פורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה - עמוד 21
נוירואקטיב - מכון נוירופידבק לשיפור תפקודי המוח
מכון נוירואקטיב מתמחה בנוירופידבק, ומציע פתרון מדעי מתקדם, לא פולשני וללא תרופות לשיפור תפקודי המוח. השיטה, המוכחת מחקרית משנות ה-60, מסייעת לילדים, בני נוער ומבוגרים להתגבר על אתגרים רגשיים, קוגניטיביים והתנהגותיים.
באמצעות טכנולוגיה חדשנית, חיישנים קוראים את פעילות המוח בזמן אמת, מאפשרים אימון מותאם אישית ומעודדים איזון מוחי יעיל, עם תוצאות מוכחות וברות-קיימא.
הצוות המקצועי של נוירואקטיב מלווה כל מטופל בגישה אישית ואמפתית, תוך שימוש בכלים מדעיים מתקדמים.
המכון מחויב לסייע לכל אדם למצות את הפוטנציאל שלו ולהשיג איכות חיים משופרת.
הטיפול מתאים למצבים כגון:
✓ חרדה ודיכאון
✓ הפרעות קשב וריכוז (ADHD/ADD)
✓ פוסט טראומה (PTSD)
✓ הספקטרום האוטיסטי (ASD)
✓ הפרעה טורדנית כפייתית (OCD)
✓ הפרעות שינה
✓ ירידה קוגניטיבית ולקויות למידה
✓ קשיים בוויסות רגשי
✓ שיקום קוגניטיבי לאחר אירוע מוחי
י
השיטה, המושתתת על מחקרים מדעיים רבי-שנים, מציעה למטופלים כלים טבעיים לשיפור משמעותי באיכות החיים, ללא תלות בתרופות וללא תופעות לוואי.
פרסומים נוספים
ערוץ ה-YouTube
072-2505262
-
טיפול בנוירופידבק- שאלה לדר' דורון תודר
עדי 18/05/2013 | 18:42דר' תודר, שלום! בתי בת 26 סובלת מבעיות נפשיות ורגשיות מתחילת גיל ההתבגרות, שאת עיקר התסמינים מסכמת להלן: -מילדות- מאובחנת לקות למידה (באה לידי ביטוי במספר תחומי לימוד) והפרעת קשב וריכוז. -תמיד סלבה מקושי ביצירת קשר חברתי, מגיל 12-13 סובלת ממצבי דיכאון והסתגרות חברתית (לתקופות) קשה על רקע הטרדות ופגיעות מצד בני גילה, כולל סירוב ללכת לבי"ס. לא ללמדה מאז באופן סדיר. -חוסר שיתוף פעולה בכל ניסיון טיפולי לאורך השנים (נעשו רבים ומגוונים). -היא מאד חכמה ובעלת כושר ביטוי מצוין, מוכשרת ויצירתית במגוון תחומים, אך ללא נכונות לכל למידה פורמאלית או עיסוק עקבי באותו תחום. -מגיל 17 הפרעות אכילה מסוג אנורקסיה-בולמיה, עם יותר דגש על הבולמיה. -הסתגרות של 2.5 שנים בבית (בסביבות גיל 20) מתוך תחושה כי היא שמנה וסירוב לפגוש אנשים על רקע זה. -קושי בקבלת סמכות/גבולות בבית, התפרצויות. -שינויים במצב הרוח קשים וחדים סביב המחזור החודשי: דיכאון, אכילה מוגברת וחוסר תפקוד כשבועיים לפני המחזור, והטבה משמעותית עם קבלת המחזור. במיוחד בשנים האחרונות- מצב זה מנהל את חייה ומקשה על תפקוד רציף וניסיונות שיקום שעימם היא מנסה לשתף פעולה. -מאובחנת הפרעת אישיות גבולית, קיימת הפרעת חרדה עם התקפי פאניקה שקבלו ביטוי סביב חרדות גופניות: פחד ממוות, פחד ממחלות (נטייה להיפוכונדריה), תחושת ניתוק מעצמה. -שיתוף הפעולה מצדה לטיפול אינו עקבי, לבסוף- נוטשת כל ניסיון טיפולי. גם סביב לקיחת התרופות ישנה נטייה מצדה להפסיק והרבה מתחים סביב ניסיונותנו למנוע זאת. -מטופלת מזה כמה שנים בתרופה בשם Abilify, 5מ"ג. לא נראה שההשפעה מאד משמעותית, אך בתקופות שהפסיקה ליטול את התרופה, ראינו התדרדרות ניכרת. בצעירותה נעשו ניסיונות שונים עם תרופות אנטי דיכאוניות ואנטי חרדתיות, ללא תגובות חיוביות, לעיתים תופעות לוואי. נעשו לפני כן גם ניסיונות שלא הועילו עם זיפרקסה וסרוקוול. טופלה במשך כמה שנים עם אינווגה, אשר הועילה בהפחתת תקופנות וזעם אך גרמה לקהות חושים, ניתוק ופגיעה בזיכרון ובתפקודים הקוגניטיביים, בגללן הפסיקה את הטיפול. -לאחרונה עשתה את התהליך של סל שיקום, ומנסה להסתייע בנושא של חיפוש עבודה, אך מתקשה מאד לעמוד בכך באופן רציף ועקבי, בעיקר עקב הגלים סביב המחזור החודשי. שאלתי היא האם טיפול באמצעות נוירופידבק יכול לסייע, באיזו מידה, והאם רכשת ניסיון בטיפול באנשים עם פרופיל דומה לשל בתי. כמובן, כל הצעה תתקבל בברכה. אנו חיים באיזור חיפה. מודה לך מראש על תשובתך. עדיהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טיפול
דר' דורון תודר 22/05/2013 | 11:12שלום רב את מתארת מצב מסובך ומורכב. צריך לפרק את המורכבות הגדולה לתתי בעיות ברורות ולמצוא לכל תת בעיה את הדרך הנכונה ביותר להתמודד איתה. ללא ספק שיש צורך בצוות רב מקצועי כדי להתמודד עם מכלול הבעיות. אין זה מן הנמנע שטיפול בנוירופידבק יכול לעזור בחלק מהבעיות, אך אין זה נכון להסתכל על חלק מהבעיה. בשורה התחתונה יש צורך בבדיקה מדוקדקת ומפורטת שלאחריה יבוא שלב מחשבה. משימתך העיקרית היא איתור הפסיכיאטר שעליו תוכלי לסמוך. מרגע שתמצאי אותו- הוא זה שיצטרך למצוא פתרונות, ולא את. בהצלחההוסף תגובה
-
-
דיכאון קליני
אני 17/05/2013 | 17:07אני סובל מדיכאון קליני מילדות מלווה בבעיות קשב וריכוז לקחתי תקופה של שנה כדורים שעזרו לי אבל היה עליות וירידות חדות בהשפעה שלהם והם הפסיקו להשפיע עליי האם טיפול נוירופידבק נמצא יעיל בבעיה הזו?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דכאון וקשב וריכוז
דר' דורון תודר 18/05/2013 | 19:07שלום רב הטיפול בנוירופידבק בהפרעת ריכוז וקשב ובדיכאון הוכח כיעיל. מעניין לציין שלאחרונה פורסם מאמר המסכם מחקר על טיפול באמצעות טכנולוגיית נוירופידבק בסטודנטים. מה שהיה מיוחד במחקר זה הוא שבין שאר הממדים נבדק נושא מצב הרוח. כידוע לאנשים עם הפרעות ריכוז וקשב יש שכיחות גבוהה משאר האוכלוסיה לסבול גם מבעיות במצב הרוח. במחקר הוכיח שהטיפול משפר הן את מדדי הקשב והן את מדדי מצב הרוח. ניתן לקרוא את המאמר כאן: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22446998 בהצלחההוסף תגובה
-
-
דיכאון וחרדה
שייקה 16/05/2013 | 10:01שלום דוקטור, נמצא כבר לפחות חצי שנה בדיכאון וחרדה- חוסר עניין, חוסר מוטיבציה, כאבי ראש, עייפות מתמדת, ייאוש. היו בעבר מחשבות אובדניות- כרגע רק מחשבות של ייאוש. מרגיש שכל העולם מנסה לעזור לי חוץ מאני לעצמי.ניסיתי כבר טיפול פסיכולוגי אך לא התחברתי לזה וברחתי במקום להתמודד. טיפול תרופתי כבר ניסיתי כמה פעמים וכמה פסיכיאטרים אבל משהו בפנים אומר לי שהפתרון זה לא כדורים, זה אולי משהו באישיות. לא מרגיש שהכדורים משפיעים עלי. משהו גורם לי במשך כל היום רק לחשוב על עצמי ועל זה שאני מתבייש שנכנסתי למצב הזה וכל פעם מדבר על זה עם כולם וכולם מנסים לעזור אבל אני כאילו אדיש לעצמי ולמצב ומרגיש שאני לא באמת מתאמץ לעזור לעצמי - פשוט בן אדם חלש ופחדן , כבר חפרתי די הרבה בסיבות לדיכאון אבל זה כבר לא משנה כי אני לא יודע איך להסתכל על העתיד. מרגיש כל פעם תקוע וגם אם יש לי מחשבות לעשות מטלות פשוטות אני כאילו נכנס ללחץ ומכניס לעצמי לראש שזה בגלל המצב והפכתי להיות מאוש אדיש ומפונק. אני בן 31 , נשוי אך לא מאושר. אני כמעט בטוח שהמצב שלי הוא משהו מיוחד שכאילו אני בוחר להשאר במצב שלי ולוקח כדורים לא מאמונה שלמה. האם לקחת כדורים ולחכות לשינוי זה עוזר? אני מנסה להבין אם בן אני שבמצב דכאון מג'ורי כמו שהפסיכיאטר קבע צריך פשוט לקחת כדור ולחכות לשינוי או שאני צריך בכוח לעשות משהו כדי שמשהו ישתנה? אני נורא מבולבל וכל פעם חופר בעצמי ולא מבין איך לצאת מזה ובטוח שצריך משהו מיוחד כדי לצאת מזה. האם טיפול בנוירופוידבק יכול לעזור או שרק אני יכול לעזור לעצמי ולמצוא לבד את הדרך? אני נורא חסר ביטחון ומרגיש שבגיל שלי אני כמו זקן מבחינת פיסית והפכתי להיות מבחינה שכלית כמו ילד קטן שמחכה כל פעם לעזרה מבחוץ. כל פעם מוצא את עצמי מקטר ומתבכיין על המצב שלי וכאילו לא יכול לקחת את עצמי בידיים. מרגיש שאיבדתי את זהות שלי וכאילו לא מסוגל להתרכז ואפילו אם ללכת לקורס ללמוד לא מסוגל ללמוד למרות שבעבר סיימתי תואר ראשון בכלכלה. מחפש פתרון למצב שאני מרגיש שיצרתי לעצמי. יש לי ותמיד היה לי גם בעיות בנושא זקםה ומין כי לא היה לי בטחון ונסיון גם לפני שהתחתני.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דכאון וחרדה
דר' דורון תודר 16/05/2013 | 10:34שלום רב אתה מציג תמונה מעורבת המצביעה על מורכבות המחלה שנקראת דיכאון. אין לי ספק שכמו במקרים רבים, גם אצלך, יש צורך בשילוב של זרוע ביולוגית וזרוע פסיכולוגית. בזרוע הביולוגית יש אפשרויות שונות כגון תרופות, נוירופידבק ועוד. גם בזרוע הפסיכולוגית יש גישות שונות. הצעתי לך היא אחת- תמשיך לחפש פתרון. אין לך את הפריבילגיה לבזבז את החיים הללו שיש לך. לא תקבל הזדמנות שניה... בהצלחההוסף תגובה
-
דכאון וחרדה
שייקה 16/05/2013 | 10:54הפחד שלי זה אי התגובה לכדורים ולכן מרגיש מיואש כי יש לי פחדים שזה ישאר אצלי לתמיד ותמיד אהיה תלוי במשפחה שלי ושהם סובלים מהסבל שלי שאני לא מסוגל להסביר למה כי על פניו אני כאילו מסוגל לעשות מה שאני רוצה אבל לא יודע מה אני רוצה וכל פעם מתעצל וחסר אומץ לעשות שינוי. לא יודע אם זה רק עניין של אמונה- חושב לנסות גם שיטת NLP לעזרה. השאלה היא אם עצם העובדה שאני כל הזמן חופר באיזה פתרון אבל לא נותן אולי אמון בכל דבר זה מכשיל אותי מראש או שזה בגלל המצב הדכאוני? האם העובדה שאני גם אדיש לתזונה זה מסביר על משהו? האם ישנם הרבה מקרים שבן אדם לא הגיב לתרופות או שכמו שפסיכיאטרים שכבר פגשתי אומרים לי כל פעם שאין דבר כזה זה רק עניין של התאמה ואני תמיד מתקשה להאמין לכך שאומרים זאת אוטומטית כדי כאילו להרגיע? האם יש מקרים שבן אדם לא מגיב לתרופה אך כן מגיב לטיפול נוירופידבק? הבעיה העיקרית שלי זה פחד מכך שזה ישאר אצלי כל הזמן אני כל כך פוחד מזה שזה כל הזמן בראש שלי וכל פעם מרגיש שרק אצלי נמצא הפתרון אך לא מסוגל למצוא אותו או מפחד ממנו- זו מחשבה נורמלית? כאילו אני כבר כל כך חלש ועצלן זכל דבר מציעים לי אני מתעצל ומשתמש במחלה זו כתירוץ לא לעשות כלום- האם גם זו מחשבה נורמלית? האם ניתן לשנות גישה של בן אדם לחיים על ידי תרופות? מצטער מראש על כל השאלות פשוט לא עוזב אותי כל הפחד הזה- מרגיש שאני צריך להשתנות לגמרי כבן אדם ולהתחזק אך משהו עוצר אותי למרות שכולם אומרים עלי שהייתי בעבר בן אדם אחר למרות שאף פעם לא זוכר את עצמי בתור בן אדם אנרגטי או חזק במיוחד אך לא היו לי כאלה מחשבות.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
דכאון וחרדה
דר' דורון תודר 16/05/2013 | 11:49שלום רב אתה שואל שאלות רבות ומורכבות. לא ניתן לענות עליהן באופן סביר דרך פורום. הצעתי לא השתנתה - עליך לחפש פתרונות. וללא ספק פיתרון צריך לכלול את שתי הזרועות. יש מקרים רבים שבהם נוירופידבק עזר ותרופות לא. אך אין זה אומר שמדובר בפיתרון פלא שעוזר לכולם. בהצלחההוסף תגובה
-
-
חרדות ותקיעות
לילי 20/04/2013 | 17:11לפני שלוש שנים נתנה לי הרופאות משפחה כדור שלכאורה היה אמור לעזור לי עם הסטראס שהייתי נתונה בו , לא ידעתי מה אני שותה , לצערי היא נתנה לי 10 מ״ ג ישר ולא בהדרגה זה גרם לתופעות לוואי קשות , היא התעקשה שזה לא מהכדור ומכאן הדרך היתה מאד קשה . אני בד״כ דרוכה , נבהלת בקלות ועד לאותו כדור חשבתי שזה בסדר. ניסיתי הרבה טיפולים , כמובן שאת הטיפול התרופתי אני מאד מפחדת לקחת . אני מתפקדת כרגיל יש לי בעיקר תקיעות בנושא העבודה ומחשבות שליליות שמונעות ממני להתקדם . אני שוקלת מאד את הטיפול בנוירופידבק אך יש לי חשש משום שמדובר בשינויים בגלי המח , אמנם רשום שהטיפול אינו פולשני , איך אתה יכול להרגיע אותי ולומר שזה לא יכול לפגוע . לאחר מה שעברתי קראתי המון על הנושא ואני מאד סקפטית , לצערי התחושה אצלי היא שאין פתרון ודאי ושזה רק ניסוי וטעיה .הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חרדות ותקיעות
דר' דורון תודר 21/04/2013 | 16:46שלום רב הטיפול אכן משנה את איך שהמוח עובד. וטוב שכך- זו בדיוק מטרתך. עם זאת הטיפול לא ישנה את מי שאת. המטרה בטיפול הוא לאזן את אותם הדברים שמפריעים לך. הטיפול יכול לעשות תופעות לוואי. עם זאת בד"כ פרופיל תופעות הלוואי הוא כזה שמטפל מיומן יוכל להתמודד איתם. הטיפול בנוירופידבק הוא טיפול הדרגתי. הוא עושה שינוי הדרגתי לטוב ולרע. כיוון שכך, גם אם יש תופעות הלוואי הן מתפתחות לאט יחסית וניתן להתמודד איתן מבלי שהן יגרמו לסבל גדול. ואכן את צודקת. ברפואה של 2013 אין פיתרון מוחלט בשום בעיה ברפואה. ואם תחכי לביטחון המובטח המושלם, כנראה שתחכי לעד. בהצלחההוסף תגובה
-
-
האם במרפאת כאב בירושלים
מיכל 19/04/2013 | 15:22שלום ברצוני לשאול האם במרפאת ירושלים מרפאת כאב שזה מושלם יש מכשיר EEG או שזה רק אצלך והם אתה יודע איפה יש בירושלים אני סובלת מחרדות קהל תודה מיכלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ציוד במרפאת כאב
דר' דורון תודר 20/04/2013 | 15:19שלום רב איני יודע מה הציוד שיש שם. לגבי חרדת קהל - מדובר בהפרעה עם גוונים שונים. לחלק מהמטופלים הטיפול המומלץ ביותר הוא טיפול קוגנטיבי התנהגותי. לחלק אחר יש צורך בשילוב של טיפול תרופתי. ההבדל העיקרי הוא ב"רוחב היריעה" של ההפרעה. אם היא רק במצבים מיוחדים כמו הרצאה בפני קהל אזי טיפול פסיכולוגי בד"כ מספק. אם היא בכל תחומי החיים יש צורך בהתערבות "ביולוגית" כמו תרופות או נוירופידבק. בהצלחההוסף תגובה
-
שאלתי איפה יש בירושלים בידקת EEG
מיכל 21/04/2013 | 10:25שלום ותודה על התשובה אני רוצה לדעת בבקשה איפה יש בירושלים את הבדיקה הזאת כי מצאתי מטפלת מוסמכת אבל אמרה לי שהיא לא עושה את הבדיקה EEG אבל הטיפול הוא כמו שלך לא יודעת מה לעשות אני 12 שנה סובלת מחרדות קהל כמו לצאת לאירועים מפגשים של חברות להזמין אליי חברים לארוחה ללכת לרופאים מאוד קשה לי ואני לוקחת קולנקס 0.5 להרגעה תודה רבה האם טיפול שלך יעזור לי למצביהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת QEEG
דר' דורון תודר 21/04/2013 | 16:46שלום רב הטיפול בנוירופידבק הוא טיפול ביולוגי- הוא משפיע על המוח. השאלה אם הוא יעזור לאדם כזה או אחר היא מורכבת. כמו ברפואה בכלל זה תלוי בהרבה גורמים. בין השאר הוא תלוי במה בדיוק הבעיה ממנה את סובלת. השלב הראשון הוא שלב האיבחון ואם נראה לי שיש מקום לטיפול בנוירופידבק אז אני עושה את הבדיקה ומתכנן את הטיפול. לטעמי לא נכון (ואפילו בעייתי מאוד מבחינתי) לעשות טיפול בנוירופידבק ללא QEEG. דבר נוסף שאת יכולה לשקול, זה טיפול מרחוק. את מוזמנת לקרוא על כך כאן: http://www.neuroclinic.co.il/Home-Treatment.php במקרה כזה אין משמעות למקום המגורים. בהצלחההוסף תגובה
-
-
חרדות דפיקות לב חזקות מחשבות
ניקיטה 18/04/2013 | 04:05אני סובל לאחרונה מחרדות אובססיביות דופק מהיר ירידה במשקל השעות שינה הפוכים הייתי בדיכאון אבל יצאתי ממנו ברוך השם אבל עדין הדפיקות נשארו וכל זה בגלל שאני עריק צבאי ויש לי קצת חובות שבגללם אני מתעקב להסגיר את עצמי הבעיה שלמשפחה שלי אין כל כך הרבה כסף אבל זה מביא אותי למחשבות דפיקות לב אני כבר שלוש חודש לא יוצא מהבית כי כל פעם שהייתי יוצא מהבית הייתי מתחיל להכנס למחשבות ואז מתחילות הדפיקות לב כאילו אני הולך לקבל התקף לב או משו בסגנון הפה מתייבש וכל זה בבקשה איך אני יוצא מיזה איך ..?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חרדות
דר' דורון תודר 18/04/2013 | 14:38שלום רב איך אתה יוצא מזה ? - אתה הולך לרופא ומקבל טיפול לבעיה. הבעיה היא שאתה חייל וככזה אתה יכול לפנות רק לשירותי הרפואה דרך הצבא. מעבר לכך- נראה לי שככל שעובר הזמן אתה רק יותר מסתבך. אתה לא יוצא מהבית ולכן אתה כנראה לא ממש מצליח לעבוד ולסגור חובות. תשקול להסגיר עצמך, לקבל טיפול מתאים ולנסות לשפר את מסלול חייך. בהצלחההוסף תגובה
-
-
טיפול בנוירופידבק
דליה 16/04/2013 | 20:17לשם תחילת טיפול בשיטת הנוירופידבק נתגלה באבחון eeg שערכתי שאין כלל ממצא של דיכאון אלא שאני סובלת מחרדות (נאמר לי שגלי האלפא והבטא שבמוחי גבוהים ביותר בכל אזורי המוח)ולא מדיכאון כפי שחשבתי במשך שנים רבות ובהתאם לכך טופלתי ועדיין מטופלת תרופתית(ויאפקס xr 75 שני כדורים אותם אני נוטלת יחדיו וחצי כדור אדרונקס 4mg) , דבר שלא מנע אפיזודות חוזרות ונשנות של מצב נפשי נורא (בתומן של תקופות לחוצות) עד רגע זה ממש. כמו כן עברתי עד לאחרונה טיפולים פסיכולוגיים תחת האבחנה של דיכאון, טיפולים שלא עזרו כלל וכלל. השאלה שלי היא האם טיפול בנוירופידבק יעזור לי סוף סוף? האמת היא שעברתי כבר אימון אחד בנוירופידבק, אולם בעלי מאוד מאוד ספקטי בעניין , אינו מאמין . איני יודעת מה לעשות. האם טיפול בנוירופידבק ימנע ממני את הצורך ליטול תרופה נגד חרדה ומה לגבי התרופות נוגדות הדיכאון שאני נוטלת? אודה ואשמח לתשובתך המהירההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חרדה ודיכאון
דר' דורון תודר 17/04/2013 | 09:34שלום רב הקשר שבין דיכאון וחרדה אינו כה פשוט. איני משוכנע שהתשובה היא שלא היה לך דיכאון. ייתכן וכיום הסימפטומים החרדתיים יותר בולטים. הטיפול בנוירופידבק לחרדה ולדיכאון הוא טיפול יעיל, בוודאי שיש מקום לנסותו לאחר שבמשך שנים הרגשת שהטיפול התרופתי אינו מספיק יעיל עבורך. האם הוא ימנע את הצורך בטיפול תרופתי ? למען האמת זאת שאלה שקשה לענות עליה. מטרתך צריכה להיות להרגיש טוב. אם תוכלי להגיע לזה ללא טיפול תרופתי - מה טוב. ואם זה יהיה בשילוב של נוירופידבק וטיפול תרופתי, עדיין זה עדיף על סבל. את גם מוזמנת לקרוא מאמר על חרדה ודיכאון- http://www.neuroclinic.co.il/Article-Anxiety-Depression-Neurofeedback.php בהצלחההוסף תגובה
-
-
חרדות..לחץ נפשי..ואי תפקוד הסגר בבית... מחשבות
ניקיטה 17/04/2013 | 07:57יש לי כבר תקופה חרדות והמון לחצים נפשיים מחשבות מפגרות אני לא יוצא מהבית כבר שלוש חודשים יענו לטייל וכל זה כל פעם שהייתי יוצא ישר היו תוקפים אותי חרדות של דפיקות לב מהירות ומאז גם נגמרו הדפיקות וירד הלחץ אבל עדין קשה לי לצאת מיזה לא יודע מה לעשות הייתי בדיכאון זמן מה אבל עבר אני לא רוצה טיפול בכדורים כי אני יודע שאני שפוי אבל אני רוצה לצאת מיזה להתחיל לתפקד לחיות להנות ונשבר לסבול וזה איך יוצאים מכל זה בבקשה תעזור ליהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
חרדות, לחץ נפשי, ...
דר' דורון תודר 17/04/2013 | 09:32שלום רב כפי שאתה מתאר אתה די פוגע בחייך. אתה פוגע בחייך לא בגלל שיש לך מחלה חשוכת מרפא אלא בגלל סטיגמות. אתה פוחד מכדורים "כי אתה שפוי", ואתה כנראה לא יודע שמרבית הטיפולים בפסיכיאטריה נועדו ל"אנשים שפויים". הייתי מציע לך להתגבר על הבושה ולפנות לפסיכיאטר שיוכל להציע לך פתרונות בהסתמך על בעייתך. בהצלחההוסף תגובה
-
-
קשב וריכוז
לסיה 09/04/2013 | 09:09שלום רב, ילד שלי בן 6 יש לו הפרעות קשב וריכוז (בכל אופן כך הוגדר בהתפתחות הילד), רציתי לדעת האם עושים בדיקה QEEG בגיל כזה צעיר,האם זה לא מסוכן ויש תופעות ליווי ...מה ילד מרגיש בזמן הבדיקה ולאחר הבדיקה.. תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
QEEG
דר' דורון תודר 09/04/2013 | 18:14שלום רב בדיקת QEEG היא בטוחה לחלוטין. היא לא מערבת קרינה בשום צורה, לא מזרימה זרם למוח ואין לה שום תופעות לוואי מכל סוג. היא נעשית באופן רוטיני לילדים ותינוקות כיוון שבבסיסה מדובר בבדיקת EEG. הבדיקה רק רושמת פעילות חשמלית מוחית ולא משפיעה על פעילות זו בשום צורה ואופן. הבדיקה לא כואבת ולא דוקרת ולא גורמת לשום אי נוחות מיוחדת למעט עצם חבישת הכובע שמכיל את החיישנים. בהצלחההוסף תגובה
-
-
פלוטין וכאבי ראש נוראי
גל 04/04/2013 | 19:43שלום אני סובלת מחרדות קהל ואני מטופלת היום בפלוטין במשך 3 שבעות ויש לי כאבי ראש נוראי אני לוקחת יחד קולנקס 0.5 אני פשוט לא יכולה אם תופאות לוואי של הפלוטין ואני רוצה לרדת ממנו פשוט לא מתפקדת עצבנית כמו משוגעת רק קולנקס עוזר לי בקיצור לא רוצה את הפלוטין אני לוקחת 20 מ"ג ורצה להוריד האם אני יכולה בהדרגה להוריד יום כן יום לא עד שאני יוריד בכלל פשוט לא יכולה אם התרופה הרופא אמר תנסי עוד 3 שבעות אני יכולה עכשיו בקיצור טיפול בשיטה שלך יעזור לי תודה על הסבלנותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פלוטין וכאבי ראש
דר' דורון תודר 05/04/2013 | 08:40שלום רב איני ממליץ להפסיק טיפול ללא התייעצות עם הרופא המטפל. ברמה העקרונית אפשר להפסיק פלוטין די מהר בגלל שהתרופה נשארת בגוף לזמן ארוך. ולכן תאורטית ניתן להפסיק בבת אחת. אם רוצים להיות יותר בטוחים ניתן לרדת לחצי כדור לכמה ימים ואז להפסיק לגמרי. לגבי הטיפול בחרדת קהל - השאלה החשובה היא במה בדיוק מדובר. האם רק בחרדת קהל או בחרדה חברתית כללית ובמיוחד בחרדת קהל. בכל אופן לפני שמחליטים כיצד לטפל כדאי לעשות הערכה מדוקדקת. ברמה העקרונית נוירופידבק היא שיטת טיפול יעילה בחרדות שונות. בהצלחההוסף תגובה
-
פלוטין וכאבי ראש נוראי
זיוה 05/04/2013 | 09:59תודה על היחס החם אני סובלת בעיקרון מחרדות קהל בעיקון מפגשים אם אנשים אירועים חתנות יציאות מהבית לכל מני פגישות פוחדת גם להזמין אליי אנשיפ לשבתות או אליי לארוחת ערב אני מאוד מתרגשת נכנסת לחרדה קשה איפלו אנשים קרובים אליי מאוד תודה רבה אני עושה הרבה ספורט אוכלת תזונה נכונה אני גם נשואה ואם ל 3 ילדים תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אבחון וטיפול
דר' דורון תודר 05/04/2013 | 15:26שלום רב לצערי איבחון דורש ניואנסים מאוד עדינים שלא ניתן לעשותם בכתב. התכוונתי רק להדגים את טיב השאלות שצריך לברר. הייתי מציע לך לפנות לייעוץ ואז בהתאם לאיבחון לשקול טיפול כזה או אחר. כפי שאמרתי- למצבי חרדה שונים ובתוכם גם מה שאת מתארת- טיפול בנוירופידבק הוא אפשרי ויעיל. בהצלחההוסף תגובה
-
פלוטין וכאבי ראש
גל 06/04/2013 | 22:00תודה על התשובה המהירה בעיקרון סובלת מחרדות קהל והאם השיטה שלך עובדת על זה אני סובלת 13 שנה והחלפתי כמה כדורים שלא עזרו לי פשוט לא יכולתי להיות אם תופאות לוואי רק קולנקס עזר ליהוסף תגובה
-
הייתי אצל איש מקצוע
זיוה 06/04/2013 | 22:09הייתי אצל איש מקצוע פסיכיאטר כמובן והחליף לי כמה פעמים כדורים במשך כמה שנים טובות היום אני לא יכולה להיות אם כדורים חוץ מקולנקס שאני מרגישע רע אבל אני מאוד סגורה אני לא חיה הכדורים לא עושים לי טוב רק שמנתי מזה ואני יותר בדיכאון אני רוצה טיפול אחר אז אתה אומר שכדי לנסות את הטיפול שלך כי הבנתה את הסיפור שלי ואתה גם פסיכיטר חוץ מזה שהייתי בהריון 3 פעמים הרגשתי מצוייןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
חרדה ודיכאון
דר' דורון תודר 08/04/2013 | 16:10שלום רב הטיפול בנוירופידבק הינו יעיל במגוון בעיות שונות כולל מצבים דיכאוניים. את מוזמנת לקרוא על כך כאן: http://www.neuroclinic.co.il/Anxiety.php בהצלחההוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
התקף חרדה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
הרפיה
-
אימון לקשב וריכוז
-
בדיקות קשורות
-
אבחון דידקטי
-
תרופות קשורות
-
דוקספין
-
פמולין
רופאים בתחום
ד"ר גלעד חבצלת
הפרעות קשב וריכוז
4.9
( 15 חוות דעת )
"דר חבצלת מנוסה מאוד וניכרת התמחותו בתחום הפרעת הקשב
הוא קשוב מצד אחד אך כריזמטי ומבין עניין מצד שני
עמד מול הבן שלי בצורה אסרטיבית היה קשוב לצרכיו ופתח עבורו את ארון המשחקים ואפשר לו בחירה
דר חבצלת נעים מזג
סבלני מאוד
ומקיים שיח בגובה העיניים עם ההורה ועם הילד
כן יירבו רופאים כמוהו"
ד"ר פבלו אריאל רויטמן
פסיכיאטריה
4.9
( 25 חוות דעת )
"חוויית הטיפול הייתה מקצועית ומכילה. שוחחנו על הדברים שנחשפתי אליהם והתחושות שעלו בתוכי, והוא היה קשוב, מכוון ומדויק. בסיום אף המליץ על המשך טיפול להעמקה והתקדמות ."
פורומים נוספים בתחום
פורוםהפרעות קשב וריכוז, ADHD
פורום ADHD מנוהל ע"י ד"ר גלעד חבצלת, מומחה לרפואת ילדים. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז, ADHDפורוםקנאביס רפואי
בפורום קנאביס רפואי ניתן להתייעץ עם צוות ייעוץ וליווי מטופלי קנאביס Canheal, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום קנאביס רפואיפורוםטיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה
בפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, דיכאון ופוסט טראומה ניתן להתייעץ עם צוות המומחים של מכון נוירואקטיב, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום טיפול בנוירופידבק- חרדה, ...פורוםהפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק
בפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק ניתן להתייעץ עם גב' אסתר אטיה, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הפרעות קשב וריכוז - נוירופידבק
ד"ר גלעד חבצלת
Canheal - ייעוץ הדרכה וליווי מטופלי קנאביס
נוירואקטיב - מכון נוירופידבק לשיפור תפקודי המוח
אסתר אטיה