פורום כירורגית כלי דם - עמוד 31
-
דופלקס רגליים - בדופלר עד הבית?
אני 24/05/2023 | 09:48לאמא שלי בת ה-90 יש חשד לכיב עורקי בשוק. היא מרותקת לכיסא גלגלים וההתניידות שלה (גם בתוך הכיסא) היא קשה מאוד. שוקלת לבצע דופלר (דופלקס) רגליים דרך אחת החברות שמגיעות עד לבית (מדיקס, אסותא). האם איכות הבדיקה שמבוצעת בבית היא טובה (מצדיקה את זה)?הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
בדיקת בית
ד"ר אסף לבנון 24/05/2023 | 16:50שלום "אני" . אני בחופשה בחול . נא לשלוח את השאלה שוב בהמשך לתשובה זו ביום ו כדי שלא אשכח לענותהוסף תגובה
-
אשמח לשמוע תשובה (אחרי שתחזור מחול)
אני 26/05/2023 | 11:25תודה!הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
בדיקת בית המשך
ד"ר אסף לבנון 27/05/2023 | 22:20שוב שלום.איני מכיר את בדיקות הבית שמבצעים במדיקס. אני חושב שהדגש צריך להיות על הצורך לבצע בכלל את הבדיקה הזו וכעת אסביר. בהנחה שאכן הכיב המתואר הוא על רקע עורקי, מטרת בדיקת הדופלר היא להעריך את אספקת דם לרגל. אם היא נמוכה מאוד יהיה צורך לשקול ביצוע צינטור לרגל זו כדי להמנע מהתדרדרות שעלולה להוביל לקטיעה. ניתן להתווכח לגבי הצורך בהצלת גפה שאינה מתפקדת במטופלת קשישה אשר לפי הבנתי מדבריך אינה הולכת כלל. חשוב לדעת שבצינטור שזו פעולה פולשנית יכול להגרם גם נזק אשר במצבים מסויימים יכול להחמיר את המצב ואף לסכן את חיי המטופל ומכאן הצורך בקיום הדיון הנ"ל בשלב ראשון. אם יש עוד שאלות את/ה מוזמן לשאול ואנסה לעזור.הוסף תגובה
-
רגע, אבל האלטרנטיבה זה להגיע לנמק או קטיעה, לא?
שוב אני 28/05/2023 | 09:34(שזה נשמע לא פחות פולשני ומסוכן וכרוך בכאבים ממושכים)הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר אסף לבנון 28/05/2023 | 20:43מציע שנדבר טלפונית ואבהיר את עמדתי. תשאיר לי במייל נספר טלפון ואחזור אלייךהוסף תגובה
-
-
קריש דם בורידים מתחת לברך
יעל 20/05/2023 | 17:32שלום, לפני שלושה חודשים אובחנתי עם קריש דם בורידים מתחת לברך. חשבנו שאולי עקב גלולות בגיל 38 שהופסקו. לוקחת קסוע אליקוויס 5 מג פעמיים ביום ושלשום גילו לי קריש דם חדש מתחת לברך השניה למרות אליקוויס. הבעיה היא שבדיקת אפלה תור רק עוד חודש וחצי וצריך לחזור על הבדיקה כעבור כמה חודשים כדי לקבל אבחון אמין. אני כמובן אתייעץ עם המטולוג אבל אני רק שואלת בכלליות, כשמגלים קריש דם נוסף ולוקחים כבר מדלל דם אז הגישה היא אם יש ספק אין ספק, וישר מומלץ לעבור למדלל דם מהדור הישן כי אולי זה אפלה ויקח זמן לאבחן? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קריש דם
ד"ר אסף לבנון 24/05/2023 | 16:48שלום יעל מצטער על העיכוב . אני בחופשה בחול . נא לשלוח את השאלה שוב בהמשך לתשובה זו ביום ו כדי שלא אשכח לענותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
קריש דם המשך
ד"ר אסף לבנון 27/05/2023 | 22:55כפי שציינת התשובות לשאלות אלה צריכות לקבל מענה מהמטולוג אשר הידע שלו בתחום נרחב יותר מאשר של כירורג כלי דם. בהצלחההוסף תגובה
-
-
כאבי ראש. האם צריך בירור למפרצת?
אסי 24/05/2023 | 12:50שלום אני בן 38. בריא. ללא היסטוריה משפחתית של מפרצות או בעיות אחרות. אני חרדתי והיפוכונדר. לפני כ8 ימים בלמתי התעטשות (אפצ'י), ונהיה לי כאב קל במצח. נכנסתי לגוגל וקראתי שבלימת התעטשות עלולה לגרום למפרצת קיימת להתפוצץ (אז לא הבנתי מה קראתי וחשבתי שגם עלולה לגרום למפרצת) נכנסת ללחץ. התחלתי להרגיש כאב ראש ברקות ובצידי הראש. ומאחורה. מתוך לחץ והיפוכונדריה נסעתי למיון (אופייני לי במצבי חרדה) שם עשו לי בדיקה נוירולוגית. בדיקות דם ותשאול. ושחררו אותי הביתה. סרבו לצילום. כי אין שום אינדיקציה לדימום. מאז הכאבי ראש המשיכו פחות משבוע. כל פעם במקום אחר. פעם לחץ בגולגולת. פעם למעלה. פעם מאחורה. לפעמים נקודתי. לפעמים ברקות. במצח. מאחורי העיניים ובעיניים. כמו כן החלה תופעה שבצפייה במסך (טלפון. מחשב) מדי פעם יש מעין סחרחורת מהירה לשניה ועוברת כאילו משהו בתוך הראש שלי הסתובב. ועייפות בעיניים כאילו רוצות להיסגר. ללא טשטוש ראיה וללא בחילות והקאות. הכאבים פחתו ודי חלפו ביומיים האחרונים. כיום קצת מרגיש שוב כאבים ועייפות בעיניים. ולעתים הרגשתי ברקות. אבל הלילה גם לא ישנתי טוב ככ. בכל הימים הראשונים אשתי גם דיווחה על תופעות דומות אצלה מה שגרם לי לחשוב שאולי וירוס או משהו.. מצד שני אני די בפחדים עדיין ממפרצת למרות שאני חושב שאין הגיון רפואי לחשוד דווקא בזה. ניסיתי אפילו לקבוע תור ל mri פרטי אבל ברגע שאמרו לי שצריך חומר ניגוד התחלתי לפחד גם מלהזריק את זה אם אין צורך רפואי אמיתי. כמו כן חושש מלעבור בירור אם אין צורך כדי לא לראות ממצא לא רלוונטי כלשהו ולפחד ממנו כל החיים. אשמח לחוות דעת רפואית כנה והמלצה להמשך. תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאבי ראש
ד"ר אסף לבנון 24/05/2023 | 16:49שלום אסי, מצטער על העיכוב . אני בחופשה בחול . נא לשלוח את השאלה שוב בהמשך לתשובה זו ביום ו כדי שלא אשכח לענותהוסף תגובה
-
תשובת מומחה
כאבי ראש המשך
ד"ר אסף לבנון 27/05/2023 | 22:50שלום אסי אני מקווה שאת חש טוב יותר ואם כך המצב זה פחות או יותר עונה על שאלתך לגבי הצורך בהמשך ברור. אך אם תלונותיך ממשיכות ואף מחמירות אני לא חושב שקיים מישהו שיכול לקחת על עצמו אחריות ולהגיד- יהיה בסדר ( בטח שאני לא אעשה זאת). אם התלונות ממשיכות ואתה לא רגוע אני ממליץ לחזור למיון בו היית, מקובל שכאשר חוזר מטופל עם תלונות חוזרות , מעמיקים את הברור מהביקור הקודם. לגבי צורך בהדמייה והזרקת חומר ניגוד- אם אתה ללא מחלות רקע מיוחדות ובאופן ספציפי- אי ספיקת כליות בדרגת חומרה משמעותית אין צורך לחשוש מביצוע הדמייה ולצורך שאלתך מספיקה בדיקת CT . מקווה שעזרתי.הוסף תגובה
-
-
קשר בין בעיות בזרימת דם וכאבי בטן קשים לנערה
שירי 27/04/2023 | 10:05הבת שלי בת כמעט 15. מ- 2017 סובלת מכוויות קור כרוניות - בחורפים, נוצרים לה פצעי קור באצבעות הידיים והרגליים. מה שמעיד על בעיות בזרימת דם??, בנוסף, כפות ידיים קרות רוב הזמן, וגם תמיד מתקשים מאוד לפתוח לה וריד. מלפני שנתיים החלו לה כאבי בטן קשים מאוד, התקפים ששום תרופה לא עוזרת ומביאים אותנו לבית חולים. בהתחלה היו 2 במרווחים של כ- 9 חודשים. ומאוקטובר, בערך כך חודש (יצא גם חפיפה לחורף, אבל לא לגמרי). נשלל ראומטולוגי ונשי. בוצעו בדיקות גסטרו (כולל US, MRE, גסטרוסקופיה, בדיקות דם וצואה) ובינתיים לא נמצא דבר. האם ייתכן שהבעעיה בבטן קשורה לבעיות בזרימת הדם?? ואם כן, מה לעשות ??הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קשר בין בעיות בזרימת דם וכאבי בטן קשים לנערה
ד"ר אסף לבנון 27/04/2023 | 10:39שלום שירי הסיכוי לבעיית כלי דם אשר החלה לפני 6 שנים בהיות ילדתך בת 9 הוא נמוך ביותר. על פי התלונות שציינת בהחלט נראה שהמקור יכול להיות ראומטולוגי אם כי את כותבת ש"נשלל ראומטולוגי" . אני מציע לפנות לייעוץ ראומטולוגי נוסף אצל ראומוטולוג ילדים. בהצלחההוסף תגובה
-
תודה! האם כוויות קור באצבעות רגליים וידיים, כפות ידיים ורגליים קרות, לא מעידות בהכרח על בעיות בזרימת דם??
שירי 28/04/2023 | 11:56תודה! האם כוויות קור באצבעות רגליים וידיים, כפות ידיים ורגליים קרות, לא מעידות בהכרח על בעיות בזרימת דם??הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר אסף לבנון 28/04/2023 | 13:49יתכן וקיימת הפרעה בזרימת דם בכלי הדם הקטנים של הגפיים אך זו תופעה אשר ילרוב נגרמת מכווץ של כלי הדם ותופעה זו אופייניות למחלות ראומטולוגיות- זו לא בעיה של חסימה בכלי דם אשר הסיבה השכיחה לה היא טרשת עורקים אשר היא מחלה של אנשים מבוגרים עם גורמי סיכון כגון- סכרת, יל"ד, הפרעת שומנים ועישון וזה בטוח לא המקרה הנוכחי. חוזר על המלצתי לבדיקה ע"י ראומטולוג ילדים.הוסף תגובה
-
תודה, היינו אצל ראמטולוגית ילדים מומחית בעלת שם...שללה מחלה ראומוטולוגית (אין מדדי דלקת?)
שירי 18/05/2023 | 11:32אגב, יצאה חיובית (אבל נמוך כנראה) בבדיקת דם לסקלודרמה.הוסף תגובה
-
-
עמית
עמית 07/05/2023 | 16:05שלום, סובל מזה כחודשיים מכך שאם אני נשכב אז הראש נהיה חם ואדום, כמו כן כל לילה מתעורר אחרי שעתיים על השעון כשהראש בוער ודופק + סחרחורת, הלב דופק והגוף שורף ועם נמלולים (בעיקר ידיים/רגליים אבל לעתים בכל הגוף). ביצעתי דופלר עורקים ורידים בכל הגוף לבדוק זרימות דם ולא מצאו כלום. מה זה יכול להיות? מה הבדיקה הבאה שכדאי לבצע? ממש סיוט ומרגיש שהמוות קרוב, חייב לדעת מה זה ולנסות לפתור. תודה רבה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
עמית
ד"ר אסף לבנון 10/05/2023 | 11:52שלום עמית צר לי אך ראיתי את ההודעה רק כעת. התלונות אותן אתה מתאר אינן תלונות אופייניות לבעיית כלי דם ולמען האמת איני מצליח לחשוב על כוון הבירור הנחוץ במקרה זה. מציע שתדון על כך עם רופא המשפחה. אשמח לשמוע בתגובת המשך לשיחה זו על ממצאי הבירור וכך אלמד משהו חדש. בהצלחההוסף תגובה
-
עמית
עמית 10/05/2023 | 12:14תודה על התשובה לא הגיוני אולי שיש זרימת דם מוגברת לראש ופחות מדי לגוף? או משהו של לחצי דם? איזה רופא היית ממליץ לפגוש אם הרופאת משפחה גם לא יודעת? נוירולוג? תודההוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סיכום
ד"ר אסף לבנון 10/05/2023 | 17:14איני מכיר תופעה כזו , אולי נוירולוג ידע אך אני בטוח בכךהוסף תגובה
-
-
בדיקת אולטרסאונד של עורקי התרדמה
יעקב פ. 03/05/2023 | 20:09משמאל : שלום עשיתי את הבדיקה ואלו התוצאות: משמאל: במוצא של עורק התרדמה הפנימי הודגם רובד מסוייד אשר גורם להיצרות %40-20 תרשימי זרימה ומהירויות בעורקי התרדמה המשותף והחיצוני בגדר הנורמה . הודגמה זרימה תקינה בעורק החוליות . מימין : במוצא של עורק התרדמה הפנימי הודגם רובד פיברוטי מעט מסוייד אשר גורם להיצרות %25-0 תרשימי זרימה ומהירויות בעורקי התרדמה המשותף והחיצוני בגדר הנורמה . הודגמה זרימה תקינה בעורק החוליות . האם הבדיקה תקינה? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
דופלקס עורקי צוואר
ד"ר אסף לבנון 03/05/2023 | 22:53שלום יעקב פ. אנא ציין כמה פרטים אודותייך גיל מחלות רקע טיפול תרופתי קבוע האם מעשן? האם יש רקע משפחתי של בעיות לב או כלי דם? מדוע בוצעה הבדיקה?הוסף תגובה
-
בדיקת אולטרסאונד של עורקי התרדמה
יעקב פ. 04/05/2023 | 08:18שלום, אני בן 66 ללא מחלות רקע וטיפול תרופתי, לא מעשן, הלכתי לבדיקה מיוזמתי.הוסף תגובה
-
תשובת מומחה
סיכום הבדיקה
ד"ר אסף לבנון 04/05/2023 | 08:41הממצאים מעידים על הצרות קלה דו"צ של עורקי התרדמה הפנימיים שמאל>ימין. הצרויות אלה הן ביטוי של טרשת עורקים אשר בהעדר גורמי סיכון על פי דבריך, הם ביטוי של הגיל בלבד. לגבי הצהרתך שאתה ללא מחלות רקע- האם יתכן שאין מחלות רקע ידועות כי לא בדקת ל"ד, סוכר וערכי כולסטרול? כי אם כך המצב יש לבדוק את הדברים הנ"ל דרך רופא המשפחה. בכל מקרה- בהנחה שאכן אין שום גורם סיכון ידוע, ממצאי בדיקה זו מצריכים מעקב בלבד- ביצוע דופלקס חוזר עוד שנה. יש מקום לדון עם רופא המשפחה לגבי התחלת טיפול באספירין לצורך מניעת התקדמות התהליך בעורקי הצוואר.הוסף תגובה
-
-
כאב בשוק
עדי 29/03/2023 | 09:51שלום, בת 39 בריאה. לא מעשנת ולא נוטלת גלולות. התחלתי אתמול להרגיש כאבים בשוק שמאל, כואב ממש בנגיעה (ולא בהליכה) ויש נוקשות באיזור וסימן כחול ממש פצפון בנקודה שכואבת (לא סימן כחול נרחב שהייתי מצפה מכאב כזה). אין אודם או חום. לא זכור לי שנפלתי או קיבלתי מכה. ממש בלחץ, האם יש סיכוי שזה טרומבוזה? תודה.הוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כאב בשוק
ד"ר אסף לבנון 29/03/2023 | 15:24שלום עדי קשה כמובן לבצע אבחנה רק על סמך דברייך. גם אם תחושת הבטן שלי אומרת שהסכוי לכך קטן, המשמעות של קיום פקקת (טרומבוזה) בוריד היא גדולה ומספיק שהאבחנה המשוערת הזו עלתה, כדי לעשות את הפעולה הנחוצה כדי לשלול זאת והדרך לבצע את זה היא בדיקת דופלקס ורידים עמוקים. יתכן ורופא המשפחה יבדוק אותך וישלול זאת על הסף ויתכן שלא ואז שתי האפשרויות הן לבצע את הבדיקה באופן יזום- לא יודע להגיד כמה זמן זה יקח או לחלופין - אם את ממש לחוצה ויש גם חשד קליני גבוה (החלטה של רופא המשפחה) - הכתובת היא המיון!! בהצלחה וחג שמחהוסף תגובה
-
-
כתמים אדומים בצורת רשת
איב 25/03/2023 | 20:37שלום. שמתי לב שלבתי בת ה 14 יש כתמי דם בצורת רשת על הירכיים הפנימיות. האם דורש המשך בירור ? האם זה קשור לעור או לכלי דם ? תודההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
כתמי דם
ד"ר אסף לבנון 25/03/2023 | 20:41שלום איב הסיכוי לבעיית כלי דם בגיל כה צעיר הוא קטן מאוד, מציע בכל מקרה לפנות בשלב ראשון לרופא עור. בהצלחההוסף תגובה
-
-
קריש דם בורידים מתחת לברך
שני 18/03/2023 | 15:07שלום לפני ארבעה חודשים אחרי קריש דם בוריד אז טיביאלי ופופליטאלי שאבחן באיחור של חודשיים . אני לוקחת אליקוויס חמישה מיליגרם פעמיים ביום. בחודש וחצי הראשון היו כאבים אבל כבר חודשיים וחצי שלא היו כאבים. לפני שבוע נפל לי סבון פנים מה שיש ופגע בדיוק בוורידים האלה ומאז הכאב חזר ויש לנו בשעה שהורידים עובדים חזק. ורידים עם הקריש דם. מה יכול להיות שנגרם? האם זה מסוכן? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
קריש דם
ד"ר אסף לבנון 19/03/2023 | 08:26שלום שני קשה מאוד לענות על שאלתך לל אבדיקתך. אני מציע שתפני לברור אצל כירורג כלי דם באזור מגורייך אשר יכול לשמוע בצורה מדוייקת על כל מה שהיה ועל תלונותייך היום, יבדוק אותך , יחליט אם צריך עוד בדיקות עזר כלשהן ויגיע למסקנה האם מדובר בבעיה בכלי הדם או לא . בהצלחההוסף תגובה
-
-
ורידים ביד
אייל 16/03/2023 | 13:30שלום בעקבות כאב בכף היד שהחל אחרי אינפוזיה לפני 3 חודשים וטרם חלף לגמרי ( ומתגבר אחרי גומי של בדיקת דם ) המלצת לי על דופלקס ורידי ידיים מערכת עמוקה ושטחית. רציתי לשאול 1. במידה ויהיה שם ממצא בעייתי האם יש משהו לעשות שהוא לא ניתוח? או שהפתרון היחידי לבעיה אם נוצרה הוא ניתוח? 2. האם זה סובל דיחוי כמה חודשים או שאם נוצרה איזה דלקת או פגיעה בורידים אז ככל שהזמן יימשך עלולה להיות יותר פגיעה? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדש-
תשובת מומחה
המשך
ד"ר אסף לבנון 16/03/2023 | 14:42תשובות לשאלותייך: 1. איני יודע עדיין מה הבעיה שבגללה יש כאבים ואם בכלל מדובר על בעיית כלי דם כך שלא ניתן לדבר עדיין על אפשרויות הטיפול 2. ההחלטה האם להמשיך ברור כעת או עוד כמה חודשים תלויה בחומרת התלונות שלך ומכיוון שאין אבחנה גם כאן לא ניתן לענות על שאלה זו.הוסף תגובה
-
נושאים מרכזיים
-
מחלות קשורות
-
דמם
-
תסחיף ריאתי, תסחיף ריאות
-
טיפולים וניתוחים קשורים
-
טרכיאוסטומיה - פיום הקנה
-
השתלה
-
בדיקות קשורות
-
בדיקת MRI
-
סימון לפני ניתוח
-
תרופות קשורות
-
בנזאלקוניום כלוריד
-
פתידין
-
מונחים קשורים
-
אי-ספיקה
-
אחת מתשע
פורומים נוספים בתחום
פורוםבקע - הרניה
בפורום בקע - הרניה ניתן להתייעץ עם ד"ר משה דודאי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום בקע - הרניהפורוםכירורגית כלי דם
בפורום כירורגית כלי דם ניתן להתייעץ עם ד"ר אסף לבנון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כירורגית כלי דםפורוםניתוחי ריאות, בית חזה
בפורום ניתוחי ריאות, בית חזה ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום ניתוחי ריאות, בית חזהפורוםהזעת יתר
בפורום הזעת יתר ניתן להתייעץ עם ד"ר רונן גלילי, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום הזעת יתרפורוםמיני מעקף קיבה
בפורום מיני מעקף קיבה ניתן להתייעץ עם ד"ר נסים גרון, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום מיני מעקף קיבהפורוםכיס מרה
בפורום כיס מרה ניתן להתייעץ עם ד"ר איתי זוארץ, לשאול שאלות בתחום ולקבל תשובות מקצועיות, כמו גם להתרשם ממידע קודם. היכנסו עכשיו והתייעצו עם המומחה/ית!
לפורום כיס מרה
פרופ' משה דודאי
ד"ר אסף לבנון
ד"ר רונן גלילי
ד"ר נסים גרון
ד"ר איתי זוארץ