פורום פסיכיאטריה - עמוד 861
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
למיקטל ולוסטרל
שיר 05/08/2015 | 19:38שלום דר, לפניי כשבוע קיבלתי לראשונה מרשם מפסיכיאטר ללוסטרל 50 מג ולמיקטל 100 מג. עקב דיכאונות הולכים וחוזרים ומחשבות טורדניות. היה לי קשה מידיי עם הדכאונות!!!! התחלתי לקחת את הלוסטרל ולא את הלמיקטל כי קשה לי גם ככה עם העובדה שהתחלתי כדורים. האם זה בסדר ומספיק להתחיל עם לוסטרל בנתיים ואם ארגיש טוב בשבועות הקרובים אוכל לוותר על הלמיקטל? או שצמד התרופות אפקטיבי יותר? שאלה נוספת בבקשה, אם אני לוקחת זודורום חצי כדור לעיתים רחוקות, רק אחריי אירוע או שממש קשה להירדם, האם זה מסוכן עם נוגדי דיכאון?פתח בחלון חדש-
מקפיצה
שיר 07/08/2015 | 17:55לוסטרל ולמיקטל -
לוסטרל ולמיקטל
שיר 09/08/2015 | 20:43דר קרני בבקשה תעני -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/08/2015 | 22:31לשיר שלום, לוסטרל אפקטיבי כנגד דיכאון במינונים של 100 - 200 מ"ג. לוקח כשישה שבועות עד שרואים תגובה. למיקטל הינו כדור אנטי דיכאוני טוב בדיכאון ויפולארי. את הכדור חייבים להתחיל עם 25 מ"ג ועולים כל שבוע ב25 מ"ג. הסיבה לכך היא שלמיקטל יכול לעשות תופעות עוריות קשות במידה ועולים מהר יותר. בדרך כלל לדיכאון ביפולארי נדרשים כ- 100 מ"ג. מאחר והעליה למינון זה איטית מוסיפים SSRI בכדי להחיש את התגובה. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/08/2015 | 22:32לשיר שלום, בגלל ההקפצה שלך לא קיבלת תשובה בסוף שבוע שעבר. אני עונה מהסוף להתחלה (מהישנים יותר לחדשים יותר) וההקפצה גרמה לשאלתך להפוך לחדשה יותר. כנ"ל לגבי ההקפצה השניה. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה רבה על התשובה
שיר 09/08/2015 | 23:33תודה רבה דר קרני -
שאלה נוספת
שיר 10/08/2015 | 23:48ד״ר קרני שלום, רציתי לדעת אם אני יכולה לקחת( לעיתים נדירות) זודורום לשינה? אם זה לא מסוכן שאני לוקחת לוסטרל ולמיקטל? תודה.... -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 12/08/2015 | 17:16לשיר שלום, את יכולה, זה לא מסוכן. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
דרלין עם טרמדקס
מאיה 07/08/2015 | 17:03האם אפשר לשלב בין טרמדקס לכאבים ודרלין להמעטת מהירות הרעד המיוקלוני. טרמדקס הוא אופייטי משכך כאבים וזה עוזר לי אך גורם לעייפות. הפסיכיאטר רשם לי חנסות דרלין פרופרונולול 80 מ"גפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 12/08/2015 | 17:15למאיה שלום, אין כל בעיה לקחת את שניהם יחד. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
לדר קרני היקרה עזרה בבקשה בשאלה
דנה 07/08/2015 | 15:01שלום דר קרני מה שלומך? מקוה שתמשיכי לעזור כמו שאת עושה תמיד אני סובלת מאוסידי ושאלתי אותך שאלות בעבר שאלות שסבלתי מהן ואת עזרת לי. לצערי האוסיידי לא עובר אמנם הכדורים עוזרים קצת אבל לא עובר. בבקשה לשאלה שלי .אני בדרך כלל אחראית בקשר לילדים כלומר לא נותנת להם משהו מסוכן. היום קניתי .גלידה שיש בה סוכריות גומי. חילקתי לשני ילדים אחרי גיל 5 ולהבדיל ילד בן שלוש ראה ורצה גם. נתנתי לו . מה שמרגיז אותי ששכחתי שיש בזה סוכריות גומי בתוך הגלידה .ובכל זאת נתנתי לילד בן השלוש . למזלי אימו לקחה לו את הגלידה. אבל עכשיו אני אוכלת את עצמי בצורה קשה .ששלא נדע יכולתי לעשות נזק להבדיל לילד. עלי לצין שבדרך כלל אני אחראית עם ילדים. אגב את הגלידה הזאת לא הכרתי קודם אבל ידעתי שיש סוכריות מסוכנות . והילד רצה לא חשבתי ונתנתי לו את הגלידה עם סוכריות גומי. אני אוכלת את עצמי מרגישה כאילו היתי עושה נזק להבדיל לילד. תודה על העזרה וסליחה על שחזרתי על דבריפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 12/08/2015 | 17:12לדנה שלום, מה את מקבלת כטיפול? זה נשמע כאילו ה-OCD חוגג אצלך. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
ג'ילקס
מיכל 06/08/2015 | 21:33שלום דר קרני.התחלתי ליטול ג'ילקס להפרעת חרדה קלה(ללא התקפי חרדה וללא דיכאון) במינון התחלתי של 25 מג. וביום למחרת החרדות התגברו.האם ייתכן דבר כזה?כי עד כמה שידוע לי ג'ילקס לא גורם להגברת חרדה בתחילת הטיפול וזה גם לא רשום בעלון לצרכן.תודהפתח בחלון חדש-
ג'ילקס
מיכל 09/08/2015 | 22:43התופעה הזאת של התגברות חרדה מופיעה כל פעם שאני מעלה את המינון זה נמשך יום אחד ואז זה עובר.האם זה מעיד על כך שהכדור יעזור? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 12/08/2015 | 17:02למיכל שלום, לאור הדברים שכתבת, יש סיכוי טוב שהכדור יעזור. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מינון פרוזק
אנה 02/08/2015 | 14:12שלום ד"ר, רציתי לשאול מדוע בארה"ב מותרים מינונים גבוהים יותר של פרוזק (למשל 120 מ"ג) כשבישראל ניתן מינון עד 80 מ"ג. בנוסף אשמח לדעת לאילו הפרעות מינונים גבוהים כאלה רלוונטים. תודה.פתח בחלון חדש-
אוסידי בלבד
אני 02/08/2015 | 20:27לכל הפרעה אחרת 40-60 זה הגג -
גם בארהב זה 80 אבל בocd לעתים נותנים יותר מהמקסימום
מיכאל 03/08/2015 | 01:20היי בארהב זה 80. בארץ אני לא בטוח אם זה 60 או 80. רופאה אצלה הייתי אמרה ש60 זה המקסימום בארץ. בבריטניה אם אינני טועה זה 60. בכל מקרה, זה עובדה שגם בארץ ובחול באוסידי קשה לעתים משתמשים במינונים גבוהים יותר מהמינון המקסימלי במידה ובמינון מקסימלי השיפור לא מספק ואין תופעות לוואי משמעותיות. וכך לעתים מגיעים ל120 פרוזק או 400 לוסטראל או 60 ציפרלקס או 450 פבוקסיל. לעלות מעבר למינון המקסימלי זו אחת האסטרטגיות במקרים של אוסידי קשה ועמיד בנוסף לתוספת נוגדי פסיכוזה ולתוספת טיפול התנהגותי או להחלפת ssri. באנפרניל כמעט ולא נותנים יותר מ250 או 300 מחשש לפרכוסים -
בארץ אפשר לבקש אישור מיוחד
אני 03/08/2015 | 12:57להעלות מעל 80 -
תודה חברים
אנה 03/08/2015 | 13:34החכמתי! -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 03/08/2015 | 20:25לאנה שלום, הסיבה שלא עולים למינונים מעבר ל80 מ"ג היא שלא רואים שיפור נוסף אם עולם למינונים יותר גבוהים. בברכה, דר' קרני רובין -
הפסיכיאטר שלך צריך למלא טופס 29 ג
אני 03/08/2015 | 20:32ולנמק בו למה הוא חושב שאת צריכה 120 מג פרוזק ולשלוח לפסיכיאטר המחוזי והוא זה שמחליט אם לאשר או לא -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 03/08/2015 | 21:57לאני שוב שלום, לרוקח המחוזי ולא לפסיכיאטר המחוזי. בברכה, דר' קרני רובין -
עובדה היא שיש רופאים שנותנים מעל 80 מג
ירון 06/08/2015 | 20:38שלום ד"ר, אני חושב שיותר מדוייק להגיד שאת לא נותנת מעל 80 מג ולא שכולם נוהגים כך באופן גורף. במקרים של OCD, יש רופאים שרושמים מינונים שהם מעל המקסימום הרשמי של היצרן, עם כל הSSRI. עושים את זה גם במרפאות שמתמחות בטיפול אוסידי עמיד בבריטניה וארה"ב. זו אחת האסטרטגיות לטיפול אוסידי עמיד. לא לכולם עוזר הפבוקסיל והפרוזק כפי שאת ממליצה. יש מחקר על לוסטראל 400 מג ועוד תיאורי מקרים. מינון מקסימלי של תרופה זה גם שיקול כלכלי של היצרן. בציפרלקס למשל 20 מג הוא המקסימלי ומאז ומתמיד נותנים 30-40 באוסידי (ואפילו עד 60 מג). המינון המקסימלי תמיד היה 20 מג, גם לפני האזהרה על בעיות קצב בלב. (שהיום היא תקפה לציפרמיל בלבד) -
מישהו מוכן להסביר לי
אנה 06/08/2015 | 21:07למה לעזאזל המחלה הזו כל כך עמידה? היא אולי מוגדרת 'הפרעה' אבל זו פשוט מחלה ארורה. ולקח לי 8 שנים להבין את זה! מישהו עם ניסיון תרופתי מוצלח? צריך משכנתא כדי לממן CBT -
משתתף בתחושתך
מיכאל 06/08/2015 | 23:22היי אני משתתף בתחושתך כי גם לי יש OCD. וזה לא קל לטפל בזה באמת. אילו תרופות לקחת עד היום ובאלו מינונים? -
גם לי יש אוסידי
אני 07/08/2015 | 21:08וזה פשוט מטריף את השכל ההתעסקות האובססיבית כל פעם במשהו אחר זה לא עוזב אותך אי אפשר לנהל חיים נורמלים ככה -
ל"אני" ולדר' שלום
שואלת 07/08/2015 | 22:50קראתי את ההודעה שלך ואני מרגישה אותו הדבר בדיוק. זה פשוט מטמטם!!! חשבתי לתומי שהאוסידי נעלם, היום הייתי אופטימית וגם כתבתי "התגברתי על האוסידי". הערב יצאתי לדייט, והבחור ניסה להרשים אותי, הביא לי שרשרת יפה והזמין אותי לארוחה. בסיום הדייט הרגשתי בבטן הרגשה מוזרה, ונתקפתי בסוג של חרדה לא מוסברת. התחלתי לשאול בראש שאלות: למה דווקא את השרשרת הזאת?! למה היא לא הייתה ארוזה כשנתן לי אותה ככה ביד!? ( זו באמת שאלה שגם נשים אחרות היו שואלטת את עצמן) לא שאלתי אותו מכיוון שלא רציתי להראות בוטה ולא לבאס אותו. כל מחשבה מאה פעם ולא מצליחה לסגור את זה ולהמשיך. עד שבסופו של דבר חטפתי עצבים ושלחתי לו הודעה שאיני מעוניינת להתראות עימו. כל פיפס קטן אני משחזרת מיליון פעם בראש. די נמאס לי! עכשיו כשאני חושבת על זה - לעולם לא תהיה לי זוגיות. מה יקרה אם "חלילה" אתאהב במישהו - בשבילי זה יהיה סוף העולם! הנפילה האחרונה כנראה אחרי אינספור נפילות. מה שמוזר שלבד אני מסתדרת מצוין. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/08/2015 | 21:01לאנה, אני, מיכאל ושואלת שלום, אכן הצדק הוא עם אנה, מדובר בהפרעה\מחלה כרונית שללא טיפול היא קשה ביותר. לגבי המינוח הפרעה או מחלה, כל ההפרעות הפסיכיאטריות קשות כקלות נקראות הפרעות. לאף אחד אין ספק שלמשל סכיזופרניה זו מחלה כרונית. אין ספק שצריך לקחת טיפול תרופתי באופן קבוע כמו שצריך גם לעשות טיפולי CBT מתמשכים. יכולות להיות הפוגות קלות אך ללא תרופה במוקדם או במאוחר ההפרעה שוב חוזרת. בברכה, דר' קרני רובין -
למיכאל וכולם
אנה 10/08/2015 | 10:32קודם כל תודה לכל מי שגרם לי להרגיש שאני לא היחידה שעושה דברים בלתי הגיוניים אף על פי שאני אדם הגיוני לחלוטין. אני כל כך הגיונית שהייתי יוצאת יחידת מודיעין מובחרת, פסיכומטרי שמספיק לכל מוסד וכל פקולטה, סטודנטית בתחילת דרכה בטכניון. וסליחה אם זה נשמע שאני מחמיאה לעצמי. זאת לא הכוונה. ואז התחילו התקפי חרדה (שהייתי קונה היום בשמחה בהשוואה לאוסידי). אחרי שהשתכנעתי שאלה לא התקפי לב ואני לא עומדת למות, התחלתי ציפרלקס במינון נמוך. שיפור דרמטי, חזרה לשיגרה. הבעיה שעם השנים הפרפקציוניזם/הרגשה ששום דבר שאני עושה לא מספיק טוב - הלך והחמיר. אני לא מסוגלת לכבות את האור בלי לבדוק 20 פעם את המתג. אני כל כך לא סומכת על עצמי שאני לא מאמינה לעיניים שלי שרואות חושך בחדר. שלא לדבר על דברים באמת חשובים כמו גז או הנדברקס באוטו. מה שעוד יותר ארור במחלה הזאת זו התחושה שזה בשליטתך. שנים הייתי הולכת לישון בלילה ו"מחליטה" שמחר אני מפסיקה עם השטויות האלה. 8 שנים עד שהבנתי שאין לי שליטה על זה. הלוואי והיתה מודעות שזאת מחלה ככל המחלות- אסטמה, סכרת וכו' ושזה לא אשמתי. זה היה חוסך לי שנים יקרות מהחיים. אני נוטלת 80 מ"ג פרוזק ויש שיפור ניכר. אפשר להגיד שהOCD היום הוא הOCD של לפני 7 שנים בערך. סוף סוף מצליחה לשטוף כלים, אבל אם מישהו היה מסתכל מהצד הוא היה חושב שאני מטורפת. אבל לפחות עברתי מהמנעות מוחלטת לעשייה. אפילו החלטתי לחזור ללימודים, באיחור של עשור. מקווה שמספיק שהאזיקים האלה על הידיים טיפה השתחררו כדי לא להרוס את זה שוב. עד כאן הוידוי, טוב למצוא "אוזן קשבת" אחת בעולם הזה. -
בהצלחה
שמוליק 10/08/2015 | 12:30שלום אנה. אמנם לא התמודדתי עם O.C.D., אבל נראה שמה שהתמודדתי איתו הוא הרבה יותר סטיגמטי; אישפוזים במצב פסיכוטי חריף. את לא צריכה להרגיש "דפוקה" או סוג ב'; אדרבא, מי שמתמודד בסופו של דבר מוצא יותר משמעות לחיים. בהצלחה בלימודים ובכל אשר תפני. שמוליק. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 12/08/2015 | 17:01לאנה שלום, הייתי ממליצה שתוסיפי טיפול התנהגותי קוגניטיבי ספציפי ל-OCD. כל שנותר לי הוא לאחל לך הצלחה בלימודים. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
דף הפרעות שינה קשות בפייסבוק
אדם 04/08/2015 | 20:44דף הפרעות שינה קשות בפייסבוק . https://www.facebook.com/wsleepפתח בחלון חדש-
קהילת "מטופלים ומטופלות שוברים שתיקה" בפייסבוק
צביאל 05/08/2015 | 20:46https://www.facebook.com/sBreakthe/timeline -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 06/08/2015 | 18:32לאדם שלום, ברכות על הפורום. חשוב שתפנה לטיפול התנהגותי קוגניטיבי לאינסומניה, וכפי שכבר אמרתי לך לדעתי יש מקום לנסות ECT. בברכה, דר' קרני רובין -
ד"ר קרני רובין
אדם 06/08/2015 | 18:50הלכתי ועשיתי טיפולים אבל בשביל ללכת לטיפולים צריך לתפקד ואני לא מתפד כי אני לא ישן לא יצאתי מהבית שנתיים בגלל זה וגם שיצאתי שוב לא ישנתי אז בכלל ימים קשים ייסורים. אתמול לקחתי ניוזינן וג'ילקס ביחד בלילה באמירתו של הפסיכיאטר שלי והיה לי לילה של סיוים ,פרכוסים,הזיות,סיוטים !!!!!!! אמרתי את זה לפסיכיאטר שלי והוא פסל זאת על הסף. מה עושים ?!?!!? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/08/2015 | 20:15לאדם שלום, לא לוקחים את התרופות הללו. אני חוזרת על דברי שכדאי לעשות ECT. האם עשו לך CT של המוח? בברכה, דר' קרני רובין -
ד"ר קרני רובין
אדם 10/08/2015 | 18:51בואי תסבירי לי למה לא לקחת את הטיפול שהפסיכיאטר נתן לי חוץ מזה שאמרתי לך שזה לא עזר . עשיתי mri לפני שנה וחצי והיה תקין לפני שהתחילו לי כל התופעות הנסופות להפרעות השינה שזה שיתוקי נימולים ופרכוס בשינה . אני מרגיש את זה שזה קורה כאילו משהו משתלט עליי משלב עירות לשינה ואז זה קורה החוויה הזאת שכאילו אתה ממוגנט מחוץ לגוף יוצא וחוזר . ???? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 12/08/2015 | 16:58לאדם שלום, בהמשך לשיחתנו אני ממליצה שתעשה בדיקת CT מוח. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
ריטלין
שואלת 05/08/2015 | 12:45שלום דר' קרני, אני סובלת מאוסידי והפרעת קשב וריכוז. מטופלת בריטלין LA זה כמה חודשים. להזכיר אני בת 40. המינון שאני לוקחת לא קבוע לפעמים כל יום ומשנה בין 10 ל 20 מ"ג . יש לציין שהוא גורם לי להתרכז, אך יש מצבים כשאני רוצה להזכר למשל בשם של מישהו/י לפתע אני מקבלת בלקאאוט, פשוט השם נמחק מהזכרון, דבר שמעולם לא קרה לי (לגבי שמות של אנשים ותאריכים וכל היוצא בזה - הזכרון שלי טוב לפני שהתחלתי עם הריטלין) מה גם יש עוד בעיה שמטרידה אותי: תמיד הייתי מצפונית ורגישה כלפי אנשים, אך מאז שהתחלתי עם הריטלין, אני בוטה בתגובה שלי, למשל: אם מישהו מדבר עימי אני יכולה לצחוק לו בפנים שזו לא תגובה ראויה למישהי בגילי ובכלל, על דבר שלא אמורים לצחוק, עקב כך אני פוגעת בצד השני, הדבר חורה לי מאוד - זה לא מאפיין אותי. האם מטבעו של הריטלין לחדד את התכונות של המשתמש בו? למשל, אם אדם הוא בעל ביטחון עצמי גבוה ומעט אימפולסיבי, האם התרופה מקצינה את התכונה? כי התקף של צחוק שלא במקום בתגובה לנאמר זו אימפולסיביות ואי רגישות ... אשמח לשמוע את דעתך בנושא. תודה ויום מקסים לך. נ"ב: עצם זה שהעלתי את השאלה לפנייך - עושה רושם שנשארתי מצפונית כנראה?!פתח בחלון חדש-
עוד שאלה על ריטלין
שואלת 05/08/2015 | 14:30האם הוא גורם למחשבות שווא או חרדה? כי לפני כמה דקות עבר לי סרט בראש שאם בן הזוג שלי יעבור לגור עימי הוא יזרוק את הכלבה שלי מהחלון. ממש ראיתי את זה בתוך הראש איך שהוא מעיף אותה באכזריות מהחלון. (לפני שבועיים בן הזוג שלי סיפר לי כשהיה קטן הייתה לו כלבה ואח שלו זרק אותה מהחלון.) האם אני במצב פסיכוטי? או שזה חלק מהאוסידי??? -
מוכר לי איכשהו
מיקה 05/08/2015 | 15:05במיוחד המשפט שזה עלול לחדד ולהוציא לפועל מרכיבי אישיות נחבאים. אני מתחברת לתכונות האישיות כי בפועל גם אני בנאדם מאוד מופנם, מצפוני ונותן מקום לאחרים יותר מאש נוטה לתפוס מקום. מהרגע שהתחלתי לקחת ריטלין הפכתי לאדם פתוח ומיידי יותר. כל הזמן היו לי רעיונות בראש בהם שיתפתי את הסביבה שלי. הפכתי להיות מאוד פלרטטנית ביחס מול העולם והקסמתי כל מי שבא במגע איתי. הצרה היא שזה גרם להתקפי חרדה נוראים ולתחשות פנימיות בלתי נסבלות ומצבי רוח קיצוניים מאופוריה גבוהה לדכאונות קשים- והבנתי שעוד יום אחד עם הדבר הזה אני עלולה לצאת מדעתי ולכן הפסקתי. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/08/2015 | 22:17לשואלת שלום, יש הסוברים שבחלק מהמקרים הOCD התפתח כמענה להפרעות הקשב. אני לא בטוחה בכך אך מניסיון יש מקרים שנעזרים על ידי הוספת ריטלין LA או קונצ'רטה לSSRI'S. יש מקרים אחרים שבהם המצב מוחמר. כנראה שאלו שתי קבוצות שונות של OCD. הריטלין בסובלים מהפרעות קשב, בדרך כלל גורם לפחות אימפולסיביות וממקד את האדם כך שניתן למשל להקשיב להרצאה ולשמוע את המרצה ולא את כל הסביבה. הרבה פעמיים התקף של צחוק לעומת זאת, זו דרך להתגבר על מבוכה ולא חוסר רגישות למרות שהתגובה גורמת למבוכה. אינני סבורה שהתרופה מקצינה את תכונות האופי. ייתכן והתגובות האלה אצלך נבעו מתת מינון. אינני יודעת כמה את שוקלת אך אין ספק שאת צריכה לפחות 30 אם לא 40 מ"ג של ריטלין LA. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/08/2015 | 22:17לשואלת שלום, זה תיאור של OCD קלאסי. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 09/08/2015 | 22:19למיקה שלום, מאחר ולא כתבת איזה ריטלין לקחת, כמה לקחת ואילו תרופות נוספות לקחת, קשה לי להתייחס לדברייך. זה נשמע כאילו נכנסת להיי. בברכה, דר' קרני רובין -
תודה רבה דר',
שואלת 10/08/2015 | 04:45יום מקסים ושבוע מוצלח-אמן! -
נטלתי 10 מ"ג
מיקה 11/08/2015 | 00:02אחת ליום במשך תקופת לימודי באקדמיה (בנוסף למירו עקב דכאון, לא היו מעולם אפיזודות מאניות או אבחנה בי-פולרית). הציונים הגיעו ל-100 בממוצע, כושר הלמידה השתפר בצורה מופלאה בזכות אסוציאציות ורעיונות בלתי נגמרים, יכולת שליפה מטאורית, תחושת ריגוש והתלהבות מכל דבר ומוטיבציה עצומה ובלתי נגמרת. הפכתי לתקשורתית בצורה מפחידה ומשכתי אלי המון אנשים כשבפועל אני בנאדם מאוד ביישן וסגור. גם לי נדמה שהייתי באיזה היפומאניה- אבל בגלל שהייתי בדכאון כל החיים אז קיבלתי את השינוי כסוג של ברכה ומתנה. התחלתי להנות מהחיים ולהרגיש סוף סוף אדם שמח, כל הזמן צוחקת ומרגישה חיבור וקשר מיידי לכל אדם. הרגשתי שהמוח שלי הוא פתיל ארוך ובלתי נגמר של שפע ושההצלחה האקדמית והחברתית שאני חווה הוא פיצוי על כשלון בביה"ס. כמובן שהייתי יכולה להמשיך בכך עד קץ הימים עד שגיליתי שאני מתחילה לקבל התקפי חרדה מפחידים עם דופק בעננים. וגם בלי הדופק- תחושה כללית של תאוצה גדולה מדי של הגוף שגרמה לי להרגשת מועקה על בסיס נאחס יומיומי ונפילות מצברוח תלולות. אני לא יודעת מה זה היה, אבל שמתי את הריטלין בצד ומאז לא שבתי אליו עוד למרות שהרגשתי שלראשונה בחיי אני חווה חשיפה עקבית של היכולות האמיתיות שלי. -
ריטלין בשחרור רגיל
מיקה 11/08/2015 | 02:02ולא מושהה
-
-
-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 10/08/2015 | 18:59לתמיר שלום, אם לא עוברים טיפול התנהגותי קוגניטיבי (CBT), בהחלט יכולה להיות חרדה שעמידה לטיפול. מדוע אתה שואל קטעי שאלות כל פעם בנפרד? בברכה, דר' קרני רובין
-
-
סימבלטה
תמיר 06/08/2015 | 15:52האם סימבלטה עשוייה להיות "חזקה" מדי בתחושה לאחר שנגמלים מקלונקס בצורה מבוקרת? תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 10/08/2015 | 18:54לתמיר שלום, אני לא מבינה מה כוונה ב"חזקה" מדי. למה אתה מתכוון? בברכה, דר' קרני רובין
-
-
סימבלטה
תמיר 06/08/2015 | 15:46האם סימבלטה עשוייה להיחלש עם השנים?[לטיפול בחרדה]? ואם כן מה ניתן לעשות?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 10/08/2015 | 18:53לתמיר שלום, בדרך כלל הסימבלטה ממשיכה להיות יעילה אך כמו כל נוגדי הדיכאון יש מקרים בהן יש התפתחות של עמידות. במקרים אלה צריך לשקול שילובי תרופות. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד