פורום כירורגית כלי דם - עמוד 26
הזרקת נימים עמית 12/02/2024 | 16:22היי בת 44, רציתי לשאול, יש לי כמה נימים ברגליים קבועים ולא מתווספים חדשים במשך שנים. הם יצאו בגיל 18 וסטטים מה שכן הם קצת יותר בולטים עם השנים. האם הזרקה בנימים הללו יכולה להוביל להתפרצות של נימים חדשים? כי אני ממש הייתי רוצה להעלים אותם אבל פוחדת שההזרקה,תוביל ליציאה של חדשים, אשמח לחידוד בעניין כי יש דעה שרווחת אצל הרבה פורומים של נשים שאכן התופעה הזו קורת. תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הזרקת נימים ד"ר אסף לבנון 15/02/2024 | 08:29שלום עמית למיטב ידיעתי ההזרקה עצמה אינה הגורם ל"התפרצות נימים חדשים" אלא זה ביטוי של הנטייה של אדם מסוים לקיום של בעיית נימים. אין לנו עדיין דרך ידועה למנוע את ההישנות או לצפות אצל מי תהיה הישנות. מקווה שהבהרתי את התמונה.הוסף תגובה
קרישיות יתר אא 06/02/2024 | 08:57היי אני בן 53 ובבדיקה אחת נמצא RVvT 1.49 השאלה אם זה מצביע על ק.יתר או אינדיקציה ללופוס?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה קרישיות יתר ד"ר אסף לבנון 06/02/2024 | 10:27שלום אא צר לי אך שאלותייך אינן בבתחום עיסוקי. לגבי נושא של קרישות יתר- יש לפנות להמטולוג ולגבי לופוס- לראומטולוג בהצלחההוסף תגובה
צורך בהמשך בירור בתחום כלי הדם/עורקים שואל 02/02/2024 | 00:00שלום רב. אני בן 40 מטופל שנים בתרופות נוגדי חרדה ודכאון - בחודשיים האחרונים הוחלפה תרופה המקור בתרופה גנרית עקב בעיות שיווק של תרופת המקור. סובל מתחושת קור בכפות הרגליים משני הצדדים מזה כחודש וחצי. ללא הגבלה בהליכה או בפעילות ביצע דופלקס ורידי רגליים - תקין בבדיקה: רגליים חמות וחיוניות ללא פצעים או כיבים דפקים תקינים בכל התחנות ללא בצקות או שינויים ונוסטטיים לסיכום - ללא עדות למקור וסקולרי לתלונות הנ"ל בדיקות דם- יצא פעם אחת IRON מאוד נמוך עם המוגלובין ופריטין תקינים. חזרה פעמיים על הבדיקה הראתה שערך ה-IRON חזר לנורמה התקינה לכן תוצאת הברזל הנמוך היא תולדה של טעות במעבדה לפי סברת רופאת המשפחה. תחושת הקור בכפות רגליים לא מרפה גם לא עם 3 זוגות גרביים תרמיות !!! האם עלי לדרוש מהרופא הפנייה לבדיקה דופלר עורקי ? יש בכך תועלת לאיתור מקור הבעיה למרות הבדיקות שבוצעו כפי שפירטתי אצל הכירורג כלי הדם?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה צורך בברור כלי דם עורקיים. ד"ר אסף לבנון 02/02/2024 | 10:25שלום שואל נשמע שמדובר בתחושה סובייקטיבית ללא תימוך בבדיקה גופנית- רגליים חמות עם דפקים תקינים. אם אין גורמי סיכון לטרשת עורקים- סכרת, יל"ד,הפרעת שומנים ועישון הסכוי לבעייה עורקית הוא נמוך מאוד עד אפסי. אם תחושת הקור מאוד מפריעה הייתי שוקל ביצוע ברור בכוון נוירולוגי אם כי לא בטוח שגם שם תמצא הסיבה. אני חושב שאתה בעיקר זקוק להרגעה שהתלונה המתוארת אינה ביטוי לבעייה שמסכנת אותך ולפי הנתונים לעיל- זה המצב- לפחות מבחינת כלי דם. . דבר נוסף- הייתי בודק אם הסמיכות בין החלפת התרופה להופעת התלונות אינה מרמזת על כך שזו הסיבה. אולי כדאי לעשות מאמץ ולהשיג את התרופה המקורית ולראות האם התלונות חולפות. בהצלחההוסף תגובה
תוצאות בדיקה נועם 29/01/2024 | 10:33שלום אם בדיקת DIMER עלתה בגלל מחלת חום והמחלה חלפה כמה ימים אחרי זה אפשר לבדוק שוב ולוודא שה DIMER גם ירד? אפשר לתאם בדיקת דם 3 ימים אחרי תום החום ואז זה גם אמור לרדת? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תוצאות בדיקה ד"ר אסף לבנון 29/01/2024 | 13:35אפשר לקבל קצת פרטים על המקרה מבחינה רפואית? איני נוהג לתת פרשנות לבדיקות מעבדה ללא רקעהוסף תגובה
בדיקת D DIMMER גבוהה אביתר מחיפה 27/01/2024 | 17:18שלום גיל 55. מזה כשבוע וחצי חום של כ 37.7-38.3 ודופק גבוה מהרגיל כ 90-100 בלילה וביום יש כ 110-120 בישיבה. זה גבוה בכ 30 מהרגיל שלי. אין שיפור. אין שום תסמינים נוספים. לא נזלת לא שיעול לא כאב גרון וכו' בדיקות קורונה ושפעת תקינות. ספירה WBC תקין, נוטרופילים לימפוציטים תקינים רק MONO קצת גבוה 14 אחוז CRP 9.8 MG/L הנורמה עד 5. צילום חזה תקין. אק"ג תקין אין קוצר נשימה. בדיקת רופא תקינה. הייתי היום במיון שבדקו את כל זה ושוחררתי. תםקודי קרישה תקינים INR-1.18 PT=75% PT=32 sec ובוצעה בדיקת D DIMMER התוצאה חריגה 629 כשהנורמה היא 215-500 NG/ML FEU. כבר השתחררתי הביתה. הרופא במיון אמר שאולי זה רק בגלל שיש איזה מחלת חום ואולי כדאי לעקוב. לחילופין אולי זה קשור לכלי דם ושאתייעץ מחר עם רופא המשפחה ( הוא יגיע בשני ). אציין שכל השבוע האחרון השתדלתי להיות פעיל בצורה סבירה בבית ויש לי כ 3,000 צעדים ביום, לא שכבתי או ישבתי כל היום. האם יכול להיות שהדי דימר בגובה הזה זה רק בגלל איזה מחלת חום? או שזה רוב הסיכוי קשור בפקקת וזה מסוכן? נדרש לעשות משהו? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה די דימר גבוה ד"ר אסף לבנון 27/01/2024 | 19:42שלום אביתר מחיפה (פעם ראשונה שאני נתקל בשם המשפחה הזה) אפתח ואגיד שבדיקת די דימר היא בדיקה בעייתית מהבחינה שהיא עולה במגוון גדול של בעיות רפואיות אך היא מוכרת בהקשר של פקקת ועל כן כשהיא גבוהה הנושא עולה לדיון וההתלבטויות לגבי ההתייחסות לבדיקה זו עולים. במקרה שלך עליית הדי- דימר אינה מאוד גבוהה ואם אין שום תלונות גופניות חריגות - כפי שהתרשמתי מהתיאור שנתת לא הייתי עושה דבר בנידון. לא ראיתי בדבריך שום התייחסות למצב הרגליים- האם יש רגל אחת שהיא נפוחה משמעותית מהרגל השנייה? הכוונה היא מהברך ומטה או לחלופין לכל אורכה. מציע שתעמוד מול המראה , ללא מכנסיים ותראה אם יש הבדל כלשהו בין שתי הרגליים. אם אין - אתה יכול להיות עוד יותר רגוע ממה שהיית לפני שהתחלתי לדבר על הרגליים. בשורה התחתונה - לא נראה שיש מקום לדאגה. אם אתה בכל זאת מוטרד, כתוב כאן.הוסף תגובה
D DIMMERאביתר ל. מחיפה... :-) 27/01/2024 | 19:55תודה רבה על התשובה, מעריך את זה. שתי הרגליים נראות אותו דבר אין שום נפיחויות. גם אין ורידים נפוחים. בידיים רואים אצלי יותר חזק את הורידים ככה זה תמיד היה. בשנים האחרונות יותר. לפני שנה וחצי רופא המשפחה הפנה אותי לדופלר של היד כי לא אהב את הורידים האלה הבדיקות יצאו תקינות פרט לחשד לפקקת ורידים עמוקים נקודתית איפה שהוא בחלק העליון של הזרוע קרוב לבית שחי או משהו באיזור. אחרי הבדיקה שכחתי מזה ואחרי כמה חודשים רופא משפחה מחליף אמר לי שעברו כבר חודשים אז בטח לא רלוונטי ואולי בעתיד נבדוק שוב. זה משהו שיכול להיות רלוונטי ל D DIMMER מעט גבוה עכשיו? תודההוסף תגובה
תשובת מומחה סיכום ד"ר אסף לבנון 28/01/2024 | 11:06לא נראה לי שיש קשר לארוע כה ישן.הוסף תגובה
הבדל בין ידיים גלעד 27/01/2024 | 12:57שלום אני בן 56 שמתי לב שמדידת סטורציה ביד ימין ( אצבע המורה ) תמיד כ 2-3 נקודות אחוז מתחת לסטורציה ביד שמאל ( אצבע המורה ). בד"כ כ 94/95 בימין ו 97/98 בשמאל. מה יכולה להיות הסיבה לכך והאם זה מעיד על בעיית כלי דם ביד ימין? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה הבדל בין הידיים ד"ר אסף לבנון 27/01/2024 | 13:31שלום גלעד לפני שאני עונה תרשום בבקשה: מחלות רקע טיפול תרופתי קבוע האפ מעשן? האם יש תלונות כלשהן ביד עם הסטורציה הנמוכה יותר?הוסף תגובה
פער בין ידייםגלעד 27/01/2024 | 17:01תודה רבה. מעולם לא עישנתי, טיפול תרופתי לפעמים סימביקורט בגלל אסתמה, בנוסף לוקח לוסק כל יום בשל רפלוקס. מעבר לזה יש לי בשתי הידיים נמלולים ודקירות כבר כשנה הרופא משפחה אמר שצריך לעשות emg אבל טרם עשיתי. אין ביד ימין יותר תחושות נמלול מאשר ביד שמאל. אבל קבוע הסטורציה בימין נמוכה בכ 3 מאשר בשמאל. מה דעתך? מעיד על בעיית כלי דם? תודה רבההוסף תגובה
תשובת מומחה סיכום ד"ר אסף לבנון 27/01/2024 | 19:33שוב שלום ההבדל בין שתי הידיים אינו משמעותי מאוד מבחינה מספרית וגם אם הוא אכן ביטוי של הפרעה מסויימת בזרימת הדם, בהעדר תלונות פפציפיות ביד בה הסטורציה נמוכה יותר שלא קיימות ביד השנייה- אין מקום לברור נוסף וגם לא טיפול. העדר גורמי סיכון לטרשת עורקים כגון- סכרת, יתר לחץ דם, הפרעת שומנים ועישון מקטין עוד יותר את הסיכוי שקיימת בעיית כלי דם. הדרך לשים את החשש הזה מאחוריך סופית הוא להבדק על ידי כירורג כלי דם באזור מגורייך, אשמח לעזור בכל שאלה נוספת.הוסף תגובה
קור ממושך בכפות הרגליים- הסתפקות בבדיקה שטחית ? שואל 25/01/2024 | 22:41שלום ד"ר. אני בן 42 וב-6 שבועות האחרונים סובל מקור עז בכפות הרגליים כאשר ביתר הגוף לא מורגש קור. עקב יתר כולסטרול מתמשך בדם (ללא טיפול תרופתי), רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקת דופלר ורידי והתייעצות עם כירורג כלי דם. הדופלר הורידי יצא תקין. רופא כלי הדם בדק אותי פיזית בכף הרגל ע"י לחיצה קלה בכפות הרגליים וקבע שהתופעה אינה על רקע בעיות כלי הדם וכי אין חסימה בכלי דם. האם בדיקה כזו (שטחית) יכולה לקבוע נחרצות שהתופעה אינה על רקע של בעיית כלי דם ללא ביצוע בדיקת דופלר עורקי לרגליים? העניין הוא שהתופעה גם לא מוסבר בבדיקות דם- בלוטת התריס, קרישיות דם , המוגלובין ומחסני ברזל - ערכים תקינים.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תוספת נתוניםשואל 25/01/2024 | 22:44אני לא מעשן. לא סכרתי. נוטל שנים רבות תרופות נוגדות חרדה ודיכאון עקב הפרעת חרדה. CLONEX, LUSTRAL. WELLBUTRIN XRהוסף תגובה
תשובת מומחה קור בכפות הרגליים ד"ר אסף לבנון 27/01/2024 | 11:22אם בבדיקה גופנית נמוש דופק בכפות הרגליים- אני מניח שזה מה שנמצא בבדיקת כירורג כלי הדם- זהו סימן שאספקת הדם לרגליים היא טובה ואין הכרח בבדקות נוספות. לעניין התחושה של רגליים קרות- אם הבעייה איננה בעיית כלי דם אזי לדעתי הכוון הנחוץ לברור הוא נוירולוגי אך גם כאן יתכן ולא ימצא מקור הבעייה ובהחלט יכול להיות מצב שתצטרך להתרגל למצב הקיים בידיעה -מרגיעה- שאין בעייה גופנית חמורה אשר קיימת ברקע וזאת לאור הברור הנרחב שבוצע.הוסף תגובה
ד"ר, הרבה תודה לך על המענה והסבלנותשואל 27/01/2024 | 12:23עזרת לי מאוד בהכוונה כלליתהוסף תגובה
תסחיף ריאתי שימי148 25/01/2024 | 17:46שלום ותודה מראש על המענה. אשה בת 65, ברקע יתר לחץ דם. עם עודף משקל קל ועישון. לפני כחודש התחילו תופעות של קוצר נשימה ודופק מהיר וחזק. לאור זאת פנתה לפרופסור קרדיאולוג והופנתה על ידו לאקו לב במאמץ, הולטר לב והולטר לחץ דם. הולטר לב תקין. במהלך אקו לב הבדיקה הופסקה באמצע והוסבר כי עקב יתר לחץ דם ריאתי מוגבר מאוד יש לפנות מייד לטיפול. במקביל לפניה לרופא המטפל עם הפניה למיון, פנינו באותו יום לקרדיאולוג פרטי וזה הפנה לст אגניו. שם התברר כי יש קרישי דם בשני העורקים ופנינו למיון. שם החליטו לא לאשפז ונתנו טיפטל של אליקוויס 4 כדורים ( 2*2) לשבוע ובתום השבוע לעבור ל2 כדורים (1*1) לחצי שנה. בינתיים, חזרנו לפרופסור המטפל והוא שיבח את הטיפול במיון, הרגיע ונתן סדרת בדיקות. בדיקות דם ובהן לקרישיות יצאו תקינות בגדר הנורמה. בעוד תקופה לא ארוכה יש תור לus בטן ועורקי הגפה. כעבור שבוע, אין ממש הקלה בתסמינים. לעצם השאלה. לצד ההבנה כי כל מקרה הוא אינדיבידואלי, רציתי לשאול כמה זמן לוקח בדר"כ להמיס את הקרישים? מתי לצפות להקלה? האם לאחר שבוע של טיפול אינטנסיבי היינו אמורים להרגיש הקלה? נשמח, בתודה מראש, לקצת סדר בבלאגןהוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה תסחיף ראתי ד"ר אסף לבנון 27/01/2024 | 11:34שלום שימי 148 השאלות שאתה שואל צריכות להיות מופנות לרופא ראות , הוא מתמצא יותר בנושא זה ועוקב אחר חולים לאחר תסחיף ראתי. אני כן יכול לתרום לנושא המדובר המלצה לבצע ברור של קרישיות יתר במסגרת מרפאה המטולוגית שם מתעסקים בנושא זה בצורה מעמיקה יותר ומכירים את כל הבדיקות הנחוצות שעם כל הכבוד לקרדיולוג - יתכן והוא לא מכיר אותן. מטרת הברור היא להחליט על משך הטיפול הנחוץ- האם אכן מספיק לטפל חצי שנה או שקיימת בעייה במנגנון הקרישה אשר מעידה על סיכון לארוע/ים חוזר/ים ובמקרה זה הטיפול בנוגדי קרישה הוא לכל החיים. חוזר לשאלותייך- מטרת הטיפול היא למנוע הווצרות קרישים נוספים על אלו שנוצרו ולגרום למצב של "דילול" הדם וכך נוצרים תנאים לפירוק של הקרישים- הפרוק אינו תמיד מלא- לא יודע אם ניתן לתת תשובה מדוייקת לגבי משך הזמן עד הופעת הקלה, יותר חשוב לשים לב שאין החמרה בתלונות. בהצלחה ובריאות שלמה.הוסף תגובה
ורידים בולטים בגב כפות הידיים איתי 21/01/2024 | 19:28שלום אסף. נראה לי שהורידים די קצת בולטות. לא זוכר שהיה לי את זה. אבל ממה שאני מבין ממך נענוע עגלת תינוק למשך חצי שעה בעוצמה גבוהה לא אמורה לגרום לורידים בולטים בגב כפות הידיים נכון? אז מה כן יכול לגרום לכך? הרמת משקל כבד למשך 4 דקות בתנוחה לא נכונה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ורידים בולטים ד"ר אסף לבנון 22/01/2024 | 07:23שלום איתי אני מתקשה לענות על שאלותיך ומציע שתגיע לבדיקת כירורג כלי דם באזור מגורייך כדי שיבדוק אותך ויחליט אם המצב מצריך המשך ברור או לא.הוסף תגובה
ממצאי DUPLEX US של ורדי הגפיים התחתונות שואל 10/01/2024 | 08:49שלום ד"ר. אני בן 42 וב-3 שבועות האחרונים סובל מקור עז בכפות הרגליים. עקב יתר כולסטרול מתמשך בדם (ללא טיפול תרופתי), רופאת המשפחה שלחה אותי לבדיקת דופלר ורידי. מה אפשר להבין מהפיענוח להלן- להלן ממצאי בדיקת DUPLEX US של ורדי הגפיים התחתונות: הסיבה לביצוע הבדיקה – בירור לא הודגמו סימני DVT או אי-ספיקה לכל האורך של מערכת ורידית עמוקה בגפיים התחתונות משני הצדדים. מערכת ורידית שטחית ספיקה דו-צדדי. אשמח מאוד לתשובתך. בתודה ובברכה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה ממצאי דופלקס ורידי רגליים ד"ר אסף לבנון 21/01/2024 | 08:47מה שאפשר להבין מהפענוח הוא שהבדיקה תקינה ומכאן שמקור תלונותייך אינו בעייה בורידי הרגליים. לא כתבת שום דבר לגבי מחלות רקע שלך, טיפול תרופתי והאם מעשן כך שקשה לעזור לך לגבי המשך ברור נחוץ, אך אם התלונה היחידה היא תחושת קור ואין כאבים ברגליים בזמן מאמץ אזי המקור הוא ככל הנראה עצבי ויש להמשיך ברור בכוון זה. אם יש עוד מידע שאתה רוצה להוסיף כאן- אנא עשה זאת ואתייחס.הוסף תגובה
נושאים מרכזיים
מחלות קשורות
-
חיתולית נמקית
-
דלקת מיסב הבלוטה
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת קטע
-
ניתוח הזעת-יתר ראשונית
בדיקות קשורות
-
סימון לפני ניתוח
-
רצף גנטי BRCA
תרופות קשורות
-
פיפרצילין
-
בנזאלקוניום כלוריד
מונחים קשורים
-
אולטרסאונד (גלי עלקול, סונר)
-
אחת מתשע
פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתרפורוםמיני מעקף קיבה
בפורום מיני מעקף קיבה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסים גרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מיני מעקף קיבהפורוםכיס מרה
בפורום כיס מרה ניתן להתייעץ עם ד"ר איתי זוארץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כיס מרה

פרופ' משה דודאי
ד"ר אסף לבנון
ד"ר רונן גלילי
ד"ר נסים גרון
ד"ר איתי זוארץ