פורום פסיכיאטריה - עמוד 955
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
-
לד"ר שלום
עזרה דחופה 06/01/2015 | 11:43בשרותי הצבאי אובחנתי כחולה בBDD על גבול הOCD התחלתי טיפול באסטו 10 מ"ג במשך חצי שנה (ולאחר מכן הפסקתי את הטיפול מרצוני), עברה שנה מאז ועכשיו השתחררתי וחזרתי לרפואה האזרחית, החלטתי שאני רוצה לחזור להשתמש בתרופה כי בסך הכל היא די עזרה לי. הלכתי לרופא האזרחי שלי והסברתי לו את המצב והראתי לו את האיבחונים וביקשתי ממנו מרשם, הוא הבין ורשם לי ציפרלקס 15 מ"ג כשהלכתי לבית המרקחת לקחתי את התרופה (ציפרלקס, אבל הבנתי שזה אותו דבר כמו אסטו) העניין הוא כזה, אני נטלתי בעבר 10 מ"ג ועכשיו התרופה היא 15... האם זה באמת משנה? ואם כן, זה בסדר שאני אטול אותה במשך חודש ופעם הבאה שאני אבקש מרשם פשוט אחזור ל10 מ"ג? מחכה לתשובה.. אני בנתיים עדיין לא התחלתי ליטול את הכדורים וכמובן שאי אפשר להחזיר לבית המרקחת את הכדורים ולהחליף לאחרים.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/01/2015 | 20:19ל"עזרה דחופה" שלום, ככלל, BDD ו-OCD דורשים מינון גבוה. אי לכך, אני סבורה ש-15 מ"ג של ציפרלקס זה מינון בהחלט סביר. הייתי נוטלת שבוע חצי כדור ואחר כך ממשיכה עם כדור שלם. במידה וזה לא יספיק, יש אפשרות לעלות ל-20 מ"ג. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
הורדת מינון
Serjo 06/01/2015 | 00:54שלום אני החלטתי להוריד מינון וכבר חודש נמצא על שני שליש מהמינון שאני רגיל אליו כמה שנים. בנתיים המצב בסדר ואני רוצה להשאר כך עוד חודש חודשיים. בשביל לא לחלק את כל הכדורים ל 3 חתיכות ( אני מקבל 4 כדורים שונים ) שזה מאוד מסובך , פשוט הלכתי לפי יומיים כן יום לא .. האם זה מקובל והאם זה יכול לגרום לתופעות לוואי ?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/01/2015 | 20:14ל"serjo" שלום, סליחה, מה אתה נוטל? ככלל לדעתי זו שיטה פסולה לחלוטין שמשגעת רק את המוח. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
תרופה חדשה
מיקי 04/04/2013 | 17:13שלום בקרוב אני מתחיל תרופה חדשה שנקראית סאפריס האם היא תרופה טובה? לפי הניסיון שלך עם מטופלים אגב אני רגיש מאוד לתופעות לוואי אשמח לדעת לפי נסיונך מה הן תופעות הלוואי לפחות ששמעת עלהן אני ניסיתי את כל התרופות ולא יכול לקחת לאורך זמן בגלל תופעות הלוואי יש לי רגישות יתר מזלי שיש לי סכיזואפקטיב אז יש לי תקופות של שקט ואם לא אז יש סימנים של היפו לפני התקףפתח בחלון חדש-
סאפירס
מיכל 08/04/2013 | 23:17תרופה חדשה מאוד מרה מתחת ללשון אם תחרדות אין לך נסה אביליפיי אם יש חרהרדות סאפירס טובה לא הבנת י את טיעונך שיש מזל שזה סכיזו איפה המזל -
מי שיכול לשתף אשמח
מיקי 11/04/2013 | 17:13לא ניסיתי אביליפיי כי אמרו לי שאם גאודון לא היה לי טוב אז כנראה גם היא אבל חוויתי כבר תופעות לוואי של אקטיזיה (חוסר שקט) בגלל תרופות אטיפסיכוטיות אחרות. וזה לא בדיוק מזל זה הרע במיעוטו בגלל שזה פסיכואפקטיב יש לי היפו לפני ההתקף ואני מזהה את זה ואז לוקח תרופות במקום כל הזמו. אשמח אם עוד אנשים שניסו את סאפריס ישתף אותי בתופעות לוואי שלה והאם היא תרופה טובה. אני אישית רגיש לתופעות לוואי של תרופות אז סביר להניח שיהיו לי גם. -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 14/04/2013 | 16:16למיקי שלום, כמו כל תרופה יש שהתרופה טובה להם ויש שאינה טובה להם. בתחילת הטיפול היא די מרדימה. תופעה זו נעלמת לאחר זמן מה. היתרון של תרופה זו שאינה גורמת להשמנה כמו תרופות אחרות. יש לי מטופלים הנוטלים מינון יחסית נמוך ובתקופות של הופעת הסימנים הראשונים של המאניה מעלים את המינון למינון יעיל. נראה לי כי יש מקום לנסות תרופה זאת. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 14/04/2013 | 16:20למיקי שוב שלום, הצדק איתך. מהניסיון שלי אנשים שהגיבו לא טוב לגאודון, הגיבו מאוד לא טוב לאבילפיי כתרופה אנטי מאנית. הצדק עמך גם בכך שאם אתה יכול להבחין שאתה מתחיל לטפס למעלה, אז יש אפשרות לקחת את הטיפול בשלב זה. אני מעדיפה לטפל במינון נמוך כמו 5 מ"ג בערב, ולעלות את המינון אפילו עד 20 מ"ג ברגע שמתחיל גל. סך הכל, הניסיון שלי עם התרופה טוב. בברכה, דר' קרני רובין -
המשך
מיקי 15/04/2013 | 17:07שלום דר' אצלי המחלה היא סכיזואפקטיב ולא רק מאניה דיפרסיה היו לי תופעות לוואי של אקטיזיה מכל מיני תרופות אחרות אני מקווה שזאת לא עושה את זה כרגע אני לוקח רספרדל 4 מג ביום עם דקינט למניעת דיסטוניה ודפלאפט כרונו של 1000 מג. יש לי בעיות אחרות לצערי שזה הפרעת אישיות(איבחון באשפוז)שמקשות עליי לנהל אורח חיים רגיל ותקין ולצערי לזה אין תרופות שיכולות לעזור. אבל חשבתי לנסות תרופה חדשה זאת למרות שהרספרדל זאת התרופה שעוד איכשהו נסבלת מכל השאר. כל תרופה חדשה שיוצאת אני ישר חושב שהיא תביא לי ישועה ,מה שלא קורה. תודה מיקי -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 15/04/2013 | 18:10למיקי שלום, קשה לי להאמין שיש לך הפרעת אישיות. כאשר יש אבחנה מהסוג של הפרעה ביפולארית או מהסוג של הפרעה סכיזואפקטיבית זה מעמיד בספק את האבחנה של הפרעת אישיות. השאלה היא האם זיפרקסה הייתה טובה לך או לא. במידה וכן והייתה בעיה של עלייה במשקל, יש מקום לנסות את הסאפריס. במידה והזיפרקסה לא סיפקה את העבודה, אז אולי כדאי לשקול פעמיים לפני ניסיון עם סאפריס. בברכה, דר' קרני רובין -
דר' קרני שלום
מיקי 16/04/2013 | 07:57למה דר קרני? אומרים שהפרעת אישיות(גבולית)לא באה בצורה טהורה היא תמיד באה עם עוד משהו וזה לא סותר אחד את השני,אני יודע שיש לי הפרעת אישיות בגלל שאבחנו אותי באשפוז וגם כי יש לי את הסימפטומים של הפרעה זו. וכיום אני לוקח רספרדל.. זיפרקסיה לקחתי מזמן והיא גם לא סיפקה את העבודה וגם העלתי 20 קילו שירדתי מאז..אז את אומרת שאם זיפרקסיה לא עבדה אז אנילא צריך לנסות את הסאפריס?? -
תשובת מומחה
תשובה
דר' קרני רובין 18/04/2013 | 15:03למיקי שלום, איני סבורה שזה המקום להתחיל ויכוח לגבי האבחנה, רק אציין שאבחנות וגם אלו שנעשו בבית חולים, הרבה פעמים משתנות בהתאם להתפתחות ההפרעה. בנוסף, הטיפול בהפרעת אישיות גבולית איננו על ידי התרופות האנטי פסיכיוטיות הטיפיות או האטיפיות. ככלל, אינני בעד החלפת סוס מנצח ונראה לי שאם הרספרידל מספק את הסחורה, לא הייתי משנה את הטיפול. בברכה, דר' קרני רובין -
סאפריס ומאניה דיפרסיה
א 06/01/2015 | 12:20שלום, אני סובלת ממאניה דיפרסיה עם היסטוריה של התקפי מאניה חזקים והרסניים במיוחד. ניסיתי כבר את כל התרופות האנטיפסיכוטיות עד שהגעתי לסאפריס אשר לחלוטין שינתה את חיי !! ברור שכל אחד מגיב אחרת לכל תרופה אבל מבחינתי התרופה מומלצת ביותר !! יש לציין שלא ניתנת הנחה בקופ"ח לרכישת התרופה וזה החיסרון היחיד שאני מוצאת. עלות התרופה לחודש אחד - 350 ₪. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/01/2015 | 20:01ל"א" שלום, רק לתקן אותך, הסאפריס בסל לחולים סכיזופרניים ואילו לחולים מאניים-דפרסיביים כנראה שלקופה יש את האפשרות לבחור בין מספר תרופות כקו נוסף. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
לד"ר קרני יש לי שאלה
רוני 09/12/2014 | 21:38האם ניתן לשוחח איתך בטלפון? או להפגש לפגישה אחת או שתיים? חשוב לי מאוד לספר את כל מה שאני מרגישה לפני שאני מתחילה ביום ראשון טיפול קוגנטיבי. כדי להתחיל בלב שקט. אני מתחילה טיפול בבריאות הנפש אך לא עברתי שם עדיין אצל פסיכיאטרית. היחידה שעברתי אצלה היתה פסיכולוגית ראשית בבריאות הנפש האם זה מספיק? אני גם הייתי אצל רופא משפחה ותיארתי לו את הדברים הוא אמר שחשוב לו שאלך לאיבחון פסיכיאטרי אבל אמר לי שאשכח מסכיזופרניה שזה לא זה אבל חשוב לו שאכנס בכל זאת לפסיכיאטרית. הבעיה היא שכל הזמן צצים לי עוד ועוד דברים ואז אני אומרת את הדברים האלו לא תיארתי ואם זה כבר מתקדם לסכיזו או לא כבר לא יודעת. אני גם מאוד מעורבבת ממה שקראתי זה נכנס לי לראש. אשמח לתשובה האם ניתן לשוחח איתך. האם זה מספיק שעברתי אצל פסיכולוגית ראשית. ואיזה כדור לocd את ממליצה, אני מעולם לא לקחתי כדור כימי יש לי פחדים שזה יפגע בי או בבריאות שלי. תודה רבה. אני אציין שאני עורכת דין ממש טרייה .ביום שני יש לי טקס הסמכה. אבל אני כבר לא אותו אדם שהייתי. אני מריגשה שנלקחה לי שמחת החיים, שאני במלחמה בלתי פסוקת נגד ההגיון ואיבוד השפיות. שאני כב מאמינה באין הגיון. היו לי חלומות להכנס למקצוע אחרי שנים שנקרעתי בלימודים, וחלומות למצוא בחור טוב והלתחתן אבל אני לא יכולה לעשות זאת כי אני במצב לא יציב. בנתיים למזלי אני עובדת בעבודה בסופר כקופאית. זה עוזר לי.פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/12/2014 | 18:16לרוני שלום, ניתן לשוחח איתי בטלפון. אם תשאירי לי פה איך ליצור איתך קשר, אתקשר בעצמי. אני בספק שאני יכולה להספיק לראות אותך לפני ההסמכה. אני בטוחה שתהיי עורכת דין נפלאה דווקא בגלל הOCD. אני מסכימה עם רופא המשפחה שלך שאת חייבת טיפול פסיכיאטרי וכפי שכתבתי לך כבר קודם, עדיף להתחיל את הטיפול בכדורים ורק אחר כך להמשיך בטיפול ההתנהגותי קוגניטיבי כי בשלב זה החרדה שלך כה גבוה שאני בספק שתוכלי לשתף פעולה. הטיפול בכדורים הוא חיוני עבורך. הייתי גם ממש כופה על עצמי להפסיק לקרוא באינטרנט כי את בשלב של רגישות יתר כזו שאת דומה לסטודנטים לרפואה שמדביקים לעצמם כל מחלה שהם פוגשים בדרך. בברכה, דר' קרני רובין. -
לד"ר קרני מרוני
רוני 11/12/2014 | 22:20היי ד"ר קרני. כן תיארתי לעצמי שלא תוכלי להפגש כ"כ מהר. אבל גם אם ישנה אפשרות כזאת אני אשמח מאוד. הפחד העיקרי שלי הוא שאני מרגישה חירפון, וכבר לא יודעת אם אני מאמינה שדמיינתי או מאמינה במשהו או בקולות. קשה לי כבר להבהיר לעצמי ולפעמים אני מאוד מבולבלת ולפעמים מסוגלת לחשוב שבאמת שמעתי קול או הזיות מסויימות אני מרגישה דיי חצוייה, עם המון ספקות ושאני מאבדת את ההגיון שלי ואף לעיתים םוחדת שזה סממנים של התחלה ושבגלל שיש לי מודעות גבוהה אז לא שמים לב לזה שאולי זה סכיזופרניה. תודה רבה על הפירגון לגבי המקצוע. זה המספר שלי 0502633662, אשמח לשוחח אם תוכלי לשלוח לי הודעה לפני. באופן לא מוסבר רציתי לציין שיש לי פחד או פרנויה פחד מאנשים פחד מריגול פחד שיזיקו לי משהו לא מסובר ולכן פחדתי שזה אולי סיכוזפרניה פרנואידית ובכיתי המון מהפחד שאאבד את עצמי. האם את מלווה חולים לאורך ההחלמה? האם יש דבר כזה או שלרוב רק פה בפורום? אני יציין שבגיל 19 ההחלמה שלי היתה ללא שום תרופה אלא טיפול קוגנטיבי חזק ומתמיד והייתי מאוד ממושמעת. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 15/12/2014 | 20:22לרוני שלום, בהמשך לשיחתנו אני חוזרת ואומרת לך שאין לך סכיזופרניה, לא התחלה ולא סוף שלה. יש לך OCD משולב בדיכאון וזה מספיק קשה, לא צריך לחפש צרות בשדות זרים. אני מבינה שהיום קיבלת את התעודה של עו"ד והרשי לי לברך אותך ולאחל לך המון הצלחה במקצוע. בברכה, דר' קרני רובין -
לד"ר קרני מרוני
רוני 06/01/2015 | 05:30ד"ר קרני שלום. הרגע ראיתי את ההודעה. רציתי להודות לך על ההיענות בפורום ובטלפון אותו היום שדיברנו. נסיתי להשיגך אח"כ פעמיים אך הסתדרתי לבסוף אני גם מאמינה שאת מאוד עסוקה ולכן לא ענית. רציתי להודות לך על התמיכה והחיזוקים. היום אני במקום אחר לגמרי ממה שהייתי לפני חודש. אני במצב הרבה יותר טוב, בטיפול פסיכולוגי אמנם רק 3 שבועות אבל זה עוזר ואני עוזרת לעצמי. יש כמובן ימים של ירידה ועצב ופחד וocd אבל יש גם המון עליות. יש מודעות בעיקר. לא אשקר שבימים של ירידה עם מחשבות לא פשוטות זה מחזיר אותי לפחד מסכיזופרנייה אך מצבי הרבה יותר טוב. כמו כן, קיבלתי את הרישיון הוסמכתי לעורכת דין ואפילו מצאתי עבודה בחצי משרה במקצוע כמו שרציתי כדי להשאיר לעצמי זמן גם להשתקם נפשית. אני מקווה לא לחזור לכאן וגם אם כן אז רק זמנית או כדי להתחזק מידי פעם , ואם בכל זאת אז רק לדברים טובים יותר. נשאר לי לאחל החלמה מהירה, לי ולכל מי שזקוק לאיחול הזה ולהודות לך :) אז שוב תודה רבה על הכל. עו"ד רוני :) -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/01/2015 | 19:56לעו"ד רוני, מזל טוב! אני מאחלת לך שתשתקמי לגמרי ותפרחי במקצועך ובחייך האישיים. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
קסאנאגיס
רון 02/01/2015 | 18:50שלום אני לוקח במשך שנתיים קסאנאגיס 0.5 מג פעם ביום. התחלתי להוריד את הכמות ל 0.25 ואז ל0.125. לפני 3 שבועות בדיוק הפסקתי (הורדתי בהדרגתיות לאט לאט ) ופתאום אחריי 3 שבועות רק החלו סחרחורות חרדה ודיכאון קצת. השאלה אם זה בגלל ההפסקה מהקסאנגיס? ואם כן כמה זמן לדעתך זה יעבור?פתח בחלון חדש-
זה רק יילך ויחמיר ...
ר.צ. 03/01/2015 | 17:01...וזאת בהנחה שזה הכדור היחיד שאתה לוקח. כדי להפסיק עם הקסאנקס קודם כל צריך לטפל בדיכאון עם תרופות נוגדות דיכאון. רק לאחר שהסימפטומים הדיכאוניים חולפים ניתן להפסיק את הקסנקס ולהישאר עם נוגדי הדיכאון. לרוב לא נותנים קסנקס כטיפול ארוך טווח (יותר ממס' שבועות) ללא נוגד דיכאון לידו , ועל פניו זה נראה לא טוב שקיבלת מרופא מרשמים לקסנקס למשך שנתיים. -
קסאנאגיס
רון 04/01/2015 | 18:48שכחתי לציין שאני לוקח ציפרלקס בנוסף. -
תשובה
ר.צ. 04/01/2015 | 20:28במקומך הייתי מעלה מינון של הציפרלקס בחצי כדור (בהנחה שאתה לא במינון מקסימלי של 2 כדורים ליום). -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/01/2015 | 21:17לרון שלום, אולי כדאי שתרשום לנו פרטים קצת יותר מדויקים. הפסקת גם את הציפרלקס בזמן שהפסקת את הקסנגיס? כמה ציפרלקס אתה לוקח? אשר לעצם שאלתך הראשונה, במידה ולא הפסקת את הצפרלקס והורדת את הקסנגיס בהדרגה כפי שתארת-אני בספק שהורדת הקסנגיס גרמה להתגברות הדיכאון והחרדות. קרוב לוודאי שהפתרון הוא העלת מינון התרופה נוגדת הדיכאון. בברכה, דר' קרני רובין -
רון
רון 06/01/2015 | 01:49מצטער על הסיבוך. בעצם בשנתיים האחרונות אני לוקח ציפרלקס 20 מ"ג ו קסאנאגיס 0.5 מ"ג בלילה. החלטתי לפני חודשיים להתחיל לרדת ואכן לפני 3 שבועות ירדתי לגמרי מהקסאנאגיס (יש לציין שבחודשיים ירדתי בהדרגה) ופתאום לפני שבוע בערך התחילו לי סחרחורות קצת. (יש לציין שהחרדה שלי מתאפיינת בסחרחורות) השאלה אם בעצם זה בגלל הירידה מהקסאנאגיס ואם כן כמה זמן לדעתך יעבור? -
שינוי בטיפול
ר.צ. 06/01/2015 | 02:44אתה במינון מקסימלי של ציפרלקס : 2 כדורים של 10 מ"ג. ולכן לא מוסיפים מעבר לזה. לדעתי אם המצב נסבל יש להמתין עוד שבועיים ולקוות לשיפור. אם המצב לא משתפר, יש לשקול ביחד עם רופא את המשך הטיפול. יתכן שיש להוסיף נוגד דיכאון ביחד עם הציפרלקס, אך אפשרי גם החלפת הציפרלקס לתרופה אחרת. -
קסאנאגיס
רון 07/01/2015 | 23:35אז זה אכן בגלל הקסאנאגיס? -
כן, אבל טוב שזה כך
ר.צ. 08/01/2015 | 01:28הורדת הקסנקס חשפה, שאתה לא במצב אופטימלי מבחינת נוגדי דיכאון. -
קסאנאגיס
רון 09/01/2015 | 02:41זאת אומרת שאני צריך לעלות את המינון של הציפרלקס? -
לא
ר.צ. 09/01/2015 | 14:11אתה במינון מקסימלי של ציפרלקס : 2 כדורים של 10 מ"ג. ולכן לא מוסיפים מעבר לזה. יש לשקול ביחד עם רופא את המשך הטיפול. ניתן להוסיף נוגד דיכאון שני ביחד עם הציפרלקס לחיזוק. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/01/2015 | 19:54לרון שלום, מחד, סביר להניח שהורדת הקסנגיס הוציאה אותך מאיזון. האמת היא שאני לא מבינה למה הורדת. אני גורסת שלא משנים סוס מנצח. מאידך, סחרחורות יכולות גם לבוא מהאוזן הפנימית. ייתכן וזה לא חרדה אלא, תגובה של האוזן הפנימית. במידה ומצבך לא השתפר לדעתי כדאי קודם כל להחזיר את הקסנגיס ובהמשך לשקול את החלפת הציפרלקס. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
OCD לעומת OCPD
חסרת אונים 07/12/2014 | 21:25שלום דוקטור. אני בת 29. לפני כעשור אובחנתי כחולת דיכאון מג'ורי חוזר ו-OCD ע"י פסיכיאטר פרטי. מאז היו כמה החמרות במצב, כולל אפיזודיות דיכאוניות שמלוות במחשבות אבדניות, וה-OCD רק הלך והחמיר. לפני כשנה ראיתי פסיכיאטרית אחרת דרך הקופה והיא כתבה שיש לי הפרעת אישיות טורדנית כפייתית וציינה את המילה "אגוסינטונית". נלחצתי מאוד וקראתי על ההפרעה, ואני אכן עונה על 4 ויותר מהקריטריונים. האם הטיפול בהפרעת אישיות טורדנית כפייתית זהה לטיפול בהפרעה טורדנית כפייתית? מה אני יכולה לעשות במצבי?פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 11/12/2014 | 16:07לחסרת אונים שלום, אין לי מושג על סמך מה איבחנה אותך הפסיכיאטרית מהקופה כסובלת מהפרעת אישיות טורדנית כפייתית. זה נשמע לא סביר. אני לא מבינה, האם הינך מקבלת טיפול תרופתי כל השנים האלה? האם קיבלת טיפול והטורדנות נעלמה וחזרה כל פעם? בברכה, דר' קרני רובין -
לד"ר קרני היקרה
זהבית 02/01/2015 | 12:53זאת אני, זהבית. אני אכן מקבלת טיפול תרופתי במשך כל השנים האלה. הרופא הפרטי נתן לי בתחילה ציפרלקס, כי התמונה הדיכאונית הייתה דומיננטית יותר. לאחר מכן הוא המליץ לי לעבור למרפאה לבריאות הנפש, כדי לאגד טיפול פסיכולוגי בשיטת CBT ומעקב פסיכיאטרי באותו מקום. הפסיכיאטרית של המרפאה לבריאות הנפש המליצה על אנפרניל, כי היא ראתה שהדיכאון באותו שלב היה בנסיגה, אך לא החזקתי מעמד אתו אפילו שלושה שבועות. אח"כ היא המליצה על ויאפקס. חזרתי לפסיכיאטר הפרטי שלי לחוות דעת נוספת והוא מצדו המליץ על 200 מ"ג לוסטרל. העדפתי להישמע לעצתו ואת הלוסטרל לקחתי במשך שבוע והוא גרם לי למחשבות אבדניות, חוסר מוחלט בשינה, שלשולים, גמגום ועוד. הטיפול שונה לפבוקסיל. איך אדע אם יש לי OCD או OCPD? והאם פבוקסיל היא תרופת הבחירה שלי גם אם יש לי OCPD? -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/01/2015 | 20:41לזהבית שלום, סליחה אך מאיפה הבאת את זה שיש לך COPD. הרושם שלי הוא שאת הכל חוץ מCOPD. בOCD גם לאובססיה וגם לקומפולסיה הן הרעיון והן הדחף המתמידים, גורמים לאדם לסבל ומלווים בפחד ובחרדה שיכולים לגרום לאותו אדם לבצע "פעילות מנע". במקרה של הפרעת אישיות טורדנית COPD לא זו בלבד שאינן זרות לו, אלא האדם מרוצה מהן ואף גאה בהן. מקצועות שלמים כאילו נועדו מלכתחילה לענות על צרכים כפייתיים למשל: ספרנות, ארכיונאיות, הנהלת חשבונות, בקרת איכות – בכל אלה ניתן ביטוי מלא לעיסוק בפרטי פרטים, לסדר ולדיוק. אדם עם COPD יכול לבלות שעות על גבי שעות בסידור ומיון ספרים, קלטות ותקליטורים בספרייתו הביתית. הצורה משתלטת על התוכן והופכת חשובה ממנו. ברוב המקרים אדם עם COPD מצפה שגם הסביבה תנהג כמוהו, ומתאכזב כשהסביבה איננה נוהגת כך. אם COPD מגיע לטיפול הסיבה בדרך-כלל היא חרדה המתעוררת כתוצאה מהציפייה שגם אחרים ינהגו כמותו, אך ברוב המכריע של המקרים הוא לא יציג את האובססיביות שלו כיעד לשינוי וזאת בניגוד לאדם עם OCD. במידה ואדם כזה יהיה מוכן לקבל טיפול תרופתי הSSRI'S יעזרו לו במידת מה אך הרבה פחות מאשר לאדם הסובל מOCD. בברכה, דר' קרני רובין -
לד"ר קרני
זהבית 05/01/2015 | 20:49נשמע בדיוק מה שיש לי. בגלל זה מעולם לא רציתי טיפול התנהגותי קוגניטיבי. אני מצפה שהסביבה שלי תתנהג כמוני. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/01/2015 | 21:46לזהבית שלום, לו צדקת, היית נהנת מהCOPD שלך והיית גאה בו. בברכה, דר' קרני רובין -
לד"ר קרני
זהבית 05/01/2015 | 21:53הפסיכיאטרית שראתה אותי דרך הקופה ושאמרתי לה שאינני מעוניינת ב-CBT אמרה לי שאני לא מעוניינת להיפטר מהמחלה. -
תשובת מומחה
,תשובה
ד"ר קרני רובין 05/01/2015 | 23:22שוב שלום זהבית, ואת מה דעתך, מדוע לא רצית לעבור טיפול ב-CBT? בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
,תשובה
ד"ר קרני רובין 05/01/2015 | 23:22שוב שלום זהבית, ואת מה דעתך, מדוע לא רצית לעבור טיפול ב-CBT? בברכה, דר' קרני רובין -
לד"ר קרני
זהבית 06/01/2015 | 00:03אני חושבת שזה פחד מלעבור את שיטת החשיפה ומניעת תגובה, ואני גם לא רוצה לעבור את זה ולא מרגישה מספיק חזקה כדי לעבור את זה. אני לא מאמינה בזה, לא רוצה את החרדה שזה יגרום לי ורוצה להישאר נקייה. סיבה נוספת לכך שאני לא הולכת לטיפול, בין אם CBT ובין אם אחר, היא שבשבילי כל יציאה מהבית היא כשלעצמה קשה מאוד בגלל החשיפה לחיידקים ואני יוצאת מהבית אחת לחודש, כשאני חייבת. -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/01/2015 | 19:49לזהבית שלום, CBT איננו שאלה של אמונה או לא. זה עובד גם שלא מאמינים בכך בתנאי שעובדים. CBT איננו רק טיפול התנהגותי הוא גם טיפול קוגנטיבי שחשוב לא פחות. זו החלטה שלך אם כן לקבל את הטיפול או לא. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
לוסטרל ותת פעילות בלוטת התריס אחרי לידה
יערה 29/12/2014 | 23:04ד"ר קרני שלום! אני מטופלת כבר תקופה בלוסטרל 75 מ"ג לאחר שבהריון הראשון במעבר מהשליש הראשון לשני התחלתי לחוות התקפי חרדה וגם מחשבות טורדניות.התחלתי אז לקחת לוסטרל במינון נמוך ולאט לאט העליתי ל75 ולאחר הלידה ל-100 מ"ג בהמלצת הרופאה שלי. לפני ההריון השני, הצלחתי להוריד את המינוןל-75 מ"ג. אני כיום 5 חודשים לאחר הלידה השניה ולאחר תקופה ארוכה בה הרגשתי ממש טוב, וחשבתי אפילו להוריד את הכדורים, התחילו לחזור תחושת המתח, על גבול התקף החרדה (ללא מחשבות טורדניות). במקביל, בלוטת התריס היתה בפעילות יתר לפני כמה שבועות ויתכן כעת בפעילות חסר - אבדק בימים הקרובים. השאלות שלי - 1. כדאי להעלות כבר כעת את המינון ל-100 מג? 2. האם תת פעילות גורם לספיגה איטית יותר של הכדורים וכתוצאה מכך ל"מינון גבוה" או מינון נמוך יותר בגוף? אודה מאד לתשובתך.... תודה יערהפתח בחלון חדש-
תת פעילות בלוטת התריס ולוסטרל
יערה 02/01/2015 | 12:39שלום דר קרני, קיבלתי את התוצאות ואני בתת פעחלות של הבלוטה.. Tsh 33.. בהמשך לשאלתי האם להאזן קודם את הבלוטה ולחכות עם העלאת מינון לוסטרל או כדאי כבר להעלות את המינון ל100 מג? אני על הפנים אז בבקשה תעני בהקדם.. הרבה תודה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/01/2015 | 18:50ליערה שלום, 1. כדאי להעלות את המינון ל100 מ"ג לאחר שבוע ל150 מ"ג. 2. תת פעילות של בלוטת התריס גורמת לכך שלא ניתן להוציא מהדיכאון/חרדה מבלי לאזן את בלוטת התריס. גם יתר פעילות של הבלוטה מוציאה מהאיזון. גם מסיבה זו חשוב ביותר לאזן את פעילות בלוטת התריס. בברכה, דר' קרני רובין -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 05/01/2015 | 18:52ליערה שלום, את ממש בתת פעילות של בלוטת התריס. חשוב ביותר שתקבלי טיפול. במידה וניתן כדאי שתקבלי סינטרואיד שזה הטייאוריד הטוב ביותר. בלא קשר, עלייך להעלות את המינון כי אחרת את עשוייה לשקוע לדיכאון עמוק. בברכה, דר' קרני רובין -
טיפול משולב לוסטרל ויוטירוקס
יערה 05/01/2015 | 23:43ד"ר קרני שלום, תודה רבה על תשובתך המפורטת. מכיוון שאני מאד חוששת להעלות את המינון, אפרט עוד מעט על מצבי - חוסר האיזון בבלוטה קרה לראשונה לאחר הלידה הראשונה, אז התחלתי לטפל ביוטירוקס שפתר את הבעיה ולאחר כשנתיים התאזנתי ללא יוטירוקס. מכיוון שהתחלתי לפני כמה ימים את הטיפול ביוטירוקס (אין לי נסיון עם הכדור שציינת) אני תוהה אם לא כדאי - 1. לחכות כמה שבועות לראות אם יש שינוי לטובה או המשך החמרה במצב (אצלי גם מינון נמוך של לוסטרל יכול להשפיע מאד, ובעבר כל העלאה של 25 מג התחילה בכמה שבועות של החמרה במצב לפני שהתחיל השיפור.. ) 2. האם שינוי של 2 תרופות בו זמנית (התחלת יוטירוקס והעלאת לוסטרל) לא עשוי לכשעצמו לגרום לחוסר איזון ב"מערכות"..? אגב התוצאות שקיבלתי הן: TSH 30.16 FT4 6.2 Thyroid Peroxidase Ab 225 בהערכה ותודה, יערה -
תשובת מומחה
תשובה
ד"ר קרני רובין 14/01/2015 | 19:46ליערה שלום, ייתכן שהצדק איתך וקודם צריך לאזן את הבלוטה. את בתת פעילות קיצונית ועם ערכים כאלה אין סיכוי שהדיכאון ישתפר. הייתי ממליצה בכל אופן שבמקום יוטירקס יתנו לך סינטרואיד אשר הרבה יותר יעיל. בברכה, דר' קרני רובין
-
-
אישפוז כפוי (לת)
רז 12/01/2015 | 18:56האם זה חוקי לאשפז בכפיה אדם לא פסיכוטי ולא סכיזופרני שמאיים בהתאבדות בזמן הקרוב האם זה חוקי?פתח בחלון חדש -
ציפרלקס ואלכוהול (לת)
דן 12/01/2015 | 00:40שלום שואל עוד פעם קוראים לי דן ואני בן 22 ואני לוקח ציפרלקס כל ערב. בשישי בערב אני שותה עם חברים אז אני פשוט לא לוקח ומספס יום. השאלה אם זה בסדר ואם זה לא מזיק?פתח בחלון חדש -
שואלת שוב (לת)
כוכב 11/01/2015 | 22:52שלום דא.לא נעניתי לפנייה מ29/12.ברצוני לשאול אם כדאי לנסות סרקוול לדמיונות באוסידי.לוקחת לוסטרל 200 ויש הטבה אך עדיין צורך באישורים מהסביבה ודמיונות שווא.תודהפתח בחלון חדש
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד