פורום פסיכיאטריה - עמוד 831
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
מתחנן לעזרה בחיפוש אחר תרופה
מוטי 11/10/2015 | 09:46כמעט כל תרופה שאני לוקח עושה לי צרבות איומות לאורך כל היום ציפרלקס אפקסור לוסטרל גרמו לקושי משמעותי וצרבות שלא מתמתנות גם עם נוגדי חומצה האם יש תרופה סלחנית יחסית שאפשר לקבל ? לדיכאון וחרדה אני אובד עיצותפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 12/10/2015 | 19:19למוטי שלום, קודם כל תנסה לקחת את התרופה נוגדת הדיכאון יחד עם פרוביוטיקה. לדעתי, כדאי שתעבור בירור לאפשרות של כיב קיבה שכיום יודעים שנגרם על ידי חיידקי ההליקובקטר פילורי. זהו חיידק הנמצא בקיבה ועמיד לחומציות של מיצי הקיבה, הוא אוהב סביבה חומצית והיכן שהוא מתיישב (דופן הקיבה) הוא הופך את המקום לבסיסי ופוגע ברירית הקיבה וכך בעצם הוא ממשיך עד שנוצר חור ואז החומציות של הקיבה פוגעת בדופן וכך נוצר פצע שיכול להגיע למצב של דימום, עם מוגלה, זיהום, ודלקת, זהו בעצם אחד הגורמים העיקריים לכיב קיבה או כיב בתרסריון. יש מקום לעשות בדיקה לשלילת נוכחות של חיידקי ההליקובקטור. בנוסף, כדאי לבדוק אם אין לך בקע סרעפתי שגורם לרפלוקס. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
פסיכוזה בסימן שאלה.
רותם 11/10/2015 | 01:33לפני שנתיים ושלושה חודשים קבלתי 150 גרם פביקסיל וריספרדל 1.25 כנגד ocd כעבור שנה הפסקתי את הפבוקסיל על דעת עצמי ונשארתי לקחת את הריספרדל באותו מינון.עכשיו אני מורידה את הריספרדל לאט לאט ובהשגחת פסיכאטר האם יש מצב שהיה לי פסיכוזה?פתח בחלון חדש-
לא!
שמוליק 11/10/2015 | 11:38שלום רותם. ההשגחה של הפסיכיאטר חשובה למעשה הרבה יותר מהטיפול התרופתי; לדעתי, הרבה יותר מסוכן להפסיק את ההתקשרות עם הרופא מאשר להפסיק את הטיפול התרופתי. יהיו שיחלקו עליי, אבל זו דעתי. אם ההורדה נעשתה בהוראת הרופא המטפל - אין מה לחשוש. ניתן לסמוך עליו. כל טוב, שמוליק. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 12/10/2015 | 19:12לרותם שלום, חבל שהפסקת את הפבוקסיל על דעת עצמך. OCD הינה הפרעה כרונית שחוזרת בגליות וגורמת לסבל רב. כל פעם שצריך להתחיל את הטיפול מחדש עוברים אתכל הסבל של 8 עד 12 שבועות עד שהטיפול עוזר. OCD אינו פסיכוזה. למעשה זאת תמונת הראי ההפוכה לפסיכוזה. אינני סבורה שהייתה לך פסיכוזה למרות שאין לי פרטים על הגל שעברת. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
לא יכול להרדם
אנונימי 10/10/2015 | 02:22לא מצליח להירדם.. הפסקתי את האיטומין (10 מ"ג) לפני יומיים בגלל שהוא ממש "שובר" אותי בבוקר ומקשה עליי להתעורר והופך אותי ל"איטי" ו"כבד".. אז קבלתי במקום פרוטיאזין 25 מ"ג אך הוא לא משפיע עליי.. מנסה להיות במיטה אך כול הגוף שלי חם ובסטרס והמחשבות לא מפסיקות להציף אותי, הראש עובד ב"פול פאוואר" .. לא ישנתי כבר שני לילות.. איך אפשר להחזיק ככה עבודה קבועה ? להתעורר כול יום בבוקר? אי אפשר אם לא ישנים כול הגוף שלי כואב מעייפות איך אפשר לתפקד ככה? המתח הורג אותי והמחשבות על כך שאני לא אצליח לישון לעולם בלי תרופות.. אני יודע שאני מכניס את עצמי לזה אבל אין לי שליטה על זה.. ואני לא עושה את זה בכוונה, הרי איזה אינטרס יש לי? מי לא רוצה לתפקד בצורה נורמאלית ולחיות חיים נורמאליים..? כמה אפשר לסחוב ככה? המשפחה אומרת שאני מכניס את עצמי לזה ושאני נתלה בתרופות, אך אין לי מה לעשות אני לא מוצא שום פיתרון שיוריד את הסטרס שלי ואת מהירות המחשבות המציפות אותי..זה שאני לא ישן כבר יומיים גורם לי לכתוב הרבה ולהיות "מוצף".. לפחות אני יכול "לשפוך" קצת החוצה את כול ה"חרא".. איך אפשר לצאת מהמעגל השחור הזה, מהגיהנום הנצחי של המחשבות וחוסר השינה?פתח בחלון חדש-
לא חסר תרופות מרדימות
מת לחיות 3 10/10/2015 | 12:58זיפרקסה במטנון 5 מג או סרוקוול במינון 25 מג יתנו לך אחלה שינה -
אם אין ברירה תנסה קלונקס
מת לחיות 3 10/10/2015 | 13:42קלונקס הוא כדור השינה החזק ביותר(בעברי 2מג קלונקס הרדים אותי כמו תינוק אך עם זאת הוא ממכר) -
אל תתקרב לתרופות האלה
אני 10/10/2015 | 17:47בטח לא זיפרקסה 5 מיליגרם אתה תשמין כמו מטורף לך על טרזודיל לא משמין -
כל כדור ותופעות הלוואי שלו
מת לחיות 3 10/10/2015 | 18:09לי טרזודיל עשה רע -
תוכל בבקשה לפרט
אני 10/10/2015 | 20:06מה הרגשת עם טרזודיל ובאיזה מינון? -
הי
מת לחיות 3 10/10/2015 | 20:38הטרזודיל במינון 50 עד 200 גרם לי בשעת ההתעוררות בבוקר לדפיקות לב מהירות. שלא לדבר על עצירות קשה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 12/10/2015 | 18:42לאנונימי שלום, נראה לי שחלק מהבעיה היא שאינך מטפל טיפול מספיק יעיל בשעות היום. כתוצאה מזה, אתה בסטרס והמחשבות רצות לך בראש ואינך יכול להירדם. ככלל, הייתי מתייעצת עם פסיכיאטר נוסף על שינוי תרופתי באופן כללי. בנוסף, עליך ךפנות לטיפול התנהגותי קוגניטיבי לאינסוניה (CBT-I). אין ספק שלשכב שעות במיטה ולפחד שלא תירדם זה מתכון פתוח שלא להירדם וצריך ללמוד את הטכניקות כדי שזה לא יקרה. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 12/10/2015 | 18:44לאני ולמת לחיות 3, איך ניתן לשכנע אותכם שתגובותיכם מוגזמות ולא קשורות ומונעות תשובה בזמן לאדם ששואל? אם תמשיכו כך, לא תיהיה לי ברירה אלא לקחת אדם נוסף שיענה על השאלות. דר' קרני רובין
-
-
כדור טימוניל
סיוון 09/10/2015 | 20:10ד"ר נכבדה שלום! בעלי מטופל בויפקס XR 150 מ"ג בבוקר ובערב לוקח ויפקס XR מ"ג75+ טימוניל 300 מ"ג . החלפנו רופא והוא נתן לו תוספת של טימוניל מכיוון שהוא עדיין מרגיש חסר מצב רוח ומאד מאד עצבני, אנחנו רוצים לחזור לרופא הקודם אבל לא מעוניינים ומר שהלכנו לרופא אחר שנתן לו טימוניל כתוספת שאינה עוזרת. שאלתי אם צריך להפסיק את הטימוניל צריך לרדת בהדרגה? אודה מאד לתשובתך! (נ.ב. בעלי חולה באי ספיקת לב ומושתל דפיברילטור.)פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 12/10/2015 | 18:27לסיוון/ שולה שלום, 1. צריך לרדת בהדרגה. 2. צריך להגיד לרופא את האמת. חבל לשאול אותי דברים פעמיים בברכה, דר' קרני רובין
-
-
רמוטיב
עמית 09/10/2015 | 19:01שלום וברכה אני נוטל סרנדה 50 מ"ג, למרות שלא אובחן לי "דיכאון קלאסי".. מה שכן יש לי מצבי רוח ירודים.. תכנים דיכאוניים.. פסימיות.. תחושת ריקנות לרוב וחוסר תקווה , חוסר ביטחון, בילבול וחוסר אמונה בעצמי, למרות שאני מתפקד (עובד לסירוגין, מנהל קשר זוגי וחברתי..) האם לדוגמא במצב שאין לי דיכאון מג'ורי התרופה רמוטיב (שהיא לדיכאון קל עד בינוני שאולי יש לי?) יכולה להועיל לי יותר מהסרנדה? או שבגלל שהסרנדה היא לדיכאון כבד, היא אמורה "לכסות" ולטפל גם בדיכאון הקל? או שזה עובד אחרת? אשמח לתשובות תודה :]פתח בחלון חדש-
רמוטיב חלשה ולא תתאים למצבך
מת לחיות 3 09/10/2015 | 19:03במקום זה צריך בהנחיית הרופא שלך להעלות מינון הסרנדה -
רמוטיב
אני 09/10/2015 | 19:58מתאימה לדכאון קל תעלה את הסרנדה ל 100 ואף יותר אם אתה לא רואה שיפור -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 12/10/2015 | 18:23לעמית שלום, סרנדה 50 מ"ג אינה טיפול לא לדיכאון קל ולא לדיכאון "כבד". המינון הוא מינון לא הגיוני שאינו עוזר לדבר. ככלל, לוסטרל (סרטרליין) הינו טיפול לדיכאון בינוני, אך זאת במינון של 100-200 מ"ג. רמוטיב טוב לדיכאון קל עד בינוני (כמו הציפרלקס). יש המגיבים לרמוטיב ויש שאינם מגיבים, אך כן יגיבו ללוסטרל או אפילו לציפרלקס. סימבלטה נחשבת לטיפול בדיכאון בינוני עד קשה. כיום לא מבדילים בין דיסטמיה לבין דיכאון ומומלץ להתחיל טיפול בשני המצבים. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 12/10/2015 | 18:24למת לחיות 3 ולאני, אני לא מבינה בשביל מה אתם כותבים את הדברים האלה. אתם לא תופסים שאתם מעכבים אותי עם הפטפטת שלכם. דר' קרני רובין
-
-
פלוטין לעומת סרנדה
נוי האובססיבית להשמנה חח 06/10/2015 | 00:46היי רשמת לי שעדיף לוסטרל/סרנדה לעומת פריזמה/פלוטין לתסמונת pmdd. שאלתי היא למה לא פלוטין? כי חברתי לוקחת פלוטין וירדה 6 קילו ורק אחרי 3 חודשים חזר לה התיאבון וזה אומר שאם אקח כל חודש 10-14 ימים פלוטין 20 מ"ג התיאבון יחסם כל פעם מחדש. ואז גם ארזה אולי? תודהפתח בחלון חדש-
המשך
נוי 06/10/2015 | 01:16מה שכן אני זוכרת שאמרה שהיו לה תופעות לוואי לא נעימות בהתחלה כמו דיכאון וחרדה מוגברים וחוסר ריכוז עד שזה התחיל להשפיע לטובה לקח חודש. -
אני זוכר שגם
אני 06/10/2015 | 20:53לקחתי את זה שבועיים פרוזק והרזיתי 2 קילו אבל לא זה צריך להיות השיקול שלך אם לקחת כדור או לא את הרצון להמנע מהשמנה אני מבין אז אל תיקחי סרוקסט שמשמין ותבחרי תרופה לפי האם היא יכולה להתאים לך או לא -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 08/10/2015 | 18:19לנוי שלום, זמן מחצית החיים של הפרוזק (פלוטין) הוא עשרה ימים. מסיבה זו, הכדור שאת לוקחת היום נשאר בדם עד חודש ימים. נראה לי שזה לא מה שאת מחפשת. בדרך כלל, יש הורדת משקל מסויימת בתחילת הטיפול שנעלמת לאחר מכן. אך כפי ש"אני" כתב לך, זה וודאי לא השיקול. בברכה, דר' קרני רובין -
ציפרלקס או סימבלטה
מת לחיות 3 08/10/2015 | 18:27פועלות הכי מהר סימבלטה אף פועלת תוך 4ימים . הציפרלקס שבוע וחצי גג שבועיים -
פלוטין המשך
נוי 11/10/2015 | 00:31היי רשמת שזמן מחצית החיים של הפרוזק (פלוטין) הוא עשרה ימים. נשמע לי מעולה! כלומר לוקחים שבוע עד עשרה ימים והחומר נשאר במח וממשיך להשפיע? כלומר יש מצב רוח טוב גם בהמשך החודש גם בימים שלא לוקחים ובנוסף זה בטח לא פוגע רבות בחילוף החומרים כי לא לוקחים כל יום. הבנתי נכון? תודה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 12/10/2015 | 18:15לנוי שלום, אין לפגיעה בחילוף החומרים וללקיחה של הכדור כל יום כל קשר. כאשר לוקחים פרוזק במשך שבוע ימים, הרמה שלו יורדת לחצי מינון אחרי עשרה ימים וממשיכה לרדת בדם למשך עוד עשרים יום. לא מדובר על רמה אחידה. לדעתי, אם לקחת ל- PMDD נוגדי דיכאון, צריך לקחת SSRI קצר פעולה ולא פרוזק אחרת, מה עשינו בכך? בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 12/10/2015 | 18:16למת לחיות, למה את ממשיך סתם להגיב כשאינך מבין על מה מדובר? האם אתה לא מבין שהפטפטת הזאת מונעת ממני מלענות לאנשים שזקוקים לעזרה? דר' קרני רובין
-
-
תחליף לסרקוול
אני 09/10/2015 | 10:34אני לוקח 150 מג סרקוול כ 9 חודשים עליתי יחסית הרבה באחוז השומן ובכ 8-10 סנטימטר בהיקף בטן ואני לא אוכל הרבה ובלי קשר אני תמיד רזה סרקוול ניתן להרגעה וחיזוק האנטי דכאוניים שאני לוקח ציפרמיל ואנפרניל הוא גם עוזר לישון הסרקוול איזה תחליף שלו אפשר למצוא שלא מ שמין?פתח בחלון חדש-
סוס מנצח אל תחליף
מת לחיות 3 09/10/2015 | 12:42ואם אתה רוצה להחליף בכל זאת אני יודע שאביליפיי לא משמין -
הוא לא כל כך עוזר לי
אני 09/10/2015 | 13:46הוא יקר הוא רק עוזר לי לישון וקצת מרגיע בשעות עד השינה זה הכל והוא גורם להשמנה שמפריעה לי -
הבנתי
מת לחיות 3 09/10/2015 | 13:54תתייעץ עם הרופא שלך הכי טוב. יש גם סוליאן וגאודון. אבל הם ההפך מסרוקוול. הם מעוררים -
רצתה לתת לי דפלפט
אני 09/10/2015 | 16:10כי יש לי קצת שינויים במצב רוח והוא גם מרגיע אבל משמין לא מוכן לקחת כל מה שמשמין לא ייכנס לי לגוף ככה שהיא לא מצאה לי תחליף לזה בגלל זה אני שואל בפורום פה -
דפלפט כדור גרוע
מת לחיות 3 09/10/2015 | 16:17אכן משמין. לי לא עזר בשיט -
אני חושב מה שהיה טוב לי
אני 09/10/2015 | 17:26זה מכות חשמל לזעזע קצת את הקולטנים של הסרוטנין לעשות ריסט למוח ואז המוח יגיב טוב יותר לתרופות חבל שבאשפוז לא חשבו ככה וגם הפסיכיאטרית שלי לא חושבת ככה -
אני מה אתה לוקח עכשיו?
מת לחיות 3 09/10/2015 | 17:36איזה כדורים אתה לוקח אני? -
אני לוקח
אני 09/10/2015 | 18:19סרקוון 150 מג ציפרמיל 20 מג ו אנפרניל 150 מג ולוריוון 2-4 ביום לפי הצורך -
לוריוון ממכר
מת לחיות 3 09/10/2015 | 18:23לא עדיף שתיקח פנרגן? -
פנרגן לא עזר לי
אני 09/10/2015 | 18:27ואני יודע שהוא ממכר מה אני יעשה -
היית אמור כבר להרגיש טוב
מת לחיות 3 09/10/2015 | 18:37כי אתה לוקח גם אנפרניל וגם סרוקוול. -
אמור זה שם של דג
אני 09/10/2015 | 20:00העובדה שאני לא מרגיש טוב אני חושב מכות חשמל זה הכי טוב בשבילי לרענן קצת את הקולטנים אבל אין לי איך לקבל -
תרגיש טוב אחי
מת לחיות 3 09/10/2015 | 20:21כולנו באותה סירה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 12/10/2015 | 15:35לאני שלום, מרוב ה"אני" בפורום אינני בטוחה שאני יודעת ממה אתה סובל. מהטיפול אני מנחשת שאתה סובל מ-OCD ומדיכאון. אשר להחלפת הסרקוול, ייתכן וצריך לפצל את פעילותו. מחד, להוסיף אביליפיי במינון נמוך ומאידך, להוסיף כדור הרגעה מהסוג של לוריבן או קלונקס. אשר להשמנה, צריך לציין שהיא יכולה לנבוע בעיקר מהסרקוול אך גם מהאנפראניל. בברכה, דר' קרני רובין -
התחלתי עם סרקוול וסימבלטה
אני 12/10/2015 | 17:00באשפוז והורדתי מ 300 ל 150 סרקוול אחרי שעליתי במשקל אחרי זה עברתי לפבוקסיל ורק אז לסרקוול ואנפרניל ולקחתי באמצע זיפרקסה כמה ימים והשמנתי 2 וחצי קילו בימים האלה וזה פשוט נשאר
-
-
ריבוטריל 2
תמיר 09/10/2015 | 14:24מטופל בסימבלטה ופנרגן ודי מרוצה נגמל מ2 מ"ג קלונקס בהם השתמשתי במשך שנתיים יורד באמצעות ריבוטריל ונמצא כרגל על כמו מדוייקת של 1 מ"ג קלונקס, האם בהורדת טיפה אחת ל21 יום[נשארו לי עוד 9 טיפות עד סוף התהליך]אני חשוף להתקפיים אפילפטיים או שזו גמילה מבוקרת ונכוה? רוב תודות ושבת שלום.. תמירפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 12/10/2015 | 15:37לתמיר שלום, זה נראה כגמילה איטית מאוד אך תקינה. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה
תמיר 12/10/2015 | 16:56תודה
-
-
ברינטלקס
שריתי 09/10/2015 | 15:19האם ידוע מתי יהיה אפשר להשיג את התרופה ברינטלקס בבתי המרקחת?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 12/10/2015 | 15:52לשריתי שלום, עם טופס 29 ג' ניתן להשיג את התרופה בבית מרקחת שור טבצ'ניק כבר כיום. ללא הטופס, בכל בית מרקחת כנראה שניתן יהיה להשיג את התרופה באמצע נובמבר. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
אימא שמתעללת
זהבית 06/10/2015 | 21:34אימא שלי ממש לא מבינה את המצב הרגיש שאני נמצאת בו, היא לא מבינה שיש לי רגישות יתר ושלדברים שלה יש השפעה קשה ביותר עליי. היא חושבת שאני בן אדם רגיל ושאני יכולה להמשיך בשגרת היום-יום כמו שהיא יכולה אחרי שהיא פוגעת בי ואז צועקת לאבא שלי דברים עליי במשך שעה כשאני יושבת ורועדת בחדר. היא מחזיקה נגדי דברים שאני עושה בגלל ה-OCD ולא מנסה להבין ועושה לי רע כל הזמן. היא ממש מזיקה לי, כולל סכסוכים והסתות עם שאר בני הבית. אני מתמודדת עם המון גם ככה, והיא מחמירה את המצב שלי ואז הופכת את המצב ומתקרבנת בפני שאר המשפחה. אני כבר לא יודעת מה לעשות.פתח בחלון חדש-
אולי
שמוליק 07/10/2015 | 02:50שלום זהבית. מדובר במקרה שהוא קצת מורכב. ברור ממה שכתבת שהמצב עם האימא מקשה מאוד, אולם לא ברור האם הפתרון הטוב והנכון הוא להיפרד מאימא; אני מניח מן סתם שיש בה גם צדדים טובים ואולי ישנם גם שיקולים אחרים שלא יצדיקו היפרדות. אם נראה לך שזה הכיוון - אז כדאי לפנות למחלקת הרווחה כדי לבדוק מה ניתן לעשות. אם לא, אז אולי אפשר לנסות לבקש ממנה לבוא איתך לטיפול על מנת שהמטפל לפחות ינסה להסביר לה על הבעייה שלך כדי בתקווה שהיא תתייחס אליך בצורה נכונה יותר. כדאי לחכות לתגובות נוספות, ובוודאי לתגובה של ד"ר רובין; יכול להיות שיש רעיונות נוספים שכדאי לשקול אותם. כל טוב, שמוליק. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 08/10/2015 | 19:54לזהבית שלום, את ממשיכה לצפות מאמא שלך לדברים בלתי ריאליים. זה כמו לצפות שעיוור יראה את הצבעים. לדאבוני, אין סיכוי שזה יקרה. כבר דנו בכך ארוכות ואת יודעת את עמדתי שעד שלא תצאי מהבית, ספק אם תתגברי על החרדות והדיכאון וה-OCD רק ימשיך ויחגוג. לדאבוני, אין לי הצעה לפתרון הבעיה. כן חשוב שתפני לטיפול של CBT שמותאם ל-OCD. בברכה, דר' קרני רובין -
לד"ר רובין. מנסיון אישי - זה לא פשוט
שמוליק 08/10/2015 | 23:13שלום ד"ר רובין. לא ראיתי את ההתכתבות שלך עם זהבית, אולם מראש לא שללתי את האפשרות שהפתרון הנכון עבורה הוא לעזוב את הבית. אני סומך על שיקול הדעת שלך ואני נותן בך אמון, ואני מניח שההצעה שלך היא אכן הפתרון הטוב ביותר. אני רק רוצה לומר מנסיון אישי, שזה לא כל כך פשוט. אני גדלתי אצל אימא עם מחלת נפש, ולמעשה כבר מגיל 6 או 7 כבר כמעט ולא ראיתי את אבא שלי. היא דאגה להרחיק אותו עד שבסופו של דבר הם התגרשו, ובכלל בגיל 14 הוא נפטר. בלי שום צל של ספק, לו מחלקת הרווחה הייתה מודעת למצב - היו מוציאים מייד צו מבית המשפט להוציא את הילדים מחזקתה. גם בגילאים מאורים יותר - זה עדיין לא היה פשוט. לאחר האישפוז הראשון בגיל שהיה בגיל 18, הייתי זמן רב בטיפול אצל פסיכולוג, ואני מניח שהיה צריך להיות לו ברור שחייבים לעשות הפרדה, אולי לא היו על כך שום דיבורים ושום תוכניות מעשיות. רק בגיל 25 עברתי למעונות של הסטודנטים, וחצי שנה אחרי זה אימא שלי נפטרה. הרופאה המטפלת הנוכחית שלי אמרה שיכול שקרוב לוודאי שעדיין לא הייתה בשלות לכך. כל טוב, שמוליק. -
תעזבי את הבית קמצנית בונקרית!!!
גרה לבד בכיף! 08/10/2015 | 23:26תמשיכי להרוס את חיי אימך... אין לך כיבוד ההורים והכל כי את חולה אוי אוי אוי. יש הוסטלים!! את לא צריכה למרר את חיי הוריך כי קשה לך לגור לבד. די עם הקמצנות והבכינות והרצון בכח להיות חולת נפש. דרך אגב כל המתמודדים שאני מכירה גרים לבד או במסגרות אז אין לך שום תירוץ ועל הטירור שאת עושה לאימך את תבואי לדין בשמיים. -
לגרה לבד בכיף - זו חוסר רגישות
שמוליק 08/10/2015 | 23:52שלום. אני מניח שיש לך כוונות טובות, אבל זה לא פשוט לעזוב את הבית, ולכן אני מבקש ממך שלא לשפוט את זהבית בצורה כה חריפה; צריך לפחות להשתדל ללמד כף זכות. כל טוב, שמוליק. -
לשמוליק תודה, אתה מקסים
זהבית 09/10/2015 | 00:22אני מצטערת לשמוע על כל מה שעברת :( פתחתי שרשור חדש ובו חשפתי לראשונה את מה שעברתי בעשר שנים, על קצה המזלג. באשר להתכתבותי עם ד"ר קרני, אין כזאת. היא יודעת רק bits and pieces. היום בפעם הראשונה העליתי את הדברים האלה "על הנייר". תמיד פחדתי ואני עדיין מפחדת מחשיפה. -
גרה לבד בכיף-את החולת נפש כאן
לזבל הרעה הזאת שמגיבה תגובות רוע 09/10/2015 | 01:55טרולית, בחזרה מתחת לגשר שלך. חחח מטומטמת חסרת חיים. חכי ליום הדין שלך וחפשי לך אבן חמה בגיהינום להסתתר מאחוריה, זבל אנושי. שאריות אדם. -
לאן היא תצא מהבית?
אוסנת 09/10/2015 | 08:03לרחוב, להוסטל, לדיור מוגן לאן??? המדינה לא מתנהלת בצורה טובה בכל מה שקשור בלצאת מהבית. -
עדיף הוסטל או דיור מוגן מאשר לסבול בבית
מת לחיות 3 09/10/2015 | 12:43שם לפחות יש פסיכיאטרים פסיכולוגים ומדריכים שיהיו לצידה -
לא יודעת אם עדיף
אוסנת 09/10/2015 | 13:24צריך לבדוק לפני האם יש אפשרות לבחור אילו כדורים לקחת ואם בכלל. צריך לבדוק מה רמת הפיקוח במסגרות האלה, כמה אנשים יש בכל חדר בהוסטל, מה העלות וכו'. באישפוז פסיכיאטרי מתייחסים אליך כמו למפגר, הפעילויות לא תמיד מתאימות לרמה ההתפתחותית של המאושפז. יום אחד באישפוז הייתי בדשא, ואז באים ואומרים לי שאני צריכה להכנס לריפוי בעיסוק, אני באה לשם והם מלמדים איך לרשום צ'ק, אני כבר עבדתי שנתיים בבנק למה צריך להפריע לי בשביל השטויות האלה. זה יכול להיות גם בהוסטל או בדיור מוגן - פיקוח שאינו תואם את רמת ההפתחתות. צריך לברר ולא לזרוק את עצמך למקום שאתה לא יודע מה הולך להיות שם. -
לאוסנת, אני אוהבת אותך
זהבית 09/10/2015 | 13:51במקרה שלי יש עוד אספקט. לעזוב את הבית בשבילי זה ממש סכנת חיים. אני בשנייה מנסה להתאבד. אני אפילו לא יכולה להישאר לבד בבית פה, כשאני יודעת שבעוד כמה שעות יחזרו שאר בני הבית. בקשר לפן הכלכלי, אני איבדתי כושר עבודה לפני כמה שנים ולכן אני לא יכולה אפילו לעבוד בחצי משרה. אני מקבלת קצבה מביטוח לאומי שהיא אפילו לא חצי שכר מינימום, לא מכסה שכירות, ובטח לא חשמל, מים, ארנונה, כלכלה, מוצרי היגיינה וכו'. -
יחתיכת טמבל
ערן 09/10/2015 | 13:57לא נהוג לרשום "קללות" פה ולכן לא יירד לרמהת שפלות כזאת . איך אתה י 0 מעיז לשפוט מישהו שחולה במשהו איך ? ואם אלוהים היה נמצא ועוזר לאנשים לא היה נותן לאנשים להגיע למצב כזה אז לך תחפש . -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 12/10/2015 | 14:30לגרה לבד בכיף, מאין לקחת את החוצפה לכתוב דברים אלה ובחוסר רגישות שכזו!! בפעם הבאה שתכתבי בצורה כזו אני אמחק את הדברים שכתבת. דר' קרני רובין -
אי אפשר גם לחסום אותה?
לד"ר 12/10/2015 | 15:11זאת לא הפעם הראשונה ולא השנייה. זאת "שלוותא". זה בכלל לא המקום לכך שהיא תוציא את כל התסכול והמרמור שלה בפורום רגיש שכזה. כואב ומתריס לראות את זה.
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד