פורום פסיכיאטריה - עמוד 924
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
איך מפסיקים סוליאן? אוסנת 22/03/2015 | 08:19כדורים פסיכיארים לא עוזרים לי, איך מפסיקים סוליאן 400 מ"ג?פתח בחלון חדש
אני לא יכולה ללכת לפסיכיאטראוסנת 22/03/2015 | 10:39הוא לא מוכן לקבל אותי לבד. לא רוצה את הכדורים. איך מפסיקים?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 26/03/2015 | 14:01לאוסנת שלום, איך אני יכולה לייעץ לך כשאין לי מושג ממה את סובלת? ומדוע קיבלת את הסוליאן? אשמח שתסבירי לי ואז אנסה לענות לך. בברכה, דר' קרני רובין
מאובחנת בסכיזופרניהאוסנת 26/03/2015 | 19:41בגלל נסיון התאבדות לפני הרבה שנים, כל פעם מאשפזים מחדש. הייתי על אריפליי ואז שוב לחץ משפחתי להחליף כדור. הוחלף על ידי פסיכיאטר לסוליאן. בעיקרון ניסיתי כבר הרבה כדורים, עם שום כדור לא מרגישה טבעי, תפיסות שרירים, מחשבה איטית, כבדות. רוצה להפסיק אני בת 39 לא רוצה יותר לנסות כדורים אחרים, מה גם שהתלונה מגיעה מצד המשפחה ולא ממני. כרגע התחלתי להוריד לפי עצת רוקח.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 29/03/2015 | 21:38לאוסנת שלום, אני עדיין לא מבינה ממה את סובלת. דעת המשפחה איננה מעניינת אותי. האם הניסיון האובדני היה בגלל דיכאון? או בגלל פסיכוזה? אם זה היה בגלל דיכאון אז הטיפולים שקיבלת הם משונים בלשון המעטה. אינני רוצה להביע דעה על האחריות שלקח על עצמו אותו רוקח. בברכה, דר' קרני רובין
תודה על התשובהאוסנת 30/03/2015 | 10:23כרגע סובלת מהכדורים הפסיכיאטרים אבחנה רפואית נסיון התאבדות בגלל פסיכוזה. מאז נוסו כמה כדורים אבל היו להם תופעות לוואי, לא יכולה לתפקד איתם. אח"כ עוד אשפוזים ועוד אבחנות של פסיכוזה. אמא שלי הבן זוג שלי משתמשים בכדורים במהלך מריבה ואומרים לי המינון לא מספיק, חולת נפש, אלימה וכו'. כדי להמשיך לתפקד ולעבוד אני צריכה להפסיק אותם כי יש לי תופעות לוואי. הרוקח אמר קודם 200 מ"ג בין שבוע ל10 ימים, אח"כ 100 מ"ג לשבוע עד 10 ימים.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 30/03/2015 | 11:22לאוסנת שלום, רוקח איננו אמור לתת הוראות מסוג זה. בברכה, דר' קרני רובין
זו לא הוראה זו עצה איך להפסיקאוסנת 30/03/2015 | 11:27כרגע אין לי ברירה, זו התשובה היחידה שקיבלתי, ואין לי אפשרות לחיות עם כדורים. אני שאלתי אותו וזה מה שהוא ענה לי. מבחינתי האחריות היא שלי ולא שלו. תודה בכל מקרה.
מינונים סנדרה 26/03/2015 | 18:33שלום רב, אני סובלת מפחד טיסות ובקיץ האחרון הלכתי לפסיכיאטר ע"מ לקבל מרשם לתרופות שיקבלו על החרדה. ניתנו לי 2 התרופות הבאות: 1) PROLOL-10MG 2) XANAGIS-0.25MG בעת קבלת המרשמים נאמר לי ע"י הרופא שמכיוון והמינונים נמוכים, אוכל לקחת יותר מכדור 1 של כל אחת מהתרופות. בעת טיסתי האחרונה (אני טסה כפעמיים בשנה) הרגשתי שעליי היה לקחת 2 כדורים מכל אחת מהתרופות, אך טרם הרגשתי שהגעתי לרמת שלווה "מוחלטת"- הדופק שלי היה עדיין יחסית מהר וחזק ועדיין הזעתי (אם כי יחסית פחות מהטיסות שהיו לי טרם נטילת התרופות). השאלה שלי היא, בהינתן המינונים של הכדורים שקיבלתי מהרופא שלי- עד כמה כדורים ניתן לקחת מכל אחד? אני אישה כבת 28 במשקל 70 ק"ג. תודה מראש על התשובהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 29/03/2015 | 22:01לסנדרה שלום, קסנאגיס ניתן לקחת 0.5 מ"ג- 1.0 מ"ג וניתן אחרי שלוש שעות לחזור על המינון. פרולול ניתן לקחת שתי כדורים בבת אחת. ניראה לי שכדאי לך גם לקבל טיפול בהרפיות המכוונות לחרדת הטיסה שלך, דבר שיסייע לך רבות. בברכה, דר' קרני רובין
מתעניין בנוגע לטיפול ביו פידבק דוד 26/03/2015 | 15:51האם יש פה במקרה מישהו שעשה פעם טיפול ביו פידבק. אני חושב להתחיל טיפול כזה כנגד החרדות שלי. אחרי שטיפול פסיכולוגי וטיפול תרופתי השיגו תוצאות חלקיות בלבד. אבל לפני שאני מבזבז זמן וכסף הייתי רוצה לשמוע חוות דעת שלכם. איך בדיוק הטיפול מתנהל ועובד? עד כמה הוא יעיל? האם הוא עוזר לכולם או רק חלק מהאוכלוסיה? תודה מראש לעוניםפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 29/03/2015 | 21:58לדוד שלום, ביופידבק או משוב ביולוגי הוא שיטת טיפול באמצעות מערכת ממוחשבת המנטרת מדדי גוף, שנועדה לאפשר למטופל שליטה טובה יותר על גופו ועל תגובות פיזיולוגיות ורגשיות במצבים של לחץ וחרדה, שגורמים לעלייה בדופק, בנשימות ועוד. במידה והמטופל משתף פעולה הטיפול יכול להיות יעיל ביותר. בטיפול התנהגותי קוגניטיבי טוב מלמדים לעשות ביופדבק בדמיון אשר עובד מצויין. האפשרות לעשות זאת בכל מקום ובכל זמן מניסיוני יעילה יותר מהביופדבק עם המכשירים. בברכה, דר' קרני רובין
שינה לא שינה מיכאלה 26/03/2015 | 08:41שלום, משתמשת בויאפקס xr כחודש. כאשר התחלתי במינון של 75 ועליתי בהדרגה ל-225 מ"ג. מתקשה להירדם בלילה,השינה קלה מאד,ומתעוררת בבוקר מוקדם מאד. לעיתים נעזרת בלוריוואן 1 מ"ג,זה עוזר להירדם אך עדיין מתעוררת מוקדם. מציינת שנוטלת את התרופה מוקדם מאד בבוקר כי היא מעוררת וזה עדיין לא עוזר.מעבר לכך חל שיפור משמעותי בחיוניות,באנרגיה והדיכאון כמעט והתמוגג.מהאפקט אני מאד מרוצה רק שמטריד אותי עניין השינה. האם בהמשך להערכתך זה יסתדר? תופעה מוכרת?דווקא שמעתי על הרבה אנשים שהכדור מרדים אותם. אם אעלה את המינון למקסימום שזה 300 מ"ג,המצב עשוי להסתדר אולי? או להיעזר בתקופה הקרובה בכדור הרגעה חזק יותר לפני השינה? אשמח לעצמך המקצועית. תודה מיכאלה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 29/03/2015 | 21:53למיכאלה שלום, הפרעות בהרדמות ויקיצה מוקדמת הם סימנים של דיכאון. מסיבה זו הייתי ממליצה על העלעת המינון ל300 מ"ג ואם המצב לא ישתפר לאחר חודש הייתי שוקלת את החלפת הטיפול התרופתי. בהחלט ניתן בנתיים להשתמש בכדור הרגעה או בכדור שינה כמו בונדורמין או נוקטורנו. בברכה, דר' קרני רובין
שילוב בין ויאפקס ורספידל תמי 26/03/2015 | 08:33שלום ד"ר, אחי חולה סכיזופרניה ומיוצב ע"י כדור בשם רספידל. רצה לדעת האם ניתן לשלבו עם ויאפקס מאחר וסובל מחרדה חברתית והוא חסר חיוניות ממש מדוכא. אודה לך מראש על התשובה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 29/03/2015 | 21:49לתמי שלום, ניתן לשלב רספרידל עם ויאפקס אך בדרך כלל חולה סכיזופרני אינו סובל מחרדה חברתית. הייתי ממליצה על קבלת חוות דעת נוספת לגבי אבחנתו. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 29/03/2015 | 21:48לאיתי שלום, לא. דר' קרני רובין
אני נגעלת לגעת בידיות, מעליות וכו' מיה 20/03/2015 | 16:06היי מאז שעברתי לגור עם שותף שלא היה נקי התחילה לי תופעה של גועל מלגעת אצלו במתג של החשמל, ברזים, ידיות וכו'.... עברתי דירה וזה ממשיך. אין לי שום פחד מחיידקים!!!! זה נובע מגועל מהפרשות (זיעה ורוק בעיקר)ומזה שראיתי שאנשים לא שוטפים ידיים אחרי שירותים. הייתי באבחון ואמרו לי שיש לי קווים של הפרעת אישיות גבולית ואני בכלל מטופלת במחלקת הפרעות אכילה כי פעם הייתי מקיאה והפסיכיאטר אמר שזה לא או.סי.די. מה עושים? איזה טיפול אני צריכה? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 26/03/2015 | 13:23למיה שלום, ממה שתיארת אני חולקת על דעתו של הפסיכיאטר שלך. הייתי ממליצה כי תפני לחוות דעת נוספת. בנוסף, בוודאי את יכולה להיעזר בטיפול התנהגותי קוגנטיבי. ייתכן שדרוש טיפול ב-SSRI's. בברכה, דר' קרני רובין
המשךמיה 27/03/2015 | 01:51היי את חולקת עליו כי לדעתך יש לי או. סי.די? האם לפי מה שרשמתי יש לי הפרעת אישיות גבולית?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 29/03/2015 | 21:41למיה שלום, ממה שכתבת ניראה שיש לך OCD. אני לא יכולה להביע דעה לגבי הפרעת האישיות הגבולית כי אין לי מספיק מידע אך הבחנה של OCD גוברת על אבחנה של הפרעת אישיות. בברכה, דר' קרני רובין
הפסקה והתחלה מחדש של לוסטרל שלומי 09/11/2014 | 07:00שלום לפני 4 שנים היה לי התקף קשה של חרדה ודיכאון ,אובחנתי כסובל מ-ocd וניתן לי לוסטרל התחלתי במינון יומי של 200 מ"ג לפני 4 שנים ובהדרגה ירדתי ל-50 מ"ג. לפני חודשיים וחצי החלטתי עצמאית (בדיעבד בטעות) להפסיק את הטיפול לחלוטין. המצב היה די בסדר. עד שלפני שבועיים (לא יודע אם זה קשור - אבל היו לחצים בעבודה ובבית) חזרתי לאותם רגשות קשים של לפני 4 שנים. חזרתי לקחת 50 מ"ג לוסטרל אותו אני לוקח מזה שבועיים, עדיין ללא שיפור משמעותי. האם עלי להמתין ולהמשיך במינון זה של 50 מ"ג? או עלי להעלות מינון בהדרגה? או אולי בכלל להחליף תרופה נועצתי עם רופאת המשפחה והיא אמרה לי להמשיך עם ה-50 מ"ג ואם זה לא יעזור אחרי חודש לעבור ל-100 מ"ג תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 17/11/2014 | 18:49לשלומי שלום, מהניסיון שלי כאשר מפסיקים תרופה והסימפטומים חוזרים חייבים לחזור למינון ההתחלתי כלומר ל200 מ"ג לוסטרל. במקרה כמו שלך אני ממליצה לקחת 50 מ"ג יומיים, לעלות ל100 מ"ג לשבוע ולעלות לאחר מכן ל200 מ"ג. חבל על הזמן כי כידוע לך זה לוקח זמן עד שיש תגובה חיובית. הייתי מחכה לפחות חודשיים בטרם הייתי מחליפה את הטיפול. מאוד סביר שהתרופה תטיב איתך שוב. בברכה, דר' קרני רובין
איך ממשיכיםשלומי 26/03/2015 | 09:29שלום בהתאם להמלצתך אני לוקח סרנדה מזה 4 חודשים במינון 200 ומרגיש סביר. ברצוני לרדת במינון 1. האם הדבר נכון לדעתך ? 2. איך יורדים במינון? תודה שלומי
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 29/03/2015 | 21:35לשלומי שלום, אם אתה מרגיש סביר (סביר ולא מצויין), למה לך לרדת במינון? כבר עשית את זה פעם ונכוות. אני הייתי ממשיכה עם 200 מ"ג סרטרליין במשך כשנה ורק אז יורדת ל150 מ"ג ורואה במשך שלושה- ארבעה חודשים אם אין נסיגה. בברכה, דר' קרני רובין
סרנדה 100 - תוקפנות וכעס קרן 25/03/2015 | 01:25שלום רב, בטיפול 5 חודשים 100 מ"ג סרנדה , מצב רוח השתפר פלאים , אך לעיתים אני מוצאת את עצמי תוקפנית ועצבנית עד כדי צרחות ממש.. ועל שטויות זתומרת רק כשאני נרגעת אני מבינה שזה שטויות , וזו לא אני . יכול להיות ש 100 מ"ג זה יותר מדי? האם התופעה מוכרת?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 29/03/2015 | 21:31לקרן שלום, ניראה לי כי יתכן ודווקא ההפך הוא הנכון והיה מקום להעלות את הסרטרליין ל150 מ"ג. מכל מקום, 50 מ"ג הם תת מינון שלא יועיל. בברכה, דר' קרני רובין
פסיכיאטר פרטי ברק 24/03/2015 | 18:07שלום. אני מוגדר כחולה בסכיזופרניה, אני בן 38 לפני כמה שנים התאשפזתי מרצון (עברתי שני אשפוזים קצרים) . מטופל באביליפיי 30 מ"ג. גר בדיור מוגן ועובד, הכל תקין בשנים האחרונות ואני אפילו די מאושר. בתקופה האחרונה עברתי לעיר אחרת והתיק הרפואי שלי מנוהל בבי"ח בעיר בה גרתי. רציתי לשאול באופן עקרוני, האם אני יכול לעבור להיות במעקב אצל פסיכיאטר פרטי ולא לעבור למרפאת בריאות הנפש בעיר בה אני גר כעת? אם כן, מה צריך לעשות בכדי להעביר את התיק לפסיכאטר פרטי, האם זה אפשרי בכלל? אציין רק, שבשום מצב לא הייתי מסוכן לעצמי או לסביבה והכל נעשה מרצוני. תודה רבה ברק .פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 29/03/2015 | 21:04לברק שלום, כמובן שאתה יכול לעבור לטיפול אצל פסיכיאטר פרטי ולחתום לו על ויתור סודיות ועליו לפנות למרפאה בה טופלת כדי לקבל את החומר הרפואי (דבר זה הוא ללא עלות). אפשרות אחרת היא לפנות למרפאה בה טופלת ולבקש לצלם את התיק הרפואי שלך ובמידה ולא ירצו לתת לך אותו ביד (דבר שלא ניראה לי הגיוני) לבקש שיעבירו את הצלומים לפסיכיאטר הפרטי. אם תפעל כך יהיה עליך לשלם עבור הצילומים. בברכה, דר' קרני רובין

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד