פורום פסיכיאטריה - עמוד 859
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
קנאביס רפואי
מוטי 06/08/2015 | 16:35שלום לדר קרני רציתי לדעת מה עמדתך בנושא הקנאביס הרפואי לחרדות ופוסט טראומה ולשם טיפול בלבד אני לא אדם סטלןפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 10/08/2015 | 19:00למוטי שלום, יש מקרים בהם זה עוזר ויש מקרים שבהם זה גורם להחרפה. בברכה, דר' קרני רובין -
המשך לשאלה
מוטי 11/08/2015 | 19:40דר במידה וזה עוזר וממתן את החרדות האם יש מקום לחשוש מהתפתחות פסיכוזה או סכיזופרניה ? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 12/08/2015 | 17:38למוטי שלום, שאלת שאלה מורכבת שיש ויכוחים עליה. לדעתי אם אין נטייה לסכיסופרניה לא תתפתח סכיזופרניה וזה רק מהווה טריגר למצבים כאלה. בברכה, דר' קרני רובין -
המשך
מוטי 12/08/2015 | 18:02אחות של אמא מאובחנת סכיזופרנית האם עלי להיזהר או שמא אני נמצא במצב סיכון גבוה או שכלל האוכלוסיה בסיכון זהה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/08/2015 | 20:31למוטי שלום, אכן יש סיכון יותר גבוה ולכן הייתי נמנעת מקנאביס רפואי. בברכה, דר' קרני רובין -
המשך :איפה אני בסקאלה אם לדודה שלי יש ?
מוטי 13/08/2015 | 21:31שלום גלי. שלום. שאלות אלה חוזרות על עצמן לא מעט בפורום. יש אפילו הפניה לסוגיה זו בראש הפורום ("גנטיקה וסכיזופרניה"). בכל מקרה להלן התשובות: שכיחות סכיזופרניה באוכלוסיה - 1%. שכחיות סכיזופרניה אצל אח של מטופל המאובחן כסובל מסכיזופרניה - 8%. שכיחות סכיזופרניה אצל בן של הורה אחד המאובחן כסובל מסכיזופרניה - 12%. שכיחות סכיזופרניה אצל בן של שני הורים המאובחנים כסובלים מסכיזופרניה - 40%. שכיחות סכיזופרניה אצל אח של תאום זהה המאובחן כסובל מסכיזופרניה - 47%. כך שבמקרה שלך אם לך אין סכיזופרניה -
קנאביס עלול לעורר מחלות נפשיות רדומות
אני 14/08/2015 | 17:34כמובן שלמי שאין את הגן של המחלה לא יתפתח אצלו כלום השאלה האם אתה מוכן לקחת את הסיכון? -
לדעתי אל תקח סיכון
לולי 14/08/2015 | 23:30יש מספיק תחלואות אחרות שיכולות להחמיר/ להוולד באמצעות חומרים פסיכואקטיבים. אני למשל רק הייתי חשופה פעם פעמים לעשן של מעשנים פלוס ניסיון חד פעמי להתמסטל עם החבר'ה ומיד היו לי חוויות מפחידות של תחושה של יציאה מהגוף. אכלתי סרטים רבים חודשים אח"כ והחמרה בחרדות. משום מה דווקא אלו שאמורים להשמר חושפים את עצמם וזה בעיקר בגלל איבוד האכפתיות מעצמי שנובע מיאוש גדול. אתה מוכן לנסות כל דבר כדי להוושע ואפשר מאוד להבין את זה, אבל לקחת בחשבון שגם לכל תחתית מחכה תחתית עמוקה ומפחידה יותר. כך שגם ל"מי שאין מה להפסיד" כביכול תמיד יש מה להפסיד ואפילו הרבה... לפוסט טראומה מאוד עוזר בין השאר לייצר שגרה של מסגרת קבועה והרבה ספורט. וגם להכניס איזה עניין חדש לחיים שלא היית מתעסק בו קודם לפני הטראומה ולהשקיע בו את הנשמה. חלק מהקושי להחלים נובע מזה שאתה שב ומחפש את ה"אני" הקודם ולא מצליח ליישם אותו או להכניס אותו לשולחן העבודה שלך. כשתסתכל על עצמך כ"אני" חדש ומשופר יהיה לך קל יותר לצעוד קדימה ואולי באומץ רב לעשות מדי פעם צעד אחורה ולהביא חלקים מהחיים הקודמים לתוך אלו העכשויים. אני חלילה לא מזלזלת בטיפולים עבור טראומה- אבל הם כוסות רוח למת אם אתה לא מתעקש בנוסף על בניה של שגרה קבועה ובטוחה. בקיצור הטיפול הכי טוב הוא ההשתזרות בחזרה לחיים פלוס איזו קבוצת תמיכה טובה. -
לולי
מוטי 15/08/2015 | 05:01היי לולי קראתי את תשובתך כמה פעמים הצלחת לגעת בי במקומות נכונים תודה רבה על ההתיחסות רק בריאות -
בכיף
לולי 16/08/2015 | 00:24תרגיש טוב:) -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/08/2015 | 12:01למוטי שלום, טעות בידך כאשר יש דוד או סבא (קרוב מדרגה שניה) הסיכון לפתח סכיזופרניה הוא 3% לעומת 1% כאשר אין חולה במשפחה. צריך להיזהר בתשובות מהסוג שאתה נתת. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/08/2015 | 12:05ללולי שלום, אני מתפאלת מתשובתך הנבונה והנכונה. בברכה, דר' קרני רובין -
המשך
מוטי 17/08/2015 | 13:19דר קרני זאת תשובה שהתקבלה עי פסיכיאטר בכיר בואי נסכים שצריך המון מזל בחיים ולא תמיד האחוזים הם שם המשחק -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/08/2015 | 13:35למוטי שלום, מסכימה איתך. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
בקשר לליז הורי
תגובה 11/08/2015 | 20:39האם היא החליקה? בסרטון רואים אותה מועדת. האם מישהו יודע בוודאות אם זה היה ניסיון לעורר מודעות למאניה דיפרסיה ותאונה מצערת?פתח בחלון חדש-
ליז הורי
מישהיא 12/08/2015 | 14:22היי ראיתי את הסרטון כמה פעמים וזה נראה שבסוף היא החליקה בטעות אבל לא בטוח וזה גם לא אומר שלא היתה לה כוונה לקפוץ כי אימה סיפרה על שיחה שהיתה לה לפני איתה מהמלון והיא אמרה לה שבכוונתה לסיים את חייה. לא ידוע אם היתה מטופלת בכלל, משהוא לא ברור בכלל מה גם שלדעתי לא רק מחלת נפש כמו שהיתה לה מאניה דיפרסיה רק היא כשעצמה גורמת להתאבדות כנראה שעברה התעללות או טראומה כי אפשר עם כדורים מאזנים לחיות טוב, לעבוד ואפילו להקים משפחה, לא ברור בכלל. בחורה יפה מאד עם שמחת חיים, משפחה.... מה הלך לה בראש שהביא אותה לקצה? והכי לא יסולח אילו האנשים שהיו למטה עם מצלמה ולא עזרו או צעקו לה, פושעים ללא חמלה ורגשות. -
ליז הורי ז"ל
טרגדיה 15/08/2015 | 18:12אני ממש מאמינה שהיא לא הייתה עושה את זה אם היא לא הייתה מחליקה. אולי אני רוצה להאמין בזה, אין לדעת. משהו בלב אומר לי שהיא לא הייתה עושה את זה בסוף. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/08/2015 | 12:56לטרגדיה שלום, זו טרגדיה כפולה. האחת שהיא קיפחה את חייה והשניה של ההשתוללות של הרשת החברתית. זה רק מדגים כמה צריך להיזהר בדבריך ברשת. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
ייעוץ
מייק 11/08/2015 | 20:27שלום דר, אני פונה בעקבות תגובה שלך להודעה. אני לוקח לוסטרל 200 לbdd במשך 14 שבועות ויש תנודה משמעותית בטיפול, המלצת לעבור לפבוקסיל 300. רציתי לציין שבעבר לקחתי פרוזק 80 במשך 3 חודשים והיה יותר טוב. האם את ממליצה לי לחזור לפרוזק או לעבור לפבוקסיל? מה עדיף לocdעמיד יחסית? כמו כן, האם הסיכוי לעתירות גבוהה יותר אצל פבוקסיל מאשר עם פרוזק תודה רבהפתח בחלון חדש-
המשך לייעוץ
מייק 11/08/2015 | 20:30רציתי להוסיף, האם פבוקסיל 300 נחשב למינון גבוה יותר מאשר 80 מג פרוזק או שהם שקולים? פשוט אני מעדייף את התרופה עם האפשרות למינון הגבוה ביותר... -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/08/2015 | 12:49למייק שלום, התגובה לתרופות היא מאוד אינדיבידואלית. עדיף בדרך כלל לחזור למה שעזר לך ורק אם פיתחת עמידות לכך לעבור לתרופה אחרת. מנסיוני השפעת שתי התרופות שקולה. במילים אחרות השפעתן דומה במינונים אלה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
סרטרלין
אבי 12/08/2015 | 12:19היי ד״ר אני מטופל מזה כשלושה חודשים בסרטרלין טבע ולאחרונה ממש הציק לי העניין של החשק המיני הירוד בהתייעצות עם איש מקצוע ירדתי ל150 מ״ג כדי לבדוק האם החשק המיני חוזר במקצת,אני כבר שבוע עם 150 מ״ג,החשק המיני קצת עלה אבל הסימפטומים התגברו ואני מרגיש שהם מאוד מפריעים לי בחיי היום יום שאלתי היא האם לחזור ל200 מ״ג? והאם ההורדה גורמת להחמרת הסימפטומים? אני מרגיש חסר אומים ואי וודאות גדולה מאוד אשמח לתשובה ולהסבר מפורט,תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 17/08/2015 | 12:31לאבי שלום, המינון שהוא מינון נוגד OCD הוא 200 מ"ג. לפעמים ההפרעה בחשק המיני חולפת ולפעמים לא. במידה וזה לא חולף ניתן לתת סיאליס גם לנשים. מאידך, לפעמים כאשר עוברים מSSRI אחד לשני יש הקלה בנושא. במקרה כזה הייתי ממליצה לנסות פבוקסיל באותו מינון אשר אני מתרשמת שיש בו פחות תופעות מיניות (זה לא מוכח, זו התרשמות קלינית). בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מצטרף לפורום
שמוליק 10/08/2015 | 05:52שלום לכולם. אני פעיל כבר כמה שנים בפורום פסיכיאטריה של BeOk. הסיפור שלי הוא שעברתי ארבעה אישפוזים, כולם היו במצב פסיכוטי חריף מלבד האחרון. אחרי שקיבלתי טיפול מסור מהרופאה שלי, שהתחילה במחלקה הסגורה בשלוותה, עבור למחלקה הפתוחה, לטיפול במרפאות חוץ, וכעת בקליניקה הפרטית שלה - הצלחתי להשתקם. לפני כמה שנים הפסקתי את הטיפול התרופתי, וחשבתי ב-ט-ע-ו-ת, שצריך להזהיר אנשים מתופעות הלוואי של התרופות, ולציין שאני הפסקתי את הטיפול התרופתי בגלל סבל מתופעות הלוואי. עם הזמן הבנתי שצריך להפעיל שיקול דעת של כל מקרה לגופו, ואם במקרה הספציפי שלי זה היה נכון להפסיק את הטיפול התרופה - אין להסיק מכך באופן סוחף וגורף על הכלל. אני משתדל לעודד אנשים, ובעיקר כאלה שעברו אישפוזים כפויים (או עומדים לעבור) להתמודד עם הקשיים ולא להישבר, ולתרום מניסיוני האישי. הרבה פעמים גם סטיגכמות על מטפלים מאוד מזיקות! אם ניתן על סמך הנסיון האישי שלי לשבור אותם - זו גם יכולה להיות פעילות מבורכת. לפני כשנה, ד"ר דוידאור (מהפורום של BeOk) גילה את דעתו שאני צריך לעשות הסבה מקצועית למטפל. אכן, השנה התחלתי ללמוד פסיכולוגיה. מישהי המליצה לי להגיב גם בפורום כאן. אני מקווה שהפעילות שלי בפורום תהיה מבורכת ומועילה. כל טוב, שמוליק.פתח בחלון חדש-
הערה חשובה וגילוי נאות
שמוליק 10/08/2015 | 06:37למען ההגינות, עליי לציין לפניכם כי למרות ניסיוני האישי והידע המקצועי שצברתי במרוצת הזמן, יש לזכור שעם כל זאת, אינני רופא. כל טוב, שמוליק -
OMFG !!! באמת אתה כאן !
שיר 10/08/2015 | 21:39תודה איש יקר ששקלת בחיוב את ההמלצה להשתתף כאן. אני בטוחה שהפורום רק ירוויח מהנוכחות שלך כאן. כבוד !!!1 -
שמוליק ברוך הבא ואתה מקסיםםם
מיה 10/08/2015 | 22:08היי נשמח שתיעץ כאן במקביל לרופאה ולעוד אחד שניים שרושמים פה תשובות... דרך אגב לא להתיחס לכאילו שרושמים: אני רוצה תשובה מקצועית רק מהד"ר או "אל תתערב" וכו' חחח אתה מבין את הנפשות הפועלות. -
תודה למיה ולשיר :-)
שמוליק 10/08/2015 | 23:22. -
לד"ר שמוליק היקר,
עוזי 11/08/2015 | 22:33בנוסף לפעילות שלך כאן ובפורום של BeOk, ישנם עוד מקומות שאולי תסכים לשקול להשתתף ולתרום גם שם (במיוחד נוכח פעילות דלה) : פורום פסיכיאטריה באתר doctors פורום שיקום לנפגעי נפש (גם כן באתר doctors) פורום פסיכיאטריה של אתר Ynet פורום פסיכיאטריה ואשפוז כפוי של אתר "משפטי" כמו כן ישנה קבוצת "גם אני תומך בזכויות פגועי נפש" שאולי תמצא לנכון לתרום לה(באם הנך בעל חשבון בפייסבוק) הנני מתנצל מראש,אדוני, באם הטרחתי אותך חלילה, אך נדמה שלאדם מומחה ובעל ניסיון רב כשלך יש ערך רב עבור אחרים. תודה לך אדוני, ובהצלחה לכולנו ושנזכה לבריאות. בכבוד רב, עוזי -
לעוזי החצוף!
מיה 12/08/2015 | 00:10מה אתה מעמיס עליו?? מה זה היה בציניות? חצוף! אני ביקשתי משמוליק שיצטרף לאתר זה ומספיק לו אחד שניים. נדמה לי שכתבת את זה בסוג של זילזול שאם כבר אתה כותב אז תענה לכולם, סוג של סתלבט! -
תודה
שמוליק 12/08/2015 | 00:59שלום עוזי. תודה רבה. אני רק רוצה להבהיר שאני לא רופא. כפי שכתבתי אני רק התחלתי השנה ללמוד לתואר ראשון בפסיכולוגיה כך שהדרך עוד ארוכה ובסופה אני אולי אהיה פסיכולוג אבל לא רופא. כל טוב, שמוליק. -
למיה. לא בטוח.
שמוליק 12/08/2015 | 01:15שלום מיה. תודה שתבעת את כבודי :-) אין לי וודאות שהדברים שעוזי כתב הם בגדר זילזול או התרסה. אינני רוצה לשפוט. בכל מקרה של ספק, עדיף לדון לכף זכות. כל טוב, שמוליק. -
גברתי, האם את בסדר ?
עוזי 12/08/2015 | 01:50גברת מיה הנכבדה, ייתכן וישנה היכרות מוקדמת בינך ובין שמוליק היקר, ואת מוסמכת לדבר בשמו ולייצגו כבר, כפי הנראה מדברייך אולי.ואולי זו סתם שתלטנות לשמה ? בכל אופן,אני, לעומתך, איני מכירו, אלא רק את הרושם (הטוב) שנוצר כאן מעצם נוכחותו בפורום, ובתמימותי ביקשתי להציע לו מקומות נוספים בהם, אם יסכים בלבד (!) יוכל לחלוק מניסיונו ולייעץ לאנשים עם בעיות. היכל ראית כאן זלזול גברתי ? או העמסה כביכול ? חבל שמיהרת לקחת את זה למקום אישי גברת יקרה. ייתכן וקראת בפזיזות את הודעתי ומייד חמתך בערה בך, לכן אחזור שוב על דבריי המפורשים לעיל כדי שתוכלי לקרוא אותם : "הנני מתנצל מראש,אדוני, באם הטרחתי אותך חלילה, אך נדמה שלאדם מומחה ובעל ניסיון רב כשלך יש ערך רב עבור אחרים". אינך חייבת להאמין גברתי, אך אל לך לבדות האשמות מדימיונך הפרוע כלפי אנשים שאינך מכירה רק על סמך מה שנדמה לך ! גברתי, למדי לכבד במינימום לפני שאת דורשת את כבודם של אחרים ! ואם אינך נמצאת במצב רגשי טוב ברגע מסויים, אולי הניחי לדברים לזמן מה, במקום לתקוף בשצף קצף ! ואילו לך אדון שמוליק, שוב תודה והתנצלותי, באם גרמתי לך חלילה לחוסר נוחות כלשהוא ואם הצעתי אליך גרמה משום מה להתפרצות של רגשות או תחושות שליליות עקב כך אצל מי מהקוראים, הנני לוקח אותם בחזרה ורק אבקש לאחל לך בהצלחה, ושנזכה כולנו להרוויח ממך. בכבוד רב, עוזי -
לעוזי - בסדר גמור. תודה על התגובה.
שמוליק 12/08/2015 | 03:58שלום עוזי. אני מקווה שראית את התגובה הראשונה שלי על מה שכתבת. אכן הודיתי לך על הדברים שכתבת :-). אני מקווה שגם ראית את מה שכתבתי למיה, שגם אם היא חושבת שהדברים נכתבו בציניות, אם הדברים אינם וודאיים - עדיף לחשוב טוב! אני שמח שלא טעית בהערכתי, ושאכן הדברים נכתבו מתוך הערכה אמיתית וכנה. לילה טוב :-). שמוליק. -
פרשתי אחרת. כרגיל דימיון מופרך
מיה 12/08/2015 | 10:47חשבתי שבגלל שראיתי אותו בשני פורומים אז אתה חושב שהוא "יותר" מידי מיעץ ואתה כאילו אומר בציניות "בוא תיעץ בעוד פורומים כי אתה לא מספיק מיעץ". לפעמים אני מפרשת דברים הפוכים שאנשים חושבים עלי או בהקשר אחר אז לא להתיחס. מתנצלת... -
ברוך הבא שמוליק :)
שואלת 12/08/2015 | 12:08נחמד לראותך כאן, אתה רק תועיל לפורום! -
אתה עוזר הרבה לאנשים
אוסנת 14/08/2015 | 07:52תודה, עזרת גם לי. נחסמתי מכל הפורומים של BeOK, כי ניסיתי לתת קישור ללישכה לסיוע משפטי, למישהי שהתלוננה על התעללות באביה באבארבנל. הפסיכיאטר שם עושה פרסומת לעצמו, ולא מציע לפנות ליעוץ משפטי למי שצריך. הוא מעודד אנשים לעשות בדיקה גנטית ב- 1000 יורו, ומציג אותה כבדיקה מדעית, על אף שהיא בדיקה "גנטית" שהתוצאות של הן סטטיסטיות (סטטיטיקה על כמה אנשים דיווחו על שיפור). -
וואלה תודה אוסנת :-)
שמוליק 14/08/2015 | 17:43שלום אוסנת. האם הכינוי שלך שם היה א.ס.? זה ממש נראה לי אותו סגנון. סתם בשביל הסקרנות... שמוליק. -
כן.
אוסנת 14/08/2015 | 18:54זה הכינוי.
-
-
פלוטין 20
לימור 10/08/2015 | 23:00התחלתי פלוטין אני בכדור חמישי המליצו לי לעלות לשתיים בגלל שאני מרגישה שיש לי גם מצב רוח ירוד ולחץ נפשי האם תופעות הלוואי מתגברות ותוך כמה זמן אני אמורה להרגיש הטבה /שהכדור עוזרפתח בחלון חדש-
לא כדאי להתבסס רק על כדורים
שמוליק 10/08/2015 | 23:43שלום לימור. אינני רופא. בדרך כלל לוקח לא יותר מחודש עד שהתרופה האנטי-דיכאונית משפיעה. אם אין השפעה תוך חודש, אז או שמעלים מינון או שמחליפים תרופה. ישנה בדיקה גנטית שבה לוקחים דגימה של רוק ועל סמך הדגימה מוצאים מהי התרופה המתאימה. ד"ר דוידאור מפורום BeOk כתב פעם על הבדיקה הזו. עם זאת, לא כדאי לבסס את הטיפול רק על תרופות, ישנם דברים אחרים שמומלץ לעשות. בדרך כלל מומלץ לשלב טיפולים פסיכולוגיים, תזונה נכונה, חשיפה לאור(כמובן שצריך להשתמש באמצעי הגנה) ופעילות גופנית. אני מאחל לך שתרגישי טוב. שמוליק. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/08/2015 | 21:05ללימור שלום, לא כתבת ממה את סובלת לכן קשה לענות לך לגבי העלאת המינון או לגבי משך הזמן שיקח עד שתחושי בהטבה. בעקרון בכל פעם שמעלים את המינון יכולה להיות התגברות של תופעות הלוואי למספר ימים. במידה ומדובר בדיכאון, הדרך כלל רואים הטבה תוך 4-6 שבועות. במידה ומדובר בהתקפי חרדה, רואים את השיפור לאחר כ6-8 שבועות ובמידה ומדובר בOCD, לאחר 8-12 שבועות. במידה ולא חל שיפור מספיק, יש מקום להעלות עוד את המינון. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
פליטת זרע בזמן עשיית צרכים
יצחק 10/08/2015 | 19:10שלום, אני בן 25, בחודש האחרון הרגשתי שלאחר עשיית צרכים (באופן קבוע) אני מרגיש שנוזל נוסף יוצא מאיבר המין שלי, בהתחלה חשבתי שזהו שתן בלבד אבל לאחר מספר ימים הסתכלתי והבנתי שזהו נוזל זרע. התופעה ממשיכה באופן קבוע יום-יומי בכל עשיית צרכים (ישיבה בשירותים). אני מטופל כבר מעל שנה בעזרת כדורים נגד חרדה כשעד לפני כ-15 ימים זה היה ציפרלקס ולאחר פגישה עם פסיכיאטר הוחלפו הכדורים בהדרגתיות ל-150 מ"ג של Venlafaxine XR (Effexor). בנוסף אני מרגיש ירידה חדה בחשק המיני בחודש האחרון, ומתקשה להגיע לזקפה גם באמצעות חומר פורנוגרפי. רציתי לדעת עם כל הנתונים שסיפקתי קשורים אחד לשני וכיצד עלי לנהוג, תודה.פתח בחלון חדש-
תגובה
שמוליק 10/08/2015 | 20:42שלום יצחק. אינני רופא. ירידה בתיפקוד המיני היא תופעת לוואי שכיחה של תרופות אנטי דיכאוניות, כך שסביר להניח שזו הסיבה לכך. לגבי פליטת זרע בזמן עשיית צרכים, לא ידוע על תופעת לוואי שכזו, אבל יכול להיות שמדובר בתופעת לוואי נדירה. לא סביר שזה סימפטום של החרדה. נראה לי שמדובר בבעייה פיסיולוגית, וכנראה שצריך לפנות לרופא המשפחה על מנת לבדוק את הנושא. כל טוב, שמוליק. -
תופעה מוכרת
ר.צ. 11/08/2015 | 02:11שלום, התופעה מוכרת ומקורה בשימוש בונלפקסין. זה לא מסוכן וצפוי לעבור עם הזמן. לגבי החשק המיני, יש פתרונות כמו למשל תוספת כדורים מסוימים, אך בשלב מוקדם זה של הטיפול צריך סבלנות מאחר ותופעות הלוואי צפויות לחלוף מעצמן. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/08/2015 | 20:59ליצחק שלום, אכן כפי שכתב לך ר.צ. זאת תופעת לוואי ידועה של הונלפקסין שחולפת לאחר זמן מה. התופעה איננה מסוכנת ואין לך סיבה לדאוג לגבי כך. לגבי הירידה בחשק המיני, היא יכולה לנבוע מהכדורים והיא יכולה לנבוע מהדיכאון. מאחר ואתה אומר שהתופעה הזו החלה בחודש האחרון ואני מניחה שבגלל התגברות הדיכאון הרופא החליף לך את הכדורים, היא בהחלט יכולה להיות תוצאה של הדיכאון. בנוסף, תופעה זו פחות שכיחה עם ונלפקסין ולכן בשלב זה הייתי מחכה עד שמצבך הנפשי ישתפר. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
בונסרין או ג'ילקס
מיכל 10/08/2015 | 18:56לאיזה מבין 2 התרופות האלה יש יותר השפעה על סרוטונין?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/08/2015 | 20:41למיכל שלום, בונסרין גורם לשחרור של סרוטונין ונוראדרנלין. ואילו גילקס פועל גם על הסרוטונין וגם על האצטיל כולין וכו'. אינני יודעת מי מהם יותר סרוטונרגי. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
שבוע טוב דר קרני היקרה
CICI 09/08/2015 | 18:48שלום רב אני כבת 55 ומאז ומתמיד יש לי אובססיה,אם מישהו אומר לי משהו מעליב אני חיבת להחזיר אם אני לא מחזירה אני סובלת עם המחשבות בראש הרבה זמן. מאז שאני נוטל ציפרלקס זה השתנה אני פחות חושבת .אבל חושבת במינון נמוך. אז בבקשה עד בעיה שקשורה למה שהסברתי כאן . נסעתי בכביש ועמדתי בברק מול מעבר החציה .היו שתי נשים משמאלי והיה רכב בצד הימני של הכביש ואני עמדתי בצד שמאל של הכביש. כאמור עצרתי בפתאומיות בברקס קטן.אבל הנשים חצו את הכביש למרות שעצרתי בפתאומיות כשהם חצו היו במרחק מטר אולי קצת יותר ממני. מצד שמאל שלהם עמד רכב ואני עצרתי במעבר היתי בצד הימין שלהם.תוך כדי שהם חצו את המעבר החציה אחת הנשים קיללה .היא לא הסתכלה עלי רק שהיתה עם הגב אלי אמרתי בתוך הרכב שלי מה שהיא אמרה כלומר חזרתי על הקללה. שאלתי היא כזאת בבקשה . אני פחדתי להחזיר לה מול הפנים מה גם שהיא לא הסתכלה עלי כשהיא קיללה תוך כדי שהיא עוברת במעבר חציה.לי אין אומץ להחזיר מול הפרצוץ לכן אני כועסת על עצמי. אני אומרת לעצמי שאני פחדנית . מה דעתך דר קרני . עלי לצין שאני סובלת מאוסידי. תודה ושבוע טוב לך דר קרניפתח בחלון חדש-
ברשותך רוצה להגיב
שואלת 09/08/2015 | 19:22שלום לך, אני גם סובלת מאוסידי. יש לי שכנה מבוגרת שכל פעם שרואה אותי, היא מקללת. בעבר הייתי מחזירה לה, כי פחדתי שהקללה שלה תתגשם. את יודעת איך אני פועלת לאחרונה?! כשאני עוברת מולה והיא מקללת, אני פשוט מחייכת או צוחקת לה בפנים. ההרגשה אחרת והרבה יותר טובה מבעבר. מקווה שעזרתי במשהו?! שבוע טוב ומוצלח :) -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 12/08/2015 | 17:48לסיסי שלום, נראה לי שבמידה ואינך יכולה לקבל את המלצתה של השואלת (שהיא המלצה מצויינת), כדאי לך לפנות לטיפול התנהגותי קוגניטיבי ספציפי ל-OCD. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 12/08/2015 | 17:48לשואלת שלום, נהדר! בברכה, דר' קרני רובין -
המשך בבקשה אנא עני לי
דנה 12/08/2015 | 22:00רציתי לשאול אם גם אנשים חזקים ולא פחדנים לא עונים לקללות.אם גם אנשים רגילים חזקים פוחדים לריב כמו שאני פוחדת. בנוסף בבקשה רציתי לשאול אם בגלל שאני רגישה מדי אני פוחדת לריב עם או בלי קשר לאוסידי ואגב טיפול לא יעזור לרגישות שלי אלא רק ירדים אותי. בבקשה דר קרני.יכול להיות שבגלל שאני רגישה כמו ילדה קטנה בגלל זה אני פוחדת להחזיר קללות. בנוסף שאלה רצינית .בבקשה ממך מה דעתך. האם גם נשים חזקות רגילות ללא אוסידי לא עונות לקללות. תודה בבקשה -
רוצה להגיב שוב
שואלת 13/08/2015 | 16:50לדעתי זו מעלה לא לענות ולא להכנס לויכוח/ריב. נשים או אנשים בכלל שלא עונים לקללות, זה מראה עד כמה הם חזקים, כלומר בעלי שליטה עצמית. אין צורך ל"אכול את הלב" עקב כך, משום שההתעלמות עושה את שלה :) -
תודה דר' - עשית לי הרגשה טובה :)
שואלת 13/08/2015 | 16:52המשך יום נפלא! -
עוד משהו..
שואלת 13/08/2015 | 17:05בעבר הייתי מתבוננת על עצמי ובוחנת איך זה נראה לענות למשהו שמקלל.... לא מחמיא בכלל!!! מה גם, למה לרדת לרמה שלהם?! יום מקסים לך ובשורות טובות. -
לשואלת
דנה 13/08/2015 | 20:10תודה רבה לך השואלת ובשורות טובות לך אשתדל לעשות מה שעשית תודה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 13/08/2015 | 20:14לדנה שלום, 1. זה לא שאלה של פחד אלא של בזבוז אנרגיה לריק. חבל על האנרגיה לנסות ולקלל בחזרה. 2. הטיפול בOCD ובחרדות אינו מרדים, הוא נותן הגנה בפני רגישות היתר כיאלו מכסה את העצבים החשופים בעור. 3. אני מצטרפת לתשובותיה המצויינות של השואלת. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
קניתי סופרליס לעצירות מה שהמלצת
אני 06/08/2015 | 15:00אמרו לי בבבית מרקחת לקחת בלילה האם זה עובד ישר או שצריך לחכות כמה ימים?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 10/08/2015 | 18:52לאני שלום, זה יכול לקחת עד 3 ימים. בברכה, דר' קרני רובין -
את האמת רק התה סנה עושה את העבודה
אני 11/08/2015 | 14:40אבל אמא שלי אמרה שזה יכול לגרום למחלות מעיים כמו קרוהן זה נכון? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 12/08/2015 | 17:36לאני שלום, זה נכון. תמשיך לקחת יום יום את הסופרליס ואם זה לא יספיק תעלה בהתחלה לשני כדורים ליום. בברכה, דר' קרני רובין -
אני לוקח 3 ביום
אני 13/08/2015 | 16:12כמו שרשום על הקופסא 2-3 ביום
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד