פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 224
ד"ר גלעד חבצלת
לד"ר בועז keren 13/06/2013 | 13:01שלום, אני מוגדרת כלוקה בדיכאון וחרדה ומטופלת תרופתית. בתקופה האחרונה אני מרגישה עייפה ולא מרוכזת. האם ישנם תוספי מזון היכולים לסייע הן בבעית הריכוז והן בבעיית העייפות? ומה דעתך על תוסף המזון של טבע "זום"?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תוספי מזון דר' בועז רפפורט 30/06/2013 | 12:48שלום, איני בקיא בתוספי מזון. צריך לבדוק את השפעת התרופות עלייך. לעיתים הן עושות את ההיפך ממה שמצופות ומחמירות את המצב. ה ZOOM יכול לעזור (אולי) לתופעות רגשיות הנילוות להפרעת קשב וריכוז. לא דיווחת שאובחנת עם הפרעת קשב וריכוז. ואם ישנה אבחנה כזו, מאוד חשוב לטפל בה בתרופה מוכחת. כך, שאני ממליץ שתחזרי לרופא שלך ותבדקי תחילה את האיזון התרופתי, מומלץ גם לעשות בדיקות דם שיכולות לתת סיבה לעייפות ואולי גם צריך לבדוק מחדש את האבחנות לך. הסיכוי שהפרעת קשב וריכוז מלווה דיכאון וחרדה, גבוה. לכן יש לשלול זאת. בהצלחההוסף תגובה
בדיקת MOXO אלי 25/06/2013 | 14:26שלום. ע"פ המלצות המורים, עשיתי בדיקה MOXO לביתי בת ה 13 לבדוק אם יש לה בעיית קשב וריכוז. הבדיקה הראשונה יצאה תקינה ולא היה צורך לבצע את הבדיקה השנייה עם כדור הרטלין. *המורים המליצו לשלוח אותה לאבחון מכיוון שהיא ירדה בלימודים. הם טוענים שהיא לא מרוכזת ולא משתדלת כפי שבאמת חושבים שהיא יכולה ואולי והסיבה יכולה להיות היא בעיית ריכוז.האם עדיין יש צורך באיבחון נירולוג, למרות שהמבדק הראשון היה תקין (הפרמטרים היו גבוהים מהנורמה - לטובה). תודה אליהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה בדיקת מחשב דר' בועז רפפורט 30/06/2013 | 12:41שלום, בדיקת מחשב היא רק בדיקת מחשב, היא לא אבחון רפואי. הפרעת קשב וריכוז הינה אבחנה רפואית. לכן הצורך באבחון אינו קשור לתוצאה של הבדיקה. ברגע שישנן תלונות על קשיים , חשוב לעשות אבחון מקיף. בדיקות המחשב למיניהן יכולות לעזור , אבל לא להחליף את הרופא.הוסף תגובה
גלי גלי 20/06/2013 | 19:21שלום דוקטור ניסיתי במשך תקופה ארוכה מגוון סוגי ריטלין עד שעברתי לכדור אדרל 30 מג ,שלא היו לו תופעות, אבל עם השפעה פחותה , 1 אם שכיח לעבור מ- כדור אדרל , בחזרה לכדור קונצרטה, שההשפעה שלה הייתה טובה 2 שאלה דודי לוקח אדרל יחד עם קונצרטה 36 בבוקר אם שילוב זה מוכרהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה שילוב ומעבר בין תרופות. דר' בועז רפפורט 25/06/2013 | 17:54התרופות השונות לריכוז יודעות להשתלב אחת עם השניה וגם מותר לעבור מאחת לשניה. חשוב רק שהתהליך ילווה על ידי רופא מומחה התחום זה. בברכה,הוסף תגובה
ריטלין וזיכרון לטווח קצר 06/08/2012 | 22:09ברצוני לדעת מהי מקסימום תועלת שאני יכולה להפיק מריטלין,לדוגמה,היום ישבתי חצי יום על חומר לימוד חדש עבורי,לקחתי ריטלין,שאיתו החומר זרם הרבה יותר מהר,שאלתי היא,האם כל הידע שצברתי באזרת ריטלין,האם בעוד כי יום יומיים אני לא ידע ולא יזכור כלום? אך בדיוק המנגנון עובד?הוא עובד 3-4 שעות,הכול טוב ויפה ,אבל אחרי 3-4 שעות הנייל,כל האינפורמציה שלמדתי עם ריטלין,היא פשות נמחקת .זה מין סוג של כישוףהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה למידה עם ריטלין דר' בועז רפפורט 07/08/2012 | 08:01שלום, הריטלין מאפשר למידע להיקלט (משפר את הריכוז). כדי לשלוף את המידע מהמוח (תהליך שגם דורש ריכוז), שוב צריך את הריטלין. כך שבמידה ודואגים להשפעתו גם בזמן הלמידה למבחן וגם בזמן המבחן , יש סיכוי טוב להצלחה. דבר נוסף, שלא תמיד נלקח בחשבון, הוא אופן הלמידה. יתכן והלמידה אינה יעילה ואז ישנה "הפתעה" במבחן ובעקבותיה חוסר הצלחה. לכן, פרט לריכוז צריך גם לדעת ללמוד למבחן.... ניתן ללמוד איך ללמוד. בהצלחה,הוסף תגובה
ריטאלין וזכרוןדניאל 21/06/2013 | 22:04יש לי שאלה אני מטופלת בסרוקסט ולמיקטל משום שאני סובלת מדכאון וחרדות, הזיכרון שלי לטווח קצר הוא מאד פגום, בנוסף יש לי התקפי חרדה בלמידה, במבחנים, כל גופי רועד ואינני מצליחה לשלוט בזה. אני לומדת אנטומיה ואני מבינה אך החומר פשוט לא נקלט!!! אני סובלת מאד לכן ניסיתי ריטאלין וזה הושיב אותי ללמוד אך אחרי זה לא זכרתי כלום ופשוט הייתי בדכאון נוראי והיו לי מחשבות אובדניות. האם הריטאלין יעזור גם לזכרון?הוסף תגובה
תשובת מומחה זכרון דר' בועז רפפורט 25/06/2013 | 17:53שלום, כאשר ישנה הפרעת קשב וריכוז היא מתבטאת הן בקליטת החומר ובאחסנתו והן בשליפתו מאוחר יותר. לכן מי שזקוק לריטלין צריך להשתמש בו בשתי הסיטואציות. אם הריטלין גרם לך למחשבות אובדניות, הוא לא מתאים לך. לכן, במידה ובאמת אובחנת עם הפרעת קשב וריכוז מומלץ להתייעץ עם הפסיכיאטר שלך שרשם לך את התרופות האחרות לגבי תרופה נוספת לשיפור הריכוז. בהצלחההוסף תגובה
מינון ריטלין אריה 17/06/2013 | 15:25ב"ה שלום וברכה, עד היום נטלתי ריטלין LA 40 מ"ג + 20 מג SR בערב. יש לציין שאני בן 33 ושוקל 170 ק"ג. ביקשתי מהרופא המטפל שירשום לי קונצרטה שמשך האפקטיביות שלה הוא ל-12 שעות במקום השילוב שציינתי. הפסיכיאטר שביקרתי לא מבין והוא מודה בזה, בריטלין למיניו. ורשם לי קונצרטה 18 מ"ג כמינון התחלתי. האם זה המינון שאני צריך לאור משקלי? או שצריך מינון שונה? הנושא מאוד דחוף לי, אבקש תשובה במהרה. בתודה מראש, אריה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מינון ריטלין וקונצרטה דר' בועז רפפורט 22/06/2013 | 22:57שלום, חשוב להדגיש שתרופות מעוררות לוקחים במהלך היום ולא בלילה. כך שאם אתה אכן לוקח ריטלין בערב , ישנה אי הבנה של הטיפול. לגבי המינונים : מי שלוקח 60 מג' ריטלין מושהה צריך קונצרטה במינון מעל המותר באופן פורמאלי. יש לבקש לכך אישור מיוחד. בכל מקרה, 18 מג' קונצרטה מהווה מינון נמוך בהרבה מהדרוש. העצה הכי טובה שאני יכול לתת לך היא להגיע לרופא שמתמצא בתחום .הוסף תגובה
מינון נכון לריטלין וקונצרטה-דחוףאריה 23/06/2013 | 11:36ב"ה ד"ר רפפורט שלום רב. המינון של הריטלין שאני נוטל היום הוא 40 LA וכשהוא נגמר אז אני מוסיף 20 SR לתגבור לשעות אחה"צ-ערב מהסיבה הכלכלית, שמינון גבוה של קונצרטה פשוט יקר. המינון הנ"ל הותאם לי לפני כ-4 שנים, אולי עבר די זמן בשביל הגדלת מינון? מובן לי ש-18 מ"ג קונצרטה הוא מינון נמוך. אני מאוד מבולבל, כיצד אני יכול לפתור את הבעיה לגבי אם הפסיכיאטר העירוני לא מבין בריטלין וכד'? והוא מודה בפני. יש לי ביטוח משלים של הכללית, אתם מכירים רופא מומחה ל-ADD, או אתה, שמקבל דרך הכללית שיעזור לי בדחיפות?הוסף תגובה
תשובת מומחה המשך דר' בועז רפפורט 25/06/2013 | 17:48אולי הפסיכיאטר בעצמו יכול להמליץ בפניך על קולגה שלו שכן מתמצא בתחום. לצערי מרפאתנו לא מוכרת על ידי הביטוח המשלים של הכללית.הוסף תגובה
אכילה לילית keren 16/06/2013 | 13:13אחי וגיסתי נסעו לחו"ל לאירוע משפחתי עם שני הילדים הצעירים. אחייני בן ה-16 נשאר תחת חסותי בשל מבחני סוף השנה, הילד מקבל בבקור 10 מ"ג רסיטל +ריטלין 40 LA + זיפרקסנ 5 מ"ג בשעה 9 בערב. לאחרונה שמתי לב כי הילד עושה "ארוחות לילה". האם יש קשר לכדורים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ארוחה לילית דר' בועז רפפורט 22/06/2013 | 20:31כן , יש כנראה קשר. אם הריטלין מקטין לו את התיאבון במשך היום , הוא יעשה השלמות בלילה. בעיקר כשהזיפרקסה , שעלולה להגביר תיאבון, ממשיכה להשפיע.הוסף תגובה
ריטלין איפוריה אלדן 15/06/2013 | 23:29שלום רב אני בן 24 ונוטל ריטלין כבר 3 שנים, השאלה שלי האם העדר תחושת האיפוריה המלווה את השלבים הראשונים לאחר השימוש בתרופה מצביעה שהריטלין הפסיק לעבוד או שהמינון נמוך? 2. האם תוכל להסביר לי איך מנגנון השחרור של ריטלין la 40הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ההשפעה משתנה דר' בועז רפפורט 22/06/2013 | 20:26אכן, פעמים רבות ההשפעה הראשונית דועכת בשלב כל שהוא. או שצריך לשנות את המינון או שצריך לעשות הפסקה קצרה (כמה ימים ) ושוב להתחיל בטיפול. הריטלין LA (בכל המינונים) מתפרק בשתי פאזות, כל אחת נמשכת כ- 4 שעות וכך הוא משיג השפעה של 8 שעות.הוסף תגובה
ריטלין 10 - ריטלין אל.איי אילן 02/06/2013 | 22:58היי, רציתי לדעת האם ההבדל היחיד ביניהם הוא משך זמן ההשפעה של התרופה? או שיש הבדלים נוספים. והאם אפשר לתת 2 כדורים של ריטלין 10 מ"ג במקום כדור אחד של ריטלין אל.אי 20 מ"ג? האם יעשה את אותה השפעה, רק בפרק זמן קצר יותר?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה המרה בין התרופות דר' בועז רפפורט 13/06/2013 | 22:16אכן , לעיתים המספרים מטעים. כאשר משווים מינון של שתי תרופות שונות חייבים להבין את אופן ההתפרקות שלהן. ריטלין רגיל (10 מג') מתפרק על פני 4 שעות. הריטלין LA על פני 8 שעות. שני ריטלין 10 , יתנו השפעה כפולה בעוצמתה אך עדיין ל 4 שעות ולכן זה לא דומה לריטלין 20 LA. דבר נוסף , המעבר בין התרופות לא תמיד מתבטא רק במשך זמן ההשפעה אלא לעיתים גם באיכות ההשפעה . לכן כל מעבר כזה דורש איזון מחדש ובדיקה האם מתאים או לא. לכן כדאי לא להחליט לבד, להתייעץ עם הרופא שלך. בברכה,הוסף תגובה
ריטלין 10 - ריטלין אל.אייניל 13/06/2013 | 22:30הבנתי את ההבדל בין שני הכדורים, אך האם ב-4 שעות הראשונות, ההשפעה של שניהם תהיה אותו דבר, כלומר האם אני יכולה לתת 2 כדורים של 10 במקום 1 של 20 אל איי, וההשפעה ב-4 שעות תהיה זהה ל-4 שעות הראשונות של האל.איי? תודההוסף תגובה
תשובת מומחה המשך דר' בועז רפפורט 13/06/2013 | 22:53אם לוקחים 2 כדורי 10 מג' קצר הם יעבדו רק 4 שעות בעוצמה כפולה מזו של הריטלין 20 LA (ב 4 השעות הראשונות שלה) . ה LA מפרקת 10 מג' ב 4 השעות הראשונות ועוד 10 מג' ב 4 השעות השניות. הריטלין הקצר כולו מתפרק ב 4 שעות.הוסף תגובה
המשךאהוד 13/06/2013 | 22:58האם אפשר להסיק מכך, שאם ה-10 מ"ג הרגיל לא התאים לילד, אז גם ה- 20 מ"ג של האל.איי לא יתאים? לפי מה שאני מבינה שניהם יעשו את אותה עבודה רק בזמנים שונים. האם נכון?הוסף תגובה
תשובת מומחה המשך דר' בועז רפפורט 22/06/2013 | 20:23למרות שמדובר באותו חומר, כן מומלץ לנסות. הניסון מראה שפרוק שונה של אותו חומר עשוי לתת השפעה שונה. זה רחוק מלהיות מדע מדוייק .הוסף תגובה
שאלון (לת) ענבלגלית 17/06/2013 | 15:29שלום רב, אנחנו גלית וענבל ואנו סטודנטיות לתואר ראשון בפסיכולוגיה באוניברסיטה הפתוחה. השאלונים שלפנייך הינם חלק ממחקר שאנו עורכות במסגרת עבודה סמינריונית לקראת סיום התואר. מטרת המחקר היא לבחון את הקשר בין הפרעת קשב לבין חרדה ואיכות שינה בין גברים לנשים. לצורך המחקר, אנחנו מבקשות ממך למלא את השאלונים המופיעים בקישור הבא: https://docs.google.com/forms/d/15D5JX6qT1TuTB2ApRqQd76l02nR3JUo7pz94lw-eJpA/viewformהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
פיזור נפש והתבלבלות בין שמות ילדיי אני 02/06/2013 | 11:50שלום רב. לצערי יש לי בעיה של חוסר ריכוז ופיזור נפש באופן כללי. ואני רוצה לדעת באופן כללי מה הפרוצדורה לטפל בזה? (לגשת לנוירולוג או קודם לרופא משפחה)? ועוד שאלה (אולי זה קשור לבעיה הכללית של חוסר ריכוז?) - יש לי שני ילדים בגילאים קרובים, ואני בקביעות מתבלבל בין השמות שלהם, וקורא לכל אחד בשמו של השני,(=לא שאני חושב שקוראים לילד בשם אחר...אלא פשוט אוטומאטית נפלט לי השם השני....) ואני מייד צריך לתקן את עצמי. ומאוד מעניין אותי מדעת ממה זה נובע, וזה מטריד אותי (כי לדעתי זה סימפטום של משהו עמוק, שגורם לי להפרעות נוספות, ואם אדע מה הסיבה לזה, אוכל לפתור את הבעיה בשורשה) המון תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אבחון דר' בועז רפפורט 13/06/2013 | 22:02אכן , מומלץ לך להגיע לאבחון , רצוי במרפאה המתמחה בהפרעות קשב וריכוז. במידה ואת רוצה להיעזר שקופת חולים ולא בשירות פרטי, תוכלי לפנות לנוירולוג , בהנחה שמתמצא בתחום . בברכההוסף תגובה
יש כיסוי מטעם הקופה למרפאות קשב?אני 13/06/2013 | 22:25שאלה נוספת: במה עדיפות של פניה למרפאה פרטית על פני פניה לרופא של קופ"ח? תודההוסף תגובה
תשובת מומחה רפואה פרטית דר' בועז רפפורט 13/06/2013 | 22:46אני מניח שתוכלי למצוא רופאים פרטיים אשר חברות הביטוח או קופת החולים תסבסד, תבררי מראש. לגבי היתרון של רפואה פרטית על ציבורית, לא ארחיב.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
תולעים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול קוגניטיבי התנהגותי בהפרעות קשב וריכוז
בדיקות קשורות
-
אבחון דידקטי
תרופות קשורות
-
פנילפרופאנולאמין
חיסונים קשורים
-
חיסון משולש נגד חצבת-חזרת-אדמת
מונחים קשורים
-
פורום משפחות XLH

פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה
בפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה ניתן להתייעץ עם צוות המומחים של מכון נוירואקטיב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, ...פורוםמחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים
בפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר גיא שטויר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדיםפורוםהפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק
בפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק ניתן להתייעץ עם גב' אסתר אטיה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבקפורוםרפואת ילדים ותינוקות
בפורום רפואת ילדים ותינוקות ניתן להתייעץ עם ד"ר רוני שפר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואת ילדים ותינוקות

ד"ר גלעד חבצלת
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
נוירואקטיב - מכון נוירופידבק לשיפור תפקודי המוח
ד"ר גיא שטויר
אסתר אטיה
ד"ר רוני שפר