פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 147
ד"ר גלעד חבצלת
-
ריטלין בשילוב ויואנס
גליה 05/08/2017 | 21:57בתי בת 11 משקל 40 קג אובחנה כ-HDHD. נעסתה את כל הסוגים ועכשיו סוף סוף נראה שריטלין LA40 עוזר. אבל בעלת נטיה לחרדות שרק החמירו. הרופאה המליצה להוסיף לריטלין LA40 גם ויואנס 70. נרטה לי שזה מעל למינון המקסימלי וזה מטריד אותי. זה מינון הגיוני? מותר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ריטלין וויואנס
ד"ר בועז רפפורט 05/08/2017 | 22:14שלום, מותר לשלב תרופות סטימולנטיות שונות כמו ריטלין וויאנס. בהנחה שבתך לא ניסתה בעבר ויואנס ולא יודעים איך מגיבה , אני מצטרף לדעתך והייתי מתחיל ממינון נמוך ככל האפשר ולא מהמינון המרבי, 70 מג'. בברכה,הוסף תגובה
-
ריטלין וויואנס
גליה 05/08/2017 | 22:32תודה על התשובה המהירה והברורה. אכן הלכתי לפי האינטואיציה ונתתי לה היום רק ויואנס 50 ללא הריטלין LA40 כדי לוודא שהויואנס לא משפיע לרעה בפני עצמו. לא נצפו השפעות מיוחדות. האם בטיחותי לנסות מחר את הריטלין LA40 שלוקחת מזה זמן פלוס ויואנס 50? ואם לא יהיו תופעות לוואי דרמטיות לעבור לריטלין LA40 פלוס ויואנס 70 כפי שהמליצה הרופאה? ושאלה נוספת לגבי התאומה שלה.... ADD גיל 11 50 קג... ויואנס 50 גרם לה לבכי ועצבנות. האם זה מצביע על מינון נמוך או גבוה מידי? תודה מראש... אנחנו טובעים פה במינונים ואיזונים... )-:הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר בועז רפפורט 05/08/2017 | 22:41הבמה של הפורום לא נועדה להחליף טיפול רפואי צמוד אלא רק לתת "מפתחות" לשיקול דעת, להבנה. לכן לא אתייחס ספציפית . שבוע טוב,הוסף תגובה
-
לריטלין יש אינטראקציה עם ויואנס
אורן 06/08/2017 | 14:29שלום לד"ר רפפורט, מבדיקה שעשיתי יש מידע שמראה שלא כדאי לשלב ריטלין עם ויואנס או אטנט. הסיבה היא שריטלין הוא מעכב/חוסם בינוני של האנזים cyp2d6 שזהו האנזים שמפרק בכבד את הויואנס והאטנט ולכן לאורך זמן הדבר עלול לגרום לעליה ברמת הויואנס בדם ולהצטברות הויואנס וכך לגרום למינון יתר של ויואנס שיתבטא בעצבנות, כעס, נדודי שינה וכדומההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר בועז רפפורט 07/08/2017 | 08:33ההחלטות ברפואה הינן מורכבות כך גם התגובה של הגוף לטיפול. ההחלטה היא לא חד ערכית וגם התגובה היא לא כזאת. כך שבכל מקרה דרושה בקרה על כל החלטה. אם כתוצאה משילוב תרופתי ישנה החמרה צריך לבחון אותו מחדש. נסתפק בזההוסף תגובה
-
-
אולי אתם טועים
רות 07/08/2017 | 04:37היי,אני חייבת לציין שאני מאוד סקפטית לאבחונים האלה.יש מישהו שעשה ויצא כלא סובל מהפרעת קשב וריכוז,נראה כי היום כולם סובלים מכך,ראיתי סרטונים שלך ומוצאת הרבה דברים עליי,אך אנו יכולים למצוא את עצמנו בכל דבר שנשמע עליו מכל תחום. ואולי יש אנשים שפשוט פחות חכמים ולכן פחות מוצלחים/מצליחים,כל מי שאובחן כסובל מadhd/add וטופל השתפר לבסוף?. אני רוצה לעשות אבחון רק חוששת שהאבחנה תהיה שגויה. לקחתי על דעת עצמי מודפיניל ומרגישה מתח פנימי וחסרת סבלנות. ואם לזה פחות ת. לוואי מריטלין אז אולי בכלל אני לא מתאימה לכדורים האלה.אני מלאת שאלות וחשדות ותהיות על כל האבחנות האלה אך הביקורת היא לא אלייך אישית כמובן..אלא לתחום בכלל. כי לסרטונים שלך אני חוזרת שוב ושוב כי איכשהו מכניס בי קצת אופטימיות לגבי עצמי כשנמצאת ברגעים קשים בתקופת מבחנים ולחץ באוני'. תודה מראש על התגובה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
המשך
רות 07/08/2017 | 04:47לגבי אנשים שאובחנו כסובלים מAdhd וטופלו אך הטיפול לא הועיל, קרה מצב שהאבחנה לגביהם השתנתה? שסובלים ממשהו אחר ולא מהפרעת קשב.שורה תחתונה,יש מצב שטועים באבחנות האלו? תודה רבה וסליחה על "מטר" השאלות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אולי טועים
ד"ר בועז רפפורט 07/08/2017 | 08:29שלום , לגבי טעויות - ישנו משפט חזק שאומר : ברפואה אין 0 ואים 100. אבל בכל זאת אנשים מגיעים לרופאים כי הם לא מרגישים טוב וצריך לעזור להם וכדי לעזור צריך להבין מה הבעיה וכדי להבין עושים אבחון. האבחון הרפואי הינו סדור ואמור להביא את הרופא והמטופל כמה שיותר קרוב לאמת, כדי שניתן יהיה להתחיל ולעזור. העובדה שטיפול ספציפי פחות עוזר עדיין לא אומרת שהאבחנה היתה שגוייה. גוף האדם ובעיקר נפשו אינם פשוטים ואין האחד מגיב כמו השני. לכן צריכה להיות בקרה על הטיפול כדי לוודא את התגובות. הדברים נכונים להתערבויות תרופתיות ולא תרופתיות. לגבייך- בסופו של דבר תצטרכי לעשות סדר בחששות/חשדות/חרדות שלך ולהחליט על מי את סומכת (אם לא סומכים קשה להיעזר). בכל מקרה לא מומלץ לדלג על תהליכים ולעבור לתרופות לפני שעושים אבחון מקיף. בברכה,הוסף תגובה
-
-
ויואנס
אמא 06/08/2017 | 08:42שלום רב בתי בת השש נוטלת ויואנס 30 מ״ג בשל קשיים בגן ובבית. שמנו לב כי בגן מתנהגת יפה ומקבלת את הכללים ובבית פורקת את כל התסתכולים עם התקפות זעם אלימות מאד כלפי המשפחה וכלפי חפצים . כמו כן היא תמיד מאשימה כי עשו לה משהו וכי מגיע לנו. הילדה קיבלה טיפול הריטלין la 20 שלא עזר וטיפול באטנט 7.5 שעזר אבל לזמן קצר מאד. הרופא הנוירולוג המטפל טוען שצריך לפנות לכיוון הפסיכיאטרי בגלל בעיות ההתנהגות הקשות בבית . אני מבינה שבעצם השלב הבא זה רספידל.כמו כן הויואנב גורמת לילדה להפסיק לאכול ולישון מאד מאוחר . מאחר שאנחנו החופשה ניסינו יום אחד בלי וההבדל היה בתאבון , נענתה יותר בקלות למרות ההורים אבל לא הפסיקה להציק לאחותה והייתה בהיפר וזאת בנוסף למכות שפתאום הוטחו בנו ההורים בגלל סיבה שטותית . אני ובעלי כבר לא מסוגלים יותר לחיות עם האלימות והכעסים שלה. אודה לתשובתךהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ויואנס
ד"ר בועז רפפורט 06/08/2017 | 09:00שלום, לא היתה שאלה ספציפית בפנייתך. אדגיש מספר נקודות: 1. לגבי הטיפול הנוכחי- כדור שפוגע משמעותית בתיאבון ובשינה יזיק בסופו של דבר. העלאת המינון שלו עלולה להחמיר את התופעות ולכן אינה מומלצת. הורדת המינון שלו, תעזור עוד פחות מהמינון הנוכחי. כדור ל 12 שעות שעוזר רק לחלק מהיום, לא ממלא את תפקידו. כך שצריך להמשיך ולחפש את המענה היעיל יותר לכל היום. 2. ריספרדל אכן יכול לעזור לבעיות ההתנהגות, אך לא לריכוז עצמו ולכן במקרים מסוימים יש צורך בשילוב תרופתי. 3. לא לשכוח את ההדרכה ההורית על ידי מי שמומחה להפרעת קשב וריכוז. בהצלחה,הוסף תגובה
-
-
-
תשובת מומחה
טיפול בהיריון
ד"ר בועז רפפורט 06/08/2017 | 08:53שלום, אין הוכחות נגד אבל גם אין הוכחות בעד ולכן הנטייה היא לא לקחת סיכון, מתחילת המאמצים להיכנס להיריון ועד סוף ההנקה. זה נכון לכל הכדורים היעילים ל ADHD. בברכה,הוסף תגובה
-
-
השפעה ארוכה יותר לאטנט
אמיר 05/08/2017 | 09:37בני בן ה 5 וחצי נוטל אטנט 10 מג. משפיע בסדר גמור אך הטווח שלו קצר מאוד. איזו תרופה תתאים לו עם השפעה ארוכה יותר פרט ל ריטלין la. בנוסף חשוב שהתרופה תהיה בסל הבריאות.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
השפעה של האטנט
ד"ר בועז רפפורט 05/08/2017 | 18:30שלום, האטנט אמור להשפיע למשך 5-6 שעות. מותר לתת פעמיים ביום וכך לקבל טווח ארוך יותר. בהנחה שלא בולע תרופה בשלמותה, ניתן להציע לו את הריטלין LA , את הפוקלין XR (שתיהן כ- 8 שעות) ואת הויואנס (12 שעות) . יש הבדל גדול בעלויות: הריטלין תעלה כ- 100 ש"ח לחודש והשתיים האחרות 250-300 ש"ח לחודש (אחרי הסבסוד של הקופה). דבר נוסף חשוב: באופן פורמאלי , חוץ מהאטנט , כל יתר התרופות שהזכרתי, צריכות אישור מיוחד דרך טופס 29 ג' (הן מאושרות פורמאלית רק אחרי גיל 6 ש' בעוד שהאנטנ מאושרת מגיל 3 ש'). בברכה,הוסף תגובה
-
-
ינון אטנט וויאואנס
דניאל 30/07/2017 | 22:53שלום ד"ר רפפורט רציתי לשאול עד אילו מינונים ניתן להגיע עם אטנט ועם ויואנס? הבנתי שבאטנט נותנים עד 40 מג ליום בהפרעת קשב וריכוז ובויואנס עד 70 מג ליום. שאלתי היא האם עם טופס מיוחד (למשל 29ג') אפשר לעלות למינונים גבוהים יותר ואם כן אז עד אלו מינונים? בתודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מינונים
ד"ר בועז רפפורט 31/07/2017 | 21:51שלום, אטנט למבוגר, עד 60 מג' ליום מחולק לשתי מנות. ויואנס בכל גיל, עד 70 מג' ליום במנה אחת. לא צריך טופס 29 ג'. לגבי האטנט , יש עוד מקומות שדורשים את הטופס למינון הזה.הוסף תגובה
-
אפשר גם לעלות מעבר למינונים הללו?
דניאל 01/08/2017 | 01:25אפשר לעלות גם מעבר למינונים של 60 מג אטנט ליום או 70 מג ויואנס ליום עם טופס 29? ואם כן אז עד אלו מינונים ניתן להגיע עם טופס? כי עם ריטלין למשל נותנים עד 90 מג ליום ועד 120 מג עם טופס 29 לפי הפרסומים. ושאלה שנייה היא שרשמת שאטנט יש מקומות שדורשים עדיין את הטופס למינון של 60 מג ליום. כלומר הם לא אמורים לפי חוק לדרוש את הטופס? שינו את המינון המקסימלי לאטנט? המינון המקסימלי להפרעת קשב וריכוז של אטנט הוא לא 40 מג לפי חוק כפי שמישהו רשם כאן בעבר? בתודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר בועז רפפורט 01/08/2017 | 08:00למיטב ידיעתי המינונים שהזכרתי הם המקסימאליים שמאושרים. לגבי האטנט , פורמאלית כבר לא צריך אישור ל 60 מג' ביום . כשיש שינוי לוקח זמן עד שכולם מתיישרים, ולכן חלק עדיין דורשים טופס.הוסף תגובה
-
מה לגבי מינונים גבוהים מאלו?
דניאל 04/08/2017 | 07:08תודה שוב על תשובתך ד"ר רפפורט. רציתי לשאול מה לגבי מינונים גבוהים מ60 מג אטנט ליום או יותר מ-70 מג ויואנס ליום. האם אפשר לרשום אותם עם טופס 29 ג'? ואם כן אז עד אלו מינונים ניתן להגיע איתם עם טופס 29ג'? אני יודע למשל שבקבוצת הריטלין ניתן להגיע ל90 מג ועם טופס 29ג' אפשר לעלות עד 120 מג בתודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר בועז רפפורט 04/08/2017 | 17:50לא ניסיתי להשיג אישור למינונים גבוהים יותר.הוסף תגובה
-
-
אבחון
גל 03/08/2017 | 11:52(בת 28) כבר תקופה שאני סובלת בעיקר משכחה ואי שימת לב. ובעקבות כך טעויות. (עשיה לפני המחשבה). אחרי שאמרו לי שזו כנראה הפרעת קשב מצאתי עוד הרבה סימנים של כל השנים-לא הכי מפריעים לי. רופא משפחה לא רצה להוציא לי הפניה לפסיכיאטר (הייתי כבר אצל נוירולוג מבוגרים-אבל לא רצה לאבחן) ושלח אותי לפסיכולוג-אימון לתת הדרכה איך להתמודד אם השכחה והטעויות. האם יש כזה דבר? מי יכול לאבחן אותי דבר ראשון האם הבעיה היא באמת הפרעת קשב?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
הוספה
גל 03/08/2017 | 11:56אני רוצה להוסיף שאין לי בעיה כלל בלימודים. ממוצע 95. עובדת בעבודה ניהולית ויש לי יכולת למידה מאוד גבוהה. מה שמפריע לי בעיקר שאני כל הזמן טועה!!!! לא יודעת למה השכל מגיע תמיד אחרי הזמן.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אבחון
ד"ר בועז רפפורט 03/08/2017 | 12:00שלום, הרופאים של המבוגרים(נוירולוגים/פסיכיאטרים) בדרך כלל לא עוסקים בכך ולכן מבוגרים עם הפרעת קשב נותרים ללא מענה אבחוני וטיפולי. אני מסכים לגמרי עם ההתעקשות שלך להגיע לאבחנה לפני טיפול כל שהוא. מומלץ לך להגיע למרפאה המתמחה בתחום הזה. בתחום הזה, עדיף לחפש גורם פרטי שזה עיסוקו ועדיף מרפאה רב תחומית שיכולה להציע גם שינויי דפוסים וליווי. בהצלחה,הוסף תגובה
-
תודה על המענה המהיר
גל 03/08/2017 | 22:41אני מבינה שהמרפאה שלכם הוא בחיפה והרצליה, אנו רחוקים מאוד ממקומות אלו. האם ידוע לכם על אפשרות לקבל אבחון באזור ירושלים והסביבה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר בועז רפפורט 03/08/2017 | 22:52מצטער, לא מכירהוסף תגובה
-
-
ויואנס תופעות לוואי
Amir 500 03/08/2017 | 11:37אני מטופל מזה מספר שנים בוונלה 75מ"ג 1 ליום ואלפרליד 0.25 מ"ג פעמיים ביום. להפרעת חרדה כללית ממנה אני סובל. לפני כחודשיים וחצי התחלתי טיפול תרופתי לקשב וריכוז, זאת לאחר בדיקות ואיבחונים כמובן. התחלתי בריטלין 20 מ"ג שלא עזר גם בהעלאת מינון לאחר מכן בפוקלין ובאטנט שהיו להן תופעות לוואי נוראיות ובהמשך בקונצרטה הגעתי עד 108מ"ג ולשבועיים וחצי היה נהדר ואז החרדות והדופק המהיר התחילו להפריע, מה גם שהכדור לא עבד כמו בהתחלה ולאחר חודש ושבוע לא יכולתי עם החרדה והרופאה העבירה אותי לויואנס 50 מ"ג במשך חמישה ימים והאפקט היה חלש מאוד. כרגע אני נוטל ויואנס 70 מ"ג ארבעה ימים, אבל לאחר כשש שעות מתחילות לי תופעות של- דופק מהיר, חרדות ובנוסף בזמן השפעת התרופה התחושה היא של רגשנות יתר ובזמן לחץ הרגשות מתעצמים ומלחיצים. האם אלו תופעות לוואי שחולפות? או שהכדור אינו מתאים? הקונצרטה נתן את המענה האופטימלי אבל החרדות היוו עבורי בעיה לא קטנה. מה עושים ד"ר רפפורט?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תופעות לואי
ד"ר בועז רפפורט 03/08/2017 | 11:55שלום, בדרך כלל תופעות שמתחילות אחרי כמה ימים יש להן נטייה לא לחלוף לכן לא בטוח שכדאי לשבת ולהמתין לכך. מה עושים? 1.את הויואנס ניתן למנן למינוני ביניים (יותר מ 50 ופחות מ 70) ניתן להמיס אותו בכל משקה , בנפח ידוע ולקחת רק חלק (ניתן לחשב ולדייק מאוד). 2. ה VENLA בהיותה SNRI כלומר משפיעה גם על הנוראדרנלין יכולה יצור תגובה סינרגיסטית עם התרופה הסטימולנטית לקשב , כך שניתן לשקול להוריד את המינון שלה. 3. ישנה תרופה המיועדת להפרעת קשב וריכוז הנקראת סטרטרה, שלא אמורה להגביר חרדות (אולי אפילו ההיפך). כך שניתן לחשוב עליה כתחליף לךתרופות הסטימולנטים. כמובן שכל שינוי ייעשה לאחר שיקול וליווי של הרופאה המנהלת את הטיפול. בהצלחה,הוסף תגובה
-
לחזור לקונצרטה אך ללא החרדה.
amir 500 03/08/2017 | 18:38שלום ד"ר רפפורט, ראשית, תודה רבה על המענה המהיר. שנית, אני מאוד רוצה להמשיך עם הקוצרטה או ריטלין La רק ללא החרדות שנגרמות, האם זה אפשרי ואיך? מכיוון שהיא גם העירה אותי מהעייפות שלעיתים נגרמה לי מהונלה והאלפרליד. האם ניתן לחזור לקונצרטה לאחר יום ללא ויואנס?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר בועז רפפורט 03/08/2017 | 19:47כעיקרון אפשר לשנות ביום שאחרי. תשקול יחד עם הרופאה את האופציה של פוקלין XR , היא יכולה לתת את האפקט של הריטלין/קונצרטה ללא תופעות הלואי שלהם.הוסף תגובה
-
-
תופעת לוואי אטנט
מתייעצת 22/07/2017 | 22:56אני לוקחת אטנט 25 מג ושמתי לב שבזמן ההשפעה של הכדור אני מדברת פחות מתמיד. בדרך כלל אני מדברת המון המון וכשאני בהשפעת הכדור אני נהיית יחסית שקטה וזה ממש מוזר. למה זה קורה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שטף דיבור
ד"ר בועז רפפורט 23/07/2017 | 08:23שלום, שטף דיבור הינו אחד הסימפטומים של היפראקטיביות. האטנט מטפלת בהיפראקטיביות ולכן את מדברת פחות. מעבר לעובדה שהתרופה משנה אותך (הרי בשביל זה לוקחים אותה..) תצטרכי להחליט איך החיים שלך יותר הגיוניים , איתה או בלעדיה. חשוב שתהליך הטיפול בהפרעת הקשב ילווה באימון אישי המתמחה בתחום, בעיקר בגיל המבוגר בו כבר יותר קשה להתבלבל מי את באמת (זאת עם התרופה או זאת בלי). בהצלחה,הוסף תגובה
-
שאלה נוספת
מתייעצת 27/07/2017 | 18:18אני לוקחת אטנט 25 מג ועד לא מזמן הוא השפיע עלי מעולה. בפעמים האחרונות שלקחתי אני מרגישה מעט חולמנות ועייפות וגם מפקהת המון ולפעמים פתאום שוכחת דברים. זה לא היה קורה עד עכשיו, האם יכול להיות שהגוף התרגל וצריך להעלות קצת את המינון? ואם כן אז למה זה קורה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר בועז רפפורט 27/07/2017 | 22:22כן , יש התרגלויות, בד"כ בשבועיים הראשונים של מינון חדש. לא תמיד העלאת המינון פותרת את זה אבל מומלץ לנסות בעזרת הרופא שמנהל לך את הטיפול. דבר נוסף שיש לוודא: אכילה ושינה . 7-8 שעות שינה בלילה ו 3 ארוחות לפחות ביום. החסרה באחד מהם עלולה גם לדרדר את ההשפעה התרופתית. בברכה,הוסף תגובה
-
המשך
מתייעצת 03/08/2017 | 18:17יכול להיות שההשפעה פחתה כי עברו יותר מחודשיים מאז שהוצאתי את הכדור מהבית מרקחת?? כי זה כבר ממש מתסכל שפתאום זה לא משפיע כמו שצריךהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר בועז רפפורט 03/08/2017 | 18:25ישנה המלצה לגבי האטנט להשתמש תוך חודשיים מפתיחת הקופסא. הדרך היחידה לדעת אם זאת הסיבה היא לקנות כמה כדורים חדשים ולהשוות, בברכה,הוסף תגובה
-
-
תהליך אבחון קשב וריכוז במבוגרים
רבקה 24/07/2017 | 20:59שלום מהו התהליך שעליי לעבור על מנת לאבחן הפרעת קשב וריכוז עבורי דרך הכללית? שלושת ילדיי מאובחנים, אני עומדת בתסמינים וחייבת טיפול. התפקוד שלי אינו אופטימלי בגלל ההפרעה... תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אבחון בכללית
ד"ר בועז רפפורט 25/07/2017 | 08:41שלום, כעיקרון ישנן 3 דיסיפלינות רפואיות להן מותר לאבחן ADHD ולהחליט על טיפול: פסיכיאטרים, נויורולוגים , רופאים התפתחותיים . מניסיוני , רוב הרופאים של המבוגרים: נוירולוגים ופסיכיאטרים של מבוגרים , כלל לא עוסקים בתחום הזה ולכן זה לא פשוט לקבל אבחון מקצועי למבוגרים בקופות החולים . איני בקיא בהסדרים וכו', אבל תעשי בירור להיכן הכללית מפנה מבוגר לצורך אבחון הפרעת קשב וריכוז. אם לא תמצאי מענה, תוכלי למצוא מרפאה פרטית המתמחה בכך. בהצלחה,הוסף תגובה
-
מכון פרטי
רבקה 25/07/2017 | 19:44תודה ואם המכון מאבחן וממליץ על טיפול תרופתי כיצד אני מקבלת מרשם מרופא של הקופה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר בועז רפפורט 25/07/2017 | 22:26רופא המשפחה בד"כ ממשיך את הטיפול כפי שהומלץ.הוסף תגובה
-
גם אני צריכה-
אביבה 03/08/2017 | 01:05פסיכיאטר מבוגרים מהקופה שמצהיר שהוא מקבל גם לאבחון קשב וריכוז -האם אמור להיות בסדר?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר בועז רפפורט 03/08/2017 | 08:48על פי משרד הבריאות הדסיפלינות הבאות מורשות לאבחן ולטפל בהפרעת קשב וריכוז: פסיכיאטרים, נוירולוגים ורופאים התפתחותיים. מעבר לזה יש עניין של ניסיון אישי ותחומי התמקצעות. כך שפורמאלית זה בסדר. מעבר לזה, תצטרכי להרגיש שמבינים אותך ועוזרים לך. בהצלחה,הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
פדיקולוזיס
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
אימון לקשב וריכוז
-
בדיקות קשורות
-
חומצות אורגניות בשתן
-
תרופות קשורות
-
פוליסכרידים פנוימוקוקלים
-
חיסונים קשורים
-
חיסון נגד פוליו
-
מונחים קשורים
-
נוטרילון קומפורט
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה
בפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה ניתן להתייעץ עם צוות המומחים של מכון נוירואקטיב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, ...פורוםמחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים
בפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר גיא שטויר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדיםפורוםהפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק
בפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק ניתן להתייעץ עם גב' אסתר אטיה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבקפורוםרפואת ילדים ותינוקות
בפורום רפואת ילדים ותינוקות ניתן להתייעץ עם ד"ר רוני שפר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואת ילדים ותינוקות
ד"ר גלעד חבצלת
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
נוירואקטיב - מכון נוירופידבק לשיפור תפקודי המוח
ד"ר גיא שטויר
אסתר אטיה
ד"ר רוני שפר