פורום כירורגית כלי דם - עמוד 2
-
אדמומיות ברגליים אחרי טיסה
אברם 28/09/2025 | 07:10שלום ד"ר, אני מקבל מדללי דם ויוצא בקרוב לטיסה ארוכה. תוכל לעזור בכמה טיפים לטיסה כדי להימנע מפגיעה בכלי דם? כבר קרה לי שגיליתי אדמומיות וונפיחות אחרי טיסה. מה לעשות?? תודותהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אדמומיות ברגליים אחרי טיסה
ד"ר אסף לבנון 28/09/2025 | 12:32שלום אברם איני חושב שזה יהיה נכון שאתן לך עצות רפואיות על סמך המידע המועט שנתת וללא בדיקתך. אני מציע לך לפנות לכירורג כלי דם באזור מגוריך לצורך ביצוע הערכה של המצב ובהתאם לכך מתן המלצות.הוסף תגובה
-
-
מדלל דם
דליה 27/09/2025 | 19:09יש לי בצוואר היצרות של כלי הדם אז בשיבא יעצו לי לקחת קרטיה והנוירולוג בקש שאקח פעמיים ביוםצרבונין 120 מ"ג. אני פוחדת שמא זה מוגזםהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
מדלל דם
ד"ר אסף לבנון 28/09/2025 | 06:36שלום דליה אני מבין שהשאלה היא לגבייך. לפני שאני עונה אני מבקש לדעת כמה פרטים: גיל מחלות רקע טיפול תרופתי האם מעשנת? מה הסיבה לביצוע בדיקת הדופלקס?הוסף תגובה
-
-
טרומבוזה שטחית ברגל
לינה 08/09/2025 | 18:10גרה בחול ולאחר טיול דרכים של שבועיים ברכב עם המון שעות ישיבה גיליתי יומיים לפני שחזרתי הבייתה שיש לי מן גולה קטנה ברגל וקצת אדמומית. זה כבר כשבועיים עכשיו המצב עם הרגל, הייתי היום אצל הרופאה שבדקה ושלחה אותי לעשות אולטרסאונד במיון. ( אני גרה בחול ) הרופא עשה אולטרסאונד מהירך למעלה עם לחיצות ואמר שאין שום בעיה של טרומבוזה עמוקה בורידים אבל איפה שהבליטה הקטנה בשוק בצד יש טרומבוזה שטחית של 1,2 ס״מ. מכיוון שאנגלית לא שפת האם שלי ולא שלו הוא ניסה להסביר כמה שיכל. אמר שלא צריך לקחת כדורים או אספירין מתחת 5 ס״מ. שזה לא מסוכן ואני יכולה לנסוע ולטוס והכל רגיל. ואין צורך לעשות כלום. נתן לי למרוח וולטרן ג׳ל פורטה 23,2 מ״ג. פעמיים ביום למשך שבועיים וזהו. ואני קצת בחרדות. מה הקשר וולטרן ג׳ל לקריש דם? לא אמורים לתת משהו שימיס אותו? שאלתי שוב ואמר שלא. רק למרוח את זה, כי יש בו אותו חומר שיש בכדורים וזה אנטי דלקתי וכו. אני מאוד מודאגת. האם זה באמת טיפול לדבר כזה? אני זוכרת שלפני 20 שנה היה לי קריש דם ברגל כי ישבתי חודש עם רגליים משולבות וזה עשה לי גולה אדומה ברגל ואז נתנו לי אספירין. לא וולטרן ג׳ל. 🙈 קצת חוששת אם אפשר לסמוך על הרופא הזההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טרומבוזה שטחית ברגל
ד"ר אסף לבנון 21/09/2025 | 17:17שלום לינה מצטער מאוד על העיכוב במענה אני מניחח שבינתיים הכל עבר כי זה טיבו של התהליך הזה. בניגוד לפקקת בורידים העמוקים אשר מחייבת מתן תרופות נוגדות קרישה, במערכת הורידים השטחיים הפקקת היא בעצם ביטוי של דלקת בורידים, היא ברוב המקרים אינה מסוכנת ומצריכה טיפול בנוגדי דלקת באופן מקומי או בכדורים. ההמלצות שקיבלת הן בסדר גמור. כמובן שאם חלה החמרה כלשהי יש לגשת לבדיקה חוזרת.הוסף תגובה
-
עוד שאלה תודה
לינה 23/09/2025 | 15:47היי. זה עדיין לא עבר. עדיין יש אדמומית ומרגישה את הבליטה הקטנה בתוך הרגל. קיבלתי משחה אחרת במקום הוולטרן. משהו שממיס קרישים קטנים. אנטי גלאנד או משהו. אני אלך שוב לבדיקה שבוע הבא. האם זה כבר היה אמור לעבור? תוך כמה זמן קריש שטחי אמור לעבור ואם לא עובר מה עושים? האם זה שיש לי קריש שטחי יחייב אותי מעכשיו ללבוש גרביים אלסטיות?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
טרומבוזה שטחית ברגל- תשובה לשאלתה הנוספת של לינה
ד"ר אסף לבנון 25/09/2025 | 10:10שלום לינה הסיבה לטפל בדלקת ורידים שטחיים הינה בעיקר הכאב שיכול להגביל מאוד, לא ציינת בשתי פניות שיש כאב אלא רק בליטה ואדמומיות. אני לא חושב שיש מקום לדאגה כעת וצריך לחכות בסבלנות שזה ישתפר- זה יכול לקחת אפילו מספר שבועות. לגבי הצורך בלבישת גרב אלסטי - זה נחוץ רק אם יש תלונות הנובעות מבעיית ורידים שטחיים אשר יש לאבחן קודם ע"י דופלקס של מערכת הורידים השטחיים- יתכן ותצטרכי לפנות לכירורג כלי דם באזור מגורייך או לחלופין לבוא אליי כשאת בארץ. בכל מקרה גם זה לא צריך להטריד אותך מאוד. בהצלחה.הוסף תגובה
-
-
תוצאות דופלקס עורק ורטברלי ימין
חופית 06/09/2025 | 14:40שלום ד"ר לבנון להלן התוצאות שאבי בן 76 קיבל לדופלקס עורקי צוואר בנוגע לעורק ורטברלי ימין: "עורק ורטברלי ימין נראה היפופלסטי (רואים גם ב CTA מ 7.2020) ללא הדגמה זרימת הדם בדופלר" . בסיכום כתוב : "לא הודגמה זרימת הדם בעורק וורטברלי ימין - סיבה טכנית עקב היפופלזיה או חסימה". המלצות: "בדיקה חוזרת לבירור זרימת הדם בעורק הוורטברלי ימין או המשך בירור הדמייתי נוסף". (החסימה בקרוטיס פנימי עד 50%). רופא המשפחה שלו אמר תוצאות אלו תקינות וזהות לתוצאות מ 2020 ואמר לו לחזור אליו בעת הצורך. אודה לחוות דעתך. מצרפת גם תוצאות קודמות בנוגע לעורק ורטברלי ימין: 2.2020- "נרשמה זרימה בעלת תנגודת גבוהה המעידה על הצרות דיסטאלית קשה". 6.2021- "נצפתה זרימה כיוון הנכון בעורקים הוורטברליים" 9.2022- כנ"ל 2.2023- "הודגם עורק היפופלסטי עם זרימה איטית בכיוון תקין בעלת תנגודת גבוהה על רקע הצרות דיסטאלית של העורק (קוטר העורק כ 1.7 מ"מ) 7.2024- כנ"להוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ד"ר אסף לבנון 07/09/2025 | 11:33שלום חופית לפני שאני מתייחס לממצאי הבדיקה אנא עני על מספר שאלות לגבי אביך: מהן מחלות הרקע ומה הטיפול התרופתי הקבוע אותו הוא מקבל? האם מעשן? מדוע בוצעה הבדיקה מלכתחילה והאם יש סיבה נוספת מעבר למעקב לבדיקות החוזרות אותן הוא מבצע האם היה ארוע מוחי בעבר? אם כן - מה היה ביטויו?הוסף תגובה
-
תשובה על השאלות
חופית 10/09/2025 | 20:44מחלות רקע: לחץ דם - מאוזן תחת טיפול תרופתי Duplex Carotid artery stenosis bi-lat internal carotid 50% Right vertebral art stenosis - Micropirin 75 כולסטרול- מאוזן/ ליטורבה התחלה של פרקינסון- Sinment CR לא זוכרים מדוע התחיל מעקב לפני שש שנים אבל הוא המשיך מעקב בגלל שחש חוסר יציבות בעמידה והליכה (אך זה יכול לנבוע גם מפרקינסון) , והיו לו מס' ארועים במהלך השנה האחרונה של תחושת סחרחורת קצרה או תחושת "כמעט סחרחורת". לפני כשנה וחצי היתה לו במהלך נהיגה תחושת "עולם עקום" והקאות והגיע למיון ויש השערה שזה ארוע מוחי חולף שכן לאחר מכן הופיע לו קושי בהליכה אשר השתפר עם הזמן סליחה אם התשובה ארוכה מידיהוסף תגובה
-
סחרחורות כאבי ראש חזקים וטשטוש ררייה
איבחון 15/09/2025 | 09:47היי ד״ר אני כבר חודש בבירורים עקב סחרחורות התלוננתי על כאבי צוואר מסוג שלא היה לי כאילו הכל הופך לבלוק קשיח , טשטוש ראייה וכאבי ראב חזקים בהתחלה אמרו ורטיגו אחכ שללו , אחכ אמרו מיגרנה שקשורה לפיברומיאלגיה שיש לי כמו כן אחרי ניתוח תיקון עקמת (מקבלת קנאביס רפואי , טלפקס ואיבופן בשבוע האחרון נתנו לי במיון. בסי טי מצאו עורק ורטבולרי מימין היפופלסטיהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ד"ר אסף לבנון 21/09/2025 | 17:34שלום חופית על פי כל מה ששלחת לי ובמגבלת העובדה שאיני רואה את הדברים אל מול עיניי... לא נראה לי שהממצא בעורק ההיפופלסטי הינה מקור לדאגה- לעורק זה יש מספר עורקים היכולים לגבות אותו ואיני חושב שזה מקור הסחרחורות ושיש צורך בהתערבות כלשהי לשם כך. לצורך קבלת החלטה חד משמעית אני מציע שתפני עם כל החומר כולל דיסק הבדיקה לכירורג כלי דם באזור מגורייך. אם את מעוניינת בעזרתי כתבי לי למייל asaflev67@gmail.comהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סחרחורות כאבי ראש חזקים וטשטוש ררייה
ד"ר אסף לבנון 21/09/2025 | 18:01שלום רב על פי הנתונים אני מניח אך לא בטוח שקיימת בעייה בעמוד שדרה צווארי, לממצא בעורק ורטברלי אין משמעות בהקשר המדובר וככל הנראה אין משמעות כלל. לעורק זה יש גיבוי של עורקים אחרים וניתן לתפקד גם בלעדיוהוסף תגובה
-
-
אולטרסאונד
נטלי 30/03/2025 | 08:40עשיתי בדיקה אולטרסאונד צוואר משמאל: הודגם רובד פיברוטי קל לכל אורך של עורק התרדמה המשותף וובמוצא של עורק התרדמה הפנימי הודגם רובד פיבורטי אשר גורם להיצרות עד 0-20% תרשימי זרימה ומהירויות בעורקי התרדמה המשותף והחיצוני בגדר הנורמה הודגמה זרימה תקינה בעורק החוליות. מימין: הודגם רובד פיברוטי קל לכל אורך של עורק התרדמה המשותף וובמוצא של עורק התרדמה הפנימי הודגם רובד פיבורטי אשר גורם להיצרות עד 0-20% תרשימי זרימה ומהירויות בעורקי התרדמה המשותף והחיצוני בגדר הנורמה הודגמה זרימה תקינה בעורק החוליות מה זה מה עלי לעשות אני סובלת מדופק באוזןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
דופלר צוואר
נטלי 30/03/2025 | 17:32אני סובלת מכאבי ראש אני בת 47 , לא שהיה לי בעיות כלשהן אני לא לוקחת כדורים יש לי חוסר ריכוז סחרחורות, ניגשתי לרופא אף אוזן גרון בעקבות הדופק באוזן שמציק לי ולפעמים סחרחורות וכאבי ראש שאמרו לי שזה מגרינה , אני ללא שום כדורים , אשמח לתשובתך האם הכל תקין ומה אני צריכה לעשות ?הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אולטרסאונד
ד"ר אסף לבנון 01/04/2025 | 22:31שלום נטלי אני לא יכול להגיד לך על סמך דברייך ש"הכל בסדר". אני כן יכול להגיד שתלונותייך אינן תלונות אופייניות לבעיית כלי דם כלשהי. אם רצית לשאול על צורך בביצוע דופלקס עורקי צוואר אזי תשובתי היא :לאהוסף תגובה
-
us דופלר צווארי
אנטולי 20/09/2025 | 23:05אבא שלי בן 65 ברקע הפטיטיס b מטופל באנטקביר ומאוזן. לא מעשן. הרגיש סחרחורת, חולשה ברגליים, נימול בפנים בעיקר מצד שמאל בהמשך גם ימין. ביצע us דופלר צווארי התוצאה: מימין פנימי 150/36 ס"מ לשניה נצפו שינויים טרשתיים. משמאל פנימי 64/27 ס"ח לשניה נצפו שינויים טרשתיים מסקנות: נצפתה היצרות עד 49% מימין. ממשיכים להיות לו אירועים של חולשה נימול גם בתאומים בעיקר שיוצא לשמש/לא ישן טוב או בסטרס. עבר ct ראש תקין. מה אומרים ממצאים אלו? מה כדאי לעשות כרגע? הומלץ במיון לשתות אספרין 100mg עד ביצוע mri אמבולטורי לא רצו לאשפז. מקווה שזו ההחלטה הנכונה. ולשקול השלמה של CTA קרוטיס.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
אולטרסאונד
ד"ר אסף לבנון 21/09/2025 | 17:46שלום אנטולי הממצאים מעידים על קיום הצרות קלה בעורק התרדמה הימני. ממצא זה אינו מסביר את תלונותיו ואיני חושב שיש קשר בינו לבין תלונותיו. הממצא מעיד על קיום מידה מסויימת של טרשת עורקים ככל הנראה- זו מחלה שגורמי הסיכון שלה הם- סכרת, יל"ד, הפרעת שומנים, עישון ורקע משפחתי- האם יש משהו מאלה? בשלב זה ממצא זה מצריך רק מעקב, יש הגיון במתן אספירין למניעה. מקווה שעזרתי.הוסף תגובה
-
-
ורידים בפנים
מור 20/09/2025 | 21:14שלום, יצאו לי שני ורידים בולטים בפנים שלא היו לפני כן וזה נורא מפריע לי. אשמח לדעת ממה זה נגרם ומה ניתן לעשות? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ורידים בפנים תשובה למור על שאלה מ 20.9
ד"ר אסף לבנון 21/09/2025 | 17:49שלום מור אני לא יודע איך לענות על שאלתך בלי לראות במה מדובר. בכל מקרה טיפול בורידים בולטים בפנים אינו מתבצע ע"י כירורג כלי דם , ממליץ לפנות לכירורג פלסטי.הוסף תגובה
-
-
בירור כלי דם
סיגל 16/09/2025 | 17:57שלום רב, אני בת 51, עם רקע רפואי הכולל: - סגירת PFO באמצעות Amplatzer לפני כ-4 שנים (נותר דלף בינוני) - התקן Reveal LINQ - טיפול תרופתי: מיקרופירין 100 מ"ג, קרדילוק 1.25 מ"ג, נקסיום מאמש בשעות הלילה המאוחרות מופיעה תחושה מוזרה *בשתי הרגליים מהברכיים ומטה*, במיוחד באזור שרירי התאומים: - לא מדובר בכאב, אלא בתחושת כובד/חולשה כללית ולעיתים “פיק ברכיים” - אין נפיחות, שינוי צבע או אודם - אין סימני דלקת - מדדים תקינים (ל"ד, דופק, סטורציה) - תחושה שווה בשתי הרגליים - תנועתיות מלאה, ללא צליעה - לעיתים יש הקלה קלה לאחר התרוקנות או הרמת רגליים בגובה הלב - התחושה באה והולכת לאורך היום האם מדובר בבעיה שדורשת בירור כלי דם? האם עליי לפנות לבדיקה דופלקס ורידים/עורקים? או שזה נשמע לא דחוף וניתן להמשיך מעקב? אשמח לחוות דעתהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בירור כלי דם
ד"ר אסף לבנון 21/09/2025 | 17:28שלום סיגל התלונות אותן את מתארת אינו ספציפיות לבעיית כלי דם , אני מציע בשלב ראשון לשוחח על הנושא עם רופא המשפחה כדי שיחליט האם יש צורך להפנותך לברור כלשהו. בהצלחההוסף תגובה
-
-
שינויים טרשתיים באאורטה
שינויים טרשתיים באאורטה 16/09/2025 | 17:24אני בת 52 לאחר בדיקת ct בטן האם שינויים טרשתיים באאורטה מסוכנים ומצריכים התייחסות כל שהיא?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
שינויים טרשתיים באאורטה
ד"ר אסף לבנון 21/09/2025 | 17:21השינויים ככל הנראה משניים לגורמי סיכון לטרשת עורקים אשר יתכן ויש לך אחד או יותר מהם- סכרת, יל"ד, הפרעת שומנים, עישון ורקע משפחתי. כדי להבין את משמעות הממצאים יש להגיע לבדיקה אצל כירורג כלי דם שיתשאל אתך לגבי סימפטומים שונים, יבדוק אותך ויראה בעצמו את צילומי הסיטי. אשמח לעזור אם תרצי- אם כן כתבי לי למייל asaflev67@gmail.comהוסף תגובה
-
-
תוצאות דופלר עורקי הצוואר
רונית 27/10/2023 | 12:14היי , בבדיקת דופלר לעורקי הצוואר יצא : משמאל ומימין דו״צ הודגם רובד פיברוטי קל לאורך של עורק התרדמה המשותף ובמוצא של עורק התרדמה הפנימי ללא משמעות המודינמית . מה זה אומר ? מה פירוש התוצאות ? תודה מראשהוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דופלקס עורקי צוואר
ד"ר אסף לבנון 28/10/2023 | 22:17שלום רונית לפני שאני עונה יש לי מספר שאלות לגבי המטופל/ת: 1. מין וגיל 2. מהן מחלות הרקע ובאופן ספציפי- האם יש סכרת, יתר לחץ דם והפרעת שומנים? 3. מה הטיפול התרופתי? 4.. האם מעשנ/ת? 5. מדוע בוצעה הבדיקה?הוסף תגובה
-
תשובה לשאלות ששאל הרופא
רונית 28/10/2023 | 22:31לגבי הדופלר לעורקי הצוואר זה בוצע בעקבות סחרחורות וחוסר שייוי משקל בגוף, כבר שנתיים וחצי ועוד תסמינים בנוסף . יש לי בעיות במפרק הלסת ובצילום ראו הסתיידויות בעורקים . והומלץ על דופלר להמשך בירור .הוסף תגובה
-
תשובה למומחה לכלי דם לגבי דופלר קרוטיס
רונית 29/10/2023 | 22:32בהמשך לשאלות של מומחה לכלי דם 1. אני בת 48 2. לא מעשנת הבדיקה בוצעה בעקבות צילום שעשו לי למפרק הלסת שבו ראו הסתיידויות ובעקבות סחרחורות של ורטיגו או כמו , וחוסר שיווי משקל בגוף ועוד תחושות לא נעימות , מצב שנמשך כבר שנתיים וחצי . לכן נעשה הבירור .הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר אסף לבנון 30/10/2023 | 11:44נא לענות על כל השאלות ששאלתיהוסף תגובה
-
תשובה נוספת למומחה לכלי דם לגבי דופלר קרוטיס
רונית 30/10/2023 | 14:54בהמשך לתשובות הקודמות וליתר השאלות שנשאלו - אין כרגע טיפול תרופתי שאני לוקחת אני בת 48 , לא מעשנת ע"פ בדיקות הולטר ללחץ דם מראה שיש לחץ דם נמוך מהנורמה ע"פ רופא ללחץ דם . אין סכרת ככל הידוע . אין הפרעת שומנים ככל הידוע . הבדיקה בוצעה בעקבות צילום של מפרק הלסת , שבצילום הראו הסתיידויות דו"צ. וחשד שזה מה שגורם לחוסר שיווי משקל בגוף וסחרחורות ולכל אותם תחושות לא נעימות שמלוות אותי כבר שנתיים וחצי .הוסף תגובה
-
תשובה נוספת למומחה לכלי דם לגבי דופלר קרוטיס
רונית 30/10/2023 | 14:58בהמשך לתשובת מומחה מהיום אין מחלות רקעהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סיכום
ד"ר אסף לבנון 30/10/2023 | 19:07שלום רונית הממצאים בבדיקה הם ביטוי לקיום טרשת עורקים במידה קלה וזאת למרות שלפי מה שכתבת אין לך שום גורמי סיכון לבעייה זו אם כי לא שאלתי על רקע משפחתי שגם הוא מהווה גורם סיכון. איני חושב שהממצאים הקלים בה מסבירים את התלונות של חוסר,שיווי משקל וסחרחורות. רצוי לחזור על הבדיקה עוד שנה כדי לראות אם ע"ש החמרה כלשהי, בשלב זה לא הייתי עושה שום דבר נוסף בהקשר לבעיה זו .הוסף תגובה
-
תשובת המשך לתשובת סיכום מומחה
רונית 30/10/2023 | 21:09תודההוסף תגובה
-
תוצאות דופלר לעורקי הצוואר
רות ו. 31/08/2025 | 22:25חסימה של 49%. הזרימה 158/36.6, 108.1/28.9 ללא סימנים לטרשת. סובלת מסכרת. פעימה מוקדמת. כאבים חזקים בכתפיים/זרועות מעין צריבה במשך מספר חודשים. נוירוםאטיה פריפרית. בבדיקת דם flc 32 lambada. FL KAPPA 45.3. מאד מודאגת. תודה מראשהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
תוצאות דופלר עורקי הצוואר-תשובה לרות ו על שאלה מ31.8.25
ד"ר אסף לבנון 01/09/2025 | 07:43שלום רב ממצאי הבדיקה מעידים על הצרות קלה באחד העורקים-לא ציינת צדדים. הממצא אינו מסביר את התלונות, מצריך מעקב של דופלקס חוזר עוד שנה, יש לשים לבדוק אם אין עוד גורמי סיכון לטרשת עורקים כגון- יתר לחץ דם , כולסטרול גבוה ועישון ולטפל בהתאם. יש גם לשקול תחילת טיפול מניעתי באספירין.הוסף תגובה
-
-
כאבים בשוק רגל ימין
עוז 23/08/2025 | 01:40שלום, כאבים ברגל ימין, שוק מעט נפוחה מהשמאלית, ורידים מעט בולטים בצד הפנימי, הבחנת דופלר ראשון: 1. אי ספיקה בדליות. 2. אי ספיקה בספנה הגדולה לאורך הרגל. 3. אי ספיקה בספנה הקטנה בשוק עליונה. 4. אי ספיקה בסעיף של הספנה הגדולה בשוק אמצעית. הבחנת דופלר שני שביצעתי כמה חודשים אחרי: 1. אי ספיקה של ספנה גדולה ימנית בשוק וירך. 2. אי ספיקה של פרפורנטים בשוק ימין. השאלה שלי מה אמור לטפל הרופא שאליו אליך לבצע את הניתוח? אני מעוניין לטפל בשיטת ונאסיל, הרופא שבדק אותי כתב שיטופל אי ספיקה של וריד ספנה גדולה ימנית. האם מטפלים בנסאיל רק בוריד הגדול או בכל וריד שנמצא באי ספיקה? תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבים בשוק רגל ימין
ד"ר אסף לבנון 23/08/2025 | 17:56שלום עוז למיטב ידיעתי (גילוי נאות- אני לא מטפל בשיטה זו) ניתן לטפל בשיטה זו בוריד ספנה הגדולה בלבד , וריד זה הוא היעד העיקרי לטיפול בכל אחת משיטות הטיפול החדשות וגם בניתוח הפתוח. במרבית המקרים זה מספיק שכן ברגע שוריד זה "יוצא מהתמונה" גם ורידים נוספים שמתנקזים אליו וגם הם באי ספיקה - מושפעים מכך.הוסף תגובה
-
כאבים בשוק רגל ימין
עוז 30/08/2025 | 20:38תודה רבה ד"ר אסף, שאלה נוספת, כמה זמן להערכתך ניתן לחזור לפעילות מלאה לאחר ניתוח ונאסיל? האם יש צורך בהתאוששות? תודה רבההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבים בשוק רגל ימין
ד"ר אסף לבנון 30/08/2025 | 20:49שלום רב אני יכול לתת לך את המדיניות בה אני נוקט אך אין הכרח שזו מדיניות של מי שמנתח אותך. הניתוח המדובר כרוך בחתך קטן לצורך החדרת הציוד הנחוץ לתוך הוריד בו מטפלים. כעקרון לא צריכה בעייה לחזור לפעילות תוך מספר ימים לא גדול. מציע בכל מקרה להתייעץ על כך עם הכירורג המטפל.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
חיתולית נמקית
-
ליפומה
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טרכיאוסטומיה - פיום הקנה
-
כריתת ריאה
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת MRI
-
CT, סי טי
-
תרופות קשורות
-
אנאסטרוזול
-
פיפרצילין
-
מונחים קשורים
-
אבחון (דיאגנוזה)
-
אבן מרה
פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתרפורוםמיני מעקף קיבה
בפורום מיני מעקף קיבה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסים גרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מיני מעקף קיבהפורוםכיס מרה
בפורום כיס מרה ניתן להתייעץ עם ד"ר איתי זוארץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כיס מרה
פרופ' משה דודאי
ד"ר אסף לבנון
ד"ר רונן גלילי
ד"ר נסים גרון
ד"ר איתי זוארץ