פורום פסיכיאטריה - עמוד 987
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
אחי עבר התעללות נפשית ופיזית שירן 03/11/2014 | 14:28שלום רב, אחי בילדותו עבר התעללות נפשית ופיזית קשה ע"י אבי (היום הוא בן 33), לפני כשנה הוא התנסה בסמים קשים (לא יודעת איזה סוג) והוא אומר שמאז הכל צף לו, שהוא ממש רואה את התסריטים שעבר בראש וזה לא מניח לו. לאחרונה הוא מתנהג ממש מוזר! הוא מאשים את כל העולם בחוויה שעבר, הוא ממשיך להשתמש בסמים (לא באופן תמידי), הוא החליט לתבוע את אבי על כל מה שעבר, החליט שהוא לא רוצה לדבר עם אימי (הוריי גרושים), לא עובד כבר שנתיים, כל פעם שאנחנו מדברים על זה הוא נמצא באיזה התפרצות זעם קשה על כולם. הוא רוצה לעבור למושב בצפון (טוען שרק ככה לא תהיה לו גישה לסמים). מדבר על כך שרצה בעבר להתאבד. הוא לא מוכן לעבור ייעוץ פסיכולוגי או ללכת לגמילה, טוען שהוא לא מאמין בזה, ולא מאמין באנשים יותר. אני מאוד רוצה לעזור לו, אני מפחדת לאבד אותו. האם העזיבה למושב בצפון תעזור לו באיזשהו אופן (כרגע גר בת"א)? הוא ממש בהרס עצמי, כשאני שומעת אותו בהתקף עצבים על כולם אני ממש חושבת שהוא צריך להתאשפז בכפיה (זה ממש מפחיד!) האם יש משהו שאפשר לעשות כדי לעזור לו? בבקשה עזרו לי לעזור לו, הוא ממש חשוב לי. תודה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 10/11/2014 | 21:38לשירן שלום, זה נשמע כיאלו אחיך סובל ממצב פוסט טראומתי מורכב, וכי במשך שנים הדחיק זאת אך לפתע הכל צף למעלה. במילים אחרות זאת תגובה פוסט טראומתית מורכבת מאוחרת. קשה עד בלתי אפשרי לעזור למישהו שלא רוצה לקבל עזרה. ייתכן והמעבר לצפון יעזור לו. כל זמן שאינו פוגע בעצמו או פוגע באחרים לא ניתן לאשפזו בכפייה. דרך אגב במידה וירצה להתמיד בנושא התביעה נגד אביכם הוא יאלץ להיפגש עם פסיכיאטר וייתכן שדרך זה ניתן יהיה להושיט לו עזרה. אני כותבת את הדברים האלה בהיסתייגות כי לא ראיתי אותו ולא בדקתי אותו. מצבים מהסוג הזה, זקוקים לטיפולים מאוד מיוחדים אשר במהלכם יש צורך לשנות מעת לעת את סוג הטיפול: טיפול קוגניטיבי-התנהגותי להפרעה הפוסט טראומתית הכרונית טיפול מסוג Schema CBT ארוך טווח לבעיות אישיות ובעיות בינאישיות טיפול מסוג , Mindfulness Based Cognitive Therapy טיפול מסוג EMDR כל זה בשילוב עם טיפול תרופתי במידה וניתן. בברכה, דר' קרני רובין
עד כמה זה חשוב מגי 03/11/2014 | 14:50לקחת פבוקסיל בשעות קבועות כל יום ושיהיה מרווח גדול של שעות בין שתי המנות ביום? אני מוצאת את עצמי לוקחת אותו בהפרש של חמש-שש שעות כי יש לי עוד הרבה כדורים לקחת. תודה מראש.פתח בחלון חדש
ועוד שאלהמגי 03/11/2014 | 14:56האם ניתן לבלוע פבוקסיל בו זמנית באותו רגע עם כדורים אחרים? אני לא מתכוונת לכדורים פסיכיאטרים אלא לגלולות, אנטיביוטיקות וכו'. תודה.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 10/11/2014 | 21:25למגי שלום, מרווח של 6-8 שעות סביר. ניתן לקחת את הפבוקסיל יחד עם תרופות נוספות למעט תרופות להורדת חומציות כמו לוסק אשר סופחות תרופות אחרות. בברכה, דר' קרני רובין
שאלה בבקשה דר קרני גילה 03/11/2014 | 13:41שלום רב אני סובלת מאו סידי ואני בת 55 כל פעם אני סובלת בסופר פעם אחת אשה שהיתה אחרי בתור עמדנו לקופאית האשה נגעה במוצרים שלי והניחה מוצר שלה על המוצר שלי אני נגעלת וחושבת שזה לא יפה מה דעתך? בנוסף קניתי מוצר עטוף בניילון שקוף ועל הניילון מודבק המחיר.על השקית השקופה עם המחיר ברקוד.שמתי עוד שתי שקיות של הסופר עם ידית .כלומר לא שקיות ניילון שקופות אלא שקיות של הסופר .כשהקפאית לא הצליחה להעביר בברקוד בגלל שהיו כמה שקיות היא קרעה באמצע השקית קרעה שקית ועוד שקית ועוד שקית קרעה באמצע איפוא שמודבק הברקוד עד שהגיעה לשקית הנילון השקופה עם הברקוד.אני הרגשתי מרוגזת שהיא קורעת כחה את השקיות שלי מה דעתך זה נורמלי ? תודה תודה דר קרני הצדיקהפתח בחלון חדש
המשך קצרגילה 03/11/2014 | 16:31אני מרגישה שהקופאית התנהגה בזלזול
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 10/11/2014 | 21:20לגילה שלום, OCD הינה תופעה שאיננה מוכרת לרבים. קשה לאדם שלא סובל מיזה להבין את האובססיה שלך לניקיון או לדברים לא מזוהמים. מסיבה זו אינני חושבת שזה זילזול. לדעתי עליך לפנות לטיפול תרופתי בשילוב עם טיפול התנהגותי קוגניטיבי. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 10/11/2014 | 21:17ליפעת שלום, דמנציה זוהי ירידה קוגניטיבית, במילים אחרות זה אדם שהאנטיליגנציה שלו והיכולת הניהולית שלו ירדו. האוטיזם הינה הפרעה התפתחותית נרחבת אשר יש לה ביטוי כמעט בכל ממדי ההתפתחות של הילד. ההפרעה כוללת עיכובים וקשיים באינטראקציה חברתית ובשפה, ובשיעור גבוה גם ביכולות קוגניטיביות, מוטוריות וחושיות. בנוסף הפגיעה באה לידי ביטוי ברפרטואר נרחב של היכולות הרגשיות של הילד וכן בהתנהגויות בעלות גוון תבניתי אשר באות לידי ביטוי במשחק ובשפה. במילים אחרות, בעוד שהדמנציה גורמת לירידה של מיומניות שהתפתחו, האוטיזם זו הפרעה בה אין התפתחות של מיומניות. מכאן שזה הפרעה שונה לחלוטין ובוודאי שאיננה חלק מהדמנציות. בברכה, דר' קרני רובין
מצב לאחר תאונות.. מיכאל 03/11/2014 | 08:23שלום לכם.. אני בן 40 נשוי + 3 ב 2009 נפצעתי - פריצות דיסק צווארי C5-6-7 ומותני L3-4-5-6 ב 2013 נפצעתי - שיתוק עצב 6 ו 5 עקב מברג שנכנס לעין ימין. מאז אובחנתי גם כסובל ממחלת הפיברומיאלגיה - כאבי שרירים מופשטים, דקירות ונימולים מופשטים, שתן תכוף, כאבי בתן, סחרחורות, כאבי ראש, איבוד זיכרון, תחושות מצבי רוח מתחלפים, עצבנות יתר, שינה רצופת מחשבות וכאב פיזי, עייפות מצטברת וחולשה כללית. חוסר חשק מיני על אף שיש זקפה. כ"כ ניסיתי לעבוד במס' עבודות ולא החזקתי מעמד כי אני חיי את התאונות ותוצאותיהן המכאיבות באופן יומיומי,, לאחרונה רופא כאב המליץ בפניי על קנאביס רפואי - אני לא חושב שזה יפתור הבעיה. את ילדותי אני זוכר כילדות ילד מן המניין ללא מצוקות ואירועים חריגים.. בעשור האחרון עבדתי כסוכן מכירות ואחרי התאונה השנייה עבדתי כמנהל רכש ולוגיסטיקה אך לא עמדתי בעומס (לדעתי עקב השלכות התאונות) וכשלתי. כעת עובד כשומר. דעתכם? האם ניתן לאפיין הבעיה? האם דיכאון?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 10/11/2014 | 21:08למיכאל שלום, ניראה לי כי בראש ובראשונה אתה סובל מדיכאון ויש מקום לטפל בך בתרופה נוגדת דיכאון ומאחר ואתה סובל גם מכאבים פיזים הייתי ממליצה על נסיון טיפולי בסימבלטה. בנוסף, ייתכן ואתה גם פוסט טראומתי מאחר ואתה חי את התאונות והתוצאות שלהן באופן יום יומי. למעשה מה שאתה מתאר אם הבנתי אותך נכון זה פלאש באקס שאופייניים לפוסט טראומה. גם במקרה זה הטיפול המתאים זה סימבלטה. בנוסף במקרה כזה יש מקום לעבוד איתך בטיפול התנהגותי קוגניטיבי או באמצעות EMDR. הייתי פונה למרכז שמתמחה בפוסט טראומה. בברכה, דר' קרני רובין
לוסטרל 200 + קלונקס יעקב 02/11/2014 | 15:13ד"ר יקרה זו שאלה חוזרת כנראה שחל בילבול וענית לי על שאלה שלא שאלתי. לפני זמן מה פתחתי(יעקב) דיון בנושא: לוסטרל 150 עם סורבון. לא המלצת על זה ובדיעבד צדקת. ומיצינו את הנושא. שאלת המשך: העליתי לוסטרל ל200 מ"ג לפי המלצתך. מבחינת הocd יש הקלה ושיפור מסויים וגם הקלה בדיכאון לפעמים עם שחר יש לי דיכאון מינורי שחולף. הבעיה עדיין עם תחושות גופניות התכווצות שרירים בחזה שריפה בפי הטבעת שמקרינה לכפות הרגליים בעבר ניסיתי סימבלטה 90 מ"ג אך ללא הועיל. עשיתי גם בדיקת EMG ללא כל מימצא. לאחרונה חמישה שבועות אני לוקח קלונקס 0.5 מ"ג שלוש פעמים ביום ויש לי שיפור בתחושות הגופניות וגם יותר רגוע. אני נרדם בלילה כבר כמה ימים ללא בונדרמין. ידוע לי שהשימוש בקלונקס מוגבל לשימוש לזמן קצר כפי שציינת. אך השאלה האם אוכל להמשיך לאורך זמן ממושך ולא תהיה בעיה של הסתגלות הגוף שתאלץ להעלות מינון? ולזה אני לא מוכן. מה דעתך אני יכול להמשיך? האם יש מהמשפחה הזאת כדורים שפחות ממכרים לזמן ממושך שאת יכולה להמליץ? מצפה לתשובתך בברכה יעקבפתח בחלון חדש
מצפה לתשובהיעקב 10/11/2014 | 16:35ממתין לתשובה
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 10/11/2014 | 20:25ליעקב שלום, בראש ובראשונה הייתי ממליצה שיבדקו לך את רמת המגנזיום בדם וכן את תפקוד בלוטת התריס. אשר לקלונקס יש הפרעות כמו ההתכווצויות שאתה מתאר שאין ברירה אלא לקחת קלונקס באופן כרוני. בדרך כלל בהפרעות האלה כשמגיעים למינון שעוזר לא מעלים את המינון. לדעתי מעצם הפחד שלך להתמכר, לא תתמכר. יתכן שככל שיעבור הזמן גם תוכל לרדת במינון הקלונקס. כל נושא ההתמכרות מוגזם מעיקרו. רואים שחולים עם חרדה אינם מתמכרים לתרופות אלה. לא יודעים אם זה שוני ביולוגי או הצורך בשליטה. לכן לא הייתי דואגת. עודה שהפסקת את הבונדורמין. בברכה, דר' קרני רובין
רעד בראש ובידיים mika56 02/11/2014 | 13:56היי, אני סובלת ב-10 השנים האחרונות מדיכאון וחרדה ומטופלת כעת בתרופות הבאות: 1. ריספונד 3 מ"ג כדור ביום 2. דקינט 2 מ"ג כדור ביום 3. לוריוון 1 מ"ג פעמיים ביום כמו כן, בשנתיים האחרונות אני סובלת מדלקת פרקים שיגרונית ונוטלת בנוסף את התרופות הבאות: 1. מטוטרוקסט 15 מ"ג 6 כדורים פעם בשבוע 2. חומצה פולית 5 מ"ג 3 כדורים במהלך השבוע בנוסף, הנני בת 58 ומעשנת. אני סובלת בשנה האחרונה מרעידות בידיים ובראש בפוזיציות מסויימות, שאלתי היא האם אלו תופעות לוואי של אחת מהתרופות? וכיצד ניתן להפסיק את הרעד? תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 10/11/2014 | 20:19למיקה שלום, זו יכולה להיות תופעת לוואי של הריספונד, או הפרעה נוירולוגית. בברכה, דר' קרני רובין
השוואת מינונים מיכי 30/10/2014 | 18:55שלום דר קרני, רציתי לדעת לכמה מג ציפרלקס (בערך) שווים 3 כדורי פרוזק (כל כדור 20 מג) בסהכ המינון היומי הוא 60 מג. תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 01/11/2014 | 22:30למיכי שלום אין אפשרות לומר במדוייק לכמה, אך זה בוודאי שווה ל-60 מ"ג ציפרלקס או יותר. במילים אחרות זה הרבה יותר יעיל מ-60 מ"ג של ציפרלקס (מינון של ציפרלקס שאסור לקחת אותו). בברכה, דר' קרני רובין
אזלא מבין 03/11/2014 | 21:30אם 60 מ"ג ציפרלקס שווי ערך ל 60 מ"ג פרוזק זאת אומרת ש60 מ"ג פרוזק שווה 120 מ"ג ציפרמיל?? נשמע לי הזוי הייתי בטוח ש 60 ציפרמיל שווים ל 60 פרוזק
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 10/11/2014 | 20:17ללא מבין שלום, בציפרמיל יש צורה פעילה L וצורה לא פעילה D. המשקל של שניהם שווה. בודדו את הצורה L וזה הציפרלקס. מסיבה זו נותנים 10 מ"ג ציפרלקס לעומת 20 מ"ג ציפרמיל. מסיבה זו 60 מ"ג ציפרלקס עם שווי ערך ל120 מ"ג ציפרמיל (שאסור לתת). ומכאן ש60 מ"ג פרוזק הם שווי ערך ל120 מ"ג ציפרמיל. בברכה, דר' קרני רובין
חרא של מצב כבר סובל 17/10/2014 | 00:08שלום הייתכן שלוסטרל גורמת בהתחלה לדיכאון? אני כבר 23 ימים והדיכאון נהיה חזק יותר ככל שהעליתי במינון והלוריבן לא עובד ממש כאילו לא מרגיע בכלל. איך אפשר לצאת מדיכאון כאשר יש הפרעת שינה מוכחת ? הלוסטרל תפתור את בעיית השינה ? ושאלה שמעעניינת אותי האם נתקלת ב OCD שמחמיר כשיש חולשה לא ברורה מחוסר שינה?פתח בחלון חדש
תופעה מוכרת. צריך סבלנותר.צ. 17/10/2014 | 01:51בתחילת הטיפול הדיכאון מתגבר, עד אשר התרופה 'צוברת תאוצה' ומורגשת הקלה. הפרעת השינה זו בעצם תוצאה ישירה של הדיכאון ומהווה סימן מובהק לדיכאון. כאשר ישנה הקלה בדיכאון רואים שיפור באיכות השינה, ולכן מה שרשמת נכון: הלוסטרל יפתור את בעיית השינה על ידי זה שירפא את הדיכאון. לא רשמת מינונים. זה OCD או דיכאון?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 22/10/2014 | 16:28לסובל שלום, הרבה פעמים כאשר מתחילים טיפול ובעיקר שמגיעים לשלב שלפני השיפור יש החמרה. כל פעם שמעלים מינון יש חזרה של תופעות הלוואי. לגבי הפרעות השינה זה אחד הנושאים הקשים ביותר. במרבית המקרים הם חולפים כאשר הדיכאון חולף. רק אם אין שיפור בהפרעות השינה גם לאחר שהדיכאון חולף לדעתי יש לפנות לשילוב של תרופות כמו צירקדין, סרקוול במינון נמוך (25-50 מ"ג) ולוריבן, קודם כל כדי לשבור את ההרגל של חוסר השינה. בנוסף, לעיתים קרובות עוזרת טיפול התנהגותי קוגניטיבי המכוון לנושא זה. בברכה, דר' קרני רובין
אני מתענהסובל מאוד 02/11/2014 | 19:02דוקטור אני אחרי העלאה מקסימלית כרגע על 200 מ,ג לוסטרל 3 שבועות.. אחרי הפסקה של ציפרלקס 20 שלא עשה שום דבר פשוט כלום לוקח לוריבן לצערי לא בגלל תחושת מתח אלא בגלל תחושת כיווץ שרירים וחולי והוא מסייע לי להצליח לשים קצת את הראש על הכרית אבל מחליש אותי . יש לי סחרחורת שפשוט לא עוברת כל היום תחושת עילפון הפנים נפולות ואין אפילו כוח לבכות מרוב שאני חלש . אני יבש ואין דמעות השינה גרועה עם סיוטים והתעוררות ממש בלי נשימה אני מרגיש שהבעיה היא פיזית אני לא נושם טוב . הרופא אוזן גרון בדק לי את האף ואמר שיש גודש ונתן אבאמיס לרסס .. אני מרגיש שכבר אף כדור לא עוזר אין לי כוח כבר הגוף בוער חייב משקה אנרגיה כדי להרגיש קצת את הראש חי ועירני .. חסר לי סוכר במוח אני לא יודע אם זה קשור כבר לחרדה ודיכאון אני חסר אונים אין לי למי לפנות .כל הגוף בוגד בי מה אני עושה דוקטור? לחכות? השיפור כבר היה אמור להגיע עם המינונים שלפני 200 ואין שיפור. רק החמרה אני לא יכול להחזיק את הראש כבר . אם אני נרדם זה עם קשיי נשימה עד עילפון ואז קם בבוקר ממש חלש .. בנוסף כנראה שיש לי OCD של מחשבות כפייתץיות בלי שליטה דוקטור אני מפחד נהרס לי המוח אני מיואש לא עוזרים לי ולא מבינים אותי לא רוצה לקחת לוריבן . כי זה לא פותר את הבעיה . אני לא מרגיש מתח חרדהה פחד שאני צריך אותו .. הגוף כולו לא רגוע בוער שורף אבל הראש מת ולא שמח מכלום איזה בדיקה יכולה לבדוק מה קרה למוח שלי מכל הכדורים שלקחתי עד היום? MRI זה מספיק? אין לי טיפת אנרגיה ממש אין.. אני מתלבט כבר אם להוסיף כדור לשינה כמו טרזודיל. או לקחת כדור מעורר כמו אדרונקס בבוקר. מה המינון שאת ממליצה נניח שאני יבקש להוסיף? ועוד משהו . פעם כתבתי לך שהכדורים כמו סרוקוול , אטומין במינונים נמוכים מאוד פשוט מוטטו אותי עד כדי שאני לא יכול לדבר ולנשום ורואה מטושטש . וכתבת לי שבעיית ההרגעה היא לא הבעיה היחידה שלי. אז מה היא? הרופאים לא יודעים מה יש לי אני לא יודע לאיזה רופא ללכת איך אני יכול לבקש זריקת הרדמה ? רק זה יכול לעזור לי אני חייב זריקת הרדמה לכמה שעות אני מתענה אני כבר מחפש דרכים להתעלף!!! . נשימה שלי היא חצויה כל היום נשימות של אדם שעומד למות קצרות
לחיים. 03/11/2014 | 15:40דבר איתי במייל thisisthevoice6@gmail.com זהבית
לא יודע כבר מזה יכול להועיל להתכתב.. זה סבלסובל מאוד 04/11/2014 | 00:02מה שלומך? יש שיפור?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 10/11/2014 | 20:08לסובל מאוד שלום, ברור לי שיש לך דיכאון קשה והפרעות בשינה כאמור הן חלק מהסימנים של דיכאון. אני לא כל כך מבינה מדוע את סבור שיש לך גם OCD? אין צורך בבדיקות ולא נותנים זריקות הרדמה. מאחר ולוריבן לא עוזר לך ניתן רק לתת או כדור שינה או תרופות כמו סרקוול שאתה טוען שמוטט אותך. זה לא מובן לי מחד אתה רוצה להתמוטט לשינה ומצד שני אתה מתנגד לכך. במידה ומדובר בדיכאון בלבד בשלב זה הייתי מוסיפה לך 2.5 מ"ג של אפיליפיי יחד עם כדור לוריבן בלילה זה בהחלט יכול לזרוק אותך החוצה מהדיכאון. חשוב מאוד שתבדוק את תפקוד בלוטת התריס שלך. במידה והבלוטה לא מאוזנת ממש לא ניתן להוציא מהדיכאון. בברכה, דר' קרני רובין
קלונקס ואצירת שתן ... 29/10/2014 | 21:29מישהו חווה את התופעה? זה כתוב בעלון לצרכן תחת תופעות הלוואי אבל אני לא רואה שמישהו כאן מתלונן על זה... מה הסיכונים בתופעה?פתח בחלון חדש
water weight?השואלת 30/10/2014 | 14:57אני עולה במשקל. האם זה יכול להיות המים שאני שותה ולא יוצאים/מתעכבים לצאת? מה אפשר לעשות? האם המשקל הזה מהמים הוא הפיך? או שזה משקל "אמיתי" שנוסף לגוף?
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 01/11/2014 | 19:59ל... שלום, כרופאה שמטפלת שנים רבות בין היתר בקלונקס, לא ניתקלתי בעצירת שתן ממנו. זאת לא תופעה נעימה אך אין בה סכנה כי במקרה כזה מפסיקים מיידית את הטיפול. בברכה, דר' קרני רובין
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 01/11/2014 | 20:03לשואלת שלום, יש כיום מאזניים שמודדים את נפח המים בגוף, נפח השרירים וכו'. המאזניים נקראות תניתה. אינני סבורה שהעלייה במשקל שלך היא בגלל אגירת מים. בדרך כלל אגירת מים מגיעה לנקודת רוויה. במקרים של אגירת מים ניתן לקחת משתנים ובנוסף כאשר שוכבים עם רגלים מורמות גם כן המים יוצאים כשתן. בברכה, דר' קרני רובין
יש מכשיראני 02/11/2014 | 11:41bod pod שבודק את אחוז השומן בגוף מים ושריר בדיקה עולה כמה מאות שקלים נמצא בכמה מכונים בארץ
כמו כן יש את מכשיר הדקסהאני 02/11/2014 | 11:42שהוא סורק רנטגן נחשב לאחד המדויקים גם בדיקה שלו לא הכי זולה
תודה והמשךהשואלת 02/11/2014 | 19:02אם אני לא עולה במשקל בגלל אגירת נוזלים אני לא מבינה למה אני עולה. העלייה חלה פתאום בימים האחרונים. התזונה שלי לא השתנתה, אני אוכלת די מעט (1200 קלוריות ביום). בלוטת התריס שלי תקינה.
תשובת מומחה תשובה ד"ר קרני רובין 10/11/2014 | 19:14לאני שלום, יש מאזניים ב-250 ש"ח הנקראות טניטה, שבודקות אותו הדבר. אלו מאזניים שניתן לקנות אותן ולעשות את הבדיקה בבית. בברכה, דר' קרני רובין
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
מערכת אינפומד