פורום מאניה דיפרסיה - עמוד 22
גולשים יקרים, מענה לשאלות חדשות יתאפשר במגוון הפורומים האחרים.
זקוקה לעזרה (לת) מישל 26/05/2014 | 15:41שלום רב בת 28 ,בזמן הצבא נתקפתי בהתקפי חרדה שעברו ללא טיפול עשר שנים לאחר מכן נתקפתי שוב בחרדה בגין מעבר מגורים והשינויים הכרוכים בכך,בעקבות הרצון העז שלי לטפל במצבי התחלתי לקרוא באינטרנט על מחלות נפש ובעיקר על סיכזופרניה מה שהביא להחמרת החרדות .כיום אני נוטלת ציפרמיל כשלושה חודשים מצבי הרבה יותר יציב אך פה ושם יש עדיין חוסר מצב רוח ועצבנות .קראתי שנוגדי דיכאון יכולים להביא להתפרצות של מאניה דיפרסיה ..ואני חוששת שכעת אני לפני פרוץ המחלה...האם תוכלי להרגיע אותי ?פתח בחלון חדש
יש לי מאניה דפרסיה? Smart guy 25/05/2014 | 00:54אני בן 19.5 ומרגיש גדלות מופלאה ביותר לצד תחושת שליטות ואין סופיות לחכמה ולהשכלה.. כולם טיפשים ואני מבין, יכול ללמד הכל לכולם. מצד שני אני צנון להתקפי זעם חזקים מאוד בהם אני מתעצבן מכל משהו הכי קטן שקורה, משתגע לפעמים מרוב עצבים, מתכנס בעצמי חושב על החיים במבט אפור ומתעצבן מכל מה שזז סביבי. אך לעתים, אני חש שמחה ואושר בלתי מוסברים לאורך זמן... שמחה המסוגלת לגרום אפילו לרצון לשיר, למחוא כפיים ולרקוד מול כולם... לא מבין מה יש לי... לאחרונה קראתי על מאניה דיפרסיה ופשוט הזדהיתי בצורה חד משמעית עם תופעות המחלה. האם אני אמור לחשוש?פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר דנה סלומי 26/05/2014 | 10:07יש סיכוי טוב שאתה סובל ממאניה דפרסיה. אני ממליצה לך לעבור אבחון אצל פסיכיאטר שמבין בנושא. טיפול תרופתי יכול מאוד לעזור למנוע מאיפזודות של דיכאון בעתיד. בהצלחה
הפרעה ביפולרית יותר מ 20 שנה אופק 11/05/2014 | 11:18כיצד ניתן להתמודד עם ההפרעה הנ״ל , אני ההיתי הראשון שהתנדב לצהל עם פרופיל 21 נפשי, לאחר מלחמות רבות ד״ר גדי לובין ליווה אותי לאורך כל המלחמה, וכן פרופסור אפטר, כיום אני עם 40 אחוזי נכות למרות הקושי העז אני עובד כמפקח למעלה מ4 שנים, אני מטופל בפרפנאן וכן קלונקס ודיקנט , רציתי לדעת האם ישנם חידושים בטיפול בהפרעה , חשוב לציין כי אני מודה מאוד להפרעה, אך ממש לא קל לי, אין לי פסיכולוג או עובד סוציאלי רק פסיכיאטר שאני פוגש אותו בהתאם למצב, חשוב לציין שהתחתנתי ויש לי ילדה מקסימה, אשתי חוששת להביא עוד ילד משום שהיא מפחדת שיחלה, מה עושים??????פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר דנה סלומי 16/05/2014 | 08:57ישנם הרבה תרופות יותר חדשניות עם פחות תופעות לוואי שיכולים לעזור לך. לדוגמא - אביליפיי. אני ממליצה לדבר ע"כ עם הפסיכיאטר שלך.
תופעות לוויאופק 21/05/2014 | 19:15ד"ר שלום רב, יש לי בעייה ,האם להתקדם בעבודה ,כל העת המעסיקים שלי לא יודעים כי אני עם ההבחנה הביפולרית, אני כל העת חי בהתרה, מה גם שאין לא פסיכולוג לא שיחות עם פסיכאטר , מאוד מאוד קשה משום שאני נוטל 8 מ"ג פרפנאן כל יום בלילה כ 15 דקות לאחר נטילת התרופה כל היצירתיות נעלמת ואני הופך לזומביט ונרדם, שאלתי היא האם לקבל את התפקיד החדש משום שהוא כולל הרבה לילות האם יגיע התקף פסיכוטי???
ליתיום ותרופה נוספת בי פולאר 18/05/2014 | 20:26שלום, אני בת 37 מאובחנת בבי פולאר ובפיברומיאלגיה. נוטלת ליתיום 900 מ"ג ליום. יש לי 2 שאלות: 1. האם רצוי לחלק את הליתיום לכל משך היום? זאת אומרת: 1 בבוקר, 1 בצהריים ו- 1 בערב (כל 6.5 שעות בערך)? או לקחת 1.5 ביום ואחרי 12 שעות 1.5 שוב? מה יעיל יותר מבחינת ייצוב מצב הרוח? עד לאחרונה לקחתי 1 בבוקר ו- 2 בערב והתעוררתי בבוקר מעורפלת לחלוטין (אולי גם בגלל הפיברומיאלגיה). 2. בעבר לקחתי דפלפט שעשה לי לא טוב ואח"כ למיקטל שעשה לי מצויין אך גרם לכאבי ראש נוראיים. יש כדורים נוספים לבי פולאר? חוששת מתופעות הלוואי של ליתיום כמו פגיעה בכבד ובלוטת התריס. אשמח לתשובתך, בתודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר דנה סלומי 19/05/2014 | 20:521. בדרך כלל אם יש תופעות לוואי מליתיום עדיף לפצל את הכדור לפעמיים או שלוש פעמים ביום. כדאי לך לנסות ליטול את הליתיום כל 6 שעות אם את סובלת מתופעות לוואי. 2. יש תרופה שקוראים לה אביליפי שמאוד טובה למאניה דפרסיה ולרוב אין תופעות לוואי פרט לאי שקט גופני בתחילת הטיפול ולאחר מכן זה מתאזן. התרופה חדשה בארץ ולכן דורשת אישור של רופא מומחה.
שאלה נוספת בבקשהבי פולאר 19/05/2014 | 22:11תודה רבה על תשובתך. הליתיום מייצב אותי מצויין, פשוט חוששת מהפגיעה בגבד ובלוטת התריס. בנוסף, תופעת הלוואי הכי קשה שלי היא נשירת שיער. השאלה אם זו סיבה טובה לשאול את הרופא שלי על מעבר לאביליפיי. קראתי שאביליפיי גורם לכאבי ראש והפרעות שינה. זה נכון? כי גם ככה אני סובלת משניהם. מה דעתך? שוב תודה רבה
שאלה נוספת בבקשהבי פולאר 19/05/2014 | 22:12תודה רבה על תשובתך. הליתיום מייצב אותי מצויין, פשוט חוששת מהפגיעה בגבד ובלוטת התריס. בנוסף, תופעת הלוואי הכי קשה שלי היא נשירת שיער. השאלה אם זו סיבה טובה לשאול את הרופא שלי על מעבר לאביליפיי. קראתי שאביליפיי גורם לכאבי ראש והפרעות שינה. זה נכון? כי גם ככה אני סובלת משניהם. מה דעתך? שוב תודה רבה
ליתיום גם טוב וגם רע ריקי 12/05/2014 | 00:29שלום דר. אני אישה בת 63. לפני 20 שנה שינו את אבחנת מחלתי מסכיזופרניה למאניה דיפרסיה. הסכיזופרניה אובחנה כשהייתי בת 18 מאז האבחנה החדשה אני מטופלת בליתיום ופרוקסין. מאז אני מאוזנת מתפקדת וניתן לאמר שאיכות חיי טובה. אבל, בינתיים נפגעה בלוטת התריס וכששאלתי אם כדאי להחליף את הליתיום נאמר לי כי הפגיעה בבלוטת התריס היא בלתי הפיכה וכדאי להמשיך בליתיום שהוא טוב עבורי. בחודשים אלו נמצאו בעיות בכליות עם איסוף שתן גבוה של 4 ליטר. קבלתי דיזותיאזיד. היום כשבאתי לבית המרקחת לקחת את תרופה אמר לי הרוקח שהיא מסוכנת עם הליתיום. אני בדילמה אמתית. הרופאים נותנים לי להחליט לגבי הליתיום. רופא אינו מכחיש את הנזקים שהליתיום גורם לי מה לעשות? איכות חיים נפשית יש אבל הבריאות הפיזית מדרדרת. אשמח לתשובתך הכנה בתודה רבקה נעיםפתח בחלון חדש
תגובהמזדהה 13/05/2014 | 20:33ריקי המצב שלנו קשה. אני בן 23 והכדורים כבר הרסו לי את הבריאות. לא לוקחים עלינו אחריות. העיקר שנתהנג לפי נורמה מסויימת. מצב ביש אבסורדי
לתיוםריקי 16/05/2014 | 00:49זאת אכן בעיה קשה. מישהו צריך לקחת אחריות טיפולית ורפואית על נושא הליתיום. איך יתכן שהחולה צריך להחליט מה טוב : לקחת את הליתיום או לא. זהו כדור מתעתע בבריאות שלנו.
תשובת מומחה תשובה ד"ר דנה סלומי 16/05/2014 | 09:07בדר"כ שנטלים משתן כמו דיזותיאזיד, יש להוריד את המינין של הליתיום מפני שהוא מחזק העוצמה של הליתיום ולכן יש להוריד את המינון באופן משמעותי, תוך כדי מעקב של בדיקות דם של רמות ליתיום ושל תפקודי כליות. בקשר לבלוטת התריס, זוהי החלטה שלך. יש לי מספר מטופלים שהחליטו להמשיך עם הליתיום למרות פגיעה בבלותת התריס, מפני שאיכות החיים שלהם היתה טובה. הפיתרון הוא להוסיך הורמון של בלוטת התריס.
דפרסיה פנינה 15/05/2014 | 19:33יש לי דודה בדם רוסיה אני רוצה לעזור לה. מה עושים היא לא רוצה לצאת לא רוצה לראות אנשים. כל הזמן אומרת איך הייתי ואיך נהייתי היתה אישה של העולם הגדול מספרות קוסמטיקאית בגדים נסיעות בתי מלון מפוארים עקב תאונה בעין שאיבדה אותה היא לא רוצה יותר כלוםפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר דנה סלומי 16/05/2014 | 09:00אני ממליצה לשכנע אותה ללכת ליעוץ פסיכולוגי. אולי פגישה משפחתית תעזור לה להשתכנע בכך שזה לטובתה.
לוסטרל והשמנה נעם 04/05/2014 | 02:09שלום מזה כמעט שנתיים שאני מטופל בלוסטרל 100 מ"ג בגלל חרדה והתקפי פאניקה. מבחינת התקפי פאניקה המצב בהחלט השתפר, אין כמעט, אך חרדה עדיין קיימת. בתחילת הטיפול קיבלתי ריספונד לחיזוק הלוסטרל (בהמשך היה ניסיון גם למיקטל במקום הריספונד), אך הפסקתי את זה לאחר כמה חודשים (רציתי להימנע ככל האפשר מריבוי תרופות, וכן בגלל אסוסיאציות מריספרדל שקיבל בן משפחתי) כמו כן בגלל בעיות שינה קיבלתי מירו במינון נמוך, אך הפסקתי אותו לפני כחודשיים. מאז תחילת הטיפול (קרוב לשנתיים) עליתי במשקל בערך 10-15 קילו. רציתי לשאול: א. מה הסיבה שהלוסטרל גורם לעליה במשקל? האם זה פוגע בחילוף חומרים? משפיע על מערכת כלשהי בגוף? או שזה נטו בגלל תאבון היתר שבא עם התרופה? ב. כנ"ל לגבי מירו. ג. האם מעבר לעניין של עליה במשקל, יש משהו בתרופות הללו שגורם לקושי בירידה במשקל על אף הפחתה באוכל וביצוע פעילות גופנית? או שעדיין זה קשור אך ורק לכמות האכילה בגלל התאבון? ד. שאלה זו כמובן לא במקום ייעוץ פרטני אצל רופא, האם כשלוסטרל 100 מ"ג לא פתר לגמרי את בעיות החרדה והמחשבות הטורדניות, אלו אופציות מומלצות יותר? העלאת מינון? (ניסיתי לתקופה קצרה, ללא השפעה ממשית), תרופה נוספת לחיזוק הלוסטרל? החלפה למשפחה אחרת (SNRI)? או טיפול מסוג אחר? תודה רבהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובות ד"ר דנה סלומי 16/05/2014 | 08:55א + ב. לוסטרל לא גורם להשמנה אצל כולם ולכן קשה לדעת מה הגורם. כל תרופה פסיכיאטרית שיכולה להרדים גם עלולה להשמין. ג. יש אנשים שאוכלים ממש מעט ועדיין עלולים לעלות במשקל. ד. אם אתה לא סובל ממאניה דיפרסיה, מומלץ להעלות את מימון הלוסטרל ל 200 מ"ג כדי לטפל בחרדה. אם אתה כן סובל ממאניה דיפרסיה, תצטרך יעוץ פסיכיאטרי.
ליתיום גם טוב וגם רע ריקי 12/05/2014 | 00:31שלום דר. אני אישה בת 63. לפני 20 שנה שינו את אבחנת מחלתי מסכיזופרניה למאניה דיפרסיה. הסכיזופרניה אובחנה כשהייתי בת 18 מאז האבחנה החדשה אני מטופלת בליתיום ופרוקסין. מאז אני מאוזנת מתפקדת וניתן לאמר שאיכות חיי טובה. אבל, בינתיים נפגעה בלוטת התריס וכששאלתי אם כדאי להחליף את הליתיום נאמר לי כי הפגיעה בבלוטת התריס היא בלתי הפיכה וכדאי להמשיך בליתיום שהוא טוב עבורי. בחודשים אלו נמצאו בעיות בכליות עם איסוף שתן גבוה של 4 ליטר. קבלתי דיזותיאזיד. היום כשבאתי לבית המרקחת לקחת את תרופה אמר לי הרוקח שהיא מסוכנת עם הליתיום. אני בדילמה אמתית. הרופאים נותנים לי להחליט לגבי הליתיום. רופא אינו מכחיש את הנזקים שהליתיום גורם לי מה לעשות? איכות חיים נפשית יש אבל הבריאות הפיזית מדרדרת. אשמח לתשובתך הכנה בתודה רבקה נעיםפתח בחלון חדש
ליתיוםלידיה 13/05/2014 | 12:03מיד חייבים להפסיק עם הליתיום ולעבור לתרופות שלא פוגעות בכליות כמו דפלפט וסרוקואל. הנזק לכליות הוא בלתי הפיך ואין תרופות כמו במקרה של בלוטת התריס
ליתיוםריקי 16/05/2014 | 00:40לידיה הבעיה שלא תמיד הדפלפט והסרוקואל מתאימים. ואפשר שוב להגיע להתקפי המחלה לאחר זמן רב של יציבות הבעיה שהרופאים די בדילמה כמונו. מה עושים? יש למישהו עצה?
סכיזופרניה וסוכרת אנונימי 30/04/2014 | 18:04שלום אני במשטר נטילת כדורים כ3 שנים. אני מטופל ב40 מילגרם אינטומין. המשקל שלי עלה עם הזמן והגיע להשמנת יתר מסוכנת וחליתי בסוכרת. אני מטופל בג'נואט לאיזון הסוכרת והתחילו תסביכי סוכתרת שמפריעים לי לתפקוד "התקין". כאילו שלא די להתמודד עם סכיזופרניה לבדה. פניתי לועדה לניתוח בריאטרי ונתקעתי בקטע של אישור מהפסיכיאטר. חשוב לציין שאותו פסיכיאטר שלא נתן לי אישור מכיר אותי על סמך 3 פגישות איתו. אני אובד עיצות. בבית גם לא עוזרים לי ואין לי כוחות לנהל את הכל לבד. כרגע אני לא במעקב אך מקפיד על נתילת הכדורים. אנא עיזרי לי והמליצי לי על המשך טיפול, כזה שיעזור לי לתפקד תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר דנה סלומי 03/05/2014 | 09:42אני לא מבינה איך אתה נוטל תרופה פסיכיאטרית ללא מעקב של פסיכיאטר. אינטומין שייך לקבוצת תרופות האנטי פסיכוטיות אטיפיות. רובם בקבוצה זאת גורמות ליתר השמנה ומעלות את הסיכון להתפתחות של סכרת. יש 2 תרופות בקבוצה זו שלא גורמות להשמנה והם אביליפיי וגיאודון. אני ממליצה לשקול לשנות טיפול תרופתי ולכן אולי תוכל להוריד במשקל - אך זאת רק בעזרת מעקב פסיכיאטרי.
תגובהאנונימי 03/05/2014 | 16:35אז המצב חברנה .. שתדעי לך ששני הפסיכיאטרים שהייתי אצלם אמרו לי שאין קשר בין ההשמנה לכדור ובעיקר בין הסוכרת לכדור. אני פגוע משניהם ואין לי כסף לפרטי. זה למה אני לא ממשיך מעקב
לוסטרל אורן 27/04/2014 | 16:05שלום מזה כמעט שנתיים שאני נוטל לוסטרל בגלל חרדה והתקפי פאניקה(שהיו קיימים אצלי כבר שנים ארוכות ונמנעתי מלטפל בזה תרופתית באופן קבוע). התחלתי ב 50, עליתי ל 100, לאחר מכן ל 150, וגם ל 200. אך לא ראיתי שהעליה השפיעה, חזרתי ל 100 (כמובן בהנחיית רופא המשפחה), ועם זה אני כבר כמה חודשים. בתחילה לקחתי את זה בלילה, ובגלל הפרעות שינה (שלא בהכרח קשורות בזה) אני לוקח את זה בבוקר. למעשה התקפי פאניקה של ממש אין לי כמעט בתקופה האחרונה, אך חרדה ומחשבות טורדניות (בעיקר מחשבות על הלב) עדיין יש, לפעמים אני אף מרגיש את הדופק המהיר והחזק (שיכול להיות במנוחה גם מעל 100) וזה קורה בעיקר בערב/לילה. האם זה אומר שהלוסטרל לא יעיל? האם כדאי לקחת את הלוסטרל בשעות הערב? מה טווח ההשפעה של לוסטרל? האם סמוך לנטילה משפיע יותר או שבכל מקרה משפיע אותו הדבר למשך 24 שעות? יש משמעות כלשהי לשעה שנוטלים את התרופה? אני מרגיש שמערכת העצבים שלי עובדת על טורים גבוהים גם בצורה בלתי נשלטת, האם הלוסטרל מטפל בזה ? בחלק ניכר מהזמן נעזרתי גם במירו במינון נמוך בגלל בעיות השינה, אך זה מעורר אצלי בלילה צורך עז בפחמימות ומתוקים. תודהפתח בחלון חדש
תשובת מומחה תשובה ד"ר דנה סלומי 03/05/2014 | 09:49נראה לי שלוסטרל מתאים לך באופן חלקי. כאשר מוצאים תרופה נגד דיכאון/חרדה שמתאימה באופן מלא, הסימפטומים שתארת נעלמים. אם יש לך את הסבלנות, הייתי ממליצה להחליף תרופה. מהניסיון שלי, לפרוזאק יש מרכיב חזק של נוגד חרדה ובדר"כ לא גורם להשמנה.
פורומים נוספים בתחום
פורוםטיפולי פוריות
פורום טיפולי פוריות מנוהל ע"י פרופ' יעקב אשכנזי, מומחה בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית. היכנסו עכשיו והתייעצו עם מומחה/ית!
לפורום טיפולי פוריותפורוםהריון ולידה
פורום הריון ולידה ניתן להתייעץ עם ד"ר עמנואל אטלי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הריון ולידהפורוםפסיכיאטריה
בפורום פסיכיאטריה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום פסיכיאטריהפורוםגניקולוגיה
בפורום גינקולוגיה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גניקולוגיהפורוםגסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים
בפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדים ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום גסטרואנטרולוגיה מבוגרים וילדיםפורוםחרדה
בפורום חרדה ניתן להתרשם ממידע קודם, שאלות גולשים ותשובות מקצועיות. אם ברצונך לשאול שאלה, ניתן להיכנס למגוון הפורומים האחרים באתר המנוהלים על ידי מיטב המומחים/ות.
לפורום חרדה

פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
ד"ר עמנואל אטלי
מערכת אינפומד