פורום פסיכיאטריה - עמוד 950
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
צריפלקס 10מ וסרקוואל 25 מ ביחד!!!!
Shir 19/01/2015 | 05:21היי שלום אני בת 28 נשואה +1 וסובלת מדיכאון וחרדה כבר 4 שנים ומטופלת בכדורים. הייתי לוקחת צריפלקס וקלונקס מדי פעם שהייתי ממש חרדית! אבל שום דבר לא עוזר לי החיים שלי זה סבל אחד גדול!! הרופא שלי הבאי לי חפני שבוע סרןוקואל ביחד עם הצריפלקס אבל אני עדין מרגישה לא טוב בכלל אין לי שמחת חיים כל הזמן עצובה ומלאה חרדות ומחשבות אובדניות! חשוב לציין שאני בחיים לא הזקתי לעצמי או שאני חושבת בעתיד זה רק מחשבה שמתסכלת אותי ! אני ישמח לשמוע תשובות ברורות תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/01/2015 | 16:27לשיר שלום, את מתארת דיכאון ממש עמוק ולכן הטיפול ב 10 מ"ג ציפרלקס אינו ברור לי כלל. הייתי ממליצה קודם כל לנסות להעלות את הציפרלקס ל 20 מ"ג (15 ואח"כ 20) ואם זה לא יעזור, אז להחליף את הכדור. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
חפיפה בתרופות
ממ 18/01/2015 | 09:47דר' שלום אני צריכה לעבור מציפרמיל 40 מ"ג לפריזמה איך אני נוטל את התרופות בחפיפה יש לי כדורי ציפרמיל 40 מ"ג ופריזה 20 מ"ג חצי כדור מציפרמיל וכדור שלם פריזמה אני צריכה להיגע למינון של 40 מ"ג ציפרמיל ביום תודהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/01/2015 | 16:08לממ שלום, אני לא מבינה ממה את עוברת למה. חוץ מזה לא ברור לי למה בזמן מעבר את משתמשת בכדורים של ציפרמיל 40 מ"ג במקום ציפרמיל 20 מ"ג שהיה מקל את המעבר. נראה לי לאור מה שכתבת במשפט האחרון שאת עוברת מפרוזק לציפרמיל ואם זה כך אז צריך להפסיק את הפרוזק בבת אחת ולהעלות ברבעי כדורים כל שבוע את הציפרמיל. (10 מ"ג בשבוע) בברכה, דר' קרני רובין
-
-
לפונקס
שאשא 18/01/2015 | 07:51בנינו חולה בסכיזופרניה ואנו חוששים שהפסיק לטול את הלפונקס האם יש אנדיקציה כלשהי בבדיקות הדם החודשיות לוודא שהוא אכן נוטל? בברכהפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/01/2015 | 16:03לשאשא שלום, ידוע לי שתוך זמן קצר קופת חולים כללית עומדת להכניס בדיקה של רמות דם של לפונקס. תנסה לברר זאת איתם. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
על הסף ואין מזור
מיכל 01/12/2014 | 12:12שוב לצערי מוצאת עצמי כאן. אני כבר לא יכולה לכאוב. רק רוצה שיהיה לי האומץ לירות בעצמי בראש. המטפלים שלי כבר לא יכולים לעזור. משפטים של מחר יהיה יותר טוב רק מעצבנים אותי. לא יכולה לשאת את הכאב. הוא מכלה אותי. בתוכו אני לבד. לא מצליחה לקום מהמיטה, רק עוד ועוד כדורי הרגעה. כמה עוד אפשר לסבול??זה לא אנושי. מחפשת דרכים להעיף ולהפסיק את הכאב הנוראי הזה עכשיופתח בחלון חדש-
הפסיכיאטר
מיכל 01/12/2014 | 21:57אומר או שארגע או שאתאשפז. ככה מטפלים?הוא אומר שזה לא אחראי ולא יכול לעזור -
ועכשיו
מיכל 02/12/2014 | 11:26הוא רוצה שנפגש ונדבר על הכל. אני מוכנה. שאלתי אם הוא רוצה להפסיק לטפל בי והוא לא עונה. למה?מה כוונתו?האם פסייאטר יכול להגיד שהוא לא יכול לעזור ומעדיף להפנות אותי לאחר?זה ממש לא פייר,עכשיו כשקשה נורא לעשות לי דבר כזה. אשמח לדעתכם המלומדת -
המשך
מיכל 05/12/2014 | 22:48מויפקס אנחנו עוברים לסימבלטה. מורידים לאט את הלמיקטל ודפלפט 300 מג הפסיכיאטר אמר שהוא מפחד שאתאבד ספונטנית. אני מבינה על מה מדובר. עוד לא עשיתי לעצמי כלום אבל כשהכאב מופיע אני ככ כואבת שקשה עד מאד להרחיק מחשבות של סיום החיים. הוא ממליץ על אישפוז של חודש שלם,בוא אוכל להגיע לאיזון בתרופות ובעיקר יהיה לי את השקט ללא המטלות.הרבות,שיעשו עבורי שם הכל ויצמידו לי מיהו מפחד שאעשה משהו. זה לא מעשי עבורי, אני עובדת ומגדלת את ילדיי. מה איג להם? מה עוד שלא חושבת שזה המקום המתאים לי. אך עם זאת העוצמות של הכאב ככ גדולות שהפסייאטר אמר שזה חזק מכל מי שפגש, והוא מומחה בתחומו,וכם אומר שזה קורה כל שבוע. אני מנסה, עוברת טיפול פסיכולוגי ועושה מה שאפשרי לי. מה עלי לעשות?? כבר אובדת עצות. כבר.לא יודעת איך להתמודד. כמות ועוצמת הכאב היא בלתי נסבלת. אנא עזרתך -
טעות
מיכל 05/12/2014 | 22:52דפלפט.400 מג לא 300 -
...
גע 07/12/2014 | 12:50הבגד -
אשמח
מיכל 10/12/2014 | 20:08להתייחסותל, במיוחד לפחד שלי ושל הפסיכיאטר לתקופות השפל בהן גם אני וגם הוא פוחד מהתאבדות ספונטנית. יש לי הרבה מה לחיות בשבילו אבל כשהכל מתדרדר אין לי שליטה על המחשבות, הכאב נוראי . והמחשבה היחידה שתקועה זה איך לא לכאוב יותר. נראה מצליחה להחזיק כי עדיין פה. אבל זה לא מבטיח את הפעם הבאה -
קבלת התייחסותך
מיכל 16/12/2014 | 23:05בבקשה.... -
??
תגובה 15/01/2015 | 20:36. -
אני לא זאת
מיכל 16/01/2015 | 07:43שמקפיצה את השאלה. אז תודה למי שניסה לעזור אבל אין צורך כבר.... -
מה שלומך?
ר.צ. 16/01/2015 | 15:00איך את מתקדמת עם השינוי בתרופות ? -
אתה מקסים
מיכל 16/01/2015 | 18:03ששאלת. אני על הפנים. במצב הכי קשה שהייתי בו אי פעם. כאבים שלא מרפים. הייתי מעדיפה שיכרתו לי את היד ולא לעבור את מה שעוברת. נלחמת במחשבות אובדניות, מתרחקת מאישפוז.כרגע ירדתי מהמירו והלמיקטל. מתחילה להחליף את הוויפקס בסימבלטה. ועדיין עם הדפלפט במינון לא משמעותי. נתנו לי במקום הקלונקס קזנקס. אבל לא יכולה לקחת אותו בעבודה. בעיקר הכל נורא כואב וכל כך קשה. בלתי אפשרי לחיות ככה. -
בנוסף
מיכל 16/01/2015 | 18:53חוץ מבנאדם אחד במשפחה אף אחד לא יודע. זה מקשה עד מאד. לא כי זה סוד אלא כי לתחושתי אין במה לעזור. עבודה, גידול ילדים, אין מישהו בעולם שיכול לקרוע את הכאב מתוכי. ההמתנה האינסופית לתרופות שישפיעו, השימוש בזמנים מאד ספציפיים של קזמקס ודומיהן גם הוא לא פשוט כי צריך לתפקד. כאמור הייתי מעדיפה שיכרתו לי איבר ולא לעבור את הסבל הנוראי הזה. -
מיכל, מחזיקים לך אצבעות..
ר.צ. 16/01/2015 | 22:06ולגבי הקסנקס: ככל הידוע לי לוקחים אותו 3 פעמים ביום בהפרש של 6-8 שעות במנות שוות. כלומר אפשר להסתדר עם נטילתו, הפרש של שעה לפה או לשם לא אמור לשנות. וגם יש גרסת XR שנוטלים פעם ביום. האם הכדור מעייף אותך? אולי צריך להתאים את המינון? -
הכדור ככ חזק
מיכל 17/01/2015 | 19:20עבורי שאין מצב שאקח אותו כשאיני בבית. הוא מתחיל לעבוד בתוך עשר דקות והתחושה היא של מיסטול כללי. יודעת על מינון של 3 ליום. אבל לא יכולה לתפקד איתו במהלך יום עבודה או נהיגה. אתמול לקחתי חצי כדור וההשפעה ארכה כ 12 שעות...כל הכדורים הללו מחלישים את הכאב אבל בו זמנית מעייפים, מטשטשים ולא יכולה להעזר בהם עד שלא מגיעה הביתה. מתסכל. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/01/2015 | 15:12למיכל שלום, אני סבורה שהמעבר לסימבלטה הוא חכם למרות הקושי. הייתי נותנת לך סימבלטה במינון מקסימלי עם 2.5 מ"ג של אביליפל בלילה בשילוב עם חצי כדור לוריבן וייתכן אף T3 אך דרוש לצורך כך, לדעת מה רמת הFT3 שלך. כבר כתבתי לך בעבר שאני נגד אישפוזך. יש לך ילדים שאת צריכה לגדל ויש לך בשביל מה לחיות ויש אפשרויות טיפוליות שונות ולכן לדעתי צריך להיות איתך במעקב צמוד אך לא לאשפז אותך. עדיף לקחת חופשה רצרה לצורך איזון תרופתי. קסנגיס בהתחלה מרדים אך לאחר כשבוע הוא יפסיק להרדים, נראה לי שזהו כדור הרגעה טוב אך יש כאלה שמגיבים טוב יותר ללוריבן. אינני סבורה שקסנגיס XR הור פתרון טוב עבורך. מיכל, עדיף שתכתבי שאלה נוספת מאשר שתקפיצי את השאלות, כי ברגע שאת מקפיצה את השאלות את גורמת לזה שאני אענה מאוחר יותר כי אני עונה מהסוף להתחלה. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
שילוב בין פרוזאק בבוקר וטרזודיל 100 לצורך שינה בשעה 20:00
תום 16/01/2015 | 11:14שלום אודה לך באם תעני על הכותרת ובהמשך: האם לא סותרות התרופות הללו לצורך עצירת בולמוס האכילה שאיני יודעת כיצד להחלץ ממנו??? כשבוע שאני נוטלת פרוזאק כמה זמן להשפעתו הספציפית בבולמיה? באם אפשרי לשלב גם את הטרוזדיל לצורך שינה מה עושים כדי לפתור עצירות וכאב ראש תופעות הלוואי שלו? בברכת תודה עדיפתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/01/2015 | 14:57לתום/עדי שלום, יש אזהרות בספרות נגד השילוב של שתי התרופות. ככלל הניסיון שלי הראה שניתן לעשות זאת בזהירות ולא לאורך זמן. לגבי בולמוסי האכילה, בד"כ פרוזק אינו עושה זאת. להערכתי יקח כשישה שבועות עד שתתחיל השפעה חיובית. כאב הראש הוא תופעת לוואי של הפרוזק שחולפת עם הזמן. לגבי העצירות, חשוב שתשתי הרבה ותאכלי אוכל עתיר תאית. ניתן גם לשתות אלוורה שניתן להשיג בסופר פארם. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
-
תשובה
ר.צ. 27/11/2013 | 21:10אותו הדבר - כ-8 שעות. לילה טוב -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 01/12/2013 | 22:01לכרמית דהן שלום, אכן תשובתו של ר.צ נכונה, כ-8 שעות שניהם. בברכה, דר' קרני רובין -
ומי גורם להירדמות הכי מהר?
CLONEX 16/01/2015 | 01:00בעצם מה ההבדל בין שניהם? -
בונדורמין או אמביאן?
CLONEX 16/01/2015 | 01:16מי מרגיע ומשרה שינה מהר יותר? ואשמח גם תוכלו בקצרה להסביר את ההבדלים בין שתי תרופות אלו. תודה -
בונדורמין או אמביאן?
Insomnia 16/01/2015 | 03:52מי מבין שניהם ירגיע אותי ויעזור לי להירדם מהר יותר? -
בונדורמין או אמביאן
Insomnia 16/01/2015 | 04:46אשמח אם את יכולה להסביר לי בבקשה קצת על שתי תרופות אלו ואז אבין יותר. בנוסף, רציתי לשאול מה ירגיע וישרה שינה הכי מהיר משתי התרופות? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/01/2015 | 14:36לאינסומניה שלום, התגובה לתרופות היא מאד אינדבידואלית ולכן הייתי מנסה פעם את הכדור הזה ופעם את הכדור הזה. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/01/2015 | 14:41לאינסומניה שלום, אני ור.צ. ענינו כבר. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מינון בונסרין
א 16/01/2015 | 00:42שלום, לפני כחודשיים התחלתי לחוש חרדה וגם מעט דכדוך. הפסיכיאטר שהתייעצתי איתו אמר שאני יכולה להחליט האם להעזר בטיפול תרופתי או לא ונתן לי מרשם לבונסרין. הוא הנחה אותי לקחת ביומיים הראשונים חצי כדור (15 מ"ג) כל לילה ואז לעבור למינון של 30 מ"ג כל לילה. המטרה (והתקווה כמובן) היא ליטול את התרופה 3-4 חודשים ואז לסיים את הטיפול. בלילה הראשון אכן נטלתי 15 מ"ג (חצי כדור) וכבר למחרת הרגשתי חזק מאד את השפעת הכדור - גם מבחינת תופעות לוואי (הגברת עייפות ותיאבון ולעיתים סחרחורת קלה) וגם מבחינת הרגעת החרדה. עקב ההשפעה החזקה החלטתי להמשיך לקחת רק 15 מ"ג כל לילה, ובינתיים כבר במשך שבועיים זהו המינון שאני לוקחת. כרגע אני לא מעוניינת להעלות את המינון מעל 15 מ"ג, אבל רציתי לשאול האם יכול להגרם נזק מכך שאני לוקחת מינון שונה מאשר במרשם (אולי בגלל שהכדור חתוך זה איכשהו משפיע..?), והאם בכלל תהיה השפעה לכזה מינון לאורך טווח? תודה רבה!פתח בחלון חדש-
בונסרין ואלכוהול
א 16/01/2015 | 13:28בנוסף, האם אפשר לשתות אלכוהול עם מינון כזה של התרופה (הכוונה לכוס אחת של יין או בירה פעם בחודש לכל היותר), או שעדיין מומלץ שלא? יש לציין שאם זה עלול להוביל לתופעות כגון חוסר ארגון, בלבול וכדומה אני מעדיפה לוותר על האלכוהול. שוב תודה. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/01/2015 | 14:32ל"א" שלום, נראה לי שזה סביר לחלוטין לא להעלות את המינון מעבר למה שעזר לך. אני לא מבינה על איזה נזק את מדברת מאחר ואין שום סיבה שייגרם נזק אם את לוקחת 15 מ"ג וזה עוזר לך. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/01/2015 | 14:33ל "א" שלום, לא נראה לי שייגרם נזק מכמות כזו של אלכוהול. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
החמרה בדיכאון
קובי 13/01/2015 | 01:48שלום אני נוטל שלושה ימים ויפאקס 75 שאני אמור לעלות ל150 עוד שישה ימים לטיפול בדיכאןן כרוני שלא עובר וההרגשה הכללית שלי הוחמרה יותר חרדות וקושי לתת שתן וכל היום מבלה במיטה למעלה מ24 שעות האם יש קשר לתרופה וככה זה בהתחלה או שזה הכל בראש שלי? אני באמת לא יודע מה לעשות ומרגיש שהעולם נחרב עליי ושאין לי סיבה לנשום. הרופאה אמרה שעליי להמשיך בכל זאת לקחת. האם נצפית החמרה בימים הראשונים בדרך כלל? תודהפתח בחלון חדש-
בנוסף
קובי 13/01/2015 | 01:50הרופאה רשמה לי גם ריטלין לקחת בקימה ועוד לא התחלתי קצת חושש האם יש בזב תועלת באמת? -
תשובה
ר.צ. 13/01/2015 | 03:51בהחלט תיתכן החמרה בתחילת הטיפול עם ויאפקס, והשיפור מגיע בהמשך. אין ממה לחשוש מריטלין, שזו תרופה מאוד נפוצה ובטוחה, ובנוסף יכולה לסייע מאוד להתרגל לויאפקס. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/01/2015 | 21:46לקובי שלום, בהחלט יכולה להופיע החרפה בתחילת הטיפול עם ויאפקס ולאחר מכן מופיע שיפור. במידה והקושי במתן השתן ימשך יש מקום לשקול את החלפת התרופה. ריטלין בהחלט יכול לסייע לך כל עוד הוא נמצא בדם. איזה ריטלין נתנו לך? בברכה, דר' קרני רובין -
ריטלין
קובי 15/01/2015 | 21:30תודה רבה על התשובה. נתנו לי ריטלין 10 מג 30 כדור לניסיון.... האם יש תועלת? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/01/2015 | 14:21לקובי שלום, אינני רואה טעם לקחת במשך חודש 10 מ"ג ליום, זה לא יאמר דבר. בד"כ אני נותנת יומיים שלושה 10 מ"ג להסתגלות ועוברת למינון המתאים לפי המשקל. כמו כן משך העולה של ריטלין 10 מ"ג הוא 4 שעות וכאשר יש ירידה של רמת התרופה בדם לעיתים קרובות זה נותן תחושה מאד לא טובה, מסיבה זו צריך לשקול האם לתת לך ריטלין LA או קונצ'רטה. לחילופין אפשר לתת כל 3 שעות ריטלין 10 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
מה ההבדל
מוניץ 15/01/2015 | 11:13מה ההבדל בהרכב הכימי ובפעולה בין כדורי הSSRI השונים? למשל פרוזאק ורסיטל. שניהם מאותה משפחה אשר אמורה להשפיע על הסירוטונין ושניהם נגד דיכאון וחרדה. אך הן שונות. במה מתבטא השוני? אודה לתשובה לדגומה שהבאתי בין שני הכדורים:פרוזאק ורסיטל. תודה רבהפתח בחלון חדש-
אתם לא מתביישים לדלג עליי כה?
מוניץ 17/01/2015 | 00:10למה ענו לאחרים ולי לא? -
שני חומרים שונים
ר.צ. 17/01/2015 | 10:43שלום, שתי התרופות הם אכן מאותה המשפחה של נוגדי דיכאון ומשפיעות בעיקר על הסרוטונין. הפרוזאק נחשבת לפחות סלקטיבית, כלומר חוסמת קליטה מחדש של מעבירים עצביים נוספים ולא רק סרוטונין באופן טהור, ולכן תיאורטית יש יותר פוטנציאל לתופעות לוואי. זה לא אומר שפרוזאק תרופה פחות טובה מכיוון שלכל חולה יש ביולוגיה ייחודית ותיתכן התאמה עבורו של תרופה אחת יותר מאשר השנייה. בנוסף לפי הניסיון בניסויים קליניים וניסיון טיפולי שנצבר , תרופה אחת תסייע יותר במצבים רפואיים מסוימים , ובמצבים אחרים תסייע השנייה. לבסוף, מכיוון שהמדובר בחומרים שונים יש מאפיינים רבים נוספים המבדילים בין שתי התרופות. למשל: זמן מחצית חיים- רסיטל מתפרקת בגוף מהר יותר מאשר הפרוזאק כלומר תיאורטית הריכוז של הפרוזאק בדם נחשב ליציב יותר, לכאורה. על אף זאת, מקובל לקחת את שתי התרופות אחת ליום וההסבר הנו, שלרסיטל זמן מחצית חיים מספיק ארוך (כ24 שעות) בכדי שנטילה אחת ליום תספק ריכוז תרופתי יציב בדם. על אף זאת, ישנם חולים מעטים, שחלוקת מנת רסיטל לשתיים ונטילה בהפרש של 10-12 שעות תיטיב עימם מבחינת הפחתת תופעות הלוואי. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/01/2015 | 14:07למוניץ שלום, ראשית אף אחד לא דילג עליך אך כאשר כתבת את התלונה הלא נעימה שלך, מאחר ואני עונה מהסוף להתחלה, גרמת לכך שהשאלה שלך עלת לתאריך מאוחר יותר. אשר לשאלתך, בהמשך לתשובתו של ר.צ. מדובר במולקולות שונות אשר בסופו של דבר עושות את אותו הדבר, אך מאחר והן שונות אחת מהשניה יש להן תופעות לוואי שונות אשר מנצלים אותם כאשר בוחרים איזה תרופה לתת למי. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
שאלה בנוגע להתקף פסיכוטי
רענן 15/01/2015 | 09:35שלום רב, בן משפחתי חווה שנה קשה, לא מצא עבודה ועבר קושי נפשי עם ההתמודדות. הדבר הוביל לכך שבמהלך הסופש האחרון לא הצלחנו להשיג אותו עד שמצאנו אותו בדירה חווה התקף של הזיות. בתחילה חשבנו שמדובר במשהו שלקח אך לאחר יומיים שלא ידענו מה לעשות פנינו לרופא המשפחה שאבחן לדעתי התקף פסיכוזי ושלח אותו לייעוץ פסיכיאטרי. הקרוב סיפר כי הוא רואה אנשים שהולכים איתו, הוא סיפר סיטואציות דימיוניות על פארנויות ועל כך שמדברים עליו וחודרים לו לפרטיות. הפסיכיאטר המליץ על בדיקות מקיפות (דם, CT ) ועל כדור בשם ריספרדל. הוא הסביר לנו שיכול להיות שמה שאנחנו יודעים שחווה במשך שבוע כבר מתרחש תקופה ארוכה יותר וייתכן כי מדובר בסכיזופרניה. הבאנו לו את הכדור והוא לקח 1מ"ג תוך שהפסיכיאטר אמר שנעדכן אותו כל בוקר במצבו. בדיקת הCT יצאה תקינה והוא לוקח את הכדור (ביומיים האחרונים) על דעת עצמו מתוך רצון להבריא. הבוקר דיברתי עם הפסיכיאטר ואמרתי לו שאתמול הוא ראה דמויות רק בבוקר ושאר היום לא חווה הפרעות, הפסיכיאטר אמר שלא בטוח שזה משפיע כ"כ מהר ובכל מקרה ביום ראשון צריך לעלות לו את הכדור ל2מ"ג וזה תהליך שבסופו יצטרך לעלות ל-4 מ"ג. האם על סמך שיחה טלפונית מבלי לראות את המטופל הוא יכול להמליץ על העלאת המינון? (הוא אמר שאת המטופל יראה בעוד כשבועיים) הייתי רוצה לדעת האם יש צורך בנוסף בייעוץ פסיכולוגי (הוא עבר תקופה קשה מבחינה חברתית,תעסוקתית ומשפחתית) , כל כמה זמן הוא צריך לראות פסיכיאטר? האם צריך לקחת אותו לחוות דעת נוספת? אנחנו חסרי אונים לא להזיק לו וחלילה להחמיר את המצב תודה מראש, רענןפתח בחלון חדש-
עדכון מהיום
רענן 15/01/2015 | 16:14דוקטור שלום, רציתי לעדכן שבבדיקות הדם היום יש חוסר של ויטמין B. רופא המשפחה הפנה לקבלת זריקות (10 פעמים כל יומיים) האם ייתכן שכתוצאה ממחסור בויטמין נגרם כל הסיפור או שצריך לטפל במקביל גם עם ריספרדל. תודה -
מקפיץ
רענן 19/01/2015 | 12:19מקפיץ את המודעה מאחר ועברה לסוף העמוד השני.. תודה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/01/2015 | 13:53לרענן שלום, לא כתבת בן כמה קרוב המששפחה שלך. אני קצת בספק שמדובר בתהליך סכיזופרני גם מאחר והוא רצה לקחת את הכדורים, דבר שמאד לא אופייני לסכיזופרניים וגם מאחר ולפי תיאורך הוא הגיב מאד מהר לכדורים. יש פסיכוזות קיצרות מועד אשר מופיעות במצבי לחץ, ייתכן ובכך מדובר. נראה לי שהייתי מבקשת חוות דעת נוספת. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/01/2015 | 13:56שלום רענן, לא כתבת איזה ויטמין B, אני משערת שאתה מתכוון לויטמין B12 והוא בהחלט יכול לגרום לתופעות נפשיות, אך יחד עם זאת הייתי עדיין ממשיכה לטפל בו ברספרידל 1 מ"ג או יותר. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 28/01/2015 | 13:58רענן שלום, אני עונה מהסוף להתחלה אז כשאתה "מקפיץ" אתה בעצם גורם לדחיית התשובה שלי. בברכה, דר' קרני רובין
-
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד