -
סכיזופרניה מאופיינת
אוסנת 31/10/2015 | 18:10ב"התקפים פסיכוטים" עם הפוגה בין לבין. כלומר, אפשר לטעון שבן אדם בהפוגה, ואם רוצים שהוא יהיה בהתקף פשוט ממררים לו את החיים לתקופה מסויימת, מאיימים עליו עם כל מיני כדורים למינהם, עד שהוא נכנע. בהפוגות טוענים שאם לא ממשיכים לקחת את הכדורים אז "זה עלול לחזור" ומגדירים את הבן אדם כמסוכן לעצמו ולציבור, כולל אלו שרק מסוכנים לעצמם, גם עליהם אומרים שהם מסוכנים גם לאחרים גם אם לא ביצעו מעשה אלימות כלפי אדם אחר. נתקלתי ב"בתי חולים" באנשים שאמרו עליהם שהם סכיזופרנים, מעניין שכולם שם במצב חברתי או כלכלי קשה. -
הי אוסנת
מת לחיות 3 31/10/2015 | 18:17מסכים איתך שיש חולים בסכיזופרניה ובכלל בעיקר בגלל מצב חברתי וכלכלי -
חיזוקים מרחוק
רותם 31/10/2015 | 18:37לאוסנת היקרה. קראתי שאת עוברת טרור מבני משפחתך, אני מכירה את זה שההורים מועסים בבן החולה ואחים לא רוצים אפילו לתמוך ולא אכפת להם ממך כלל.חברים ממזמן נעלמים אני מוסרת חיבוק מרחוק תמשיכי להיות חזקה בסוף הכל עובר. -
האמת היא שעדיין לא ברור לי מה היחסים עם בן הזוג
שמוליק 31/10/2015 | 20:28שלום לאוסנת ולכולם. הסיפור של טוסנת מוכר וידוע לי עוד מפורום BeOk. האמת היא שעדיין לא ברור לי מהם היחסים עם בן הזוג; האם הוא תומך בעמדה שלך שההורים צריכים לעזוב אותך לנפשך ולא להפסיק להתערב לך בעניינים, או שהוא עם ההורים ואולי איפה שהוא באמצע. עד כמה שזכור לי לא הצלחתי להבין את הדברים בצורה ברורה. אם בן הזוג תומך בך, אז אפשר לגייס אותו לעזרתך, ואם הוא תומך בהורים, אז כנראה שלא יהיה מנוס מפרידה. כל טוב, שמוליק. -
הוא לא תומך בהורים
אוסנת 31/10/2015 | 21:52גם עליו הם אמרו דברים רעים. הוא מבחינתו שנסתדר ולא איכפת לו אם זה עם כדורים או בלי. והוא כבר לא מציק לי, אבל לקח לי זמן להביא אותו למצב שהוא לא משתף פעולה עם ההורים ששטפו לו את המח. כרגע בכדורים אני לוקחת מה שאני רוצה. והוא אומר לי לא להלחץ שההורים נותנים או יתנו כסף לאחי ולי לא, שאנחנו נסתדר. אבל אני לא רוצה להיות תלויה בו ברמה כזאת שאם הוא לא נמצא הם יכולים לעשות ככל העולה על רוחם. -
לדעתי, עדיף שלא לצפות לתמיכה.
שמוליק 31/10/2015 | 22:57שלום אוסנת. אם זה המצב, אז ברור שזה יותר טוב מאשר אם בן הזוג היה תומך בהורים; זה היה מצב בלתי נסבל לחלוטין. תלות כלכלית בהורים יכולה להיות סיבה להתערבות; וגם התערבות בוטה וגסה כגון זה שהם מחליטים להלביש עלייך בכוח "מחלה" ולהכתיב לך טיפול תרופתי. מעבר לכך, שהם לא חייבים לך יותר כלום. החוק מחייב הורים לפרנס את הילדים רק עד גיל 18 (ואע"פ שכמעט כל הנערים בגיל הזה אינם יכולים להסתדר בכוחות עצמם). מעבר לכך, זה תלוי ברצונם הטוב. מסיבה זו, אין שום מקום להתערבות משפטית. לדעתי, יותר טוב שלא ייתנו תמיכה כספית ושלא יתערבו בעניינים שלך. כדאי לבדוק מהם הזכויות שלך לקבל סיוע מהמדינה במימון הלימודים. כל טוב, שמוליק. -
הי שמוליק,
אוסנת 01/11/2015 | 18:44אני אחרי לימודים. עבדתי שנתיים זה מימן לי את הלימודים כמה שאפשר, גם מי שלומד מחשבים צריך בכל מקרה כל הזמן ללמוד מה שיצא חדש. אבל לא יכולתי לשכור דירה, נאלצתי ללמוד בבית של ההורים, אז עוד הייתי בלי כדורים אבל הם כל הזמן היו מציקים לי. שגרתי לבד לא הייתי תלוייה בהם כלכלית כי היה לי כסף מהעבודה, אבל שרציתי לעבור עבודה והייתי צריכה ללמוד בשקט, הם פשוט היו מגיעים לדירה ללא הזמנה כדי להרצות לי מה צריך לעשות ולהגיד שאני לא שפוייה, וכמו שכתבתי אם לא הייתי פותחת את הדלת היו דופקים חזק, צועקים מבחוץ או מחכים בחוץ שאני אצא או אחזור הביתה. המדינה מושחתת, מצד אחד אומרים שהורים חייבים לפרנס את הילד עד גיל 18, מצד שני, הלימודים שמוכרים על ידי המדינה הם אחרי גיל 18. מדינה מושחתת שהיא קובעת שיש חוק שמאפשר לתת כסף או ירושה, כך שרמת החיים נקבעת לפי היכולת של ההורים וזו שחיתות. הם מתערבים בין אם אני צריכה אותם כלכלית ובין אם לא, ממש אין קשר. אם אני אגור לבד בבית הם כבר ימצאו איך להביא אותי לבית משוגעים הדפוק שלהם. -
שמוליק, נזכרתי בעוד משהו
אוסנת 01/11/2015 | 20:00אני עדיין מחכה לתשובה איך מציגים את הפורום בשתי צורות, אחת לרופאה, והשנייה למשתתפים. (אין צורך לפרוץ לקוד...), אם אתה יכול בבקשה לתת הסבר כללי. -
זה די פשוט וברור
שמוליק 01/11/2015 | 22:07שלום אוסנת. זה די ברור שאצל הרופאה זה עובד בצורה מיוחדת; עובדה שכאשר היא כותבת תגובה השם שלה מופיע בכחול ולא בשחור כמו אצל כולם, כך שזה די ברור שאצלה זה משהו מיוחד. בדיוק באותה מידה, סדר הצגת ההודעות יכולה להיות שלא בדיוק לפי הסדר הרגיל. שמוליק. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/11/2015 | 22:16לאוסנת שלום, ראשית, אני מסכימה עם הכותב חסר הכינוי שאת לא סכיזופרנית. ייתכן שהיו לך גלים פסיכוטיים אך זו לא סכיזופרניה אחרי כל כך הרבה שנים. אני גם מסכימה עם דבריהם של ר.צ. ועם מת לחיות 3, שעדיף לך נתק ובריאות נפשית מאשר הכסף של המשפחה. הדרך היחידה שהמדינה תומכת באנשים פגועים, היא דרך סל השיקום. לצורך כך יש צורך במילוי טפסים של הביטוח הלאומי ודרכם לפנות לסל השיקום. סל השיקום מקנה לך זכויות שונות וגם שיקום שנראה לי שהוא מתחת לרמתך, לעומת זאת הביטוח הלאומי יש לו שיקום מצויין ודרכו ייתכן שאת יכולה לקבל עזרה ללימודים. הייתי ממליצה שקודם כל תקבלי אחוזי נכות מהביטוח הלאומי ואחרי זה תפני בבקשה לשיקום דרכם. אלו דברים שמגיעים לך, וזו לא בושה לקבל אותם. ודבר אחרון, לגבי המעמד של החולים, נגעת בוויכוח עתיק בפסיכאיטריה. האם בהיותך במעמד נמוך וסובל מעוני גורם לך להיות חולה נפש או להיפך, עצם המחלה מדרדרת ולכן אנשים מגיעים לעוני ולמעמד סוציו אקונומי נמוך. אם לומר את האמת, הרושם שלי שהאחרון הוא הנכון, אך כאמור זה נתון לויכוח. לגבי הרעיון שלך של מסלול לדיונים ביניכם ומסלול לדיונים איתי, הרעיון נראה לי מאוד הגיוני ואדון עליו עם מנהלי הפורום. בברכה, דר' קרני רובין -
מבין, זה פשוט אבסורדי...
שמוליק 01/11/2015 | 22:21שלום אוסנת. אני מאמין שמה שכתבת זה נכון, אם כי קשה לי לעכל את זה. זה נשמע קפקאי לגמרי שאת לא גרה עם ההורים ולא תלוייה בהם כלכלית, והם מצליחים להגיד לך מה לעשות. אכן, הרבה פעמים אנשים חושבים שמותר להם לפגוע אי אילו פגיעות ב"נפגעי נפש" רק מהסיבה הזו, ולנצל את מעמדם, ואם מישהו יעז לפצות פה, הם מייד יגידו שאין צורך להתייחס ברצינות ל"נפגעי נפש". הבעייה היא שכמעט ואין מה לעשות חוץ מאשר לחרוק שיניים. נראה לי שהברירה היחידה היא להכריז מלחמה; להביר למשפחה שלך שהם לא יכולים להתערב לך בעניינים שלך, ויכול להיות שעצם הפחד לעמוד על שלך הוא הבעייה. למשל, נניח שהם דופקים חזק על הדלת, אז תבהירי להם שאת לא פותחת, ואחרת - תקראי למשטרה. יכול להיות שזה מפחיד אותך, כי הם ינסו להגיד למשטרה שמדובר ב"חולת נפש"; יכול להיות שזה קרה בעבר כשהיית במצבים קשים יותר, ויש פחד לחזור לאותם מצבים של חוסר אונים. יכול להיות שמספר פעמים הם יצליחו לשכנע את השוטרים, אבל זה ברור שמתי שהוא המנטרה הזו תישבר, ויכול להיות שעצם הפחד מונע ממך לעשות את מה שצריך. מעוניין במשוב. שמוליק. -
כמה דברים
אוסנת 02/11/2015 | 18:301. לא היו גלים פסיכוטים, אישפוז אחרון לפני 5 שנים. 2. צודקת, עדיף בריאות נפשית ונתק. 3. אין טעם לפנות לביטוח לאומי להוציא נכות, אני לא חולה, אני אחרי לימודים, משכורת שלא מצדיקה קיצבה, אבל עם סיכון לאישפוז כפוי שאז קשה לי כי נותנים לי כדורים עם תופעות לוואי, ורק הפסקתם מאפשרת לי לעבוד, ולהרגיש טוב. 4. יותר קל לכפות טיפול פסיכיאטרי על אנשים במצב כלכלי קשה שאין להם אמצעים להביא עו"ד מאשר אנשים שיש להם את האמצעים להתגונן בפני אישפוז כפוי. 5. הרעיון של מסלולי הדיונים היה של שמוליק. הוא אמר שזה פשוט לתכנת שתהיה תצוגה אחת לרופאה ותצוגה שנייה למשתמש. אני הצעתי שהדיונים יוסתרו מעל מספר תגובות מסויים, ושכאשר לוחצים על ההודעה הראשית הדיון יפתח בעמוד אחד. כדי שלא יראו שרשורים כמו זה למשל. -
זו לא היתה השאלה
אוסנת 02/11/2015 | 18:38אני לא שאלתי אם אפשרי או לא, שאלתי איך. זה שהשם שלה מופיע בכחול, זה קצר, ככל הנראה יש תנאי שאם זה שם משתמש וסיסמה של הרופאה אז תציג כחול. מה שאתה מציע יותר מורכב ויותר ארוך ולכן שאלתי לגבי מה שהצעת ולא אם זה אפשרי או לא. -
לשמוליק,
אוסנת 02/11/2015 | 20:37שבן הזוג נמצא הם לא באים. היתה תקופה שרציתי לעבור עבודה, ואז ישבתי ללמוד למבחנים של העבודה, והם פשוט היו מגיעים בכל דרך אפשרית עם ההרצאות שלהם. לא הייתי תלויה בהם כלכלית כי היה לי כסף ממה שהרווחתי, אבל זה היה מצב לחוץ כי הייתי צריכה למצוא עבודה עם תקציב מוגבל שהיה לי. עם המשטרה יש בעייה, כי ברגע שהם יודעים שיש למישהו עבר נפשי הם מערבים פסיכיאטר. כדי להתגונן מפני מצב זה צריך עו"ד, וזה לא בתקציב שלי, ולמשפחה כן יש את האמצעים לעו"ד. כרגע לא בקשר איתם, מקווה שהמצב ישאר כמו עכשיו. -
לכי לפסיכולוג תספרי לו על היחס שלהם אליך
רותי 04/11/2015 | 23:25ותבקשי ממנו שהוא ידבר איתם וישכנע אותם לתת גם לך כסף. אני חושבת שאת צודקת פה , גם לך מגיעה כסף ואסור להתייחס אליך כסוג ב' רק בגלל שאת חולה. ולגבי האישפוזים החוזרים תדברי עם הפסיכולוג גם על זה ולכי אליו לפגישות קבועות לדעתי הוא יכול לעזור לך גם להביא את עצמך למצב שלא תאושפזי יותר, וכך גם חייך יהיו יפים יותר. את לא חושבת כך? וגם משפחתך לא תתענה יחד איתך אם כול אישפוז שלך בבית משוגעים, שהרי זה אינו מקום סימפטי ביכלל ואפילו אחיך לא רוצה לבוא לשם והוא הכריח את הוריך לקנות לו רכב בישביל לבקר את חותו שנמצאת שם. אז למה שלא תגיעי למצב שלא תגיעי אף פעם כבר יותר לשם. התשובה נמצאת אצל הפסיכולוג. לכי לפסיכולוג ורצוי כמה שיותר טוב תבקשי מד"ר רובין המלצה על פסיכולוג טוב אני בטוחה שהיא מכירה כמה וכמה כאלה.
-
-
נוזינן (לת)
מני 03/11/2015 | 19:08האם נוזינן מעלה פרולקטין? איזו השפעה יש לה על הזיקפה והחשק המיני?פתח בחלון חדש -
רסיטל או ויאפקס ותופעות לוואי
זיוה 26/10/2015 | 08:45בוקר טוב אני לוקחת רסיטל 20 מ"ג בשל חרדה - ocd ודאגנות יתרה. מטריד אותי מאוד ששמנתי למרות שאני לא אוכלת המון וגם לא מצליחה לישון טוב בלילה. השינה לא חזקה ואני מתעוררת המון פעמים. בהתייעצות עם רופאת המשפחה היא אמרה שאני יכולה להחליף את הרסיטל בתרופה שנקראת ויאפקס. האם לתרופה ויאפקס פחות תופעות לוואי בייחוד הנוגעות לאלה שציינתי לעיל. אשמח לייעוץ תודה רבה זיוהפתח בחלון חדש-
כן
מישהו 27/10/2015 | 00:30בהרבה פחות וגם לא פוגעת בחשק המיני ויעילה מבחינת דיכאון את תרגישי בהרבה יותר טוב ויותר כוח ויותר עירנות -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/10/2015 | 22:12לזיווה שלום, בדרך כלל הטיפול בויאפקס אינו גורם להשמנה. התרופה איננה יעילה לOCD. יחד עם האמור, ברור שהרסיטל לא פתר את בעיית הדיכאון ממנה את סובלת מאחר ושינה לא רצופה על פי רוב מעידה על רמה זו או אחרת של דיכאון. בברכה, דר' קרני רובין -
דווקא עשו מחחקרים
מישו 02/11/2015 | 21:36ומצאו שוודקא ויפאקס כן עוזר לאו סי די הוא יכול לתת עירנות כוח לאנשים שלוקחים תרופות ssri ומרגישים חלשים ולא עירנים אני מאוד אוהב את השילוב של שניהם. ויפאקס גם מאוד יעיל לדיכאון
-
-
ציפראלקס
מיה 30/10/2015 | 11:55שמי מיה.נוטלת מזה 3 שבועות ציפרלקס10 מג.עקב חרדות ומחשבות טורדניות ocd.בבוקר לפני העבודה לוקחת חצי לוריוול.שזה עוזר לי.שאלה האם הצירוף של התרופות יעיל .האם לקחתי לוריוול חודש.אני מכורה ללוריול.מה עושים אם יש צורך בעוד משהו להרגעה.תודה מראשפתח בחלון חדש-
ציפרלקס
ר.צ. 31/10/2015 | 13:04למיה שלום, עד שהרופאה תענה את יכולה לחפש את שם התרופה בתשובות קודמות. תוכלי לקרוא, שאת במינון נמוך מידי: לאחר שבוע על 10 מ"ג צריך להרים את המינון ל 15 מ"ג , ולאחר כשלושה שבועות, אם אין הטבה מלאה, ליטול 20 מ"ג ליום. לגבי לוריוון: נראה לי שאת נוטלת על דעת עצמך ולא על פי הוראות רופא. את התרופה הזו נוטלים מספר פעמים ביום אחרת זה פשוט לא עובד. כל זמן שאת עם הציפרלקס אין חשש מהתמכרות, בעןד חודשיים-שלושה תוכלי להיפטר מהלוריוון באופן הדרגתי. -
תגובה
מגיב 01/11/2015 | 11:16אתה שם לב שאתה לא יודע על מה אתה מדבר? מי אמר שחייבים לקחת 20 מ"ג ציפרלקס? 10 זה מינון טיפולי והיא בנוסף רק התחילה אותו. הלוריוון גם בלקיחה חד פעמית עובד. שים לב לעצות שאתה נותן כי נראה כאילו אתה לא מבין כלום. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/11/2015 | 22:21למיה שלום, תשובתו של ר.צ. נכונה. לOCD יש צורך במינונים מקסימליים ולכן הייתי ממליצה להעלות את המינון במידה וזה אכן OCD. לגבי ההרגעה, ניתן לקחת לוריבן יחד עם ציפרלקס וניתן לקחת אותו עד מינון של 3 מ"ג למרות שאני ממליצה לא לעבור את המינון של 2 מ"ג (2 כדורים שלמים). במידה ויש צורך בהרגעה כבדה יותר, יש צורך להחליף את הלוריבן בקולנקס. אין סכנה שתתמכרי לתרופות אלה. עצם המינון הנמוך שבה את לורחת את הלוריבן למרות הסבל שלך הוא העדות הטובה ביותר לכך. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
פרנאט
עידו 12/10/2015 | 07:11שלום דר רובין בהמשך להודעה קודמת שכתבתי- אני לוקח לוסטראל 400 מג ליום לטיפול באוסידי חמור כרוני משולב עם דיכאון כרוני והוסיפו לי אריפליי בתחילה 2.5 מג למשך חודש ולא עשה שינוי. העלתי ל5 מג מלפני שבועיים ועדייל אין שיפור לא באוסידי ולא בדיכאון. מניסיונך כמה זמן לוקח לאריפליי להשפיע במצבים אלה? ושאלה שניה היא האם את רושמת תרופות maoi כמו נרדמל מרפלן ופרנאט ומה את חושבת עליהם? קראתי מניסיונם של פסיכיאטרים בחול שרושמים אותם שאלו התרופות הכי יעילות לדיכאון ושהחשש מפני לחץ דם מסוכן אם אוכלים מאכלים אסורים הוא מוגזם מאוד. בכל מקרה קראתי מרשמיהם של שני רחפאים בחול והם רשמו שיש להם ניסיון טוב במיוחד עם התרופה פרנאט מבחינת יעילות ויחסית מעט תופעות לוואי בייחוד אם המינון הניתן הוא נמוך שלעתים מספיק. רציתי לשאול האם maoi בכלל (נרדיל,מרפלן, ופרנאט)ופרנאט בפרט גם יעילים לאוסידי? הרי הם מעלים גם רמת סרוטונין גם אם בדרך אחרת. הבנתי שבמקרים קשים של דיכאון יש המשלבים את הmaoi עם סטימולנטים או טריצקלים שלא עובדים חזק נל סרוטונין כמו דפרקסן ובמקרים קשים במי7חד אף שילוב של maoi עם דפרקסן ועם סטימולנט ביחד...פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 12/10/2015 | 20:05לעידו שלום, האריפליי בדרך כלל עוזר בתוך מספר ימים. בעבר רשמתי פרנאט וכיום רשמתי למטופל אחד נרדיל. אכן התרופות מקבוצה זו יעילות ובדרך כלל התגובה היא מהירה. כנראה שהפחד שלנו מיתר לחץ דם היה מוגזם ואם אדם מוכן לשמור על הדיאטה אז יש מקום לנסותן. לגבי ה-OCD הגיוני שהן תעבודנה ואכן בחולה עם OCD קשה מאוד ראיתי תגובה טובה. בברכה, דר' קרני רובין -
שאלת המשך
עידו 13/10/2015 | 00:22לדר קרני רובין המקסימה שלום שוב רשמת שהאריפליי משפיע בתוך מס ימים. האם גם לגבי אוסידי משפיע תוך מספר ימים או שהתכוונת לדיכאון? במידה ואריפליי 5 מג לא עוזר במשך שבועיים לאוסידי ודיכאון אז מה עושים הלאה? עולים עוד במינון או מחכים? (אחרי שחודש על 2.5 מג לא סייע) -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2015 | 14:38לעידו שלום, ניתן להעלות ל7.5 מ"ג. מעבר לכך המינון מתחיל להיות מינון מאזן במאניה דיפרסיה. אשר למספר ימים, התכוונתי לדיכאון. בברכה, דר' קרני רובין -
ומה לגבי אוסידי?
עידו 13/10/2015 | 14:58תודה מקרב לב על תשובתך. בדרך כלל כמה זמן לוקח עד שהאריפליי משפיע באוסידי? בתודה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/10/2015 | 15:02לעידו שלום, קרוב לוודאי שאת משך הזמן שלוקח לSSRI'S להשפיע על OCD. בברכה, דר' קרני רובין -
מינון של אביליפיי
דניאל 21/10/2015 | 13:06שלום דר קרני אני משתמש ב5 מג אריפליי כתוספת ללוסטראל 400 מג. ל-5 מג העליתי מלפני חודש, ואין עוד שינוי מהותי בדיכאון ובאוסידי. האם יכול להיות שהשינוי בדיכאון יקח מספר שבועות או שזה אמור להיות שינוי מיידי מרגע שמתחילים? רציתי לשאול איזה מינון משמש בדרך כלל לאוסידי של אריפליי בתור אוגמנטציה? שאלה נוספת היא- רשמת בעבר שבתור תוסף לדיכאון המינון של אריפליי הוא 2.5-5 מג, ושמעתי זאת מעוד רופאים. ואילו היצרן של אביליפיי ממליץ על מינון התחלתי של 2 מג אך מינון מטרה של 5-10 מג ומינון מקסימלי של 15 מג... מה הסיבה להבדלים בין ההמלצה על 2.5-5 מג לבין ההמלצה של היצרן? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/10/2015 | 20:25לדניאל שלום, כבר כתבתי לך שלדעתי אריפליי איננו אוגמנטציה לטיפול בOCD. כאוגמנטציה לדיכאון אריפליי עובד בדרך כלל תוך מספר ימים. למיטב ידיעתי המינון של אריפליי כאוגמנטציה לדיכאון הוא 2.5 מ"ג עד 7.5 מ"ג. במרבית המקרים 2.5-5 מ"ג. אילו ההוראות שקיבלתי מהחברה עצמה. לגבי ההבדלים תשאל את היצרן. אני יכולה רק לומר ש15 מ"ג זה מינון אחזקתי לאיזון של מאניה דפרסיה. בברכה, דר' קרני רובין -
מדוע לא?
דניאל 29/10/2015 | 14:58המליצו לי מס' רופאים להוסיף את האריפליי והבנתי שזה דבר די מקובל ושגרתי להוסיף אותו לאוסידי שמגיב חלקית לתרופה וטיפול התנהגותי. בנוסף, מצאתי גם מס' מחקרים כפולי סמיות על אריפירזול לאוסידי וכן גם מחקרים פתוחים ותיאורי מקרים. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 29/10/2015 | 17:56לדניאל שלום, אני אודה לך אם תפנה אותי למחקרים כפולי הסמיות עליהם אתה מדבר. בברכה, דר' קרני רובין -
מחקרים
דניאל 31/10/2015 | 20:58http://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1002/da.21996/abstract http://journals.lww.com/psychopharmacology/Abstract/2011/04000/Effect_of_Aripiprazole_Augmentation_of_Serotonin.7.aspx http://journals.lww.com/intclinpsychopharm/Abstract/2009/09000/Aripiprazole_augmentation_of_serotonin_reuptake.5.aspx http://journals.lww.com/psychopharmacology/Abstract/2010/12000/Aripiprazole_Augmentation_in_39_Adolescents_With.8.aspx http://link.springer.com/article/10.1007/s12325-011-0011-7 -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/11/2015 | 21:18לדניאל שלום, תודה על הפנייתי לספרות. הלינק הראשון לא נפתח, אך השני (האחרון) כן נפתח. אכן התוצאות הן מרשימות אך הן על מדגם קטן במבדק לא מבוקר ואין ספק שיש צורך בחזרה יותר מבוקרת. יחד עם זאת, לקחתי את הדברים לתשומת ליבי. בברכה, דר' קרני רובין -
מחקרים מבוקרים
דניאל 01/11/2015 | 21:45http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22933237 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21346614
-
-
מעבר בין תרופות
מיכל 31/10/2015 | 21:03שלום רב, אני בת 25 ומטופלת כבר חצי שנה בכדור ציפרלקס בעקבות חרדות, דימוי עצמי נמוך שגררו לדיכאון שנמשך 8 חודשים. מהשניה שלקחתי את הכדור הרגשתי שהחיים שלי השתנו לטובה! אבל התופעות לוואי מאוד מפריעות לי. עליתי 6 קילו והחשק המיני שלי ירד משמעותית. אני מתאמנת כל יום ואוכלת נכון אך לא מצליחה לרדת במשקל. הבנתי שהכדור ויפאקס הוא ללא תופעות הלוואי האלה. חשבתי לעבור לכדור הזנ אבל האם יתכנו תופעות לוואמ כתוצאה מהמעבר? אני לא מסוגלת לסבול שוב מהחרדות שליוו אותי בעבר. זה היה בלתי נסבל. אשמח לעצתך. תודה רבה! מיכלפתח בחלון חדש-
הי
מת לחיות 3 31/10/2015 | 21:14עם המעבר לויפאקס תהיה לך נסיגה במצב. קחי זאת בחשבון. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/11/2015 | 21:23למיכל שלום, 1. כל החלפה של תרופה גם אם נעשת בהצלבה גורמת תחילה לירידה ורק אחר כך לשיפור. 2. קודם כל עליך לעשות בדיקה של תפקוד בלוטת התריס מאחר וייתכן שהייתה לך תת פעילות סמויה שעכשיו הפכה לגלויה. 3. בדרך כלל הSSRI'S טובים יותר מהויאפקס כטיפול אנטי חרדתי. מסיבה זו, לא הייתי רצה להחליף את הכדור. למרות שלא ברור לי איזה הוא ומה המינון. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
טרזודיל
אור 30/10/2015 | 22:08אחרי 5 שבועות 100 לוסטרל הציעו לי לקחת 50 טרזודיל בלילה. מאןד חוששת מתופעות לוואי. האם אמור לעזור לחרדות שהיא הבעיה העיקרית?פתח בחלון חדש-
טרזודיל הוא נטו לשינה
אני 31/10/2015 | 19:02הוא לא אמור להרגיע -
הי
מת לחיות 3 31/10/2015 | 22:47במינון זה הוא רק לשינה. לחרדות צריך 400 ומעלה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/11/2015 | 21:04לאור שלום, גם אני וגם מת לחיות 3 צודקים. לאחר 5 שבועות של 100 מ"ג לוסטרל ולאור חוסר ההטבה, הייתי ממליצה להעלות ל150 מ"ג לוסטרל ואם לא תחול הטבה, בתוך שבועיים שלושה להעלות ל200 מ"ג. הלוסטרל אמור לעזור לחרדות. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
לד'ר קרני הנכבדה
אחד העם 30/10/2015 | 11:11האם כדור האנטי פסיכוטי ניזנין לצורך חיזוק נוגד דיכאון פוגע בתפקוד המיני? או שזה תלוי במינון?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 01/11/2015 | 20:56לאחד העם שלום, נוזינן הוא כדור אנטי פסיכוטי שהוצא מזמן משימוש בגלל ריבוי תופעות הלוואי שלו. לא שמעתי על כך שמשתמשים בו לצורך חיזוק נוגד דיכאון. אשר לשאלתך לגבי התפקוד המיני, נוזינן יכולה בהחלט לגרום לאין אונות ועד כמה שידוע לי זה לא תלוי מינון. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד