פורום פסיכיאטריה - עמוד 839
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
שאלה לד"ר קרני
שאלה 26/09/2015 | 22:14מה עדיף? דיכאון מג'ורי אבדני או מאניה דיפרסיה? מובן שעדיף לא זה ולא זה, אבל איזו מהן נחשבת להפרעה חמורה יותר בפסיכיאטריה? לפעמים אני חושבת שאולי עדיף רגעים של מאניה לעתים מאשר לסבול מדיכאון מג'ורי ללא הרגעים של האושר בכלל. תודה על המענה.פתח בחלון חדש-
עדיף כמובן דכאון מג'ורי...
מיתר 28/09/2015 | 19:51כי א.קל יותר לווסת אותו ב. בטווח הארוך החיים החיצוניים פחות נפגעים בגלל שאין פסיכוזות שמחבלות בכל חלקה טובה (יחסים, קרירה, דימוי חברתי וכו'). ג.לדכאון מג'ורי יש הסתברות טובה יותר לחלוף בעצמו או לפחות להוריד עוצמתו באופן משמעותי- מה שלא ניתן לומר על דו- קטבי. ר. רגעי ההיי- אינם מסתכמים רק בהנאה צרופה אלא בהרבה סבל, זעם ואלימות. היפומאניה מעין אופוריה שהיא צורה מתונה יותר של העניין ניתן למצוא גם אצל הדכאון המז'ורי- כך שמבחינה זו לא יוצאים מופסדים. מאחלת לך שתתגברי על הדכאון ותוכלי לחוש הנאה שאינה מאנית אלא פשוטה וצרופה מעצם הקיום. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/09/2015 | 18:55לשאלה שלום, כפי שאמרת, לא זה ולא זה עדיף. דיכאון זו הפרעה קשה ואיומה וחשוב לטפל בה וגם ניתן לטפל בה ביעילות. בהפרעה מאנית דפריסיבית יש אמנם את ההיי שהוא לא תמיד נעים ויכול להיות אגרסיבי והרסני. כגודל ההיי - כך גם גודל הדיכאון. הדיכאון של חולים אלו הוא דיכאון עמיד יותר לטיפול והרסני יותר. אין ספק שדיכאון מג'ורי ללא רמיסייה זה אחד הדברים הקשים ביותר ואת חייבת לקבל עזרה לכך. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
אפקסור ורמרון תחושת ניתוק מהמציאות
ארז 26/09/2015 | 09:15היי, לפני כחודש חזרו לי חרדות ודיכאון אחרי 6 שנים של שקט מוחלט. מכיוון שנטלתי כל אותם השנים 150 מ״ג אפקסור ו - 30 מ״ג רמרון, הרופא שלי ביקש ממני להעלות את המינון ל 225 אפקסור ו 45 רמרון ואכן, החרדות פסקו, אבל מיד אחרי ההעלאה של המינון הרגשתי קהות חושים מטורפת, פשוט ניתוק מוחלט מעצמי. ככה זה נמשך כשבוע ואחרי שבוע זה טיפה נרגע בהדרגה. אחרי שבועיים וחצי בהם הייתי על המינון הנ״ל, הרופא העלה לי את המינון ל 300 אפקסור ו 60 רמרון. זה קרה לפני 3 ימים ומאז אני בתחושת נתק מהמציאות, חוסר רגש, כאילו אני קיים אבל לא מרגיש קיים. לא יודע איך להסביר את זה. הייתי רוצה לדעת האם תופעת לוואי זו בדר״כ חולפת תוך מספר ימים? כמובן שאני אתייעץ עם הרופא שלי אבל לצערי הוא יהיה בחופש כל חול המועד כך שלא יהיה לי ממש עם מי לדבר. קראתי בעלון של אפקסור והבנתי שזו יכולה להיות תופעת לוואי של התרופה. חשוב לי לציין שאני לא מרגיש רע, אין לי חרדות או תחושת דיכאון. אני פשוט מנותק לגמרי כרגע.פתח בחלון חדש-
בבקשה תעזרו לי
ארז 29/09/2015 | 08:56כתוספת להודעה הראשונה שלי, כנראה שזו היתה תופעת לוואי של העלייה במינון. עכשיו שוב חזרו להם החרדות וזה ממש מתסכל ואוכל לי את הנשמה. אני רוצה לדעת האם שילוב שהצליח בעבר יצליח שוב במינון הגבוה? אגב, לא הפסקתי ליטול את התרופות אף פעם, אלא ירדתי במינון לפני 3 שנים ל 150 אפקסור ו 30 רמרון. לפני שהורדתי במינון, נטלתי מינון של 300 אפקסור ו 60 רמרון במשך 4 שנים. כפי שכבר ציינתי, לפני כשלושה שבועות העליתי את המינון ל 225 אפקסור ו - 45 רמרון וממש בצאת כיפור (לפני שבוע בדיוק), העליתי את המינון ל 300 אפקסור ו 60 רמרון (הכל בהנחיית הרופא המטפל שלי). אני מפחד שמא התרופות לא יעזרו לי כי אני לא מרגיש הקלה בחרדות (חוץ מהעובדה שהפכו להיות כרוניות) ובעיקר לא מרגיש הרבה וזה למרות שעברו להן 3 שבועות מאז העליתי את המינון בפעם הראשונה. זה מייאש אותי ומתיש אותי לגמרי. בבקשה תעזרו לי!!! -
ארז שלום
ר.צ. 29/09/2015 | 15:39בתור אחד שיש לו ניסיון עם תרופות אני בהחלט מזדהה אתך. הייאוש וחוסר האונים מוכרים היטב, לצערי. אבל שים לב: בקרוב מצבך צפוי להשתפר . תמתין מספר ימים עד שהמינון החדש יצבור תאוצה וייתן אפקט. אם יש חרדות, תיטול קסנקס או קלונקס כפתרון זמני (גש לרופא משפחה). אין לך מה לדאוג לגבי התרופות: אם המינון החדש לא יעבוד, אפשר יהיה לדחוף יותר למעלה משתי התרופות או מאחת מהן עד למינון המתאים. עדיין יש לאן להעלות בשתיהן. כמובן הכל בהוראת הרופא, לאחר הסוכות. חג שמח. -
תודה רבה על התגובה!
ארז 29/09/2015 | 20:14היום ביקרתי אצל הרופא ונאמר לי שאני עושה טעות כשאני נוטל את התרופה ממש לפני השינה מכיוון שבמינון גבוה התרופה עובדת גם על מרכיב הנוראדרלנלין שהוא לא אפקטיבי בשעת שינה אלא דווקא כשאני ער בגלל עניינים כימיים שאני לא מבין בהם. המשמעות היא בערך שמכיוון שנטלתי את התרופה לפני השינה כל הזמן, האפקטיביות שלה היתה נמוכה משמעותית מאשר אם הייתי נוטל אותה בשעות הבוקר או הצהריים אחרי ארוחה. מעניין אותי לדעת האם זה הגיוני...? מצד אחד אני אמור לשאוף עידוד מזה כי אם החל ממחר אתחיל לקחת את האפקסור ביום ואת הרמרון לפני השינה כפי שייעץ לי הרופא, אולי אז אוכל לצפות לשיפור בקרוב. -
הרופא צודק
ר.צ. 29/09/2015 | 20:29אפקסור/ויאפקס/ונלפקסין נוטלים במהלך היום כדי לנצל את האפקט המעורר שיש לתרופה. בהצלחה! -
אבל איך זה קשור לאפקטיביות וההשפעה של התרופה?
ארז 29/09/2015 | 20:35אני מבין את האפקט המעורר, אבל איך זה מתקשר לאפקטיביות של התרופה והיכולת שלה להשפיע עליי ולהתחיל לעזור? לפי דבריו, לקחת את התרופה לפני השינה לא ממש תורמת להשפעה של התרופה עליי לטווח הקצר והארוך ואני אפילו עלול לגלות שהיא לא עוזרת או שאם אכן תעזור, זה עלול לקחת יותר זמן, אחרי מספר רב של שבועות. אני מצטער על ריבוי השאלות ומודה לך מאוד מאוד על התייחסותך לשאלותיי. אני פשוט לא מבין כלום בתחום הזה ונראה לי טיפה הזוי ואולי לא ברור אם תרופה תשפיע או לא על פי זמן לקיחתה במהלך היום -
תשובה
ר.צ. 29/09/2015 | 20:42הרופא מדריך אותך מניסיונו ומניסיון של רופאים אחרים. לדעתי, הפעילות של המוח ביום שונה מהפעילות בלילה. התהליכים הכימיים הם שונים ולכן תרופות מסוימות מיועדות לנטילה ביום ואחרות- לנטילה בלילה. ברגע שאתה נוטל באופן שונה מההוראות, אתה מפריע לתהליך ההבראה שעלול להתמשך יותר זמן. -
זה בדיוק מה שהוא אמר לי!!!
ארז 29/09/2015 | 20:46תודה רבה על התגובה. לדעתי זה חשוב מאוד שאנשים אחרים גם ידעו על כך. רמרון זה בטוח לפני השינה כי הוא תורם לשינה יעילה וטובה, זה בטוח ומסתבר שאפקסור XR מומלץ בשעות היום. באמת תודה לך על התגובה והעזרה -
בשמחה.
ר.צ. 29/09/2015 | 20:49. -
ר.צ - סליחה על הטרדה
ארז 30/09/2015 | 11:01פשוט שמתי לב ששכחתי לציין כי האפקסור שאני נוטל הוא XR, ולפי מיטב הבנתי XR הוא שחרור מושהה בין 24 שעות (ממש לא בטוח לגבי זה) ולכן למה זה באמת משנה זמן לקיחת התרופה? אני יודע ומבין שאתה לא רופא, אבל אם תוכל לעזור לי להבין, אשמח! -
תשובה
ר.צ. 30/09/2015 | 13:11לארז שלום, החומר משתחרר לאורך שעות היום, על פני 8-12 שעות, לכן עדיף ליטול אותו עם ארוחת הבוקר. -
תודה רבה לך וכל הכבוד על הידע
ארז 30/09/2015 | 14:18עזרת לי מאוד. שהקדוש ברוך הוא יברך אותך בהמון בריאות, אושר, הצלחה ופרנסה טובה אמן. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/09/2015 | 18:30לארז שלום, התופעות שתיארת שהופיעו עם כל עלייה במינון, יכולות לנבוע מעודף תגובה סרוטונרגית. ככלל, השילוב הזה אינו מומלץ ומומלץ שאם עושים אותו בכל זאת, יש לטטר את מצב המטופל. יחד עם כל האמור, העובדה שאין שיפור למרות טיפול של 3 שבועות עדיין איננה אומרת שלא יבוא שיפור בתוך עוד 3 שבועות. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/09/2015 | 18:35לארז שלום, התרופה היא 90% סרוטונרגית ו-10% אדרנרגית. יחס זה נשמר בין אם לוקחים 75 מ"ג ובין אם לוקחים 300 מ"ג כך שטיעון זה אינו הגיוני בעיניי. אני מודעת לכך שפסיכיאטרים רבים טוענים שבמינון גבוה התרופה היא אדרנרגית. כאמור, לדעתי היא באותה מידה אדרנרגית כמו במינון נמוך. סיבה להמליץ על לקיחת תרופה בבוקר או בערב זה רק בכדי למנוע הפרעות בשינה. לא מקובלת עליי הטענה שליקחת האפקסור בלילה גורמת לחוסר תגובה וכי תהיה תגובה בלקיחה בבוקר. אכן הרמרון הוא כדור מרדים וכדאי בשל כך לקחת אותו לפני השינה. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/09/2015 | 18:39לארז שלום, הצדק איתך, התרופה משפיעה במשך 24 שעות ולא 8-12 שעות כפי שכתב ר.צ.. (התרופה הרגילה הלא XR משפיעה 8-12 שעות) גם מסיבה זו ובוודאי כשמגיעים לשיווי משקל של רמת התרופה, אין לכך משמעות מתי לקוחים את התרופה. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/09/2015 | 18:42לארז שלום, קורה שתרופה שעוזרת או שילוב שעוזר במשך שנים מפסיק/ה לעזור. במצב זה יש מקום לשקול החלפת תרופה או החלפת השילוב. בשום פנים אין להרים ידיים. אם פעם יצאת מהדיכאון ומהחרדה, תצא גם בפעם הבאה אך דרושה סבלנות ואסור להרים ידיים. הייתי רוצה שתיידע אותי האם חל שיפור. בברכה, דר' קרני רובין -
ד"ר קרני
ארז 30/09/2015 | 18:48חשוב לי לציין כי הרופא המטפל שלי הוא פרופסור מאוד בכיר ומוכר בישראל. ודבר נוסף, גם בעבר עם אותו שילוב היו לי 2-3 ירידות דומות לזו שעכשיו.
-
-
לוסטרל
יוני 26/09/2015 | 21:42שלום ד"ר! 1 האם לוסטרל יותר בעייתית מהבחינה שהיא מעוררת מאניה שמאופינת בזעם/עצבים (האם זה נכון)? 2 האם למי שנאמר שיש קוים דו קוטביים (כלומר לא חולה במחל) גם לא עדיף לקחת SSRI כמו למשל לוסטרל? 3 האם לוסטרל יכולה לגרום באופן כללי לעצבים ? או להרגיע עצבים?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/09/2015 | 18:48ליוני שלום, כל נוגד דיכאון בין אם זה לוסטרל ובין אם זה סרוקסט ובין אם זה פרוזק וכו' יכול להביא חולה דו קוטבי להתקף מאני במידה ואין תרופה מאזנת בנוסף. לוסטרל היא תרופה מרגיעה יותר מהציפרלקס או הפרוזק. יחד עם זה, כאמור, במידה ומדובר במישהו מאני דפריסיבי, צריך להיזהר במינונים. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
כדורים לחרדות /ocd
מלכה שמעוני 17/09/2015 | 08:31שלום רב. ברצוני להייעץ לגבי מגבילה טיפולית לציפרלאקס. התחלתי לנטול כשלושה שבועות בכלל מחשבות אובססיביות מעוררות חרדה, וגורמות לסבל רב. (לאחר 10 שנים שלא הצטרכתי, עומדת כרגע בפני אתגר מהותי) ותופעות הלוואי נוראיות-אני זומבי, בובלת מגלי חום שכאלו, חוסר יכולת לקיים יחסי מין בגלל אי יכולת להגיע לאורגזמה, כאבי ראש, חולשה,) השאלה אם כדאי להחליף כדור או זה יעבור? המון תודה. גמר חתימה טובה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/09/2015 | 21:34למלכה שמעוני שלום, ככלל הניסיון שלי לגבי OCD שעדיף טיפול עם פבוקסיל או פרוזק (פלוטין) או במקרים קלים יותר לוסטרל. תופעות הלוואי שאת מתארת מהציפרלקס אומורות להתחיל להעלם בימים הקרובים אך אינני בטוחה שהמחשבות יגיבו למינון המירבי שניתן לעלות בציפרלקס. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה- לא מובן מאליו-והבהרה
מלכה שמעוני 26/09/2015 | 11:27שלום לך. לא מובן מאליו שאדם מפנה מעצמו על מנת לסייע לכלכך הרבה אנשים שלא פגש או מכיר. אני מבקשת להוקיר תודה מעומק לב על פועלך. מחמם את הלב שהמודל האנושי מורכב גם מאנשים כמותך. מבקשת עוד הברה קטנה- חשיבה אובסיסיבית שמוגדרת בן 30 דקות עד שעה ביום ובמצב התקפי וזה ממש נדיר{מושפע ממצב דחק קיצוני} יכול להיות ככמה שעות וזה נדיר אבל זוועתי...נחשב קל או קשה? בלי התנהגות כפייתית... -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/09/2015 | 18:45למלכה שלום, מאבחנים OCD במידה ויש מחשבות טורדניות במשך 3 שעות ביום ובמידה והן מפריעות למהלך החיים התקין. במידה וזה שעה ביום, יש לשקול האם זה לא כפייתיות שנלווית לדיכאון שיכולה לחלוף כאשר הדיכאון חולף. מכל מקום, הייתי מנסה קודם כל לוסטרל 200 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
תוך כמה זמן סרקוואל מתחיל להרדים
איתי 26/09/2015 | 03:27תוך כמה זמן הכדור מתחיל להרדים? כמה זמן לפני השינה לקחת אותו? תודה רבהפתח בחלון חדש-
שעתיים שלוש
אני 30/09/2015 | 15:11לפעמים פחות מזה אפילו -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/09/2015 | 18:15לאיתי שלום, בדרך כלל לוקחים אותו כחצי שעה לפני השינה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
פנרגן
תמיר 25/09/2015 | 17:18האם פנרגן עשוי לגרום לתופעות אקסטרא פירמידליות ? תודה ושבת שלום תמירפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/09/2015 | 18:13לתמיר שלום, אני לא ראיתי תופעות אקסטרה -פירמידליות גם במינונים של 150 מ"ג ויותר. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
כדור הרגעה עם השפעה כמו ssri/snri
מיה 17/09/2015 | 22:22שלום האם יש כדור הרגעה עם השפעה כמו ssri/snri? מרגיע חרדה ונותן מצב רוח ולא מרדים!! אבל שניתן לקחת אותו מידי פעם כי אין צורך כל הזמן, למשל באירועים. יש לי ניסיון עם ואבן,אלפרליד,קלונקס ואילו לא נותנים את ההרגשה שציפרלקס/ויפקס לדוגמא נותנים לי אחרי יומיים שלושה של שימוש. תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 21/09/2015 | 19:10למיה שלום, אין תרופות כאלה. ממתי ויפקס או ציפרלקס עוזרים תוך יומיים שלושה? אם הם עוזרים לך למה שתקחי אותם באופן קבוע במקום ליצור עמידות לתרופות אלה. בברכה, דר' קרני רובין -
הסבר
מיה 25/09/2015 | 22:55היי לא מובן המשפט: "אם הם עוזרים לך למה שתקחי אותם באופן קבוע במקום ליצור עמידות לתרופות אלה". למה שתקחי? הכוונה לקחת או לא לקחת? עמידות שלוקחים מידי פעם? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/09/2015 | 18:11למיה שלום, איתך הסליחה, הכוונה הייתה "למה שלא תקחי"?. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
החלפת תרופות
מוני 25/09/2015 | 15:09שלום ד"ר קרני, דבר ראשון ברצוני להביע את התפעמותי הרבה מהתשובות הרציניות והמפורטות שאת חולקת כאן בפורום. אני סובל מחרדה כללית ודכאון נלווה מזה זמן רב. כעת אני לוקח כבר כמה חודשים 300 מ"ג ויפאקס ובנוסף 2-3 מ"ג לוריוון ליום, (אותו אני צורך כבר שנה וחצי ברציפות). כרגע אני מרגיש שהויפאקס אינו אפקטיבי ורק הלוריוון עוזר לי להעביר את היום. ברור לי שיש להחליף את הויפאקס לתרופה אפקטיבית יותר, שגם תאפשר לי לרדת בלוריוון. האם לדעתך פרוזאק יכול להיות אפקטיבי כאן יותר מתתרופות ssri אחרות שאת רובן ניסיתי ? האם תרופות ממשפחה אחרת יכולות להיות יעילות כאן? (מירו בעבר גם לא הטיב עמי) תודה רבה מראשפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/09/2015 | 18:09למוני שלום, אני הייתי מנסה להמיר את הויאפקס עם סימבלטה (להוריד 75 מ"ג ויאפקס ולעלות ב-30 מ"ג סימבלטה כל 5 ימים). במידה והסימבלטה לא יהיה יעיל דיו, הייתי מוסיפה אביליפיי 2.5 מ"ג בערב יחד עם לוריבן 1 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
לרצ באמת דחוף
מאיה 25/09/2015 | 14:38האם הפנרגן שרשם לי רק פנרגן יכולה להיותתחליף לssri? הוא לא הסכים לרשום משהו אחר חוץ מפנרגןפתח בחלון חדש-
אני לא יודע
ר.צ. 25/09/2015 | 16:02אני רק יכול להניח, שלאור הניסיון הטיפולי שלו אתך, הרופא הסיק שזהו הטיפול שכדאי לנסות כעת. אחרי הכל, רפואה זה לא מדע מדויק ויתכן שהכיוון החדש יעזור לך. אם תרשמי פה לרופאה את גילך והניסיון התרופתי שלך, אולי היא תוכל לחוות דעתה. -
פנרגן לרצ ולרופאה
מאיה 25/09/2015 | 16:33בת 43 ניסיון כמעט בכל הssri שלא צלח או לא עמדתי בתופעות הלוואי. סרוקאוול זיפרקסה פרפנאן ועוד שלא זוכרת. רק קלונקס2מג עזר וכעת בגלל שאני נוטלת פנרגן אני לא מרגישה טוב כי הגוף הורגל לקלונקס. הרופא אמר לי לעשות גמילה של שבועיים מהקלונקס. השאלה מתי הגוף והנפש יתרגלו לפנרגן החלש? -
עצה
ר.צ. 25/09/2015 | 17:04הענין של תופעות לוואי מSSRI או SNRI מוכר לי באופן אישי ואכן זה ממש לא מאפשר לטפל בדיכאון. במצב כזה מקובל לשלב תרופה נוגדת דיכאון נוספת מקבוצה אחרת, אשר מבטלת את תופעות הלוואי מהSSRI/SNRI. אני מדבר מניסיון. למשל: אדרונקס או וולבוטרין. ייתכן שהפנרגן יכול להישאר בינתיים, צריך לבדוק. ויש עוד שילובים רבים שאפשר לנסות. -
לרצ
מאיה 25/09/2015 | 17:21בינתיים מתענה ומלאה בחרדות -
לרצ
מאיה 25/09/2015 | 17:22הרופא כנראה העניש אותי כי החלפתי המון כדורים והורגלתי לקלונקס. ויש מחשבות אובדניות -
ייתכן שכדאי להחליף רופא
ר.צ. 25/09/2015 | 19:33בנוסף לזה, אולי כדאי להמתין עם הירידה בקלונקס ולהתחיל קודם טיפול עם שילוב של 2 כדורי נוגדי דיכאון. מאוד קשה לרדת מהקלונקס ללא נוגדי דיכאון למשך מספר חודשים. שבת שלום ובהצלחה -
לרצ
מאיה 25/09/2015 | 19:44הוא לא רוצה שאשתמש בנוגד דיכאון רק בפנרגן ,יכול להיות שאחרי חודש נגיד מגמילה מהקלונקס הפנרגן ישפיע על הגוף? ותודה רבה לך ושבת שלום ,תבורך עם הידע שלך! -
לא יודע
ר.צ. 25/09/2015 | 20:02כדאי להמתין לתשובת הרופאה. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/09/2015 | 18:05למאיה שלום, פנרגן איננו כדור נוגד דיכאון, הוא כדור מרגיע וניתן לעלות בו למינון של 150 מ"ג ליום כטיפול נוגד חרדה. בלי נוגדי דיכאון קשה לי להאמין שתצליחי לעמוד בכך. לאור העובדה שיש לך מחשבות אובדניות, לדעתי אין מנוס אלא לתת לך טיפול בנוגדי דיכאון, בשילוב עם כדור הרגעתי. יש תופעות לוואי, אך ניתן להתגבר עליהן והם פחות גרועים מהדיכאון עצמו. אין דרך אחרת. במידה ותחליטי שאת מוכנה הפעם לנסות באופן רציני לקחת טיפול נוגד דיכאון, אולי כדאי להתייעץ עם רופא נוסף. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
סימבלטה
אור 25/09/2015 | 12:16שלום , אני משתמשת בסימבלטה 30 מג בבוקר כבר 25 יום לטיפול בדיכאון קשה וחרדות ועדיין לא מרגישה שיפור האם אני צריכנ להמתין עוד זמן או להעלות מינון , יכול להיות שהתרופה לא תשפיע עליי בכלל ?פתח בחלון חדש-
תשובה
ר.צ. 25/09/2015 | 13:47ניתן למצוא תשובה בקישור: http://www.infomed.co.il/forum-141/msg-190862/ הרופא שרשם לך את התרופה היה אמור להסביר לך על קצב העליה במינון, אין טעם לרשום כדור פסיכ' בלי הסבר מלא איך משתמשים בתרופה! -
כדי למנוע אי הבנות:
ר.צ. 25/09/2015 | 14:04למרות שנטלת 30 מ"ג הרבה מאוד זמן, זה לא מקצר עבורך את מספר הימים למינונים הבאים. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/09/2015 | 17:56לאור שלום, 30 מ"ג סימבלטה איננו מינון מספיק כטיפול בדיכאון בכלל וקשה בפרט. אני ממליצה בדרך כלל לקחת 30 מ"ג יומיים בבוקר עם אוכל (אם לא רוצים בחילות) ולאחר מכן לעלות ל-60 מ"ג למשך שבוע עם אוכל, ואחרי השבוע להעלות את המינון ל-90 מ"ג. במידה ואחרי 3 שבועות עם 90 מ"ג לא חל שיפור אני ממליצה לעלות ל-120 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד