פורום כירורגית כלי דם - עמוד 3
-
תוצאות דופלקס עורק ורטברלי ימין
חופית 06/09/2025 | 14:40שלום ד"ר לבנון להלן התוצאות שאבי בן 76 קיבל לדופלקס עורקי צוואר בנוגע לעורק ורטברלי ימין: "עורק ורטברלי ימין נראה היפופלסטי (רואים גם ב CTA מ 7.2020) ללא הדגמה זרימת הדם בדופלר" . בסיכום כתוב : "לא הודגמה זרימת הדם בעורק וורטברלי ימין - סיבה טכנית עקב היפופלזיה או חסימה". המלצות: "בדיקה חוזרת לבירור זרימת הדם בעורק הוורטברלי ימין או המשך בירור הדמייתי נוסף". (החסימה בקרוטיס פנימי עד 50%). רופא המשפחה שלו אמר תוצאות אלו תקינות וזהות לתוצאות מ 2020 ואמר לו לחזור אליו בעת הצורך. אודה לחוות דעתך. מצרפת גם תוצאות קודמות בנוגע לעורק ורטברלי ימין: 2.2020- "נרשמה זרימה בעלת תנגודת גבוהה המעידה על הצרות דיסטאלית קשה". 6.2021- "נצפתה זרימה כיוון הנכון בעורקים הוורטברליים" 9.2022- כנ"ל 2.2023- "הודגם עורק היפופלסטי עם זרימה איטית בכיוון תקין בעלת תנגודת גבוהה על רקע הצרות דיסטאלית של העורק (קוטר העורק כ 1.7 מ"מ) 7.2024- כנ"להוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ד"ר אסף לבנון 07/09/2025 | 11:33שלום חופית לפני שאני מתייחס לממצאי הבדיקה אנא עני על מספר שאלות לגבי אביך: מהן מחלות הרקע ומה הטיפול התרופתי הקבוע אותו הוא מקבל? האם מעשן? מדוע בוצעה הבדיקה מלכתחילה והאם יש סיבה נוספת מעבר למעקב לבדיקות החוזרות אותן הוא מבצע האם היה ארוע מוחי בעבר? אם כן - מה היה ביטויו?הוסף תגובה
-
תשובה על השאלות
חופית 10/09/2025 | 20:44מחלות רקע: לחץ דם - מאוזן תחת טיפול תרופתי Duplex Carotid artery stenosis bi-lat internal carotid 50% Right vertebral art stenosis - Micropirin 75 כולסטרול- מאוזן/ ליטורבה התחלה של פרקינסון- Sinment CR לא זוכרים מדוע התחיל מעקב לפני שש שנים אבל הוא המשיך מעקב בגלל שחש חוסר יציבות בעמידה והליכה (אך זה יכול לנבוע גם מפרקינסון) , והיו לו מס' ארועים במהלך השנה האחרונה של תחושת סחרחורת קצרה או תחושת "כמעט סחרחורת". לפני כשנה וחצי היתה לו במהלך נהיגה תחושת "עולם עקום" והקאות והגיע למיון ויש השערה שזה ארוע מוחי חולף שכן לאחר מכן הופיע לו קושי בהליכה אשר השתפר עם הזמן סליחה אם התשובה ארוכה מידיהוסף תגובה
-
סחרחורות כאבי ראש חזקים וטשטוש ררייה
איבחון 15/09/2025 | 09:47היי ד״ר אני כבר חודש בבירורים עקב סחרחורות התלוננתי על כאבי צוואר מסוג שלא היה לי כאילו הכל הופך לבלוק קשיח , טשטוש ראייה וכאבי ראב חזקים בהתחלה אמרו ורטיגו אחכ שללו , אחכ אמרו מיגרנה שקשורה לפיברומיאלגיה שיש לי כמו כן אחרי ניתוח תיקון עקמת (מקבלת קנאביס רפואי , טלפקס ואיבופן בשבוע האחרון נתנו לי במיון. בסי טי מצאו עורק ורטבולרי מימין היפופלסטיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ד"ר אסף לבנון 21/09/2025 | 17:34שלום חופית על פי כל מה ששלחת לי ובמגבלת העובדה שאיני רואה את הדברים אל מול עיניי... לא נראה לי שהממצא בעורק ההיפופלסטי הינה מקור לדאגה- לעורק זה יש מספר עורקים היכולים לגבות אותו ואיני חושב שזה מקור הסחרחורות ושיש צורך בהתערבות כלשהי לשם כך. לצורך קבלת החלטה חד משמעית אני מציע שתפני עם כל החומר כולל דיסק הבדיקה לכירורג כלי דם באזור מגורייך. אם את מעוניינת בעזרתי כתבי לי למייל asaflev67@gmail.comהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סחרחורות כאבי ראש חזקים וטשטוש ררייה
ד"ר אסף לבנון 21/09/2025 | 18:01שלום רב על פי הנתונים אני מניח אך לא בטוח שקיימת בעייה בעמוד שדרה צווארי, לממצא בעורק ורטברלי אין משמעות בהקשר המדובר וככל הנראה אין משמעות כלל. לעורק זה יש גיבוי של עורקים אחרים וניתן לתפקד גם בלעדיוהוסף תגובה
-
-
אולטרסאונד
נטלי 30/03/2025 | 08:40עשיתי בדיקה אולטרסאונד צוואר משמאל: הודגם רובד פיברוטי קל לכל אורך של עורק התרדמה המשותף וובמוצא של עורק התרדמה הפנימי הודגם רובד פיבורטי אשר גורם להיצרות עד 0-20% תרשימי זרימה ומהירויות בעורקי התרדמה המשותף והחיצוני בגדר הנורמה הודגמה זרימה תקינה בעורק החוליות. מימין: הודגם רובד פיברוטי קל לכל אורך של עורק התרדמה המשותף וובמוצא של עורק התרדמה הפנימי הודגם רובד פיבורטי אשר גורם להיצרות עד 0-20% תרשימי זרימה ומהירויות בעורקי התרדמה המשותף והחיצוני בגדר הנורמה הודגמה זרימה תקינה בעורק החוליות מה זה מה עלי לעשות אני סובלת מדופק באוזןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
דופלר צוואר
נטלי 30/03/2025 | 17:32אני סובלת מכאבי ראש אני בת 47 , לא שהיה לי בעיות כלשהן אני לא לוקחת כדורים יש לי חוסר ריכוז סחרחורות, ניגשתי לרופא אף אוזן גרון בעקבות הדופק באוזן שמציק לי ולפעמים סחרחורות וכאבי ראש שאמרו לי שזה מגרינה , אני ללא שום כדורים , אשמח לתשובתך האם הכל תקין ומה אני צריכה לעשות ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אולטרסאונד
ד"ר אסף לבנון 01/04/2025 | 22:31שלום נטלי אני לא יכול להגיד לך על סמך דברייך ש"הכל בסדר". אני כן יכול להגיד שתלונותייך אינן תלונות אופייניות לבעיית כלי דם כלשהי. אם רצית לשאול על צורך בביצוע דופלקס עורקי צוואר אזי תשובתי היא :לאהוסף תגובה
-
us דופלר צווארי
אנטולי 20/09/2025 | 23:05אבא שלי בן 65 ברקע הפטיטיס b מטופל באנטקביר ומאוזן. לא מעשן. הרגיש סחרחורת, חולשה ברגליים, נימול בפנים בעיקר מצד שמאל בהמשך גם ימין. ביצע us דופלר צווארי התוצאה: מימין פנימי 150/36 ס"מ לשניה נצפו שינויים טרשתיים. משמאל פנימי 64/27 ס"ח לשניה נצפו שינויים טרשתיים מסקנות: נצפתה היצרות עד 49% מימין. ממשיכים להיות לו אירועים של חולשה נימול גם בתאומים בעיקר שיוצא לשמש/לא ישן טוב או בסטרס. עבר ct ראש תקין. מה אומרים ממצאים אלו? מה כדאי לעשות כרגע? הומלץ במיון לשתות אספרין 100mg עד ביצוע mri אמבולטורי לא רצו לאשפז. מקווה שזו ההחלטה הנכונה. ולשקול השלמה של CTA קרוטיס.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אולטרסאונד
ד"ר אסף לבנון 21/09/2025 | 17:46שלום אנטולי הממצאים מעידים על קיום הצרות קלה בעורק התרדמה הימני. ממצא זה אינו מסביר את תלונותיו ואיני חושב שיש קשר בינו לבין תלונותיו. הממצא מעיד על קיום מידה מסויימת של טרשת עורקים ככל הנראה- זו מחלה שגורמי הסיכון שלה הם- סכרת, יל"ד, הפרעת שומנים, עישון ורקע משפחתי- האם יש משהו מאלה? בשלב זה ממצא זה מצריך רק מעקב, יש הגיון במתן אספירין למניעה. מקווה שעזרתי.הוסף תגובה
-
-
ורידים בפנים
מור 20/09/2025 | 21:14שלום, יצאו לי שני ורידים בולטים בפנים שלא היו לפני כן וזה נורא מפריע לי. אשמח לדעת ממה זה נגרם ומה ניתן לעשות? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ורידים בפנים תשובה למור על שאלה מ 20.9
ד"ר אסף לבנון 21/09/2025 | 17:49שלום מור אני לא יודע איך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר. בכל מקרה טיפול בורידים בולטים בפנים אינו מתבצע ע"י כירורג כלי דם , ממליץ לפנות לכירורג פלסטי.הוסף תגובה
-
-
בירור כלי דם
סיגל 16/09/2025 | 17:57שלום רב, אני בת 51, עם רקע רפואי הכולל: - סגירת PFO באמצעות Amplatzer לפני כ-4 שנים (נותר דלף בינוני) - התקן Reveal LINQ - טיפול תרופתי: מיקרופירין 100 מ"ג, קרדילוק 1.25 מ"ג, נקסיום מאמש בשעות הלילה המאוחרות מופיעה תחושה מוזרה *בשתי הרגליים מהברכיים ומטה*, במיוחד באזור שרירי התאומים: - לא מדובר בכאב, אלא בתחושת כובד/חולשה כללית ולעיתים “פיק ברכיים” - אין נפיחות, שינוי צבע או אודם - אין סימני דלקת - מדדים תקינים (ל"ד, דופק, סטורציה) - תחושה שווה בשתי הרגליים - תנועתיות מלאה, ללא צליעה - לעיתים יש הקלה קלה לאחר התרוקנות או הרמת רגליים בגובה הלב - התחושה באה והולכת לאורך היום האם מדובר בבעיה שדורשת בירור כלי דם? האם עליי לפנות לבדיקה דופלקס ורידים/עורקים? או שזה נשמע לא דחוף וניתן להמשיך מעקב? אשמח לחוות דעתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בירור כלי דם
ד"ר אסף לבנון 21/09/2025 | 17:28שלום סיגל התלונות אותן את מתארת אינו ספציפיות לבעיית כלי דם , אני מציע בשלב ראשון לשוחח על הנושא עם רופא המשפחה כדי שיחליט האם יש צורך להפנותך לברור כלשהו. בהצלחההוסף תגובה
-
-
שינויים טרשתיים באאורטה
שינויים טרשתיים באאורטה 16/09/2025 | 17:24אני בת 52 לאחר בדיקת ct בטן האם שינויים טרשתיים באאורטה מסוכנים ומצריכים התייחסות כל שהיא?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שינויים טרשתיים באאורטה
ד"ר אסף לבנון 21/09/2025 | 17:21השינויים ככל הנראה משניים לגורמי סיכון לטרשת עורקים אשר יתכן ויש לך אחד או יותר מהם- סכרת, יל"ד, הפרעת שומנים, עישון ורקע משפחתי. כדי להבין את משמעות הממצאים יש להגיע לבדיקה אצל כירורג כלי דם שיתשאל אתך לגבי סימפטומים שונים, יבדוק אותך ויראה בעצמו את צילומי הסיטי. אשמח לעזור אם תרצי- אם כן כתבי לי למייל asaflev67@gmail.comהוסף תגובה
-
-
תוצאות דופלר עורקי הצוואר
רונית 27/10/2023 | 12:14היי , בבדיקת דופלר לעורקי הצוואר יצא : משמאל ומימין דו״צ הודגם רובד פיברוטי קל לאורך של עורק התרדמה המשותף ובמוצא של עורק התרדמה הפנימי ללא משמעות המודינמית . מה זה אומר ? מה פירוש התוצאות ? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דופלקס עורקי צוואר
ד"ר אסף לבנון 28/10/2023 | 22:17שלום רונית לפני שאני עונה יש לי מספר שאלות לגבי המטופל/ת: 1. מין וגיל 2. מהן מחלות הרקע ובאופן ספציפי- האם יש סכרת, יתר לחץ דם והפרעת שומנים? 3. מה הטיפול התרופתי? 4.. האם מעשנ/ת? 5. מדוע בוצעה הבדיקה?הוסף תגובה
-
תשובה לשאלות ששאל הרופא
רונית 28/10/2023 | 22:31לגבי הדופלר לעורקי הצוואר זה בוצע בעקבות סחרחורות וחוסר שייוי משקל בגוף, כבר שנתיים וחצי ועוד תסמינים בנוסף . יש לי בעיות במפרק הלסת ובצילום ראו הסתיידויות בעורקים . והומלץ על דופלר להמשך בירור .הוסף תגובה
-
תשובה למומחה לכלי דם לגבי דופלר קרוטיס
רונית 29/10/2023 | 22:32בהמשך לשאלות של מומחה לכלי דם 1. אני בת 48 2. לא מעשנת הבדיקה בוצעה בעקבות צילום שעשו לי למפרק הלסת שבו ראו הסתיידויות ובעקבות סחרחורות של ורטיגו או כמו , וחוסר שיווי משקל בגוף ועוד תחושות לא נעימות , מצב שנמשך כבר שנתיים וחצי . לכן נעשה הבירור .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר אסף לבנון 30/10/2023 | 11:44נא לענות על כל השאלות ששאלתיהוסף תגובה
-
תשובה נוספת למומחה לכלי דם לגבי דופלר קרוטיס
רונית 30/10/2023 | 14:54בהמשך לתשובות הקודמות וליתר השאלות שנשאלו - אין כרגע טיפול תרופתי שאני לוקחת אני בת 48 , לא מעשנת ע"פ בדיקות הולטר ללחץ דם מראה שיש לחץ דם נמוך מהנורמה ע"פ רופא ללחץ דם . אין סכרת ככל הידוע . אין הפרעת שומנים ככל הידוע . הבדיקה בוצעה בעקבות צילום של מפרק הלסת , שבצילום הראו הסתיידויות דו"צ. וחשד שזה מה שגורם לחוסר שיווי משקל בגוף וסחרחורות ולכל אותם תחושות לא נעימות שמלוות אותי כבר שנתיים וחצי .הוסף תגובה
-
תשובה נוספת למומחה לכלי דם לגבי דופלר קרוטיס
רונית 30/10/2023 | 14:58בהמשך לתשובת מומחה מהיום אין מחלות רקעהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סיכום
ד"ר אסף לבנון 30/10/2023 | 19:07שלום רונית הממצאים בבדיקה הם ביטוי לקיום טרשת עורקים במידה קלה וזאת למרות שלפי מה שכתבת אין לך שום גורמי סיכון לבעייה זו אם כי לא שאלתי על רקע משפחתי שגם הוא מהווה גורם סיכון. איני חושב שהממצאים הקלים בה מסבירים את התלונות של חוסר,שיווי משקל וסחרחורות. רצוי לחזור על הבדיקה עוד שנה כדי לראות אם ע"ש החמרה כלשהי, בשלב זה לא הייתי עושה שום דבר נוסף בהקשר לבעיה זו .הוסף תגובה
-
תשובת המשך לתשובת סיכום מומחה
רונית 30/10/2023 | 21:09תודההוסף תגובה
-
תוצאות דופלר לעורקי הצוואר
רות ו. 31/08/2025 | 22:25חסימה של 49%. הזרימה 158/36.6, 108.1/28.9 ללא סימנים לטרשת. סובלת מסכרת. פעימה מוקדמת. כאבים חזקים בכתפיים/זרועות מעין צריבה במשך מספר חודשים. נוירוםאטיה פריפרית. בבדיקת דם flc 32 lambada. FL KAPPA 45.3. מאד מודאגת. תודה מראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תוצאות דופלר עורקי הצוואר-תשובה לרות ו על שאלה מ31.8.25
ד"ר אסף לבנון 01/09/2025 | 07:43שלום רב ממצאי הבדיקה מעידים על הצרות קלה באחד העורקים-לא ציינת צדדים. הממצא אינו מסביר את התלונות, מצריך מעקב של דופלקס חוזר עוד שנה, יש לשים לבדוק אם אין עוד גורמי סיכון לטרשת עורקים כגון- יתר לחץ דם , כולסטרול גבוה ועישון ולטפל בהתאם. יש גם לשקול תחילת טיפול מניעתי באספירין.הוסף תגובה
-
-
כאבים בשוק רגל ימין
עוז 23/08/2025 | 01:40שלום, כאבים ברגל ימין, שוק מעט נפוחה מהשמאלית, ורידים מעט בולטים בצד הפנימי, הבחנת דופלר ראשון: 1. אי ספיקה בדליות. 2. אי ספיקה בספנה הגדולה לאורך הרגל. 3. אי ספיקה בספנה הקטנה בשוק עליונה. 4. אי ספיקה בסעיף של הספנה הגדולה בשוק אמצעית. הבחנת דופלר שני שביצעתי כמה חודשים אחרי: 1. אי ספיקה של ספנה גדולה ימנית בשוק וירך. 2. אי ספיקה של פרפורנטים בשוק ימין. השאלה שלי מה אמור לטפל הרופא שאליו אליך לבצע את הניתוח? אני מעוניין לטפל בשיטת ונאסיל, הרופא שבדק אותי כתב שיטופל אי ספיקה של וריד ספנה גדולה ימנית. האם מטפלים בנסאיל רק בוריד הגדול או בכל וריד שנמצא באי ספיקה? תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בשוק רגל ימין
ד"ר אסף לבנון 23/08/2025 | 17:56שלום עוז למיטב ידיעתי (גילוי נאות- אני לא מטפל בשיטה זו) ניתן לטפל בשיטה זו בוריד ספנה הגדולה בלבד , וריד זה הוא היעד העיקרי לטיפול בכל אחת משיטות הטיפול החדשות וגם בניתוח הפתוח. במרבית המקרים זה מספיק שכן ברגע שוריד זה "יוצא מהתמונה" גם ורידים נוספים שמתנקזים אליו וגם הם באי ספיקה - מושפעים מכך.הוסף תגובה
-
כאבים בשוק רגל ימין
עוז 30/08/2025 | 20:38תודה רבה ד"ר אסף, שאלה נוספת, כמה זמן להערכתך ניתן לחזור לפעילות מלאה לאחר ניתוח ונאסיל? האם יש צורך בהתאוששות? תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בשוק רגל ימין
ד"ר אסף לבנון 30/08/2025 | 20:49שלום רב אני יכול לתת לך את המדיניות בה אני נוקט אך אין הכרח שזו מדיניות של מי שמנתח אותך. הניתוח המדובר כרוך בחתך קטן לצורך החדרת הציוד הנחוץ לתוך הוריד בו מטפלים. כעקרון לא צריכה בעייה לחזור לפעילות תוך מספר ימים לא גדול. מציע בכל מקרה להתייעץ על כך עם הכירורג המטפל.הוסף תגובה
-
-
סטנד בצוואר וטיפולי שיניים עתידיים (לת)
תיתי 27/08/2025 | 19:47אימי עברה לפני שנתיים צינתור בצוואר צד שמאל וסטנד. במהלך הצינתור עברה אירוע מוחי קטן חולף שלא השאיר נכות כלשהי. האם טיפולי שיניים עם כל חומרי ההרדמה והקדיחות יכולים להשפיע ? האם צורך לבקש חומרי הרדמה מסויימים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש -
שטפי דם תת עוריים בידיים
ראובן 21/12/2015 | 11:52שלום רב, אני בן 63.5 ובאופן כללי בריא. עוסק בפעילות ספורטיבית באופן סדיר ובמשקל תקין. בשנים האחרונות, ובפרט בחודשים האחרונים יש לי בעייה של הופעת שטפי דם תת עוריים על הזרועות ועל גב כפות הידיים. במקרים רבים אין לכך סיבה ברורה ולעיתים כתוצאה ממכה קלה, שפשוף קל או אפילו בגלל גירוד מקומי קל. המדובר על כתמים בגודל עד 2*1 ס"מ בצבע ורדרד-אדמדם. הם עוברים-נספגים בתוך 4-5 ימים אך לאחרונה תדירות ההופעה שלהם הולכת וגדלה. אני נוטל סטטין 20 מ"ג אחת ליומיים. כמו כן גם אומגה 3 ומגנזיום 520 פעם ביום. איני לוקח אספרין או תרופות לדילול דם ולא תרופות אחרות. ברקע יש לי בעיה של נגעי עור על הקרקפת מסוג סולר קרטוזיס. אני מטופל באופן סדיר אצל רופא עור ומצב הנגעים הוא מתון מאד ותחת שליטה. שאלותי היא: 1. לאיזה רופא ותחום רפואי עלי לפנות בבעיה זאת ? 2. איזה בדיקות מומלץ לבצע ? 3. האם יש פתרונות אפילו חלקיים המאיטים וממתנים את הבעיה הזאת ? 4. האם שתיית אלכוהול באופן מתון משפיעה לרעה ? 5. האם יש תוספות טבעיות (תוספי מזון) שיכולים למתן את הבעיה ? 6. חוות דעתכם בעניין אודה מאד על תשובתכם המקצועית בברכה, ראובןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שטפי דם תת עוריים
ד"ר יאיר גלילי 21/12/2015 | 14:56שלום ממליץ בשלב ראשון להגיע לרופא המשפחה ולבקש ספירת דם ומשטח דם בשאלה של סיבה ראשונית לשטפי הדם. במידה ולא תימצא בעיה, יש להתייעץ עם ראומטולוג בשאלה של נטייה לשבירות קפילרות. בכל מקרה, לרוב לא מוצאים סיבה רפואית לתלונות מסוג אלה אם כי כדאי לברר.הוסף תגובה
-
שטפי דם בידיים
ביאנקה 13/07/2022 | 10:26האם ניתן למנוע היווצרות שטפי דם תת-עוריים מכל נגיעה קלה?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שטפי דם
ד"ר אסף לבנון 19/07/2022 | 13:35שלום ביאנקה שטפי דם תת עוריים הם מאוד נפוצים בגיל מבוגר בשל שבריריות של כלי הדם התת עוריים המאפיינים גיל זה, אם גם מקבלים מדללי דם התופעה מוחמרת. התופעה הזו אינה מסוכנת אם כי יש כאלה הרואים בה בעייה אסטטית קשה, היא אינה ניתנת למניעה ואינה מצריכה טפול ספציפיהוסף תגובה
-
שתפי דם תת עוריים רק ביד שמאל
אבנר אשד 14/08/2023 | 11:33שתפי דם בגודל בערך 3 סמ רק ביד שמאל.שעוברים אחרי כשבוע. איני נוטל תרופות.הייתי אצל רופאת המשפחה בוצע בדיקת דם לקרישה נראה שהכל תקין.אני בן 71. יכול להיות קשור בכך שנסעתי בעבודתי הרבה ויד זו היתה חשופה יותר לשמש .? או אחר. ? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שטפי דם
ד"ר אסף לבנון 14/08/2023 | 16:59שלום אבנר שטפי דם תת עוריים הם מאוד נפוצים בגיל מבוגר בשל שבריריות של כלי הדם התת עוריים המאפיינים גיל זה, אם גם מקבלים מדללי דם התופעה מוחמרת. התופעה הזו אינה מסוכנת אם כי יש כאלה הרואים בה בעייה אסטטית קשה, היא אינה ניתנת למניעה ואינה מצריכה טפול ספציפי. יתכן שהחשיפה הממושכת לשמש השפיעה לאורך זמן על שבריריות כלי הדם.הוסף תגובה
-
שיטפי דם תת עוריים בידיים
יונתן הרפז 25/08/2023 | 20:46יש לי טרומפוציטוזיס ואני מקבל תרופה ולוקח 100מג קרטיה ליום. האם הקזת דם מידיי פעם תעזור למניעת שיטפי הדם?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שטפי דם
ד"ר אסף לבנון 26/08/2023 | 21:04שלום יונתן אין לי נסיון התחום אך איני חושב שהקזת דם תעזור לבעייה שציינת. מציע שתתיעץ עם ההמטולוג שמטפל בך לגבי שאלתךהוסף תגובה
-
כתמי דם בזרועות הידיים
אלברט ואקנין 15/02/2025 | 12:13בשנתיים עד השלוש שנים האחרונות מופיעים לתמי דם ורדרדים על זרועות בשתי הידיים. ולאחר כשבועיים עד שלושה הם נעלמים והם מופיעים פעמיים עד שלושה בשנה . לי נראה שזה מהחיסות בתקופת הקורונה לקחתי שלושה חיסונים.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כתמי דם
ד"ר אסף לבנון 16/02/2025 | 08:36שלום אלברט לא הבנתי מה השאלה שלך. בנוסף צרף לשאלתך גם רקע רפואי שלך- גיל, מחלות רקע וטיפול תרופתי קבוע.הוסף תגובה
-
שטף דם ממושך בבטן
Ravid 05/04/2025 | 17:13שלום יש לי שטף דם בבטן מעל חצי שנה בצבע סגול שאינו מחלים. לא יצא כתוצאה ממכה. מה יכולה להיות הסיבה ולאיזה רופא לפנות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שטפי דם תת עוריים בידיים
ד"ר אסף לבנון 08/04/2025 | 10:12שלום זו תגובה לRAVID אשר שאל שאלה ב5.4.25 בתוך שרשור של תגובות על שאלה ישנה מאוד. "שטף דם" שאינו נספג לאחר חצי שנה הוא כל הנראה אינו שטף דם אלא בעייה עורית כלשהי ויש להמשיך ברור בכיוון זההוסף תגובה
-
שטף דם לאחר נפילה
חן 04/07/2025 | 13:13לפני 6 ימים נפלתי ברחוב נפילה חזקה על היד ( סדק במרפק) הייתי עם חבישה 3 ימים והיום הורדתי. לתדהמתי אני רואה שהיד שנפגעה מלאת בשטפי דם בצבע כחול כהה. כמו דיו לאורך כל האמה. תוך כמה זמן שטפי הדם האלה צפויים להספג?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שטפי דם תת עוריים בידיים
ד"ר אסף לבנון 05/07/2025 | 11:33שלום זו תגובה לחן אשר שאל/ה שאלה ב4.7.25 בתוך שרשור של תגובות על שאלה ישנה מאוד. שלום רב מקורם של שטפי הדם באמה הוא כמובן החבלה במרפק אשר ככל הנראה לוותה גם פגיעה בכלי דם שטחי. הסיבה לכך שנראה ששטף הדם "התפשט" למקום רחוק מאזור החבלה אינו כפי שניתן לחשוב- דימום בכל האמה אלא זו בעצם התפשטות טבעית של דם ברקמות התת עוריות אשר תלוי בכח הכובד ( אם היד הייתה תלויה למעלה אז שטף הדם היה מתפשט לכוון הכתף- הפוך מעכשיו) בכל מקרה הגוף יודע לספוג את שטפי הדם האלה ובמהלך הספיגה צפויים גם שינויים לצבעים אחרים וכל התהליך צפוי לחלוף תוך מספר שבועות.הוסף תגובה
-
שיעפי דם תת עורי
חנן מרקו 18/08/2025 | 18:01אני סובל משיטפי דם לאחר טיפול בקרם כימוטרפיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
שטפי דם תת עוריים בידיים
ד"ר אסף לבנון 19/08/2025 | 11:45זו תגובה למה שכתב חנן מרקו ב 18.8.25 : מה השאלה בבקשה?הוסף תגובה
-
-
שאלה
Kali 13/08/2025 | 01:59היי דר אני נשאית לפקטורי קרישה פקטור 5 ופקטור mtfhr עשיתי השבוע אולטראסונד לרגליים אשר הראה שיש אי ספיקה ברגל שמאל בספינה גדולה וקטנה וברגל ימין בספינה גדולה יש לציין כי אמא ואחותי עברו PE ואח שלי עבר DVT עכשיו אני אמורה לטול אספירין כך עדיין לא התחלתי , השאלה פקטורי הקרישה שאני נשאית עם האי ספיקה ייתכן ויעשו לי תסחיף או שזה לא קשור אני מרגישה נפיחות וכאב חזק דווקא ברגל שמאל על נפיחות ממש בולטתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שאלה
ד"ר אסף לבנון 19/08/2025 | 11:51שלום קאלי וסליחה על התגובה המאוחרת. הממצאים בבדיקת הדופלקס שלך מעידים על בעייה במערכת ורידים שטחיים. בעיות במערכת ורידים עמוקה קרי- פקקת יכולים להביא להתפתחות תסחיף ראתי. הסיבה שאת בסכנה מוגברת יחסית לאנשים אחרים אינה בשל בעיית הורידים השטחיים אשר גורמת ככל הנראה לנפיחות אלא בגלל קרישיות היתר שלך. ההחלטה אם יש צורך בטיפול תרופתי מניעתי צריכה להיות של המטולוג. מקווה שעזרתיהוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
נוירופיברומטוזיס
-
דלקת מיסב הבלוטה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טרכיאוסטומיה - פיום הקנה
-
השתלה
-
בדיקות קשורות
-
סימון לפני ניתוח
-
ניקוז ציסטה מהשד
-
תרופות קשורות
-
פתידין
-
בנזאלקוניום כלוריד
-
מונחים קשורים
-
אבן מרה
-
אחת מתשע
פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתרפורוםמיני מעקף קיבה
בפורום מיני מעקף קיבה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסים גרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מיני מעקף קיבהפורוםכיס מרה
בפורום כיס מרה ניתן להתייעץ עם ד"ר איתי זוארץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כיס מרה
פרופ' משה דודאי
ד"ר אסף לבנון
ד"ר רונן גלילי
ד"ר נסים גרון
ד"ר איתי זוארץ