פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 252
ד"ר גלעד חבצלת
שאלה הילה 20/06/2012 | 06:59בעקבות תגובות שקיבלתי במהלך התייעצות בפורום מקביל, נוצרה אצלי תחושה מטרידה שלפי הגישה הרווחת, אני עושה כביכול עוול כלשהו לילד (8.5) מאובחן כאשר איני נותנת לו תרופות. אציין שטיפול ללא תרופות (בעיקר לימוד אסטרטגיות למידה) הוא גם ההמלצה שקיבלתי מהנוירולוג המאבחן (שאפילו לא שלח אותנו לבדיקות נוספות שכן אין צורך). הילד לא סובל בשום אספקט למעט הפרעות מוסחות ושימת לב בלימודים במקרים ספציפיים (קשב וריכוז) ופטפטת (התנהגותי). האמנם נדיר למצוא ילדים/מבוגרים מאובחנים המנהלים חיים תקינים ללא תרופות? האם לא סביר להיעזר בתרופות רק במצבים נקודתיים במהלך החיים, אם בכלל?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
הבהרה20/06/2012 | 07:01הפטפטת שציינתי קיימת רק בחלק מהשיעורים, לא באופן כללי או במקרים אחרים.הוסף תגובה
ללא תרופותד"ר בועז רפפורט, מנהל הפורום 24/06/2012 | 20:23שלום, ברוכה הבאה לפורום הנוכחי. אני חושב כמוך שלא כל אדם עם הפרעת קשב וריכוז חייב לקחת תרופות. כל מקרה לגופו. כן כדאי להיות מודעים למשמעות של הפרעת הקשב , כיצד היא באה לידי ביטוי בלמידה, בחברה , מה היא עלולה לעשות לדימוי העצמי וכו'. לכן, לא הייתי מוותר על הדרכה הורית ועל מעקב אחר מצבו של הילד , לפחות אחת לשנה. בברכה,הוסף תגובה
תודה רבה.הילה 26/06/2012 | 09:39הוסף תגובה
הקשר בין ציפרלקס לבין קונצרטה מורה בישראל 23/06/2012 | 11:39שלום רב, אני בת 50, מזה כחצי שנה אני נוטלת ציפרלקס 10 מ"ג, בשל פיברומאלגיה. כמו כן, יש לי בעיית קשב וריכוז, במקצועי אני מורה והדבר מהווה לי בעיה לקריאת טקסטים ברצף ולזכור דברים ולכן ברצוני ליטול קונצרטה. האם יש סכנה בנטילת שתי התרופות ביחד? האם תמליץ על תרופה אחרת במצבי? תודה רבה .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
ציפרלקס וקונצרטהד"ר בועז רפפורט, מנהל הפורום 24/06/2012 | 20:47שלום, במידה ואובחנת על ידי רופא עם הפרעת קשב וריכוז את יכולה לקחת קונצרטה. הדבר אינו סותר את הטיפול בציפרלקס. בברכה,הוסף תגובה
קונצרטה נמרוד 20/06/2012 | 16:08שלום, בן 35 אובחנתי כלוקה בADHD, לוקח מזה שבועיים קונצרטה 81 מ"ג לפי עצת הפסיכיאטר. הרגשתי מצויין למעט כאבי ראש וקושי להיכנס לשינה - שא"חכ חלף. יום אחד, לניסיון הורדתי ל54 (היה אחרי לילה כמעט ללא שינה) הרגשתי ב"סרט רע" עצבנות, אי שקט ומחשבות קשות. מאז התחילו כמה לילות רצופים ללא שינה, עדיין לוקח 81 ואיכשהו שורד את היום, האם כל פעם שאוריד מינון או אפסיק בכלל אחווה אותן תופעות? איך אפשר לבדוק התרגלות לקונצרטה? האם להמשיך עם 81? תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
מינוני קונצרטהד"ר בועז רפפורט, מנהל הפורום 24/06/2012 | 20:42שלום, לעיתים ישנן תופעות לואי מתת מינון. ואולי לזה הגבת. כעיקרון, טיפול בתרופות מעוררות , כמו קונצרטה, ניתן להפסקה ולחידוש. בכל מקרה, אני ממליץ לחזור למינון שקבע הפסיכיאטר , על פי הדיווח שלך המינון היה מתאים. ולדווח לפסיכיאטר בהקדם על כל המהלך. בברכה, בברכה,הוסף תגובה
שינוי מינון של ריטלין אופיר 20/06/2012 | 15:47ילדי בן 8 מקבל ריטלין la20 מג מזה 3 שבועות לתקופה של חצי שנה לניסיון על מנת לבדוק שיפור ביכולות הלמידה ( אגב תלמיד בינוני ומעלהאך מסוגל ליותר) הילד מתלונן על כאבי בטן+בחילה שאינו מוכן לסבול ( הכאב כשעה לאחר לקיחת הריטלין ולמשך כשעה וחצי) האם יש לשנות מינון וכמה ? האם ניתן לפתוח את הכמוסה ולתת חצי מינון ? האם תופעות הלוואי חולפות ואחרי כמה זמן אם בכלל ? הילד מתלונן גם על העדר תאבון עד לשעות אחר הצהריים המאוחרות .האם האמור יכול לפגוע בגדילה/צמיחה לגובה / פגיעה פיזית או נפשית בעתיד ? מה ידוע על ריטלין לגבי השפעות /נזקים לטווח רחוק ? האם מדובר בתרופה בטוחה ביותר ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
טיפול בריטליןדר' בועז רפפורט, מנהל הפורום 24/06/2012 | 20:29שלום, הריטלין בסך הכל תרופה בטוחה. זאת בתנאי שמתנהלת בקרה אחר הטיפול. הבקרה צריכה להיות אחר הריכוז, צריך להוכיח שהוא השתפר ואחר תופעות הלואי , צריך להוכיח שהילד חי איתה בשלום. אם הילד לא מרגיש טוב , כפי שדיווחת, צריך לחזור לרופא שרשם את התרופה ולבדוק אם צריך לשנות תרופה או מינון. נושא הגדילה הוא אחד הפרמטרים שדורשים מעקב . לסיכום, כשנותנים טיפול תרופתי צריך להוכיח שהוא יעיל ונעים. אם כן, אפשר להמשיכו, אבל לא לשקוט על השמרים, התרופה תמיד יכולה לשנות את השפעתה וצריכים להיות מודעים לכך.הוסף תגובה
מבחן טובה חן כהן 19/06/2012 | 18:43בתי בת שמונה וחצי עברה מבחן טובה במלך הבדיקה הרבתה לנוע התלוננה שהכסא אינו נוח ועשתה את המבחן בעמידה ואמרה שצריכה לקום הציון שנתן לה הוא 8 ועוד עשרים ושלוש במינוס יכולת הבחנה בין מטרה למסיח 68 חוסר תגובה 23 ועוד אפס ארבעים ושתיים זמן תגובה 665 ועקביות זמן תגובה 299 האם לפי ממצאים אלו היא בצורה חד משמעית סובלת מבעית קשב ורכוז או שהיא גבוליתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
מבחן טובהד"ר בועז רפפורט, מנהל הפורום 24/06/2012 | 20:18שלום, כפי שטענתי פעמים רבות בתשובותי לשאלות, כדי אבחן הפרעת קשב לא ניתן להסתפק בבדיקות ממוחשבות. חייבים אבחון רפואי על ידי רופא המתמחה בתחום. לגופו של עיניין. הציון בבדיקה אינו גבולי אלא ציון נמוך מאוד , המכוון לחוסר ריכוז (לפחות בזמן הבדיקה). בברכה,הוסף תגובה
הומאופטיה כטיפול בהפרעת קשב וריכוז תותיק 13/06/2012 | 00:21שלום, בני בן ה 8 אובחן עם בעיית קשב וריכוז. בהמלצת הנוירולוגית שאבחנה, ניסינו ריטלין (למעשה בתוך האבחון בחלק של מבחן הטובה) ויצא שהריטלין אינו מתאים לו, גם לא משפר את המדדים ואת הריכוז כלומר לא עושה את העבודה וגם הילד לא הרגיש טוב. בהמלצתה ניסינו אדרל (0.25 כדור של 30 מ"ג , בני שוקל 24 ק"ג) ועשינו איתו שוב מבחן טובה. יצא שהמדדים היו מצויינים, ריכוז ורוגע טובים אולם עייפות היסטרית והרגשה לא טובה. יום למחרת כשהלך לבית הספר ניסינו שוב את האדרל ושוב , בכיתה עבד יפה אך ממש חש ברע. כעת לא ניתן יומיים ואם ירגיש מצויין, נבין (כך על פי הרופאה) שגם אדרל אינו מתאים. ואז אולי ננסה את הסטרטרה. לאור כל זאת, התחלנו לחשוב בעלי ואני על פיתרונות הומאופטיים? מה דעתך על הומאופטיה? קראתי למשל על דר' אורה גולן, דר' פריד וכו'. הייתי רוצה לדעת אם כדאי לנסות?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
הומאופטיהדר' בועז רפפורט, מנהל הפורום 16/06/2012 | 22:10שלום, שני האנשים שהזכרתם עובדים בדרכים אלטרנטיביות שאינן מוכחות מדעית. דר' פריד בעצמו גם רופא שאותו אני מכיר ומוקיר. עדיין זה לא אומר שאין סיכוי שיעזרו. זה אומר שאני לא יכול לצרף המלצה רפואית לכך. בברכה,הוסף תגובה
דר. אורה גולןדורין 19/06/2012 | 05:57מנסיון, הטיפול בהפרעות קשב אצל דר. אורה גולן הוא שיטתי ויסודי אבל אין בו בכלל תרופות והוא לא תמיד קצר כמו לבוא לרופא ולקבל תרופה וללכת.הוסף תגובה
אני לוקח ריטלין בכדי ללמוד בכמות של 10 מ"ג ביום צ'נדלר 09/06/2012 | 15:12ההשפעה של הריטלין מתמשכת כ4-5 שעות. אך לפעמים אני מרגיש שזה חלש מדי בשבילי. אני 190 ס"מ ואני שוקל 83. אני מעוניין שההשפעה תהיה יותר חזקה אך לאותו זמן (4-5 שעות) רציתי לדעת אם זה בסדר לקחת שני כדורי 10 מ"ג בפעם אחת ואם ההשפעה לא תהיה יותר מ5 שעות. תודה :)הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
רילטין 10 מג'ד"ר בועז רפפורט, מנהל הפורום 11/06/2012 | 08:38שלום, התכשיר הקצר של הריטלין המופיע בארץ במינון אחד של 10 מג' הוא הותיק ביותר ולעיתים קרובות גם היעיל ביותר. הוא משפיע 3-4 שעות וניתן לקחת אותו יותר מפעם ביום. לגבי המינון , כמובן שאני לא יכול להעלות לך מינונים דרך הפורום. יחד עם זאת רוב האנשים בגודל שלך יצטרכו מינון גבוה יותר מאותו התכשיר (במידה ואין תופעות לואי למינון הנוכחי). לכן אני מעודד אותך לפנות חזרה לרופא שרשם לך את זה ולבקש את אישורו להעלאת המינון (ניתן למנן את הכדור על ידי לקיחת כמו גדולה יותר כמו כדור וחצי, שני כדורים וכו'). בברכההוסף תגובה
אז רציתי לדעת אם אני לוקח שני כדורים11/06/2012 | 15:46אז ההשפעה תהיה לזמן יותר ממשוך או יותר חזקה באותו זמן?הוסף תגובה
העלאת מינון מעלה את העוצמה לא את המשך של ההשפעהדר' בועז רפפורט, מנהל הפורום 16/06/2012 | 22:16הוסף תגובה
תופעות לואי של ריטלין LA מיכלי 15/06/2012 | 00:14שלום, בני בן ה - 12 נוטל ריטלין LA 30 , מזה כחצי שנה. לאחרונה מתלונן מאד על כאבי בטן, בחילות וחוסר תאבון. הוא לוקח את הכדור בבוקר עם בננה ו/ או סנדוויץ. האם יש מה לעשות עם התופעות הללו? האם אמורות לעבור מתיישהו?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תופעות לואידר' בועז רפפורט, מנהל הפורום 16/06/2012 | 22:13שלום, תופעות שהחלו לאחר חצי שנה לא יעברו סתם. השאלה הראשונה שצריכה להישאל האם זה קשור לתרופה. דווחו על כך לרופא וקבלו אישור להפסיק את התרופה למספר ימים. אם התופעות תחלופנה באופן מובהק, כנראה שזה קשור לתרופה . אם לא , יש לחפש גורמים אחרים. במידה והתרופה אשמה, יש לחפש אחרת. ובכל מקרה, כאשר לוקחים תרופה באופן כרוני, אני ממליץ להגיע לבדיקות מעקב אצל רופא מומחה לפחות אחת לחצי שנה בברכההוסף תגובה
ריטילין וחרדות אנונימי 12/06/2012 | 21:05שלום רב, אני בן 36 סטודנט לארכיטקטורה שנה שנייה, בכל חיי אני לומד וכמעט ואף פעם לא הפסקתי ללמוד. את הבגרות השלמתי לאחר הצבא ומאז אני כמעט ולא מפסיק ללמוד. אני לומד 5 פעמים בשבוע עובד בשתי עבודות, אבא ל2 נסיכות ובן זוג לאישה נפלאה. בכל חיי לימודים לא היו דבר מובן מאליו ולמרות כל השנים האלה אני תמיד מרגיש שאני צריך להתאמץ על מנת להצליח ולמרות ה"חרשנות" וידיעת החומר אני מגיע למבחן ולאחר שעה וחצי מאבד ריכוז ומרגיש שאני ממש "מפסיד" נקודות (זמן מבחן ממוצע הוא כ4.5 שעות + שעה תוספת זמן שניתנת לי אני נבחן כ5.5 שעות). לאחר אבחון שעשיתי לאחרונה (על מנת לחדש את תוספת הזמן) הומלץ לי בחום ע"י הבוחנת להתחיל ליטול ריטלין. לאחר ביקור נירולוג ולאחר מבחן טובה הומלץ לי על ריטלין במינון של 30MG בפיזור מהיר 4 שעות (אני לא זוכר את המינוח). ניגשתי שוב לנירולוג לקבלת מרשם והוא נתן לי 2 אלטרנטיביות נסיויניות: 1. כדור בפיזור איטי 40MG LA ל-8 שעות (וזאת לאור המבחנים הארוכים). 2. ריטילין 10MG כפול 3 פעמים ביום (נראה לי שזו טעות אבל כך היה רשום במרשם). אני חייב לציין שבמהלך היום יום אני לא מרגיש שאני זקוק לתרופה וכל התהליך שביצעתי נועד רק לעבור את המבחנים הארוכים האלה בשקט ועל הצד הטוב ביותר. במבחן TOVA הרגשתי שינוי לטובה ובפעם הראשונה הרגשתי שאני מפוקס בלי הפרעות מהצד למרות השעמום של הקוביות המרצדות על המסך. בנוסף לכל זאת, לפני כשנתיים סבלתי מהתקף חרדה חריף שהמשיך במשך תקופה של חודש וחצי בערך ובו קיבלתי ציפרלקס, לאחר 4 חודשים של ציפרלקס ועקב תופעות לוואי של עייפות עברתי לסימבלתה למשך חודשיים נוספים ולאט לאט עזבתי את הכדור עד להפסקה מוחלטת וחזרה לשגרה רגילה לחלוטין. אני שוקל 85 והגובה שלי 174. שאלותי: 1. מקיראה נרחבת ברשת יש האומרים שריטלין יכול לגרום לחרדות ואינו מומלץ לאנשים הסובלים מחרדות, האם זה נכון? האם לקיחה של כדור במשך שבוע (יש לי מבחן קשה בעוד שבועיים) יכול לגרום לי לחזור לחרדות (מיותר לציין שאני מוכן לשבת במשך 10 שעות ולהיבחן ולא לחזור לתקופה הנוראית של החרדות). 2. מה ההבדל בין 2 הכדורים ואיזה מהם מומלץ רק לתקופה קצרה של מבחנים? 3. האם 3 כדורים של 10 MG יחד מכילים את אותו הרכב כדור של 30MG (במכון האבחון של מבחן TOVA הומלץ לי לקחת 30MG בשחרור מיידי לטווח של 4 שעות)? נראה לי שהנירולוג התבלבל ולאחר קריאה באינטרנט ולפי משקל הגוף שלי אני צריך 30 MG ולא 10 MG. תודה רבה על העזרה, אנונימיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
ריטלין וחרדותדר' בועז רפפורט, מנהל הפורום 16/06/2012 | 22:06שלום, הריטלין בהחלט עלול להחמיר נטייה לחרדות. עדיין רוב הסיכויים שלא יעשה זאת. הההבדל בין התרופות: ריטלין LA מתפרק על פני 8 שעות. ריטלין רגיל מתפרק על פני 4 שעות. לא ניתן לדעת מראש איזה מתאימה יותר מבחינת החרדות או מכל בחינה אחרת. אוכל לומר רק שריטלין 40 מג' LA הינו שווה ערך, מבחינת העוצמה, לשני כדורי ריטלין של 10 מג', הנילקחים בבת אחת . אם הדבר תלוי בי, הייתי מתחיל טיפול במינונים נמוכים ועולה בהדרגה ומוודא שלא מתחילים סימני חרדה , במידה וכן, מפסיק טיפול. תהליך כזה דורש ליווי רפואי. בברכה,הוסף תגובה
רוצה להגיע... משה 12/06/2012 | 15:54האם ניתן להגיע אליך דרך קופ"ח כללית. יש לי שם משלים פלטיניום. אני מבוגר שנראה לי שהתעוררה אצלי בעיה של קשב וריכוז או שהיתה תמיד והחמירה בו 64 ניסיתי רטלין 20 היה שיפור ניכר. האם צריך מבחן טובה - או שניתן לדלג ולסמוך על הסימפטומים שלי. משההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
אבחון במרפאת קשרדר' בועז רפפורט, מנהל הפורום 16/06/2012 | 22:00שלום, לצערי קופת חולים כללית לא תשתתף באבחון אם יתבצע במרפאתנו. לגבי ההליך , תוכל ליצור קשר למשרד המרפאה (כוכבית 9030) ולהתעניין, בהצלחה,הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
תולעים
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול קוגניטיבי התנהגותי בהפרעות קשב וריכוז
בדיקות קשורות
-
על-שמע (אולטרסאונד) של דרכי שתן בילדים
תרופות קשורות
-
ויטמין D
חיסונים קשורים
-
חיסון נגד דלקת ריאות ודלקת קרום המוח
מונחים קשורים
-
קו לחיים

פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה
בפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה ניתן להתייעץ עם צוות המומחים של מכון נוירואקטיב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, ...פורוםפריון וגינקולוגיה ברפואה סינית
בפורום פריון וגינקולוגיה ברפואה סינית ניתן להתייעץ עם המטפלת המוסמכת ענת בויס, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום פריון וגינקולוגיה ברפואה סיניתפורוםמחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים
בפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר גיא שטויר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדיםפורוםהפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק
בפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק ניתן להתייעץ עם גב' אסתר אטיה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק

ד"ר גלעד חבצלת
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
נוירואקטיב - טיפול נוירופידבק ללא תרופות ב-ADHD, חרדה וקשב
ענת בויס
ד"ר גיא שטויר
אסתר אטיה