פורום כירורגית כלי דם - עמוד 4
דימנטי, בן 90.. סתם אחת 09/06/2025 | 22:21לאבי בן ה 90, כאמור, דימנטי, ב C.T התגלתה דלקת בעצם אצבע כף היד. כמדומני, מפאת היותו דימנטי, כלל אינו חש כאבים או אי נוחות. האצבע חבושה, וכבר קיבל אנטיביוטיקה, כמדומני, גם דרך הווריד. ההמלצה, לאשפזו.. שאלתי, מה יקרה אם לא נאשפזו?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דימנטי, בן 90.. ד"ר אסף לבנון 28/06/2025 | 17:03שלום רב ראשית צר לי על העיכוב במענה ואני מקווה שהבעייה כבר נפתרה. לשאלתך: ראשית , פורום זה הוא בנושא בעיות כלי דם והבעייה אותה את מתארת אצל אביך אינה נשמעת כבעיית כלי דם. שאלת שאלה שאיני יודע לענות עליה- האם לאשפז ומה יקרה אם לא נאשפזו, אני מניח שעד עתה התקבל מענה לשאלה זו וכולי תקווה שהוא מענה מעודד. במצבים כאלה אני סבור שרצוי להתייעץ עם רופא במרפאה בנוכחות המטופל גם אם זה כרוך בקושי טכני של ניודו. בהצלחההוסף תגובה
אי ספיקה מינמלית שוק ימין מאיר 07/06/2025 | 13:48לפני 9 שנים עשיתי דופלר ברגליםוהיה כתוב"מערכת עמוקה תקינה תשטחית תקינה אי ספיקה מימלית שוק ימין. לפני יותר מעשר שנים עברתי טיפולים לוורדי הרגלים בזריקות קצף.שמתי לב שכפות הרגלים שלי תמיד אדומות סגולות.אנשיםאמרו לי שיש לי הליכה לא יציבה. מה לדעתכם עלי לעשות? בתודה לתשובה מאירהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה אי ספיקה מינמלית שוק ימין ד"ר אסף לבנון 28/06/2025 | 16:52שלום מאיר ראשית צר לי על העיכוב במענה לגבי שאלתך, בהיבט של תחום ההתמחות שלי ונושא פורום זה, כדי להעריך האם קיימת בעיית כלי דם כלשהי המסבירה את תלונותיך אני סבור שעלייך להגיע לבדיקה אצל כירורג כלי דם ושם אני מניח שניתן יהיה לקבוע האם יש צורך בברור נוסף או טיפול כלשהוהוסף תגובה
צנתור ברגל אלי 17/05/2025 | 08:07שלום רציתי לברר אני אחרי צינתור ברגל עקב היצרות עורקים וקרישי דם שחסמו את הזרימה בעורק הרגל בצנתור הראשון הצליחו להמיס את הקריש ועשו עוד צנתור וכל זאת בשבוע אחד כי המקרה היה דחוף ואושפזתי התחלתי לקבל מדללי דם ואינפוזיה 5 ימים להרחבת כלי דם לאחר מכן עשו לי דופלר עורקים שוב והזרימה הייתה 60% זרימה ברגל > 13% באצבעות הרגליים הנימים עדיין בקושי מקבלים דם כף הרגל עדיין נרדמת האם המצב תקין? האם זה בסדר שהחסימה באצבעות ככ נמוכה? האם יש דברים שאני יכול לעשות כדי להרחיב כלי דם? באופן טבעי כמו ספורט תזונה מיוחדת וכו? האם הקרישים יוצאים לבד? או רק בהתערבות כרורגית זאת פעם ראשונה ואני עדיין עושה ברורים כיצד כל הקרישים הגיעו אשמח לתשובות ומידע מהיימן תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה צנתור ברגל ד"ר אסף לבנון 18/05/2025 | 23:14שלום אלי מאוד קשה לי לחוות דעת לענות על שאלותייך ללא תחקור מעמיק של הרקע הרפואי שלך , נסיבות האשפוז שלך, ממצאי הצנתור וכמובן בדיקה נוכחית שלך. אם אתה מעוניין כתוב לי למייל ואנחה אותך איך להגיע לייעוץ asaflev67@gmail.comהוסף תגובה
דם מהנרתיק לאישה בת 70 אנונימית 15/05/2025 | 16:40מה יכולה להיות הסיבה שיוצא דם מהנרתיק לאישה בת 70?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דם מהנרתיק לאישה בת 70 ד"ר אסף לבנון 18/05/2025 | 23:12מקור הבעייה הוא גניקולוגי ככל הנראה וזו התחנה הראשונה לברור, ובהקדםהוסף תגובה
תוצאת דופלר קרוטיד אני 13/05/2025 | 16:52בוצע US דופלר קרוטיד מה המשמעות? ואיך להמשיך? רקע אישה בת 40 בריאה ללא מחלות רקע לא מעשנת לא נוטלת תרופות. בריאה. הבדיקה בוצעה בגלל כאבי ראש חולשה קשה כאבים בצוואר וסחרחורות מימין פנימי 155/79 סמ מבנה הדופן ללא שינויים טרשתיים משמאל פנימי 173/46 סמ מבנה הדופן ללא סימנים טרשתיים מסקנות נצפתה היצרות עד 49 אחוז מימין נצפתה היצרות 50 עד 69 אחוז משמאלהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תוצאת דופלר קרוטיד ד"ר אסף לבנון 14/05/2025 | 09:18שלום לך. עלי פי מה ששלחת קיימת הפרעה בזרימת הדם בעורקי הצוואר , יותר משמאל. הממצא הוא ממצא אקראי שאינו קשור למיטב הידע הקיים היום לתלונות שתיארת- חולשה, כאב ראש וצוואר וסחרחורות. למרות שעל פי הרשום - אין שינויים טרשתיים, טרשת עורקים זו הסיבה העיקרית להפרעה בזרימת דם. גורמי הסיכון לטרשת עורקים הם : יתר לחץ דם, סכרת, הפרעת שומנים , עישון ורקע משפחתי. לדברייך את בריאה לחלוטין אך יתכן שקיים מרכיב משפחתי - רקע של בעיות כלי דם, האם יש? קיימת גם אפשרות שבכל זאת יש לך אחד מגורמי הסיכון לעיל אשר לא נתן שום ביטוי אך לא התגלה כי לא נבדק, אני מדבר על סכרת, יל"ד וכולסטרול גבוה- רצוי לבדוק זאת במידה ולא נבדק לאחרונה. בשורה התחתונה מה שעומד על הפרק הוא הצורך להחליט האם יש לבצע בדיקות נוספות כדי לאמת את הממצא והאם יש צורך להתחיל טיפול כלשהו כגון אספירין. אני מציע שהחלטות אלה תתקבלנה אצל כירורג כלי דם באזור מגורייך בשיחה ב-4 עיניים במרפאה. אשמח לעזור אם תרצי.הוסף תגובה
תוצאת דופלר קרוטידאני 14/05/2025 | 11:34תודה רבה על המענה אני בריאה בד"כ ללא גורמי סיכון לא מעשנת כולסטרול בנורמה אורח חיים בריא bmi תקין לאבא שלי יש טרשת עורקים אך ללא היצרות. יכול להיות שזה בגלל היסטוריה משפחתית? קיבלתי הפניה ל MRI מח וmri תעלה ועמוד שדרה האם אלו בדיקות מספקות?הוסף תגובה
תשובת מומחה תוצאת דופלר קרוטיד ד"ר אסף לבנון 18/05/2025 | 23:17שוב שלום בהחלט יתכן שגורם הסיכון היחיד שלך הוא רקע משפחתי. הבדיקות אליהן נשלחת אינן קשורות לבעיית כלי הדם באופן ישיר, כדי להחליט על צורך בהמשך ברור מבחינת כלי דם מציע לך לפעול לפי המלצתי המענה הקודם.הוסף תגובה
Us עורקי רגליים אלה 08/05/2025 | 20:20שלום רב, בדיקה שעשיתי מראה תמונה הבאה: נצפתה הפרעה חסימתית בדרגה קשה בסגמנט פמורט-פופליטאלי ובעורק ATA חשד לחסימה של עורק SFA ו- PTA מה אפשרויות הטיפול? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה Us עורקי רגליים ד"ר אסף לבנון 09/05/2025 | 15:15שלום אלה כדי להחליט על צורך בטיפול יש להכיר יותר לעומק את המטופל מבחינת גיל, מחלות רקע, טיפול תרופתי והרגלי עישון. לאחר מכן יש להבין מה הוא סבלו של המטופל ובמה בא לידי ביטוי, לאחר מכן יש לבדוק את המטופל ולבסוף לראות את ממצאי הבדיקה המדוברת ולקבל החלטה. הליך זה לא יכול בראייתי להתבצע על ידי יעוץ אינטרנטי ואני ממליץ לפנות לכירורג כלי דם באזור מגורייך לצורך ביצוע ההליך המתואר. בהצלחההוסף תגובה
טיפול האולטרסאונד להטרשת נימים וורידים בכף הרגל מאי 05/05/2025 | 14:15שלום שמעתי על טיפול חדשני לא פולשני לטיפול בורידים ונימים בולטים עי אולטראסאונד.האם הטיפול קיים בארץ?האם עדיף על לייזר?הוא עובד על חימים כלי הדם.האם יש סיכון בפיגמנטציה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול האולטרסאונד להטרשת נימים וורידים בכף הרגל ד"ר אסף לבנון 08/05/2025 | 10:43שלום מאי איני מכיר את הטיפול המדובר כך שאני לא המענה לשאלותייך. בהצלחה.הוסף תגובה
טיפול בלייזר לנימים בקרסול כף הרגל מיקה 05/05/2025 | 14:07שלום כתוצאה מחבלה בקרסול נוצרו נימים חלקם בולטים בצד הקרסול בכף הרגל.מעוניינת בטיפול בלייזר שטחי(הומלץ עי רופא כלי דם).האם טיפול זה מתאים בבעלי עור כהה?קראתי שלא יעיל ויכול להוביל לשנוי צבע העו.מהי החלופה? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה טיפול בלייזר לנימים בקרסול כף הרגל ד"ר אסף לבנון 08/05/2025 | 10:42שלום מיקה, אין לי נסיון בשימוש במכשיר המדובר כך שאיני יכול לחוות דעה עליו ואני מציע שתפני בשאלות למי שהמליץ עליו. אפשרויות הטיפול בנימים בכף הרגל מוגבלות מאוד למיטב ידיעתי ואני לא ממליץ על טיפול פולשני כלשהו כאשר הבעייה מבודדת לאזור זה בלבד. בהצלחה.הוסף תגובה
אי ספיקת וורידים לאחר התקף לב דניאל 01/05/2025 | 08:25דניאל בן 69 , לפני שנה נעשה דופלר ברגליים שהצביע על אי ספיקת וורידים. לפני חודשים עבר התקף לב חמור ועבר שני צינטורים. כרגע עדיין בהחלמה מהתקף הלב בבית. מתקשה לישון בלילה מכאבי רגליים. חווה חולשות עצומות ברגליים. נקבע לו תור נוסף השבוע לדופלר. האם לתת עדיפות לניתוח של שתי הרגליים, מה הניתוח המועדף, האם יש טיפולים להקל עד הניתוח. תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
אי ספיקת וורידיםדניאל 01/05/2025 | 18:23כאן דניאל המשך למייל הקודם. בימים האחרונים הופיעו לי כתמים כחולים ברגלים כמו אחרי חבלה או נפילה . לא נפלתי ולא קיבלתי מכות ברגלים אשמח להתייחסותך.הוסף תגובה
תשובת מומחה אי ספיקת וורידים לאחר התקף לב ד"ר אסף לבנון 04/05/2025 | 10:37שלום דניאל איני יכול לקבוע שהכאבים אותם את ה מתאר קשורים לבעיית הורידים ויש לבחון זאת ע"י שיחה מסודרת במרפאה ובדיקתך ולא בפורום ברשת. מכאן שלא ניתן לתת מענה לשאלותייך לגבי הניתוח המועדף וטיפולים להקלה שכן כפי שכתבתי , על פי הנתונים המעטים כאן ולל אבדיקתך לא ניתן לקבוע דבר. מעבר לכך - כל ניתוח שאינו דחוף והכרחי חודשים לאחר "התקף לב חמור" כפי שנרשם- עלול לסכן אותך. לגבי הכתמים ברגלים שציינת בשאלה הנוספת- יש צורך להתייחס לכך במסגרת בדיקתך במרפאה. שיהיה בהצלחה.הוסף תגובה
דופלקס עורקי הצוואר שרונית 27/04/2025 | 16:01בת 50 לא נוטלת תרופות צימחונית ,אשמח בבקשה לתשובה ,התעוררתי בלילה כי נתפסה לי הרגלחזק מאוש,כפתחתי את העיניים מצאתי את עצמי בריצפה,כנראה התעלפתי צד ימין : עורק תרדמה משותף בחלקו הדיסטלי ובביפורקציה תהליכים טרשתיים גורמים להיצרות של .30-40% עורקיתרדמה פנימי וחיצוני ללא תהליכים בעלי משמעות. עורקחוליות הזרימה תקינה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה דופלקס עורקי הצוואר ד"ר אסף לבנון 04/05/2025 | 09:57שלום שרונית צר לי על המענה המאוחר. לא רשמת בפנייתך שאלה כלשהי. אם זה לגבי ממצאי דופלקס עורקי הצוואר- הבדיקה מעידה על קיום הצרות קלה בעורק אשר אינה מסבירה את התופעה שקרתה לך ואשר בשלב זה מצריכה מעקב בלבד ע" דופלקס חוזר עוד חצי שנה. ייעוץ זה בערבון מוגבל ללא בדיקה מעמיקה יותר של הרקע הרפואי שלך ואני מציע לפנות בצורה יזומה ליעוץ כלי דם באזור מגורייך.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
חיתולית נמקית
-
תסחיף ריאתי, תסחיף ריאות
טיפולים וניתוחים קשורים
-
השתלה
-
ניתוח לטיפול בהזעת יתר בכפות הידיים
בדיקות קשורות
-
CT, סי טי
-
סימון לפני ניתוח
תרופות קשורות
-
פתידין
-
בנזאלקוניום כלוריד
מונחים קשורים
-
תורם
-
אוורת צפק

פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתרפורוםמיני מעקף קיבה
בפורום מיני מעקף קיבה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסים גרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מיני מעקף קיבהפורוםכיס מרה
בפורום כיס מרה ניתן להתייעץ עם ד"ר איתי זוארץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כיס מרה

פרופ' משה דודאי
ד"ר אסף לבנון
ד"ר רונן גלילי
ד"ר נסים גרון
ד"ר איתי זוארץ