פורום כירורגית כלי דם - עמוד 3
-
סטנד בצוואר וטיפולי שיניים עתידיים (לת)
תיתי 27/08/2025 | 19:47אימי עברה לפני שנתיים צינתור בצוואר צד שמאל וסטנד. במהלך הצינתור עברה אירוע מוחי קטן חולף שלא השאיר נכות כלשהי. האם טיפולי שיניים עם כל חומרי ההרדמה והקדיחות יכולים להשפיע ? האם צורך לבקש חומרי הרדמה מסויימים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
שטפי דם תת עוריים בידיים
ראובן 21/12/2015 | 11:52שלום רב, אני בן 63.5 ובאופן כללי בריא. עוסק בפעילות ספורטיבית באופן סדיר ובמשקל תקין. בשנים האחרונות, ובפרט בחודשים האחרונים יש לי בעייה של הופעת שטפי דם תת עוריים על הזרועות ועל גב כפות הידיים. במקרים רבים אין לכך סיבה ברורה ולעיתים כתוצאה ממכה קלה, שפשוף קל או אפילו בגלל גירוד מקומי קל. המדובר על כתמים בגודל עד 2*1 ס"מ בצבע ורדרד-אדמדם. הם עוברים-נספגים בתוך 4-5 ימים אך לאחרונה תדירות ההופעה שלהם הולכת וגדלה. אני נוטל סטטין 20 מ"ג אחת ליומיים. כמו כן גם אומגה 3 ומגנזיום 520 פעם ביום. איני לוקח אספרין או תרופות לדילול דם ולא תרופות אחרות. ברקע יש לי בעיה של נגעי עור על הקרקפת מסוג סולר קרטוזיס. אני מטופל באופן סדיר אצל רופא עור ומצב הנגעים הוא מתון מאד ותחת שליטה. שאלותי היא: 1. לאיזה רופא ותחום רפואי עלי לפנות בבעיה זאת ? 2. איזה בדיקות מומלץ לבצע ? 3. האם יש פתרונות אפילו חלקיים המאיטים וממתנים את הבעיה הזאת ? 4. האם שתיית אלכוהול באופן מתון משפיעה לרעה ? 5. האם יש תוספות טבעיות (תוספי מזון) שיכולים למתן את הבעיה ? 6. חוות דעתכם בעניין אודה מאד על תשובתכם המקצועית בברכה, ראובןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שטפי דם תת עוריים
ד"ר יאיר גלילי 21/12/2015 | 14:56שלום ממליץ בשלב ראשון להגיע לרופא המשפחה ולבקש ספירת דם ומשטח דם בשאלה של סיבה ראשונית לשטפי הדם. במידה ולא תימצא בעיה, יש להתייעץ עם ראומטולוג בשאלה של נטייה לשבירות קפילרות. בכל מקרה, לרוב לא מוצאים סיבה רפואית לתלונות מסוג אלה אם כי כדאי לברר.הוסף תגובה
-
שטפי דם בידיים
ביאנקה 13/07/2022 | 10:26האם ניתן למנוע היווצרות שטפי דם תת-עוריים מכל נגיעה קלה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שטפי דם
ד"ר אסף לבנון 19/07/2022 | 13:35שלום ביאנקה שטפי דם תת עוריים הם מאוד נפוצים בגיל מבוגר בשל שבריריות של כלי הדם התת עוריים המאפיינים גיל זה, אם גם מקבלים מדללי דם התופעה מוחמרת. התופעה הזו אינה מסוכנת אם כי יש כאלה הרואים בה בעייה אסטטית קשה, היא אינה ניתנת למניעה ואינה מצריכה טפול ספציפיהוסף תגובה
-
שתפי דם תת עוריים רק ביד שמאל
אבנר אשד 14/08/2023 | 11:33שתפי דם בגודל בערך 3 סמ רק ביד שמאל.שעוברים אחרי כשבוע. איני נוטל תרופות.הייתי אצל רופאת המשפחה בוצע בדיקת דם לקרישה נראה שהכל תקין.אני בן 71. יכול להיות קשור בכך שנסעתי בעבודתי הרבה ויד זו היתה חשופה יותר לשמש .? או אחר. ? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שטפי דם
ד"ר אסף לבנון 14/08/2023 | 16:59שלום אבנר שטפי דם תת עוריים הם מאוד נפוצים בגיל מבוגר בשל שבריריות של כלי הדם התת עוריים המאפיינים גיל זה, אם גם מקבלים מדללי דם התופעה מוחמרת. התופעה הזו אינה מסוכנת אם כי יש כאלה הרואים בה בעייה אסטטית קשה, היא אינה ניתנת למניעה ואינה מצריכה טפול ספציפי. יתכן שהחשיפה הממושכת לשמש השפיעה לאורך זמן על שבריריות כלי הדם.הוסף תגובה
-
שיטפי דם תת עוריים בידיים
יונתן הרפז 25/08/2023 | 20:46יש לי טרומפוציטוזיס ואני מקבל תרופה ולוקח 100מג קרטיה ליום. האם הקזת דם מידיי פעם תעזור למניעת שיטפי הדם?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שטפי דם
ד"ר אסף לבנון 26/08/2023 | 21:04שלום יונתן אין לי נסיון התחום אך איני חושב שהקזת דם תעזור לבעייה שציינת. מציע שתתיעץ עם ההמטולוג שמטפל בך לגבי שאלתךהוסף תגובה
-
כתמי דם בזרועות הידיים
אלברט ואקנין 15/02/2025 | 12:13בשנתיים עד השלוש שנים האחרונות מופיעים לתמי דם ורדרדים על זרועות בשתי הידיים. ולאחר כשבועיים עד שלושה הם נעלמים והם מופיעים פעמיים עד שלושה בשנה . לי נראה שזה מהחיסות בתקופת הקורונה לקחתי שלושה חיסונים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כתמי דם
ד"ר אסף לבנון 16/02/2025 | 08:36שלום אלברט לא הבנתי מה השאלה שלך. בנוסף צרף לשאלתך גם רקע רפואי שלך- גיל, מחלות רקע וטיפול תרופתי קבוע.הוסף תגובה
-
שטף דם ממושך בבטן
Ravid 05/04/2025 | 17:13שלום יש לי שטף דם בבטן מעל חצי שנה בצבע סגול שאינו מחלים. לא יצא כתוצאה ממכה. מה יכולה להיות הסיבה ולאיזה רופא לפנות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שטפי דם תת עוריים בידיים
ד"ר אסף לבנון 08/04/2025 | 10:12שלום זו תגובה לRAVID אשר שאל שאלה ב5.4.25 בתוך שרשור של תגובות על שאלה ישנה מאוד. "שטף דם" שאינו נספג לאחר חצי שנה הוא כל הנראה אינו שטף דם אלא בעייה עורית כלשהי ויש להמשיך ברור בכיוון זההוסף תגובה
-
שטף דם לאחר נפילה
חן 04/07/2025 | 13:13לפני 6 ימים נפלתי ברחוב נפילה חזקה על היד ( סדק במרפק) הייתי עם חבישה 3 ימים והיום הורדתי. לתדהמתי אני רואה שהיד שנפגעה מלאת בשטפי דם בצבע כחול כהה. כמו דיו לאורך כל האמה. תוך כמה זמן שטפי הדם האלה צפויים להספג?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שטפי דם תת עוריים בידיים
ד"ר אסף לבנון 05/07/2025 | 11:33שלום זו תגובה לחן אשר שאל/ה שאלה ב4.7.25 בתוך שרשור של תגובות על שאלה ישנה מאוד. שלום רב מקורם של שטפי הדם באמה הוא כמובן החבלה במרפק אשר ככל הנראה לוותה גם פגיעה בכלי דם שטחי. הסיבה לכך שנראה ששטף הדם "התפשט" למקום רחוק מאזור החבלה אינו כפי שניתן לחשוב- דימום בכל האמה אלא זו בעצם התפשטות טבעית של דם ברקמות התת עוריות אשר תלוי בכח הכובד ( אם היד הייתה תלויה למעלה אז שטף הדם היה מתפשט לכוון הכתף- הפוך מעכשיו) בכל מקרה הגוף יודע לספוג את שטפי הדם האלה ובמהלך הספיגה צפויים גם שינויים לצבעים אחרים וכל התהליך צפוי לחלוף תוך מספר שבועות.הוסף תגובה
-
שיעפי דם תת עורי
חנן מרקו 18/08/2025 | 18:01אני סובל משיטפי דם לאחר טיפול בקרם כימוטרפיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שטפי דם תת עוריים בידיים
ד"ר אסף לבנון 19/08/2025 | 11:45זו תגובה למה שכתב חנן מרקו ב 18.8.25 : מה השאלה בבקשה?הוסף תגובה
-
-
שאלה
Kali 13/08/2025 | 01:59היי דר אני נשאית לפקטורי קרישה פקטור 5 ופקטור mtfhr עשיתי השבוע אולטראסונד לרגליים אשר הראה שיש אי ספיקה ברגל שמאל בספינה גדולה וקטנה וברגל ימין בספינה גדולה יש לציין כי אמא ואחותי עברו PE ואח שלי עבר DVT עכשיו אני אמורה לטול אספירין כך עדיין לא התחלתי , השאלה פקטורי הקרישה שאני נשאית עם האי ספיקה ייתכן ויעשו לי תסחיף או שזה לא קשור אני מרגישה נפיחות וכאב חזק דווקא ברגל שמאל על נפיחות ממש בולטתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שאלה
ד"ר אסף לבנון 19/08/2025 | 11:51שלום קאלי וסליחה על התגובה המאוחרת. הממצאים בבדיקת הדופלקס שלך מעידים על בעייה במערכת ורידים שטחיים. בעיות במערכת ורידים עמוקה קרי- פקקת יכולים להביא להתפתחות תסחיף ראתי. הסיבה שאת בסכנה מוגברת יחסית לאנשים אחרים אינה בשל בעיית הורידים השטחיים אשר גורמת ככל הנראה לנפיחות אלא בגלל קרישיות היתר שלך. ההחלטה אם יש צורך בטיפול תרופתי מניעתי צריכה להיות של המטולוג. מקווה שעזרתיהוסף תגובה
-
-
לחץ על עלי דם בצוואר
אחד 05/08/2025 | 13:38שלום בן 48 בריא בדכ לאחר אימון ביצעתי מתיחות של היד וכנראה לחצתי בנקודה מסוימת בצוואר בצד ימין התחלתי להרגיש סחרחורת וחולשה . לאחר כמה דקות שכיבה זה עבר. האם זה נורמלי או מצריך ברור?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לחץ על עלי דם בצוואר
ד"ר אסף לבנון 19/08/2025 | 11:54שלום לך אחד בצוואר קיימים כלי דם אשר יש עליהם גם חיישנים הרגישים ללחץ אשר עלול להוביל לירידת לחץ דם ולתלונות אשר אותם תיארת. אני לא חושב שיש מקום לברור כלשהו לאחר ארוע חד פעמי, אני כן בטוח שרצוי להמנע מביצוע לחץ חוזר על האזור המדובר.הוסף תגובה
-
-
תוצאות בדיקת דופלר עורקי צוואר
דורית 24/07/2023 | 12:29בת 64 תוצאות בדיקת דופלר עורקי צוואר לפני דנתיים וחצי צד ימין 122/44. ס"מ/שנייה שמאל 90/37. ס"מ/שנייה מהירויות זרימה תקינות תוצאות בדיקה דופלר עורקי צוואר עכשוויות ימין 95/32. ס"מ/שנייה שמאל. 97/37. ס"מ/שנייה משני הצדדים עם שינויים טרשתיים מהירויות זרימה תקינות. שאלתי האם ניתן לצפות בהיצרות עורקי הצוואר בבדיקה העכשווית לעומת קודמתה? מה ניתן לעשות לגבי השינויים טרשתיים שצויינו בבדיקה העכשווית?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תוצאות דופלקס עורקי צוואר
ד"ר אסף לבנון 25/07/2023 | 09:12שלום דורית לפני שאני מתייחס לשאלותייך יש לי כמה שאלות: יתכן וכבר התכתבנו כאן לפני כחודש וחצי? אם לא אז אנא כתבי לי: מה מחלות הרקע שלך? האם מקבלת טיפול תרופתי כלשהו? האם מעשנת? מדוע בוצעה הבדיקה?הוסף תגובה
-
דופלר עורקי צוואר
דורית 25/07/2023 | 19:00כעשר שנים לא מעשנת. לא מקבלת שום תרופות (מסרבת לקבל סטטינים, לוקחת 2 כפות פסיליום ביום) בדיקת כולסטרול אחרונה כולסטרול טוטל 247.2 טרילגצרידים 55.6 Hdl כולסטרול. 87 Ldl כולסטרול 149 אין לי סוכרת. A1c בדיקה מאתמול 5.6 בדיקת a1c קודמת היתה 5.8 (חריגה קלה) בדיקה לפניה 5.7 ובדיקה לפניה 5.7 (הציעו לי לקבל תרופה לכולסטרול וסרבתי. אני מסתמכת על ה -hdl התקין שלי. בדיקת hdl קודמת היתה 102 לחץ דם תקין עושה הליכות יומיומיותהוסף תגובה
-
דופלר עורקי צוואר
דורית 25/07/2023 | 19:15לשאלתך - רציתי להוסיף את סיבת הבדיקה וזאת מפאת שהכולסטרול שלי, כבר שנים בחריגה כלפי מעלה , רציתי לבדוק האם יש טרשתיות בעורקים, האם הם צרים ולעשות השוואה עם בדיקת הדופלר הקודמת מלפני שנתיים וחצי, והאם אני כן חייבת להתייחס לכולסטרול החריג למרות שהכולסטרול הטוב שלי הוא ממש טוב.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סיכום
ד"ר אסף לבנון 26/07/2023 | 09:57על פי המידע שנתת קיים תהליך טרשתי בדופן כלי הדם שנבדקו אך הוא אינו גורם להפרעה בזרימת הדם ומכאן שהגישה הטפולית צריכה להיות מעקב בלבד. לגבי טיפול בסטטינים, מציע להתייעץ עם פנימי מומחה בתחום. בכל מקרה ממליץ לעקוב אחרי גורמי הסיכון הנוספים: סכרת, יתר לחץ דם, לחזור על הדופלקס עוד שנה ולא לחזור לעשןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ד"ר אסף לבנון 03/08/2025 | 08:15בשתי הבדיקות מהירויות הזרימה המשקפות את מידת ההצרות הן תקינות כלומר- אין הצרות בעורקי הצוואר. השינויים הטרשתיים הם שינויים הקשורים בגורמי הסיכון הבאים- סכרת, יל"ד, הפרעת שומנים, עישון ורקע משפחתי. כדי למנוע החמרה יש לטפל בגורמי הסיכון הרלוונטים ולהמשיך ולהיות במעקב אחת לשנה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ד"ר אסף לבנון 03/08/2025 | 08:18שלום יפה המידע שרשמת הוא חלקי ביותר . אנא רשמי מה גיל המטופל/ת, מחלות רקע, טיפול תרופתי ומדוע בוצעה הבדיקה . כמו כן נסי לצרף את ממצאי הבדיקה באופן מלא יותר.הוסף תגובה
-
-
בצקות בכפות רגליים ושוקיים
רוני 31/07/2025 | 08:21אמא שלי בת 88, היינו איתה כמה פעמים אצל רופא כלי דם בשל בצקות. למרות שחיצונית נראים כלי דם והרגליים מאד נפוחות, בבדיקות ההדמיה התוצאות של זרימת הדם היו תקינות. המליצו לה על תחבושת אלסטית לוחצת, קנינו אבל היא לא היתה מתאימה (לוחצת וקטנה). ראיתי גרביים שנקראות graduated compression שספורטאים משתמשים. נראה לי שהם יהיו קלות יותר ללבישה. האם זה הגיוני לנסות להלביש לה ולראות אם זה מסייע? האם יש נזק שאני יכול לעשות אם אני אנסה זאת? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בצקות בכפות רגליים ושוקיים
ד"ר אסף לבנון 31/07/2025 | 09:04מטרת הגרביים האלסטיים להקל על סימפטומים , לפעמים סוג אחד של גרביים יותר נח למטופל מסוים מאשר סוג אחר. אני חושב שיש הגיון במה שאת המבצע, הסיכוי לנזק - מינימליהוסף תגובה
-
-
אי סדרים בירכיים
מיכל 16/07/2025 | 13:50שלום ד״ר, השאלה ארוכה כדי לתת כמה שיותר מידע. אני בת 43. לאבי הייתה לימפאדמה. אני מאז ומעולם ״סבלתי״ מצלוליט (לא צלוליטיס(. לפני שנתיים וחצי עברתי ניתוח חזה (אסתטי) כושל וכתוצאה ממנו עברתי 3 ניתוחי תיקון שכללו שאיבת שומן מהירכיים + Renuvion. נוצרו לי ״גלים״ בחלק הפנימי של הירכיים שמפריעים לי אסתטית מאד. אני שוקלת לעבור סדרת טיפולים עם מכשיר https://alma-israel.co.il/product/alma-primex/ השבוע פניתי לכירורג דם כדי לוודא איתו ש״הגלים״ האלו הם לא משהו מעבר לרק גלים ושאני יכולה באמת לעבור את הטיפול הזה, שאין מניעה רפואית. הרופא אמר שהכל בסדר עם הרגליים ומבחינת הטיפול אמר לי כי מדובר בטיפול מיותר. עניתי כי אני שמחה שהוא חושב שמצבי מבחינה אסתטית טוב אבל מעניין אותי האם יש מניעה רפואית- האם עלול לגרום להתלקחות מצבים רפואיים, האם יש סכנה כלשהי וענה לי כי האויב של ה״טוב מאד״ הוא ה״מצוין״ וכי רק לאחר הטיפול המיותר בעיניו נדע אם יש מניעה רפואית וכי ממליץ לי לתעל את האנרגיה למקום אחר. השאלה שלי היא- האם יש סכנה בטיפול כזה? אם זה ״רק״ בזבוז כסף, אני מוכנה לנסות אבל אם יש במכשירים האלו סכנה, כמובן שאמנע.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אי סדרים בירכיים
ד"ר אסף לבנון 31/07/2025 | 09:01צר לי , אך איני מכיר את המכשיר המדובר ומכאן שאין לי נסיון עם ההשלכות של הטיפולהוסף תגובה
-
-
אולטרסאונד עורקי כליה
מיה 12/07/2025 | 01:57מה מותר לאכול 24 ש׳ לפני U.S עורקי כליה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אולטרסאונד עורקי כליה
ד"ר אסף לבנון 12/07/2025 | 14:20שלום מיה צר לי אך איני יודע לענות על שאלתך, מציע לך לפנות בשאלה זו למכון בו את מבצעת את הבדיקההוסף תגובה
-
-
הזרקה לנימים
שירה 26/06/2025 | 19:36יש לי מספר נימים ברגל המצב לא נוראי בכלל אבל עדיין מעט מפריע לי. שאלתי היא האם עצם ההזרקה לנים יכולה להוביל לכך שיצאו יותר נימים? ובעצם לגרום להחמרת המצב? אני בת 45.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הזרקה לנימים
ד"ר אסף לבנון 28/06/2025 | 17:07שלום שירה איני מכיר מחקר רפואי אשר מבסס את החשש שלך. מה שכן ידוע הוא שמחלת הורידים אינה נעלמת לאחר הזרקה לאזור מסויים ובהחלט יש מצב של המשך התפתחות נימים בגלל נטייה של הגוף ללא קשר להזרקה.הוסף תגובה
-
-
בליטה ישנה על וריד שהבוקר הופיע בה שט'ד
אפרת 25/06/2025 | 17:09לפני כחמש שנים, הופיעה לי בליטה כדורית בוריד האולנרי(מקווה שאינני טועה בשם), סמוך לשורש כף היד, בצד הזרת. בזמנו נשלחתי לדופלר שנמצא תקין למרות הדפורמציה. הבוקר, מבלי שקיבל י מכה, הופיע על הבליטה הכדורית ומעט סביבה, שט'ד. אשמח לקבל איזושהי הבהרה לגבי התופעה. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בליטה ישנה על וריד שהבוקר הופיע בה שט'ד
ד"ר אסף לבנון 28/06/2025 | 17:05שלום אפרת קשה לי מאוד לתת אבחנה והבהרה על סמך מה שכתבת אני חושב שבשלב ראשון כדאי לפנות לרופא המשפחה ולהתייעץ איתו. צר לי שלא יכולתי לעזור יותר.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
חיתולית נמקית
-
תסחיף ריאתי, תסחיף ריאות
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת קטע
-
קילוף מעטפת ריאה
-
בדיקות קשורות
-
רצף גנטי BRCA
-
בדיקת MRI
-
תרופות קשורות
-
פולידוקנול
-
בנזאלקוניום כלוריד
-
מונחים קשורים
-
אמתחת (בורסה)
-
הידרותרפיה
פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתרפורוםמיני מעקף קיבה
בפורום מיני מעקף קיבה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסים גרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מיני מעקף קיבהפורוםכיס מרה
בפורום כיס מרה ניתן להתייעץ עם ד"ר איתי זוארץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כיס מרה
פרופ' משה דודאי
ד"ר אסף לבנון
ד"ר רונן גלילי
ד"ר נסים גרון
ד"ר איתי זוארץ