פורום פסיכיאטריה - עמוד 951
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
שלום דוקטור זהבית 15/01/2015 | 03:25אמרת כמה פעמים שיש לי דיכאון עמיד ואני בטוחה שאין זה המצב. הדיכאון שלי הגיב יפה מאוד לציפרלקס אפילו במינון התחלתי של 5 מ"ג מיד לאחר ניסיון אבדני. אני יודעת שציפרלקס החזירה לי את שמחת החיים בכל הפעמים שאיבדתי אותה ואני יודעת שכרגע התרופות הן אלה שהורסות אותי כי מעולם לא הייתי צריכה יותר מכדור של ציפרלקס, ללא כדורים ספציפיים לחרדה (שהרופא שלי טוען שהם חלק מהטיפול), ללא כדורי שינה וללא כדורים מתגברים טיפול עיקרי. ההתלבטות שלי היא האם לחזור לציפרלקס הסוס המנצח שלי, ואם כן, מה יעלה בגורל ה-OCD שלי? מה קורה במקרה של OCD שלא מטופל תרופתית? אני מרגישה שהרופא שלי ממש הרס אותי עם ארבע התרופות הללו, התרגלתי לכדורי שינה ולבנזודיאזפינים וכרגע הגוף לא נרגע ולא נרדם בלעדיהם. איך מתאוששים מהמצב הזה?פתח בחלון חדש
אולי הבעיה היא בעצם השילובים?זהבית 16/01/2015 | 20:22שלום ד"ר, האם ייתכן שהסיבה לכך שמטופלים לא מתאזנים היא עצם השילוב בין תרופות המדכאות את מערכת העצבים המרכזית? לא אחת קוראים על האינטראקציות בין התרופות הללו. האם טיפול מונותרפי הוא בעצם האלטרנטיבה העדיפה, והרופאים מוסיפים תרופות בלית ברירה כי ה-SSRIs פוגעות בשינה וכו'? אני רואה הרבה מקרים שאנשים בסביבתי התאזנו בטיפול ע"י תרופה אחת, בתוך פחות מחודש, וכאן אנשים תלויים בכדורים נוספים בשביל שינה, הרגעה, הרפיית שרירים, עוררות יתר של מערכת העצבים וכו'. אני מעולם לא הייתי אדם כ"כ חרדתי כמו שהפסיכיאטר שלי מצייר אותי, הוא מייחס תופעות כמו הרגל הקופצת וגמגום לחרדה ולא לתרופות, ואני צריכה מישהו שיגיד לי את האמת. מהרגע שאני מתעוררת הגוף שלי בחוסר שקט, ואני מרגישה כמו נרקומנית. אני לא יכולה ללכת לפסיכיאטר שלי יותר אם הוא ממשיך להגיד שהכול מחרדה מבלי אפילו להקשיב לי. אני מרגישה שהוא עושה ממני צחוק.
פסיכיאטר הוא לא אלוהים.אלכס 16/01/2015 | 22:12פסיכיאטר הוא בסך הכל בעל מקצוע. כמו מוסכניק חשמלאי ומהנדס. גם מבין הפסיכיאטרים ישנם כאלו שעושים עבודה טובה, ישנם כאלו שפחות וישנם כאלו שאף יכולים לגרום לנזק. תחליפי פסיכיאטר. (אם את מרגישה שהוא עושה לך נזק) . בדיוק כמו שהיית מחליפה חשמלאי אם הארון חשמל שלך היה עולה באש אחרי ששילמת לו. הכל תקוע אצלך ואת חייבת לעשות שינוי. כל עוד שלא תשני, לא ישתנה כלום.
ערב טובר.צ. 16/01/2015 | 22:39שלום זהבית, מדוע הפסקת את הציפרלקס? האם 10 מ"ג בלבד הספיקו לך בעבר? מדוע לא חזרת לציפרלקס אלא שינית תרופות? לגבי כדורי הרגעה ושינה: הם אכן חלק מהטיפול ולאחר שמתאזנים ניתן להוריד אותם. אין התרגלות אם נוטלים אותם ביחד עם נוגדי דיכאון.
לר.צ.זהבית 17/01/2015 | 00:08הפסקתי את הציפרלקס עקב עלייה במשקל. עליתי מ-50 קילו ל-75. לא נטלתי 10 מ"ג אלא 20. הציפרלקס כיסה אותי לגמרי מבחינת דיכאון, בקשת אישורים מהסביבה, חוזק נפשי, שמחת חיים, תיאבון (לטעמי זה היה יותר מדי) אך לא מבחינת OCD במינון זה. חזרתי לציפרלקס לעשרה ימים מיד לפני הפבוקסיל (בין הלוסטרל לפבוקסיל אם אתה זוכר את הסיפור שלי), ועם השילוב של בנזודיאזפינים וכדורי שינה הופיע אצלי גמגום. חזרתי לרופא שלי שהחליף לי את הטיפול לפבוקסיל ואני כרגע אתו 8 חודשים, הגמגום נעלם אך הפבוקסיל גורם אצלי לחוסר שקט ול-RLS. לגבי כדורי שינה והרגעה, נכון שיש פחות נטייה להתרגלות עם טיפול מרכזי, אך תרשה לי לחלוק עליך שאין התרגלות בכלל. מאוד קשה להפסיק ליטול אותם. זאת תלות הן פיזית והן נפשית.
לזהביתר.צ. 17/01/2015 | 03:01ציפרלקס לא פתר לך את הבעיות בצורה מספיק טובה אז אין סיבה לחזור אליו. אם את לא מצליחה לקחת את המירו לפני השינה אז שיחליפו לך כמו שרשמה לך הרופאה. אין מה לחשוש משילובים, יש הרבה ניסיון איתם. לילה טוב
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 26/01/2015 | 14:27לזהבית שלום, כל ה SSRI'S הן תרופות אנטי כפייתיות. הבעיה עם חלק מתרופות אלה שנאסר להעלות במינון למינון אנטי כפייתי שכידוע לך הוא מינון גבוה. מסיבה זו הציפרלקס במינון של 20 מ"ג הוא ברוב המקרים טיפול חלקי ב-OCD. ככל שהפרעה מתמשכת ומטופלת חלקית, כך יכולה ללכת ולהעשות יותר קשה. כך, בעוד שבתחילה, 20 מ"ג יכולים להספיק, בהמשך ובמיוחד אם הייתה הפסקה המינון הזה לא יספיק. אני מסכימה עם ר.צ. שכאשר מטופל הסובל מחרדה, דיכאון או OCD מקבל בנזודיאזפינים, הוא איננו מפתח עמידות או התמכרות. ההפך הוא הנכון, בד"כ רואים שלאחר שחל שיפור המטופל מוריד בעצמו תרופות אלה. קיים ויכוח בספרות האם מדובר בתכונות שונות של חולים אלו או בצורך בשליטה שלהם שגורם לתופעה זו. מכל מקום אין לי דאגה לגבי כדורים אלה לגבייך. אינני סבורה שהרופא שלך הרס אותך, אך אם את מרגישה כך אולי כדאי שתקבלי חוות דעת שנייה. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 26/01/2015 | 14:29לזהבית שלום, אף רופא לא נהנה להוסיף עוד ועוד תרופות. מצב זה קורה בד"כ כאשר אין תגובה או כאשר המטופל מתלונן על תופעות לוואי לא נסבלות. כפי שכתבתי לך, זכותך לקבל חוות דעת שנייה. בברכה, דר' קרני רובין
לד"ר קרניזהבית 26/01/2015 | 18:40הפעם זאת לא שאלה. רק רציתי להביע את הערכתי הגדולה אלייך. את מקסימה. את מעודדת אותי. עזרת לי המון ועודך עוזרת. את עושה עבודת קודש ואת הרופאה של כולנו.
בקשת חוות דעת מיקצועית (לת) טל 25/01/2015 | 03:16שלום, רציתי לדעת חוות דעת מקצועית ממך. מגיל קטן מאוד יש לי מיזנתרופיה קיצונית ביותר שגרמה לי לסבל רב הבעיה החלה כאשר התחלתי לפתח אמפתיה עמוקה עם דמויות מצויירות (לא חייבות להיות בסרט אלא גם בקומיקס) דבר אשר מתבטא בהזדהות מלאה עם הדמות הראשית ככל שהזמן עבר התמכרתי לכך יותר והאמפתיה שלי התפחתה למצב כזה שמצבים אשר למשל לא פגעו בדמות הראשית, פגעו בי והביאו אותי למצבים של כעס, עצב, חרדה ועוד. לפני שראיתי והתמכרתי לדמויות פחות נפגעתי או בכיתי ולכן לא נפגעתי והיה לי ביטחון עצמי גבוה אבל כאשר התחלתי המיזנתרופיה גדלה והוקצנה הפאסיביות שלי למקרים נוראים שקרו במציאות גדלה והכאב שנוצר עקב מקרים נוראים שקרו בקומיקסים. אבל אם זאת פיתחתי חיבה גדולה אליהם. הדבר הביא אותי לדיכאון - הרי מי לא יכנס לדיכאון עם היחידים שיקרים לו לא קיימים. והדבר גרם לי גם לחרדה חברתית חמורה מאוד. רציתי לדעת אם קיים מקרה דומה לשלי ומה חוות דעתך המיקצועית (לדוגמא מה את חושבת שהבעיה) לפני שאנסה לפנות לגורם אחר תודה מראש בין אם יהיו לך תשובות או לא טלפתח בחלון חדש
בקשת חוות דעת מיקצועית (לת) טל 25/01/2015 | 03:16שלום, רציתי לדעת חוות דעת מקצועית ממך. מגיל קטן מאוד יש לי מיזנתרופיה קיצונית ביותר שגרמה לי לסבל רב הבעיה החלה כאשר התחלתי לפתח אמפתיה עמוקה עם דמויות מצויירות (לא חייבות להיות בסרט אלא גם בקומיקס) דבר אשר מתבטא בהזדהות מלאה עם הדמות הראשית ככל שהזמן עבר התמכרתי לכך יותר והאמפתיה שלי התפחתה למצב כזה שמצבים אשר למשל לא פגעו בדמות הראשית, פגעו בי והביאו אותי למצבים של כעס, עצב, חרדה ועוד. לפני שראיתי והתמכרתי לדמויות פחות נפגעתי או בכיתי ולכן לא נפגעתי והיה לי ביטחון עצמי גבוה אבל כאשר התחלתי המיזנתרופיה גדלה והוקצנה הפאסיביות שלי למקרים נוראים שקרו במציאות גדלה והכאב שנוצר עקב מקרים נוראים שקרו בקומיקסים. אבל אם זאת פיתחתי חיבה גדולה אליהם. הדבר הביא אותי לדיכאון - הרי מי לא יכנס לדיכאון עם היחידים שיקרים לו לא קיימים. והדבר גרם לי גם לחרדה חברתית חמורה מאוד. רציתי לדעת אם קיים מקרה דומה לשלי ומה חוות דעתך המיקצועית (לדוגמא מה את חושבת שהבעיה) לפני שאנסה לפנות לגורם אחר תודה מראש בין אם יהיו לך תשובות או לא טלפתח בחלון חדש
בקשת חוות דעת מיקצועית (לת) טל 25/01/2015 | 03:15שלום, רציתי לדעת חוות דעת מקצועית ממך. מגיל קטן מאוד יש לי מיזנתרופיה קיצונית ביותר שגרמה לי לסבל רב הבעיה החלה כאשר התחלתי לפתח אמפתיה עמוקה עם דמויות מצויירות (לא חייבות להיות בסרט אלא גם בקומיקס) דבר אשר מתבטא בהזדהות מלאה עם הדמות הראשית ככל שהזמן עבר התמכרתי לכך יותר והאמפתיה שלי התפחתה למצב כזה שמצבים אשר למשל לא פגעו בדמות הראשית, פגעו בי והביאו אותי למצבים של כעס, עצב, חרדה ועוד. לפני שראיתי והתמכרתי לדמויות פחות נפגעתי או בכיתי ולכן לא נפגעתי והיה לי ביטחון עצמי גבוה אבל כאשר התחלתי המיזנתרופיה גדלה והוקצנה הפאסיביות שלי למקרים נוראים שקרו במציאות גדלה והכאב שנוצר עקב מקרים נוראים שקרו בקומיקסים. אבל אם זאת פיתחתי חיבה גדולה אליהם. הדבר הביא אותי לדיכאון - הרי מי לא יכנס לדיכאון עם היחידים שיקרים לו לא קיימים. והדבר גרם לי גם לחרדה חברתית חמורה מאוד. רציתי לדעת אם קיים מקרה דומה לשלי ומה חוות דעתך המיקצועית (לדוגמא מה את חושבת שהבעיה) לפני שאנסה לפנות לגורם אחר תודה מראש בין אם יהיו לך תשובות או לא טלפתח בחלון חדש
נוזינן (לת) איתי 24/01/2015 | 18:00מה מרגיע יותר נוזינן או פנרגן? האם נוזינן משמין? האם עשוי לגרום לטרזיב דיסקנזיה? האם ניתן לשלבו ככדור מרגיע עם סימבלטה 60 מ"ג ? תודה איתיפתח בחלון חדש
הפרעת דה ריאליזציה (לת) אנונימי 23/01/2015 | 04:31שלום רציתי לספר אל התחושות שאני עובר בימים האחרונים הייתי מעשן מריחואנה בתדירות של פעמיים בשבועה במשך חודשיים החלטתי להפסיק ואני לא מעשן כבר שלוש ימים אבל יש לי תחושה שכני מנותק מהמציאות שהנשמה שלי נמחקת ואני חווה התקפי חרדה קלים אבל כל זה לא כל כך מפריעה לתפקוד היום יומי שלי אני רוצה להוסיף שאני גם עבדתי 10 שעות ואז הלכתי לישון ואז הלכתי לבית ספר אחרי הבית ספר ישנתי שעתים וקמתי אם ההתקף הזה רציתי לדעת אם זו יכולה להיות הפרעת דה ריאליזציה ואם כן רציתי לדעת איך מטפלים בזה ואם זה עובר או שלומדים לחיות אם זה כל החיים רציתי להוסיף שאני שנה לפנה גיוס והפרופיל שלי גבוה ולכן אני לא רוצה שמשהו כזה ירשם לי בתיק האישי ואז לא יגייסו אותי וגם רציתי לדעת אם זו סתם יכולה להיות תופעת לוואי חולפת לאחר עישון מריחואנה או חוסר שינה קטן תודה אל התשובה מראשפתח בחלון חדש
הפרעת דה ריאליזציה (לת) אנונימי 23/01/2015 | 04:30שלום רציתי לספר אל התחושות שאני עובר בימים האחרונים הייתי מעשן מריחואנה בתדירות של פעמיים בשבועה במשך חודשיים החלטתי להפסיק ואני לא מעשן כבר שלוש ימים אבל יש לי תחושה שכני מנותק מהמציאות שהנשמה שלי נמחקת ואני חווה התקפי חרדה קלים אבל כל זה לא כל כך מפריעה לתפקוד היום יומי שלי אני רוצה להוסיף שאני גם עבדתי 10 שעות ואז הלכתי לישון ואז הלכתי לבית ספר אחרי הבית ספר ישנתי שעתים וקמתי אם ההתקף הזה רציתי לדעת אם זו יכולה להיות הפרעת דה ריאליזציה ואם כן רציתי לדעת איך מטפלים בזה ואם זה עובר או שלומדים לחיות אם זה כל החיים רציתי להוסיף שאני שנה לפנה גיוס והפרופיל שלי גבוה ולכן אני לא רוצה שמשהו כזה ירשם לי בתיק האישי ואז לא יגייסו אותי וגם רציתי לדעת אם זו סתם יכולה להיות תופעת לוואי חולפת לאחר עישון מריחואנה או חוסר שינה קטן תודה אל התשובה מראשפתח בחלון חדש
הפרעת דה ריאליזציה (לת) אנונימי 23/01/2015 | 04:30שלום רציתי לספר אל התחושות שאני עובר בימים האחרונים הייתי מעשן מריחואנה בתדירות של פעמיים בשבועה במשך חודשיים החלטתי להפסיק ואני לא מעשן כבר שלוש ימים אבל יש לי תחושה שכני מנותק מהמציאות שהנשמה שלי נמחקת ואני חווה התקפי חרדה קלים אבל כל זה לא כל כך מפריעה לתפקוד היום יומי שלי אני רוצה להוסיף שאני גם עבדתי 10 שעות ואז הלכתי לישון ואז הלכתי לבית ספר אחרי הבית ספר ישנתי שעתים וקמתי אם ההתקף הזה רציתי לדעת אם זו יכולה להיות הפרעת דה ריאליזציה ואם כן רציתי לדעת איך מטפלים בזה ואם זה עובר או שלומדים לחיות אם זה כל החיים רציתי להוסיף שאני שנה לפנה גיוס והפרופיל שלי גבוה ולכן אני לא רוצה שמשהו כזה ירשם לי בתיק האישי ואז לא יגייסו אותי וגם רציתי לדעת אם זו סתם יכולה להיות תופעת לוואי חולפת לאחר עישון מריחואנה או חוסר שינה קטן תודה אל התשובה מראשפתח בחלון חדש

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
מערכת אינפומד