פורום פסיכיאטריה - עמוד 840
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
דחוף
מוטי 25/09/2015 | 10:01הרופאה שלי נסעה לחופשה קיבלתי ממנה מרשם לאפקסור 75 xr בכדי לעבור אליו מציפרמיל 20 איך אני עושה את המעבר אני לא מצליח לתפוס אותה כרגע נוטל ציפרמיל 20 והחלטנו להחליף לאפקסור האם אפשר ביום אחד פשוט? שחכתי לכתוב את מה שאמרה ליפתח בחלון חדש-
תשובה
ר.צ. 25/09/2015 | 11:26למוטי שלום, יש לי ניסיון בנטילת תרופות. כדור 75 מ"ג אפקסור הוא שווה-ערך ל10 מ"ג ציפרמיל. ביום הראשון תוריד את הציפרמיל ל10 מ"ג, ביום השני תוסיף את האפקסור 75 (כלומר תיטול 10 מ"ג ציפרמיל+75 מ"ג אפקסור). לאחר 5 ימים תוריד לגמרי את הציפרמיל, ויום לאחר מכן תעלה ל150 מ"ג אפקסור. שים לב: לא מומלץ לבצע שינוי של שני כדורים באותו יום. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/09/2015 | 17:52למוטי שלום, המלצתי היא כי תוריד את הציפרמיל ל10 מ"ג ותוסיף את הEfexor XR 75mg באותו יום, תמשיך כך במשך כ5-7 ימים ואז תפסיק את הציפרמיל ותעלה את האפקסור ל150 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
פנרגן לרצ דחוף בבקשה!!!!!!!
מאיה 25/09/2015 | 09:21לאחר ששום כדור לא הצליח או שהרמתי ידיים באמצע רשן לי הרופא פנרגן. וזה מוזר כי לדיכאון וחרדות רושמים ssri. וידוע לי שפנרגן הוא כדור הרגעה כמו וובן ומשפחתו מדוע דווקא פנרגן רשם ומה היעילות שלו כלפיי חרדות ודיכאון?פתח בחלון חדש-
נגד מתח וחרדה
ר.צ. 25/09/2015 | 10:24למאיה שלום מעיון ברשת עולה כי פנרגן הנה תרופה אנטי היסטמינית (נגד אלרגיה), ובנוסף יש לה השפעה מיטיבה על הפחתת מתח וחרדה. כנראה הרופא אבחן רמה גבוהה של מתח וחרדה , אשר מלווים לדיכאון, והתרופה הזו באמת יכולה לסייע לך. התרופה אינה ממשפחת הוואבן, אבל משמשת למטרה דומה. -
תודה רבה רצ
מאיה 25/09/2015 | 11:43נקווה שהוא יעזור. קיבלתי 3 כדורים ליום -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/09/2015 | 17:48למאיה שלום, הוא בהחלט יכול להפחית את החרדה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
פרפנאן
מישהו 24/09/2015 | 18:14קבלתי פרפנאן 4 מ"ג עקב חרדות, ויש לי מס' שאלות 1) האם התרופה הנ"ל במינון זה עושה אותך איטי זומבי ו"מכהה" לך את החושים ומוריד לך את החשק ואת הרגשות כמו שאר האנטי פסיכוטיות? 2) מתי כדאי ליטול את התרופה? בוקר או ערב? 3) האם במינון כזה בכדי להוריד את החרדה צריך להמתין גם כן כמה שבועות עד לתחילת השפעת התרופה? או שזה השפעה מיידית במינון הזה? תודה מראש על המענה :)פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/09/2015 | 17:34למישהו שלום, ככלל אני מסתייגת מטיפול זה לחרדות. בתשובה לשאלותיך: 1. ייתכן. 2. כדאי לקחת בערב. 3. ההשפעה אמורה להיות כמעט מיידית. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
עזרה
אני 24/09/2015 | 13:37שלום וברכה בן 27, נמצא כרגע בצומת דרכים מאובחן כסובל מהפרעת אישיות גבולית ותלותית (קלסטר B ו-C). מטופל תרופתית, למיקטל 100 מ"ג, לוסטרל 50 מ"ג ואיטומין 10 מ"ג. בעבר הייתי בטיפול דינאמי כשנתיים אך ללא הצלחה משמעותית (הטיפול הופסק מצד המטפל), וכרגע אני מטופל במרפאה ציבורית, אך הטיפול הפסיכותרפי עומד להסתיים בעקבות כך שהמטפלת יוצאת לחופשה. חשבתי אולי לחפש מטפל פרטי, אך יש כ"כ הרבה מטפלים ואינני יודע במי לבחור ובאיזו שיטה כדאי. הפסיכיאטר שלי אמר לי ללכת למטפל בשיטה דינאמית עם שילוב של CBT, אך ראיתי שיש גם טיפול לאישיות גבולית שנקרא DBT.. אני די מבולבל ולא יודע במה לבחור. יש גם כ"כ הרבה מטפלים.. שאני לא יודע מי טוב ומי לא, אני אמור לעבור עכשיו מטפל מטפל? אני כרגע גם נמצא לפני שיקום מקצועי בביטוח לאומי ולא יודע אם ללכת על זה כרגע, האם אני בשל מספיק לצעד הזה? האם אני צריך להכיר את עצמי יותר? להבשיל עוד קצת? הבנתי שיש דבר כזה שנקרא אבחון פסיכודיאגנוסטי.. האם זה בעצם אבחון פסיכולוגי? האם כדאי לעבור את האבחון הזה בכדי לדעת לאיזה כיוון מקצועי ללכת או לאיזה סוג טיפול ללכת? או שזה מיותר (כי הבנתי שזה עולה כמה אלפי שקלים)? את האבחנה של האישיות הגבולית והתלותית נתנו לי באשפוז שהייתי לפני כשנה וחצי (לא אובחנה לי מחלה נפשית מאג'ורית, למרות שהפסיכיאטר הנוכחי שלי מתלבט האם אני מתאים ל"סכיזואפקטיב"). כרגע עובד לסירוגין בחצי משרה. אשמח מאוד לתשובות תודה מראש..פתח בחלון חדש-
כימיה עם המטפל חשובה יותר מהשיטה
שמוליק 24/09/2015 | 22:43שלום רב. קודם כל - אני אעביר מסר מעודד; אני עברתי ארבעה אישפוזים ואובחנתי בסכיזו-אפקטיב ויצאתי מזה. אני מאמין שגם אתה יכול, ואני מעודד אותך להמשיך ולהתמודד ולהצליח. הכימיה עם המטפל חשובה יותר מאשר שיטת הטיפול. חוץ מזה, שניתן לעשות ניסוי וטעייה בשיטת הטיפול. לא נראה לי שכדאי ללכת על איבחון פסיכודיאגנוסטי; הדברים יכולים להשתנות באופן דינמי, ואין שום סיבה לתכנן תוכנית סטטית. שיהיה בהצלחה רבה. כל טוב, שמוליק. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/09/2015 | 17:33לאני שלום, אינני יודעת אם אתה אישיות גבולית או לא; או סובל מהפרעה סכיזואפקטיבית או לא. מכל מקום, אין ספק שאתה צריך טיפול תרופתי מחד, ומאידך לטיפול פסיכולוגי אשר יהיה צורך לשנות את סוגו מעת לעת, על פי מצבך, במינון ובזמן שאתה תרגיש שמתאים לך, כמו: טיפול קוגניטיבי-התנהגותי טיפול מסוג Schema CBT ארוך טווח לבעיות אישיות ובעיות בינאישיות. טיפול מסוג Mindfulness Based Cognitive Therapy טיפול מסוג EMDR טיפול פסיכוטרפי אקלקטי אכן צדקת שאמרת שצריך מטפל טוב, במידה ותרצה תשלח הודעה למייל הפרטי שלי ואנסה לייעץ לך לגבי זה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/09/2015 | 17:20ליניב שלום, התרופה איננה מתאימה לך. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
אחרי תאונה פלוס טראומה אחרת קשה קשה
ניסים חדידה 22/09/2015 | 16:16שמי ניסים בן55עברתי תאונת דרכים עבודה על קטנוע 27שנים שליח פירסום אריאלי חברה לתיקשורת שיווקית אגב ביטוח לאומי לא מתיחס פיברומיאלגיה אכזרית וכואבת פי טי אס די פוסט טראומה פיברומיאלגיה אכזרית וכואבת כאבי ראש ליפני נתוחים ושתלים בכפות ידי ואין איני עובד מאז בדיכאון קשה חרדתי ומבוהל ומפוחד בנוסף טראומה קשה קשה מנשוא נחנקתי אוגרפתי נופצתי על זכוכיות הבניין ואני אדם מעולם לעולם ללא רבב נעצרתי אבו כביר 5ימים כמעט נאנסתי התקפי חרדה קשים טראומת םחד ממקומות סגורים מילדות ננעלתי שנים בתרציו עד אותו אירוע שוכח מאבד רוב היום בוכה מטופל פרוטייזין מרוניל ועוד משתגע מכלום לעשות מתחננן לעזרא וטיפול אין כח לזזוז לעשות בעיקר בחרדות ופחדים מיליוני מחשבותחוזרות ונישנות על כל נקודה שעברתי ממש הצילו אנאנ הצילו כתבתי לכל העולם פסיכיאטרים משטרה וגופים שונים ממשלה איך יתכן אתם מציעים כולכם עזרא ואין אחד ממש שחוזר אנא עזרתכם הבהולה מחכה לירון גילת אבארבאנל שאמר אולי יעזור ואהיה בטיפול מייחל ומחכה פצוע נפשית וםפיזית נשויבאושאר4בנות ו6נכדים5בנים ובת בת3שבועות מהממתאנא אנא עזרתכם הבהולה ניסים תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/09/2015 | 17:07לניסים חדידה שלום, אתה צריך להיות במרפאה המתמחה בפוסט טראומה. קשה לי להבין, לא כתבת כמה מרוניל אתה מקבל. אתה צריך גם לקבל או טיפול התנהגותי קוגניטיבי (CBT) ספציפי לפוסט טראומה או טיפול בEMDR שאולי הוא הרצוי אצלך. אינני יודעת איפה אתה גר, כך שקשה לי אפילו להצביע על מרפאה ספציפית. כיום, טיפולים פסיכיאטריים הם באחריות קופות החולים ובאפשרותך לקבל התחייבות לטיפולים מקופת החולים. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
-
נסה לפנות לסהר
שמוליק 22/09/2015 | 11:31שלום יניב. כדאי לפנות לסהר. אל תעשה צעד כזה בפזיזות. מדובר בצעד שהוא אל חזור. http://www.sahar.org.il/ -
אני חודש על וולהוטרין וכדורי הרגעה
יניב 22/09/2015 | 11:47וכלום לא עוזר -
קרוב לוודאי שיש פתרונות
מקפיץ 22/09/2015 | 11:50. -
ניסיתי כבר כמעט הכל
יניב 22/09/2015 | 11:52כלום לא עוזר. הראש חושב הרבה מועקה ועצבות ורייקנות. חודש על וולבוטרין וקלונקס וכלום לא עוזר -
הדיכאון הוא תוצאה של משבר?
נוי 22/09/2015 | 13:39שלום יש משהוא מאד קשה שהכניס אותך לדיכאון, מקרה כלשהוא, סביבה בעייתית שתורמת כנראה למצב, משבר וכו'. כדורים הם עוזרים לסימפטומים אבל בטח לא יפתרו את הבעיה אם בכלל.. הלכת לשיחות? הקשיבו לך לבעיה? -
פוסט טראומה
יניב 22/09/2015 | 13:46פוסט טראומה -
פוסט טראומה
נוי 22/09/2015 | 14:00היי אז יש טיפולים מגוונים לפוסט טראומה. הדיכאון שלך טבעי מאד למצב כזה. כדורים ישתיקו ויטשטשו אם בכלל את הטראומה אבל זה לא טיפול עומק ותרפיה. מצב כזה דורש השקעה מצידך ורצון לצאת מזה ולהיות סבלני כי זה עינין של זמן עד שתחזור לעצמך ואל דאגה אפשר לעזור לך ואסור לך להתיאש ולחשוב שבגלל מה שקרה נגמרו החיים ואין תקווה ועתיד טוב. פסיכיאטר טוב יכול לעזור לך עם טיפול יותר מתאים שיקל, צריך לנסות לפעמים כמה סוגים עד שמוצאים את הטיפול הכי טוב אבל במגביל תברר איזה טיפול ניתן לעשות שיעזור לך לצאת מהטראומה ומניסיון ניתן לצאת מזה. זה עינין של זמן והרבה תמיכה מהסביבה זה הכי חשוב, לא להיות לבד ולהעסיק את עצמך. יהיה טוב ב"ה.... -
פוסט טראומה
יניב 22/09/2015 | 14:08אין לי סביבה תומכת למעט חברה שלי -
ליניב שלום
ר.צ. 23/09/2015 | 11:30ככל הידוע לי, הטיפול בפוסט טראומה דומה לטיפול בדיכאון. בדרך כלל נותנים למטופל תרופה המעלה את הסרוטונין כתרופה עיקרית, כמו לוסטרל, ציפרלקס, פאקסט, ויאפקס ועוד. הוולבוטרין מחזק את התרופה העיקרית אך אינו בא במקומה, ולכן אין זה פלא שאתה לא משתפר עדיין. -
בדקתי עבורך:
ר.צ. 23/09/2015 | 12:09עיינתי במדריך תרופות פסיכ' מקצועי שברשותי: וולבוטרין איננה משמשת לטיפול בפוסט טראומה. התרופות המומלצות הן כפי שרשמתי קודם- ויאפקס, לוסטרל, ציפרלקס, פאקסט. וולבוטרין יחזק תרופות אלו ויקל את נטילתן (הפחתת תופעות לוואי), שזה גם חשוב מאוד, אך לבדו איננו יעיל בפוסט טראומה. -
תודה רבה לכם
יניב 23/09/2015 | 16:52אקבע תור לפסיכיאטר -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/09/2015 | 13:44ליניב שלום, ראשית, אני מצטערת שלקח שבוע עד שאני עונה לך, פשוט החגים משבשים את הכל. להבא מומלץ לא להקפיץ שאלות מאחר ואני עונה מהסוף להתחלה וזה רק מאחר את התשובה שלי. לעצם העניין, אני ממליצה שתפנה למרכז המתמחה בפוסט טראומה. לדוגמא יש כזה בהדסה עין כרם, בתל השומר ובגהה. קרוב לוודאי שיש עוד מרכזים כאלה. מנסיוני, דווקא בפוסט טראומה סימבלטה יכול להיות מאוד יעיל. כמו כן, לא התרשמתי שוולבוטרין כתרופת יחיד יעיל במצבים אלה. חשוב שתקבל טיפול משולב בתרופה יעילה מחד, וטיפולים כמו CBT ספציפי לפוסט טראומה, או EMDR שייתכן והוא טיפול הבחירה. כפי שציינו פה, חשוב שתהיה לך תמיכה וטוב שיש לך חברה תומכת. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
רספרידל והנקה
רבקה 18/09/2015 | 13:13שלום דר קרני היקרה, אני נוטלת סרוקוול בעבר נטלתי גם רספרידל היות שזה גרם לפרולקטין גבוה הפסקתי ועברתי לסרוקוול אני רוצה להגביר את החלב ולאכל טוב ואני יודעת שרספרידל יכול לגרום לזה האם זה יהיה חכם לעבור לרספרידל תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 21/09/2015 | 20:39לרבקה שלום, אני לא מבינה. את מניקה ורוצה יותר חלב? אינני סבורה שזה פיתרון טוב, וכדאי להתייעץ עם המרכז הארצי לייעוץ טרטולוגי במספר- 025082825. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה על תשובתך והמשך השאלה
רבקה 24/09/2015 | 10:07דר' יקרה, תודה על תשובתך כעת התייעצתי עם המרכז הטרטולוגי ונאמר לי שאין הבדל בין הסרוקוול והרספרידל מבחינת ההשפעה על העובר והתינוק. אני רוצה לחדד זה קצת סיפור מורכב, אני נוטלת סרוקוול שזה בכלל לא ההבחנה שלי אלא מה שהרבה כדורים לא התאימו לי .. בכלל הייתי נוטלת רספרידל עד שזה גרם להעלה בפרולקטין , לציין שאני בהריון ומתכוונת להניק אז חשבתי שאולי החליף לרספרידל , האם זה נשמע לך טוב? -
שאלות לרבקה
אוסנת 25/09/2015 | 16:30אם את יכולה לענות על השאלות אשמח. האם בזמן הריון נטלת סרקוול? יש לו תופעות לוואי? והאם קבלת יעוץ טרטולוגי לפני שנכנסת להריון? אמרו לי ביעוץ טרטולוגי שאין מספיק נסיון עם כדורים דור 2, והפסיכיאטר שטיפל בי בעבר אמר לי שהלידול (שזהו כדור דור ראשון עם תופעות לוואי) יכול להתאים. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/09/2015 | 13:18לרבקה שלום, רספרידל על פי רוב גורם לעלייה משמעותית בפרולקטין. סך הכל הרעיון נראה הגיוני אך אין לי נסיון בכך בהנקה. אני חושבת שהחלטה צריכה להיות לפי הכדור שהכי עוזר לך. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/09/2015 | 13:20לאוסנת שלום, סרקוול גורם מחד לרגיעה אך מאידך מאוד פותח את התיאבון וגורם לעלייה במשקל. הלידול הוא כדור טוב, אך באמת עם הרבה תופעות לוואי. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
קיבלתי למיקטל
אני 11/09/2015 | 05:53הרופאה המליצה להתחיל עם חצי של 25 אבל אין קו חציה בלמודקס(גנריקה של למיקטל) אז אין בעיה שאני לוקח 25 במקום 12 וחצי נכון?פתח בחלון חדש-
לאני
עדי 12/09/2015 | 04:53מינון התחלתי של למיקטל הוא 25 מ״ג למשך שבוע (למרות שיש רופאים שמעדיפים לחכות 10 ימים או שבועיים) לא שמעתי על אף מקרה שמתחילים עם חצי מזה, פרט לאנשים שלוקחים תרופות נוספות שגורמות לעלייה בריכוז של למיקטל בדם, כמו חומצה ולפרואית לדוגמה. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/09/2015 | 20:14לאני שלום, יש אכן המלצה כזו במדיק אך אני מתחילה עם 25 מ"ג למשך שבוע ועולה בשבוע השני ל50 מ"ג ובשבוע השלישי ל75 מ"ג ובדרך כלל אם מדובר בחולה מאני דיפרסיבי מחכה כשבועיים שלושה לראות אם חלה הטבה. אם לא, אני עולה ל100 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין -
נתנו לי למיקטל
אני 23/09/2015 | 09:38לאיזון מצב רוח בהתחלה הוצא דפלפט שהוא גם מרגיע אך משמין מאוד לכן שללתי ישר אני מרגיש התגברות בחרדה הרגשה לא טובה הרגשה רעה חדה כזו האם זה בגלל הלמיקטל? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/09/2015 | 13:13לאני שלום, אינני יכולה לדעת מה הסיבה לכך מבלי לבדוק אותך. ייתכן והסיבה נעוצה בלמיקטל. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
שאלה חוזרת על ריטלין
שואלת 10/08/2015 | 14:31שלום דר' קרני, קודם כל אני מודה לך על התגובות. הפסקתי לקחת ריטלין כבר כמה ימים.... האמת שאני מרגישה יותר טוב ללא. הריטלין גורם לי להרגיש כמו רובוט בחלק מהיום וגורם לי לתנודות במצב הרוח. מה שכן אני מנסה להבין למה כשאני חוזרת מהעבודה או מכל מקום הבייתה, אני לא יכולה לשבת לנוח. כל הזמן אני בתנועה. אם אני יושבת או שוכבת רגע לנוח, יש לי המון מחשבות. מה יכולה להיות הסיבה? האם האוסידי לא נותן לי לשבת או הפרעת קשב שאני סובלת מימנה?! זכור לי לציינת שיש מקרים שאוסידי נגרם מהפרעת קשב.... אני מנסה להבין, מה יש לי?! האם האוסידי גורם להפרעת קשב או ההיפך??? איך אדע? יש לי פסיכיאטר פרטי, אבל הוא לא מתעמק בשאלות. והוא אבחן אותי בכלל במאניה דיפרסיה, שאני בספק רב שזה נכון. כמו שאני מכירה את עצמי - אין לי מאניה דיפרסיה. אבחנתי את עצמי לבד אני סובלת מאוסידי וכנראה גם מהפרעת קשב. אם היה לי די כסף הייתי פונה לרופא אחר בכדי שיעזור לי להבין. דר' נכבדה דעתך מתבקשת מאוד. תודה מראש, והמשך יום נפלא.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 12/08/2015 | 18:27לשואלת שלום, ראשית הייתי ממליצה שתנסי ויואנס. ייתכן שהוא פחות יגרום לך להרגשות הלא טובות. סביר להניח שהאי שקט הוא הקומבינציה של הפרעת הקשב ושל ה-OCD. לגבי מה קדם למה, זה השאלה של הביצה והתרנגלות. לדעתי אין כל חשיבות למה קדם למה וצריך לטפל בשתי ההפרעות ביחד. בברכה, דר' קרני רובין -
חזרתי לקחת ריטלין בלית ברירה
שואלת 13/08/2015 | 15:15שלום שוב דר', היום קמתי בלי מוטיבציה ללכת לעבודה, אז הייתי חייבת לקחת ריטלין. הבעייה שהייתי נחמדה לכל העובדים מלאה בחיוכים וצורך לדבר. שוב פעם אחרי שחזרתי לא הייתה לי מנוחה. ואני מרגישה שהתנהגתי כמו איזו אישה שלוקה בנפשה. כל פעם כשאני רואה את האישה ההיא, אני מתמלאת בחרדה לא להיות כמוה. והנה היום התנהגתי כמוה, דיברתי כמעט עם כל אחד שראיתי כמו שהיא נוהגת. מה זו ההפרעה הזו??? דר' אני מפחדת להשתגע. בבקשה תעזרי לי. זה כבר לא אוסידי...נראה לי שזו הפרעה אחרת?! -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/08/2015 | 13:35לשואלת שלום, ראשית, אין סיכוי שתשתגעי. העובדה שאת חוששת להשתגע היא ערובה לכך. חולה פסיכוטי אינו חושש מהשיגעון. נראה לי כי ריטלין אינו מטיב איתך ולכן אני שבה וממליצה שתנסי את הויוואנס. בברכה, דר' קרני רובין -
ויואנס עולה 1200 שקל
אני 18/08/2015 | 14:52או משו באיזור הזה של המחירים לרוב האנשים לא יכולים להרשות לעצמם -
כמה הוא עולה לחברי כללית מושלם?
שואלת 21/08/2015 | 19:26תודה ושבת שלום! -
עלות ויואנס
שני 22/08/2015 | 11:45היי, אני גם סבלתי מתופעות לוואי של הריטלין היום אני לוקחת ויואנס 50 מג ליום והוא מעולה ללא שום תופעות! הוא עולה לי בכללית מושלם 590 ש"ח בערך, הבנתי שבמאוחדת ובלאומית הוא כבר בסל ועולה 300 ש"ח. -
הבנתי. תודה.
שואלת 22/08/2015 | 18:01:-) -
לדר' קרני רובין
שואלת 23/08/2015 | 11:47שלום רב, שמעתי שיש תרופה בשם ברינטליקס שמתאימה להפרעת קשב וריכוז וגם לדיכאון. תוכלי לומר לי האם היא אכן מתאימה לתופעות האלה? תודה מראש, ויום נפלא! -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 23/08/2015 | 14:00לאני שלום, ראשית, ויואנס עולה בסביבות ה600-700 ש"ח. שנית, קופות חולים לאומית, מכבי וכללית מאשרות אותה בחצי העלות או פחות. דבר שלישי, אם הייתם מתלוננים על כך שהתרופה אינה בסל לנציבות הקבילות במשרד הבריאות ל-kvilot@MOH.health.gov.il הייתם מקדמים את הכנסתה לסל. בברכה, דר' קרני רובין -
קופת החולים לא שמעו על התרופה
שואלת 24/08/2015 | 17:56תודה רבה על התגובה. שאלתי את הרוקחת בקופת חולים כללית טל התרופה והיא אמרה שהיא לא מכירה את התרופה. מוזר. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/08/2015 | 16:51לשואלת שלום, אינני יודעת מי הרוקחת אבל היא ודאי איננה רוקחת שמתעדכנת. כפי שכתבתי לך, ויוואנס היא תרופה שניתנת בהנחה של 50% בלאומית מכבי וכללית (בכללית לאחר כישלון עם 2 צורות של ריטלין). הויוואנס היא מלח של אמפתמין אשר הופך לתרופה פעילה בתוך הדם. האפקט של תרופה זו הרבה יותר רך מאשר של הריטלין. בברכה, דר' קרני רובין -
כתבנו להם
חייב עזרה 23/09/2015 | 12:51שלום! בהמשך להודעתך כתבתי לנציבות הקבילות על חוסר האונים מול היעדר התרופות בסל. הזכרתי את הויואנס ואת האדראל. גם אחי כתב להם עליו ועל בנו (אגב, קראתי ש ADHD היא אחת מההפרעות הגנטיות שיש!). אני קורא לעוד קוראים פה לכתוב להם. תמיד, בסוג כזה של מחאה, יש תחושה שאין לזה כל משמעות אבל אי אפשר לא לעשות כלום! תודה על ההצעה! עם יש עוד משהו לעשות - בבקשה עדכני. תודה! -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 30/09/2015 | 13:09לחייב עזרה שלום, אתה צודק. ככל שיפנו יותר בנושא לנציבות הקבילות (אולי עם העתק לשר הבריאות הרב יעקב ליצמן), יש יותר סיכוי שהתרופות הללו יכנסו לסל. מחאה כזאת במיוחד לגבי ילדים עשויה לבסוף להזיז דבר מה. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד