פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD - עמוד 281
ד"ר גלעד חבצלת
מבחן טובה סו 03/12/2010 | 15:09לפני 3 שנים הבת שלי עברה מבחן טובה ונאמר שיש לה בעית קשב וריכוז. בבדיקת נירולוג נימסר שהיא אינה זקוקה לטיפול תרופתי רק באם תהיה ירידה בלימודים. השנה החלה ללמוד בתיכון ונימסר שהיא חולמת מפטפטת ומספר כשלונות במבחנים.(ביס עם יום לימודים ארוך). לקחתי אותה היום למבחן טובה חוזר היא עשתה את החלק הראשון ונימסר לי שהתוצאה תקינה לכן החלטתי לא לערוך את החלק השני שהוא מבחן נוסף לאחר לקיחת רטלין, שבדרך כלל נעשה שהמבחן הראשון לא תקין. שמחתי שהכל כשורה האם נירפאים מבעית קשב וריכוז או שהאיבחון הראשון לא נעשה כמו שצריך או ההתבגרות של 3שנים שחלפו עזרו במשהו? בכל אופן החלטתי גם לקחת אותה לאיבחון פסיכודדקתי על מנת להבין מה קורה איתה ומה הגורם להתנהגות (פטפוט וכו) והכשלונות במבחנים. האם מהלך זה נכון ? תודה מראש לתשובתך.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אבחון להפרעת קשב דר' בועז רפפורט 07/12/2010 | 21:59שלום, לצערי את נמצאת במסלול קלאסי של אובדן דרך. הדבר כמובן אינו באשמתך אלא בנורמות האבחוניות הנהוגות. אבחון טובה אינו אבחון. טובה זה בדיקת מחשב אשר לא מחליפה אבחון רפואי. אבחון פסיכודידקטי אינו אבחון המיועד לאבחן הפרעת קשב וריכוז ובעצם נועד רק כדי להמליץ על הקלות בדרכי היבחנות. לכן האופציות שלך לא נעות בין לעשות עוד פעם טובה או לעשות אבחון פסיכו דידקטי. אלא למצוא מרפאה המתמחה בתחום הזה כדי שסוף סוף יעשו לך סדר איפה הבעיות ומה צריך לעשות.הוסף תגובה
הפרעת קשב וריכוז חמורה מיכאל 28/11/2010 | 23:16שלום לדר' אני כבן 24 ולאחרונה אני מגלה שיש לי קושי בריכוז וזה מחמיר מיום ליום הכל היה אצלי בסדר לאחורנה עד השנה הזאת שכאן חלה אצלי נקודת מפנה משום מה. אני לא מצליח לקרוא טקסטים כמעט הכל קופץ אני מתקשה לקורא ברצף את אותה שורה , בשיעור שאני מקשיב אני מאבד ממש מהר את הריכוז שלי וברגע שזה נהפך לדברים מורכבים כל הריכוז נעלם בבת אחת.... נסתי לקחת אומגה 3 אבל לא רק שלא עזר המצב אפילו המצב הורע אני מתקשה לשמור על שיחה נורמלית אני מאבד את הבן אדם מהר מאוד ,ואני פשוט מרגיש כמו קיר אני שומע אבל לא מעכל את המידע... סוג של ריחוף הענין הוא שזה התחיל רק בשה האחרונה לפני זה עשיתי לימודים תעודה במכללה וכו' ככה שלא נראה לי שיש לי בעית קליטה אבל אני מרגיש שאנימאבד מעצמי יותר ויותר עם החוסר ריכוז וזה מלחיץ נורא... אם יש איזה שהוא הכוונה מה לעשות אני יודה לך מאודהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מצב מתדרדר דר' בועז רפפורט 07/12/2010 | 21:52שלום, ההמלצה היחידה שיש לי עבורך, לך לאבחון במרפאה המאבחנת הפרעת קשב אצל מבוגרים. המצב שאתה מתאר אינו בהכרח מתאים להפרעת קשב וריכוז אך אתה זקוק לרופא שמתמצא בתחום כדי להחליט במה מדובר.הוסף תגובה
מינון דניאל 28/11/2010 | 16:25היי, למבוגר ששוקל 94 ק"ג מתחילים במינון של 10 מג ריטלין רגיל כדי לראות אם הוא משפיע או שצריך מינון יותר גבוה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה התערבות בוטה בנושאים רפואיים דר' בועז רפפורט 07/12/2010 | 21:45לא יתקבלו בפורום הערות מקצועיות בנושאים תרופתיים. אני מוכן לאפשר שיתוף בחויות אישיות אך לא .אאפשר עצות לאחרים. הטיפול הוא אישי ודורש ידע רחב עם ניסיון עשיר.הוסף תגובה
מינון תומר 27/11/2010 | 22:35היי אני בן 22 ושוקל 94 קג. אובחנתי כהפרעת קשב וריכוז. רשמו לי מינון של 54 מג קונצרטה למשך חודש (עוד חודש הפגישה). האם זה לא מינון נמוך מדי למשקל? או שככה מתחילים? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מינון קונצרטה דר' בועז רפפורט 07/12/2010 | 21:40שלום, מניסיוני המינון התרופתי בטיפול בהפרעת קשב וריכוז אינו נגזר מהמשקל אלא מהתגובתיות והרגישות של המוח לחומר הפעיל בתרופה. לכן אפשר למצוא ילדים עם מינונים גבוהים ומבוגרים עם מינונים נמוכים. המשקל מגדיר כמה מותר לתת מבחינה רפואית. רוב האנשים הזקוקים לתרופות האלה מסתפקים בפחות מהמינון המקסימלי המותר לתת להם. לכן, יתכן שהקונצרטה 54 מג' יהיה מינון יתר עבורך ויתכן שלא יספיק. יש לעקוב ולראות את התגובות שלך. לטעמי חודש זה זמן ארוך מידי כדי להחליט איך התרופה עובדת.הוסף תגובה
ADHD ותפיסת שלם ורצף מח 23/11/2010 | 17:40במה יתבטא הסימפטומים של קושי ויזואלי בתפיסת שלם ורצף בילד הסובל מADHD?ומה הגורמים לכך.? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מח דר' בועז רפפורט 24/11/2010 | 08:49שאלה קצרה מידי לנושא גדול מידי. נא למקד את השאלה , או לתת דוגמא.הוסף תגובה
פירוט שאלהמח 25/11/2010 | 17:26ילד בגן שאני עובדת בו , אובחן כבעל ADHD עם קושי בתפיסת שלם ורצף,ורציתי לדעת במה יתבטא הקושי הזה, על מה זה ישפיע, ומה התסמינים לכך?הוסף תגובה
תשובת מומחה תפיסת השלם דר' בועז רפפורט 07/12/2010 | 19:17ילדים ומבוגרים עם הפרעת קשב וריכוז חווים את המציאות בחלקים. הם מתחברים לאותם פרטים המושכים את תשומת ליבם ומתעלמים מהאחרים. כתואה מיכך עלולים להיות חסרים להם חלקים "בפאזל". מצד שני הם שמים לב לפרטים שאחרים לא. בנוסף הם מתקשים לשנן רצפים וסדרות של דברים כמו: ימות השבוע, א"ב עונות השנה חודשי השנה, לוח הכפל וכו'. כמובן שכל אחד הוא מקרה בפני עצמו ולא לכולם ישנם את אותם חסכים.הוסף תגובה
מינון ריטלין גוה 24/11/2010 | 23:53בני בן ה-8 משקל 29 ק"ג מקבל ריטלין 10 מ"ג לאחר תקופה ממושכת שהתנגדתי לריטלין, עברנו ניסיונות של רופאה קובנציונלית הומופאתית, ריכוזיתH בנוסף, הוראה מתקנת, טיפול רגשי פסיכולוגי ועוד.. אחרי חודש וחצי השינוי הוא ממשי, בזכות הריטלין הוא כותב מה שקודם לא ממש. פתאום כבר לא מדברים שהוא צריך דיסגרפיה "הוא כותב יפה" יש לו בעיה שפתית של ישום ושליפה לאחר שגילנו שהוא במשך כ-3 שנים עם ליקוי רציני בשמיעה בעקבות כמות אדירה של נוזלים. הטיפול ההומופאטי במשך שנה עזר לשיפור השמיעה (או שזה פשוט הזמן??) והיום הוא עדיין עם נוזלים ואנחנו עובדים על זה... אני מרגישה שעדיין קשה לו לנצל את הפוטנציאל שלו, מה גם שיש בו עוד אימפולסיביות, בקשתי מהרופא להעלות את המינון לקונסרטה 54 שהבסיס שלה הוא 15 מ"ג. הרופא המליץ לא על קונסרטה אלא על LA20 מ"ג. יש לי את הכדורים אך אני חוששת ולכן הייתי מבקשת לדעת. א. האם אפשר להמשיך עם המינוך של 10 מ"ג ובימים מסוימים לתת LA20 מ"ג? ב.היכן ניתן להשיג אינפורמציה לגבי כל התרופות שיש בנושא גם למיובאות מחו"ל עם חסרונות ויתרונות לכל תרופה. ג. למה הרופאים לא מיידעים אותנו על אופציות התרופות הקיימות ואנחנו (ההורים) נחליט? וואוו כתבתי הרבה, סליחה.. אבל אני מרגישה יותר טוב עכשיו. תודה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה מינוני תרופות דר' בועז רפפורט 07/12/2010 | 19:11שלום, אני מסכים שחשוב לשתף את ההורים בכל האפשרויות ולאפשר להם להחליט. יחד עם זאת זה גם טוב לעזור ולתת כיוונים , שכן לרופא יש ניסיון רב והוא פחות אמוציונאלי או אימפולסיבי בהחלטותיו. מכיון שאיני יכול לטפל בבנך דרך האינטרנט אומר רק באופן כללי, ריטלין 20 מג' LA הינו שווה ערך לריטלין 10 מג' אך משפיע כפול זמן. לכן המעבר מאחד לשני הוא הגיוני. קונצרטה 54 מג' היא חזקה מידי למשקלו של 29 קג'.הוסף תגובה
בעית קשב ? עומר 02/12/2010 | 08:44בני בן 12 לומד בכיתה ז יש לו ירידה מאוד מאוד דרסטית בציונים הוא מאוד מתוסכל וגם אני כמובן רציתי לשאול אם זה קשור לאימוני כדורגל כי הוא נצא בקבוצה שמתאמנים שלושה פעמים בשבוע או שיש לו בעית קשב וריכוז כי לפי דברי המורה הוא ילד מאוד ממושמע אבל מרחף בזמן הלימודים ונגרר אחרי חבריו לכיתה באמצע השיעור האם כדאי לעשות לו איבחון אני גרה בחיפה ואשמח לקבל ייעוץ בנושא אינני רוצה שבני ילך לאיבוד בלימודיו הוא בוכה כל יום כי הוא רוצה להצליח כמו חבריו לכיתההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה צורך באבחון דר' בועז רפפורט 04/12/2010 | 22:52שלום, בנך נמצא במצוקה, לא הייתי "מאשים" דבר ראשון את הכדור רגל, ההיפך יתכן וזו נקודת האור היחידה כרגע עבורו. בהחלט יש מקום לאבחון רפואי מקיף.הוסף תגובה
האם יש לי הפרעת קשב וריכוז? אורי 26/11/2010 | 18:55שלום ד"ר רפפורט, אני מתחבט זמן רב בשאלה – "מה הבעיה?" ולכן החלטתי להעלות שאלה לפורום. אני בן 35, נולדתי בחודש השמיני להריון של אימי. כתינוק סבלתי מבעיות של מוטוריקה עדינה שטופלו בפיזותרפיה וגם עין עצלה. כשהייתי בן 6 הוריי התגרשו באופן די מכוער- אני מציין את כל הדברים הללו כי שמעתי שיכולה להיות להם השפעה. אז ככה - אני כמעט ללא יכולת לבצע חלוקת קשב. זה בא לידי ביטוי בכך שאם אני קורא עיתון בסביבה שבה מדברים - אצטרך לקרוא כל שורה 4 פעמים, אם אני מדבר עם מישהו - הוא מדבר, אני שומע ולא מצליח לעבד את המידע שנאמר ברמה יותר מורכבת מ - "מה נשמע" וענייני היום. הבעיה מחריפה במקום העבודה - קשה לי לבנות בראש מודל חשיבה סכמטי למשימות – הראש "תקוע". בשיא הצניעות – יכול להיות שאני בלי יכולת אבל במקרה הזה – אני יודע שיש את כל היכולות...משהו "רפואי" מונע את ניצול הידע והיכולת – מקווה שזה ברור כי גם לי זה די אמורפי. כשאני מדבר עם אנשים אני "שומע" אבל לרוב "לא שומע"...פשוט לא צליח להתרכז בשיחה...מרגיש שהראש אטום לקליטת מידע. כאשר אני מנסה לרשום לעצמי את הדברים, לדוג' במהלך ישיבה, אני לא מצליח להגדיר לעצמי סכמת פעולה ע"ב המידע...אני מאבד את הריכוז מהר מאוד ואף את היכולת ליצור מודל התנהלות פשוט, דבר שמוסיף לחרדת הביצוע וודאי גורם לכישלון. אני מצליח "לקלוט" רק חצאי דברים, וודאי במשימות מורכבות יותר בהם הרוב מצליחים לשמור על ריכוז ואני - אני "תקוע" במצב בו הזיכרון קצר הטווח כמעט ולא מתפקד. חשוב להדגיש שאני מסתדר מצויין עם משימות "פשוטות" שאינן דורשות תכנון ממושך או פעילות מתמשכת, אך ככל שהמשימה מורכבת יותר אני מאבד את הידיים והרגליים - ברור שתחושת הערך העצמי ניזוקה מזה. עברתי בעבר מבחן TOVA שתוצאותיו הוגדרו כ"גבוליות" (?!) אבל למעשה במבחן כזה לא הייתה לי בעיה... למה? כי אני לא סובל מאימפולסיביות ולא היה לי קושי לחזור על פעולה מתודית ביעילות ובמהירות בחדר שקט...פעולה שאינה דורשת חשיבה ושימוש בזיכרון ובעוד אלמנטים... הבעיה העיקרית אצלי - עניין חלוקת הקשב, הזיכרון ויכולת להתארגן עם טיפול במשימות מורכבות יותר. גם בתור ילד סבלתי מאותה הבעיה וחשוב לציין שגם אבי סובל מבעיות זיכרון ולא הצטיין בלימודיו. לסיכום - אני עובד, חי חיי משפחה שבטוח מושפעים מהתסכול האישי על תחושת אי המימוש... אני חש פער גדול בין היכולת למימוש בפועל. זה הסיפור בגדול – כל עצה תתקבל בברכה? אוריהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה צורך באבחון דר' בועז רפפורט 29/11/2010 | 09:25שלום אורי, בסיפורך ישנם הרבה "אורות אדומים" אני ממליץ לך בחום להגיע למרפאה המתמחה באבחון הפרעות קשב אצל מבוגרים ולעבור אבחון מקיף. אם לא תמצא מענה אחר, אשמח לעזורהוסף תגובה
ריטלין אצל אנשים ללא הפרעת קשב? ירון 25/11/2010 | 22:12שלום רב, האם אצל אנשים ללא הפרעת קשב אותנטית הריטלין יגביר קשב וריכוז ויכולת למידה? שמעתי שיש סטודנטים וסתם אנשים רגילים שמנסים ריטלין אשר לא מאובחנים כהפרעת קשב וריכוז (בדרך כלל ללא מרשם, פשוט לוקחים מחברים) ומדווחים שעם ריטלין הם לא זזים פשוט מהכיסא 4 שעות ולומדים 4 שעות רצוף וכלום לא מסיח את דעתם. שמעתי שתי גרסאות בנושא: גרסה אחת אומרת כי לסטודנטים/אנשים הללו יש פשוט הפרעת קשב לא מאובחנת ולכן הריטלין עוזר להם וכי אם לא היה להם הפרעת קשב אז הריטלין לא היה עוזר. גרסה שנייה טוענת כי הריטלין מגביר קשב וריכוז גם אצל אנשים ללא הפרעת קשב וריכוז מה נכון באמת? במידה וזה נכון שהגרסה השנייה נכונה, שהריטלין אכן מגביר קשב וריכוז ויכולת לימוד מה המניעה להיות מטופל בריטלין ללא הפרעת קשב אמיתית כדי להגיע להשגים גבוהים יותר בלימודים וביתר קלות אם מוצאים רופא שמוכן לרשום אותו וגם לעשות מעקב למטופל אחר יעילות ותופעות לוואי? המון תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ריטלין לאנשים קשובים דר' בועז רפפורט 29/11/2010 | 09:23שלום, אכן שאלה מעניינת. מכיון שמדובר באנשים שלא עברו אבחון ,קשה לומר למה הם הגיבו לריטלין . דעתי האישית היא ששיעור הפרעות הקשב באוכלוסיה גבוה בהרבה ממה שחושבים. הדבר דומה בעיניי לכך שישנם הרבה אנשים שזקוקים למשקפי ראייה והם אינם יודעים זאת, עד שבמקרה הם יקחו פעם מחבר ויראו פתאום שבעצם עד עכשיו הם רק חשבו שהם רואים טוב... הריטלין מעורר ולכן יכול להאריך את משך הריכוז של כל אדם, לאו דווקא לשפר משמעותית את איכות הלמידה בכל יחידת זמן. בכל מקרה, מדובר בתרופה לא תמימה. אני ממליץ לקחת אותה רק לאחר אבחון רפואי עם ליווי לגבי ההשפעה ועל תופעות הלואי. דבר נוסף שחשוב לדעת, ישנם אנשים שאסור להם לקחת את התרופה הזו, היא עלולה לסכן אותם!! ולכן, חשוב להגיע לרופא מומחה בתחום ולהתייעץ.הוסף תגובה
ריטלין לסוגיו ומינונים ירון 25/11/2010 | 21:28היי -בדרך כלל כדאי להתחיל עם ריטלין רגיל או- עם ריטלין ארוך טווח כמו LA/קונצרטה? -יש סוג שנחשב יותר יעיל מהאחר? למשל ריטלין רגיל יותר יעיל מריטלין בשחרור מושהה קשב וריכוז? -בכל מקרה כדאי לנסות את כולם כדי לראות מה מביניהם משפיע הכי טוב? (כולל הSR המיושן?) -יש כאלה שסוג אחד יעיל יותר לקשב ולריכוז עבורם מסוג אחר עבורם? המינון נקבע לפי המשקל? זאת אומרת כדאי להתחיל במינון שמתאים למשקל מלכתחילה או שכדאי להתחיל במינון הכי נמוך ולעלות לאט ובהדרגה על מנת "לתפוס" את המינון הנמוך ביותר גם אם הוא נמוך מהמינון "שאמור" להתאים למשקל? תודה מראש וסליחה על כמות השאלות אני פשוט קצת חדש בעסקהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה התחלת טיפול תרופתי דר' בועז רפפורט 29/11/2010 | 09:12שלום ירון, הצורה להתחיל טיפול משתנה מרופא לרופא. בסופו של דבר הטיפול מאוד אינדבידואלי . מה שטוב לאחד מאוד לא מתאים לשני וההיפך. המשקל חשוב רק כדי לדעת איזה מינון מותר לתת (לאו דוקא כמה נכון לתת). לפעמים התרופות "הישנות" עובדות יותר טוב מ"החדשות". כך שאי אפשר לקבוע חוקים קשוחים לגבי איך נכון להתחיל טיפול. באופן אישי, אני נוהג להתחיל מינונים נמוכים ולהעלות בהדרגה. את סוג התכשיר הראשוני אני קובע לפי הצרכים של המטופל (לכמה שעות השפעה הוא זקוק במשך היום). כמובן שבהמשך צריך לתקן על פי התוצאות.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
פדיקולוזיס
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טיפול קוגניטיבי התנהגותי בהפרעות קשב וריכוז
בדיקות קשורות
-
נוגדני אדמת
תרופות קשורות
-
פנילפרופאנולאמין
חיסונים קשורים
-
חיסון נגד דלקת קרום המוח - Hib
מונחים קשורים
-
מזרק

פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה
בפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה ניתן להתייעץ עם צוות המומחים של מכון נוירואקטיב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, ...פורוםמחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים
בפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדים ניתן להתייעץ עם ד"ר גיא שטויר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מחלות ריאה ודרכי נשימה - ילדיםפורוםהפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק
בפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק ניתן להתייעץ עם גב' אסתר אטיה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבקפורוםרפואת ילדים ותינוקות
בפורום רפואת ילדים ותינוקות ניתן להתייעץ עם ד"ר רוני שפר, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום רפואת ילדים ותינוקות

ד"ר גלעד חבצלת
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
נוירואקטיב - טיפול נוירופידבק ללא תרופות ב-ADHD, חרדה וקשב
ד"ר גיא שטויר
אסתר אטיה
ד"ר רוני שפר