פורום פסיכיאטריה - עמוד 855
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
סרוקוול+מירו וירידה במשקל
עידן 22/08/2015 | 14:59שלום רב ד"ר, שאלתי כאן בפורום בעבר לגבי עניין של עלייה מאסיבית במשרל בעקבות התרופות הנ"ל.לקחתי סרוקוול XR 200 מ"ג ומירו 30 מ"ג במשך כ-3 וחצי שנים וב-3 חודשים האחרונמים אני מנסה הורדה הדרגתית במירו ל-15 מ"ג. יש שיפור מסויים בקשיי ההתעוררות בבוקר אך הבולמוסים עדיין נמשכים בלילות. הרוקח שמייעץ לי חושב שאולי יש מקום לנסות סיבי קונג'אק. מה דעתך בעניין? (אם את מבינה בנושא). תודה רבה!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/08/2015 | 16:12לעידן שלום, הבעיה העיקרית היא מניעת ספיחת הכדורים על הסיבים (לקחת את הכדורים לפחות שעתיים לפני או אחרי לקיחת הסיבים) והצורך לשתות הרבה בכדי למנוע עצירות. בנוסף, יש צורך לשלב תזונה נכונה ומתאימה, לבצע פעילות גופנית ואז ניתן לשלב סיבים תזונתיים כדוגמת סיבי קונגא'ק. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה
עידן 25/08/2015 | 16:14תודה רבה, מקווה כי זה יהיה אכן יעיל.
-
-
איך קוראים....?
שואלת 21/08/2015 | 19:39שלום דר', תודה רבה על התגובות :) רציתי לשאול אותך; נאמר שמישהו עבר טראומה ואבידות בחיים ועקב כך סבל מחרדות ופאניקה ולפעמים אף התנהג בצורה צינית וקרה שלא אופיינית לו. מה גם, היה חסר ביטחון ביומיום. אותו אדם אימץ לעצמו לא במודע, דמות עם ביטחון עצמי לחיקוי בכדי לשרוד...מדבר כמוהו מתנהג כמוהו, ולעיתים אף לא שם לב שהוא ממש העתק בהתנהגותו לאותו מושא. איך קוראים לתופעה הזו? האם זו הפרעה??? מקווה שהתנסחתי ברור?! תודה מראש!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/08/2015 | 16:00לשואלת שלום, לא ברור לי למה את חושבת שזו הפרעה. אני לא בטוחה שהבנתי מה שכתבת. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
פגישה אישית
שני מהצפון 21/08/2015 | 20:40שלום רב דר'.רציתי לשרול איך אפשר לקבוע תור ליעוץ אצלך והאם את מדברת רוסית. תודה מראש!פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 25/08/2015 | 15:58לשני שלום, תכתבי למייל הפרטי שלי. אני דוברת רוסית. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
שאלה לא ממש קשורה, אבל אשמח לתשובה
אוסנת 15/08/2015 | 12:27מה הם המשושים שמציירים בכימייה? האם זה מתאר חומר? למה דווקא משושה? אשמח לתשובה או קישור להסבר ברור.פתח בחלון חדש-
תשובה
שמוליק 16/08/2015 | 22:33שלום אוסנת. מדובר בקשרים כימיים. בחמצן לשמל. הוא מורכב משתי מולקלות של O. בכל מולקולה יש 8 אלקטרונים, והם ממלאים את הרמה הראשונה (שני אלקטרונים) אבך יתר ששת האלקטרונים אינם ממלאים את הרמה השנייה שיש בה מקום ל-8 אלקטרונים. מה שנעשה זה קשר שבו "משתפים" שני אלקטרונים וביחד ישנם ארבעה אלקטרונים משותפים שממלאים את הרמה השנייה. מקובל לצייר את זה בכימיה כ O, ולידו עוד O, וביניהם לשים שני קווים שמסמנים שיש ביניהם שיתוף של שני אלקטרונים. באוזון למשל יש שלוש מולקלות של O, וכל זוג אלקטרונים סמוכים משתפים שני אלקטרונים, וכך יש משולש שבו הקשר בין כל שתי מולקלות חמצן הוא ע"י אלקטרון אחד משותף. המשושים הם על אותה הדרך. מקווה שזה מובן. שמוליק. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/08/2015 | 21:09לאוסנת שלום, בדרך כלל כאשר יש שישה פחמנים בשורה הם נוטים להתחבר וליצור משושה. לבקשתך רצ"ב קישור: http://www.mkm-haifa.co.il/schools/romema/science/research7.html בברכה, דר' קרני רובין -
ובנוגע לטריציקילים
אני 19/08/2015 | 13:14שלכולם 3 טבעות מחוברות מה זה אומר עליהן על ההשפעה שלהם במוח? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 19/08/2015 | 21:15לאני שלום, מה אתה בעצם מנסה לשאול? הטריציקלים הם תרופות מאוד יעילות. דר' קרני רובין -
הי שמוליק
אוסנת 21/08/2015 | 15:29תודה על התשובה המפורטת. לפי מה שקראתי O זה יסוד ולא מולקולה. לא כל כך הבנתי מה זה רמה ראשונה, רמה שנייה, ואם לשני יסודות אלו יש מקום לשני אלקטרונים ברמה השניה, זה אומר שיש 4 מקומות פנויים (2 בכל יסוד), איך נעשה השיתוף? -
מה שמשותף להם שלכולם מבנה כימי דומה
אני 22/08/2015 | 17:30מאוד של 3 טבעות מחוברות אבל כל אחד מהם יש לו השפעה שונה במוח לכן רציתי לדעת מה ה 3 טבעות אומרות על התפקוד של התרופות במוח מה משותף להן -
תשובה
שמוליק 23/08/2015 | 11:49שלום אוסנת. אכן, O זה יסוד ולא מולקלה. התבלבלו לי המושגים. איך בדיוק נעשה השיתוף - אני לא זוכר בדיוק, מדובר בשרידים של מה שאני זוכר משיעורי כימיה בתיכון. כל טוב, שמוליק. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 23/08/2015 | 13:55לאני שלום, הן מתחברות לקולטן הפרסינפטי וחוסמות אותו. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
שלום ד"ר - אשמח לתשובה (לת)
ליאל 23/08/2015 | 13:40אני התחלתי לקחת לוסטרל 100 עם וולבוטרין 150 ואני בשבוע השני.האם כדאי להעלות במינון של הוולבוטרין ל300 או שגם ב150 האפקט יהיה טוב? בעבר לקחתי 300 אבל בלי השילוב עם לוסטרל. שאלה נוספת האם אפשר לשלב ספורט יומי בלי בעיה ? ושאלה אחרונה יש לי תופעות לוואי של כאבי בטן אפשרי לקחת אדוויל? ולפעמים דופק לב יותר מורגש האם זה יחלוף ? תודה רבה לךפתח בחלון חדש -
בוספירון
תמיר 20/08/2015 | 22:34על אילו רצפטורים עובד בוספירון ומהו מינונו הטיפולי?האם הוא מתאים להפרעת חרדה כוללת והתקפי פאניקה? האם ניתן לשלבו עם סימבלטה 60 מ"ג? רוב תודות ושבת שלום .. תמירפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 23/08/2015 | 13:30לתמיר שלום, בוספירון מתנהגת כאגוניסט, אגוניסט חלקי, או אנטגוניסט על רצפטורים 5-HT1A של סרוטונין. פעילותת העיקרית, כאגוניסט פרה-סינפטי ברצפטורים אלה, מעכבת שחרור של סרוטונין, ובכך מובילה לאפקטים נוגדי-חרדה. פעילותה כאגוניסט פוסט-סינפטי ברצפטורים אלה אחראית לפעילות האנטי-דיכאונית של התרופה. לבוספירון אין כל אפקט על תעלות כלור הקשורות ל- GABA, או על serotonin reuptake transporter, שמהווים מטרות לתרופות אחרות היעילות בטיפול בהפרעת חרדה כוללנית. לבוספירון יש גם פעילות על הרצפטורים 5-HT2 ועל הרצפטורים D2 לדופמין, אולם משמעות הפעילות על רצפטורים אלה אינה ידועה. על הרצפטורים D2 יש לבוספירון תכונות הן של אגוניסט, והן של אנטגוניסט. העובדה שלוקח לבוספירון בין שבועיים-שלושה שבועות להגיע לאפקטים התרפויטיים, מצביעה על כך שהאפקט ההתחלתי של התרופה מערב מודולציה של מספר נוירוטרנסמיטורים ומכניזמים תוך עצביים. בוספירון נועדה להיות תרופה המשמשת כטיפול בהפרעת חרדה מוכללת ואשר יתרונה הגדול הוא בכך שבשונה מתרופות המשמשות לטיפול בחרדה או בדיכאון, היא אינה גורמת לעלייה במשקל, פגיעה בתפקוד המיני, או הפרעות שינה משמעותיות. תרופה זו אינה גורמת לנמנום או פגיעה קוגניטיבית או פסיכומוטורית. עם זאת, היא מעולם לא זכתה לשימוש נרחב לאור יעילותה המופחתת לעומת תרופות ממשפחת ה- SSRI המשמשות כתרופות הבחירה ברוב מקרי הפרעות החרדה. מנת התחלה: 15 מ"ג ביום. מנת אחזקה: 15-60 מ"ג ביום. ניתן לקחת אותו יחד עם הסימבלטה. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה
תמיר 23/08/2015 | 13:34תודה על המידע הרב.. תמיר
-
-
דופק נמוך ציפרלקס
חסוי 17/08/2015 | 19:31האם ציפרלקס יכול להוריד דופק? אני לוקח אותו לחרדות והוא עושה לי דופק יותר נמוך מהרגיל. לא מצאתי מקרים נוספים כאלה.... רק מקרים בהם הוא אפילו מעלה דופק...פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 19/08/2015 | 20:44לחסוי שלום, יתכן וההורדה בחרדה גורמת לירידה בדופק. יש לציין כי ציפרלקס כמו ציפרמיל יכול להוריד את רמת הנתרן אך אינני סבורה שזה קשור לכך. בברכה, דר' קרני רובין -
תגובה
חסוי 20/08/2015 | 23:40אבל ציפרלקס לא מרגיע לחלוטין, ולמשל כשאני נוטל פעם בתקופה בנזודיאזפין שיותר מרגיע אותי מציפרלקס, אין לבנזודיאזפין שום השפעה על הדופק שלי? איך אתה מסביר את זה? -
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 23/08/2015 | 13:22לחסוי שלום, ציפלקס לא מרגיע אבל הוא אמור להעלים את הדיכאון ואת התקפי החרדה. בנזודיאזפין אכן מרגיע ובאופן עקיף יתכן וההרגעה מורידה דופק. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
לד"ר קרני
זהבית 29/07/2015 | 19:32תוצאות בדיקת בלוטת התריס שלי מחוץ לטווח הנורמה: TSH 8.2 ulU/ml טווח נורמה תחתון: 0.27 טווח נורמה עליון: 4.20 T4 11.37 pmol/L טווח נורמה תחתון: 12 טווח נורמה עליון: 22 T3 משום מה רופא המשפחה שלי לא רצה לתת לי הפניה, הוא לא לוקח אותי ברצינות. אני ממש מודאגת ונסערת, אני עולה במשקל. מה אפשר לעשות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 29/07/2015 | 21:02לזהבית שוב שלום, תפני ליעוץ לאנדוקרינולוג. בוודאי שאת עולה במשקל. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה ד"ר
זהבית 29/07/2015 | 21:30את מצילת חיים. התורים לרפואה מקצועית בקופת חולים כללית בעירי לוקחים שלושה חודשים. מה אני יכולה לעשות בינתיים? -
המשך בלוטת התריס
זהבית 30/07/2015 | 13:22שלום ד"ר, שלחתי לך במייל את תוצאות הבדיקה שלי כפי שהן כי אני לא בטוחה שקראתי אותן נכון. אשמח אם תוכלי להסתכל. תודה רבה, זהבית. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 03/08/2015 | 17:23לזהבית שלום, לפי ה-TSH את היפותירואידית ויש מקום לטיפול תרופתי. ה-FT4 גבולי אך קרוב לוודאי שה-FT3 נמוך. לדעתי יש הכרח שיטפלו בך ושתקבלי T4, מומלץ סינטרואיד או אפשרות אחרת היא הוספה של T3 (צינומל) שהוא אנטי דיכאוני. כמו כן, הויטמין D שלך נמוך ביותר ויש מקום להשלמה. ה-CRP גבוה ולכן קרוב לוודאי שיש לך דלקת כלשהי. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה ד"ר
זהבית 05/08/2015 | 14:36בינתיים רופא המשפחה התייחס רק למחסור בוויטמין D, ורשם לי די-ויט 200 טיפות. טיפות ויטמין D3 של חברת מדיטק. האם זה בסדר? הוא רשם 10 טיפות ביום למשך 3 חודשים. זכור לי שקראתי שיש אנשים שרגישים לוויטמין D. האם להתחיל ישר ב-10 טיפות? ומה יכולות להיות תופעות הלוואי? האם יש אינטראקציה כלשהי עם הכדורים הפסיכיאטרים? תודה רבה. אני מעריכה את עזרתך מאוד. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/08/2015 | 18:02לזהבית שלום, אין שום סיבה שתתחילי בהדרגה. להיפך, ניתן גם לשתות את כל הבקבוק בבת אחת פעם בחודש. אין כל סיבה שיהיו לך תופעות לוואי. חשוב שתגיעי לאנדוקרינולוג לגבי בלוטת התריס. בהצלחה! דר' קרני רובין -
את נפלאה!
זהבית 06/08/2015 | 18:11אכן קבעתי תור לאנדוקרינולוג אבל זה ייקח מעל חודשיים לצערי. לאחר בקשות חוזרות ונשנות מרופא המשפחה שיתייחס לתוצאות בדיקת התירואיד (החלקית) שלי הוא רשם לי סינתרואיד 50 מק"ג. באינפומד כתוב "מינון התחלתי: 12.5-25 מיקרוגרם ליום במקרים קלים; 50-100 מיקרוגרם ליום במקרים קשים. מעלים את המינון במרווחי זמן של 2-4 שבועות לפי הצורך. מינון האחזקה המקובל הוא 100-200 מיקרוגרם ליום". האם המקרה שלי נחשב כקל או קשה? בכמה מיקרוגרם עליי להתחיל? כרגע אני נוטלת פבוקסיל 300, מירו 22.5, קלונקס 0.5, סטילנוקס 10. כמו כן, גלולת הרמונט, ויטמין D ומדכא תיאבון של ד"ר סימונס. האם זה בסדר? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/08/2015 | 20:13לזהבית שלום, אין כל בעיה בגילך להתחיל ב- 50 מיקרוגרם ליום ואפשר לשבור לחצי אם את רוצה למשך שבועיים, כלומר, לקחת 25 מיקרוגרם. הפבוקסיל הקלונקס והסטילנוקס הם בסדר. בברכה, דר' קרני רובין -
סינתרואיד
זהבית 10/08/2015 | 13:45תודה ד"ר. הפסקתי את טיפות הוויטמין D לאחר יום אחד משום שגרמו לי לשיעול אלרגי, כזה שמצריך אנטי-היסטמינים. בינתיים אני ביום הרביעי של הטיפול בסינתרואיד 50 מק"ג. מתי יש לצפות לשיפור? בינתיים אני עדיין עולה במשקל, בערך קילו ביומיים. האם בהמשך עליי להגדיל את המינון? תודה. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 12/08/2015 | 16:56לזהבית שלום, לאחר שישה שבועות עלייך לחזור על הבדיקה ולראות האם ה-TSH סביר או לא. את מוכרחה להבין שסינטרואיד לא יגרום לך לירידה במשקל אך הוא יאפשר לך ירידה במשקל אם תעשי דיאטה ופעילות גופנית. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה ד"ר
זהבית 12/08/2015 | 17:51כן, אני מודעת לכך. פשוט אני עולה במשקל גם עם מאזן קלוריות שלילי ופעילות ספורטיבית. אני עושה דיאטת 1200 קלוריות וה- BMR שלי הוא כ-1400 קלוריות, ואני עדיין עולה במשקל. זה ממש מתסכל ומחמיר לי את הדיכאון. האם יש צורך לעלות את מינון הסינתרואיד בהמשך? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/08/2015 | 20:33לזהבית שלום, לאחר שתעשי את הבדיקה ניתן יהיה לומר אם יש צורך להעלות את המינון או לא. בברכה, דר' קרני רובין -
שלום ד"ר קרני
זהבית 20/08/2015 | 12:12אני כבר שבועיים על סינתרואיד 50 מק"ג ואין שיפור, עדיין עולה קילו ביומיים. הדבר שהכי חורג מהנורמה בשבילי הוא שבד"כ לאחר ימים שיש לי בהם שלוש יציאות אני רואה מיד ירידה של כחצי קילו במשקל למחרת, אפילו יותר. ועכשיו גם עם שלוש יציאות ביום אני עדיין עולה במשקל וזה לא הגיוני לי ומעולם לא קרה לי. האם את מכירה תכשיר דיאטה יעיל ובטוח לשימוש? אני כבר לא יודעת מה לעשות. עליתי מ-53 קילו ל-66 וממשיכה לעלות. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/08/2015 | 19:52לזהבית שלום, התאזנות על תכשירי תירואיד לוקחת כשישה שבועות. לדעתי עלייך לרשום מה את אוכלת, כל דבר שנכנס לך לפה. להפסיק לגמרי לאכול פחממות ולאכול חלבונים כ-25 גרם לארוחה בשש ארוחות ליום יחד עם ירקות או סלט. לשתות כשלושה ליטר מים ליום. תחת משטר שכזה, אין לי כל ספק שתרדי כאשר תהיי מאוזנת מבחינת תפקוד בלוטת התריס. בברכה, דר' קרני רובין -
הגוף לא זקוק לפחממות?
אוסנת 21/08/2015 | 06:52ארוחה שכוללת פחממות היא משביעה ומרגיעה, ומונעת ארוחות מיותרות. אני לא אוכלת בשרי אז יכול להיות שזה מחליף. לא נראה לי שארוחה אחת של פחממות ביום אמורה להשמין, במיוחד שלא מוסיפים לה רטבים משמינים, לדוגמא קינואה, בורגול, אורז מלא, לחם מלא וכו' בשילוב עם קטניה. זאת ארוחה שאפשר לאכול בצהריים, ובערב לאכול יותר קל פירות, ירקות, חלבון. -
ברור שהוא זקוק לפחמימות
raw vegan for life 21/08/2015 | 14:26כל תא בגוף שלנו פועל על גלוקוז. מניעת הפחמימות מהגוף רק תגרום ל-binging, התקפי זלילה. זאת הסיבה לכך שדיאטה כזו לא מחזיקה לאורך זמן, אחר כך המוח "משתגע" ואנחנו הולכים על הפחמימות בכל הכוח, גם אם הן לא ממקור בריא כמו פירות וירקות. חלבון מן הצומח זה דבר אחד, אבל חלבון מן החי גורם לדם שלנו להיות חומצי, וכדי לאזן את המצב החומצי הגוף לוקח סידן מהעצמות ומוציא אשלגן דרך השתן. -
אסור להוריד מהתפריט פחמימות!!!!
שני 21/08/2015 | 14:32אני הורדתי במשקל שהחלפתי פחמימות ריקות בדגנים מלאים כמו: שיבולת שועל, לחם שיפון מלא טבעי, קטניות וכו'. ראיינו פסיכיאטרית בערוץ עשר שאמרה בפירוש שנשים שעושות דיאטות נטולות או דלות בפחמימות נכנסות לדיכאון. את יכולה בעיקרון להוציא מהתפריט מוצרים המכילים חיטה לבנה או מלאה ואז מן הסתם המון מוצרי גאנק פוד ומעובדים יורדים מהתפריט. -
אכן זאת טעות גמורה, מפתיעה הבורות מצד הרופאה
דניאל 21/08/2015 | 14:4125 גרם חלבון לארוחה כפול שש ארוחות ביום? 150 גרם חלבון ליום??? מאיפה נביא את כל החלבון הזה? אני לא צריכה יותר מ-33 גרם חלבון ביום למשקל גופי ולגובהי. -
לאכול בריא
טליה 21/08/2015 | 19:04את זקוקה לחלבון בכמות סבירה ולא כפי שנכתב- 0.8 כפול משקל גופך. כמות יתר של חלבון עלולה לפגוע בכליות. אני מצטרפת לכל המגיבים לפני- דגנים מלאים וקטניות יתנו לך את החלבון המלא לו את זקוקה וכך גם יסמנו וי על הפחממות. פחממות אכן נחוצות לגופך אבל חשוב שהן יהיו מלאות כמו לחם מלא (חיטה מלאה, שיפון כוסמין שיבולת שועל וכו'). את זקוקה להדרכה תזונתית ולדעתי נטורופת יכול מאוד לעזור. יש גם המון תוספים כמו פרוביוטיקה שעוזרים לתהליך העיכול ואצות שמסייעות לחילוף חומרים ולהרזיה. בהצלחה -
תוספת ויטמינים ומינרלים
ר.צ. 22/08/2015 | 16:03אם הולכים לכיוון של הפחתה חדה בפחמימות, כדאי להוסיף מולטי-ויטמין (כדור עד שניים ליום, מחולקים). בפחמימות ישנם ויטמינים ומינרלים ולא רק קלוריות, הפחתה בפחמימות הנה גם הפחתה במינרלים ובויטמינים אלו, וחשוב שלא ייווצרו חוסרים. -
בנושא החלבון
חלבון 22/08/2015 | 20:47צריכת החלבון הבטוחה ביום היא פחות מ-10% מצריכת הקלוריות היומית. וגם זה מעל מה שהגוף צריך. זאת ההנחיה, רק כדי להיות בטוחים שלא יורדים מתחת לטווח הבטוח. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 23/08/2015 | 13:20לכל הכותבים שלום, הנושא הרבה יותר מורכב. גם כשמדברים על דיאטה עתירת חלבון ועם כמות מופחתת של פחמימות, מדובר על פחמימות עם ערך גליקמי נמוך. יש טבלאות של הערך הגליקמי של מאכלים שונים. למשל לתפוח עץ ערך גליקמי נמוך ולכן הוא מותר בדיאטה ולחולי סכרת. לעומת זאת, מנגו למשל הוא עם ערך גליקמי גבוה ולכן אינו טוב לדיאטה ואינו טוב לסכרתיים. אכילת פחות מידי חלבון גורמת לירידה במשקל על חשבון שריפת השרירים ולא של השומנים שאותם אנו מעוניינים לשרוף. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
דופק נמוך ציפרלקס
חסוי 18/08/2015 | 11:06האם ציפרלקס יכול להוריד דופק? אני לוקח אותו לחרדות והוא עושה לי דופק יותר נמוך מרגיל. לא מצאתי מקרים נוספים כאלה.... רק מקרים בהם הוא אפילו מעלה דופק...פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה חוזרת
ד"ר קרני רובין 19/08/2015 | 21:04לחסוי שלום, י כפי שכתבתי לך, יתכן וההורדה בחרדה גורמת לירידה בדופק. יש לציין כי ציפרלקס כמו ציפרמיל יכול להוריד את רמת הנתרן אך אינני סבורה שזה קשור לכך. בברכה, דר' קרני רובין -
תגובה
חסוי 20/08/2015 | 23:38אבל ציפרלקס לא מרגיע לחלוטין, ולמשל כשאני נוטל פעם בתקופה בנזודיאזפין שיותר מרגיע אותי מציפרלקס, אין לבנזודיאזפין שום השפעה על הדופק שלי? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 23/08/2015 | 13:13לחסוי שלום, ציפלקס לא מרגיע אבל הוא אמור להעלים את הדיכאון ואת התקפי החרדה. בנזודיאזפין אכן מרגיע ובאופן עקיף יתכן וההרגעה מורידה דופק. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
שילוב תרופות
אלונה 20/08/2015 | 14:29שלום, רציתי לדעת האם ניתן לשלב את התרופות ריספרדל וסרנדה. תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/08/2015 | 19:59לאלונה שלום, אפשר אבל בשביל מה? בברכה, דר' קרני רובין -
לשלב
אלונה 20/08/2015 | 20:57מה ז"א בשביל מה? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/08/2015 | 21:02לאלונה שלום, ממה את סובלת? למה רספרידל, שזו תרופה אנטי-פסיכוטית. בברכה, דר' קרני רובין -
לשלב
אלונה 20/08/2015 | 21:55מדובר על הבן שלי. בן 7 שאובחן עם חרדות adhd ו ocd -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 20/08/2015 | 22:01לאלונה שלום, הייתי ממליצה שתפני ליחידה להפרעות קשב בבית החולים שניידר. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד