פורום פסיכיאטריה - עמוד 935
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
אנטי פסיכוטיות והשמנה אני 03/03/2015 | 17:06התחלתי לקחת סרקוול וסימבלטה לדכאון וחרדה סרקוול 300 סימבלטה 60 לפני לקיחת התרופות עשיתי בדיקה של בלוטת התריס יצא tsh 1.58 t3 6.11 t4 14.11 חילוף חומרים תקין מאז אני התחלתי להשמין התחיל להיות לי עצירות וכאבי בטן הרגשת כבדות בבטן כאילו מערכת העיכול הפסיקה לתפקד האם הכדורים יכולים לפגוע בבלוטת התריס?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 09/03/2015 | 20:47לאני שלום, אינני סבורה שמדובר בבעיה בבלוטת התריס אלא בהשפעה של הסרקוול שגורם לבולמוסי אכילה. הייתי ממירה את 300 המ"ג של הסרקוול בעוד 60 מ"ג של הסימבלטה ועושה זאת בהדרגה. גם סיבמלטה יכולה לגרום לעצירות ובמקרה כזה חשוב לשתות מספיק מים, לקבל תאית הן מדיאטה עתירת תאית (סלטים) והן מתכשירי תאית וכן הוספה של אלוורה שניתן לקנות גם בסופר פארם. בברכה, דר' קרני רובין
עזרה בבחירת תרופה ערן 22/02/2015 | 14:16שלום ד"ר קרני, מתנצל מראש על השאלה הארוכה אבל חשבתי שאולי כדאי לתת קצת רקע על העבר התרופתי שלי. 1997-2001 תרופות SSRI שונות - לא ממש עזרו וגרמו להשמנה. 2002-2004 - לוסטרל. יעילות חלקית, לא זכורה לי השמנה. 2005-2009 - ויאפקס. יעיל במיוחד אבל גם תופעות לוואי רבות ובינהן השמנה. 2009-2010 - SNRI אחרים. תופעות לוואי נוראות. 2010 עד היום - וולבוטרין. יעיל אך לאחרונה גיליתי שהוולבוטרין גורם לי לשיעול יבש וקוצר נשימה למשך מספר שבועות כל שנה. אני מעוניין להפחית במינון מ300 ל150 מ"ג ולהוסיף SSRI (ניסיתי כבר שילוב עם ויאפקס, אבל משמין). שאלתי אליך היא מה מהתרופות הבאות היית ממליצה לי להוסיף לוולבוטרין - לוסטרל, פרוזק או ציפרלקס? הלוסטרל הוכיח יעילות בעבר והשניים האחרים לא, אבל אולי הם כן יהיו יעילים יחד עם ה150 וולבוטרין... השיקול הנוסף מעבר ליעילות הוא עניין ההשמנה הכאוב. תודה מראש, ערןפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/03/2015 | 15:26לערן שלום, השיעול במשך מספר שבועות בשנה נשמע משונה ואיני בטוחה שהוא קשור לוולבוטרין. השילוב הטוב ביותר הוא לוסטרל + וולבוטרין. בברכה, דר' קרני רובין
שיעול / גירוי בגרוןר.צ. 04/03/2015 | 16:44השיעול בגרון מוכר לי היטב, וזה כאשר ישנו חוסר איזון בטיפול או מחלה לא מטופלת. כנראה אזור הגרון רגיש מאוד מבחינת עצבוב. דרך אגב, מי שעובר בדיקות קולונוסקופיה כל שנה-שנתיים בוודאי מכיר את התופעה הבאה: עם הזרקת אחד החומרים המרדימים ממש בתחילת הבדיקה, מופיע אצל הנבדק תוך 2 שניות גירוי בגרון ושיעול המוכר היטב לרופא שמבצע את הבדיקה. נראה שזה קשור לעניין הרגישות הרבה של העצבים בגרון.
אכןערן 05/03/2015 | 08:47זה גירוי מגיע בדרכ אחרי מחלה ונשאר כמה חודשים. מציק מאוד. קראתי שזו תופעת לוואי לא מהנפוצות של וולבוטרין אבל מוכרת. בעניין השילוב עם לוסטרל, מה המינון המומלץ?
ד"ר האם לדעתךערן 05/03/2015 | 19:09זה יהיה צעד נכון להחליף את ויאפקס בלוסטרל (יחד עם הוולבוטרין שאני לוקח)? בהנחה שמרכיב ההשמנה בויאפקס הוא הקשור בסרוטונין, האם יתכן שהלוסטרל לא יגרום לי להשמנה? האם 150 וולבוטרין ו100 לוסטרל הוא המינון שאת ממליצה או יותר מזה? תודה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 09/03/2015 | 20:40לערן שלום, בדרך כלל שיעול אחרי שפעת נמשך זמן ממושך ומטריד ומרגיז אבל זה עובר בסוף. אינני סבורה שזה קשור להפרעה או לכדורים שאתה נוטל. קשה לי לשפוט לגבי החלפת הויאפקס בלוסטרל. גם עניין ההשמנה הוא מאוד אינדיבדואלי. בדרך כלל גם ויאפקס וגם לוסטרל הם אילו שהכי פחות גורמים להשמנה. אשר למינון, צריך לווסת אותו לפי הקליניקה. לאחד יתאים 150 מ"ג וולבוטרין ו150 מ"ג לוסטרל ולאחר יתאים 300 מ"ג וולבוטרין ו200 מ"ג לוסטרל. בברכה, דר' קרני רובין
קסנקס XR חנה 22/02/2015 | 11:35שלום רב זה כשלושה חודשים אני נוטלת קסנקס xr במינון 0.5 להפחתת מתח וחרדה השאלה שלי היא האם התרופה הזו מאוד ממכרת יותר מתרופות באותו סוג או היא יותר חזקה מלוריבן אשמח לדעת מה היחס של מינון קסנקס 0.5 ללוריבן כמו כן האם מאוד קשה להגמל מתרופה זו? ושאלה אחרונה האם אפשר לקחת תרופה זו לטווך ארוך של שנה ואיך נגמלים מתרופה זו. אודה על תשובתכם. חנהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/03/2015 | 15:24לחנה שלום, 0.5 מ"ג קסנקס XR, הינם 0.5 מ"ג של קסנקס המפוזר לאורך 12 שעות. קסנקס רגיל משפיע במשך 4 שעות מכאן שהXR 0.5 ריכוזו בדם נמוך מזה של קסנקס רגיל. מניסיוני, בניגוד למה שטוענים, יותר קשה להיגמל מה-XR מאשר מהקסנקס (קסנגיס, אלפרוליד, אלפרוקס) הרגיל. השפעת הקסנקס שונה מעט מהשפעת הלוריבן ולכן קשה להשוות בינהם אך בד"כ 0.5 מ"ג קסנקס משתווה להשפעת 0.5-1.0 מ"ג לוריבן. בברכה, דר' קרני רובין
קסנקס ולוריבןחנה 02/03/2015 | 21:04שלום ד"ר קרני ותודה על תשובתך רציתי לדעת במה שונה השפעת הקסנקס מהשפעת הלוריבן. תודה, חנה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 09/03/2015 | 20:32לחנה שלום, שניהם כדורי הרגעה. המבנה הכימי שלהם שונה אך שניהם מאוד מרגיעים ויכולים אף להרדים בתחילה. יש הטוענים שלקסנקס יש אפקט קצת אנטי דיכאוני בעוד שהלוריבן הוא מרגיע ומרפה שרירים. בברכה, דר' קרני רובין
האם אפשר וטוב לקחת ביחד. סרקוול איטומין סרקוול 300 ואינטומין 40 מג אוריאן 18/02/2015 | 00:58אני סובלת מסכיזופרניה וקיבלתי סרקוול איטומין זה קצת מרדים. אני רק בתחילת הטיפול. האם זה כול להועיל לי השילוב של שתי התרופות ?? אודה לך על התשובהפתח בחלון חדש
לאוריאןטובה 18/02/2015 | 12:53האם את מרגישה שהסרקוול גורם לך להשמנה?בלילות עוזר לישון??
סרקוול ואינטומין יחדאוריאן 21/02/2015 | 15:31בהחלטה סרקוול גרם לי להשמנה מה עושים ?? עם השילוב של. סרקוול 300 מג ואינטומין. 40 מג. זה בסדר ?? תודה אוריאן
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 25/02/2015 | 15:57לאוריאן שלום, בעיקרון הטיפול יכול להועיל לך. עליך להיוועץ עם הפסיכיאטר המטפל בך ובמידת הצורך לקבל חוות דעת שנייה. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 25/02/2015 | 15:58לאוריאן שלום, לגבי ההשמנה - חשוב שתאכלי הרבה חלבון, הרבה ירקות ושתשתי הרבה מים. החשוב ביותר הוא שתתאזני נפשית. בברכה, דר' קרני רובין
תודה !!אוריאן 25/02/2015 | 17:45תודה לך ד״ר קרני רובין על ההתייחסות. באמת. תודה !! אני מקווה שהשילוב של סרקוול ואינטומין יהיה טוב. אני רק בהתחלה של השילוב הזה. דרך אגב ; כמה זמן לוקח עד שמרגישים הטבה ??
זמן הטבהאוריאן 01/03/2015 | 15:45במה זמן עד שמרגישים הטבה עם השילוב של הכדורים. אינטומין. וסרקוול? תודה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 02/03/2015 | 16:17לאוריאן שלום, בד"כ האפקט ההרגעתי הוא מידי ואילו האפקט האנטי פסיכוטי, שאני לא כ"כ מבינה מהוא אצלך, לוקח כעשרה ימים עד שמתחילה ההשפעה. בברכה, דר' קרני רובין
אינטומיןאוריאן 02/03/2015 | 17:15שלום לך ד״ר קרני רובין ! האם אפשר לקחת רק אינטומין במינון גבוה יותר מ40מ״ג בלי הסרקוול ?? כי אני קראתי שהסרקוול הוא כמוה אינטומין אז למה שני הסוגים ביחד ??? נועצתי עם עוד פסכיאטר והוא אמר לי שהכדורים האלו מאותו משפחה ואם זה מספיק רק אינטומין אז. אינטומין הוא יותר טוב. !! האם זה נכון?? אני במצב של מלא מלא מחשבות כל היום מחשבות מטרידות. על כל מה שקורה לי בחיים וזה מטריד מאוד !! תודה לך על הכל !!
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 09/03/2015 | 20:31לאוריאן שלום, אטומין הוא כדור אנטי פסיכוטי\מאני מצויין. ניתן לתת אותו עד 320 מ"ג ליום. יחד עם האמור, זה איננו טיפול שכיח בסכיזופרניה. אני שבה על המלצתי שתפני ליעוץ פסיכיאטרי. בברכה, דר' קרני רובין
האם אנדרוקס 4מ"ג מפחית מתח נפשי ומונע השמנה שרון 01/03/2015 | 23:39שלום האם אנדרוקס 4מ"ג מפחית מתח נפשי וחרדה, ומונע השמנה כמו רוב הכדורים תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 09/03/2015 | 20:26לשרון שלום, אדרונקס אינו גורם להשמנה. בשלב הראשון הוא עשוי להגביר את המתח הנפשי ובהמשך להורידו. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 09/03/2015 | 20:18לחסוי שלום, אינני מבינה את שאלתך. בהסתכלות של מה? בדרך כלל חולה הנמצא בהסתכלות במחלקה המטרה היא לאבחנו ולא בהכרח שואלים שאלות. בברכה, דר' קרני רובין
נרבן בהיריון אמא מודאגת 01/03/2015 | 09:54האם ניתן לקחת נרבן בסוף ההריון(שבוע 34). לא מצליחה להירדם בלילות..באפיסת כוחות..פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 09/03/2015 | 20:17לאמא מודאגת שלום, הנרבן מורכב מתמציות הפסיפלורה (PASSIFLORA), הולריאן (VALERIAN RADIX) והלופולי סטרובולוס (LUPULI STROBULUS), פועלות על מערכת העצבים להרגעה. תמציות הקרטגוס (CRATAEGUS) ידועות בהשפעתן החיובית בהרגעת פעילות הלב. כפי שאת רואה, הנרבן מכיל רכיבים שונים, אינני חושבת שיש לכך תשובה. נסי לברר אצל היצרן, או פני למרכז הארצי ליעוץ טרטולוגי בטלפון 025082825. בברכה, דר' קרני רובין
הפסקת קלונקס שואלת 01/03/2015 | 01:25שלום. אני נוטלת קלונקס מתאריך 21.8 כדור אחד של חצי מ"ג ביום. איך מפסיקים? האם יש צורך לעבור דרך 3/4 כדור? או שאפשר לרדת ישר לחצי כדור? וכמה זמן להיות על חצי עד הפסקה מוחלטת? תודה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 09/03/2015 | 20:07לשואלת שלום, ניתן לרדת ישר לחצי כדור ולאחר שבוע שבועיים להפסיק את הכדור. בברכה, דר' קרני רובין
סוליאן והלידול זיוה 14/02/2015 | 14:00שלום דר ביתי בת 30 התאשפזה לאיזון תרופתי במחלקה פתוחה . אני התיעצתי איתך גם בעבר ואמתי לך שניסו לתת לה סוליאן עם הלידול ואמרת שזה מסוכן לגבי אפשרות של רעילות נוירולוגית.כמו כן ניסו כמעט את כל התרופות ושום דבר לא עזר לה למחשבות הרדיפה . כעת לתדהמתי מנסים במחלקה לשלב שוב את התרופות הנל מכיוון שיש לה גם מחשבות אובססיביות קשות והםם טוענים שהם ינסו שוב לשחק עם המינונים אני דואגת מאוד גם מתופעות הלוואי וגם מזה שזה לא יצליח וככה ישחררו אותה במתצב לא מאוזן. האם יש טעם לנסות שוב את השילוב? האם אני כאמא וכאפוטרופסית יכולה להתנגד לשילוב. אמרת לי בעבר על תרופה בשם ספריס ובמרפאהלא הכירו זאת האם לדעתיך היא בשמוש בשער מנשה והאם יש לה עוד שם? כמו כן האם זכותי לבקש שתשאר עד שהם יעשו את המקסימום שהיא תרגיש טוב? תודה זיוהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 16/02/2015 | 18:36לזיוה שלום, כאמא וכאפוטרופוס זכותך לדרוש שישמעו את דעתך. אינני סבורה שספריס היא התשובה במקרה של בתך כפי שתיארת אותה כאן. קצת מתמיהה שלא שמעו על תרופה זו בשער מנשה. זכותך לבקש שתישאר בבית החולים עד שייעשה המקסימום לאיזונה אך הם אינם חייבים למלא את בקשתך. בברכה, דר' קרני רובין
איזוןזיוה 16/02/2015 | 21:07תודה דר מה הם יכולים לעשות אם ניסו כבר את כל התרופות כמעט עליה וללפונקס הם מתגגדים בגלל המשקל? ולה ספריס אינה התשובה? בעבר אמרת שכן
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 16/02/2015 | 21:59לזיוה שלום, הפעם פירטת יותר את מצבה ומאחר והיא מאוד פרנואידית, לא נראה לי שספריס ייתן מענה מספיק. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 16/02/2015 | 22:00לזיוה שלום, באפשרותך לבקש שתביאי מומחה לצורך חוות דעת שנייה. בברכה, דר' קרני רובין
סוליאן והלידולזיוה בראון 28/02/2015 | 21:09שלום דר חששותיי היו מוצדקים זה מה שעשו בקשר לשינוי התרופתי ואין להם שום כוונה לשנות זאת אלא רוצים לשחררה כך בקרוב הם טוענים שיש שיפור והיא רגועה ברור שהיא רגועה זאת לא הבעיה שלה הבעיה שלה שהיא סוערת מבפנים לא זכתה לשיחות ולבדיקת מצבה בצורה רצינית בביקור בית לא ראיתי שום הטבה היא רדופה ונסערת פנימית כרגיל. אנו חסרי אונים האם השילוב של שני התרופות הללו מסוכן לאורך זמן והאם יש מצב שהשיפור יקרה אולי בעוד זמן מה ?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 09/03/2015 | 19:52לזיוה בראון שלום, אמנם לא רשמת את המינונים של כל תרופה אבל ניראה לי שלגבי עצם הקומבינציה צריך לבקש חוות דעת שנייה מאחר והאזהרה נגד הקומבינציה הזו היא נחרצת. זכותך כפי שכתבתי להביא מומחה נוסף. לחילופין, באפשרותך לעשות זאת גם לאחר שחרורה. בברכה, דר' קרני רובין
סרנדה ורגישות ללקטוז. אבי 27/02/2015 | 20:39שלום, הפסיכיאטר שלי רשם לי סרנדה - לעלות עד 200מ"ג (לטיפול בOCD). יש לי רגישות ללקטוז. כל כדור סרנדה 100מ"ג,מכיל 80מ"ג לקטוז.כך,שאם אני לוקח 2 כדורים של 100מ"ג סרנדה,אני בולע גם 160מ"ג לקטוז.! האם כמות זו של לקטוז,הינה זניחה,ואין לי מה לדאוג? תודה.פתח בחלון חדש
מתחנן לתשובה!אבי 03/03/2015 | 21:16תודה רבה מאוד מראש.!
תשובהד"ר קרני רובין 09/03/2015 | 19:07לאבי שלום, הדבר תלוי במידת הרגישות שלך ללקטוז. יש אנשים המגיבים בשילשולים ללוסטרל אשר כניראה רמת הלקטוז בו היא יחסית גבוהה ואינם מגיבים בשילשולים לסרטרליין. מכל מקום הייתי בודקת את רמת הלקטוז בסרטרליין לעומת הלוסטרל והסרנדה. בברכה, דר' קרני רובין

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד