פורום פסיכיאטריה - עמוד 934
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
קטמין אדם 07/03/2015 | 16:00היה ידוע כסם מסיבות פועל על המוליך עצבי גלוטומט ממה שקראתי מוליך עצבי מעורר עושים עליו ניסויים כיום וגילו שהוא יעיל מאוד לדכאון האם הוא יעיל גם לחרדה ? שזה הבעיה העיקרית שליפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 11/03/2015 | 17:44לאדם שלום, למיטב ידיעתי הקטמין כנראה מאוד יעיל כיפול נוגד דיכאון. לא ידוע לי שהוא יעיל כנוגד חרדה. מדובר בטיפול שבשלב זה הוא ניסויי ולכן בודקים אותו במקרים של דיכאון עמיד בלבד. ידוע לי כי הניסויים האלה נעשים בבית חולים תל השומר. בברכה, דר' קרני רובין
עיכוב אורגזמה לוסטרל יעקב 06/03/2015 | 19:44שלום ד"ר אם את זוכרת אני נוטל 200 mg לוסטרל וקשה להגיע לאורגזמה אם בכלל, לוקח זמן רב וזה מתיש מה עושים יש לך פתרון?פתח בחלון חדש
רבע כדור בונסרין. 06/03/2015 | 22:10רבע כדור בונסרין עוזרת מאוד לבעיה זו
בנוסף לבונסריןר.צ. 07/03/2015 | 08:54שאכן מסייע מאוד במינון רבע כדור, ניתן להיעזר גם בויאגרה או סיאליס.
אני נעזר בויגרה אין בעיה עם זיקפהיעקב 07/03/2015 | 10:56הבעיה שלא מצליח להגיע לאורגזמה ואם בסוף מגיע לאחר זמן ממושך שמתיש את האשה
אבקש לא להגיב זה גורם להקפצהיעקב 07/03/2015 | 11:47ןלכן ד"ר רובין מגיבה באיחור תודה
וולבוטריןזכיתי בווינר 07/03/2015 | 12:10אפילו מעצים את כוח הגברא
גם אני לא מצליחהוזה מתסכל 07/03/2015 | 19:50נוטלת פרוזאק 60 ופשוט מתוסכלת יש חשק מיני אך לא מצליחה...
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 11/03/2015 | 17:31ליעקב שלום, אכן גם בונסרין ובמיוחד ויאגרה או סיאליס פותרים את הבעיה. יש המוסיפים ללוסטרל וולבוטרין. בדרך כלל גם משחק מקדים ארוך יותר מסייע מאוד. לבב שלום, אכן כל הSSRI'S יכולים לגרום להזעות קשות, בדרך כלל זה גם ביום. ניתן לנסות לקחת פרופרנולול (דרלין או פרולול) יש מקרים שבהם תרופה זו עוזרת נגד הזעה. בברכה, דר' קרני רובין
נטילת פרוזק והזעה בלילה בב 28/02/2015 | 14:00שלום נוטלת 60 פריזמה ומזיעה המון בלילה אפילו הסינים נירטבים האם יש מה לעשות?? והאם בכלל יש קשר תודה מראש.פתח בחלון חדש
יש קשר לסרוטוניןזהבית 05/03/2015 | 23:33החומר יכול לגרום להזעות הללו בלילה אצל אנשים הרגישים לו. אני מניסיוני האישי מחלקת ל-3 מנות את נטילת המירו, הכדור שגורם לי להזעת לילה אם אני נוטלת את כל המינון במכה. בצורה מחולקת הוא לא גורם לי להזעת לילה. עם פרוזק זה עלול להיות יותר בעייתי כי הכדור מעורר ורצוי לקחתו לא יאוחר משעות הצהריים.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 11/03/2015 | 17:10לבב שלום, אכן כל הSSRI'S יכולים לגרום להזעות קשות, בדרך כלל זה גם ביום. ניתן לנסות לקחת פרופרנולול (דרלין או פרולול) יש מקרים שבהם תרופה זו עוזרת נגד הזעה. למרות כל האמור, הייתי מבקשת ממך שתעשה בדיקות דם מקיפות כדי לשלול בעיה גופנית. בברכה, דר' קרני רובין
זיפרקסה אברהם 06/03/2015 | 19:38שלום רב רציתי לדעת א האם זיפרקסה במינון של שבע וחצי מג גורמת לבעיות בתפקוד המיני אצל גברים ב מה ניתן לעשות עכב נטילת התרופה שגורמת לשינה מרובה ועייפות במשך היוםפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 11/03/2015 | 17:06לאברהם שלום, אכן זיפרקסה יכולה לגרום לבעיות בתפקוד המיני. על שאלתך השנייה, קשה לי לענות מאחר ואינני יודעת לצורך מה אתה מקבל את התרופה. ככלל כאשר מטופל נהיה רדום ועייף בשעות היום, אני מורידה את המינון. בברכה, דר' קרני רובין
לר.צ שאלה לא מבין 24/02/2015 | 21:32לגבי אדרונקס. מינון 4 מ"ג מספיק חזק ביחד עם לוסטרל? פעם הבנתי ממך שעלית ל 5 מ,ג ואז ירדת ל 4 . למה עשית ככה? כמה ימים לקח לך עד שהרגשת שיפור? וכמה זמן צריך להיות על 2 מ"ג לפני שעולים ל 4? תודה תהיה בריאפתח בחלון חדש
אדרונקסר.צ. 25/02/2015 | 01:52שלום, לא הייתי מסתמך על עצות בפורום בענין מינונים כי זה די מורכב. אדרונקס משלבים עם תרופה החוסמת סרוטונין מאחר ולבדו הוא לא נחשב יעיל לדכאון. 4 מ"ג זה מינון שמשלבים עם תרופה כמו לוסטרל במינונים הגבוהים של הלוסטרל (150-200), אבל לפני 4 מ"ג כדאי להגיע ל 5-6 מ"ג למספר ימים כדי לזרז את הכניסה לפעולה של הלוסטרל. 2 מ"ג בתחילת טיפול- לא פחות משבוע, בהנחה שלקחת לפני כן 1 מ"ג למשך שבוע לפחות. אם דילגת על 1 מ"ג הייתי נוטל 2 מ"ג במשך שבועיים כדי לתת לגוף להתרגל, זה חומר די חזק ואם לא נזהרים בהתחלה ייתכנו תופעות לוואי המצריכות הפסקת טיפול מידית.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/03/2015 | 16:27ל"לא מבין" שלום, הכדורים של האדרונקס הם של 4 מ"ג. אם משלבים את האנדרונקס עם לוסטרל הייתי מתחילה מ-2 מ"ג ולאחר שבוע שבועיים עולה ל-2 מ"ג כפול 2 (בוקר וצהריים) ובהמשך ל-6 מ"ג. הוספת 2.5 מ"ג אביליפיי לדעתי הרבה יותר יעילה. בברכה, דר' קרני רובין
חייב לחלק אדרונקס לפעמיים ביום?שואל 04/03/2015 | 14:41ואם עליתי אחרי ארבעה ימים של 2 מג . ביום החמישי כבר לקחתי 4 מג . זה היה אסור? והאם יתכן דבר כזה של החמרת דיכאון ותשישות בתחילת טיפול עד שהכדור יתחיל לעבוד?
לדעתיר.צ. 04/03/2015 | 17:05אם עברו מספר ימים מאז השינוי ולא הופיעו עצירת שתן, סחרחורות קשות, עילפון, ירידה בלחץ הדם, דופק מהיר מאוד, או תופעות לוואי חמורות אחרות הקשורות להעלאה מהירה במינון - אם כל אלה לא קרו אז כנראה אינך מהטיפוסים הרגישים לתרופה. עם זאת מומלץ מכאן להתקדם בזהירות בקצב של 1 מ"ג מידי 4-5 ימים ובמקביל להתקדם גם עם הלוסטרל כי אדרונקס לבדו עלול לגרום לחרדות והחמרת הדיכאון באופן קיצוני אצל חלק מהחולים. חייבים לחלק ל2 מנות, בוקר ושעות אחה"צ המוקדמות (לאחר כ 7-8 שעות).
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 11/03/2015 | 16:37לשואל שלום, הקצב בו העלית את המינון הוא סביר. באפשרותך לעלות ל-6 מ"ג לאחר מספר ימים נוסף. מעל ל-4 מ"ג, מומלץ לחלק את המינון למנה בבוקר (4 מ"ג) ומנה בצהריים (2-4 מ"ג). בהחלט תיתכן תופעה של החמרת הדיכאון בתחילת הטיפול. בברכה, דר' קרני רובין
ההודעה שמיתחת להודעה הנ"ל מופנת פה אל כולם מירי 05/03/2015 | 10:53רצוי שתיקראו את ההודעה אחרת לא תענו ע"י הד"ר המכובדת שלא עונה לאנשים שמפריעים לה לענות לאנשים אינטליגנטים וחכמים כמוני להבדיל מימכם חולי הניכבדים שאינכם מכובדים ואינכם ראויים כלל לאיזשהי תשובה והתייחסות מהדוקטור וכמובן וכמובן לא מסטודנטית שכמותי מהחוג לפסיכולוגיה באוניברסיטת בן גוריון.פתח בחלון חדש
למיריח 05/03/2015 | 13:31לא הבנתי מה את רוצה??????? ולא הבנתי מה את שואלת?!!!!
מימך אני לא רוצה כלום n. השאלה לא הופנתה אליךמירי 05/03/2015 | 18:05....
תיגשי לפסיכיאטרח 05/03/2015 | 20:03נראה לי שהבעיה אצלך גשי לטפל בעצמך את מדמיינת דברים יש מצב שזה סכיזופרניה
תשובה להודעתך nמירי 05/03/2015 | 20:58אני לא מדמיינת כלום n . ניראה לי שאתה הוא זה שמדמיין שאני מדמיינת. לשם כך יש לך פה פסיכיאטרית שתיבדוק אותך פה ותעזור לך בכול מה שהינך צריך. אני לצערך סטודנטית אינני פסיכולוגית ולכן אינני מורשת לטפל בך, ולמען האמת גם אם הייתי מורשת לטפל בך לא הייתי מטפלת בך. לטיפולה של ד"ר קרני רובין. בהצלחה לך בטיפול. ודרך אגב איזה סוג של סכיזופרניה יש לך? למה יש הרבה סוגים.
מירי את חיה בסרטח 06/03/2015 | 08:32באמת חבל טיפול יכול להועיל לך בצורה שאת מדברת ואם את טוענת שאת לומדת פסיכולוגיה אז עצוב מאוד!!!
צודק בהחלטבן 06/03/2015 | 12:47נראה כמו סכיזופרניה
מה עצוב בזה שאני לומדת פסיכולוגיה, עדיין לאמירי 06/03/2015 | 19:45הבנתי...בוא תסביר לי בבקשה מר n.
בן אל תהיה העוזר של השטן. למד בחיים לא טובמירי 06/03/2015 | 19:49להיות עוזרו של השטן, שזו כניראה נטייה מורשת אצלך שניבטת לנו פה מהדרך בה ענית/ עזרתך לשטן מר n. תגיד אתה בקטע של להיות שוליה/עוזר לשטן? כי אנשים לא אוהבים שטנים וגם לא את השוליות שלהם שמישתרכות אחריהם כזנב לשועלים. מר n לא צריך שתעזור לו ולא צריך שתהיה הזנב שלו .הבנת? חפש להיזדנב אחרי אחרים.
למירי שלוםר.צ. 06/03/2015 | 21:35ראשית, גם סטודנטים לפסיכולוגיה או אפילו סטודנטים לרפואה עלולים לחלות במחלות והפרעות נפשיות. לימודי הפסיכולוגיה אינם מחסנים וגם לא מאפשרים לאבחן את עצמך. אפילו פסיכולוגים ורופאים פסיכיאטרים יכולים לחלות! רק גורם חיצוני - רופא פסיכיאטר או פסיכולוג קליני - יכולים לאבחן אדם אם הוא חולה או בריא. אין דבר כזה אבחון עצמי נכון. שנית, ההודעות שלך מוזרות ולא שגרתיות ולכן ציינו שני הכותבים לפניי שעולה חשד להפרעה נפשית כלשהי. בדרך כלל אנשים כותבים פה ומתייעצים על הבעיות הרפואיות שלהם, אבל את מספרת על סכסוך עם שכנה, תוך שאת מציינת את שמה המלא וכתובתה ומאיימת נגדה באלימות. זה לא מקובל בפורום כזה ולא מקובל בשום פורום. במקרים כאלה מקובל לפנות למשטרה או לבית המשפט ולא כפי שאת עושה. כלומר הכתיבה שלך חושפת לכאורה הפרעה נפשית מסוג כלשהו ומומלץ להיבדק על ידי גורם מקצועי. לימודי הפסיכולוגיה לא יסייעו לך כאמור לעיל. שלישית, שימי לב שאת עלולה להיות מסובכת בעבירות פליליות כגון הוצאת דיבה ואיומים ברצח, ובנוסף להיתבע לשלם פיצויים בבית משפט אזרחי עקב עוולות בנזיקין. אני מציע לך לבקש מהרופאה למחוק את ההודעות הקודמות שלך באופן מידי. רפואה שלמה
בחלום שלך את סטודנטית לפסיכולוגיהלמירי 06/03/2015 | 23:20את חולת נפש. את לא יודעת אפילו לכתוב.
תגובהר.צ. 07/03/2015 | 00:15כפי שרשמתי, גם סטודנטים לפסיכולוגיה עלולים ללקות בנפשם. מי מהם שיטפל בעצמו כמקובל עשוי בהחלו להבריא ויוכל להמשיך וללמוד ובהמשך לקבל רישיון לטפל באחרים. אך מי מהם שיעמוד בסירובו לטיפול, כנראה ימשיך להסתבך ולהיכשל בדרכו וסביר ביותר שלא יזכה לרישיון לטפל בבני אדם. אני מניח שכדי לקבל רישיון כזה מטעם המדינה נדרשים לעבור מבחני כשירות לרבות התייצבות בפני ועדה מקצועית, ואם מבחינים באדם עם בעיה נפשית אז לא מעניקים לו רישיון.
הפרעת אישיות נרקסיסטיתלגברת הנעלה מירי 07/03/2015 | 01:07הפרעת אישיות נרקסיסטית היא הפרעת אישיות שמאפייניה העיקריים הם עיסוק מוגזם של הסובל ממנה בעצמו וביכולותיו, והיעדר יכולת לאמפתיה. ביחס לעצמם, אנשים הסובלים מהפרעת אישיות נרקסיסטית הם בעלי הערכה עצמית גבוהה ושאפתנות חסרת גבולות. הם מרגישים כאישיות חשובה וראויה להערצה, ולרוב מפריזים בתיאור הישגיהם ומאמינים כי הם מיוחדים במינם. ביחס לזולת, הם מאופיינים בזלזול באחרים ובהישגיהם, באנוכיות, בחוסר אמפתיה לזולת, ביהירות, בשתלטנות, ובניצול הזולת לצורך קידום שאיפות אישיות.
חיה בסרטבן 07/03/2015 | 02:41או שאת יצירתית חבלז או שא סכיזופרנית
אז אני חולקת איתך ר.צ. סטודנטים טוביםמירי 07/03/2015 | 17:22לפסיכולוגיה וסטודנטים טובים לרפואה שלמדו כמו שצריך יכולים לאבחן את עצמם בצורה מושלמת ולטפל בעצמם בצורה מושלמת. אז בהצלחה לך באיבחון של עצמך לא שלי. עכשיו לגבי הסוגיה השניה שאתה מעלה אין זה מעיניינך הסיכסוך של ה-30 שנה ביני ובין השכנה, הבנת? אל תדחוף את אפך לעיניינים שאין לך צל של מושג בהם.ואני ממש לא בחורה מוזרה הכול בעיני המיתבונן. ואת שמה וכתובתה המלא נתתי פה בישביל שתתבייש לה הגברת להציק לי לענות אותי ולצחוק עלי במשך 30 שנה. אתה לא חושב ש-30 שנה זה יותר מידי זמן בישביל לסבול דבר כזה שגר לידך אה? לא ניראה לך שסבלתי אותה מספיק שנים חמודי? אולי אתה רוצה אתה לגור לידה. בוא תיקנה פה בית ברחוב רמז באזור ליד השכנה תגור ותהנה לך מחייך או שלא חייך לידה ואחר כך תדבר. עדיף לך אפילו לא להוציא מפיך משפט אחד בנוגע לשכנה הזו, שלא תישתגע חמודי...משוגעים משגעים את כול סביבתם כולל אלו ששכניה מדברים איתם ,כן כן גם משאירים להם תגובה על הודעתם פה. לא כול כך נעים לחוות איזה שיגעון רגעי או שגם מיתמשך מיתקבל אצלה בברכה ע"י השכנה ה"נחמדה" שגרה פה ליד.
ר.צ. תיזהר שלא אאיים עליך ברצח אחרי שאיימתי עלמירי 07/03/2015 | 17:25השכנה כמובן אחרי ששנים הזונה מאיימת עלי וכך היא חושבת להמשיך לגור פה. תיזהר מלהיתערב פה בחורצ'יק שלא תיראה בפתח דלתך את חברי העבריינים מהעולם התחתון. אתה ממש הזוי אתה.
ואתה לא יודע מה נעשה איתך. הייתי ממליצה לךמירי 07/03/2015 | 17:29לאשפז את עצמך ומהר בבית חולים אברבנאל. ואם לא תגיע לשם מהר סביר להניח שיקחו אותך יחד עם השכנה לשם. ומי אתה בידיוק חמודי? העוזר של השכנה?מה הקירבה המישפחתית של חולה כמוך אל השכנה המשוגעת שאתה כול כך מגן עליה. אל תגן עליה אף פעם שלא תגיע לידי מצב שתהיה בשר לתותחים ...
על איזה רשיון אתה מדבר? מי רוצה ביכלל רישיוןמירי 07/03/2015 | 17:32לטפל בדפוקים כמוך. ניראה לך שבסיום לימודי הפסיכולוגיה שלי (תואר ראשון בפסיכולוגיה מאוניברסיטה מוכרת בארץ) אני המשיך לתואר השני לטפל בדפוקים כמוך. ניראה לך שאני משוגעת לטלפ באנשים כמוך וכמו השכנה הנכה מכול אנשי עירה. טו....עליך (אם היית לידי הייתי יורקת עליך הכוונה). יום טוב לך נכה...עוד נכה למדינת ישראל.
אני האפשרות הראשונה שרשמת מאמי.מירי 07/03/2015 | 17:35יום טוב וקסום לך בן.
נו..מה רע בלהיות נרקיסיסטית? אני לא רואהמירי 07/03/2015 | 17:45בזה שום דבר רע ..לפחות לא בעיני הנרקיסיסט.הוא החכם כולם הטיפשים הוא היפה כולם המכוערים הוא החמוד כולם מגעילים הוא הנעלה כולם מתחתיו בכול דבר בחיים..מאמי קחי את החיים בקלות, קצת קלילות לא מזיקה לאיש. זה טוב קצת צחוקים בחיים כמובן שעל נושאים כללים ולא על אנשים זה טוב לחייך וליצחוק כמה שיותר כי כך החיים ניראים יפים יותר ויותר. ואכן החיים יפים וורודים. מהודעתך ניראה שאת מסכימה איתי זו שכתבה לי , לגברת הנעלה מירי. נו אז מה הבעיה פה? והתשובה- אין בעיה פה.
ר.צ. אתה קראת לי פה חולת נפש...או שעינימירי 07/03/2015 | 17:48מתעתעות בי. אתה יודע שאני יכולה ליתבוע אותך על זה...או שמה אשלח אליך את חבריי מהעולם התחתון שיבדקו מה בראשך שם הישתבש.
אל תגיבו לה יותרשהרופאה תטפל בזה 07/03/2015 | 18:09..
הרופאה תטפל בך זה שרשם שהרופאה תטפל בזה.מירי 07/03/2015 | 18:22לך לטיפול בחורצ'יק והגעת למקום הנכון. יש לך פה פסיכיאטרית מצויינת ד"ר קרני רובין מוכנה לטפל בך. תקשר למירפאתה מחר על הבוקר וקבע תור..לא לדחות ביקור אצלה אחרת תמשיך לאמלל ולאמלל את עצמך. שבוע טוב.
הבעיה היא שאת מטומטמת וחיה בסרטלמירי 07/03/2015 | 20:39אין דבר כזה נרקיסיסט בעברית. לו מנת המשכל שלך הייתה גבוהה יותר, היית יודעת שבעברית נכונה אומרים נרקסיסט. דוגמה נוספת היא היו"ד שאת דוחפת איפה שלא צריך (ליצחוק, ניראים, סיכסוך, מיתבונן וכו'), שלא לדבר על כל השימוש הלקוי שלך בשפה שלך: אני "המשיך" לתואר השני. אגב, על סימני פיסוק שמעת? ככל שאת כותבת יותר כך נחשפת בורותך יותר ויותר. את חיה בסרט שאת אינטליגנטית. את עילגת.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 11/03/2015 | 16:31למירי שלום, הפורום נותן מענה מקצועי לבעיות ושאלות רפואיות ואשמח לסייע לכל מי שפונה אליי עם בעיה מסוג זה, ואולם, פניותייך אינן נופלות בתחום זה. יתרה מכך, את באמת יכולה להיות מסובכת בפלילים בגין הדברים שהעלית וחבל. במידה וההכפשות והאיומים ימשיכו, הפורום יאלץ להעביר את הדברים לגורמים המטפלים בעבירות מסוג זה ולא הייתי רוצה להגיע לכדי כך. דר' קרני רובין
מה עושים גםזו 04/03/2015 | 07:44בן 60 חולה בראומטית ארטריטיס ב2010 צינתור לב ללא אירוע 2 סטנדים . לפני חודשיים מיפוי לב הכל תקין . ב2012 מפרצת ראש עם דימום עברתי צינתור הכל תקין .לפני חודשיים אירוע אוטם קטן בראש הכל תקין . בזמנו הייתי מטופל בסרוקסט כבר 4 שניים לא לוקח. היום עקב חרדות חוזרות נתנה לי הפסיכאטרית ציפרלקס .שגרם לאצירת שתן, הפסיקו לי ונתנו סרנדה. (מציינים סרוקסט לא מתאים לי ) תרופות שאני לוקח מטוטרקסט , אספרין,פלקווניל,ומדיי פעם אתופן 400 בעלון של הסרנדה מצויין 1) דימומים לא מקובל עם אספרין 2) כיווץ כלי דם בראש השאלה שלי 1) מישהו לא טועה לגביי עם התרופה סרנדה והאם יש משהו מתאים יותר עם ההיסטוריה הרפואית שלי תודה איציקפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 09/03/2015 | 21:37לגםזו (איציק) שלום, גם הלוסטרל יכול לגרום לאצירת שתן. דיי בכך כדי לא לתת לך את התרופה. בנוסף, אכן לוסטרל יחד עם אספרין יכול לגרום לדימום. לימדת אותי היום שהוא יכול לגרום לכיווץ כלי דם בראש. אציין רק ששני הבעיות האחרונות לא היו ידועות לי ותודה שהפנת את תשומת ליבי. השאלה הנשאלת היא האם אולי המצב הנפשי שלך הוא תולדה של הפלקווניל שאתה מקבל אשר ידוע לי שבאנשים רגישים יכול לגרום להתגברות החרדות וייתכן והיה מקום להחליף תרופה זו. במצב כה רגיש כמו שלך הייתי שוקלת אם לא כדאי בנוסף להפסקת הפלקווניל לנסות להחזיק רותך על תרופות נוגדות חרדה כמו קסנקס או קלונקס. לאור המורכבות של מצבך אני מתקשה לענות לך מעבר לכך וסבורה שצריך לנתב את הטיפול תוך תשומת לב מירבית לכל הפקטורים. בברכה, דר' קרני רובין
וולבטרין וציפרלקס שילוב מתן וינר 04/03/2015 | 06:24שלום, אני סובל זמן רב מ-OCD המתבטא בדחף לרשום כל מיני דברים חסרי כל משמעות, אחרת אני מרגיש שאני הולך להשתגע. נטלתי ציפרלקס בעבר והפסקתי בעקבות ירידה בתפקוד המיני. אני מתכוון לחזור לטיפול התרופתי של ציפרלקס ובנוסף, לשלב וולבטרין כדי להתגבר על תופעת הלוואי של ירידה בתפקוד המיני. האם זה אפשרי? בברכה, מתן וינרפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 09/03/2015 | 21:17למתן שלום, בעיקרון זה אפשרי, אפשר גם לעבור לפבוקסיל שאולי פחות ישפיע על הירידה בתפקוד המיני או לפרוזק שהוא כנראה יותר משפיע מהפבוקסיל אך זה מאוד אנדיבדואלי. בברכה, דר' קרני רובין
שינה לא נרדם 25/02/2015 | 13:17אדם שאינו ישן לילה ברציפות קיבל תרופת שינה בונדורמין ללא הועיל הוחלפה באמביאן בתוספת לוריוין ועדיין אינו ישן לילה רצוף. מתעורר לאחר שעתיים ולא מצליח לישון. התנהגותו לאחרונה יותר מתוחה. נוטל ביום ציפרלקס, ריספונד ואנדרומאקס . הרופא החליף את כדורי השינה אך עדיין לא ישן ברצף. האם יש המלצה כלשהי לעזרה?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/03/2015 | 16:36לאדם שלא נרדם שלום, בראש ובראשונה הייתי ממליצה לקחת צירקדין (מנטולין ארוך פעולה) באופן קבוע. אני מבינה שאתה נוטל אדרונקס. אם זה אכן כך זו אחת מתופעות הלוואי של תרופה זו והייתי מפסיקה אותה לאלתר. בברכה, דר' קרני רובין
צירקידין לא נותנים לכל אחד.. 02/03/2015 | 16:39ד״ר יקרה את ממליצה לקחת צירקידין אך תרופה זו מוגבלת לגיל 50 גם אני ניתקלתי בסירוב
תפסיק את האדרונקסללא נרדם 04/03/2015 | 00:57.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 09/03/2015 | 21:14ל.. שלום, אכן התרופה רשומה מגיל 55 ומעלה. יחד עם זאת חברת טבע עשתה מזמן ניסיונות בהם הראתה שהתרופה יעילה גם בגילאים צעירים. משום מה למרות הבטחותיה היא לא שינתה את הרישום. ניתן להשיג את התרופה באמצעות טופס 29 שעל הרופא למלא. בברכה, דר' קרני רובין
קלונקסבן 06/03/2015 | 12:50הכי יעיל
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 09/03/2015 | 20:49לאיתי שלום, השאלה ממה נובעת החרדה. בדרך כלל אינני משתמשת באף אחת משתי התרופות. תשובתו של בן נכונה אך גם לוריבן וגם קסנקס יעילים. לטווח ארוך הטיפול הטוב ביותר בחרדה הוא נוגדי דיכאון וחרדה. בברכה, דר' קרני רובין

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד