פורום דיכאון וחרדה - עמוד 43
בפורום דיכאון וחרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
כשזה מגיע לדיכאון וחרדה לא חושבים פעמיים. זמנו תור עכשיו למומחים שלנו:
כשזה מגיע לדיכאון וחרדה לא חושבים פעמיים. זמנו תור עכשיו למומחים שלנו:
מצמוץ חזק בעיניים בת 11פ תאומי סימה 29/05/2014 | 16:01שלום רב , הבת שלי בת 11 לפני כשלושה שבועות החלה למצמץ חזק . חשבתי שזה יחלוף כי הבנתי שמשהו בכיתה הרתיע אותה . ועד היום זה לא חלף . כמו כן הילד הזה חזר לשבת בקבוצה שלה . לא לידה ושמתי לב שזה אפילו התגבר . האם יש קשר לפחד ממנו ? אשמח לקבל תשובה . תודה מראש סמה וורץפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר אירנה ספקטור סרבנוגור 02/06/2014 | 13:10שלום רב, לא ניתן להעריך את התופעה ללא בידקת הילדה ומומלץ לפנות לרופא ילדים כדי לברר את התופעה ולקבוע האם יש צורך בהתערבות טיפולית כלשהי או לסירוגין מדובר בתופעה חסרת משמעות ממשית.
הפסקת וייפאקס נ 21/05/2014 | 19:43שליםו, אני לוקחת ויפאקס מזה שלושה חודשים בעקבות משבר נפשי קשה. תחילה לקחתי מינון של 75 מ"ג, העליתי בהוראת הפסיכיאטר ל-150 מ"ג, שאותו אני לוקחת מזה חודשיים. הכדור עושה פלאים מבחינה נפשית אך מלווה במגרנות מזעזעות שנמשכות ימים ארוכים. פניתי לפסיכיאטר והוא הורה לי להוריד את המינון ל-75 מ"ג, ויש שיפור מסוים, אך אני עדיין סובלת. במידה שאחליט לוותר על הכדור, האם יש עוד שלב בדרך? למשל, לקחת אותו לסירוגין? או שאני יכולה להפסיק לקחת אותו לגמרי? בשלב זה אני מעדיפה לוותר לגמרי על תרופות מאשר להמשיך לחוש חולה כל הזמן. תודה!פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר אירנה ספקטור סרבנוגור 25/05/2014 | 20:14שלום רב, כאבי ראש הם אחת מתופעות הלוואי הידועות של ויפאקס. במידה והתופעה לא חולפת עם הזמן, מומלץ להחליף תכשיר. תכשירים נוגדי דיכאון וחרדה מקבוצת SSRI כגון ציפרלקס, ציפרמיל, לוסטרל ואחרים בדרך כלל לא גורמים לכאבי ראש וניתן להעזר בהם במידה ואת עדיין סובלת מתסמינים נפשיים.
נ26/05/2014 | 15:10תודה על התשובה. אני לא מעוניינת להחליף כדור, אלא להפסיק לגמרי. אני תוהה מה הדרך הנכונה לעשות זאת.
שאלה והתייעצות דודו 111 15/05/2014 | 03:351. אילו תרופה (בשילוב עם מירו 45 מ"ג)אילו תרופה מבין התרופות הבאות היא הכי יעילה לטיפול בדיסתמיה דיכאון כפול וחרדה חברתית וחרדה והפרעת אישיות נמנעת ו OCD וטראוומה : לוסטרל , ציפרלקס , וויפאקס XR ? 2. באיזה מצבים מטפלות התרופות הבאות חוץ מדיכאון , התרופות : מירו , לוסטרל , ציפרלקס , וויפאקס XR ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר אירנה ספקטור סרבנוגור 15/05/2014 | 11:51שלום רב, מתוך התרופות שפרטת, תרופות מקבוצת SSRI כגון לוסטרל וציפרלקס נחשבות ליותר יעילות לטיפול בהפרעות חרדה. ויפאקס XR גם היא מותווית לטיפול בחרדה, אך היעילות שלה נמוכה יותר. מירו היא תרופה נוגדת דיכאון והיא לא יעילה לטיפול בהפרעות חרדה, אם כי יש לה השפעה מרגיעה והיא הרבה פעמים עוזרת לאנשים שסובלים מדיכאון שמלווה בחרדה.
שלום ד"ר אירנה וכל חברי פורום. נטלי 11/05/2014 | 23:21רציתי לספר קצת על עצמי כדי לנסות להבין האם יש לי או סי די או סכיזופרניה. (אני מבינה שבפורום זה לא מקום לאיבחון מדוייק, אבל רציתי לשמוע דעתכם). כשהייתי קטנה אבא שלי הטריד אותי מינית (היתה הטרדה ולא אונס, זה היה חד פעמי ואז נפסק). בגילאים מ23 ועד גיל 27 מאוד פחדתי מה יגידו עלי אז כמעט ולא נפתחתי כלפי אנשים (קרובים ובוודאי זרים) מה עובר עלי. בתקופה זאת למדתי באוניברסיטה וכשהיה לי קשה מבחינה לימודית אז לא התלוננתי, כי פחדתי מה יגידו עלי וחשבתי שזאת חולשה "להתלונן". בנוסף היה לי קשה מבחינה חברתית(היתה לי רק חברה אחת וגם זאת לא קרובה רק בעניין לימודים שוחחתי איתה). מגיל 27 בערך התחלתי להיפתח כלפי אנשים קרובים עלי, אבל עדיין קשה לי עניין מה יגידו עלי. אני יכולה "להיתעקה" על מחשב הטורדנית זאת כמה שעות או אפילו כמה ימים). בנוסף בגילאים 13 עד 18 (שזה נחשב גיל סטאנדרטי לגיל התבגרות) הייתי ילדה טובה ועשיתי כל מה שמצפים ממני אנשים בוגרים(כלומר לא עשיתי מרד, כמו שעושים בגיל התבגרות, אלה למדתי טוב ועשיתי מטלות בית או קניות כשהורים ביקשו ממני). בגילאים 13 עד 18 הייתי מאוד ביישנית וכמעט ולא הייתה לי תקשורת עם בני גילי. הייתה לי רק חברה אחת קרובה מכיתה (שעד עכשיו היא חברה הכי טובה שלי). בעצם בגלל ביישנות לא הבנתי עדיין באותה תקופה מה זה תקשורת בינאישיות. לפי דעתי היה לי גיל הבגרות בגילאים 23 ועד גיל 27, כי אז התחלתי להבין מי זאת אני ומה זה תקשורת בינאישיות. בגיל זה גם לא עשיתי מרד, אלה למדתי כי ככה מצפים ממני ולא הייתי מרדנית. בשנה אחרונה ללימודים היתה די קשה והיתי בחרדה נוראית. ולפי דעתי אז התפרץ לי בצורה חזקה או סכיזופרניה או OCD. הייתי בחרדות קשות והיו מחשבות טורדניות שלא עזבו אותי במשך שנה שלמה. בעצם היו לי חרדות סביב זה שפתאום הרגשתי שאני דפוקה וכל השאר חכמים ובקושי סיימתי שנה זאת (שהיא היתה מבחינת עומס הכי קשה לעומת שני קודמות). בראיה לאחורה אני מבינה שלא התרכזתי יותר מדי בלימודים אלה במחשבות טורדניות שלי שלא הרפו ממני. בנוסף בין גילאי 23 ועד גיל 27 חשבתי שכל בני כיתתי "עושים חיים", כלומר חוגגים רוב זמן וכמעט ולא לומדים אלה הרבה מבלים. נראה לי שמזה השקפת עולם שלי, בנוגע לאיך שחיים מתנהלים אצל בן אדם נורמטיבי( שיגרה של עבודה->בית->עבודה->בית וכך חוזר חלילה), נפגע. עכשיו אני חושבת שחיים צריכים להיות יותר בילויים ופחות שגרה של עבודה ובית. בזמן שאני מתחילה לדמיין את עצמי בעבודה הכי פשוטה, כמו מזכירה נגיד, אז אני נכנסת לחרדה ומבינה שלא יוכל לעמוד בחיי שיגרה ( סיימתי תחום כספים ואני לא נמשכת לזה בכלל ולא נראה לי שאמשיך לעבוד בזה). ואין תחום אחר שאני אוהבת אותו ואוכל לעבוד בו באופן שיגרתי. לפי 2 פסקאות שכתבתי לפני זה, נראה לי שיש לי סכיזופרניה. זה בגלל שהשקפת עולם שלי נפגע, בנוגע לאיך שנראים חיים נורמטיביים של בן אדם נורמטיבי. במוח אני מבינה איך חיים של בן אדם נורמטיבי צריכים להראות, אבל אצלי בראש יש מחשבה טורדנית שאנשים אחרים "חוגגים" ולא באמת עובדים בעבודות שיגרתיות. בעצם די קשה לי להבין עכשיו האם אני לא יכולה לדמיין את עצמי מתנהלת בחיים שיגרתיים בעבודה בגלל OCD (חרדות ומחשבות טורדניות שאני נמצאת עכשיו בהם)+ דיכאון (שהתפתח בשנה אחרונה ללימודים) או בגלל שיש לי סכיפרניה עם השקפת עולם פגועה. סליחה על אורך הודעה ובתודה מראש.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר אירנה ספקטור סרבנוגור 15/05/2014 | 11:49שלום רב, מהודעתך עולה כי את שמה דגש על העדר תפקוד נורמטיבי ומתארת מצוקה שמלווה אותך בהקשר לכך. כפי שציינת בעצמך, לא ניתן במסגרת הפורום לאבחן את הבעיה הנפשית איתה את מתמודדת. חשוב להדגיש אמנם כי אנשים שלוקים במחלות נפש, כולל אלו שציינת, מסוגלים והרבה פעמים מנהל אורח חיים נורמטיבי ומספק , זאת כמובן בתנאי שהם מקבלים טיפול מתאים ונמצאים במעקב רפואי פסיכיאטרי. לא ברור האם אי פעם פנית לטיפול ובמידה ולא, רצוי שתפני בהקדם להערכה. במידה ואת כבר מטופלת, כדאי לבחון מחדש את המצב הנפשי שלך ואת הטיפול שאת מקבלת ולשקול דרכים אחרות / נוספות שיעזרו לך להתמודד.
חשש מסרטן השד רינת 10/05/2014 | 16:22שלום רב.השבוע ביום רביעי עברתי ביופסיה כדי לוודא אם יש לי סרטן השד או לא,מאז אני לא מצליחה לעשות שום דבר אחר מאשר להתעסק אם זה בלי סוף יש לי חרדות איומות מה יקרה עם התשובה תהיה שיש לי את הגרוע מכל,אני כל הזמן נכנסת לאתרים של חולי סרטן ואני לא מרפה ממחשבות שיש לי את זה חס וחלילה אני כבר מיואשת,ואני רוצה להרגיש טוב עד שאקבל את התשובה רציתי לשאול אם תוכלי להקל עלי איך להוריד את המתח עד התשובה אני לא מסוגלת לעשות שום דבר אחר תודה רבהפתח בחלון חדש
המשךרינת 10/05/2014 | 16:30רציתי לציין שיש לי הזעות ודפיקות לב וכל בוקר שאני קמה אני מראש חושבת עוד לפני שקיבלתי את התשובה שאני חולת סרטן ואני שואלת בלי הפסק את אמא שלי שהיא גם עברה סרטן שד שאלות והיא מבולבלת ומתעצבנת ואני עוד יותר נלחצת,אודה לך על התשובה המהירה מה עושים ושוב תודה ומאחלת לך שבוע טוב,ויום טוב.
תשובת מומחה תשובה ד"ר אירנה ספקטור סרבנוגור 11/05/2014 | 20:07שלום רב, את מתארת התמודדות עם מצב של אי ודאות והחרדה שלך היא תגובה טבעית למצב הזה. מומלץ מאוד לקבל תמיכה מאנשים קרובים לך, חברים או בני משפחה, לשתף אותם במה שעובר עליך, לקבל עידוד. במידה והתסמינים של חרדה יתגברו , ניתן בהתייעצות עם רופא משפחה לשקול כדורי הרגעה. אני מאחלת לך בשורות טובות, תחזיק מעמד ותתעודדי.
תודה רבהרינת 11/05/2014 | 20:13על תשבותך ותמיכתך.
תודה רבה על התשובה והתמיכהרינת 11/05/2014 | 20:16אני צריכה לקבל השבוע את התשובה מתפללת שיהיה טוב,אמן.
שלום יש לי שאלה חשובה אשמח אם אקבל תשובה תודה. ליזה 09/05/2014 | 20:57אני בת 18 שנים יש לי בעיית דיכאון כבר כמה שנים לא חשוב מאיזו סיבה.... לפעמיים יש לי דופק גבוה סתם בלי סיבה וחום מאחורי הצאוור ודקירות האם זה מאוד מסוכן ? מה אני יכולה לעשות כדי להרגיע את המצב ? בבקשה שמשהו יענה לי זה מפחיד אותי המצב הזה אני כמובן אלך לרופא אבל עכשיו שבת מה אפשר לעשות בנתיים כדי להרגיע דופק?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר אירנה ספקטור סרבנוגור 11/05/2014 | 20:00שלום רב, התסמינים שאת מתארת עלולים להיות תסמינים של חרדה, אך יש לודא שלא מדובר בבעיה רפואית ולצורך כך לפנות לרופא משפחה או רופא פנימאי. במידה ולא תתגלה בעיה רפואית, מומלץ להתייעץ עם פסיכיאטר ולשקול טיפול נגד חרדה.
שאלה והתייעצות דודו 111 06/05/2014 | 23:56במקרה שלי למה עדיף להחליף לוסטראל , לציפרלקס או לוויפאקס XR ?(אני סובל מדיכאון דיסתימיה כפול והפרעת אישיות נמנעת וחרדה ו OCD ) האם ציפרלקס עשוי לגרום למצב של אי שקט נפשי פנימי כלומר אי שקט פסיכומוטורי , מצב דמוי אקטיזיה , או אפילו אקטיזיה , ואם כן , הוספת פרולול תטפל באקטיזיה ואם כן מהו מינון הפרולול הנדרש ? האם אפשר לשלב לוסטראל 200 מ"ג יחד עם מירו 45 מ"ג ? האם אפשאר לשלב מירו 45 מ"ג יחד עם ציפרלקס 20 מ"ג ? האם אפשר לשלב מירו 45 מ"ג יחד עם וויפאקס xr 300 mg ?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר אירנה ספקטור סרבנוגור 11/05/2014 | 19:50שלום רב, כל התרופות שציינת משמשות לטיפול בהפרעות הנ"ל. העדיפות לתרופה הספציפית היא בהתאם לתגובה של המטופל והרגישות שלו לתופעות לוואי. כל השילובים הם שילובים אפשריים.
חרדות המשך רויטל 06/05/2014 | 06:45ד"ר אירנה שלום שוב, אני כותבת לך שוב כי עד שהפסכיאטרית תקבל אותי אז א תוכלי בבקשה לענות לי שוב. בנתיים להשאר במינון 60 מ"ג רסיטל ולא להוריד? מתי ההשפעה הסופית מגיעה? בבוקר אני קמה עם חרדות קשות אני יכולה להמשיך עם חצי קלונקס בבוקר? והתנודות האלו זה בדרך להחלמה? תודה על תשובתך.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר אירנה ספקטור סרבנוגור 06/05/2014 | 19:25שלום רב, באופן כללי, במידה ומינון נמוך יותר של נוגד דיכאון מביא לשיפור הרצוי והעלמות תסמינים של דיכאון, אין סיבה לעלות מינון של התכשיר, במיוחד אם במינונים הגבוהים יותר, הוא גורם לתופעות לוואי לא רצויות. כפי שציינתי גם בתשובה אחרת לשאלותך, לא ניתן לתת המלצות ספציפיות במסגרת הפורום ויש להתייעץ עם הרופא המטפל.
קבוצת תמיכה טל 05/05/2014 | 23:09היי, אני לא יודעת בדיוק מה אני מחפשת.. אבל רציתי לדעת אם יש איזו קבוצת תמיכה לאנשים בסביבות ה20-30 שעסוקים בשאלת החיים..ושלא הולכים "עם הזרם.."פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר אירנה ספקטור סרבנוגור 06/05/2014 | 19:20שלום רב, כיום ניתן למצוא לא מעט קבוצות טיפוליות לאנשים צעירים שעוסקים בשאלות קיומיות ומרגישים לא שייכים. במסגרת ראיון מקדים ניתן לבדוק עם המנחים עד כמה הקבוצה והמטרות שלה תואמים את הציפיות שלך וכמובן גם את התאמתך לקבוצה. בהצלחה.
חרדות רויטל 03/05/2014 | 08:53היי ד"ר אירנה אני בת 44 ללא רקע של מחלות נפש או מחלות כמו סוכרת ולחץ דם. גם עשיתי לפני כחודש בדיקת א.ק.ג. והכל תקין. אני כותבת לך מתוך יאוש ותסכול. לפני כ- 8 שנים עברתי משבר גירושין אשר הביא אותי לתהום כמו חרדות קשות מלוות בדיכאון קל. הפסיכיאטרית שלי הביא אותי לרמה של 40 מ"ג רסיטל אשר הודיתי לאלוהים כל יום מחדש. הכל עבר חזרתי לעצמי אמנם היו לי המון תופעות לוואי כמו התגברות החרדות. לפני כשלושה חודשים חליתי בשפעת ומיגרנו קשות (וגם בכנות שיחקתי קצת עם הרסיטל לפעמים לא לקחתי 5 ימים ולאחר מכן לקחתי). חזרתי לרופאה הפסיכיאטרית שלי וזו העלתה לי את המינון ל- 50 מ"ג אני נבהלתי כמובן בגלל התופעות הנלוות לזה אבל לא היה איכפת לי כי רציתי להבריא. בשבועיים וחצי הראשונות היתה לי שוב נסיגה חרדות וכו, חוסר תיאבון ויקיצות מוקדמות בבוקר היא נתנה לי קלונקס חצי בבוקר ואחד שלם בלילה. כמובן שהייתי מתעוררת מוקדם. לאחר שבועיי וצי שלושה פתאום חל שיפור משמעותיושוב פעם חזרתי לעצמי אבל לא במאת האחוזים ישנתי טוב אכלתי רגיל האווירה חזרה להיות כמו שהיתה כשהרגשתי טוב. ב- 50 מ"ג הרגשתי תנודות אפ אנד דאון עד שזה עבר לי. כשחזרתי אליה לביקורת לאחר כחודש שאלה איך אני מרגישה ועניתי אין שום ספק שהרבה יותר טוב. היא אמרה שעדיין לא סיימנו את הטיפול ולכן עליה להעלות לי ל- 60 מ"ג הייתי בהיסטריה אמרתי לה ד"ר אבל אני בסדר היא אמרה שעדיין לא ולכן חייב להעלות מינון בב- 50 מ"ג עוד הורדתי את החצי קלונקס של הבוקר והיה לי כייף כי גם ישנתי טוב. מחראני כבר שבועיים עם המינון החדש לא רק שאין שיפור שוב פעם ישנה נסיגה עוד פעם אני בחרדות גם בעבודה ולקראת הערב מרגישה טוב איך את מסבירה דבר כזה. ד"ר אני לא רוצה להחליף תרופות כי רסיטל מצויין לי והיא גם אמרה לא להחליף אלא להמשיך במינון הזה. לשאלתי העיקרית מה אלו התנודות הללו שאני מרגישה אפ אנד דאון? אני בדרך להחלמה? מתי עליי להרגיש שיפור? אני קופצת בבוקר כל יום ולא מצליחה שוב להרדם וחזרתי לקלונקס חצי בבוקר. אני מתוסכלת מתפללת כל יום לאלוהים לחזור לעצמי. בערב כאילו כלום לא קרה מה זה יכול להיות? אני בטוחה שהנסיגה באה בעקבות העלאת המינון גם כי זה היה לי בעבר. אנא ממך תשובתך המהירה. תודה.פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר אירנה ספקטור סרבנוגור 04/05/2014 | 22:49שלום רב, השיפור בתסמיני דיכאון בדרך כלל הדרגתי ולעיתים מלווה גם בעליות וירידות במצב רוח, כך שהתיאור שלך בהחחלט מתאים למהלך הטבעי והצפוי. לא סביר כי עליה במינון התרופה תביא להחמרה במצבה, אך קיים סיכוי כי אלו הן תופעות לוואי שעלולות להופיע עם כל עליה במינון, או לסירוגין, מדובר בחרדה שהתעוררה מעצם עליה במינון שלא היית שלמה איתה. בכל אופן, מומלץ ורצוי להתייעץ עם הרופאה המטפלת לקביעת המינון הסופי ויישור קו.
חרדותרויטל 04/05/2014 | 23:14ד"ר אירנה את מקסימה היום לאחר שהתקשרתי לרופאה שלי וזו אמרה שאני מפריעה לה החלטתי להפסיק ללכת אליה. קצת אנושיות. אני כבר לא התייעץ איתה אני כבר מוכנה להשאר עם המינון הנ"ל למרות שהוא נראה לי גבוה מידי ומעניין שב- 50 מ"ג הרגשתי מצויין אני לא בטוחה בדיכאון אבל יותר הפרעות חרדה. אני מודה לאלוהים שיש רופאה כמוך שידעה לקלוע בול. אני חובשת בכירה במד"א ובקורסים הקשים שלנו גם למדנו על המוח על הסינפסות ועל הרצפטורים סרוטונין, דופמין וכו. אני יודעת בדיוק איך זה פועל. ישנם הרבה רופאים ובגלל שמבלבלים אותך והאמיני לי אני יודעת בדיוק איך התרופה עובדת אני לא מוכנה להחליף שום תרופה כמו שהרבה מציעים למה להחליף? זו התרופה שעזרה לי. אין לי עם מי לדבר היום אני כבר לא אחזור אליה רק אתייעץ איתך אם להמשיך את המינון ה-60 מ"ג (שזה הרבה) ומתי עליי להרגיש שיפור? אני כבר שבועיים בזה ואין שיפור משמעותי רק בערב. שוב פעם את מקסימה ותודה על התשובה שחיכיתי לה.
תשובת מומחה תשובה ד"ר אירנה ספקטור סרבנוגור 06/05/2014 | 19:10שלום רויטל, תודה על המילים החמות. חשוב לי להדגיש כי אין תחליף למעקב של רופא ולא ניתן לתת המלצות לטיפול ללא בדיקה פרטנית. באופן כללי, לאחר עליה במינון של נוגד דיכאון , מצפים לשיפור תוך 4-6 שבועות.
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
מערכת אינפומד