פורום פסיכיאטריה - עמוד 853
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
שאלה על וולבוטרין
שירלי 25/08/2015 | 11:01שלום , רציתי לדעת האם ספורט יומי של 40 דקות כשהדופק עולה , בשילוב התרופה וולבוטרין במינון 300 מ"ג זה בסדר ולא מסוכן ? האם שיש לי אירוע אני יכולה לשתות כוס יין או שליש בירה בלי חשש כדי לא להיות שונה ולהנות כמו כולם? ואם אני שותה נס קפה 3 פעמים ביום האם זה לא יוצר אינטרקציה עם התרופה ? תודה רבה.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/08/2015 | 20:13לשירלי שלום, ספורט יומי של 40 דקות המעלה את הדופק זה מצויין וניתן לעשות זאת גם עם וולבוטרין ללא חשש. ניתן לשתות באירוע את הכמויות שציינת. ייתכן שהאלכוהול יורגש יותר. האמריקאים בדרך כלל ממליצים לא לשתות נס קפה. מנסיוני, כל עוד לא מפריזים אין כל בעיה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
התקפי חרדה ופריזמה
נועה בר 24/08/2015 | 23:29שלום, אני בת 25 וסובלת מזה 10 שנים מדכאון וחרדה . מטופלת כרגע ע"י: פרפנאן, טימוניל ופריזמה. במרץ עקב איזשהו מתח בחיי החלו לי מעין התקפי חרדה שהחמירו וכעת אני חווה חרדה ממש כל היום, הרופאה החליטה להעלות לי את הפריזמה מ20 ל30 , אך במקור הפריזמה ניתן לי עקב דכאון כיוון שלא סבלתי מחרדה מהתיכון. האם תרופה שנועדה לעזור לדיכאון יכולה לסייע לי לחרדה ותוך כמה זמן מהעלאת המינון אמורה להיות השפעה? תודה רבהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/08/2015 | 20:09לנועה שלום, כל הקבוצה של SSRI'S שהפריזמה (פרוזק) משתייך אליה היא יעילה כטיפול לדיכאון, התקפי חרדה וחרדה, וOCD. בהחלט צדקה הרופאה שהעלתה את מינון הפריזמה. במידה ועדיין יהיו התקפי חרדה יש מקום להעלות את המינון אפילו ל40 מ"ג. בתקופה הראשונה תיתכן מעט החרפה ולכן כדאי שיהיה לך גם כדור הרגעה דוגמאת הלוריבן, הקסנגיס או הקלונקס. עד שתורגש השפעה יכולים לעבור שבועיים עד ארבעה שבועות. בדרך כלל כדאי להוסיף בשלב בו מרגישים טוב יותר גם טיפול התנהגותי קוגניטיבי. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
אנטיהיסטמינים
חיים 24/08/2015 | 21:33האם אנטיהיסטמינים יעילים לחרדה? לעומת תרופות אחרות לחרדה?פתח בחלון חדש-
הקפצת שאלה
חיים 27/08/2015 | 10:23האם אנטיהיסטמינים יעילים לחרדה? לעומת תרופות אחרות לחרדה? העליתי שוב את השאלה מכיוון שאני ראיתי שהיא נדחקה לעמוד אחר -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 27/08/2015 | 19:54לחיים שלום, ראשית, בכך שהעלת את השאלה שוב גרמת לכך שהתשובה שלי מתאחרת אליך מאחר ואני עונה מהסוף להתחלה. שנית, אנטיהיסטמינים מרדימים אך לא בהכרח מרגיעים ולכן אינם תרופה יעילה לחרדה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 26/08/2015 | 21:36לאתלטיקו מדריד שלום, הוא אינו פוגע. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה רבה דר קרני!
מת לחיות 3 27/08/2015 | 10:32שוב תודה את עושה עבודת קודש ואני מאחל לך המון כסף ובריאות
-
-
אגרסיביות ואגואיזם
דד 21/08/2015 | 06:49בת משפחתי חולת סכיזופרניה מזה שנים. אופייה השתנה להרבה יותר אגרסיבי ואוגואיסטי. האם המחלה משנה את אופי החולה, או שהמחלה מסירה חסמים וגבולות ומגלה האופי האמיתי של החולה ?פתח בחלון חדש-
התכונות הרעות של האדם גורמות לחולי נפשי!
עובדה 21/08/2015 | 15:22אגואיזם אגוצנטריות נרקסיזם התעללות תאווה תועבה זלזול רוע מתישהוא יביאו את האדם למצבים נפשיים קשים הרבה בגלל רגשי אשמה. רגשי אשמה=פחד המוביל לחרדה, דיכאון ועוד.. -
לא מסכימה איתך
שואלת 21/08/2015 | 19:08שלום, הכרתי אנשים טובי לב, מתחשבים, מצפוניים, רגישיים שעזרו לזולת והתגלגלו לבתי חולים פסיכיאטריים לעומת אנשים רשעים, אכזריים, אגואיסטיים ויהירים שחיים טוב ושורדים.... -
בדיוק להפך!
ר.צ. 22/08/2015 | 12:04מצבים נפשיים שאינם זוכים לטיפול רפואי גורמים לחולה להתנהג באופן אנטי-חברתי: אגואיזם, זלזול, רוע ועוד. כאשר יש טיפול רפואי מוצלח, הרבה מהתכונות הרעות נעלמות, גם המטופל מרוויח וגם סביבתו. -
האופי האמיתי
אוסנת 22/08/2015 | 13:32הוא איך שהבן אדם מתנהג ללא התערבות משפחתית או פסיכיאטרית. האגרסיביות לא נובעת מהמחלה. נוצר מצב שבן אדם צריך להגן על עצמו מפני השם הרע שמוציאים לו, ומפני האלימות שמופעלת כלפיו בבית חולים פסיכיאטרי. סביבה שלא מקבלת את האופי של הבן אדם, ומפקירה אותו ל"בית חולים" פסיכיאטרי על מנת ללחוץ עליו לשנות את דעותיו ואופיו הם אלו שגורמים לבן אדם להראות יותר אגרסיבי, שזו התגוננות מוצדקת מפני רצח אופי. -
אוסנת, על מה את מדברת ?
ר.צ. 22/08/2015 | 15:41בתי חולים, רופאים ותרופות עוזרים לבני אדם ולא להפך. ייתכן שאת מספרת על החוויה הפרטית שלך, אבל באופן כללי רוב רובם של החולים מרוצים מהטיפולים הרפואיים שהם מקבלים. לעתים אכן ישנן תופעות לוואי בתחילת הטיפול ולעתים לוקח זמן למצוא את התרופות המתאימות, אבל עם טיפול מקצועי ומעט סבלנות ניתן לשפר את איכות החיים משמעותית. ממה את סובלת? איזה טיפול את מקבלת? -
ל-רצ
שואלת 22/08/2015 | 17:57התגובה שלך הייתה משוב לתגובה שלי?? מה הקשר למה שאמרתי??? מה בדיוק אתה מנסה לומר בזה?! -
סובלת מה"עזרה" של "בתי החולים"
אוסנת 22/08/2015 | 19:39אתה קורא עזרה לקשירה למיטה, להזרקת כדורים בכפייה, לפסיכיאטרית שמאיימת לאשפז אם לא אקח את הזריקה שהיא אמרה, לגרירת אישה מבוגרת שלא רצתה טיפול והזרקת חומרים בכפייה ועוד הרבה מקרים כולל מוות במחלקה? רב האנשים ב"בתי החולים" לא רוצים להיות שם, הם שם באיומים או בגלל שהמשפחה שלהם לא נותנת להם זמן להתארגן על העצמאות שלהם, ואין להם מקום לגור, בגלל חוסר אמצעים וכו'. אני לוקחת טיפול של 200 מ"ג סוליאן לאחר שהמשפחה שלי הוציאה לי שם של חולת נפש סכיזופרנית בכפייה, ואמרו לבן זוג שזו אחריות שלו. יש הבדל בין בן אדם שבא לבקש עזרה מרצון לבין מי שנותנים לו "עזרה" בכפייה. -
התגובה הייתה ל"עובדה"
ר.צ. 22/08/2015 | 21:01. -
אולי היית במצב פסיכוטי?
ר.צ. 22/08/2015 | 21:14האם ייתכן שהיית במצב שבו לא היית מחוברת למציאות ב 100% ? הרי זה חלק מהתופעות של המחלה שלך. האם יכול להיות שרצו בטובתך אבל את התנגדת בגלל מצבך הרפואי? -
אתה מטריד אותי עם ההודעות שלך
אוסנת 22/08/2015 | 22:09אל תגיב בבקשה על ההודעות שלי. -
צריך לשפר את הטיפולים במרכזים הרפואיים
שמוליק 23/08/2015 | 13:06שלום לכולם. נראה לי שישנם צדדים לכאן ולכאן. אכן, הרבה מהמטופלים מקבלים טיפול רפואי טוב ומצבם משתפר. מאידך, ישנם מטופלים שהטיפול התרופתי מזיק להם יותר מאשר מועיל. לתרופות פסיכיאטריות יש תופעות לוואי שהן גם שכיחות וגם קשות הרבה יותר מאשר תרופות בענפים אחרים של הרפואה; במיוחד לתרופות אנטי-פסיכוטיות. לא אחת גם לא אומרים למטופלים את כל האמת על הטיפול התרופתי. לפעמים יגידו למטופלים שמה שיכול להיות גם תופעות לוואי של התרופות זה בהכרח תסמינים שליליים של המחלה. הגורם שנראה לי שחייב לעבור רפורמה מיידית הוא לגבי האמון של הצוות ביכולתם של המטופלים להשתקם. הרבה פעמים, ההתנהגות שלהם משדרת את המסר הבא: "באמת, לא איכפת לנו ממך יותר מדיי. העיקר זה שלא תפגע בחברה הנורמטיבית. קח תרופות, לא איכפת לנו שתסבול מתופעות הלוואי, העיקר שלא תפריע לחברה הנורמטיבית. אמון הוא הבסיס לטיפול והוא עלול להיהרס בגלל הגישה הזו. שמוליק. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 23/08/2015 | 13:53לדד ויתר המתכתבים שלום, הסכיזופרניה היא מחלה אכזרית אשר בה האדם אינו קורא נכון את המציאות. הוא מגיב למציאות פנימית שלו או לקולות או לדלוזיות (מחשבות שווא). הוא אינו מסוגל לתקן את ההפרעה בשיפוט שלו. המחלה בהחלט מסירה חסמים למשל להתנהגות אגרסיבית. ייתכן ומה שנראה לך כאגואיסטי זו תגובה למחשבות שווא או לקולות. המחלה גורמת לחוסר מוטיבציה ולחוסר אמביציה. אינני בטוחה שעניתי לך דד. אולי היה עוזר שהיית מתאר יותר על מה אתה מדבר. לדוגמא: מנהל המחלקה שבה עבדתי שהיה המורה שלי, סיפר שסרב לתת חופשה לאחד מהמתמחים ואז באותו לילה המתמחה טלפןכמעט כל שעה. המורה היה משוכנע שהוא מתנקם בו ובשלוש בלילה שאל אותו למה אתה מטלפן לי כל הזמן והמתמחה ענה "כי אתה כונן שלי". בבוקר המורה ניגש לרשימה של הכוננים ומצא שאכן המתמחה צדק. הוא הסביר לנו שהוא הכיר בטעותו ואילו היה פרנואידי היה חושב שהמתמחה שינה את הרשימה. כששואלים מטופל ממה סבל, אם הוא מסוגל לומר שממחלה ושיבוש בקריאת המציאות ניתן להניח שאינו חולה סכיזופרני. חולים פסיכוטים אינם מכירים בכך שמדובר במחלה. התרופות כיום הם עם הרבה פחות תופעות לוואי וכשהן מפסיקות את הפסיכוזה, הן מגנות על המוח מצד שני, חלקן גורמות להשמנה קשה אשר טומנת בחובה סכנות. הסימנים השליליים של המחלה אינם תוצאה של התרופות אלא של עצם המחלה ורואים אותם גם באילו שלא טופלו. כפי שר.צ. אמר: כאשר יש טיפול רפואי מוצלח, הרבה מהתכונות הרעות נעלמות. מדובר במחלות שיכולות להיות מסוכנות אם לחולה עצמו ואם לסביבה. אף פעם לא ניתן לנחש את התגובה של החולה הפסיכוטי מאחר והן נראות כאימפולסיביות ולמעשה הן תגובה להפרעות בשיפוט, לקולות וכו'. בברכה, דר' קרני רובין -
לא הבנתי את המשפט
אוסנת 23/08/2015 | 19:10"כששואלים מטופל ממה סבל, אם הוא מסוגל לומר שממחלה ושיבוש בקריאת המציאות ניתן להניח שאינו חולה סכיזופרני. חולים פסיכוטים אינם מכירים בכך שמדובר במחלה". מה שלא הבנתי: אם המטופל אומר שהוא לא קרא את המציאות נכון המסקנה היא שהוא לא פסיכוטי נובע מכך שהוא שקרן כי הוא אומר שלא היה מחובר למציאות. אם הוא לא מכיר במחלה הוא פסיכוטי כלומר או שהוא שקרן או פסיכוטי? -
התנהגות
דד 23/08/2015 | 21:08מצבים של דרישות כאלה ואחרות ללא התחשבות במצב או באנשים,אלא דאגה לעצמך בלבד,בזבוז כספים ללא מחשבה על המחר אלא דרישה מבני משפחה וקרובים לתת כספים נוספים,יחס משפיל ומעליב לילדים שלך,נתק תקשורתי לתקופות ודרישה שהקשר יתרחש רק כאשר החולה יוזמת אותו וכו'. -
ד"ר בבקשה קצת זהירות
שמוליק 24/08/2015 | 00:33שלום ד"ר רובין. לפני שאני תוקף את דברייך, אני רוצה לומר שזה בא ממקום מעריך. צריך להעריך את מה שאת עושה בפורום לטובת הכלל. אני כותב את הדברים מתוך אמון שיכול להיות עוד יותר טוב. אני מבקש להעיר משהו על המשפט שכתבת: "הסימנים השליליים של המחלה אינם תוצאה של התרופות אלא של עצם המחלה ורואים אותם גם באילו שלא טופלו". אני רוצה לציין שהרבה פעמים שמזכירים את המושג הזה "תסמינים שליליים" זה מקפיץ אותי. הנקודה היא שהיו לי סימפטומים כגון עייפות ובקיצור "זומביות", שתסמינים שליליים יכולים להוות הסבר לכך. דא עקא, כל הזמן הרגשתי ש"עובדים עליי בעיניים" ומדובר בתופעות לוואי של התרופות, ומעניין שאחרי שהפסקתי את הטיפול התרופתי הם פתאום "נעלמו". הרבה פעמים טענתי שהמושג הזה הוא שקר אחד גדול; טוב שהרופאה שלי העירה לי שישנם חולים שאינם מקבלים טיפול תרופתי וסובלים מכך, כך שלא ניתן להאשים את התרופות באופן בלעדי. עם זאת, צריך לומר למטופלים את כל האמת, ושייתכן שמדובר בתופעות לוואי של התרופות (מבלי להיכנס לדיון בשאלה האם בשל כך צריך להפסיק את הטיפול התרופתי). אין שום סיבה הגיונית שלא לומר את כל האמת. הימנעות מאמירת כל האמת, עלולה לערער את האמון של המטופל במטפל המהווה בסיס הכרחי לטיפול. כל טוב, שמוליק. -
לאוסנת - מדובר בתופעה מוכרת.
שמוליק 24/08/2015 | 00:41שלום אוסנת. אנחנו כבר מכירים טוב מפורום BeOk, ואני בטוח שאת יודעת שאני לא סניגור של הרופאים. עובדה שבדיון הזה תקפתי את דבריה של ד"ר רובין. מי שנמצא במצב פסיכוטי בדרך כלל מתכחש לכך שהוא בבעייה או במצוקה; לפחות אצלי זה באמת היה כך. לא אנסה למזער את העובדה שמדובר בסביבה שלא הייתה בסדר, בדיוק כמו במקרה שלך, רק שצריך להבין ולהפנים את העובדה שקשה לשנות את הסביבה, וצריך להתמודד עם הקשיים מתוך ידיעה והבנה טובה יותר מה ניתן לשנות בחברה ובסביבה ומה לא ניתן לשנות. זה מפתח חשוב מאוד להתמודדות. כל טוב, שמוליק. -
אוסנת, סליחה, אפשר לומר לך משהו ?
הלל 24/08/2015 | 03:58אם גם אני מטריד אותך אני מתנצל מראש, אבל חשוב לי לומר לך משהו (ולאחרים שחושבים כמוך, או דווקא הפוך) : אני מצטער שעברת תקיפה פסיכיאטרית ויחס בלתי תומך ממשפחה. הכעס שלך מוצדק, אנושי, לגיטימי, טבעי. אבל כאן זה לא בדיוק המקום הכי מתאים לשפוך, כמו שבטח הבנת מהתגובות כאן.ישנה במה יותר מתאימה וראויה לשתף, לחלוק, לספר, לחשוף "חוויות" כמו שתיארת מהאישפוז שעברת בעל כורחך : קבוצת "מטופלים ומטופלות שוברים שתיקה". https://www.facebook.com/sBreakthe/timeline העדויות שם מדברות בעד עצמן, והייתי ממליץ לכל אדם להציץ שם. (קחי בחשבון שזו קבוצה ציבורית ולא סגורה.) אישית, הייתי ממליץ לך להתרחק מבני משפחה שפועלים נגדך או לרעתך, ובפעם הבאה שפסיכיאטרית כזו או אחרת מאיימת עלייך, תודיעי לה חד וחלק שבמידת הצורך את תתבעי אותה בבית משפט, גם אם זה יהיה בדיעבד. אם זו תהיה פסיכיאטרית נבונה (ולא רק משכילה) היא תדע לבד שזה אפשרי ושהיו דברים מעולם. בדוק. זכותך (זכותו של כל אחד בעצם) להרגיש טוב, אבל מבלי שיעבור דברים כמו שתיארת. ומי שמצדיק את זה (גם אם הוא בעצמו היה במצב כזה ו"מבין") אולי לא פחות גרוע ממי שעשה בפועל את המעשים. אז סליחה אם הפרעתי לך, אבל רק רציתי שתדעי שאת לא לבד. וכל אלו עם ההסברים על "נסיגה", "שיפוט של המציאות" וכולי - שימשיכו להתבשל במיץ של עצמם...:-) -
לגבי סימנים שליליים
אוסנת 24/08/2015 | 18:16מי שלוקח אנטי-פסיכוטי במצב פסיכוטי כביכול או למניעה כביכול לפי המינון ה"מומלץ" של פסיכיאטרים שזה בדר"כ מינון גבוה סובל מתופעות הלוואי של האנטי-פסיכוטי ולא מסימנים שליליים. מאחר והאנטי-פסיכוטי במינון "מומלץ" גורם לעייפות יתר, להשמנה, לזומביות, וכו' הוא גורם לחוסר מוטיבציה ולרצון לישון כל היום, ודיכאון כתוצאה מהשמנה או פחד מהשמנה, את כל הנ"ל מפרשים כסימנים שליליים ומנסים כל פעם להחליף כדור או מינון שזה כמובן לא עוזר. כמובן שיש אנשים שלא סובלים מ"מחלה" פסיכיאטרית שיכולים לסבול מהתופעות האלה, אבל זה כבר לא קשור. -
הי הלל,
אוסנת 24/08/2015 | 18:28אני מכירה את הקבוצה, ומקבלת עדכונים שלה בפייס. רב הפרסומים של אנשים, אלו אנשים שרצו טיפול וקיבלו "טיפול". שהפסיכיאטרית איימה עלי זה היה מזמן, לא היה חוק שמגיע יצוג של עו"ד, ולא היו פורומים, הדרך להשיג עו"ד היתה הרבה יותר קשה. אבל הרסה לי שנתיים מהחיים. גם לפני שנים מספר באישפוז אחר הכריחו אותי לחתום על אישפוז "מרצון" ואז הכניסו אותי למחלקה סגורה, ביקשתי מהפסיכיאטרית טופס שחרור והיא סרבה לתת, בן הזוג הביא לי לשם דף עם עט שאני אכתוב שאני רוצה להשתחרר, הם לא ממש מקפידים על החוק. אני לא בקשר עם המשפחה המאשפזת. -
היי
הלל 25/08/2015 | 02:07אם את כבר מכירה את הקבוצה שם נהדר, ציינתי את זה גם בשביל אחרים שלא נחשפו אליה ולא מודעים עד כמה השחיתות חוגגת. לדעתי דווקא העובדה שגם כאלו שמאמינים בפסיכיאטריה והתאשפזו מרצון נפגעו זו הוכחה לריקבון הזה ושצריך להיזהר מאוד מלהיכנס לשם מראש. אני יכול רק לשמוח בשבילך שהיום את חופשיה ולא כלואה, גם אם נשארו צלקות וטראומה. -
שלום הלל
שמוליק 25/08/2015 | 11:06שלום הלל. אני רואה שאתה מגיב הרבה כאן בפורום. מעניין אותי מה הסיפור שלך. שמוליק. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/08/2015 | 15:47לאוסנת שלום, מאיפה הוצאת את זה שהמסקנה היא שהוא שקרן? מטופל יכול להיות פסיכוטי ולאחר שהוא נכנס לרמיסיה לענות שהוא היה חולה. חולה סכיזופרני לעולם לא יגיד את זה. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/08/2015 | 15:52לדד שלום, האם אתה מדבר על מאניה? אני לא מבינה עד הסוף מה אתה מנסה לומר או לשאול. חולים מאנים מאוד מרגיזים את המשפחה בגלל ההרס שהם זורעים. בדרך כלל הם מתלוננים כשטוב להם המשפחה לא סובלת אותם, וכשרע להם (כשהם בדיכאון) המשפחה אוהבת אותם. אולי כדאי גם להתסכל על הדברים בעיניים של איך שהמשפחה רואה את הבעיות. לאדם שלא סבל ממחלות אלה קשה להבין אותם. בברכה, דר' קרני רובין -
דר' קרני היקרה - רוצה לדעת ברשותך
שואלת 25/08/2015 | 15:54שלום לך, הרגע אמרת כשחולה פסיכוטי נכנס לרמיסיה הוא יבין שהיה חולה, אך סכיזופרן לא יבין זאת? אז אם מישהו אובחן כסכיזופרן, בעקבות מקרה אחד פסיכוטי ולאחר הרימיסיה זכר הכל, והבין שאלה היו חרדות ופחדים ולא הבין מה קרה לו בעצם ולמה זה קרה.... ואם שאלו אותו היה עונה שהוא סובל מסכיזופרניה. (השלים עם זה) מה גם שמעולם לא היו לו הזיות ראייה או שמיעה, אלא רק חרדות ושחזורים של דברים שאמר, האם זה עדיין עושה אותו סכיזופרן??? אשמח לתשובה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/08/2015 | 15:56לשמוליק שלום, סימנים שליליים אינם עייפות. הם יותר דומים לדיכאון ולחוסר רגש, חוסר אמביציה וחוסר יוזמה. הרגש בדרך כלל אינו תואם לתוכן. הרבה פעמים בזמן שמחלימים מפסיכוזה, מופיע דיכאון פוסט פסיכוטי אך הוא שונה בטיבו מסימנים שליליים. בברכה, דר' קרני רובין -
מה הגדרה של חולה סכיזופרניה?
אוסנת 25/08/2015 | 19:08אם למישהו היו כמה התקפים והוא אומר ויודע ברמיסיה שהוא היה פסיכוטי איזו מחלה יש לו? למה זה משנה אם הוא יודע שהוא היה בהתקף או לא יודע? האם זה טיפול שונה? מתחילת אבחנת ההתקף ועד הסיום של אבחנת ההתקף שלי, התקופה הזו היא חלק מהמציאות שלי, ומהבעיות האמיתיות שלי. יש הבדל בינה לבין מצב רגוע, אבל זה עדיין מציאות ולא הזיה. -
היי שמוליק
הלל 25/08/2015 | 22:44אני עוד אחד מאותם נפגעי תקיפה פסיכיאטרית רבים וטובים. לא אתחיל לפרט כאן מה עברתי בדיוק מטעמים ברורים, וגם כדי לא להסתבך עם מנהלת הפורום (ראה הערתה/גערתה בשרשור אחר כאן למטה). אבל אני מבטיח לך שסיפורים וחוויות למיניהן תמצא (בין השאר) בקבוצת פייסבוק שציינתי כאן לפני כן. -
אוסנת המדהימה, כל מילה בסלע
לאוסנת 26/08/2015 | 22:08נפעמתי מהתגובה הזאת. הזדהיתי עמה כל כך. חכמת החיים שלך מרשימה.
-
-
לוסטרל עם וולבטרין
אורטל 24/08/2015 | 18:32שלום דר קרני,מטופלת בלוסטרל במשך חצי שנה להפרעת חרדה,אך זה מאוד פגע לי בחשק המיני.האם ניתן להוסיף וולבוטרין אבל לא כדור שלם של 150 מג אלא רק חצי כדור?האם זה מחייב ליטול את הוולבוטרין כל יום על מנת לבטל ההשפעה של הלוסטרל על החשק המיני או שאפשר רק בימים של קיום יחסי מין?תודהפתח בחלון חדש-
לא ניתן לחצות
מישהו 24/08/2015 | 21:56וולבוטרין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 26/08/2015 | 21:36לאורטל שלום, לא ניתן לחצות את הוולבוטרין. לדעתי כדאי לקחת אותו יום יום. יש מספר מקרים שטרזדיל עוזר כשלוקחים אותו בימים שרוצים לקיים יחסי מין. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
סימבלטה
תמיר 24/08/2015 | 17:57נוטל סימבלטה 60 מיליגרם ו75 מ"ג פנרגן, האם ניתן להוסיף סליפ איד לשינה? תודה תמירפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 26/08/2015 | 21:28לתמיר שלום, ניתן. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
פבוקסיל לבני בן 15
חלי 24/08/2015 | 17:35לפני כחודשיים בני סבל באופן מאוד קשה ממחשבות טורדניות קשות והחלטתי לתת לו טיפול דרך פסכיאטרית לבני נוער אשר דיברה ושוחחה איתו ונתנה לו להתחיל עם פבוקסיל 50 אחד ליום. אני רואה שיפור מסוים ברמת התגובות למחשבות הטורדניות אבל אני גם רואה פתאום קצת יותר התבודדות, לא לחלוטין, נפגש עם חברים ויוצא מדי פעם, אבל כאילו מעדיף להיות בחופש בימים אלו לבד. האם זה קשור לנטילת התרופה? הוא גם סגור יותר ופחות מדבר איתי, אשמח לתגובתך תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 26/08/2015 | 21:27לחלי שלום, ראשית, אינני פסיכיאטר של הילד. שנית, לא כתבת גם כמה הוא שוקל. ככלל, המינון שהוא מקבל על פניו נראה לא סביר. לדעתי צריך להמשיך ולהעלות במינון אף ל200 מ"ג ולעקוב אחר מצבו הפסיכיאטרי. ההתבודדות היא בשל טיפול חלקי ביותר. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
הפרעת אכילה
מאור 24/08/2015 | 11:32היי ד"ר קרני, טופלתי אצלך בעבר, אני סובל מדיכאון קליני. נכון לעכשיו הדיכאון מאוד יציב כך שהוא לא מפריע לי, אך הדבר שכן מפריע לי הוא הפרעת האכילה שלי. ירדתי כבר 15 ק"ג בחצי שנה האחרון וזה לא מפסיק. אני אוכל בקושי ארוחה אחת ביום, מאוד מתקשה לחשוב אפילו על אוכל. זה לא שאני לא רעב - להפך, לרוב אני גווע מרעב. הבעיה היא שהגרון דוחה את האוכל, מרגיש חוסר תיאבון כזה גדול שרק מלחשוב על האוכל אני נכנס לפאניקה ועומד להקיא. אין לי בעיות של דימוי עצמי, להפך, אני רוצה לאכול ולהשמין. קשה לי מאוד אפילו לצחצח שיניים. אני רק מכניס את המברשת לפה והרפלקס מופעל, ישר מקיא. בגלל הסיבה הזו גם לא צחצחתי שיניים במשך כמה שנים, רק לאחרונה התחלתי. אני רוצה לאכול,להגיע לרמה של בולמוסי אכילה. בזמנו נתנו לי מירו ביחד עם מודל ואכלתי בלי סוף, רפלקס ההקאה דוכה ברמה כזו שיכולתי לדחוף אצבע לגרון ולא להרגיש כלום. אך עם הזמן פיתחתי חסינות לכדור, ועכשיו גם אחרי כמעט שנה שאני בלי שני הכדורים הללו וניסיתי שוב - אין לי תיאבון. מעבר לזה, המירו מסמם אותי לגמרי. כותב לך את ההודעה הזה מסומם לחלוטין בעבודה. לא יכול לתפקד, לא להרים את עצמי, עייף וכבד ברמה קיצונית. לצערי לא אוכל להמשיך לקחת את הכדור הזה כי אני עובד 18 שעות ביום לאחרונה ולא יכול להרשות לעצמי להיות עייף. גם כשהייתי מנסה לעשן מריחואנה עם חברים, הם היו מקבלים מאנצ' מטורף וטורפים בכמויות, ורק אני - כלום. על מה היית ממליצה? איזה כדור מעורר תיאבון קיצוני עד רמה של בולמוסים, ואיזה כדור יבטל לי את רפלקס ההקאה? אני חייב פיתרון, אני הולך ונעלם. התחלתי להקריח גם בגלל תזונה לקויה ומספורטאי מגודל הפכתי לעור ועצמות. תודה רבה!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 26/08/2015 | 21:23למאור שלום, אני לא מבינה ממה נובע רפלקס ההקאה ולכן אינני יכולה להמליץ על תרופה. הייתי ממליצה שתעבור בדיקה רפואית מקפת כולל בדיקה נוירולוגית. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
שאלה
אבי 22/08/2015 | 21:27הפסיכיאטר רשם לי וולבוטרין 150 למרות שאמרתי לו על הרקע שלי עם אוסידי וחרדות.. כרגע אני בכדור הרביעי המצב רוח קצת משתפר אבל האוסידי מתחיל להתגבר.. האם לתת לכדור עוד זמן ולהסתכן בהחמרה או להחליף? כששאלתי את הפסיכיאטר הוא אמר לי שזה לא מגביר אוסידי..כשטופלתי בציפרלקס הוא חיסל את האוסידי לגמרי אבל התופעות לוואי היו בלתי נסבלות.. לא יודע כבר מה לעשותפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/08/2015 | 17:14לאבי שלום, וולבוטרין איננה תרופה לOCD. התרופה כן יכולה להקל על מצב דיכאוני ועל הפרעות קשב. אתה שואל האם לתת לכדור זמן, לצורך מה? בברכה, דר' קרני רובין -
תשובה
אבי 25/08/2015 | 19:49הפסיכיאטר אמר שזה יעשה לי מצב רוח טוב ומוטיבציה וזה מה שהוא נתן לי למרות שסיפרתי לו על הרקע של האוסידי.. אני לא יודע מה לעשות כי אני מרגיש שאני מתדרדר ואני לא יודע אם זה מהתחלת הטיפול או מהרעת המצב שלי..הציפרלקס שהייתי לוקח היה טוב רק עשה לי המון צרות.. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 26/08/2015 | 21:16לאבי שלום, מאחר ואני סבורה שההתדרדרות היא מהטיפול, אני ממליצה שתפנה לחוות דעת נוספת. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד