פורום כירורגית כלי דם - עמוד 29
-
תוצאות בדיקת קרוטיס
עופר 06/10/2023 | 01:02אני בן 65 סובל מכולסטרול סוכר מעט מעל הנורמלי. להלן תוצאות הבדיקה: צד ימין לשמאל זהים : קרוטיס משותף (CCA (: לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה0.6. מ"מ -IMT. קרוטיס פנימי (ICA (: לא נמצאו רבדים טרשתיים.זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיס חיצוני (ECA (: *נמצאו רבדים טרשתיים שטחיים הטרוגניים מסויידים במוצא העורק, ללא הפרעה המודינמית. ורטברליס : - כיוון וזרימת דם תקינים. מה מצבי והאם עלי לדאוג ?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ממצאי דופלקס קרוטיס
ד"ר אסף לבנון 08/10/2023 | 10:13שלום עופר הממצאים בבדיקה מעידים על קיום טרשת עורקים אשר נובעת מגורמי הסיכון הבאים- סכרת, הפרעת שומנים, יתר לחץ דם, עישון ורקע משפחתי. אין עדות בבדיקה (בהנחה שמה שרשמת תואם את התשובה הרשמית) להפרעה בזרימת הדם ומכאן לסכנה כלשהי. המצב המתואר מצריך מעקב ע"י ביצוע דופלקס חוזר עוד שנה ובנוסף- איזון מקסימלי של גורמי הסיכון , הפסקת עישון (אם מעשן) ויש לדון עם רופ אהמשפחה לגבי טיפול מניעתי באספירין - אם אתה לא מקבל.הוסף תגובה
-
-
הצרות בעורקי תרדמה
אלי 26/09/2023 | 11:29האם יש צורך בביצוע בדיקה זו כבדיקת סקר מעל גיל מסויים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
הצרות בעורקי התרדמה
ד"ר אסף לבנון 26/09/2023 | 11:39שלום אלי אני מניח שרצית לשאול האם יש צורך בבדיקת דופלקס עורקי צוואר- זו הבדיקה המבוצעת באופן ראשוני לזהות מחל הטרשתית בעורקחי התרדמה. אם כן- ככל הידוע בדיקה זו אינה נחשבת לבדיקת סקר המומלצת בישראל אך בתור כירורג כלי דם אני ממליץ לכל מי שיש לו מספר גורמי סיכון לטרשת מתוך הבאים- סכרת, יל"ד , הפרעת שומנים , עישון ורקע משפחתי לבצע בדיקה זו, על אחת כמה וכמה אם כבר יש עדות לטרשת עורקים במקומות אחרים בגוף לדוגמא- 1. מחלת לב איסכמית אשר ככל הנראה קיימת אצל מטופלים לאחר צינטור לב ובוודאות אצל חולים שביצוע ניתוח מעקפים בלב 2. חולים עם הפרעה ידועה בזרימת דם לרגליים. לא זוכר שקרה מצב שהלצתי לבצע בדיקה זו ומישהו התנגד לכך.הוסף תגובה
-
-
לימון וטרשת עורקים
דרור 22/09/2023 | 18:42שלום רב, 1)יש לי טרשת עורקים ואני סוחט הרבה לימון טרי עם נענע ושותה האם זה בסדר? 2)התחלתי לקחת סטטינים השאלה אם מותר לשתות מיץ לימון טרי אם סטטינים? או להגביל את הכמויות 3)נוטל ליטורבה וקרה לי משהו מוזר לקחתי כדור ואחרי 20 דקות שלקחתי שתיתי שתי כוסות של מיץ גזר טרי ופתאום התחיל לי דופק של 140 ממש מהיר האם זה קשור לדעתך? זו הפעם הראשונה שנטלתי ליטורבה 10 מ"ג תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
לימון
ד"ר אסף לבנון 23/09/2023 | 14:41שלום דרור איני יודע את התשובות לשאלותייך, מציע שתפנה לרופא מומחה העוסק בתחום של הטיפול התרופתי בהפרעות משק השומניםהוסף תגובה
-
-
פקקת בווריד בזילי תוך כדי טיפולי כימו
רוני 14/09/2023 | 15:43שלום, בן 53, ברקע קברנומה, סוכרת ונטייה לקרישיות עקב מוטציית פקטור 2 (לאבי היה קריש בריאה , ביקשו מבני המשפחה לעשות את הבדיקה), עד כה ללא טיפול או בעיות קרישה. מספר ימים לאחר טיפול כימותרפי למחלת הלימפומה, התנפחה לי היד באיזור שבה היתה המחט, כואבת, ומספר ימים לאחר מכן, התחלתי להרגיש נימול באגודל באותה יד. אולטארסאונד: "הוריד היוגולרי ,התת ¬בריחי ,האקסילרי והברכיאלי נצפו פתוחים וזורמים .ללא עדות לDVT. לציין פקקת בווריד בזילי (SVT( ,מתחיל דיסטלית ל¬fossa Cubital, מגיע קרוב לווריד האקסיאלי." אני מבין שיש לי קריש דם בווריד שטחי, תוכל בבקשה להסביר את משמעות הממצא ועד כמה הוא חמור ? נתנו לי זריקות קלקסן (80 מ"ג) , פעם ביום , לשישה שבועות , לניסיונך, זה אמור לפתור את הבעייה ? מקריאה אני מבין שאפשר לטפל ע"י זריקה מקומית\נוגדי דלקת , אני פשוט חושש מלהשתמש ב קלקסן בגלל שיש לי קברנומה ואני בסכנה לדימום. וכן: בהנחה שלאחר שישה שבועות הממצא ייעלם , כיצד לנהוג בהינתן שטיפולי הכימו יימשכו עוד 4 שבועות לאחר מכן ? אודה לחווץ דעמתך המקצועית.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
פקקת בוריד בזילי
ד"ר אסף לבנון 16/09/2023 | 13:01שלום רוני המקרה שהצגת מורכב ואיני חושב שקיימות תשובות חד משמעיות. אנתח את המצב כמו שאני רואה אותו ואנסה להסביר ולענות על שאלותייך. הפקקת בידך היא תוצאה של תהליך דלקתי באזור של ונפלון(ברנולה) שהוכנסה לוריד לצורך הטיפול הכימותרפי. תופעה זו יכולה להיות אצל כל אדם שהרכיבו לו אינפוזיה מסיבה כלשהי אך אצלך יש עוד 2 גורמים שמגבירים את הסיכוי להיווצרות הקריש , הראשון הנטייה לקרישיות יתר והשני- המחלה הבסיסית- הלימפומה שהיא בעצמה מהווה מצב של קרישיות יתר. פקקת בוריד שטחי הינה כעיקרון משנית לתהליך דלקתי בוריד כתוצאה מהגוף הזר בתוכו- הברנולה/ונפלון והיא אינה מסוכנת ויכולה לחלוף לבד. הטיפול המומלץ במקרים אלה הוא מנוחה, תרופות אנטי דלקתיות וסבלנות. התוספת של טיפול בתרופות נוגדות קרישה שמור למקרים בהם ידוע על קרישיות יתר ו/או קרבה של הפקקת לאזור החיבור עם המערכת העמוקה כדי למנוע פקקת בורידים עמוקים של היד שהיא כבר מחלה שונה לגמרי עם פוטנציאל לסבוכים (כמו תסחיף ראתי שכעת על פי דבריך אין לך ) . הנוכחות של הקברנומה מסבכת את כל מערכת קבלת ההחלטות , והשאלה המרכזית כאן הינה מה הסיכויים שהיא תדמם - אני לא בטוח שיש מישהו שיכול לתת על כך תשובה חד משמעית וזה תלוי במיקומה של הקברנומה והאם היו ארוע דמם בעבר וככל הנראה עוד כמה דברים. במצב הנוכחי אני הייתי נותן מינון מלא של קלקסן קרי מג' /קג' פעמיים ביום , אתה קיבלת רק פעם ביום וזה נשמע לי פשרה סבירה בהתחשב בכל הנתונים, עדיין יתכן וקיים סכוי כלשהו לדימום אך כאמור איני יודע אם ניתן לצפות זאת בצורה מדוייקת. חשוב להבין- מטרת הטיפול הינה למנוע התפשטות של התהליך בורידים מעבר לקיים כעת , יתכן אך לא בטוח שהתהליך יעלם. ניתן לחיות בשלום עם וריד בזילרי פקוק, יש ורידים רבים אחרים שמקבלים את תפקידו. עם הזמן הפקקת נהיית "מאורגנת" והיא מקובעת לדופן הוריד בצורה חזקה יותר והסכוי להתפשטות התהליך לורידים עמוקים וסכנה של תסחיף ראתי קטן מאוד. אם יש צורך בטפולים עוד זמן ממושך אני חושב שיש לדון עם ההמטולוג שמטפל בלימפומה על אפשרות של התקנת PORT-A-CATH לצורך המשך הטפולים. שיהיה בהצלחה ושנה טובה. מקווה שעזרתי ולא בלבלתי, אם יש עוד שאלות אשמח לענות.הוסף תגובה
-
תגובה לרופא
רוני 16/09/2023 | 17:31תודה על תשובתך המפורטת והמקצועית. זה מוערך. הסרטן שלי במצב התחלתי, ממוקד בבלוטה אחת בבית השחי, שלב 1, לכן לא חושב שהוא קשור... הנטייה הגנתית יחד עם חוסר המעש, הם כנראה הסיבה... הקברנומה דיממה בעבר ללא תסמינים. קברנומה הופכת שכיחה יותר עקב ריבוי בדיקות Mri, מעניין כמה אנשים עם קברנומה סמויה לוקחים מדללי דם בלי להיות מודעים לסיכון... מספר שאלות: -האם מומלץ לקחת גם כדור נוגד דלקת כגון סלקוקס, כדי להרגיע/לחסל את הדלקת? זה לא אמור לשפר את הטיפול יחד עם התרופה המדללת? -עוד שבועיים יש טיפול נוסף, אני מניח שכדי לבקש החדרת העירוי ליד השנייה? האם יש משהו שאני יכול לעשות בהתנהלות שלי במהלך האינפוזיה ואחריה, כדי לצמצם את הסיכוי למקרה נוסף? -כשאסיים שישה שבועות של טיפול קלקסן, יוותרו לי עוד שלושה מחזורי כימו (שלושה שבועות בין כל טיפול), נשאלת השאלה האם כדאי לקחת קלקסן מספר ימים אחרי על טיפול כטיפול מונע? מה דעתך בנושא? -ניתן לי קלקסן לשישה שבועות, ואז אולטרסאונד חוזר, האם זה פרק זמן מספיק? מספיק גם לבדוק האם הפקקת נעלמה? - תודה על עזרתך.הוסף תגובה
-
שאלה נוספת ברשותך
רוני 17/09/2023 | 06:29שלום ד"ר, שכחתי לשאול בתגובתי הוקדמת, אני מרים משקולות במשקל נמוך והולך על הליכון במתינות בתקופת הטיפולים כדי להזיז את הגוף, זה מומלץ או סיכון בהינתן הפקקת/דלקת ביד? תודה על עזרתך.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סיכום
ד"ר אסף לבנון 19/09/2023 | 09:21שלום רוני אענה כאן על כל מה ששאלת בשתי ההודעות האחרונות: לגבי כדור נוגד דלקת- מטרתו להפיג כאבים הקשורים לתהליך הדלקתי המקומי- השפעתו על הפקקת עצמה היא מינימלית אם בכלל , כך שההחלטה אם לקחת או לא תלויה בחומרת הכאבים ברור שלא כדאי שהאנפוזיה תהיה ביד עם הבעיה אלא בשנייה, אין משהו שניתן לשנות בהתנהלות כדי לצמצם סכוי לארוע נוסף. אני שוב מזכיר שמכיוון שמתוכננים עוד מספר טיפולים יש לדון על אפשרות של השתלת PORT-A-CTAH זהו התקן תת עורי המוכנס בצינטור לצורך גישה ישירה לורידי מרכזי בצוואר. אין לדעתי סיבה למתן קלקסן למניעה אחרי הטיפול המטרה של מתן קלקסן ל-6 שבועות הוא לצמצם את האפשרות שהפקקת בוריד שטחי תתקדם לכוון המערכת העמוקה, 6 שבועות הם זמן סביר לכך אך לא בהכרח שהפקקת תיעלם וזה בהחלט משהו שניתן לחיות איתו בשלום. לגבי פעילות גופנית- אין מניעה מהליכה אך היית נמנע ממאמץ פיזי של היד עצמה שכן חלק מהטיפול שמזרז את החלמת הדלקת הוא מנוחה לאיבר המדוברהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
ראה תשובה לעיל
ד"ר אסף לבנון 19/09/2023 | 09:22.הוסף תגובה
-
תגובה לרופא - האם בלוטת שומן פנימית יכלה להיות הסיבה ?
רוני 21/09/2023 | 13:28ד"ר נכבד. תודה על תשובותיך המפורטות והברורות, אתה יוצא דופן, וזה מוערך. אני חושד שיש סיכוי שהפקקת אולי הייתה בווריד עוד לפני שהתחלתי את הטיפולים ושהיא לא תוצאה של קרישיות יתר.., הסיבה שאני חושב את זה היא שלפני חודשיים (לפני הטיפולים) , היתה לי בלוטת שומן פנימית באותו איזור, ע"פ אולוראסאונד מלפני הטיפול: "הודגמה קשרית למפה בגודל 1.6 על 0.7 ס"מ עם קורטקס מודגש ,ווסקולרי במרכזו - במראה סונוגרפי תגובתי\דלקתי" האם יכול להיות, מניסיונך, שבלוטת שומן לחצה על הווריד המדובר וגרמה לסטימתו ? כמובן שאם היו לך את כל תשובות האולטאסאונד מולך , היית יכול לענות בבטחה, מכיוון שאין לך , שואל האם זאת הסתברות סבירה ? או סיבוך ידוע של בלוטות כאלו ? תודה רבה.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סיכום
ד"ר אסף לבנון 23/09/2023 | 14:38אכן קשה לי לענות על שאלתך , אך לא נראה לי שיש קשר בין הדבריםהוסף תגובה
-
-
תוצאה של דופלקס ורידים גפיים תחתונות
הלן 09/09/2023 | 12:19ד"ר שלום עכב כאבים ברגליים בוצע לפני שנה דופקס והתוצאה חשד לאי ספיקה בוריד פמורלי משותף שמאל השנה עשיתי שוב דופלקס והתוצאה סגירה מאוחרת של וריד פמורלי משותף שמאל מה זה אומר? ומה הטיפול? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תוצאה של דופלקס
ד"ר אסף לבנון 14/09/2023 | 07:32שלום הלן מצטער על העיכוב במענה. אני לא יכול לענות על שאלתך בלי להבין האם כאבי הרגליים קשורים לממצא בבדיקות הדופלקס. כדי להבין זאת יש לשוחח איתך לעומק וגם לבדוק אותך. מציע לך לפנות לייעוץ כירורג כלי דם באזור מגורייך. אשמח לעזור אם תרצי.הוסף תגובה
-
-
טיפול תרופתי לאחר צינטור עורקי רגליים
דודו 04/09/2023 | 08:31לאחר צינטור והתקנת סטנט, ניתנה לי התרופה פלוויקס. אני נוטל כבר שנים אלוויקס. האם שילוב של שתי תרופות אלו עלול להיות מסוכן לדימומים קשים?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טיפול תרופתי לאחר צינטור
ד"ר אסף לבנון 07/09/2023 | 10:04השילוב של שתי התרופות מגביר את הסיכון לדימום יחסית לשימוש בכל אחת התרופות בנפרד אך ככל הנראה יש צורך בשילוב זה בשל הבעיות הרפואיות מהן אתה סובל ואני מניח שהשיקול של אפשרות של דימום מוגבר עמדה בעיני מי שקיבל את ההחלטה על השילוב התרופתי.הוסף תגובה
-
-
תוצאות בדיקות לטרשת והתחלת טיפול תרופתי
אייל 29/08/2023 | 14:04שלום, אני בן 37, יש סיפור משפחתי של התקף לב (אבא אשר מטופל בסטטינים וגם אצלו נמצאו חסימות של מעל 50% בעורקי צוואר). הסוכר A1C שלי בגבול העליון (5.6), כולסטרול LDL 85. נמצא לי LPA 86 שזה גבוה. לאור זאת, בקשתי סיטי לב (צנתור וירטואלי) שיצא תקין לחלוטין, וכן דופלר עורקי צוואר שבו רשום שיש ממצאים. להלן תוצאות הדופלר. 1. האם יש צורך בהתחלת טיפול תרופתי כטיפול מניעתי (סטטינים)? כרגע אני לא נוטל שום תרופה. 2. משום מה לא רשום את אחוז החסימה בבדיקה, כיצד ניתן להבין זאת? 3. האם מומלץ לבצע בדיקות נוספות? בדיקת דופלקס עורקי הצוואר סיבתהפניה : - הערכת הצרות. צד ימין : קרוטיסמשותף (CCA (: לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה1.0. מ"מ -IMT. קרוטיספנימי (ICA (: לא נמצאו רבדים טרשתיים.זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיסחיצוני (ECA (: לא נמצאו רבדים טרשתיים. זרימת הדם נמצאה תקינה. ורטברליס : - כיוון וזרימת דם תקינים. צדשמאל : קרוטיסמשותף (CCA (: *נמצאו רבדים טרשתיים שטחיים הומוגניים בחלקו הדיסטאלי של העורק, ללא הפרעה המודינמית. קרוטיספנימי (ICA (: לא נמצאו רבדים טרשתיים.זרימת הדם נמצאה תקינה. קרוטיסחיצוני (ECA (: *נמצאו רבדים טרשתיים הומוגניים במוצא העורק, ללא הפרעה המודינמית. ורטברליס : - כיוון וזרימת דם תקינים.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
ממצאי דופלקס
ד"ר אסף לבנון 29/08/2023 | 15:23שלום אייל/אבי אני רואה עוד הודעה עם אותם נתונים בדיוק כך שאני מניח שאייל ואבי זה אותו אדם. בכל מקרה ממצאי הבדיקה אינם מצריכים התערבות כלשהי כמובן אך הם כן מרמזים על שינויים טרשתיים בדפנות העורקים משמאל. זה בהחלט מצריך מעקב , השאלה שעומדת על הפרק כעת היא התחלת טיפול תרופתי באספירין- אפשר להתחיל כעת ואפשר לחכות לבדיקת בקורת עוד חצי שנה. מציע שתתיעץ עם רופא משפחה לגבי זה. תעדכן אותי רק עם אייל ואבי זה אותו אדםהוסף תגובה
-
תגובה
אייל 29/08/2023 | 16:13אכן אותו אדם תודה. האם אספירין וסטטינים משלימים זה את זה? תודה, אורןהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר אסף לבנון 30/08/2023 | 18:09אני לא מבין את השאלה , נסה שניתהוסף תגובה
-
-
אי ספיקה ורידית ברגליים
שון 28/07/2023 | 10:21שלום, אובחנתי עם אי ספיקה ורידית במערכת השטחית ב2 הרגליים, הפסקתי לעשן באופן מיידי. יש לי תור לרופא רק בעוד כמה שבועות. מאז התוצאות שמתי לב שרגלי הימנית מתנפחת באזור השוק והירך ומעט בקרסול , אחרי עמידה ממושכת זה מחמיר ויש תחושת כבדות קשה. התחלתי מאז להשתמש בגרבי בלחץ מתי שמתאפשר (לצערי לא יכולה ללבוש אותה בעבודה כי רואים אותם וזה מאוד מביך אותי). השאלה שלי היא מה עוד אפשר לעשות כדי לשמר את המצב? האם זה בסדר שהרגל מתנפחת ולא מצריך "לרוץ" למיון? בנוסף, בעבודה אני בעיקר יושבת, האם כדאי לקנות מכשיר פדלים שמדמה הליכה (כמו לייט פיט)? תודה מראש על המענה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
אי ספיקה ורידית
ד"ר אסף לבנון 13/08/2023 | 09:16שלום שון ראשית צר לי על עיכוב במענה ועל כן אני גם כותב למייל שהשארת. אני מניח שהאבחנה נעשתה בעזרת בדיקת דופלקס ורידים ובד"כ מבצעים בדיקה גם של הורידים השטחיים וגם של העמוקים- האם זה המצב אצלך? אם מדובר באי ספיקת ורידים שטחיים בלבד אזי ניתן להסתפק בשימוש בגרב אלסטי אשר מטרתה טפול בתלונת הנפיחות והכבדות הנלוות. הגרב לא פותרת את הבעייה אך במקרים רבים מקלה מאוד אם מצליחים גם להתגבר על אי הנוחות של השימוש בה בחום של הקיץ. בכל מקרה כדי להחליט על צורך בטיפול כלשהו יש לפנות עם ממצאי הבדיקה לכירורג כלי דם באזור מגורייך, אשמח לעזור אם תרצי. אם מערכת הורידים העמוקה לא נבדקה יש להשלים ברור זה כדי לשלול פקקת של ורידים עמוקים- סיכוי קטן לאור התלונות הקלות המתוארות. תשובה לגבי מכשיר הפדלים, לאחר גמר הברור לעיל. אבקש לשלוח לי למייל את תשובת הדופלקס .הוסף תגובה
-
-
טנטון פועם ממקור וסקולרי
DR 27/07/2023 | 18:32שלום ד״ר לבנון, רציתי לשאול שאלה כללית- לאיזה רופא עלי לפנות כדי להתקדם בבירור של החמרה של טנטון פועם חד צצדי משמאל שכל הסימנים מצביעים על כך שהוא ממקור וסקולרי (מפסיק מיידית בלחיצה על הצוואר, מתגבר כשקצב הלב עולה, הרעש עצמו ממש רעש של זרימה, מתגבר במאמץ בטני). יש לציין שאני בן 22 ודופלר עורקי צוואר מלפני כמעט שנה תקין לחלוטין, אך לדעתי מדובר בבעיה ורידית או בכלי דם גבוהים בראש אנטומית (כי אפילו לחיצה קלה על הצוואר מפסיקה את רעש הזרימה, כזו שלא מפסיקה זרימה עורקית אך כנראה כן ורידית). האם הרופא הנכון הוא אף אוזן גרון? כירורג כלי דם? מומחיות אחרת? להבנתי צריך להשלים MRV+MRA לבירור אך אני לא יודע ממי לקבל הפניה. אם זה בסדר אשמח לקבל המלצה לרופאים עם ניסיון בתחום מהמרכז או מאיזור ירושלים. תודה רבה!הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
טנטון
ד"ר אסף לבנון 13/08/2023 | 09:01שלום DR ראשית צר לי על העיכוב הרב במענה, רציתי גם לכתוב לך אישית למייל אך לא יכולתי כי לא השארת כתובת מייל. לגבי שאלתך- הכתובת הראשונה היא אאג ואני לגמרי לא בטוח שהמקור הוא ווסקולרי. זו בהחלט אפשרות כאשר יש מחלה טרשתית בעורקי הצוואר אך על פי דופלקס - אין לך. לגבי העובדה שאיני חושב שהמקור הוא ווסקולרי - הכוונה היא מקור ווסקולרי בר טיפול. אני גם לא משוכנע שרופא אאג ימליץ על ההדמייה שדיברת עליה ויש מצב גם שיגידו לך שאין כל כך מה לעשות בנידון. אם זו תהיה התשובה מציע לנסות גם פנייה לרפואה אלטרנטיבית שפעמים רבות נמצא שם המזור לבעיות שלרפואה המודרנית אין. בהצלחההוסף תגובה
-
-
בדיקת דם קרישיות
שיר 26/07/2023 | 17:33ברצוני לשאול בנוגע לבדיקה שביצעתי האם היא צריכה המשך בירור fibrinogen calcu שיצאה 654 מעל הנורמה ! כל שאר הבדיקות תקינות מה עושים במצב כזה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
תוצאת בדיקת פיברינוגן
ד"ר אסף לבנון 26/07/2023 | 18:24שלום שיר צר לי אך איני יודע לענות על שאלתך, מי שיכול וצריך לענות על שאלתך הוא המטולוג העוסק בתחום הקרישה. אם תכתבי מאיזה אזור את בארץ אוכל לנסות להמליץ לך.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
חיתולית נמקית
-
תסחיף ריאתי, תסחיף ריאות
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
כריתת קטע
-
קילוף מעטפת ריאה
-
בדיקות קשורות
-
CT, סי טי
-
רצף גנטי BRCA
-
תרופות קשורות
-
פולידוקנול
-
בנזאלקוניום כלוריד
-
מונחים קשורים
-
תוספתן
-
איחוי
פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתרפורוםמיני מעקף קיבה
בפורום מיני מעקף קיבה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסים גרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מיני מעקף קיבהפורוםכיס מרה
בפורום כיס מרה ניתן להתייעץ עם ד"ר איתי זוארץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כיס מרה
פרופ' משה דודאי
ד"ר אסף לבנון
ד"ר רונן גלילי
ד"ר נסים גרון
ד"ר איתי זוארץ