פורום פסיכיאטריה - עמוד 847
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
חרדות
אני 08/09/2015 | 15:22שלום רב.אני חודש לאחר לידה ובעברי לקחתי פלוטין 20 מג עקב חרדות.כיום החרדות חזרו ולכן אני לוקחת שוב פלוטין 20 מג ומכיוון שהפלוטין בהתחלה מעלה לי את רמת החרדה הרופאה נתנה לי קלונקס 1 מג אבל אני משתדלת לקחת חצי מג ליום.רציתי לשאול מתי הפלוטין יתחיל להשפיע כך שלא אצטרך את הקלונקס?אני מפחדת שהקלונקס יפסיק להשפיע ואצטרך לעלות מינוו לפני שהפלוטין יעבוד.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/09/2015 | 21:30לאני שלום, התקפי חרדה מגיבים לSSRI'S ולפלוטין בכללם, בתוך 6 שבועות. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
תרופות מנפחות
אני 08/09/2015 | 15:51שמתי לב מהסרקוול לא השמנתי הרבה כל כך אבל האחוז שומן שלי עלה בהרבה יותר ביחס למשקל שהעליתי דבר כזה מוכר עם תרופות מנפחות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/09/2015 | 21:28לאני שלום, אחוז השומן עולה כאשר אוכלים יותר פחמימות ופחות חלבונים. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
טופמקס
אני 08/09/2015 | 19:02האם הוא יכול לגרום לגלאוקמה ולפגיעה בלתי הפיכה בראייה לטווח קצר?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/09/2015 | 21:23לאני שלום, במקרים מאוד נדירים תיתכן גלקומה ומיופייה זמניים, שהם הפיכים. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
דחוף - לא בטוחה אם לקחתי קלונקס
זהבית 08/09/2015 | 20:27האם לקחת עכשיו, ולהסתכן בכך שזה יהיה השני שלי היום, או לחכות ולקחת מחר? נטלתי בשעות האחרונות גם מירו, פבוקסיל ואופטלגין. עזרה בבקשה.פתח בחלון חדש-
רק לא להילחץ
שמוליק 09/09/2015 | 10:47שלום זהבית. אינני רופא, אני רק סטונדט לפסיכולוגיה בתחילת הדרך. לפחות לפי מה שלדמתי על תרופות, לקחו בחשבון במהלך המחקר על התרופות שמטופלים עלולים להתבלבל ולקחת מנה כפולה, ומסיבה זו לפני שמאשרים שימוש בתרופה מוודאים שהיא מספיק בטוחה ושלקיחה בטעות של מנה כפולה לא תגרום לנזק. סביר להניח שאם תקחי עכשיו את התרופה - גם אם באמת מדובר במנה כפולה - לא ייגרם נזק. מאידך, זכור לי שישנם הנחיות ברורות שבמקרים מסויימים כאשר מנה נשכחה - מה שנכון לעשות זה לדלג על התרופה. בור לי שד"ר רובין הייתה יכולה לתת הוראה מדוייקת יותר מה נכון יותר לעשות, רק שהיא כרגע בחופשה. מה שנראה לי בטוח לגמרי, זה שלא כדאי להיכנס ללחץ בגלל זה; הלחץ יכול להזיק הרבה יותר מאשר הצעד הפחות נכון. כל טוב, שמוליק. -
אופס...
שמוליק 09/09/2015 | 10:50לא שמתי לב שד"ר רובין חזרה מהחופשה. מתנצל. -
היי שמוליק
זהבית 09/09/2015 | 11:31אני יודעת שאין זה מסוכן ליטול שני כדורי קלונקס ביום, (אגב זאת הייתה ההנחיה המקורית שקיבלתי מהרופא שלי), לא לזאת התכוונתי. התכוונתי לכך שאם אטול שניים בטעות, להבא הגוף שלי ירצה שניים ולא יסתפק באחד בשביל האפקט המרגיע. לעומת זאת, לא רציתי לסבול תסמיני גמילה במידה שאטול קלונקס אחרי 48 שעות במקום אחרי 24 שעות. מכל מקום, בסוף נטלתי אותו אתמול. הרגל שלי קפצה ללא מנוח והרגשתי רע ביותר אתמול, בין אם זה היה קשור לשכיחת הקלונקס ובין אם למזג האוויר הזוועתי. המשך שבוע טוב, זהבית. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/09/2015 | 21:09לזהבית שלום, אין ללקיחה חד פעמית של מנה כפולה של קלונקס משמעות. קרוב לוודאי שהמצב שלך היה כמו המצב של כולנו במזג אוויר מזעזע שכזה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
האם מישהו היה מאושפז בצפת?
לחברי הפורום 04/09/2015 | 17:02אם כן, תעזרו לי להחליט אם להתאשפז שם מרצון. תספרו לי איך זה היה. כמובן בעילום שם. תודה.פתח בחלון חדש-
בדרך כלל
אני 05/09/2015 | 17:45האשפוז בבתי חולים לא ממשלתיים(כמו אברבנל שר מנשה) זאת אומרת שיש בהם רק מחלקה אשפוזית פסיכיאטרית הם בסדר לכמו רמבם צפת ובית חולים העמק אני שמעתי שבסדר שם גם רמבם ועפולה סבבה תלך לאן שיותר קרוב לך לבית -
לאני
לחברי הפורום 05/09/2015 | 21:14תודה. האם היית מאושפז אי פעם? לא אשאל איפה, רק איך זה היה אם תוכל לפרט. האם הם כופים עליך את התרופות או שאתה יכול לסרב לתרופה מסוימת? האם הם יכולים להעביר אותך למחלקה סגורה ממחלקה פתוחה מרצון? ומה עושים שם כל היום? אם אתה רעב האם יש לך גישה לחדר אוכל? ואיך בכללי החוויה? תודה -
הייתי מאושפז
אני 06/09/2015 | 14:04במחלקה פסיכיאטרית של בית חולים רגיל ולא כופים עליך אבל רצוי שתשתף פעולה עם הטיפול שמעתי ממטופלים דברים על שער מנשה ועל בית חולים פסיכיאטרים רוב היום לא עושים כלום מנסים להעביר את הזמן איכשו ויכולים להעביר אותך למחלקה סגורה בבית חולים פסיכיאטרי בדרך כלל אם אתה אובדני או שחושבים שאתה מתאים לשם יותר בדרך כלל בבתי חולים פסיכיאטרים יש מקרים קשים יותר ובבתי חולים רגילים מקרים יותר קלים -
שמעתי על שער מנשה
אני 06/09/2015 | 14:53ובתי חולים פסיכיאטרים אחרים דברים לא טובים מאנשים אבל אולי כי יש שם מקרים קשים יותר ואומרים שהיחס פחות טוב אבל אי אפשר לדעת אם זה אכן כך באופן כללי אם אתה לא רוצה להיות מאושפז עם חולים ממש קשים לך לצפת או להעמק בעפולה או לרמבם -
לאני
לחברי הפורום 06/09/2015 | 16:07תודה. האם יכולים להכריח אותך להתקלח? או להשתתף בריפוי בעיסוק? האם יש גישה למחשב? ולאוכל? -
אשפוז זו עסקת חבילה- אתה מדבר על אשפוז יום או
לילי 06/09/2015 | 20:44אשפוז פנסיון מלא (B&B)? לא שהייתי שם אבל ההבדל ביניהם הוא אסטרונומי הן מבחינת דרכי הטיפול והן מבחינת רמת האוטונמיה והחופש האישי שניתן למטופל. ככל שהאשפוז פתוח יותר- כך מערכת הכפיה הולכת ומתרחקת ויש למטופל יותר זכויות ואפשרות לבחור ולהחליט. כמובן שביחס הפוך - ככל שהאשפוז סגור יותר יש לך פחות סיי בענין. מתוך כתיבתך אני מבינה שיש חששות- ואם יש ספק אז אין ספק. מדוע להכנס למשהו שמראש הוא כפוי ודוחק יותר אם יש לך אפשרות לקבל את אותה עסקה שמוצעת באופן ידידותי יותר למשתמש? אשפוז מלא- הוא חוויה לא נעימה ואף טראומטית בדומה לחוויות של אנשים שבילו לילה בתא מעצר. אשפוז מלא איננו יכול להלחיף טיפול והוא ניתן רק מתוך חוסר ברירה כשמדובר בחשש לאובדנות או לפגיעה בסביבה. כאן הטיפול הוא שמירה על החיים ואיזון תרופתי. אבל אם אתה לא עונה על הקריטריונים האלה- למה להכניס ראש בריא למיטה חולה תרתי משמע...? מעבר לכך אתה עלול להתקל בטיפוסים בעייתים שבעייתם מוחרפת שבעתיים במקום שיש עוד עשרות טיפוסים בעייתיים. אתה עלול להיות נתון למתקפות של חוסים אחרים ולספוג יחס מזלזל ונעדר חמלה מהצוות. כי גם הצוות שחוק במשך שנים על גבי שנים מאותם טיפוסים בעייתיים, ובעצמו בא לתחום של הטיפול עם בעיות משל עצמו. אם אין לך מספיק מנגנוני הגנה חזקים ואתה טיפוס שברירי- אשפוז מלא עלול רק להחריף את המצב. אבל שוב- תלוי במקרה- ולפעמים הצלת חיים (כלומר הצבת שמירת בית- סוהר על המטופל) היא יעד שכבודו מונח במקומו. -
לפני שאתה מכניס ראש בריא למיטה חולה...
הלל 07/09/2015 | 01:07לשואל שלום, אישפוז פסיכיאטרי זה משהו שקל להיכנס אליו, קשה לצאת ממנו (אגב גם נפשית). מחלקה פתוחה זה לא גן עדן, וזה לא סיפור למצוא את עצמך מועבר משם תוך יממה למח' סגורה (מספיק שתסרב לקחת "תרופה" מסויימת ומנהל המחלקה יחליט שאתה "מסוכן" בלי זה למשל). זה שאתה מגיע למוסד כזה מרצון לא אומר שאתה לא תגמור שם במח' סגורה, כלוא למשך כמה חודשים טובים. לדעתי, ומניסיוני, עדיף בכל מצב ובכל מחיר לחפש טיפול בחוץ ולא במתקנים מסוכנים כאלו. חבל שתגיע לשם עם רצון טוב ונאיביות ותלמד על בשרך את מה שרשמתי לך (ורשמו לך אחרים כאן). מלבד זה, אתה מוזמן לחפש קבוצת "מטופלים ומטופלות שוברים שתיקה" בפייסבוק ולקרוא שם בעצמך עדויות של חבר'ה כמוך (כולל כאלו שהגיעו בהסכמה). תהיה בריא ותשמור על עצמך. -
תלוי
אני 07/09/2015 | 11:46אל תתני לאנשים פה סתם להפחיד אותך זה טוב למי שצריך פסיכיאטר צמוד במהלך הטיפול מי שבמצב נפשי רע מאוד ויש גם קצת חברה בדרך כלל אישפוז הוא חודש- 3 חודשים במקרים קשים יותר ובחלק המקומות יש מחשבים ויש טלויזיה גם -
מצטרפת לקול של הלל שהקדים אותי- לפני שתחליט החלטה מכרעת
לילי 07/09/2015 | 17:18חשוב מאוד לקרוא ולשמוע על נסיונם של אחרים. בניגוד לעידנים אחרים בהם לאנשים לא היתה פלטפורמה להצעי את נסיונם והכל עבר מפה לאוזן- כיום יש לך אפשרות להיות חשוף לאלפי חוויות של אנשים שמדווחים על חוויתם. בסה"כ ככל שאתה שומע יותר ויותר חוייות אתה חשוף לממוצע ולהסתברות של מה שעתיד להתרחש. ברור שכל מקרה לגופו- אבל האוירה הכללית היא משהו שיכול לתת לך איזשהו מושג לגבי מה תעבור שם וכמה זה יתאים לאישיות המסוימת שלך. בקיצור תשתמש ביתרון הזה שלמידע קודם כדי לא ללכת כצאן לטבח. עבור הרבה אנשים החוויה היתה מצילה ועבור הרבה אחרים טראומטית. איפה בדיוק האמת נמצאת...? איפשהו במפגש בין הנתונים האוביקטיבים לסוביקטיביות שלך כאדם. -
לא רואה משהו רע בלהתאשפז
אני 07/09/2015 | 19:21תלוי במצב שלך -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/09/2015 | 22:59לשואל את חברי הפורום שלום, ככלל, כמי שעבד בבתי חולים פסיכיאטרים ובמחלקות סגורות, אני נגד אשפוז אלא אם יש הכרח בכך וזאת מאחר ואישפוז אינו תוכנית כבקשתך. זו גם יכולה להיות חוויה טראומטית. במקרים בהם נשקפת סכנת חיים, ואים מסגרת תומכת אז אין ברירה. במקרים בהם יש מסגרת תומכת שיכולה לתמוך באדם, אני עושה הכל שלא לאשפז. מאחר ולא ברור לי למה אתה מתלבט בנושא אינני יכולה לייעץ לך מעבר לכך. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין -
תודה רבה לכולם
לחברי הפורום 08/09/2015 | 10:46החלטתי שלא להתאשפז. אני מודה לכם מקרב לב. -
התאשפזות יכולה לזרז
אביב 08/09/2015 | 15:53קבלת קצבה מביטוח לאומי -
אני חושבת שבחרת נכון
לילי 08/09/2015 | 17:54תזכור תמיד- אשפוז מלא (ולא יום ששונה לגמרי ממנו) איננו ולעולם לא יהיה בית הבראה קסום- בטח לא בתנאים שמוקצבים במדינה לבריאות הנפש. אשפוז הוא המקבילה לבית- סוהר ויש שיעידו שאפילו גרוע יותר. שוב כמובן בלי להתייחס למקרי מצבי חירום אקוטים. יש המון דרכים "לאשפז" את עצמך בתוך חיים נורמטיבים כמו מסגרת של עבודה מאוד אינטנסיבית, ספורט קבוע ויומיומי, תכנית של קריאה של ספרים, ראיה של סרטים וכו'- דברים שאתה אוהב ונכנסים למערכת אישית קבועה. כמובן שקבלה של טיפול פעם- פעמים בשבוע או אם אתה מרגיש רע מאוד ולא מתפקד- אז אשפוז יום. לנסות בכוח לייצר מפגש חברתי דרך חוגים או מועדונים ולנסות עד כמה שאפשר להתחבר לחיים. הבעיה היא שמהרגע שאתה נכנס למקום כזה אתה מפתח זהות חדשה של אדם חולה, הן בזכות הסטיגמה שאחרים מדביקים לך והן דרך התבוננות במצבי חולי קשים שגורמים לך להכליל את עצמך ביניהם. לא שזה בלתי אפשרי להתגבר על כך - אלא שזה הופך את ההתמודדות שלך ליותר קשה. אדם שמדביק לעצמו סטיגמה של אדם חולה יהיה לו יותר קשה לפתח חיים עצמאיים והתקדמות בעתיד. מעבר לזה שיש סיכון מסוים להיות רשום בפנקס השחור של משרד הבריאות ואולי בלי להיות מודע אפילו לאבד תפקידים ומשרות שונות בשל דרך הסתכלות צרה ומלאה בדעות קדומות של הארגונים והמערכות השונות. אבל שוב במקרה של הצלת חיים- אין שום ספק- כי החיים קודמים לכל. בהצלחה! -
לא מתאשפזים כדי לקבל ביטוח לאומי
אוסנת 08/09/2015 | 18:19ביטוח לאומי נועד לאנשים שאין להם יכולת לתפקד. התפקיד של בית חולים הוא לרפא, תפקיד שבתי החולים הפסיכיאטרים לא מבצעים, אלא להיפך הם רק עושים את המצב יותר גרוע. ברגע שבן אדם משתחרר ורוצה קיצבה הוא צריך להוכיח לביטוח לאומי שהוא לא יכול לתפקד. ביטוח לאומי לא נותן לכל מי שיוצא מאישפוז קיצבה, אלא אם כן יש חוסר תפקוד, ולא תמיד נותן 100%. בתקווה שאף אחד לא יצטרך...ביטוח לאומי מיועד לחולים. -
אביב, אני מקווה שאתה ציני, ולא נאיבי עד כדי כך...
הלל 09/09/2015 | 01:33נכון שתכל'ס מגיע פיצוי למי שנכלא במוסד פסיכיאטרי ועבר מה שעבר, אבל מילא אם היה מדובר בסכום שמשתווה לשכר מינימום...ולא לשכוח את חוק לרון. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/09/2015 | 21:05ל"חברי הפורום" שלום, טוב עשית. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
דפלפט
אני 04/09/2015 | 12:13רוצים לתת לי בנוסף לאנפרניל דפלפט לחיזוק ולהרגעה הבנתי שהוא משמין לכן אני חושש לקחת אותו אפשר להוסיף למיקטל במקום? יש לציין שאין לי מאניה ולא היפומניהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/09/2015 | 22:52לאני שלום, למיקטל הוא ההפך ממרגיע. אינני חושבת שזו תוספת חכמה. אם כבר הייתי מוסיפה טופמקס. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין -
טופמקס לא משמין
אני 08/09/2015 | 14:09אבל הבנתי שהוא יכול לגרום נזק בלתי הפיך לראייה זה נכון? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/09/2015 | 21:04לאני שלום, למיטב ידיעתי אין נזק בלתי הפיך לראייה. ייתכן טשטוש ראייה אשר מקורו או במיגרנה שבגינה מקבלים טופמקס, או כתוצאה מהטופמקס. במקרה של אי וודאות יש להפסיק את התרופה ולראות האם טשטוש הראייה חולף לאחר הפסקת התרופה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
למיקטל
זיוה 31/08/2015 | 06:59שלום דר ביתי בת 31 סובלת מזכיזופרנה פרנואידית וקשה לייצב אותה. כעת במסגרת שינויים הומלץ על שילוב של סרדולקט שהיא לא קיבלה אף פעם . עם דפלפט. אנו שוקלים לעבור להדרגה קודם לסרדולקט בשילוב של למיקטל שהיא כבר מקבלת. דעה אחת אומרת שלמיקטל לא יעיל במקרה של סכיזופרניה . עד כמה זה נכון. אני חוששת מדפלפט כי יש דעה שהוא גורם להשמנה רבה יותר והיא גם כך שמנה עם סוכר 120.אם נוותר על הדפלפט תהייה השפעה גם על האיזון הנפשי?פתח בחלון חדש-
תשובה מנסיון אישי
שמוליק 31/08/2015 | 21:55שלום זיוה. אינני רופא. הטיפול התרופתי הבסיסי בסכיזופרניה הוא תרופות אנטי-פסיכוטיות (סרדולקט היא תרופה כזו). הרבה פעמים ישנו דיכאון אחרי התקף פסיכוטי, שלא ברור האם זו גזירה משמיים של דיכאון פוסט-פסיכוטי שתמיד קורה אחרי התקף פסיכוטי, או שמדובר בדיכאון הנובע מהמצב הפיסיולוגי שבא לידי ביטוי בקשיים תיפקודיים. בדרך כלל, לא מקובל לטפל בדיכאון במקרים כאלה בתרופות אנטי-דיכאוניות כי תרופות כאלו עלולות לגרום למצבים פסיכוטיים, ויותר מקובל להשתמש במייצבי מצב רוח (למיקטל ודפלפט הן תרופות כאלו), יכול להיות שמייצבי מצב רוח הם גם ניתנים כחיזוק לתרופות האנטי-פסיכטויות; אינני סגור על הנקודה הזו. לגבי ההשמנה, רוב הסיכויים שדווקא הסרדולקט היא התרופה שגורמת להשמנה; השמנה היא תופעת לוואי שכיחה של תרופות אנטי-פסיכוטיות, בעוד שהיא פחות שכיחה במייצבי מצב רוח. ככלל, מומלץ לשלב טיפולים פסיכולוגיים. טיפולים כאלה יכולים לשפר את המצב הקליני ואולי לא יהיה צורך בסיוע של תרופה מייצבת מצב רוח, ואולי אפילו להגיע למצב שבו לא יהיה צורך כלל בטיפול תרופתי (כמובן רק על פי המלצת הרופא המטפל). אצלי זה עבד; אע"פ שהיו לי ארבעה אישפוזים וחוץ מהאחרון כולם היו במצב פסיכוטי חריף - הטיפולים הפסיכולוגיים פעלו עליי טוב, עד שהיה אפשר להפסיק את הטיפול התרופתי. כל טוב, שמוליק. -
חבל שהיא לא פנתה בעצמה לפורום
אוסנת 04/09/2015 | 08:22אני אענה בכל זאת, אפשר לבקש מפסיכיאטר כדור לא משמין ולא מעלה תאבון (לדוגמא אריפליי, סוליאן במינון נמוך ועוד כאלה שאני לא מכירה), ואז הסיכוי להשמנה פוחת. יעילות הכדור קשורה גם במצב הפסיכולוגי שלה. כדור זה לא קסם שמאזן את המח של הבן אדם, חשוב שהיא תיקח אותו מרצונה, שהיא תהיה שלמה איתו, ושתהיה לה סביבה נורמלית לגור בה. אחרת האיזון לא יגיע. -
טרגטול ודפלפט משמינים
אני 04/09/2015 | 13:13על מה אתה מדבר שמוליק? -
כתבתי שזו אולי תופעת לוואי פחות שכיחה
שמוליק 04/09/2015 | 15:08ותודה על ההערה. -
שכיחה מאוד
אני 04/09/2015 | 16:01בדפלפט וגם בטגרטול למיקטל לא משמין -
אם תופעת ההשמנה תפסה אותך
אני 04/09/2015 | 16:02יהיה קשה מאוד לשמור על משקל תקין כי הכדור משבש את המטבוליזם בגוף ומעלה תאבון ביחד גורם להצטברות של שומן גם אם תשמרי על דיאטה והדרך היחידה לחזור מהר למצב שהתחלת היא להפסיק את את הרופה ולהתחיל דיאטה -
במקרה שלי אין בעיה עם תאבון
אני 04/09/2015 | 16:04כי יש לי חילוף חומרים מהיר זו הגנטיקה ואני לא משמין גם אם אני אוכל הרבה אבל לפעמים הכדור משבש את החילוף חומרים וגורם להשמנה לא משנה אם יש לך נטיה להשמנה או לא -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/09/2015 | 20:58לזיוה שלום, סרדולקט (סרטינדול) הינה תרופה אנטי פסיכוטית מהדור החדש בה נעשה שימוש לטיפול בסכיזופרניה, כמו אולאנזאפין וקוואטיאפין. היא אינה מתאימה לטיפול במצב של התקף פסיכוטי אקוטי. התרופה פועלת דרך הפעלת רצפטורים לדופאמין וסרוטונין במוח, וכך היא מסייעת בשיפור של התפקוד הקוגניטיבי. בהשוואה לתרופות נוגדות הפסיכוזה הטיפוסיות (למשל: פנותיאזינים והאלופרידול), סרטינדול מלווה בפחות תופעות לוואי הפוגעות ביכולת התנועה כגון פארקינסוניזם, אינה פוגעת בערנות ואינה מביאה לעלייה ברמות ההורמון פרולקטין. התרופה עלולה להביא לעלייה מתונה במשקל ולסחרחורות, בעיקר בזמן קימה משכיבה לעמידה. בנוסף, היא עלולה להביא להארכת מקטע QT בECG ולכן ישנו צורך בביצוע ECG באופן סדיר לפני התחלת הטיפול ובמהלכו. (הארכת קטע QT בECG יכולה לגרום להפרעות קצב קשות). למיקטל (למוטרג'ין) הינה תרופה אני אפילפתית עם אפקט אנטי דכאוני בחולים הסובלים מהפרעה מאנית דפרסיבית. אני בספק שיש לה ערך בטיפול בסכיזופרניה פרנואידית. אשר לדפלפט, זו גם כן תרופה אנטי אפילפטית עם אפקט מאזן בהפרעה מאני דפרסיבית ויש הטוענים גם שהיא מורידה את האגרסיה כמו הלגרטול. אולי כדאי להתחיל מסרטינדול לבד ואחר כך לשלב תרופה כמו דפלפט. אשר להשמנה, השמנה זו תכונה גנטית. יש אנשים שמגיבים בהשמנה לתרופה מסויימת ואחרים לא יגיבו כך וזאת אפילו לתרופה כמו הזיפרקסה. בברכת ראש השנה, דר' קרני רובין -
למיקטל המשך
זיוה 07/09/2015 | 21:38תודה דר. לגבי סרדולקט הוא ניתן במקום הלידול כי זה לא עוזר לפרנויה ולא נשארו תרופות כמעט שהיא לא בלעה. אני מחדדת את שאלתי שוב: שילוב סרדולקט עם דפלפט לפי המלצה שקבלתי . השילוב עצמו משמעותי? הדפלפט אמור להחליף את הלמיקטל שנמסר כי הוא לא יעיל בסכיזופרניה אני בכל מקרה חשבתי כמוך לנסות קודם את הסרדולקט עם הלמיקטל אך חשוב לי לדעת על השילוב. כמו כן מה זה הארכת מקטע? וכל כמה זמן צריך לבצע א. ק. ג ? שוב בהערכה רבה ובתודה מראש זיוה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/09/2015 | 23:42לזיוה שלום, כתבתי לך שהארכת המקטע QT בא.ק.ג גורמת להגברה של הנטייה להפרעות קצב. מסיבה זו צריך לעשות מעקב בא.ק.ג. אין לכך חוקים אך בתחילה הייתי עושה א.ק.ג. אחת לשבוע ובהמשך מדללת את המעקב. זה נתון להחלטתו של הרופא המטפל. לגבי הלמיקטל כתבתי חד משמעית שאינני סבורה שזה טיפול הולם לסכיזופרניה פראנוארידית. המלצתי על התחלה עם סרדולקט כתרופה יחידה, ואחר כך הוספה של דפלפט, שאין ספק שהיא עדיפה על הלמיקטל. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין -
למיקטל המשך
זיוה 08/09/2015 | 07:33שלום שוב דר אני פונה אלייך בכדי שיהיה רצף מבחינתך מכיוון שתוכנית השינויים כוללת עוד מס דברים א. קסנזין עקב קול מאוד מאוד גבוה ובלתי נסבל שהחל אחרי שאובחנה לפני מס שנים בטרדיפ דיסקנזיה עקב שימוש בזיפרקסה. לאחר ההפסקה התופעה חלפה ובערך מאז . יש לה קול מאוד גבוה לפיכך זו המלצה חדשה שעומדת בפנינו אשמח לתגובתך. בן היתרהומלץ מתן של טריבמין וויטמין אי600 . אנו לא מתנפלים על השינוי אבל בהחלט נתחיל גם לפי המלצתך ואשמח לתגובתך בנידון. ברכת שנה טובה לך ותודה מראש -
אבל הגנטיקה לא קשורה לתגובה לתרופה
אני 08/09/2015 | 14:17אני בעל גנים מעולים של להיות רזה ואוכל המון ולא משמין השמנתי מסרוקסט למרות שאכלתי אותו דבר ככה שההשמנה קשורה לתגובה של הגוף לתרופה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/09/2015 | 20:18לאני שלום, מה הקשר? דר' רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 16/09/2015 | 20:55לזיווה שלום, אינני מכירה תופעה שעקב העלמות הטרדיב דיסקנזיה מופיע קול מאוד גבוה. ייתכן שטריבמין וויטמין אי יכולים לעזור לה, אך הייתי ממליצה לפנות לרופא אף אוזן גרון בכדי שיאבחן את המקור של התופעה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
-
חרדה בדרך כלל קשורה בדיכאון
ר.צ. 15/09/2015 | 23:49כאשר הדיכאון מטופל, החרדה נעלמת. וולבוטרין טוב בתור טיפול נגד דיכאון (וחרדה, כתוצאה מכך) רק כאשר הוא מתווסף לתרופה המגבירה סרוטונין- מקבוצות SSRI או SNRI . אבל כתרופה יחידה הוא לא עוזר בדיכאון ואף עלול לגרום להגברת החרדה. -
וולבוטרין לרצ
ליטל 16/09/2015 | 00:10לוקחת רק וולבוטרין. ואין לי התקפים חוץ מזה שהוא מעורר וגורם לנדודי שינה -
לליטל
ר.צ. 16/09/2015 | 08:36יתכן שכדאי להוסיף ציפרלקס או לוסטרל להשלמת הטיפול. נראה שאת כרגע רק ב"חצי טיפול".
-
-
חוסר ריכוז ,לוקח לפונקס ועוד שאלות
רוסטה 04/09/2015 | 02:03אני מאובחן סכיזואפקטיב ולוקח 300 מ"ג למניעת סיפטומים של סכיזואפקטיב. שמתי לב לאחרונה (על אף שזה נמשך תקופה ארוכה) שאני פי מיליון יותר מרוכז בשעות הלילה 22 + בהכל - קריאה, צפייה בסרטים. אני לוקח את הלפונקס לפני השינה בזמן לא קבוע. uאחרי חצי שעה היא מרדימה אותי. ביום קשה לי לקרוא ולראות סרטים. אני מרגיש שביום יש לי קצת את הסיפטומים של המחלה ובלילה לא. אני חושב שבלילה אני גם יותר אמפתי. הפסיכיאטר שלי חושב שמכיוון שאני לוקח את התרופה מאוחר אז ההעיפות שהיא גורמת משפיעה עלי למחורת ביום והציע לעשות ניסוי ולקחת את התרופה עד גג עשר בלילה ולראות את ההשפעתה על הריכוז. השאלות שלי היא מה דעתכם על זה? בנוסף אני חושב להוריד את מינון התרופה ואותה בכלל ואני חושש שיהיו לי בעיות בהירדמות כי כרגע התרופה מרדימה אותי, מה אתם מציעים לעשות בשביל שאוכל להרדם? אילו סכנות יש בהורדת מינון והורדת התרופה לחלוטין והאם יכול להגרם נזק מוחי כרוני (שלא ניתן לתיקון) מזה? נ.ב. אני כותב את ההודעה עכשיו ב1:50 (מפני שאני יותר מרוכז בלילה וכי סופש) וביום לא יכולתי לכתוב את ההודעה הזאת (יכולתי אבל היה לוקח לי לפחות שעה ורבע במקופ 20 25 דקות עכשיו והיא הייתה יותר מסורבלת) תודה רבה :) יום טוב :)פתח בחלון חדש-
Up
רוסטה הרוסי 05/09/2015 | 03:13Up -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 07/09/2015 | 22:46לרוסטה שלום, ראשית, חבל שניסית להקפיץ את השאלה כי אני עונה מהסוף להתחלה והקפצות גורמות לעיכוב במתן התשובה. שנית, בהפרעה סכיזואפקטיבית הורדת המינון של הלפונקס יכולה להביא להתפרצות פסיכוטית קשה, אישפוז וכל הכרוך בכך וחבל. אציין רק שכבר ראיתי דברים אלה. לאחר התפרצות שכזו לעיתים מאוד קשה להחזיר למצב המאוזן שהיה קודם. ייתכן ויש אצלך גוון דכאוני הגורם לכך שאינך מסוגל לתפקד ביום כמו בלילה. במקום להפסיק את הלפונקס, הייתי מוסיפה מעט ציפרמיל שעשוי לשפר את התפקוד בבוקר. הלפונקס במקרה זה יגן עליך מפני התפרצות מאנית. בברכת שנה טובה, דר' קרני רובין -
תודה רבה על המענה ושנה טובה
רו 15/09/2015 | 19:39^
-
-
מה עדיף לOCD זיפרקסיה או סרקוואל?
אלון 14/09/2015 | 03:11הציעו לי לבעיית OCD 2 כדורים או זיפרקסיה או סרקוואל מה יותר עוזר?פתח בחלון חדש-
פבוקסיל
לאלון 15/09/2015 | 12:18ל-OCD הכי עוזר פבוקסיל -
אני לא חושב בא לך לקחת זיפרקסה וסרקוול
אני 15/09/2015 | 17:12אלא אם כן בא לך לעלות המון במשקל
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד