פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 102
ד"ר גלעד חבצלת
אטנט רוניתה 31/03/2019 | 00:39שלום רב. בתי בת ה 9 נוטלת אטנט 20 מג. כדור וחצי בבוקר וריספונד 0.50 גם בבוקר ובערב 0.75. האטנט מעורר מאוד ואינה יכולה להרדם בשעה סבירה. הרופאה אינה משפת פעולה. האם אטנט לא טוב לה ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אטנט דר' אולגה קובלצ׳וק 10/04/2019 | 03:20שלום לצערי לא יכולה לתת תשובה לשאלתך ללא אבחון מעמיק. מה משקל של הילדה? האם נוטלת 30 מ״ג פעם ביום?הוסף תגובה
תגובהרוניתה 10/04/2019 | 09:41בתי שוקלת 26 קילו. הנוירולוגית אמרה ש 30 מג זה הרבה בשבילה. אז הורדנו לכדור שלם.האם אפשר ללעוס אטנט ? או להעמיס במים ?הוסף תגובה
תשובת מומחה אטנט דר' אולגה קובלצ׳וק 13/04/2019 | 10:59מותר לגרוס וליטול בתוך מעדן לדוגמההוסף תגובה
סטרטרה (לת) דניאל בן 29 70 קילו 10/04/2019 | 20:34הרופא נתן לי אטומיק במקום סטרטרה בטענה שזה אותו דבר ויותר זול האם ייתכן שסטרטרה יעיל יותר בעניין החרדות [חרדות קלות] מאשר אטומיק? בלי קשר הביא לי 60 והיה נראה חזק מידי אז ירדתי ל40 מ"גהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
מינון סטרטרה לעומת ריטלין עדן 26/03/2019 | 15:16אני בן 30 לקחתי בעבר לצורך לימודים ומטלות ריטלין והספיק לי מינון 10 מ"ג כמה המינון לפי זה יספיק לי בסטרטרה? רופא נתן לי 60 מ"ג והייתי שמח לשמוע דעתכם בעניין תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מינון של סטרטרה דר' אולגה קובלצ׳וק 10/04/2019 | 03:17שלום לא כתבת מה המשקל שלך. מתחת ל70 ק״ג בד״כ נהוג להתחיל ממינון 40 מ״ג ועולים בהדרגה. בוחנים תגובה כעבור שלוש שבועות ועולים במידת הצורך.הוסף תגובה
סטרטרה עדי 30/03/2019 | 17:13שלום, בתי בת ה-9 סובלת מהפרעת חרדה והפרעת קשב וריכוז. ריטלין פוקלין אטנט וכל היתר הגבירו חרדות וסטרס. האם סטרטרה יכול להוות טיפול לשתי הבעיות? למרות שהתרופה היא גם נגד חרדה, האם יש סיכוי ששוב יהיה סטרס בזמן פעילות התרופה? כי זה היה ממש נורא הילדה לא תפקדה מרוב פחד, כמו משותקת. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה סטרטרה דר' אולגה קובלצ׳וק 10/04/2019 | 03:10שלום בעיקרון סטרטרה מיועדת לטיפול בהפרעת קשב וריכוז שמלווה בהפרעת חרדה, מכיוון שב״כ לא מגבירה תסמיני החרדה כפי שתרופות ממשפחת הסטימולנטים דוג׳ ריטלין עלולים להגביר.הוסף תגובה
החלפת תרופה איתי 26/03/2019 | 18:45שלום. החלפתי לאחרונה תרופה מרטלין 40 מיליגרם לאטנט 30 מילגרם , יש לי תחושה שהאטנט לא משפיע עליי כמו הרטלין. יכול להיות שזה כתוצאה מהמינון ? או שהשפעה של האטנט שונה מהרטלין ? ולכן אין לצפות לאותה יעילות / השפעה . אשמח לתשובה או יעוץ הנירולוג לא הסביר לי כלל על האטנט . תודה רבה לעוניםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה החלפה של ריטלין לאטנט דר' אולגה קובלצ׳וק 10/04/2019 | 03:07שלום יכולות להיות סיבות שונות. לא אוכל לענות בלי אבחון מעמיק. רק אומר שאטנט פועל לזמן קצר יותר בהשוואה לריטלין LA (ואני מניחה שהתכוונת ל40 מ״ג של ריטלין LA )הוסף תגובה
תופעות לוואי ויואנס מזור 11/05/2018 | 10:07לאחרונה התחלתי לקחת ויואנס 50 מג. במהלך היום אני מרגישה עייפות החולשה בגוף וירידה משמעותית במצב הרוח ותחושת תסכול קשה. האם ייתכן שזו השפעה של הכדור? אם כן, האם הפתרון הוא שינוי המינון או שנדרשת החלפה לתרופה אחרת? עוד שאלה, האם רק מינון גבוה ממה שצריך יכול לגרום לתופעות לוואי או שגם מינון נמוך מה נדרש יכול לגרום לכך?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מה גורם לעייפות וחולשה בסטימולנטים ד"ר גלעד חבצלת 22/05/2018 | 00:00סטימולנטים זה הוא הכינוי לכל התרופות בקו ראשון ושני להפרעת קשב. בדרך כלל צריך לעלות במינון לאט לאט עד שמקבלים את התגובה הרצויה . בכל ילד תתכן תגובה קצת שונה ולכן מינון אחר. בדרך כלל המצב שאת מתארת יכול להתאים למינון יתר. גם מינון נמוך יכול בהתחלה להראות סימנים כאלו עד שהגוף מתרגל לתרופה. לפיכך מעלים את המינון בהדרגה כל שבוע. האם כבר ניסית את הויואנס של 30 מ"ג? בת כמה את ובאיזה משקל?הוסף תגובה
ויאונספיצית 28/03/2019 | 11:39היי, ראיתי את ההודעה מעלה ואציין ששנים אני עם כל התרופות האלה, לפני כמה חודשים עברתי מריטלין sr שהגיע למינון של בין 60 ל80 (20 כפול 3 או 4 כדורים) לויאונס ישר של 70 מג .. אני מאוד עייפה ומצבי הרוח שלי ממש החמירו כולל דכאון חריף,האם המינון קשור? התרופה לא מתאימה? אולי סתם צירוף מקרים כיוון שמטופלת בנוגדי דכאון בנוסף ובדיוק מחפשים אחד שיתאים ויאזן (אציין שלוקחת בלי קשר 10מג ציפרלקס המון שנים) אני,בת 26 עבר של בעיות אכילה פרפקציוניזם ורגשיות יתרהוסף תגובה
ויואנסטטט 28/03/2019 | 11:48בת 26 עם בעיות אכילה, פרפקציוניזם דכאון קשב לפני ככמה חודשים עברתי מריטלין sr שנע מ60 ל80 מג (בין 3 ל4 כדורים של 20) לויואנס- הריטלין היה לי טוב אך השפיע לקצת שעות, הויאונס שקיבלתי ישר היה 70, לאחרונה אני מדוכאת יותר עם בחילוות מוזרות,עייפה בקטע חריג ועוד הרבה תופעות, האם יש סיכוי שמינון יתר מויואנס? אציין כי נוטלת צפרלקס 10 מג שנים ונטלתי יחד וולבוטרין שהפסקתי וכרגע מחפשים לאזן אותי(מנסה ברייטליקס אבל חושבת שהוא רע עבורי) האם התופעות יכולות בכלל להיות הויואנס ולא כדורי הדכאון שאני בחיפושים שונים שוב?הוסף תגובה
תשובת מומחה ויואנס דר' אולגה קובלצ׳וק 10/04/2019 | 03:03שלום מדובר בבעיה מורכבת שדורשת אבחון פסיכיאטרי מעמיק. בלי זה לא אוכל לענות לשאלה ששאלת.הוסף תגובה
אטנט ומינון ליאור 27/03/2019 | 22:34שלום רב מצטער על אורכה של ההודעה . לפני הצבא הייתי מטופל עם רטלין la 60 מיליגרם ביום , הרטלין עבד בסדר גמור אך התופעות לוואי היו קשות.בעקבות כך הוחלף הטיפול לקונצרטה 56 מילגרם, אך לא היה תחושה שהקונצרטה עובדת וחזרתי אחרי חודשיים של ניסיון לרטלין . אחרי הצבא חזרתי ללמוד ולכן גם חזרתי לטיפול ברטלין ( בזמן הצבא לקחתי מידי פעם ) רק הפעם במינון של 40 מיליגרם ורטלין השפיע ועבד אך התופעות לוואי שוב היו נורא קשות. הייתי אצל הניירולוג והוא שינה לי את התרופה לאטנט 30 מיליגרם והמליץ לינטול פעמיים ביום . אני נוטל את הכדור רק בשעות הלימודים כלומר פעם אחת ביום, אני נוטל את האטנט כבר שבועיים, בימים הראשונים ההשפעה הייתה מעולה ואפקטיבית . בימים האחרונים אני לא מרגיש שהאטנט משפיע ואם יש תחושה היא נורא קצרה . האם זה קשור לעובדה שאני נוטל את האטנט רק פעם אחת ביום ? בפגישה עם הנירולוג הועלה מצידי הויואנס אך הוא טען שמכיוון והקונצרטה לא עבדה הויואנס גם חסר סיכוי . האם זה נכון ? אני בן 21 ושוקל 80 קילוגרם בנוסף הגובה שלי הוא 1.80 אני נורא אשמח לתשובות ולעזרה אני מאד רוצה למצוא את הטיפול התרופתי הנכוןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אטנט ומינונים דר' אולגה קובלצ׳וק 10/04/2019 | 02:58שלום לא אוכל לתת לך המלצות בלי בדיקה ואבחון מעמיק. אנסה לענות לשאלות הכלליות: אין קשר בין העדר השפעה מטיבה של אטנט לבין העובדה שאתה נוטל אותה פעם ביום. כלומר, אמורה להיות השפעה למשך 4 שעות לפחות. אם קונצרטה לא עבדה זה לא אומר שאין סיכוי לויואנס. יותר נכון לדעתי לומר שאם אטנט לא השפיעה לטובה, סיכויים נמוכים שויואנס יעזור.הוסף תגובה
הפרעת חרדות לילד בן 5 אולגה 04/04/2019 | 22:00שלום, הבן שלי בן 5, אובחן לפני כחודיים שיש לו הפרעת חרדות ע"י פסיכיאטרית, קיבלנו טיפול של ריספונד, בחודש הראשון היה שינוי ניכר בהתנהגותו, ידע לווסת את עצמו בכל מיני מצבים,בעיקר ברגשות ובהתפרצויות זעם,לפני כשבועיים שוב החל להתנהג כמו בעבר,ההתנהגות שלו מתבטאת בהתנהגות אלימה בגן, מטפס על שולחנות וכיסאות, זורק חפצים לעבר הצוות והילדים, הופך את כל הגן ואף אחד מצוות הגן לא יכולים לעצור אותו ולהשתלט עליו.קיבלנו לפני מס' ימים סייעת צמודה רק לארבעה ימים בשבוע, בימים שהיא לא נמצאת הגיע למצב שנאלצים להוציאו באמצע היום או לא לשלוח אותו לגן. הפסיכיאטרית שלנו טוענת שהבעיה היא בגן, שלא עושים את עבודתם כראוי שלא יודעים איך להתמודד איתו. יש לציין שכל ההתקפי זעם וההתפרצויות הן רק בגן, בבית יש גבולות והוא לגמרי ילד אחר, רגוע ושקט. המינון שהתחיל לפני חודשים 0.1 ועם הזמן העלנו ל0.3, אשמח לקבל חוות דעת נוספת, הילד מאוד מבולבל, אשר בעצמו לא מבין איך מגיע למצבים האלו, הוא מאוד אוהב ללכת לגן ואת החברים ובוכה מידי יום שאנו מוציאים אותו מוקדם מהגן. אני לא יודעת איך להמשיך בשגרה שלנו אשמח לקבל חוות דעת נוספתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הפרעת חרדה בילד בן 5 דר' אולגה קובלצ׳וק 10/04/2019 | 02:53שלום לצערי לא אוכל לחוות את דעתי כאן בפורום בלי אבחון מעמיק ובדיקה של הילד.הוסף תגובה
תרופות להפרעת קשב ותרופות אנטי פסיכוטיות דוד 08/04/2019 | 20:39שלום, האם תרופות אנטי פסיכוטיות כגון אריפליי וריספרדל חוסמות או מחלישות השפעה של תרופות להפרעת קשב? שמעתי טענה כזו שאומרת שהמנגנוני פעולה שלהם הפוכים כי אנטי פסיכוטי כביכול מוריד דופאמין ותרופה להפרעת קשב מעלה דופאמין ולכן האנטי פסיכוטיות יחלישו או יחסמו את ההשפעה של תרופות להפרעת קשב. האם זה נכון? שאלה שניה זה האם יש הבדל בעניין זה לגבי אריפליי לעומת אנטי פסיכוטיות אחרות כמו ריספרדל? האם אריפליי פחות מחוסם/מפחית מהשפעה של תרופות להפרעת קשב לעומת אנטי פסיכוטיות אחרות? כי נאמר על אריפליי שיש לו מנגנון ייחודי שכולל גם אגוניסט חלקי לדופאמין. בתודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה האם פעילות של תרופות להפרעת קשב ותרופות אנטי פסיכוטיות מנוגדות זו לזו דר' אולגה קובלצ׳וק 10/04/2019 | 02:46שלום שאלה ששאלת נכונה אך מורכבת מדי על מנת שאוכל לענות עליה בפורום הזה. לכעורה מה שכתבת נכון, על פי תאורית הדופמין הבסיסית. אך תאוריה הזאת לא תמיד מתיישבת עם מה שאנחנו רואים בפרקטיקה. לעתים נראה שיפור בתסמינים של הפרעת קשב וריכוז תחת טיפול בתרופות אנטיפסיכוטיות במינונים נמוכים. ולעתים נראה השפעה מיטבית דווקא בשילוב בין סטימולנט לתרופה אנטיפסיכוטית. ישנה תאוריה שמנסה לפתור את הדילמה ולתת הסבר לממצאים בקליניקה ולממצאים של מחקרים. שמה תאוריה מורכבת של דופמין והיא מתייחסת לשחרור טוני (קבוע) של דופמין ושחרור פאזי (בתגובה לגירוי). מה שקורה בפועל קרוב לוודאי מורכב אף יותר. במידה ואתה מעוניין להתעמק, אפנה אותך למאמר בנושא: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2898838/ בברכההוסף תגובה
קשב וריכוז וניתוח בריאטרי חן 01/04/2019 | 11:56שלום לכם, אני בת 28 וצפויה לעבור בקרוב ניתוח בריאטרי מסוג מיני מעקף. אחד ממאפייני הניתוח הוא תת ספיגה של מזון ושל תרופות מסוימות (להבנתי, בעיקר תרופות פסיכיאטריות). אני נוטלת קונצרטה 54 מ"ג באופן כמעט יום-יומי. האם נבדקה היעילות של קונצרטה לאחר ניתוחים בריאטרים עם רכיב של תת ספיגה? האם כדאי לשקול ניתוח בריאטרי אחר (עם תת ספיגה פחותה) רק בשל הטיפול בקונצרטה? תודה,הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בעיות ספיגה לאחר ניתוח בריאטרי דר' אולגה קובלצ׳וק 09/04/2019 | 10:51שלום ניתוח בריאטרי ביחוד מסוג מיני מעקף יכול להביא חבעיות ספיגה ולפגוע בהשפעה בצורה שלא ניתן לנבא מראש. ניתן לעקוף את הבעיה על ידי טיפול במדבקות עוריות - ספיגה של התרופה דרך העור. מציעה לבחון את המדבקות לפני הניתוח. לגבי סוג הניתוח, תתייעצי עם רופא המטפל.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
תולעים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
אימון לקשב וריכוז
בדיקות קשורות
-
נוגדני אדמת
תרופות קשורות
-
פנילפרופאנולאמין
חיסונים קשורים
-
חיסון מרובע נגד חצבת-חזרת-אדמת-אבעבועות רוח
מונחים קשורים
-
להושיט יד

פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה
בפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה ניתן להתייעץ עם צוות המומחים של מכון נוירואקטיב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, ...פורוםמחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים
בפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר גיא שטויר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדיםפורוםהפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק
בפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק ניתן להתייעץ עם גב' אסתר אטיה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבקפורוםרפואת ילדים ותינוקות
בפורום רפואת ילדים ותינוקות ניתן להתייעץ עם ד"ר רוני שפר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואת ילדים ותינוקות

ד"ר גלעד חבצלת
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
נוירואקטיב - טיפול נוירופידבק ללא תרופות ב-ADHD, חרדה וקשב
ד"ר גיא שטויר
אסתר אטיה
ד"ר רוני שפר