פורום פסיכיאטריה - עמוד 952
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
הפרעת דה ריאליזציה (לת) אנונימי 23/01/2015 | 04:29שלום רציתי לספר אל התחושות שאני עובר בימים האחרונים הייתי מעשן מריחואנה בתדירות של פעמיים בשבועה במשך חודשיים החלטתי להפסיק ואני לא מעשן כבר שלוש ימים אבל יש לי תחושה שכני מנותק מהמציאות שהנשמה שלי נמחקת ואני חווה התקפי חרדה קלים אבל כל זה לא כל כך מפריעה לתפקוד היום יומי שלי אני רוצה להוסיף שאני גם עבדתי 10 שעות ואז הלכתי לישון ואז הלכתי לבית ספר אחרי הבית ספר ישנתי שעתים וקמתי אם ההתקף הזה רציתי לדעת אם זו יכולה להיות הפרעת דה ריאליזציה ואם כן רציתי לדעת איך מטפלים בזה ואם זה עובר או שלומדים לחיות אם זה כל החיים רציתי להוסיף שאני שנה לפנה גיוס והפרופיל שלי גבוה ולכן אני לא רוצה שמשהו כזה ירשם לי בתיק האישי ואז לא יגייסו אותי וגם רציתי לדעת אם זו סתם יכולה להיות תופעת לוואי חולפת לאחר עישון מריחואנה או חוסר שינה קטן תודה אל התשובה מראשפתח בחלון חדש
הפרעת דה ריאליזציה (לת) אנונימי 23/01/2015 | 04:29שלום רציתי לספר אל התחושות שאני עובר בימים האחרונים הייתי מעשן מריחואנה בתדירות של פעמיים בשבועה במשך חודשיים החלטתי להפסיק ואני לא מעשן כבר שלוש ימים אבל יש לי תחושה שכני מנותק מהמציאות שהנשמה שלי נמחקת ואני חווה התקפי חרדה קלים אבל כל זה לא כל כך מפריעה לתפקוד היום יומי שלי אני רוצה להוסיף שאני גם עבדתי 10 שעות ואז הלכתי לישון ואז הלכתי לבית ספר אחרי הבית ספר ישנתי שעתים וקמתי אם ההתקף הזה רציתי לדעת אם זו יכולה להיות הפרעת דה ריאליזציה ואם כן רציתי לדעת איך מטפלים בזה ואם זה עובר או שלומדים לחיות אם זה כל החיים רציתי להוסיף שאני שנה לפנה גיוס והפרופיל שלי גבוה ולכן אני לא רוצה שמשהו כזה ירשם לי בתיק האישי ואז לא יגייסו אותי וגם רציתי לדעת אם זו סתם יכולה להיות תופעת לוואי חולפת לאחר עישון מריחואנה או חוסר שינה קטן תודה אל התשובה מראשפתח בחלון חדש
התלבטות בין אדרל לויוואנס (לת) רונית 22/01/2015 | 10:53שלום. בני בן 9 היה שנתיים עם ריטלין שגרם לו להתקפי זעם וירידה במשקל. הרופא המליץ ויוואנס אך ביקשנו אדרל. אדרל עושה לו טוב אך תופעות לוואי לטווח ארןך כפי שקראתי הן מבהילות. חשש להתפתחות מחלה כרונית כגון סכיזופרניה, מאניה דיפרסיה ואפילו היו מקרי מוות בקנדה...ושמדובר מנש בסמי רחוב...אמפטמינים ןזה מהוה סכנה חמורה להתמכרות שאלתי היא: אם כבר תרופה אז אדרל או ויוואנס? איפה פחות תופעות חמורות והאם ניתן לתת תרופות כאלו בראש שקט? זה סמים לכל דבר לא? אודה לתשובתך המהירה. תודה רןניתפתח בחלון חדש
התלבטות בין אדרל לויוואנס (לת) רונית 22/01/2015 | 10:52שלום. בני בן 9 היה שנתיים עם ריטלין שגרם לו להתקפי זעם וירידה במשקל. הרופא המליץ ויוואנס אך ביקשנו אדרל. אדרל עושה לו טוב אך תופעות לוואי לטווח ארןך כפי שקראתי הן מבהילות. חשש להתפתחות מחלה כרונית כגון סכיזופרניה, מאניה דיפרסיה ואפילו היו מקרי מוות בקנדה...ושמדובר מנש בסמי רחוב...אמפטמינים ןזה מהוה סכנה חמורה להתמכרות שאלתי היא: אם כבר תרופה אז אדרל או ויוואנס? איפה פחות תופעות חמורות והאם ניתן לתת תרופות כאלו בראש שקט? זה סמים לכל דבר לא? אודה לתשובתך המהירה. תודה רןניתפתח בחלון חדש
התלבטות בין אדרל לויוואנס (לת) רונית 22/01/2015 | 10:52שלום. בני בן 9 היה שנתיים עם ריטלין שגרם לו להתקפי זעם וירידה במשקל. הרופא המליץ ויוואנס אך ביקשנו אדרל. אדרל עושה לו טוב אך תופעות לוואי לטווח ארןך כפי שקראתי הן מבהילות. חשש להתפתחות מחלה כרונית כגון סכיזופרניה, מאניה דיפרסיה ואפילו היו מקרי מוות בקנדה...ושמדובר מנש בסמי רחוב...אמפטמינים ןזה מהוה סכנה חמורה להתמכרות שאלתי היא: אם כבר תרופה אז אדרל או ויוואנס? איפה פחות תופעות חמורות והאם ניתן לתת תרופות כאלו בראש שקט? זה סמים לכל דבר לא? אודה לתשובתך המהירה. תודה רןניתפתח בחלון חדש
אני שאלה בבקשה לגב קרני היקרה דנית 21/01/2015 | 19:46שאלה בבקשה אני קונה בשבת ממאפיה לחמניות ובעל המקום מכיר אותי אני משלמת לו והוא נותן לי ארגז קלקל ואני בוחרת מהארגז לחמניות פתאום הוא מעסיק קופאית חדשה בשבת בחורה צעירה. הוא נתן לי ארגז קלקר לבחור לחמניות לפתע היא נעמדה עם סיגריה כמו שוטר הסתכלה על כמה דקות לאחר שתי דקות בעודי בוחרת לחמניות היא הרימה את מכסה הקלקר ששייך לארגז הקלקר שאני עדיין בוחרת מתוכו לחמניות.ושאלה אותי אם סימתי . עניתי לה שלא.הבעיה שלי שאני מאוד כעסתי עליה שהיא לא חיכתה בסבלנות הרגשתי רצון להגיד לה שהיא חוצפנית ואין לה סבלנות אבל בחרתי לשתוק כי הצעירות חוצפניות יותר מהמבוגרות שאלתי היא בבקשה האם אני צודקת שכעסתי עליה והאם היתי צריכה לתקוף אותה מילולית כי היא לא חיכתה בסבלנת והרגשתי שזו חוצפה תודה מראש. נ ב יש לי או סידי. אבל אפשר בבקשה לענות עם קשר ובלי קשר לאו סי די תודה וסליחהפתח בחלון חדש
לפי דעתי הבלתי מקצועיתא 21/01/2015 | 21:03נהגת נכון ומצוין גם כשחשת כעס כי כעס זה רגש לגיטימי, וגם כשהתאפקת מלתקוף והצלחת לשמור על קור רוח. את נשמעת לי כאדם איכפתי ומנומס דווקא מכתיבתך כאן.
תשובהר.צ. 21/01/2015 | 21:25גם לדעתי התגובה שלך הייתה נכונה ובוגרת. להתפרץ ולתקוף בחזרה זה תגובה ילדותית. ילד לא יכול לשלוט בדחפים שלו והכעס שלו מתבטא בתוקפנות. הקופאית החדשה לא מכירה אותך. היא חשבה שזה לא ראוי שאת בוחרת לחמניות בצורה שאת עשית ולכן היא לא חיכתה בסבלנות. זה לא אישי נגדך. אני מציע לך, שבפעם הבאה, אם היא שוב תהיה חסרת סבלנות אתך, תאמרי לה שבעל המקום תמיד ממתין בסבלנות עד שאת מסיימת לבחור. ככה בעצם את אומרת לה בעקיפין שהיא חסרת סבלנות, בלי לפגוע בה והיא תבין לבד שהיא צריכה לנהוג אתך כמו האופה.
דפלפט כרונו 500 מ״ג (לת) מאיה 21/01/2015 | 12:55שלום דוקטור אני מקבלת דפלפט פעם ביום להפרעת אישיות אבל התופעות לוואי מתבטאות בנשירת שיער מסיבית גרד בראש פצעים בעור בעיות עיכול וכ״ו אני מעוניינת להפסיק את התרופה אני לוקחת אותה חודש ימים האם צריך להפסיק בהדרגה ואם כן איך? או שאפשר בבת אחת . אודה לתשובהפתח בחלון חדש
דפלפט כרונו 500 מ״ג (לת) מאיה 21/01/2015 | 12:55שלום דוקטור אני מקבלת דפלפט פעם ביום להפרעת אישיות אבל התופעות לוואי מתבטאות בנשירת שיער מסיבית גרד בראש פצעים בעור בעיות עיכול וכ״ו אני מעוניינת להפסיק את התרופה אני לוקחת אותה חודש ימים האם צריך להפסיק בהדרגה ואם כן איך? או שאפשר בבת אחת . אודה לתשובהפתח בחלון חדש
שאלה לגבי התרופה ויפאקס ניב 14/01/2015 | 12:31הבנתי שהתרופה חוסמת את הקולטנים לסרוטונין וגם לנוראדרנלין. זה נכון? האם יש עוד פעולות שהתרופה הזו במוח? והאם יש קשר בין ויפקאס לבין "חסימת בטא"?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/01/2015 | 14:31לניב שלום, חוסמי בטא פועלים בעיקר על קולטני בטא 1 ו-2. באמצעות חסימת פעילותם של אפינפרין ונוראפינפרין, חוסמי בטא מפחיתים את קצב הלב, מפחיתים את לחץ הדם על ידי הרחבת כלי הדם. בניגוד לכך, המנגנון העיקרי דרכו פועל האפקסור הוא ע"י עיכוב הספיגה החוזרת של הנוראפינפרין שלא נוצל בסינפסות באמצעות קולטני האלפא אדרנרגיים. במילים אחרות, הוא אינו עובד על הקולטנים הבטא אדרנרגיים. לתרופה 10% פעילות על הקולטנים האדרנרגיים ו90% על הקולטנים הסרטונרגיים. מאחר וכך, עד מינון של כ 225 מ"ג לא מורגשת הפעילות האדרנרגיית שלה. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 20/01/2015 | 14:31לניב שלום, חוסמי בטא פועלים בעיקר על קולטני בטא 1 ו-2. באמצעות חסימת פעילותם של אפינפרין ונוראפינפרין, חוסמי בטא מפחיתים את קצב הלב, מפחיתים את לחץ הדם על ידי הרחבת כלי הדם. בניגוד לכך, המנגנון העיקרי דרכו פועל האפקסור הוא ע"י עיכוב הספיגה החוזרת של הנוראפינפרין שלא נוצל בסינפסות באמצעות קולטני האלפא אדרנרגיים. במילים אחרות, הוא אינו עובד על הקולטנים הבטא אדרנרגיים. לתרופה 10% פעילות על הקולטנים האדרנרגיים ו90% על הקולטנים הסרטונרגיים. מאחר וכך, עד מינון של כ 225 מ"ג לא מורגשת הפעילות האדרנרגיית שלה. בברכה, דר' קרני רובין
ריטלין 10 מ"ג - ומחשבות גילי 06/12/2014 | 02:33שלום אני נוטלת ריטלין מזה כחודש בת 25 משקל 48 ק"ג. המינון הוא התחלתי פעמיים ביום . בשיא של השפעת הכדור שזה כעבור שעה וחצי מנטילתו, עוברות לי בראש כל הזמן מחשבות מה יהיה כשהשפעת הכדור תסתיים ואני כל הזמן חוששת ש 4 השעות האלה יסתיימו (אני מרגישה רע) ובמהלך השפעת הכדור מתעורר בי ביטחון עצמי ואז כשההשפעה של הכדור מסתיימת אני כאילו נגעלת מעצמי ולא מבינה למה התנהגתי איך שהתנהגתי בביטחון כזה למרות שאנשים לא שמים לב לזה . האם אלו חרדות (שהיא תופעת לוואי של הכדור) או סוג של התמכרות לכדור ? האם שינוי במינון יכול לעזור?פתח בחלון חדש
קוראים לזה אפקט הריבאונדאני 06/12/2014 | 17:09שהרמה של התרופה בדם(וגם במוח גבוהה) הרמה של הדופאמין והנוראדרנלין שאחראים על יכולת הריכוז וההרגשה הטובה והעוררות ובהחלט יכולים לגרום להרגשת "היי" ברגע שיורד הרמה שלו במוח רמת הדופאמין יורדת בחדות ואז את מרגישה בדיוק ההפך שזה את ההרגשה הרעה בהחלט תופעה מוכרת ושכיחה
מומלץ לעבור לקונצרטהאני 06/12/2014 | 17:24שמשתחרר באיטיות במשך 12 שעות בדם ויש פחות את אפקט הריבאונד מאשר בשחרור המהיר אך לדעתי הוא פחות חזק והוא הרבה יותר יקר
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 10/12/2014 | 13:17לגילי שלום, זו איננה התמכרות לכדור אלא זה התופעות של ירידה במינון הרטלין. במשקלך את אמורה לקבל עד 6 כדורים ביום. הבעיה עם הרטלין הרגיל שהוא באמת עובד כ4 שעות ושכאשר רמתו יורדת בדם יש תגובה הפוכה עם תחושות רעות. ניתן לקחת את הרטלין כדור כל שלוש שעות ואז מקבלים רמה אחידה למשך הזמן שדרוש לך. מאידך, הרבה יותר נוח לקחת את הרטלין בצורה של רטלין LA שעובד כשמונה שעות או את הקונצ'רטה שעובדת כ12 שעות. בברכה, דר' קרני רובין
תופעות לוואי לרטליןגילי 20/12/2014 | 23:08תודה על תשובתך . האם העצבות והחרדות שמרגישים אחרי 4-5 שעות , זה משהו שעובר? ואם כן תוך כמה זמן? האם יכול להיות שההרגשה המוזרה הזאת לא תחלוף גם כעבור שבוע כשלא לוקחים ריטלין. אני בד"כ כלל בחורה שמחה עם ביטחון עצמי גבוהה, וההרגשה היא אחרי 4 שעות מוזרה לגמרי מרגישה שכולם נגדי וכולם רוצים ברעתי... האם מוכר לך? ותוך כמה זמן ההרגשה אמורה לחלוף?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 24/12/2014 | 23:00לגילי שלום, בדרך כלל ההרגשה הרעה מירידת רמת הריטלין בדם חולפת לאחר כיממה. מכל מקום, אם זה מאוד חריף, זו סיבה טובה לעבור לריטלין ארוך פעולה כמו הקונצ'רטה או הריטלין LA או לחילופין אדרל או ויוואנס. בברכה, דר' קרני רובין
דרלין+ריטליןגילי 19/01/2015 | 21:44שלום, לאחר התייעצות עם פסיכיאטר בקשר לחרדות עם הריטלין הרגיל , הוא המליץ להוסיף כדור שנקרא דרלין שעה לפני לקיחת הריטלין. הוא לא המליץ ולא בעד לרשום ריטלין מסוג אחר, מכל מקום זה נראה שגם רופאים וגם הרוקחים מקשים על קבלת טיפול עם ריטלין גם לאחר איבחון שמצדיק שימוש בריטלין.. בכל מקרה אותו דרלין שאמור להפחית חרדות אכן מפחית חרדות אך גורם לעייפות ומבטל את פעולת הריטלין הלכתי לישון במקום להתרכז וללמוד , אני מיואשת מה לעשות?
דרלין+ריטליןגילי 19/01/2015 | 21:44שלום, לאחר התייעצות עם פסיכיאטר בקשר לחרדות עם הריטלין הרגיל , הוא המליץ להוסיף כדור שנקרא דרלין שעה לפני לקיחת הריטלין. הוא לא המליץ ולא בעד לרשום ריטלין מסוג אחר, מכל מקום זה נראה שגם רופאים וגם הרוקחים מקשים על קבלת טיפול עם ריטלין גם לאחר איבחון שמצדיק שימוש בריטלין.. בכל מקרה אותו דרלין שאמור להפחית חרדות אכן מפחית חרדות אך גורם לעייפות ומבטל את פעולת הריטלין הלכתי לישון במקום להתרכז וללמוד , אני מיואשת מה לעשות?
דרלין+ריטליןגילי 19/01/2015 | 21:45שלום, לאחר התייעצות עם פסיכיאטר בקשר לחרדות עם הריטלין הרגיל , הוא המליץ להוסיף כדור שנקרא דרלין שעה לפני לקיחת הריטלין. הוא לא המליץ ולא בעד לרשום ריטלין מסוג אחר, מכל מקום זה נראה שגם רופאים וגם הרוקחים מקשים על קבלת טיפול עם ריטלין גם לאחר איבחון שמצדיק שימוש בריטלין.. בכל מקרה אותו דרלין שאמור להפחית חרדות אכן מפחית חרדות אך גורם לעייפות ומבטל את פעולת הריטלין הלכתי לישון במקום להתרכז וללמוד , אני מיואשת מה לעשות?
דרלין+ריטליןגילי 19/01/2015 | 21:45שלום, לאחר התייעצות עם פסיכיאטר בקשר לחרדות עם הריטלין הרגיל , הוא המליץ להוסיף כדור שנקרא דרלין שעה לפני לקיחת הריטלין. הוא לא המליץ ולא בעד לרשום ריטלין מסוג אחר, מכל מקום זה נראה שגם רופאים וגם הרוקחים מקשים על קבלת טיפול עם ריטלין גם לאחר איבחון שמצדיק שימוש בריטלין.. בכל מקרה אותו דרלין שאמור להפחית חרדות אכן מפחית חרדות אך גורם לעייפות ומבטל את פעולת הריטלין הלכתי לישון במקום להתרכז וללמוד , אני מיואשת מה לעשות?
דרלין+ריטליןגילי 19/01/2015 | 21:46שלום, לאחר התייעצות עם פסיכיאטר בקשר לחרדות עם הריטלין הרגיל , הוא המליץ להוסיף כדור שנקרא דרלין שעה לפני לקיחת הריטלין. הוא לא המליץ ולא בעד לרשום ריטלין מסוג אחר, מכל מקום זה נראה שגם רופאים וגם הרוקחים מקשים על קבלת טיפול עם ריטלין גם לאחר איבחון שמצדיק שימוש בריטלין.. בכל מקרה אותו דרלין שאמור להפחית חרדות אכן מפחית חרדות אך גורם לעייפות ומבטל את פעולת הריטלין הלכתי לישון במקום להתרכז וללמוד , אני מיואשת מה לעשות?
דרלין+ריטליןגילי 19/01/2015 | 21:46שלום, לאחר התייעצות עם פסיכיאטר בקשר לחרדות עם הריטלין הרגיל , הוא המליץ להוסיף כדור שנקרא דרלין שעה לפני לקיחת הריטלין. הוא לא המליץ ולא בעד לרשום ריטלין מסוג אחר, מכל מקום זה נראה שגם רופאים וגם הרוקחים מקשים על קבלת טיפול עם ריטלין גם לאחר איבחון שמצדיק שימוש בריטלין.. בכל מקרה אותו דרלין שאמור להפחית חרדות אכן מפחית חרדות אך גורם לעייפות ומבטל את פעולת הריטלין הלכתי לישון במקום להתרכז וללמוד , אני מיואשת מה לעשות?

פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
מערכת אינפומד